Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 10 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Εκτελ. Επιτροπής

Ενημέρωση Πολιτών / Δελτία τύπου παλιοτέρων ετών
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
ΔΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ 16-5-2011 Εκτύπωση


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 16 Μαΐου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Η Πανεπιστημιάδα αποτελεί αναμφίβολα μια αισιόδοξη προοπτική πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης για τις Σέρρες, ενώ παράλληλα την καθιστά νεανικό ευρωπαϊκό θεατρικό στέκι.
Η διοργάνωση αυτής της μεγάλης θεατρικής εορτής αποκτά πλέον μόνιμο διεθνή χαρακτήρα, αποτελώντας για την πόλη και την Περιφέρεια ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας, που θα χρηματοδοτείται για την επόμενη πενταετία από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.


ΔΤ Αποκαλυπτήρια προτομής Ευριπίδη Μπακιρτζή 13-5-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 13 Μαΐου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου
Αποκαλυπτήρια προτομής Ευριπίδη Μπακιρτζή

Επίσημη τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Σερραίου στρατηγού Ευριπίδη Μπακιρτζή, στη πλατεία της συμβολής των οδών Ερμού και Παναγή Τσαλδάρη, διοργανώνουν ο Δήμος Σερρών και η Εταιρεία Μελέτης & Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών (ΕΜΕΙΣ).

ΔΤ για την στατιστική Απογραφή 12-5-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                          Σέρρες  12  Μαΐου  2011            
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου και
Δημοσίων Σχέσεων    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την στατιστική Απογραφή

Πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες 10-25 Μαΐου η απογραφή του πληθυσμού από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)

Η απογραφή  είναι εκ νόμου υποχρεωτική.

Συνεπώς, κάθε δημότης ή ετεροδημότης που διαμένει μονίμως στον Δήμο ή κάτοικος του νέου Δήμου Σερρών, έχει καθήκον να απογραφεί εκεί όπου ζει και κατοικεί.

Με τον τρόπο αυτό θα αποτυπωθεί η αντικειμενική και πραγματική πληθυσμιακή εικόνα του Δήμου Σερρών.

Με την εν λόγω απογραφή, στον τόπο όπου κατοικεί και εργάζεται συνήθως ο κάθε πολίτης, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, διασφαλίζει κάθε πολίτης ή Ετεροδημότης τα δικαιώματά του απέναντι στη δημοτική αρχή και στις παρεχόμενες από αυτήν υπηρεσίες.

Τέλος, για να μη αλλοιωθεί η πραγματική εικόνα του Δήμου και επ' ωφελεία των ιδίων των κατοίκων, προτρέπουμε τους Σερραίους πολίτες να απογραφούν στον τόπο κατοικίας τους.

Από το Γραφείο Τύπου

 

ΔΤ βράβευση καθηγητών από το ΔΣ 10-5-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 10 Μαΐου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Το ζήτημα των κλαπέντων από τους Βούλγαρους κειμηλίων (χειρόγραφα, εικόνες, κώδικες κ.α.) των Ιερών Μονών Τιμίου Προδρόμου Σερρών και Παναγίας Εικοσιφοίνισσας Παγγαίου το 1917, τέθηκε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Σάββατο της περασμένης εβδομάδας (7 Μαΐου).
dsc_3855.jpg




























ΔΤ για Αγοραστό Αγοραστό 2-5-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                      Σέρρες 2 Μαΐου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με το θέμα της ύπαρξης ή μη οφειλής του δημοτικού συμβούλου κ. Αγοραστού Αγοραστού προς τη ΔΕΥΑ Σερρών, έχουμε να ανακοινώσουμε τα εξής:
  1. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για το θέμα  από τον πρόεδρο και τον διευθυντή της ΔΕΥΑΣ  και διαπιστώθηκε  ότι ο κ. Αγοραστός Αγοραστός ήδη ξεκίνησε τη διαδικασία της ρύθμισης μιας παλιάς οφειλής του.
  2. Η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου για λόγους διαφάνειας και χρηστής διοίκησης και προκειμένου να μην αιωρείται  οποιαδήποτε υποψία συγκάλυψης του θέματος αυτού, με ομόφωνη απόφασή της έθεσε εκτός παράταξης τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αγοραστό Αγοραστό, μέχρι την πλήρη διελεύκανση του θέματος αυτού.
  3. Σύμφωνα δε με τις διατάξεις του  άρθρου 15 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης)  ο κάθε εκλογέας της αυτής εκλογικής περιφέρειας και όποιος διετέλεσε υποψήφιος κατά τις  ίδιες εκλογές,  έχει  δικαίωμα να προσφεύγει σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διερεύνηση τέτοιων θεμάτων.
  4. Αν σε εύλογο χρονικό διάστημα  2-3 μηνών δεν υπάρξει προσφυγή, για την πλειοψηφούσα παράταξη το θέμα θεωρείται λήξαν και ο κύριος Αγοραστός Αγοραστός εφόσον επιθυμεί μπορεί να επανέλθει στην παράταξη.
Από το Γραφείο Τύπου
Aπολογισμός δράσης των πρώτων εκατό ημερών της Δημοτικής Αρχής 2-5-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                   Σέρρες 2 Μαΐου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ      
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΑΤΟ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2011 με θέμα τον απολογισμό δράσης των πρώτων εκατό ημερών της Δημοτικής Αρχής.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο Δήμαρχος τόνισε, ότι η δημοτική αρχή με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου έθεσε δύο παράλληλους στόχους.

Πρώτον την οργάνωση του νέου Δήμου σύμφωνα με όσα επιτάσσει η νέα διοικητική μεταρρύθμιση ‘'ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ'' και δεύτερον την υλοποίηση των προτεραιοτήτων που παρουσίασε προεκλογικά στο Σερραϊκό λαό, όπως καθαριότητα, καθημερινότητα, στέγαση υπηρεσιών του δήμου στο Διοικήτηριο, στρατόπεδα, δημοτική Αγορά, χρήση κοινοχρήστων χώρων, πολιτισμός ,τόνωση της τοπικής οικονομίας  κ.α.

Στόχους τους οποίους η δημοτική αρχή με σειρά πρωτοβουλιών, ενεργειών και αποφάσεων προωθεί.

Επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή, παρά τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, λόγω της οικονομικής κρίσης και της προσαρμογής των Δήμων στα νέα δεδομένα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καταβάλλει  κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που δημιουργούνται  κατά την διάρκεια αυτής της κρίσιμης μεταβατικής περιόδου.

Τέλος υπογράμμισε ότι με  εργατικότητα,  εντιμότητα, διαφάνεια και συλλογική προσπάθεια, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, μπορεί  να παραχθεί  έργο ουσιαστικό και ωφέλιμο για το Δήμο και τους δημότες, με στόχο μια καλύτερη ζωή στο Δήμο Σερρών.

Αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης του Δημάρχου Σερρών έχει ως εξής
:

‘'Θεωρώντας χρέος και καθήκον μας την επικοινωνία μας με τους Σερραίους δημότες και την ενημέρωσή τους για τα δρώμενα στο Δήμο Σερρών, παρουσιάζουμε τις ενέργειες και τις δράσεις  της δημοτικής αρχής  κατά τη διάρκεια των πρώτων  εκατό ημερών της θητείας μας.

Δύο ήταν οι παράλληλοι στόχοι που θέσαμε με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου. Πρώτον η οργάνωση του νέου Δήμου σύμφωνα, με όσα επιτάσσει η νέα διοικητική μεταρρύθμιση και δεύτερον η υλοποίηση των προτεραιοτήτων που παρουσιάσαμε  προεκλογικά στο σερραϊκό λαό.

Για την εκπλήρωση  του πρώτου στόχου μας:
  • Συστήθηκαν, η Οικονομική Επιτροπή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η Επιτροπή Διαβούλευσης, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Εκτελεστική Επιτροπή κ.α.
  • Συγχωνεύτηκαν όλα τα Νομικά Πρόσωπα σε ένα Νομικό Πρόσωπα  Δημοσίου Δικαίου. Όλες οι Κοινωφελείς Επιχειρήσεις σε μία Κοινωφελή Επιχείρηση και όλες οι Σχολικές Επιτροπές σε δύο Σχολικές Επιτροπές και συγκεκριμένα στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή.
  • Ολοκληρώθηκε η απογραφή των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου και  καταρτίστηκαν ο ισολογισμός έναρξης του νέου Δήμου, ο οικονομικός προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάρτιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του νέου Δήμου και το επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης.

Κατά το μεταβατικό αυτό στάδιο της ενσωμάτωσης των τριών δήμων, Σκουτάρεως, Καπετάν Μητρούση, Λευκώνα και των δύο κοινοτήτων Ορεινής και Άνω Βροντούς στον πρώην Δήμο Σερρών, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια αυτής της κρίσιμης  μεταβατικής περιόδου.

Για την εκπλήρωση του δεύτερου παράλληλου στόχου μας, που ήταν η υλοποίηση των προτεραιοτήτων που θέσαμε προεκλογικά στο σερραϊκό λαό, αναλάβαμε πρωτοβουλίες και πήραμε αποφάσεις για την προώθηση διαφόρων δημοτικών ζητημάτων όπως:

  • καθαριότητα
  • καθημερινότητα
  • στέγαση υπηρεσιών του δήμου στο Διοικητήριο
  • στρατόπεδα
  • δημοτική αγορά
  • χρήση κοινοχρήστων χώρων
  • πολιτισμός
  • τόνωση της τοπικής οικονομίας   κ.α
  • Καθαριότητα

Πιστεύω ότι η καθαριότητα του Δήμου είναι θέμα ύψιστης σημασίας γι' αυτό και προχωρήσαμε στη ψήφιση νέου κανονισμού καθαριότητας.

Στόχος μας η ευαισθητοποίηση των δημοτών και η ενεργός συμμετοχή τους σε θέματα καθαριότητας.

Να σημειώσω ότι βρισκόμαστε σε αναμονή της έγκρισης της πρότασης του Δήμου  για την βελτιστοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων, με πιο οικονομικό τρόπο, πιο γρήγορα, με μεγαλύτερη ασφάλεια και χωρίς ρύπανση του περιβάλλοντος.
  • Καθημερινότητα

Το μικρό και καθημερινό πρόβλημα του δημότη  και η εξυπηρέτηση του, αποτελεί βασική  προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.

Για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε την αντιδημαρχία Καθημερινότητας  και  λειτουργεί το Γραφείο Πληροφόρησης & Ποιότητας Ζωής του δημότη, σ' ένα από τα καταστήματα στο ισόγειο του Δημαρχείου όπου κατατίθενται και προωθούνται προς επίλυση τα αιτήματα των δημοτών  για τα μικρά και καθημερινά προβλήματα, όπως σπασμένες λάμπες, παγκάκια, κούνιες σε παιδικές χαρές, πλακάκια, κακοτεχνίες, προβληματικούς  κάδους, διαρροές νερού κ.λ.π.

Οι δημότες, από όλο το  Δήμο Σερρών μπορούν να καταθέτουν τα αιτήματα τους και να ζητούν οποιαδήποτε πληροφορία από το γραφείο αυτό.
  • Στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου στο Διοικητήριο.
Το  Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών με απόφαση του, κατέθεσε πρόταση στην Κτηματική Εταιρία Δημοσίου  (Κ.Ε.Δ), σύμφωνα με την οποία ζητούσε την παραχώρηση κατά χρήση του ενός από τους δύο ορόφους του διοικητηρίου, για να συγκεντρωθούν και να λειτουργήσουν σ΄ αυτό οι υπηρεσίες του Δήμου που ήδη στεγάζονται στο κτίριο αυτό σε διαφορετικούς ορόφους.

Η Κ.Ε.Δ. αποδέχθηκε την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και παραχώρησε κατά χρήση στο Δήμο Σερρών το ισόγειο του Διοικητηρίου  για τη στέγαση σ΄ αυτό των υπηρεσιών του Δήμου.

Ήταν μια δίκαιη και λογική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και μια δίκαιη και λογική απόφαση της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.). 
  • Στρατόπεδα
Από τη πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας καταβάλλαμε προσπάθειες για την προώθηση της αξιοποίησης των πρώην στρατοπέδων της πόλης των Σερρών.

Ο Δήμος χρησιμοποιεί πλέον όλη την έκταση των στρατοπέδων «ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ» και τα κτίριά του.

Όραμα μας είναι η δημιουργία πολιτιστικού πάρκου στο πρώην στρατόπεδο «ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ». Ξεκινάμε την υλοποίηση του οράματος αυτού με την ανάπτυξη σε κτίριο του πρώην στρατοπέδου «ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ»,  του Μουσείου Ξενάκη το οποίο θα στεγάσει ένα μεγάλο μέρος της συλλογής του καταξιωμένου ζωγράφου Κ. Ξενάκη.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να χρησιμοποιήσει και άλλα κτίρια του στρατοπέδου «ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ», εφόσον υπάρξει οικονομική δυνατότητα, ενώ η έκταση του στρατοπέδου αυτού συντηρείται πλέον από το Δήμο Σερρών και χρησιμοποιείται  ως χώρος πρασίνου και αναψυχής από τους δημότες.

Η δημοτική αρχή με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζει τις προσπάθειές της για την  αξιοποίηση και άλλων στρατοπέδων της πόλης των Σερρών.
  • Χρήση κοινοχρήστων χώρων
Σχετικά με τη χρήση των κοινοχρήστων χώρων (τραπεζοκαθίσματα, κατασκευές, έκθεση εμπορευμάτων σε κοινόχρηστους χώρους κ.α.) η δημοτική αρχή ξεκινά την εφαρμογή  των νόμων και των κανονιστικών αποφάσεων από τους οποίους διέπεται η χρήση κοινόχρηστών χώρων. Στόχος μας είναι ο σεβασμός προς τους πεζούς και η απόδοση των κοινοχρήστων χώρων για την άνετη κυκλοφορία τους, αλλά παράλληλα και η ισόνομη αντιμετώπιση όλων των καταστηματαρχών  όπως ορίζουν οι νόμοι και οι κανονιστικές αποφάσεις.

Για το θέμα αυτό της χρήσης των κοινοχρήστων χώρων προηγήθηκε διαβούλευση με τους καταστηματάρχες, τον εμπορικό σύλλογο, ενώ μετά από συζητήσεις του θέματος στην Επιτροπή Διαβούλευσης και στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής, οι δύο αυτές επιτροπές αποφάσισαν ομόφωνα την πιστή εφαρμογή των  νόμων και των κανονιστικών αποφάσεων.

Επίσης το θέμα αυτό συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε την τροποποίηση κάποιων άρθρων των κανονιστικών αποφάσεων, μετά από προτάσεις των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος. 
  • Δημοτική Αγορά
 Η Δημοτική Αρχή μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε ολοκληρωμένο φάκελο με τεκμηριωμένες απόψεις και προτάσεις προς το Ανώτερο Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού για τον χαρακτηρισμό του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς ως μη διατηρητέου.

Η θέση της δημοτικής αρχής είναι η κατεδάφιση της δημοτικής αγοράς και η δημιουργία χώρου πρασίνου με κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης.
  • Πολιτισμός
Η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου, η σημαντική αυτή πρωτοβουλία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  Σερρών αποκτά μόνιμο διεθνή χαρακτήρα, αποτελώντας πλέον για την πόλη και την περιφέρεια ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας, που θα χρηματοδοτείται για την επόμενη πενταετία από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Προετοιμάζουμε την 7η Διεθνή Πανεπιστημιάδα Θεάτρου που θα γίνει στις Σέρρες από 19 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2011 με ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές.
  • Τόνωση της τοπικής οικονομίας
Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τους φορείς του Δήμου Σερρών, αντιμετωπίσαμε θετικά την πρόταση του εμπορικού κόσμου για «ΚΕΝΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ», σύμφωνα με την οποία ζητά κάθε Σάββατο να πεζοδρομείται το κέντρο της πόλης, με στόχο την τόνωση της τοπικής αγοράς.

Στόχος είναι να καθιερωθούν ημέρες «κατανάλωσης και διασκέδασης», προκειμένου να μπορέσουμε να προσελκύσουμε στη σερραϊκή αγορά τους πολίτες, όχι μόνον του Δήμου, αλλά της ευρύτερης περιοχής και των  όμορων Νομών , για να κάνουν τα ψώνια τους και να διασκεδάσουν.

Αυτό θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το γραφείο κυκλοφοριακού σχεδιασμού του Δήμου , την Τροχαία, τα Αστικά ΚΤΕΛ και τη Δημοτική Αστυνομία.
  • Γήπεδο Πανσερραϊκού
Μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής και επίσκεψη του δημάρχου στον ΟΠΑΠ, το ποσό των 300.000 χιλ. ευρώ που είχε εγκριθεί για την αποκατάσταση του νοτίου πετάλου του γηπέδου του Πανσερραϊκού, θα αποδοθεί στο Δήμο Σερρών, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο αυτό.
  • Οικονομικά  Δήμου Σερρών
Μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής ήταν η παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου σε συνεργασία με τις οικονομικές του υπηρεσίες. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία τα χρέη του Δήμου Σερρών στο τέλος του 2010 ήταν 8,5 εκ. ευρώ στην αγορά και 11 εκ. ευρώ για εξόφληση δανείων.

Με στόχο το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου καταθέτουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο σχέδιο σταδιακής εξυγίανσης της οικονομικής κατάστασης του Δήμου.

Πρέπει να τονίσουμε επίσης ότι η πολιτεία ακόμη δεν ανακοίνωσε τις χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση έργων μέσω του προγράμματος ‘'ΣΑΤΑ'' και του Προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ» για το έτος 2011. Να υπογραμμίσουμε μάλιστα ότι η πολιτεία χρωστά στους Δήμους την τρίτη και τέταρτη δόση της ΣΑΤΑ του έτους 2010.

Παρόλα  αυτά η δημοτική αρχή έχει κάνει τον προγραμματισμό της για την υλοποίηση έργων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Σερρών.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο χρονικό αυτό διάστημα έχουμε ετοιμάσει μελέτες εφαρμογής για την πεζοδρόμηση της οδού Μεραρχίας και για την αξιοποίηση του Αγίου Ιωάννη.

Τελειώνοντας αυτό που θα ήθελα να τονίσω  είναι ότι παρά τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, λόγω της οικονομικής κρίσης και της προσαρμογής των Δήμων στα νέα δεδομένα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πιστεύω ότι με εργατικότητα,  εντιμότητα,  διαφάνεια και συλλογική προσπάθεια  μπορούμε  να παράγουμε  έργο ουσιαστικό και ωφέλιμο για το Δήμο και τους δημότες, με στόχο μια καλύτερη ζωή στο Δήμο Σερρών''.

Από το γραφείο τύπου
Σ.Τ.Οι πρώτοι μήνες της δημοτικής αρχής 29-4-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 29 Απριλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

Το έργο και οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής, κατά το πρώτο τρίμηνο στη διοίκηση του Δήμου θα αποτελέσει το θέμα της Συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει ο επί κεφαλής της Δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης.

Η συνέντευξη θα δοθεί στην αίθουσα τύπου του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών (κεντρικό κτίριο), την Δευτέρα της ερχόμενης εβδομάδας 2 Μαΐου και ώρα 11:00 το πρωί.

Από το Γραφείο Τύπου    
ΔΤ Δήμαρχος με Κ.Ξενάκη 27-4-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                      Σέρρες 27 Απριλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Νέα εποχή στα πολιτιστικά πράγματα των Σερρών, καθώς δρομολογείται η δημιουργία μεγάλου πολυχώρου πολιτισμού στο πρώην στρατόπεδο «Παπαλουκά», αρχής γενομένης με το Μουσείο, το οποίο θα στεγαστεί σε κτήριο που θα ανακαινιστεί, προκειμένου να φιλοξενήσει σειρά έργων της συλλογής του κ. Κωνσταντίνου Ξενάκη.

dsc00274a.jpg



Ο διεθνούς φήμης ζωγράφος βρέθηκε στις Σέρρες και συναντήθηκε (Τετάρτη 27 Απριλίου) με το Δήμαρχο κ. Πέτρο Αγγελίδη κι εξέτασαν τις προοπτικές δημιουργίας Μουσείου στις πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις των πάλαι ποτέ «Πυροβολικών».








dsc00292a.jpg




Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την δημιουργία πολυθεματικού πάρκου πολιτισμού (με αρχαιολογικό, βυζαντινό, λαογραφικό Μουσείο, Δημοτική Πινακοθήκη κ.α.) που θα καταστήσει τη πόλη των Σερρών σπουδαίο πολιτιστικό κέντρο, όχι μόνον του Νομού, αλλά της περιφέρειας και της χώρας. 







dsc00288a.jpg


Ο Δήμαρχος βεβαίωσε ότι το σχέδιο για τη λειτουργία του Μουσείου «Κωνσταντίνου Ξενάκη» θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή, καθώς έχει ήδη εξασφαλιστεί μέρος του προβλεπόμενου για την ανακαίνιση του κτηρίου ποσού (260 χιλιάδες ευρώ), χάρις στη συνεισφορά ιδιωτών κι επιχειρηματιών, ενώ έχει εκπονηθεί και η απαιτούμενη μελέτη.






dsc00278a.jpg



Μετά τη συνάντηση τους στο δημαρχιακό γραφείο (στην οποία παρευρέθησαν και μέλη του σωματείου «Σερραίων Πολιτεία»), οι κ.κ. Αγγελίδης και Ξενάκης μετέβησαν στο πρώην στρατόπεδο «Παπαλουκά», όπου επισκέφθηκαν το κτήριο που θα φιλοξενήσει τα έργα που θα δωρίσει ο ζωγράφος στο Δήμο Σερρών.

Να σημειωθεί ότι οι εντυπώσεις τους υπήρξαν θετικές, καθώς το οικοδόμημα και οι χώροι του μπορούν να διαμορφωθούν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, ώστε να λειτουργήσει ως Μουσείο.  

Από το Γραφείο Τύπου
ΔΤ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ Κ.ΞΕΝΑΚΗ 26-04-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                      Σέρρες 26 Απριλίου 2011

Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187
Δελτίο Τύπου

Μουσείο Ξενάκη
Δρομολογείται η δημιουργία του
Συνάντηση Δημάρχου με τον καλλιτέχνη

Το Δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη επισκέπτεται την Τετάρτη 27 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί  στο Δημαρχείο, ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας ζωγράφος κ. Κωνσταντίνος Ξενάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους θα συζητήσουν τη δημιουργία του «Μουσείου Ξενάκη», που πρόκειται να στεγαστεί σε ένα από τα υπάρχοντα κτήρια του πρώην στρατοπέδου «Παπαλουκά». Εκεί θα φιλοξενείται και θα εκτίθεται μεγάλο μέρος της έργου του γνωστού καλλιτέχνη, το οποίο θα δωρίσει στο Μουσείο.

Να σημειωθεί, ότι μετά τη συνάντηση τους ο Δήμαρχος και ο κ. Ξενάκης θα μεταβούν στο πρώην στρατόπεδο, όπου θα επισκεφθούν το κτήριο, στο οποίο θα δημιουργηθεί το «Μουσείο Ξενάκη» και θα φιλοξενηθεί τμήμα της συλλογής του.

Από το Γραφείο Τύπου  

ΔΤ ο Δήμαρχος Σερρών για την γιορτή του Πάσχα 18-4-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 18 Aπριλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ  ΤΟΥ  ΠΑΣΧΑ

Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες

Οι άγιες μέρες του Πάσχα, παρέχουν για τον καθένα μας, διπλό μήνυμα. Την ευκαιρία για ουσιαστική αυτογνωσία, για εσωτερικό φωτισμό, για προσφορά και θυσία για τον συνάνθρωπο από τη μια,   και την ελπίδα από την άλλη πως καμία  δυσκολία  της ζωής, κανένας πόνος, καμία ατομική ή κοινωνική προσφορά δεν μένει χωρίς την μεγάλη προσδοκία της χαράς και της Ανάστασης.

Πολίτες και Αρχές, από οποιαδήποτε θέση και ρόλο, ατομικό και κοινωνικό  που έχομε επωμιστεί, μπορούμε να γίνουμε δημιουργικοί και αλληλέγγυοι. Έχοντας για οδηγό,  τα υψηλά διαχρονικά μηνύματα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης.  Το προσκλητήριο του Εσταυρωμένου «θυσία για τον άνθρωπο» ας γίνει για τον καθένα μας  πράξη προσφοράς για το συνάνθρωπο,  «κοντά στον συνδημότη»,  προπάντων σε εκείνον που  μας χρειάζεται περισσότερο.

Θέλω ειλικρινά να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου, σε όλους τους Σερραίους συνδημότες μου και σε έναν ένα προσωπικά,  σε  κάθε δημοτική και τοπική κοινότητα,   να βιώσουμε από κοινού την αναστάσιμη χαρά,  με ελπίδα και αισιοδοξία.  ΝΑΙ,  με ελπίδα και αισιοδοξία, εφόδια απαραίτητα για να διαχειριστούμε με επιτυχία  τις προκλήσεις της σημερινής πραγματικότητας, προσβλέποντας σε ένα καλύτερο αύριο, ατομικό και συλλογικό.

Χρόνια Πολλά
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση
        ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
         ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΤ Πρόταση του Δημάρχου Σερρών κ. Πέτρου Αγγελίδη στον Υπουργό Πολιτισμού 14-4-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                      Σέρρες 14 Απριλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Πρόταση Δημάρχου Σερρών κ. Πέτρου Αγγελίδη

«Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ο μοναδικός θεσμός που άντεξε επί χρόνια και συνέδεε την κεντρική πολιτική με τον σύγχρονο πολιτισμό στην περιφέρεια, αποτελούν ένα καλό και όχι κακό παράδειγμα αποκεντρωμένης πολιτικής, που απέδωσε και συνδέθηκε αρμονικά με τις εθνικές και τοπικές ανάγκες.

Το ΥΠ.ΠΟ.Τ, εκτός του τομέα των αρχαιοτήτων και τη λειτουργία των αντίστοιχων Εφορειών, δεν έχει καμία άλλη αποκεντρωμένη υπηρεσία και σταθερή  πολιτική που να το συνδέει θεσμικά με την περιφέρεια».

Τα παραπάνω σημείωσε ο Δήμαρχος Σερρών, κατά τη διάρκεια της Ημερίδας με θέμα: «ΔΗΠΕΘΕ-Η μετεξέλιξη ενός θεσμού» που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, την περασμένη Τετάρτη 13η του μήνα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Πέτρος Αγγελίδης επισήμανε «την αποφασιστικότητα του Δήμου Σερρών για την υποστήριξη της συνέχισης της λειτουργίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, ως βασικού φορέα θεατρικής παιδείας για το σύνολο ενός από τους μεγαλύτερους νομούς αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Ειδικότερα, στην ομιλία του Δήμαρχος τόνισε:

«Σε μια πραγματικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και τους πολίτες, καλούμαστε όλοι, κεντρική Διοίκηση, Αυτοδιοίκηση και κοινωνία να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για πολλά και κρίσιμα ζητήματα.

Οι αποφάσεις αυτές δεν μπορεί παρά να λαμβάνουν υπ' όψιν τους τόσο τις νέες οικονομικές συνθήκες, όσο τις επιβαλλόμενες θεσμικές κι άλλες αλλαγές που απαιτούν οι νέες αναπτυξιακές ανάγκες, ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

Στο πλαίσιο αυτό είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός και για τα θέματα πολιτισμού που αφορούν την δημόσια πολιτική.

Το ζήτημα των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. έχει τεθεί εδώ και πολύ καιρό από τους ίδιους τους Δήμους, τα Δ.Σ., τους προέδρους και τους καλλιτεχνικούς διευθυντές των θεάτρων που αγωνιωδώς αναζητούν λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός, μετά τα 26 χρόνια λειτουργίας του.

Πριν επικεντρωθώ στα προβλήματα αυτά θα ήθελα να αναφερθώ σε ορισμένες γενικές παραδοχές που καθορίζουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνεται σήμερα αυτή η συζήτηση.

Μετά από πολλά χρόνια αντιμετώπισης του πολιτισμού ως αντιπαραγωγικού τομέα, ασύνδετου με τα θέματα ανάπτυξης, φτάσαμε κάποια στιγμή, τουλάχιστον στα λόγια, να τον αναφέρουμε ως βασικό συγκριτικό μας πλεονέκτημα και σημαντική παράμετρο της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

Τις τελευταίες δεκαετίες υπήρξε πράγματι ανάπτυξη των υποδομών και απόπειρες εφαρμογής συντεταγμένης δημόσιας πολιτικής (Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων).

Δυστυχώς αυτή η πολιτική δεν υποστηρίχτηκε με συνέπεια και δεν είχε τη συνέχεια που όλοι προσδοκούσαμε. Αντιθέτως, κινηθήκαμε σε λάθος κατεύθυνση με συστηματικές υπαναχωρήσεις, περικοπές, διακοπή η προβληματική υλοποίηση προγραμματικών συμβάσεων, αποσπασματικές ενέργειες και αποκοπή του υπουργείου Πολιτισμού από την περιφέρεια.

Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ο μοναδικός θεσμός που άντεξε επί χρόνια και συνέδεε την κεντρική πολιτική με τον σύγχρονο πολιτισμό στην περιφέρεια, αποτελούν ένα καλό και όχι κακό παράδειγμα αποκεντρωμένης πολιτικής, που απέδωσε και συνδέθηκε αρμονικά με τις εθνικές και τοπικές ανάγκες.

Το ΥΠ.ΠΟ.Τ, εκτός του τομέα των αρχαιοτήτων και τη λειτουργία των αντίστοιχων Εφορειών, δεν έχει καμία άλλη αποκεντρωμένη υπηρεσία και σταθερή  πολιτική που να το συνδέει θεσμικά με την περιφέρεια.

Η ύπαρξη και λειτουργία των 16 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρείται οικονομική «πληγή» και πολύ περισσότερο σκανδαλώδης περίπτωση, όπως άλλες περιπτώσεις κεντρικών επιλογών που καταγγέλθηκαν και από τον ίδιο τον υπουργό.

Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει με σοβαρότητα κάτι τέτοιο αξιολογώντας τα αποτελέσματα της πολύχρονης λειτουργίας των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είτε με ποσοτικά είτε με ποιοτικά κριτήρια.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα ήταν και είναι καλά, ότι δεν χρειάζονται αλλαγές, ότι δεν πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσαρμογές ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να πάμε σε μια ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμού.

Αυτό που με σιγουριά μπορώ να καταθέσω στη σημερινή ημερίδα είναι η σπουδαιότητα των σχέσεων που διαμορφώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια ανάμεσα στις τοπικές κοινωνίες, τους πολίτες και το θέατρο, ο ρόλος των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στην ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας, η σημασία της ύπαρξής τους για τον τοπικό μας πολιτισμό και τη σύνδεσή του με τη σύγχρονη δημιουργία.

Θα αναφερθώ σε ορισμένα από τα προβλήματα που εντοπίζουμε διαχρονικά ή πιο πρόσφατα, στο δικό μας θέατρο, όπως αυτά καταγράφονται από τους πολίτες, από ανθρώπους του πολιτισμού, από συνεργάτες μας στο θέατρο αλλά και εμένα προσωπικά που υπηρετώ την αυτοδιοίκηση για πάνω από 20 χρόνια.

Α. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Αναφέρω ορισμένα από αυτά που θεωρώ σημαντικότερα:

1) Η οικονομική υποστήριξη του θεσμού ήταν και παραμένει κρίσιμο ζήτημα αφού είναι ξεκάθαρο ότι και με την καλύτερη δυνατή διαχείριση θα πρέπει να παραμείνει επιχορηγούμενος.

2) Η ορθολογικότερη διαχείριση και η εναρμόνιση του προγραμματισμού με τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα πολλές φορές παραμένει ζητούμενο με αποτέλεσμα τη συσσώρευση οικονομικών και άλλων προβλημάτων. Οι όποιες υπερβάσεις γίνονται στον προϋπολογισμό θα πρέπει να καθιστούν υπεύθυνους τον πρόεδρο και τον καλλιτεχνικό Διευθυντή και να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη στην επόμενη  προγραμματική σύμβαση.

3) Η σύγκρουση σε αρκετές περιπτώσεις των καλλιτεχνικών επιδιώξεων με αυτές των απαραίτητων διοικητικών και οικονομικών περιορισμών, οδηγεί σε αδυναμίες που σε αρκετές περιπτώσεις εμφανίζουν το θεσμό εκτεθειμένο σε τρίτους.

4) Αντιλήψεις δογματικές περί επαγγελματισμού, συνδυασμένες με συντεχνιακές νοοτροπίες  όπως επίσης και η χρησιμοποίηση του θεσμού για προνομιακές σχέσεις και προνομιακές επιλογές, δεν έχουν θέση στη λειτουργία του θεσμού, διότι στερούν τον ευρύτερο ρόλο του, ως κεντρικού φορέα θεατρικής παιδείας που λειτουργεί αμφίδρομα με την ίδια την κοινωνία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το θέατρο να προσφέρει λιγότερα από όσα μπορεί και να χάνει την ουσιαστική του επαφή με τον τοπικό πολιτισμό και τους πολίτες.

5) Όσο κακό είναι το παραπάνω, άλλο τόσο κακό είναι και το να επιβάλλονται στη διεύθυνση του θεάτρου επιλογές εξω-καλλιτεχνικές που εξυπηρετούν διάφορες σκοπιμότητες.

6) Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. έχασαν σταδιακά τον περιφερειακό τους χαρακτήρα και ταυτίστηκαν αποκλειστικά με τον Δήμο που τα φιλοξενεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποκοπή των εν δυνάμει ετέρων, το μειωμένο ενδιαφέρον των άλλων Δήμων, την απουσία συμπράξεων για την υποστήριξη του θεσμού με πολλαπλούς τρόπους.

7) Παρά τα όποια προβλήματα τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. παραμένουν ο πιο οργανωμένος και στέρεος θεσμός που δοκιμάστηκε και άντεξε στο χρόνο στην περιφέρεια και έχουν να επιδείξουν μεγάλο και πολυσήμαντο έργο στα είκοσι έξι χρόνια λειτουργίας τους.

8) Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών  παρά τα προβλήματα παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική καλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα δράσεων που αγκαλιάζει το κοινό εντός και εκτός Σερρών. Στο θέμα αυτό μπορεί να αναφερθεί διεξοδικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Θοδωρής Γκόνης.

9) Διαθέτουμε σήμερα το Δημοτικό Θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ με εξαιρετικούς χώρους και για πρώτη φορά μπορούμε να πούμε ότι έχουμε τις προϋποθέσεις για μια νέα αναβαθμισμένη πορεία. Παράλληλα επιδιώκουμε σύντομα να ανακαινισθεί και το ιστορικό κτίριο του Ομίλου ΟΡΦΕΑΣ που για χρόνια υπήρξε έδρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

10) Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. μπορούν να ανοίξουν ένα νέο κύκλο ζωής και δημιουργίας, χωρίς να είναι απαραίτητο να συρρικνωθούν, αρκεί να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και να συμπράξουν σε αυτό περισσότερες δυνάμεις σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Β) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Βασική μας θέση είναι η διατήρηση των 16 θεάτρων και η συνεργασία του ΥΠ.ΠΟ.Τ με τους Δήμους και τις Περιφέρειες για την ουσιαστική αναβάθμισή τους.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε:

1) Την διατήρηση της νομικής τους αυτοτέλειας με παραμονή τους ως κοινωφελών ή αν είναι αυτό δυνατόν με την παλαιότερη μορφή των αμιγών επιχειρήσεων.

2)  Την τριμερή  χρηματοδότηση τους από το ΥΠ.ΠΟ.Τ., την Περιφέρεια και τον Δήμο.

3) Την εξασφάλιση της συμμετοχής σε κάθε προγραμματική σύμβαση και Δήμων της κάθε περιφέρειας που το επιθυμούν και δέχονται να τους προσφέρονται ανταποδοτικά υπηρεσίες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (παραστάσεις, σεμινάρια, υποστήριξη θεατρικών ερασιτεχνικών ομάδων κ.α.)

4) Την καλύτερη συνεργασία και ανταλλαγή μεταξύ των θεάτρων και ειδικά αυτών που λειτουργούν στα όρια της ίδιας Περιφέρειας (συμπαραγωγές, κοινό προγραμματισμό, ανταλλαγή παραστάσεων από περιοχή σε περιοχή, κοινό υλικό προβολής κ.α.)

5)  Την επανεξέταση του περιεχόμενου των προγραμματικών συμβάσεων, ιδιαίτερα στα σημεία που επιδέχονται βελτιώσεις και αφορούν τις δεσμεύσεις του θεσμού έναντι των τοπικών κοινωνιών, τις διακριτές σχέσεις του αποφασιστικού διοικητικού οργάνου και της καλλιτεχνικής διεύθυνσης κ.α.)

6)  Την  αξιολόγηση του έργου των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στο τέλος κάθε προγραμματικής περιόδου, από αντικειμενική επιτροπή του ΥΠ.ΠΟ.Τ. βάση συγκεκριμένων, γνωστών στους ενδιαφερόμενους, ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων, με διαφάνεια και δημοσίευση των εκθέσεων αξιολόγησης.

Σύνδεση της αξιολόγησης με το ύψος της επιχορήγησης και σε ορισμένες περιπτώσεις την υπογραφή ή μη της προγραμματικής σύμβασης.

Πιστεύοντας ότι από κοινού θα βρούμε τις λύσεις για την αναβαθμισμένη πορεία αυτού του σπουδαίου θεσμού, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος και κυρίως η Ελληνική Περιφέρεια, θέλω να επισημάνω την αποφασιστικότητα του Δήμου Σερρών για την υποστήριξη της συνέχισης της λειτουργίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, ως βασικού φορέα θεατρικής παιδείας για το σύνολο ενός από τους μεγαλύτερους νομούς αλλά και του συνόλου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Από το Γραφείο Τύπου



ΔΤ Ο Δήμαρχος στο Υπουργείο Πολιτισμού 11-4-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                      Σέρρες 11 Απριλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

«ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.: Η Μετεξέλιξη ενός θεσμού» είναι το θέμα της Ημερίδας που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού την Τετάρτη Απριλίου και στην οποία θα λάβει μέρος ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα λειτουργίας των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων, ενώ θα κατατεθούν προτάσεις για τη βελτίωση του θεσμού.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αγγελίδης (που θα βρίσκεται στην Αθήνα από τη Τρίτη, 12η του μήνα), ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών είναι ένας εκ των εισηγητών της ημερίδας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος θα επιστρέψει και θα βρίσκεται στο γραφείο του την ερχόμενη Παρασκευή.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ Ημερίδας Αγρο-Επιχειρηματικότητας 8-4-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 8 Απριλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Οι δυνατότητες και οι προοπτικές ανάπτυξης της Αγρο-Επιχειρηματικότητας αποτελέσαν το θέμα της Ημερίδας που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Σερρών, το Επιμελητήριο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής) και πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Δημοτικής Κοινότητας Λευκώνα την Τετάρτη (6η του τρέχοντα μήνα).  


ΔΤ Δήμαρχος και Εμπορικός Σύλλογος 8-4-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                      Σέρρες 8 Απριλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Απόψεις και προτάσεις του εμπορικού κόσμου του τόπου, σχετικές με ζητήματα και προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής των πολιτών, την οικονομική ενίσχυση της τοπικής αγοράς, αλλά την λειτουργία και την εικόνα της πόλης των Σερρών κατέθεσαν στον Δήμαρχο Σερρών τα μέλη της νεοεκλεγμένης διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου του Νομού, τα οποία συναντήθηκαν μαζί του, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο γραφείο του, την περασμένη Πέμπτη (7 του μήνα).   


ΔΤ Διαβούλευση για τον Κανονισμό Καθαριότητας 6-4-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 6 Απριλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Σε ευρεία δημόσια διαβούλευση
Ο κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου
Οι δημότες παίρνουν αποφάσεις

O νέος Κανονισμός Καθαριότητας, με τον οποίο ρυθμίζονται θέματα και κανόνες που αφορούν στη Καθαριότητα του Δήμου Σερρών, γενικότερα στην αναβάθμιση της αισθητικής της πόλης και της προστασίας του περιβάλλοντος αποτέλεσε το θέμα συζήτησης, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, το βράδυ της περασμένης Τρίτης (5η του τρέχοντα μήνα).

Ο δημόσιος διάλογος για το νέο Κανονισμό Καθαριότητας ξεκίνησε, καθώς πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις όλων των κοινωνικών κι επαγγελματικών φορέων της πόλης.
ΔΤ στην Αθήνα για την Δημοτική Αγορά ο Δήμαρχος 5-4-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 5 Απριλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

«Η αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου και του ακινήτου της Δημοτικής Αγοράς, παραμένει βασικός στόχος της δημοτικής αρχής, συνάμα και απαίτηση της σερραϊκής κοινωνίας στο σύνολό της».

Τα παραπάνω τονίζει ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης με αφορμή το ταξίδι του στην Αθήνα και την επίσκεψή του στη Διεύθυνση Νεωτέρων Μνημείων & Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου κατέθεσε (χθες Τρίτη, 5η του μήνα) πλήρη φάκελο με τα επιχειρήματα του Δήμου, ώστε να αποτραπεί ο τελικός χαρακτηρισμός του κτηρίου ως  «διατηρητέου» και να ξεκινήσει η διαδικασία κατεδάφισής του.

Στο φάκελο συμπεριλαμβάνονται η σχετική απόφαση της συνέλευσης του οικείου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, (οι οποίοι τάσσονται υπέρ αυτής της προοπτικής), αλλά και η πρόσφατη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επισημαίνεται ότι τα μέλη του Σώματος (πλην ενός) αποφάσισαν την κατεδάφιση του ακινήτου επί της πλατείας Εμπορίου, μιας και η κατασκευή εκεί υπογείου χώρου στάθμευσης και η δημιουργία πλατείας θα αποβούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

«Επιδιώκουμε την κατεδάφιση της πρώην Δημοτικής Αγοράς» δηλώνει ο Δήμαρχος «όχι μόνον για να ανοίξει-επί τέλους-ο δρόμος για την περαιτέρω αξιοποίηση της περιουσίας Δήμου, αλλά για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της πόλης, να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των Σερραίων πολιτών και η εικόνα του εμπορικού-ιστορικού κέντρου».        
Tέλος, να σημειωθεί ότι ο κ. Αγγελίδης μετέβη και στο Υπουργείο Παιδείας-Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, όπου έθεσε το ζήτημα διατήρησης και συνέχισης λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Άνω Καμήλας και του Γυμνασίου Προβατά. 

Από το Γραφείο Τύπου

Δ.Τ. συναντηση Δημάρχου με τον σκηνοθέτη Παπαβασιλείου 1-4-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                              Σέρρες 1 Απριλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης θα συναντηθεί σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο με τον γνωστό Σερραίο Σκηνοθέτη Παπαβασιλείου Βασίλη.



Γραφείο Τύπου
Δήμου Σερρών

Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22/03/2011) Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 22 Μαρτίου κάθε έτους η παγκόσμια κοινότητα έχει καθιερώσει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού ως ημέρα - αφορμή για την εστίαση της προσοχής μας στη σημασία του γλυκού νερού, υποστηρίζοντας την ανάγκη για τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Από τις 22 Μαρτίου 1993 έως σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη  για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη (UNCED) για την παγκόσμια ημέρα νερού βρίσκονται σε μια διαρκή προσπάθεια διάδοσης του μηνύματος ότι το νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και δημόσιο συλλογικό αγαθό και όχι μια απλή πρώτη ύλη για ιδιωτική και εμπορική χρήση.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού αναδεικνύει το πρόβλημα του νερού στις πόλεις. 1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό και ασφαλές πόσιμο νερό. Πάνω από 2,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο δηλαδή από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού δε διαθέτουν επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής και αποχέτευσης. 

Στις 22 και 23 Μαρτίου 2011 με αφορμή το γεγονός αυτό της Παγκόσμιας Ημέρας του Νερού,  ο Δήμος Σερρών με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος, την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση του Νομού και τους υπευθύνους της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, θα προβάλει εκπαιδευτικό υλικό για το νερό και την προστασία του σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Οι παρουσιάσεις που θα φέρουν σε επαφή τους μαθητές με το πολύτιμο στοιχείο της φύσης θα πραγματοποιηθούν και τις δύο μέρες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών στις 10:00 το πρωί.


Συντελεστές εκπαιδευτικής παρουσίασης:
Τμήμα Περιβάλλοντος Δήμου Σερρών - Τερμεντζίδου Μαρία, Περιβαλλοντολόγος,
Τσέλιος Χρήστος, Εκπ/κός, Υπεύθυνος Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Β/θμιας Εκπ/σης
Σελερίδης Πρόδρομος, Εκπ/κός  Β/θμιας Εκπ/σης
Γκίρμπας Πασχάλης, Εκπ/κός, Υπεύθυνος Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Α/θμιας Εκπ/σης
 unwater2.jpg

ΔΤ επίσκεψη Δημάρχο στο Νέο Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών 14-3-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                            Σέρρες 14 Μαρτίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης θα επισκεφτεί την Τετάρτη 16 Μάρτη 2011 και ώρα 11π.μ. τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών κ. Μάνδαλο Στέφανο για να συζητήσουν θέματα που αφορούν με την συνεργασία Δήμου Σερρών και Αστυνομίας.

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Σερρών

Δ.Τ για το έργο ACTIVE TRAVEL NETWORK 11-3-11 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ                                                                                                  
Σέρρες 11 - 03 - 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Παρουσίαση Έργου και Εναρκτήρια Συνάντηση Εργασίας της Τοπικής
             Ομάδας Υποστήριξης (Local Support Group) του Έργου «ACTIVE TRAVEL
             NETWORK»

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στο έργο ACTIVE TRAVEL NETWORK το οποίο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT II  (2007-2013).   Το έργο ACTIVE TRAVEL NETWORK έχει διάρκεια 2,5 ετών και ανήκει στην κατηγορία των Θεματικών Δικτύων που σκοπό έχουν την ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα σε Ευρωπαϊκές πόλεις και την εφαρμογή - διάδοση της αποκτώμενης γνώσης σε όλα τα πεδία της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος που αφορά το Δήμο Σερρών είναι 42.800,00 € και συγχρηματοδοτείται από το  ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Το συγκεκριμένο Θεματικό Δίκτυο σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκαλεί η υπερβολική χρήση του αυτοκινήτου σε μικρές ή μετρίου μεγέθους πόλεις με την προώθηση της χρήσης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης όπως του ποδηλάτου και της πεζής μετακίνησης. Επίσης είναι μια απάντηση στην οικονομική κρίση, στη συνεχώς αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου και  εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα. Μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτικών αρχών, των πολιτών αλλά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη χρήση μη μηχανοκίνητων τρόπων μεταφοράς για μικρές αποστάσεις όπως αυτές μέσα στην πόλη, θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Βασική δραστηριότητα στο πλαίσιο ενός Θεματικού Δικτύου είναι η Δημιουργία Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης (ΤΟΥ). Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου της πρώην ΔΕΠΚΑ Σερρών στις 13.00 μμ. θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση ενεργοποίησης της ΤΟΥ όπου θα παρουσιαστεί το έργο και ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει η ομάδα αυτή.

Για περισσότερες πληροφορίες:
κ.Φ.Μίκικη, Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, Δήμος Σερρών, τηλ: 23210-83608,  fmikiki@serres.gr
κ.Ε.Βασιλοπούλου, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, Δήμος Σερρών, τηλ: 23210-83634, e.vasilop@serres.gr
και στην ιστοσελίδα: http://www.serres.gr, στην ετικέτα «ACTIVE TRAVEL NETWORK»

 



Eπισκεψη Διευθυντή ΥΑΜΣ στο Δήμο Σερρών 10-3-11 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                        Σέρρες 10  Μαρτίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/83612
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 
Ο Διευθυντής της ΥΑΜΣ (Υπηρεσία Αξιοποίησης και Μετεγγατάστασης Στρατοπέδων) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στρατηγός Κρασσανάτης Εμμανουήλ επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη μετά από πρόσκληση του τελευταίου.

Σκοπός της επίσκεψης υπήρξε η επιτόπια εξέταση του Στρατηγού των δημοτικών εκτάσεων που ο Δήμος Σερρών προτείνει προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να απαλλαχθούν  για να περάσει το στρατόπεδο Εμμανουήλ Παπά  στο Δήμο Σερρών.

Ο στρατηγός Κρασσάνακης μαζί με το Δήμαρχο Σερρών επισκέφτηκαν επίσης και τα στρατόπεδα Κολοκοτρώνη, Εμμανουήλ Παπά και Παπαλουκά.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης αναμένονται εξελίξεις για το θέμα των στρατοπέδων.

Ο Δήμαρχος Σερρών έμεινε ικανοποιημένος από την συνεργασία με το Διευθυντή της ΥΑΜΣ στρατηγό Κρασσανάκη.



Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ επίσκεψη του Αναπληρωτή Προέδρου της ΕΠΟ 4-3-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                         Σέρρες 4 Μαρτίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής  Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) κ. Χατζηαποστόλου επισκέφτηκε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 το Δήμο Σερρών, και ξεναγήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ομόνοιας, στο αθλητικό στάδιο, στους ξενώνες της Χρυσοπηγής από τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Μυστακίδη Παύλο και το μέλος του Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά Αγοραστό Άκη.

Αφορμή της επίσκεψης του κ. Χατζηαποστόλου στάθηκε η επιστολή που έστειλε προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης στις 2 Φεβρουαρίου 2011 προκειμένου η Ε.Π.Ο. να εξετάσει τις αθλητικές υποδομές του Δήμου Σερρών, για την εξεύρεση μόνιμου χώρου για τα Camp των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών της Ελλάδος από τον Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Σάντο.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Χατζηαποστόλου έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις για τους χώρους και τις προδιαγραφές που  διαθέτουν.

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Σερρών

ΔΤ πολύ Θόρυβος για το τίποτα 28-2-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                               Σέρρες 28 Φεβρουαρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

«ΠΟΛΥ ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ»

Σχετικά με όσα γράφονται και λέγονται για το θέμα των υπηρεσιών του Δήμου που στεγάζονται στο Διοικητήριο, προς αποκατάσταση της αλήθειας ανακοινώνουμε τα εξής:

  1. Δεν υπάρχει, μέχρι αυτή τη στιγμή, καμιά αρνητική εξέλιξη για το Δήμο Σερρών, σχετικά με τις υπηρεσίες του Δήμου ( υπηρεσίες πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης) που στεγάζονται ήδη στο Διοικητήριο.
  2. Η μόνη αρμόδια υπηρεσία η οποία θα αποφασίσει για την παραμονή των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας που φιλοξενούνται στο κτίριο του Διοικητηρίου είναι η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ), ιδιοκτήτρια του Διοικητηρίου, με έδρα την Αθήνα. Η Κτηματική Υπηρεσία του Νομού Σερρών δεν έχει καμιά σχέση με την (ΚΕΔ) Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου.
  3. Να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σερρών με απόφασή του κατέθεσε πρόταση προς την ΚΕΔ για την στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου, στο κτίριο του Διοικητηρίου και αναμένει απάντηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔ.
Τέλος θεωρούμε ακατανόητο το θόρυβο που δημιούργησαν κάποιοι για το τίποτα.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ για συναντηση Δημάρχου με φορείς Αγροτών 28-2-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                  Σέρρες 28 Φεβρουαρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης συναντήθηκε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 στο Δημοτικό κατάστημα Μητρουσίου με φορείς αγροτικών συλλόγων και αγρότες και συζήτησαν τα παρακάτω θέματα:

  • άρδευση αγροτεμαχίων της περιοχής,
  • oργάνωση της άρδευσης,
  • κοστολόγηση των έργων που είναι να γίνουν για την εξυπηρέτηση της άρδευσης κλπ.
Στην Συνάντηση παραβρέθηκαν , ο Αντιδήμαρχος κ. Μυστακίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μοσχολιός, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μητρουσίου κ. Μπεχτσής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αδεσμεύτων Αγροτών» κ. Τουρτουρτας,

                                                                                                                                Από το Γραφείο Τύπου           
dsc00033a.jpg
ΔΤ για αναβολή συνεδριασης Δημοτικου Συμβουλίου 23-2-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                               Σέρρες 23 Φεβρουαρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Αναβολή συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Σας γνωστοποιούμε ότι η προγραμματισμένη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  για το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011  στις 11:00  δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω ασθενείας των καλεσμένων καθηγητών.

Η παραπάνω  ειδική συνεδρίαση που θα είχε μόνο Θέμα: «Την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ιστορικό της αποκάλυψης των χειρογράφων στο Κέντρο Σλαβοβυζαντινών Σπουδών ¨Ivan Dujcev¨, από διακεκριμένους καθηγητές, καθώς και το τι προτείνουν για την πορεία της διεκδίκησής τους.»  θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημέρα  και ώρα που θα ανακοινωθεί.

Από το Γραφείο Τύπου

Επίσκεψη Δημάρχου Nilufer Προύσας 23-2-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                    Σέρρες 23 Φεβρουαρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011, θα επισκεφθεί την πόλη των Σερρών ο κ. Moustafa Bozdey - Δήμαρχος Niloufer της Προύσας με την συνοδεία του. Στις 13:15  θα γίνει υποδοχή από το κ. Πέτρο Αγγελίδη Δήμαρχο Σερρών στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

Ο  Δήμαρχος Niloufer της Προύσας και η συνοδεία του επισκέπτονται την πόλη μας, ύστερα από πρόσκληση του Γυναικείου Πολιτιστικού Συλλόγου Κουβουκλίου «Η ΚΛΩΘΩ», θα παραμείνουν στην πόλη μας μέχρι το πρωί της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ για τηλεοπτική κάλυψη της ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ 23-2-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                 Σέρρες 23 Φεβρουαρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι ο Δήμος Σερρών ουδέποτε είχε κάποια επικοινωνία, ούτε ποτέ συμφώνησε για την κάλυψη των εκδηλώσεων της Τσικνοπέμπτης με οποιοδήποτε τηλεοπτικό μέσο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος όλα τα τηλεοπτικά μέσα μπορούν να καλύψουν τις εκδηλώσεις.

Από το  Γραφείο Τύπου

ΔΤ καθαριότητας για απεργία 22-2-11 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες 22 Φεβρουαρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Παρακαλούμε τους δημότες όπως αποφύγουν να αποθέσουν τα σκουπίδια τους στους κάδους απορριμμάτων σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, επειδή λόγω 24ώρης απεργίας καθαριότητας του Δήμου θα λειτουργήσουν συνεργεία επιφυλακής.


Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας
                                    Παντελής Χράπας  
ΔΤ για τον εορτασμό της Τσικονοπέμπτης 15-2-11 Εκτύπωση
                                                                                                                  Σέρρες 15 Φεβρουαρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος και η Κ.Ε.Π.Α. Σερρών σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες της οδού Εθν. Αντίστασης, στο πλαίσιο εορτασμού των Απόκρεω, συνδιοργανώνουν, μεταξύ άλλων, αποκριάτικο ξεφάντωμα  την Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011.

Με ώρα έναρξης τις 7 το απόγευμα θα γίνει διαγωνισμός καλύτερου καρναβαλιού για μικρούς, μεγάλους καθώς και ομάδες με μεγάλα χρηματικά έπαθλα και συγκεκριμένα :

  • 1ο Βραβείο ομάδας 1000 €
  • 1ο Βραβείο ατομικό 1000 €
  • 2ο Βραβείο ατομικό  500 €
  • 3ο Βραβείο ατομικό  200 €
ΨΗΦΙΣΜΑ για τους αγρότες 15-2-2011 Εκτύπωση
                                                                                                                        Σέρρες 15 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβουλίου Σερρών ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα υποστήριξης  στον δίκαιο αγώνα των αγροτών

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι συλλήψεις αγροτοσυνδικαλιστών συμπολιτών μας που τους οδήγησαν στο ακροατήριο των ποινικών Δικαστηρίων προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Πολύ περισσότερο μάλιστα που οι συλλήψεις έγιναν με βάση διατάξεις του Ποινικού Νόμου που έχουν να εφαρμοστούν πολλά χρόνια. Οι πρακτικές αυτές που ξεκάθαρο στόχο έχουν να πλήξουν το αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα και να ανασχέσουν τον συνδικαλιστικό αγώνα των αγροτών, μας βρίσκουν αντίθετους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερρών ,ενός καθαρά αγροτικού Δήμου αποφασίζει  ομόφωνα να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών  και καλεί :

1)     το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ενσκήψει με περισσότερο ενδιαφέρον στα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας και να δώσει λύσεις σε αυτά.

2)     Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εγκαταλείψει άμεσα κάθε σκέψη ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης τόσο των αγροτών όσο και κάθε άλλης κοινωνικής ομάδας. 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΣΕΡΡΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 
Δελτία Τύπου  (126 στοιχεία)
Ανακοινώσεις (74 στοιχεία)
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (10 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου (19 στοιχεία)
Εργασία στις Σέρρες (1 στοιχείο)
Προκηρύξεις Θέσεων (1 στοιχείο)
Συνεδριάσεις Δημ. Ενοτήτων (163 στοιχεία)
Συνεδριάσεις Τοπ. Ενοτήτων (129 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημάρχου (54 στοιχεία)
Τομέας Αθλητισμού (24 στοιχεία)
Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας (30 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών