Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
28 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Εκτελ. Επιτροπής

Ενημέρωση Πολιτών / Δελτία τύπου παλιοτέρων ετών
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ για τα Μουσικά Σύνολα Δήμου Σερρών 6-10-15 Εκτύπωση
Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η  Ν Ε Ω Ν  Μ Ε Λ Ω Ν
για τα Μουσικά Σύνολα Δήμου Σερρών

kedisafisa mousikon akroaseon 2015-2.jpg





































































Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (ΚΕ.ΔΗ.Σ.) με χαρά σας ενημερώνει την έναρξη των εγγραφών για το σχ. έτος 2015-16, με σκοπό να στελεχωθούν με νέα μέλη οι τάξεις των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Σερρών, τα οποία περιλαμβάνουν:

α) το Μουσικό Φυτώριο της Φιλαρμονικής Μπάντας
β) την Παιδική & Νεανική Χορωδία.



Στο Μουσικό Φυτώριο της Φιλαρμονικής Μπάντας τα παιδιά διδάσκονται δωρεάν κάποιο από τα διαθέσιμα όργανα της μπάντας.

Με την εκμάθηση του οργάνου παράλληλα διδάσκονται μουσική θεωρία, ρυθμικές ασκήσεις, σολφέζ και συμμετέχουν στην φιλαρμονική.

Η πρόσκληση αφορά τα παιδιά και τους νέους του διευρύτερου Δήμου Σερρών, ηλικίας 10-16 ετών.

Τα όργανα που διδάσκονται είναι: Φλάουτο, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο, Τρομπέτα, Βαρύτονο, Ευφώνιο & Κρουστά.

Για τα μικρότερα παιδιά (Α' - Γ' Δημοτικού) λειτουργεί και τμήμα φλογέρας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση ενδιαφέροντος μουσικού, η οποία βρίσκεται στα γραφεία της ΚΕ.ΔΗ.Σ. και θα ενημερωθούν για την ημερομηνία της συνάντησης με τον υπεύθυνο των τμημάτων.



Η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-18 ετών και είναι μικτή (αγόρια & κορίτσια). Στην χορωδία μπορούν να συμμετέχουν παιδιά του διευρύτερου Δήμου Σερρών και η συμμετοχή σε αυτήν είναι εντελώς δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση ενδιαφέροντος χορωδού, η οποία βρίσκεται στα γραφεία της ΚΕ.ΔΗ.Σ.

Κατόπιν οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να περάσουν από μια σύντομη μουσική ακρόαση, ώστε να ελεγχθούν οι φωνητικές τους ικανότητες. Για την διαδικασία της μουσικής ακρόασης ο κάθε ενδιαφερόμενος καλείται να ετοιμάσει ένα τραγούδι της αρεσκείας του, το οποίο και θα παρουσιάσει ενώπιον των υπευθύνων της χορωδίας.

Η ημερομηνία & ώρα των μουσικών ακροάσεων θα σας ανακοινωθεί τηλεφωνικά από τον υπεύθυνο της χορωδίας.


ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΚΕ.ΔΗ.Σ. (πρώην κτίριο της ΔΕΠΚΑ) | Εθνικής αντιστάσεως 34 | τηλ. 23210 99 820
ιστοσελίδα: www.kedis.gr




2-10-15 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΧΩΝ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                                Σέρρες, 2 Οκτωβρίου 2015
Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης
Γυναικών Θυμάτων Βίας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα : «Συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων για τους πρόσφυγες».
Ο Δήμος Σερρών - Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Σερρών και οι εθελόντριες του Συλλόγου «το Σπίτι της Γυναίκας», αναλαμβάνουν τη συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων για τους πρόσφυγες.
Όσοι συμπολίτες μας θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν να φέρνουν τα παρακάτω αγαθά στο χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου στην οδό Ίωνος Δραγούμη 10, Σέρρες, από την Παρασκευή 2-10-2015 έως την Παρασκευή 9-10-2015, ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 07:30-17:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2321022253.
ΤΡΟΦΙΜΑ
ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ (όχι χοιρινό, όχι ψαρί), ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ, ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ, ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ Η΄ ΣΑΜΠΟΥΑΝ, ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ - ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΕΣ, ΓΑΛΑΤΑ, ΠΑΣΤΕΛΙΑ/ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ, ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ, ΠΑΝΕΣ ΜΩΡΟΥ, ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΚΡΟΥΑΣΑΝ, ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙΑ, ΒΡΕΦΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ (από 6 μηνών).
ΡΟΥΧΑ
ΡΟΥΧΑ ΖΕΣΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ, ΜΠΟΥΦΑΝ, ΖΑΚΕΤΕΣ, ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ, ΜΠΛΟΥΖΕΣ, ΠΑΙΔΙΚΑ ΡΟΥΧΑ, ΤΣΑΝΤΕΣ/ΣΑΚΙΔΙΑ.
Μεγαλύτερες ανάγκες εν αναμονή βροχών παραμένουν τα ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ή ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ (θα χρησιμοποιηθούν σαν αδιάβροχα).
5-10-15 Δ.Τ. ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                               Σέρρες 3 Οκτωβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ


5-10-15 stirosis1.jpg
5-10-15 stirosis.jpg














Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 το πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου Σερρών που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων.
Το πρόγραμμα των στειρώσεων θα συνεχιστεί για τα επόμενα τρία Σαββατοκύριακα. Να σημειωθεί ότι οι κτηνίατροι του Δημοτικού Κυνοκομείου για το 2015 στείρωσαν 190 αδέσποτα ζώα.
Στο χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου βρέθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για το Δημοτικό Κυνοκομείο Χρήστο Γρηγοριάδη για να παρακολουθήσουν τις εργασίες των κτηνιάτρων.
Αναφερόμενος στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων ο κύριος Αγγελίδης, δήλωσε ότι είναι ένα σύνθετο , χρόνιο πρόβλημα, που γίνεται οξύτερο από την αμέλεια και την εγκατάλειψη των ζώων από μία μερίδα συμπολιτών μας, και τους ζήτησε να μην εγκαταλείπουν τα ζώα γιατί έτσι δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το κυνοκομείο κύριος Γρηγοριάδης Χρήστος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που θα καταβάλει προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και τόνισε ότι απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας ώστε να μην πολλαπλασιάζονται τα εγκαταλελειμμένα ζώα.
Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει το θέμα των αδέσποτων ζώων. Με τις υποδομές και τα μέσα που διαθέτει προσπαθεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων.
Από το Γραφείο Τύπου
ΔΤ Ορκωμοσία Δημοτικού Συμβούλου 29-9-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                         Σέρρες 29 Σεπτεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29-9-15 lazaridis.jpg




Την παραίτησή του προς τον Δήμαρχο Σερρών, Πέτρο Αγγελίδη, υπέβαλλε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Μεγαλομύστακας την Τρίτη 29-09-2015, λόγω φόρτου εργασίας, ύστερα από την εκλογή του ως βουλευτής.

Την θέση του καταλαμβάνει ο α' επιλαχών Αβραάμ Λαζαρίδης.


Από το Γραφείο Τύπου

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 29-9-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                     Σέρρες 29 Σεπτεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

29-9-15 ripansi.jpg29-9-15 ripansi1.jpg


















Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη ρύπανση του περιβάλλοντος, από πολίτες χωρίς περιβαλλοντική συνείδηση, επισκέφθηκε με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για την Καθαριότητα Παντελή Χράπα την Τρίτη 29-09-2015, σημεία της Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα.

"Η αντιμετώπιση της ρύπανσης του περιβάλλοντος αποτελεί για τη δημοτική αρχή πρώτη προτεραιότητα. Γι' αυτό θα ενταθούν οι έλεγχοι, και όπου διαπιστώνεται παράβαση θα επιβάλονται πρόστιμα", είπε ο κ. Αγγελίδης,

ενώ ο κ. Χράπας αναφερόμενος στο πρόβλημα είπε ότι "είναι καθήκον όλων μας να σεβόμαστε και να διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον, να προσπαθούμε να διαφυλάσσουμε το Δήμο μας καθαρό.

Το κόστος της περισυλλογής απορριμάτων εκτός των προβλεπόμενων χώρων επιβαρύνει το Δήμο Σερρών με επιπλέον εργατοώρες και καύσιμα".

Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής θα συνεχιστεί, αναδεικνύοντας και άλλα σημεία του Δήμου Σερρών, όπου ρυπαίνεται το περιβάλλον από ασυνείδητους πολίτες, με στόχο τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

29-9-15 ripansi2.jpg29-9-15 ripansi3.jpg
















Από το Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρόσωπο με Πρόσωπο 29-9-15 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                                   Σέρρες: 29-09-2015
YΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
          ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139
ΤΗΛ.: (23210) 83-800 FAX: 83862

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόσωπο με Πρόσωπο
Η ΔΕΥΑΣ θέλει τις προτάσεις σου για την προστασία του νερού.
Την 1η Οκτωβρίου στις 5 μμ. στο αμφιθέατρο της ΔΕΥΑΣ Βενιζέλου139

Όσο καλύτερα γνωριζόμαστε, τόσο καλύτερα επικοινωνούμε και καταλαβαινόμαστε, κατανοούμε ο ένας τον άλλον. Έτσι μπορούμε να κτίσουμε μια σχέση καλής θέλησης, εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

Σε αυτό το «πιστεύω» στηρίζεται η Διοίκηση της ΔΕΥΑ Σερρών για να πετύχει την ορθολογική διαχείριση του αστικού και ημιαστικού νερού από τους πολίτες- καταναλωτές. Με απλά λόγια, προσπαθεί οι καταναλωτές να μην σπαταλούν το νερό, να μην το μολύνουν, να μην το ρυπαίνουν.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου επιδιώκει να εμφυσήσει μια συμμετοχική κουλτούρα στον κόσμο. Οι δημότες να γίνουν ενεργοί πολίτες και να προστατεύουν αυτοί το πολυτιμότερο των αγαθών που λέγεται νερό (πριν να είναι πολύ αργά) από τους ίδιους και από τρίτους!

Για το σκοπό αυτό η ΔΕΥΑΣ υλοποιεί διάφορες δράσεις μέσα στο χρόνο. Οι τελευταίες είναι μέσα από το πρόγραμμα «Υδάτινες Γέφυρες, ενώνουμε την φωνή μας για το νερό» σε συνεργασία με τη ΜΚΟ, MedSOS και την ΕΔΕΥΑ.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Οι επαφές με τον μαθητόκοσμο, τους πολίτες και τους φορείς της πόλης ήταν θετικές και ενθαρρυντικές. Τέθηκαν οι βάσεις για μια ανοιχτή εκδήλωση για τους πολίτες όπου οι τελευταίοι θα μπορούν να καταθέτουν τους προβληματισμούς, τις απόψεις, τις προτάσεις τους ώστε να καταρτησθεί ένα εφαρμόσιμο Σχέδιο Δράσης για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του νερού.

Την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου, στις πέντε το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο της ΔΕΥΑΣ (Βενιζέλου 139), οι πολίτες θίγουν με τη Διοίκηση της Επιχείρησης, εκπροσώπους της MedSOS, της ΕΔΕΥΑ, φορέων αρμοδίων για υδατικά ζητήματα και άλλους, τα πάντα για το πόσιμο νερό. Η γνώμη σου μετράει!

Να είσαι εκεί.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΤ για 2ους Φιλικούς Αγώνες του προγράμματος "Sports For All" 29-9-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29-9-15 petritsi.jpgΟ Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Σερρών, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και αθλητικοί φορείς της πόλης των Σερρών συμμετείχαν στους 2ους Φιλικούς Αγώνες και το Εργαστήριο, που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος "Sports For All", στο Πετρίτσι της Βουλγαρίας, στις 25-26/09/2015.

Στα πλαίσια του προγράμματος "Sports For All" που υλοποιούν από κοινού ο Δήμος Σερρών και ο Δήμος Πετριτσίου της Βουλγαρίας, διοργανώθηκαν από τον Επικεφαλής Εταίρο του έργου, δηλαδή τον Δήμο Πετριτσίου, οι 2οι Φιλικοί Αγώνες και το Εργαστήριο στις 25-26/09/2015, στα οποία προσκαλέστηκαν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Δήμου Σερρών και αθλητικοί φορείς της πόλης των Σερρών.

Ο Δήμαρχος Σερρών, κ. Πέτρος Αγγελίδης, στον χαιρετισμό του πριν την έναρξη των 2ων Φιλικών Αγώνων τόνισε την σπουδαιότητα υλοποίησης προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας που έχουν ως σκοπό την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, και κυρίως επισήμανε ότι η συνεργασία των δύο δήμων ήταν εποικοδομητική, καθ' όλη τη διάρκεια υλοποίησης του έργου. Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Τμήματος Προγραμματισμού, κ. Καρπουχτσής Κωνσταντίνος παρουσίασε κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου τις δράσεις που υλοποιήθηκαν μέσω του προγράμματος "Sports For All" στο Δήμο Σερρών, μεταξύ των οποίων είναι και η εγκατάσταση ειδικού τάπητα στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων και στο αθλητικό πάρκο της Ομόνοιας.

Στις παραπάνω δύο εκδηλώσεις πήραν μέρος αιρετοί και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι του Δήμου Σερρών, το παιδικό τμήμα του ποδοσφαίρου του Πανσερραϊκού "ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ", το εφηβικό τμήμα του αθλητικού συλλόγου ΑΟΣ "Άρτεμις" Βόλλεϋ Κορασίδων και τα παιδικά και εφηβικά τμήματα των Παλαιστικών Συλλόγων "ΔΙΟΓΕΝΗΣ" ΣΕΡΡΩΝ, "ΚΑΛΑ ΔΕΝΔΡΑ" ΣΕΡΡΩΝ, και "ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ" ΣΕΡΡΩΝ.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα σε παιδικές ομάδες των δύο Δήμων στα αθλήματα του ποδοσφαίρου, του βόλεϋ και της πάλης, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και το διήμερο Εργαστήριο. Σκοπός του διήμερου Εργαστηρίου ήταν, σε συνέχεια του Εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε στις 6-7/7/2014 μεταξύ εκπροσώπων και αθλητικών φορέων των δύο Δήμων στις Σέρρες, να δημιουργηθεί από κοινού ένα δίκτυο αθλητικών σωματείων το οποίο θα προβλέπει την διοργάνωση αγώνων στη διασυνοριακή περιοχή.

Η δημιουργία κοινής ατζέντας με τον δήμο Πετριτσίου, όπως επεσήμανε ο κ. Καρπουχτσής, θα εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του προγράμματος στη διασυνοριακή περιοχή, θέτοντας τις βάσεις για τη διοργάνωση αγώνων μεταξύ αθλητικών συλλόγων των δύο δήμων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί προϋποθέσεις για περαιτέρω συνεργασία μέσω της υλοποίησης νέων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, τα οποία θα έχουν ως μοναδικό σκοπό να υλοποιήσουν δράσεις που θα βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών.


















Στειρώσεις στο Κυνοκομείο Σερρών 29-9-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Σέρρες 29 Σεπτεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 έως 18 Οκτωβρίου 2014 στο χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου του Δήμου Σερρών ( Πάρκο Ομονοίας) θα πραγματοποιηθούν στειρώσεις αδέσποτων ζώων από εθελοντές κτηνιάτρους του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Από το Γραφείο Τύπου




ΔΤ ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 28-9-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                             Σέρρες 28 Σεπτεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

28-9-15 ripansi 2.jpg28-9-15 ripansi 3.jpg














Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Καθαριότητα Παντελής Χράπας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 28-09-2015 σημεία του Δήμου Σερρών που ρυπαίνονται από ασυνείδητους πολίτες.

Είναι σημεία που ο Δήμος Σερρών έχει τοποθετήσει κοντέινερς προκειμένου οι πολίτες να ρίχνουν τα ογκώδη αντικείμενα. Παρόλα αυτά ασυνείδητοι πολίτες ρίχνουν απορρίμματα έξω από τα κοντέινερς και δημιουργούν έτσι μικρές χωματερές.
28-9-15 ripansi.jpg28-9-15 ripansi 1.jpg



















"Ήδη επιβάλλονται και θα συνεχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα και θα ενταθούν οι έλεγχοι", δήλωσε ο κ. Αγγελίδης, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρύπανση του περιβάλλοντος. Τον Σεπτέμβριο έχουν επιβληθεί 14 πρόστιμα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Καθαριότητας έχουν εντοπιστεί 54 σημεία, στα οποία παρουσιάζεται το πρόβλημα της ρύπανσης ή δημιουργίας μικρών χωματερών.

"Απαιτούνται επιπλέον εργατοώρες καθώς και επιπλέον καύσιμα, προκειμένου να μαζευτούν τα απορρίμματα που πέφτουν δεξιά και αριστερά, με αποτέλεσμα ο Δήμος Σερρών να επωμίζεται επιπλέον κόστος", επεσήμανε ο κ. Χράπας.

Ο Δήμος Σερρών θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους, προκειμένου να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα πρόστιμα που προβλέπονται γι' αυτές τις περιπτώσεις είναι μεγάλα.

Από το Γραφείο Τύπου

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Β. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 24-9-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                     Σέρρες 24 Σεπτεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Β. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΩΣ
ΤΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

24-9-15 apok odou1.jpgΟ Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης με τον αντιδήμαρχο Έργων Ηλία Γκότση και τον εκπρόσωπο Τύπου Νίκο Στεργίου επισκέφθηκαν την οδό Β. Βασιλείου την Τετάρτη 23-09-2015 προκειμένου να δουν την έναρξη των εργασιών.

Να υπενθυμίσουμε ότι με το παρόν έργο, πρ24-9-15 apok odou2.jpgοϋπολογισμού 50.000,00 ευρώ προβλέπονται να εκτελεστούν εργασίες αναγκαίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος της οδού Β. Βασιλείου, από το ύψος της οδού Κύπρου έως το ύψος της οδού Εμμ. Ανδρόνικου.

Το συγκεκριμένο τμήμα λόγω του έντονου κυκλοφοριακού φόρτου σε συνδυασμό με το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει περάσει από την τελευταία συντήρηση του, παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές σχεδόν σε όλο το μήκος και πλάτος κυρίως στη δεξιά λωρίδα καθόδου.


Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για τη Μελέτη Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Σερρών 24-9-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                      Σέρρες 24 Σεπτεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση
για τη Μελέτη Αστικής Κινητικότητας
του Δήμου Σερρών

Η δημόσια διαβούλευση για τη Μελέτη Αστικής Κινητικότητας ολοκληρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 με τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Σερρών. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μυστακίδης Παύλος (Αντιδήμαρχος) αρχικά και εν συνεχεία εκπρόσωπος του τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Συγκοινωνίας εισηγήθηκαν το θέμα συζήτησης, ενώ ο κ. Γκότσης Ηλίας ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος έκανε μνεία στη σημαντικότητα της μελέτης και της σωστής ενημέρωσης επί αυτής.

Ακολούθως ο Δρ. Γαβανάς Νικόλαος, ως εκπρόσωπος του μελετητικού σχήματος "ΑΚΚΤ - Σύμβουλοι Μηχανικοί & Μιλτιάδου Μάριος" παρουσίασε σε όλα τα μέλη της Επιτροπής αναλυτικά την πορεία της μελέτης και ειδικότερα την προκαταρκτική πρόταση της μελετητικής ομάδας ως προϊόν της α' φάσης της μελέτης. Ακολούθησαν τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής.

Επισημαίνεται ότι η α' φάση της μελέτης είχε αναρτηθεί στις 10 Αυγούστου 2015 στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.serres.gr). Πολίτες, ενώσεις πολιτών και τοπικοί φορείς είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις τους επί της υποβληθείσας α' φάσης της μελέτης ενώ στο πλαίσιο της διαβούλευσης έγιναν κατόπιν αιτημάτων και συναντήσεις ενημέρωσης φορέων, όπως το ΤΕΕ, παρουσία των μελετητών.

Οι προτάσεις αυτές θα ληφθούν υπόψη κατά τη β' φάση της μελέτης ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερρών κατά τη συνεδρίασή του στις 7 Οκτωβρίου 2015 θα λάβει απόφαση περί της έγκρισης της α' φάσης.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΕΡΓΩΝ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ
& ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΔΤ για ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2015 23-9-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                      Σέρρες 23 Σεπτεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2015

23-9-15 bougatsa.jpgΑκόμη μία χρονιά το πλέον γευστικό σερραϊκό έδεσμα βρέθηκε στο επίκεντρο, κατά την διάρκεια της τρίτης συνεχόμενης διοργάνωσης «Bougatsa Days» και Παραδοσιακών Προϊόντων (το τετραήμερο 17-20 του μήνα), με πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών - Τμήμα Τουρισμού - σε συνεργασία με το Σωματείο Ζαχαροπλαστών & Μπουγατσοποιών Ν. Σερρών.

Εκτός της μπουγάτσας, η οποία έχει κάνει γνωστό τον τόπο σε όλη τη χώρα, αλλά και το εξωτερικό προβλήθηκε και μία σειρά προϊόντων της σερραϊκής γης και των επιχειρηματιών της.

Μεγάλο υπήρξε το ενδιαφέρον επαγγελματιών του είδους και από τις όμορες χώρες, όπως την Βουλγαρία και τη Σερβία, οι οποίοι έλαβαν μέρος και προέβαλαν τα δικά τους προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη του σερραϊκού Σωματείου Ζαχαροπλαστών -Μπουγατσοποιών συμμετέχουν σε αντίστοιχες διοργανώσεις των χωρών αυτών, όπως του Δήμου Μεντιάνα του Νις, του οποίου ο Δήμαρχος Zoran Stojanovic, ο Πρόεδρος Radojicic Momcilo, ο αντιδήμαρχος Boban Vuckonic και ο δημοτικός σύμβουλος Bojan Cvetkovic επισκέφθηκαν τις Σέρρες και το Δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και σύσφιξη των διμερών σχέσεων.

Οι Σέρβοι αυτοδιοικητικοί επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τουρισμού Παναγιώτη Γρηγοριάδη τοπικά αξιοθέατα, όπως την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, το σπήλαιο Αλιστράτης, το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών κ.α.

Τέλος, επισημαίνεται η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, καθώς χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην οδό Δορυλαίου και στο πάρκο του θερινού θεάτρου, προκειμένου εκτός από τα εδέσματα και τα νόστιμα προϊόντα να διασκεδάσουν με το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων καλλιτεχνικών, μουσικών και χορευτικών εκδηλώσεων.
ΔΤ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ 23-9-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 23 Σεπτεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ,
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ
CAPITAL CONTROL.

23-9-15 bioloklimatistika.jpgΤα έργα των βιοκλιματικών αναπλάσεων συνεχίζονται μετά την προσωρινή διακοπή τους λόγω των Capital Control.

Την περιοχή όπου ξεκίνησαν τα έργα, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης με τον αντιδήμαρχο Έργων Ηλία Γκότση την Τετάρτη 23-09-2015.

Η περιοχή που θα γίνει το έργο είναι αυτή που εκτείνεται από την πλατεία που δημιουργήθηκε στη θέση της δημοτικής αγοράς μέχρι την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, συνολικής έκτασης 31.000 τ.μ. και οριοθετείται από τις οδούς Χρυσοστόμου Σμύρνης, Μεραρχίας, Ιουστινιανού, Γ. Παπανδρέου,23-9-15 bioloklim1.jpg Δ. Σολωμού, Ανατολικής Θράκης, Δυτικής Θράκης, Αγησιλάου, Βουρλών, Μουδανιών, Στρυμόνος, Νικομηδείας.

Στην περιοχή αυτή σύμφωνα με τη μελέτη του έργου προβλέπονται: Χώροι πρασίνου, δέντρα, λουλούδια, συντριβάνια, υπαίθριοι ανεμιστήρες, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, ποδηλατόδρομος, αντικατάσταση ασφάλτου με ψυχρά υλικά, αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 3.800.000 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση κατατέθηκε από το Δήμο Σερρών το Νοέμβριο 2011, ενώ αξιολογήθηκε θετικά στις 18 Δεκεμβρίου 2012. Στο εν λόγω πρόγραμμα, κατατέθηκαν προτάσεις από 78 Δήμους και αξιολογήθηκαν θετικά 15 Δήμοι. Ο Δήμος Σερρών κατέλαβε την ενδέκατη θέση μεταξύ των 15 Δήμων που αξιολογήθηκαν θετικά.

ΔΤ Η ΔΕΥΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ 23-9-15 Εκτύπωση
Μέτρο Ποιότητας Ζωής
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                        Τρίτη 23/09/2015
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ


Η ΔΕΥΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ
ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ

Με την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής από την παράταξη του Πέτρου Αγγελίδη η ΔΕΥΑΣ έγινε στόχος, στόχος της Αντιπολίτευσης «η οποία έκανε πολιτική για τις επόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 και όχι για τις επόμενες γενιές».

Με όπλα τον Λαϊκισμό και τη συκοφαντία καθ' όλη τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας προσπάθησε να εκθέσει την επιχείρηση. Έβλεπε παντού λάθη και παραλείψεις, έκανε καταγγελίες για δήθεν ρουσφέτια, καταργούσε τέλη και φυσικά διαλαλούσε ότι είναι δυνατή μια μείωση δραστική στην τιμή του νερού αδιαφορώντας πλήρως για την βιωσιμότητα της Επιχείρησης. Ενίοτε δεν δίστασε να σπείρει τον πανικό στον κόσμο μιλώντας για ακατάλληλο νερό, όμως τα εργαστήρια και οι εισαγγελείς ήταν εκεί για να τους διαψεύσουν, όλους και να απορρίψουν τις καταγγελίες τους.

Τα αίτια αυτής της πολύπλευρης επίθεσης ήταν προφανή.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΣ και η δημοτική αρχή επιχειρούσαν υπεύθυνα με τόλμη και αρετή, κέρδιζαν τον σεβασμό και την εκτίμηση του κόσμου και αυτό δεν άρεζε στους "διώκτες" τους.

Υπήρχε βεβαίως και η καλόπιστη κριτική την οποία οι διοικούντες όχι μόνο καλοδέχονται αλλά και επιζητούν.

Η νέα Διοίκηση της Υπηρεσίας επαναβεβαίωσε τη στρατηγική και τους στόχους της προηγούμενης θητείας της Δημοτικής Αρχής και ενέτεινε την προσπάθεια. Υπεράνω όλων η βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΣ. Για να κρατήσει την επιχείρηση ανοιχτή η Διοίκηση εφαρμόζει τον Κανονισμό Ύδρευσης και την κείμενη νομοθεσία. Συγχρόνως αξιοποιεί κάθε διάταξη για να βοηθήσει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους ανέργους, τους απόρους, τους νεόπτωχους, ενώ είναι αμείλικτη απέναντι σε όλους τους μπαταχτσήδες.

Όμως ο λαϊκισμός καλά κρατεί. Κονδυλοφόροι τινές και δημοτικές παρατάξεις εγκαλούν τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ για «ανάλγητη πολιτική διακοπών ύδρευσης» σε δήθεν αναξιοπαθούντες. Ποσώς τους ενδιαφέρει αν αυτόν τον καλέσει ο εισαγγελέας για παράβαση καθήκοντος σε περίπτωση που κάνει τα στραβά μάτια και δεν εφαρμόσει τον Κανονισμό, αν αύριο η επιχείρηση δεν είναι σε θέση να διαθέτει άφθονο και καθαρό νερό λόγω οικονομικής αδυναμίας, να εκτελέσει το παραμικρό έργο.

Κι όταν ο λαϊκισμός δεν αποδίδει τα αναμενόμενα επιστρατεύεται η συκοφαντία.

Πρόσφατα η μείζων αντιπολίτευση κατήγγειλε στους Σερραίους ότι ανασφάλιστο όχημα της ΔΕΥΑΣ ενεπλάκη σε τροχείο! Μέγα ψέμα! Αποδείξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο με την κατάθεση των σχετικών εγγράφων ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο όπως και όλα τα αυτοκίνητα της ΔΕΥΑΣ είναι ασφαλισμένα. Όμως οι συκοφάντες δεν είχαν το ηθικό ανάστημα να ζητήσουν συγγνώμη από την επιχείρηση και τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Θέλουμε να διαμηνύσουμε σε όλους, ότι τη ΔΕΥΑΣ δεν την αγγίζουν Λαϊκισμός και συκοφαντίες διότι πορεύεται υπεύθυνα, με διαφάνεια και κοινωνική ευαισθησία. Είναι το παράδειγμα της νέας εποχής που έχουμε ανάγκη. Προς μίμηση.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ
Κώστας Χασαπίδης




ΔΤ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 23-9-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                         Σέρρες 23 Σεπτεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δικαίωση της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά τον καθορισμό
των αμοιβών των προέδρων της ΚΕΔΗΣ και του ΔΗΠΕΘΕ


Η δεύτερη Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης με την αριθμ. 36/2015 απόφασή της απέρριψε τελικώς την προσφυγή που άσκησε η παράταξη "Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης" - Στέφανος Φωτιάδης, κατά των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες καθόριζαν το ύψος της αμοιβής των προέδρων (Ν.Π.ΙΔ.) της ΚΕΔΗΣ και του ΔΗΠΕΘΕ.

Μετά τα παραπάνω οι αποφάσεις με αριθμ. 217/2015 και 219/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις οποίες καθορίσθηκαν οι αμοιβές των προέδρων της ΚΕΔΗΣ και του ΔΗΠΕΘΕ, ισχύουν χρονολογικά από την ψήφισή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο ουσιαστικά και τυπικά.

Από το Γραφείο Τύπου



Δ.Τ 18-9-15 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση
για το Στρατηγικό Σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος  2015-2019
του Δήμου Σερρών

18-9-15 img_0978.jpgΗ δημόσια διαβούλευση για το Στρατηγικό Σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2015-2019 του Δήμου Σερρών ολοκληρώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2015, το οποίο είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.serres.gr) από τις 27 Αυγούστου 2015. Μέσω ερωτηματολογίου, πολίτες, ενώσεις πολιτών, τοπικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις τους επί του συγκεκριμένου σχεδίου. Οι προτάσεις αυτές θα ληφθούν υπόψη κατά την εκπόνηση του τελικού κειμένου του Επιχειρησιακού Προγράμματος.  Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερρών κατά τη συνεδρίασή του στις 29 Ιουλίου 2015 είχε ψηφίσει και εγκρίνει το Στρατηγικό Σχέδιο για την περίοδο 2015-2019.
 
Η διαβούλευση ολοκληρώθηκε επιτυχώς με τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Σερρών τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015, στην οποία ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μυστακίδης Παύλος (Αντιδήμαρχος) εισηγήθηκε αρχικώς το θέμα συζήτησης και εν συνεχεία ο κ. Καρπουχτσής Κωνσταντίνος, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σερρών, παρουσίασε σε όλα τα μέλη της Επιτροπής το Στρατηγικό Σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Ο κ. Καρπουχτσής Κωνσταντίνος, αφού επισήμανε ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής και οργανωτικής-λειτουργικής ανάπτυξης του Δήμου για την πενταετία 2015-2019 με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου, την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες και την ανάπτυξη της περιοχής, ανέφερε ότι το Στρατηγικό Σχέδιο περιλαμβάνει το όραμα, τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και τη στρατηγική του Δήμου. Ανέφερε ότι η καταγραφή και η αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης της περιοχής του Δήμου αλλά και του Δήμου ως Οργανισμού οδήγησε στη διατύπωση του Οράματος για την περιοχή, στον καθορισμό της Στρατηγικής του Δήμου και των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων (με Άξονες, Μέτρα και Στόχους που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του Οράματος). Οι αναπτυξιακές προτεραιότητες εκφράζονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με τη μορφή αξόνων. Οι άξονες αυτοί αφορούν:
  • στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής

  • στην ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας και των μέτρων για την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό

  • στην οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση

  • στην ανάπτυξη του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του, ως οργανισμών, και στη βελτίωση των σχέσεών τους με τους πολίτες, τους λοιπούς δημόσιους και άλλους τοπικούς φορείς.

Δ.Τ. Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας (16/9/2015) Εκτύπωση

Όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, έναν ευρωπαϊκό θεσμό που έχει εδραιωθεί στην πόλη μας με αντικείμενο την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, δηλαδή των μετακινήσεων που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο. Διαρκή στόχο της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Σερραίων σε ότι αφορά τις καθημερινές πρακτικές μετακίνησής τους. Και φέτος, οι δράσεις του Δήμου τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας - ΥΠΑΠΕΝ με σύνθημα «Επιλέγω. Αλλάζω. Συνδυάζω.»

pdf Πλήρες κείμενο 389.43 Kb

https://www.youtube.com/watch?v=-YRjdotGbnk&feature=youtu.be


ΔΤ για Αμοιβές μελών Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α. Εκτύπωση
Μέτρο Ποιότητας Ζωής

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                        Τρίτη 15/09/2015
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ


Αμοιβές μελών Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.

Εκδόθηκε η με αριθ. 0015/2015 Πράξη του 7ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. (πλην του Προέδρου), πρέπει να λαμβάνουν την αποζημίωση που ορίζεται από το νόμο 1069/80 και όπως αυτή έχει διαμορφωθεί με τις περικοπές που επιβλήθηκαν με συγκεκριμένες διατάξεις νόμων.

Επιλύθηκε επομένως το νομικό θέμα που είχε προκύψει και έτσι τα μέλη των Δ.Σ. των ΔΕΥΑ θα εξακολουθούν να λαμβάνουν αποζημίωση για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις (μέχρι τρεις συνεδριάσεις το μήνα), όπως την λάμβαναν από της συστάσεως κάθε Δ.Ε.Υ.Α.

«Η πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι ορθή καθώς τα μέλη των ΔΣ των ΔΕΥΑ πέρα από τον χρόνο που διαθέτουν για την προετοιμασία των θεμάτων και για τις συνεδριάσεις, έχουν και μεγάλη ευθύνη και κάποιοι από αυτούς και έξοδα μετακίνησης» δήλωσε ο Κώστας Χασαπίδης, Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών.

Ρουχισμός Δ.Ε.Υ.Α.Σ.
Απέρριψε το Δικαστήριο το αίτημα των εργαζομένων

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου επί της αίτησης των 86 (από σύνολο 88) εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα τους να υποχρεωθεί η Επιχείρηση να καταβάλει στον κάθε εργαζόμενο το ποσό των 1.024,50 ευρώ, συνολικά 90.163,92 ευρώ, για την αξία των ειδών ένδυσης και υπόδησης του άρθρου 8 της κλαδικής σύμβασης των Δ.Ε.Υ.Α.

Έτσι η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών κάλεσε εκ νέου τους εργαζόμενους έως την 1 Οκτωβρίου να παραλάβουν τα κουπόνια αγοράς των 450 ευρώ με ΦΠΑ, συνολικής αξίας 39.600 ευρώ, προκειμένου να προμηθευτούν τον ρουχισμό από καταστήματα των Σερρών, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της επιχείρησης.

Υπενθυμίζουμε ότι η Διοίκηση της ΔΕΥΑΣ κατέληξε στο πιο πάνω ποσό μετά από έρευνας αγοράς.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΤ 11-9-15 Εγκαίνια 6ου Δημοτικού Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                             Σέρρες 11-09-2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΤΡΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

11-9-15 6o ekgjainia.jpgΤα εγκαίνια του νέου κτιρίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκαν στις 11-09-2015, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, από το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη.
Στα εγκαίνια της νέας σχολικής μονάδας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.
Ένα ολοκαίνουργιο σχολικό κτίριο είναι έτοιμο να λειτουργήσει και να υποδεχτεί τους μικρούς μαθητές σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, με ιδανικές συνθήκες λειτουργίας.
Είναι ένα διαχρονικό έργο που ξεκίνησε από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών την περίοδο 2007-2010 και κατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε από το Δήμο Σερρών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 4.059.000 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Σερρών ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση και λειτουργία του 6ου Δημοτικού Σχολείου, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο νέο σχολείο, το σχολείο της Παιδείας, το σχολείο της κοινωνικοποίησης, το σχολείο που θα σφυρηλατήσει το νέο Έλληνα, ένα πολίτη κοινωνικό, φιλόπατρι, περιβαλλοντικά ευαίσθητο που ξέρει να ακούει, να διαλέγεται, να συνεργάζεται, να συνθέτει μέσα από τη διαφορά, να βάζει το εμείς πάνω από το εγώ του.
Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, κ. Παπασταμόπουλος Ξενοφών, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του νέου διδακτηρίου και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει κατά τον καλύτερο τρόπο, αναδεικνύοντας το 6ο Δημοτικό Σχολείο σε μία πρότυπη σχολική μονάδα που θα παρέχει σύγχρονη, αναβαθμισμένη παιδεία και εκπαίδευση.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι βουλευτές Σταμπουλή Αφροδίτη, Καραμανλής Κώστας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μωυσιάδης Ιωάννης και αιρετοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ακολουθεί η ομιλία του Δημάρχου Σερρών, Πέτρου Αγγελίδη
4-9-15 Πολιτικοί και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι του Δήμου Σερρών παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του κλειστού Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                  Σέρρες 4 Σεπτεμβρίου 2015
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Πολιτικοί και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι του Δήμου Σερρών παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου πολλαπλών χρήσεων στο Πετρίτσι της Βουλγαρίας, που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος "Sports For All",

601.jpg
Ο Δήμος Πετριτσίου της Βουλγαρίας προσκάλεσε εκπροσώπους του Δήμου Σερρών στα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου πολλαπλών χρήσεων που υλοποίησε ως Επικεφαλής Εταίρος του προγράμματος "Sports For All". Με μεγάλη χαρά και τιμή αποδέχτηκαν την παραπάνω πρόσκληση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερρών κ. Παπαβασιλείου Βασίλειος, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού κ. Γρηγοριάδης Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χατζημαργαρίτης Μαργαρίτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ραμπότας Ευθύμιος Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ και κ. Χρυσανθίδης Βασίλειος και στελέχη του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Ποιότητας και Αποδοτικότητας.
Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού κ. Γρηγοριάδης Παναγιώτης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, τόνισε ότι η συνεργασία των δύο Δήμων ολοκληρώνεται με επιτυχία με την κατασκευή του παραπάνω γηπέδου από τον Επικεφαλής Εταίρο του προγράμματος, εξασφαλίζοντας έτσι το δικαίωμα της άθλησης σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως φύλλου, ηλικίας, σωματικής διάπλασης και σωματικής ακεραιότητας σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκπρόσωποι των δύο Δήμων συζήτησαν για τις δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν, που είναι οι dsc01626.jpgδεύτεροι φιλικοί αγώνες στο Πετρίτσι της Βουλγαρίας μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο, με συμμετοχή παιδιών από τους δύο Δήμους, ενώ ο Δήμος Σερρών ξεκίνησε τις εργασίες αναβάθμισης των χώρων μαζικού αθλητισμού αντισφαίρισης στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.
Είναι βέβαιο πως η εποικοδομητική συνεργασία των δύο Δήμων θα συνεχιστεί και στο μέλλον, για να υλοποιηθούν από κοινού νέα προγράμματα που θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τη ζωή των πολιτών τους. Η επιτυχής υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος "Sports For All" από τους δύο εταίρους, αποδεικνύει την αναγκαιότητα υλοποίησης διασυνοριακών προγραμμάτων για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων αυτών των περιοχών.



Από το Γραφείο Τύπου

4-9-2015 ΔΤ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗ ΔΕΘ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Σέρρες 4 Σεπτεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 232



Δελτίο Τύπου

Η 8οη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα ανοίξει τις πύλες της το Σάββατο 4 και θα διαρκέσει έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2015, αποτελεί ευκαιρία προβολής για την πόλη και το Δήμο Σερρών.
Επίκεντρο της παρουσίας τους, η πορεία της πόλης στο χρόνο, η μεγάλη ιστορία της, τα αξιοθέατά της και το μοναδικό στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια Αυτοκινητοδρόμιο του Δήμου (Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών ΑΕ-ΟΤΑ).
Έτσι, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει στο περίπτερο του Δήμου Σερρών(κτίριο 12-Περίπτερο Α) το πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τις Σέρρες που εκτίθεται, αλλά και να λάβει πληροφορίες για τη επιτυχή λειτουργία του σερραϊκού Αυτοκινητοδρομίου.
Να σημειωθεί ότι η Έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 4:00 το απόγευμα έως τις 10:00 το βράδυ τις καθημερινές, ενώ Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου




ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΤΕΝΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 3-9-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

Σέρρες 3/9/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΤΕΝΙΣ
ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ,

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΗΔΗ ΤΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑΣ.


3-9-15 tenis.jpgΞεκινάει η ανακαίνιση των γηπέδων τένις της κοιλάδας Αγίων Αναργύρων, μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος ''Sports for all'', δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015, κατά την επίσκεψή του στα γήπεδα τένις της κοιλάδας Αγ. Αναργύρων, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες. Τον Δήμαρχο Σερρών συνόδευαν ο αντιδήμαρχος Έργων κ. Γκότσης Ηλίας και ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου κ. Στεργίου Νικόλαος.
3-9-15 tenis1.jpg

Ο Δήμαρχος επίσης υπενθύμισε, ότι η ανακαίνιση των γηπέδων τένις που ξεκίνησε, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των υπαίθριων γηπέδων μπάσκετ της κοιλάδας Αγ. Αναργύρων και του αθλητικού πάρκου Ομονοίας που ήδη έχει πραγματοποιηθεί, δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, σωματικής διάπλασης και σωματικής ακεραιότητας, να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονους χώρους άθλησης.

Η δημοτική αρχή, επεσήμανε ο κ. Αγγελίδης, δείχνει έμπρακτα την προτεραιότητα της να παρέχει στους δημότες τη δυνατότητα να αθλούνται σε σύγχρονα γήπεδα, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών στο χώρο του αθλητισμού, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του.

Διανομή ροδάκινων στους κατόχους της Κάρτας Αλληλεγγύης Εκτύπωση

Δελτίο Τύπου

Διανομή ροδάκινων στους κατόχους της Κάρτας Αλληλεγγύης, του προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης.

Περίπου 10 τόνοι ροδάκινα θα διανεμηθούν από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Σερρών και από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Σερρών, μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Σερρών, σε όσους κατέχουν την Κάρτα Αλληλεγγύης, που έλαβαν στο πλαίσιο της εφαρμογής του Προγράμματος για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης.

Η διανομή των ροδάκινων για το Δήμο Σερρών, θα γίνει την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 στο Στρατόπεδο του Παπαλουκά, στην Κεντρική Πύλη από 10πμ - 2μμ.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
  • Κάρτα Αλληλεγγύης της Ανθρωπιστικής Κρίσης.

  • Ταυτότητα.
    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα παρακάτω τηλέφωνα :
2321350571, 2321350 561, 2321350570
Ώρες επικοινωνίας :8πμ- 2μμ
31-8-15 ΔΤ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                               Σέρρες 28 Αυγούστου 2015
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                                  Αριθμ. Πρωτ.: 12603
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ                                
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ                                              ΠΡΟΣ : Όπως Π.Δ.
ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π. Ε. ΣΕΡΡΩΝ
ΤΜΗΜΑ : ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ : 15
Πληροφορίες: Ακσεχερλίδου Ευμορφία
Αγατσιώτης Αθανάσιος
Κουτσουμαράκης Αναστάσιος
Τηλέφωνο : 23213 -55249, 55211, 55207.
Fax: 23213 -55108
Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ομονοίας
Τ.Κ. : 62125 Σέρρες
Email : aksexerlidou@serres.pkm.gov.gr
agatsiotis@serres.pkm.gov.gr
koutsoumarakis@serres.pkm.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4ο ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

  1. ΣΤΟΧΟΙ
Στόχος του Δελτίου είναι η έγκαιρη ενημέρωση των παραγωγών για την εξέλιξη της βαμβακοκαλλιέργειας και την αποτελεσματική φυτοπροστασία των βαμβακοφυτειών
Ο Δήμος Σερρών στο Φεστιβάλ Μπουγάτσας 2015 στο ΝΙΣ 27-8-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                 Σέρρες 27 Αυγούστου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27-8-2015 nis.jpgΣτο Φεστιβάλ Μπουγάτσας 2015 που πραγματοποιήθηκε (20-23 Αυγούστου) στην πόλη Νις της Σερβίας συμμετείχε αντιπροσωπεία του Σωματείου Ζαχαροπλαστών & Μπουγατσοποιών Ν. Σερρών. Στην αποστολή συμμετείχε κι εφέτος ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί σχέση φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των σωματείων ζαχαροπλαστών & μπουγατσοποιών Σερρών και Νις, ενώ είναι η έβδομη χρονιά που οι Σερραίοι τεχνίτες δίνουν το παρών στο συγκεκριμένο φεστιβάλ. Μαζί τους μουσικοί της πόλης μας, οι οποίοι με την μουσική επένδυση της εκδήλωσης προσέδωσαν ελληνικό χρώμα στο φεστιβάλ.

Επισημάινεται ότι ο αντιδήμαρχος κ Γρηγοριάδης έλαβε μέρος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Μεντιάνα, στην οποία συμμετείχαν-εκτός από τον δήμαρχο κ. Zoran Stojanovic και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Momcilo Radojevic-ο πρόεδρος των Αρτοποιών & Ζαχαροπλαστών Νις κ. Bratislav Vukadinovic και η σύμβουλος του αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών κ. Snezana Kusovac.

Συζητήθηκαν-μεταξύ άλλων-οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας των δύο περιοχών σε θέματα τουρισμού και εμπορίου.




ΔΤ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 21-8-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                Σέρρες, 21-8-2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ", ΕΝΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΗΔΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ


21-8-2015 ejikonomo.jpg
21-8-2015 ejikonomo1.jpg














«Ξεκινούν οι εργασίες
ενεργειακής αναβάθμισης μέσω του προγράμματος "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ" και στο κτήριο του Δημαρχείου», δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 παρουσία του αντιδημάρχου κ. Γκότση Ηλία και του εκπροσώπου Τύπου κ. Στεργίου Νικολάου.
Όπως είναι γνωστό στις 16 Απριλίου 2015 είχε ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ" στο Δήμο Σερρών που περιελάμβανε εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης τριών κτηρίων του Δήμου και συγκεκριμένα του Γυμναστηρίου, του Κολυμβητηρίου και του Δημαρχείου.
Οι εργασίες στο Γυμναστήριο και στο Κολυμβητήριο ολοκληρώθηκαν και τώρα ξεκίνησαν και στο κτήριο του Δημαρχείου.
ΔΤ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΟΔΟΣ ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 6-8-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              Σέρρες, 6-8-2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΟΔΟΣ ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

6-8-15 tsalop.jpg














" Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης - αναβάθμισης πεζοδρομίων της οδού Τσαλοπούλου, ένα έργο προϋπολογισμού 120.000€, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015" του Πράσινου ταμείου. Ένα χρόνιο αίτημα των καταστηματαρχών αλλά και των κατοίκων της οδού Τσαλοπούλου, ενός από τους πλέον κεντρικούς και εμπορικούς δρόμους της πόλης, υλοποιείται. Η ανάπλαση της οδού Τσαλοπούλου θα συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης, σε συνδυασμό με τις βιοκλιματικές αναπλάσεις και την επέκταση της πεζοδρόμησης της οδού Μεραρχίας". Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψή του στην οδό Τσαλοπούλου την Πέμπτη 6 - 8 - 2015, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες.
Παράταση αιτήσεων για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Σέρρες 28/07/2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΥΓΕΙΑΣ- ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Κ. Καραμανλή 36
Πληροφορίες: Σίσκου Ελένη
Τηλέφωνο: 2321350571

Παράταση αιτήσεων για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας.
Δελτίο τύπου


H Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Σερρών και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών ενημερώνουν ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) έως και τις 26 Αυγούστου 2015.

Τα εισοδηματικά κριτήρια (πραγματικό εισόδημα) των ωφελουμένων έχουν ως εξής:
-3.000€ ετησίως για μεμονωμένο άτομο.
-4.500 € ετησίως για το ζευγάρι.
- Προσαύξηση κατά 1.500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

Τα περιουσιακά κριτήρια:
Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ' άτομο, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 250.000 ευρώ.

Μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα. Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                            Σέρρες 28 / 07 / 2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Κων/νου Καραμανλή 1
Ταχ. Κωδ.: 62100, Σέρρες
Πληροφορίες: Σαμαράς Γ.
Τηλέφωνο - 2321350172
Τηλέφωνο - FAX: 2321047926
E-mail: samgeorge131908@yahoo.com


ΘΕΜΑ: Μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις.

Στα πλαίσια της προστασίας από δυσάρεστες καταστάσεις που ενδεχομένως να προκύψουν λόγω της εμφάνισης υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα προτείνονται οι κάτωθι οδηγίες πρόληψης:

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 112
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 199
ΕΚΑΒ 166

Αποφεύγουμε την άσκοπη έκθεση στον ήλιο.

Μένουμε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από το συνωστισμό.

Αποφεύγουμε τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία, καθώς και το βάδισμα ή το τρέξιμο για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο.

Προτιμάμε τα ελαφρά, ανοιχτόχρωμα ρούχα από ύφασμα και φοράμε καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Τρώμε ελαφρά και μικρά γεύματα και λαχανικά.

Πίνουμε άφθονο νερό και χυμούς φρούτων & αποφεύγουμε τα οινοπνευματώδη ποτά.

Αν ιδρώνουμε πολύ προσθέτουμε λίγο αλάτι στο φαγητό μας.

Κάνουμε χλιαρά ντουζ και αν χρειαστεί τοποθετούμε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.

Μεριμνούμε για τους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιοαγγειακά, κλπ).

Συμβουλευόμαστε το γιατρό σε περίπτωση συστηματικής λήψης φαρμάκων για τη συνέχιση της αγωγής και της δοσολογίας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ

Δεν τους εγκαταλείπουμε, εξασφαλίζουμε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα, λόγω πολυήμερης απουσίας μας ή θερινών διακοπών μας.

Ανοίγουμε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και το κρατάμε ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ντύνουμε ελαφρά.

Προσέχουμε να μην πάθουν αφυδάτωση.

Φροντίζουμε να μη μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

Φροντίζουμε να έχουν νερό.

Απο την πολιτική προστασία.




ΔΤ για πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων διμήνου Μαίου-Ιουνίου 2015 28-7-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           Σέρρες 28 Ιουλίου 2015
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Πληροφορίες: Δ.Μυλωνά
Τηλέφωνο: 2321350570


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Υγείας Παιδείας και Πολιτισμού, ανακοινώνεται ότι η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων διμήνου Μαίου-Ιουνίου 2015, θα γίνει την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ




 
Δελτία Τύπου  (126 στοιχεία)
Ανακοινώσεις (74 στοιχεία)
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (10 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου (19 στοιχεία)
Εργασία στις Σέρρες (1 στοιχείο)
Προκηρύξεις Θέσεων (1 στοιχείο)
Συνεδριάσεις Δημ. Ενοτήτων (163 στοιχεία)
Συνεδριάσεις Τοπ. Ενοτήτων (129 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημάρχου (54 στοιχεία)
Τομέας Αθλητισμού (24 στοιχεία)
Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας (30 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών