Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
11 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Εκτελ. Επιτροπής

Ενημέρωση Πολιτών / Δελτία τύπου παλιοτέρων ετών
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
ΔΤ Δημοτική Αγορά Σερρών-Κατεδαφίζεται 5-7-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                     Σέρρες 5 Ιουλίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Πέτρος Αγγελίδης: «Αξιοποιούμε το ακίνητο της δημοτικής αγοράς, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, της αισθητικής και της λειτουργικότητας της πόλης»

Τις εργασίες κατεδάφισης του κτηρίου της πρώην δημοτικής αγοράς που ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης 5 Ιουλίου 2012 επιθεώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο οποίος-κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε δήλωσε τα εξής:
«Συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης της δημοτικής αγοράς, μετά τη δικαίωση του Δήμου Σερρών από το Συμβούλιο της Επικρατείας και την απόρριψη της προσφυγής του κ. Αναστασιάδη και των λοιπών.
Όπως είναι γνωστό, οι ανωτέρω με την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, διέκοψαν για 6 (έξι) μήνες τις εργασίες κατεδάφισης, δημιουργώντας, χωρίς λόγο, τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και στην εμπορική κίνηση των γύρω καταστημάτων.

Δεν αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν συγνώμη από τους Σερραίους πολίτες γι αυτό;


Αποδείχθηκε ότι η δημοτική αρχή χειρίσθηκε το θέμα της δημοτικής αγοράς με τον καλύτερο τρόπο.
Πολύ σωστά βιάστηκε και ξεκίνησε τις εργασίες κατεδάφισης, στις 14 Δεκεμβρίου 2011, διότι αν δεν το είχε πράξει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μπορεί να καθυστερούσε για χρόνια».
Να σημειωθεί ότι στο χώρο του ακινήτου της δημοτικής αγοράς θα δημιουργηθεί πλατεία, με προοπτική κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης.
Η πλατεία Εμπορίου θα διευρυνθεί κατά δύο (2) στρέμματα και θα γίνει μια τεράστια πλατεία.

«Αξιοποιούμε το ακίνητο της δημοτικής αγοράς, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, της αισθητικής και της λειτουργικότητας της πόλης» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

Συνεχίζονται οι εργασίες Κατεδάφισης της Δημοτικής Αγοράς 28-6-12 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ

ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ανακοίνωσε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με το θέμα της δημοτικής αγοράς, συμφωνα με την οποία απερρίφθη η προσφυγή του κ. Αναστασιάδη και των λοιπών, οπότε οι εργασίες κατεδάφισης της δημοτικής αγοράς συνεχίζονται.

Ο Δήμαρχος Σερρών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είπε τα εξής:

«Για το θέμα της δημοτικής αγορά είχα δηλώσει ότι θα νικήσει το καλό και το δίκαιο. Το καλό και το δίκαιο νίκησε. Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να απορρίψει την προσφυγή του κ. Αναστασιάδη Αντώνη και των λοιπών. Οι εργασίες κατεδάφισης της δημοτικής αγοράς συνεχίζονται.

Ο χώρος της δημοτικής αγοράς θα μετατραπεί σε πλατεία, με αποτέλεσμα η πλατεία Εμπορίου να μεγαλώσει κατά δύο στρέμματα. Να γίνει μια τεράστια πλατεία.

Η δημοτική αρχή προωθεί, ολοκληρώνει και δίνει τέλος  σε μεγάλα ζητήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια το Δήμο Σερρών.

Μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου θέματος των στρατοπέδων με επιτυχία, ένα ακόμη μεγάλο θέμα, αυτό της δημοτικής αγοράς κλείνει οριστικά, επίσης με επιτυχία. Είναι επιτυχίες  και νίκες του Σερραϊκού λαού».

Από το γραφείο τύπου

Υλοποίηση του Έργου: ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 26-6-12 Εκτύπωση
                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επτά (7) σχήματα υπέβαλαν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό για την Υλοποίηση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων  Νομού Σερρών με ΣΔΙΤ.

Υποβλήθηκαν σήμερα, Τρίτη 26 Ιουνίου 2012, στην έδρα της ΕΣΑΝΣ Α.Α.Ε. οι Φάκελοι Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Α' Φάση του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού για την επιλογή του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης που θα αναλάβει την υλοποίηση του Έργου: "ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ".

Οι ακόλουθοι υποψήφιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον:

1. ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ARCHΙRODON GROUP N.V. - INTRAKAT - ENVITEC A.E.

2. ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ  ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. - J&P ΑΒΑΞ Α.Ε.

3. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.      

4. NOVAERA  HELLAS A.E.

5. ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. - ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.

6. ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΛΕΑΡΧΟΣ Γ. ΡΟΥΤΣΗΣ Α.Ε. - ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.

7. ΑΔΑΜΙΔΗΣ Α.Τ.Ε.Β.Ε.

Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων που θα εξυπηρετεί την περιοχή του Νομού Σερρών.

ΔΤ Δήμος Σερρών και Εκλογές 11-6-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                                     Σέρρες 11 Ιουνίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προετοιμασίες του Δήμου Σερρών, προκειμένου όλα να είναι εν τάξει, κατά την διεξαγωγή των Εθνικών-βουλευτικών εκλογών της Κυριακής 17 Ιουνίου 2012.


Ήδη, οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες εφαρμόζουν πιστά τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις και ακολουθούν τις απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε οι πολίτες να προσέλθουν στα ορισθέντα εκλογικά τμήματα και ν' ασκήσουν το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμά τους, χωρίς προβλήματα.
Οι Σερραίες και οι Σερραίοι θα ψηφίσουν σε 142 Εκλογικά Τμήματα (εκ των οποίων 2 για τους ετεροδημότες), τα οποία στεγάζονται σε ισάριθμες αίθουσες 40 σχολικών διδακτηρίων-Καταστημάτων Ψηφοφορίας. 

Περίληψη Διακήρυξης Ορθή Επανάληψη 11-6-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                          
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                                                Σέρρες 30-5-2012 
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                                     Αριθ. Πρωτ. : 1023
ΔΗΜΟΥ  ΣΕΡΡΩΝ
Ταχ. Δ/νση        : Ορφέως 12                                           
Ταχ. κωδ.          : 62132  Σέρρες                                                                        
Πληροφορίες   : ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                       

Τηλέφωνο: 23210 22487                               

Fax: 23210 22472

e-mail: kent63@otenet.gr 
                                           

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

  Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Πολιτικής & Αθλητισμού Δήμου Σερρών προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με φανερές προφορικές προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του Δημοτικού κολυμβητηρίου Σερρών.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ενώπιον τριμελούς επιτροπής την 22η Ιουνίου  2012 , ημέρα  Παρασκευή   και ώρα 10.00΄ π.μ., στα γραφεία του Ν.Π.  Ορφέως 12  (2ος ‘Όροφος), Σέρρες.
Σε περίπτωση που αποβεί άγονη η δημοπρασία θα επαναληφθεί την  Πέμπτη  28 Ιουνίου 2012  την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ  Ορφέως 12  (2ος Όροφος) από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Για  τον   Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δήμου  Σερρών

Ο Πρόεδρος
Δούκας Γεώργιος

Παράταση προθεσμίας υποβολής φακέλων 7-6-2012 Εκτύπωση
Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
Νομού Σερρών - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία
Ταχ. Διεύθυνση: Δ.K.  Μητρουσίου Δήμου Σερρών                                        
Ταχ. Κωδ.: 62100
Τηλ.: +30 2321051404                                              
Φαξ: +30 2321051404                                                                 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΑΚΕΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ   ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

«ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ»

Ανακοινώνουμε ότι η Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Σερρών - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία με απόφαση του ΔΣ της παρατείνει την προθεσμία υποβολής των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Διαγωνισμό Επιλογής Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης με Ανταγωνιστικό Διάλογο για το έργο «Υλοποίηση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Σερρών» - Α' Φάση - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (Προεπιλογή) μέχρι την 26η Ιουνίου 2012, ημέρα Τρίτη και τοπική ώρα (GMT+2): 12.00.

Κατόπιν τούτου η παράγραφος 12.1 της προκήρυξης έχει ως εξής «Για την έγκυρη συμμετοχή στη διαδικασία, οι Ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν, με τρόπο σύμφωνο με τις απαιτήσεις της παρούσας, το φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την 26η Ιουνίου 2012, ημέρα Τρίτη και τοπική ώρα (GMT+2): 12.00. Φάκελοι, που τυχόν υποβάλλονται εκπρόθεσμα, απορρίπτονται ως απαράδεκτοι.»

Παραλαβή της προκήρυξης του διαγωνισμού μέχρι και δέκα πέντε (15) ημερολογιακές πριν από την λήξη της προθεσμίας υποβολής των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ήτοι έως και 11 Ιουνίου 2012, από την Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Σερρών - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία,  Δ.K.  Μητρουσίου Δήμου Σερρών, ΤΚ 62100, τηλ: +30 2321051404, φαξ: +30 2321051404, email: esans@otenet.gr. Αντίτιμο: 300 ευρώ. Πληροφορίες: κα. Δέσποινα Σαμαρά. Υποβολή συμπληρωματικών ερωτήσεων και διευκρινίσεων έως δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Για την παραλαβή της προκήρυξης προσκομίζεται απλή εξουσιοδότηση με τα πλήρη στοιχεία του παραλήπτη και του ενδιαφερομένου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν την προκήρυξη και ταχυδρομικώς, εφ' όσον προηγουμένως έχουν προσκομίσει στην αναθέτουσα αρχή τα αναγκαία δικαιολογητικά και έχουν καταβάλλει το αντίτιμο και τη δαπάνη για την ταχυδρομική αποστολή της. Η αναθέτουσα αρχή αποστέλλει την προκήρυξη μέσω ταχυδρομείου ή υπηρεσίας ταχυμεταφορών, χωρίς να φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για την έγκαιρη άφιξή της στον ενδιαφερόμενο.

Ημερομηνία αποστολής στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε: 21.05.2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΔΤ Επίσκεψη Παντελή Βούλγαρη 28-5-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                   Σέρρες 28 Μαΐου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Τον γνωστό σκηνοθέτη κ. Παντελή Βουλγάρη υποδέχθηκε στην πόλη μας το πρωί της Δευτέρας (28-5-2012) ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο οποίος του απηύθυνε πρόσκληση, προκειμένου να παρακολουθήσει την 8η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου.
zis_6457.jpgzis_6447.jpg


















Κατά την διάρκεια της εδώ παραμονής του μετέβη στο νεοανακαινισθέν ιστορικό κτίριο του Ορφέα Σερρών, όπου τόνισε ότι: «ευτυχώς, σ' αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία γίνονται προσπάθειες με επιτυχία, ώστε να κρατηθούν και να διατηρηθούν ιστορικές πολιτιστικές στέγες, που τόσο ανάγκη έχει ο πολιτισμός και η τέχνη».

Ευθύς αμέσως, ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μετέδωσε λίγη από την πολύχρονη εμπειρία του σε φοιτήτριες και φοιτητές που λαμβάνουν μέρος στην Πανεπιστημιάδα, είτε ως ηθοποιοί, είτε ως σκηνοθέτες. 

Το βράδυ παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Η τελετή» του Παύλου Μάτεση από την ομάδα του ΤΕΙ Αθηνών.

Από το Γραφείο Τύπου





Συνέντευξη Τύπου για παρκιν 9-5-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  Σέρρες  9 Μαΐου  2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

Την Πέμπτη 10 -5-2012 και ώρα 10:30 το πρωί ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδη θα επισκεφτεί το χώρο του ανειγερόμενου parking (πίσω από το κτίριο του Διοικητηρίου), προκειμένου να ενημερώσει τα τοπικά ΜΜΕ για την πορεία του έργου.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

ΔΤ Εκπ/κα Προγράμματα Προσχολικής Αγωγής 27-4-2012 Εκτύπωση
27-4-2012
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ &
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ» του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τη σχολή Γονέων Ν. Σερρών θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα,  τα οποία υλοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και απευθύνονται στους γονείς των νηπίων των Παιδικών Σταθμών και είναι τα εξής:

1. Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών.
2. Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών.
3. Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών.
4. Συνεργασία εκπαιδευτικών - οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών.
5. Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών.
6. Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με ειδικές Ανάγκες, Διάρκειας 50 ωρών.
7. Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών.
Τα προγράμματα  ξεκινούν  την Πέμπτη 3 Μαΐου  2012  και ώρα 19.00  στο χώρο του  1ου Παιδικού Σταθμού  Ιουστινιανού 2, Σέρρες.

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ.Τουτζιάρη Ιορδάνα Ψυχολόγος- Οικογενειακή Θεραπεύτρια.
Τηλ. Επικοινωνίας : 2321056415 κ. Τουτζιάρη
Τηλ  ΟΠΑΚΠΑ : 2321022487 κ. Μπακατσιάνου.
ΔΤ Επαναλειτουργία Δημ. Αναψυκτηρίου Αη Γιάννη 26-4-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                                         Σέρρες 26 Απριλίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Ανταποκρινόμενος στο πάγιο αίτημα των Σερραίων πολιτών ο Δήμος Σερρών προχωρά στην αξιοποίηση του δημοτικού αναψυκτηρίου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, το οποίο πρόκειται να επαναλειτουργήσει.
Ειδικότερα, η δημοτική αρχή προχώρησε σε διαγωνισμό για την ανάθεση της λειτουργίας σε ιδιώτη, με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου και με στόχο τη σωστή διαχείριση της δημοτικής περιουσίας.

«Η επαναλειτουργία του δημοτικού αναψυκτηρίου σε μία από τις πλέον όμορφες περιοχές των Σερρών εξασφαλίστηκε, ενώ ελήφθη σοβαρά υπ' όψιν ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της, ο οποίος θα παραμείνει αναλλοίωτος» επισήμανε ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο οποίος βρέθηκε εκεί (Πέμπτη 26/4/2012) για να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών ανακαίνισης που εκτελούνται.

Τέλος, να σημειωθεί ότι με την εκ νέου λειτουργία του δημοτικού αναψυκτηρίου, πολίτες και επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν την ωραιότητα της περιοχής του Αγίου Ιωάννη, τη σκιά των πλατάνων, τη δροσιά των τρεχούμενων νερών και της τεχνητής λίμνης εντός των προσεχών ημερών.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου 



ΔΤ Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στο Let's do it Greece 2012 19-4-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                              Σέρρες 19 Απριλίου 2012
Γραφείο Τύπου &
Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
d8845ec741a03c4c1f7f6499986320171.gif


- Let's do it Greece 2012 -
Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα!

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει  στην ημέρα εθελοντικού καθαρισμού «Let's do it Greece 2012» την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, η οποία έχει ορισθεί ως ημερομηνία της κοινής δράσης για όλη την Ελλάδα.

Ο κάθε φορέας ή εθελοντική οργάνωση που επιθυμεί, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή και να οργανώσει τη δική της δράση, να ορίσει την περιοχή που επιθυμεί να καθαρίσει και να συντονίζει τους εθελοντές που θα λάβουν μέρος στην περιβαλλοντική πρωτοβουλία.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος θα προμηθεύσει τους εθελοντές με σακούλες και γάντια μιας χρήσης, ενώ θα μεριμνήσει για την αποκομιδή των προϊόντων του καθαρισμού.

Οι ενδιαφέρομενοι να λάβουν μέρος στη δράση, πρέπει να δηλώσετε έως την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012, τον τίτλο ή το όνομα του φορέα, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με το όνομα του υπεύθυνου.

Επίσης,  την περιοχή που επιθυμείτε να καθαρίσετε, τον αριθμό (κατά προσέγγιση ) των εθελοντών που θα συμμετέχουν  και το σημείο από το οποίο θα πρέπει ο Δήμος να συγκεντρώσει τα απορρίμματα.

Οι δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο typos@serres.gr, με φαξ στο 2321022187 ή τηλεφωνικά στο 2321083612, 2321022587.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία.

  Από το Γραφείο Τύπου


ΔΤ Ο Δήμαρχος για το Πάσχα 12-4-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 12 Απριλίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/2218

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμαρχος για το Πάσχα 2012

Σερραίες και Σερραίοι,
Μετά την κορύφωση του Θείου Δράματος η Ανάσταση του Ιησού φέρνει την ελπίδα.
Ωστόσο, ο Ελληνισμός υποδέχεται το Άγιο Πάσχα, τη μεγαλύτερη των εορτών, απογοητευμένος εξ αιτίας της άνευ προηγουμένου κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας σε όλα τα επίπεδα...κι όχι μόνο στον οικονομικό τομέα.
Κι όμως, οι Έλληνες πρέπει να αντισταθούμε και το κλίμα της γενικευμένης κατήφειας που επικρατεί πρέπει ν' ανατραπεί.
Η γιορτινή σύναξη γύρω από το πασχαλινό τραπέζι, το Χριστός Ανέστη, θα μας φέρουν κοντά σε πρόσωπα οικεία κι αγαπημένα, θα ανανεώσουν τους οικογενειακούς δεσμούς, με τους οποίους διαχρονικά οι Έλληνες νοιώθουμε χαρούμενοι, δυνατοί κι ασφαλείς.
Η σπουδαιότερη γιορτή του χρόνου και της χριστιανοσύνης αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία ν' αντισταθούμε στα νέα σκληρά ήθη των καιρών, να επιστρέψουμε σε αξίες και παραδόσεις...
Αυτό το Πάσχα, του 2012, η χαρά της Ανάστασης μοιάζει «αταίριαστη»...ενώ η Εβδομάδα των Παθών θα μπορούσε να παρομοιαστεί με την παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας, ανατροπής της ζωής μας και της ταπείνωσης που υπομένει η χώρα μας.

Σερραίες και Σερραίοι,
Η Ανάσταση του Κυρίου, μας δείχνει το δρόμο προς την αναγέννηση της πατρίδας και την ποθούμενη πνευματική ανάταση, τις οποίες όλοι προσδοκούμε...
Το Πάσχα των Ελλήνων ας αποτελέσει το έναυσμα μίας καινούργιας προσπάθειας, της αναγκαίας αναθεώρησης απόψεων σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, μίας επ-Aνάστασης που θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους και την πατρίδα μας εκεί όπου της αρμόζει...

Καλό Πάσχα, με υγεία και χαρά για όλους!

Πέτρος Αγγελίδης
Δήμαρχος Σερρών

ΔΤ Δήμος-πολίτες αξιοποιούν τα στρατόπεδα 2-4-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 2 Απριλίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου
Δήμος Σερρών και πολίτες μαζί για την αξιοποίηση στρατοπέδου Εμμανουήλ Παπά

Μετά την απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να παραχωρήσει τα στρατόπεδα Εμμανουήλ Παπά, Παπαλουκά και τις Αποθήκες Πυρομαχικών Λευκώνα στο Δήμο Σερρών, η δημοτική αρχή ξεκίνησε άμεσα την αξιοποίησή τους.
Η αρχή πραγματοποιήθηκε με το στρατόπεδο Εμμανουήλ Παπά, όπου Δήμος, πολίτες κι εθελοντές προχώρησαν όλοι μαζί στον καθαρισμό του.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες καθαρισμού θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, ώστε το στρατόπεδο να καταστεί επισκέψιμο και ν' αποτελέσει χώρο περιπάτου κι αναψυχής από τους πολίτες.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

ΔΤ Καθαρισμός του στρατοπέδου Εμμ. Παπά 31/3 και 1/4 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 26 Μαρτίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου
Η δημοτική αρχή ξεκινάει την αξιοποίηση του στρατοπέδου «Εμμανουήλ Παπά»

Μετά την αποδοχή, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αξιοποίηση των στρατοπέδων Εμμανουήλ Παπά, Παπαλουκά και των Αποθηκών Πυρομαχικών Λευκώνα, η δημοτική αρχή ξεκινά την αξιοποίησή τους.

Το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 ο Δήμος Σερρών ξεκινά με την αξιοποίηση του στρατοπέδου Εμμανουήλ Παπά  
Συγκεκριμένα, οι εμπλεκόμενες αντιδημαρχίες και οι αρμόδιες υπηρεσίες του διοργανώνουν καθαρισμό του στρατοπέδου με τη συμμετοχή του δικτύου εθελοντών του τόπου και το δημοτικό Κέντρο Εθελοντισμού.
Ο Δήμος Σερρών απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους Σερραίους να συμμετέχουν εθελοντικά στην αξιοποίηση του στρατοπέδου και στην περιβαλλοντική δράση που θα αναβαθμίσει το αστικό και φυσικό περιβάλλον στη πόλη των Σερρών.  

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

ΔΤ Η αλήθεια για το τέλος Ακίνητης Περιουσίας 23-3-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                     Σέρρες 23/03/2012
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                     
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ &
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ταχ. Διεύθυνση: Μεραρχίας 1                       
Τηλ. 2321083612(εσωτ.112)
Fax: 2321022187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Η αλήθεια για τους 3.500 καταναλωτές που απαλλάχθηκαν από το ενιαίο τέλος ακίνητης  περιουσίας

Όσον αφορά το θέμα που ανέκυψε δημοσίως για τους 3.500 καταναλωτές που απαλλάχθηκαν από το ενιαίο τέλος ακίνητης περιουσίας έχουμε να δηλώσουμε τα εξής για την αποκατάσταση της αλήθειας: Οι υπάλληλοι του Δήμου Σερρών έκαναν καλά τη δουλειά τους. Όσα ακουστήκαν για ρουσφετολογικές απαλλαγές είναι ανυπόστατα. Το τμήμα Προσόδων διόρθωσε σε 2.500 περίπου συμπολίτες μας τα τετραγωνικά μέτρα που αφορούν το τέλος ακίνητης περιουσίας, μετά από προσκόμιση των νόμιμων δικαιολογητικών.

Για τις περιπτώσεις καταναλωτών που διαπιστώθηκε το Μάρτιο του 2012 ότι δεν πληρώνουν ΤΑΠ και κατά συνέπεια ενιαίο τέλος ακίνητης περιουσίας, πρόκειται για 2.700 περιπτώσεις που αφορούν κοινόχρηστους χώρους, δημόσια κτίρια, κοινωφελή ιδρύματα, σχολεία κ.λ.π. που δεν πληρώνουν ΤΑΠ νόμιμα και οι υπόλοιπες 800 περίπου περιπτώσεις αφορούν κοινότητες από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους στις οποίες δεν είχε επιβληθεί, με δική τους ευθύνη, το τέλος ακίνητης περιουσίας. Όλες αυτές τις περιπτώσεις τις έχει αναλάβει το τμήμα Προσόδων για να  επιβάλει τα νόμιμα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 22-3-12 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 22 Μαρτίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου
Ο Δήμαρχος για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Σερραίες και Σερραίοι,
Απευθύνω μήνυμα για την επέτειο της Επανάστασης του 1821 και της εθνικής αναγέννησης  αναλογιζόμενος την κρισιμότητα των καιρών και το σπουδαίο συμβολισμό της προσπάθειας του Ελληνισμού να επιβιώσει.
Σκέπτομαι ότι οι πρόγονοι του '21 αγωνίστηκαν για την ελευθερία με την οθωμανική αυτοκρατορία και την άρχουσα τάξη της Ευρώπης, που καταδυνάστευε τους λαούς και κατέπνιγε κάθε κίνημα ελευθερίας.
Φαίνεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, καθώς οι Έλληνες βιώνουμε σήμερα την οικονομική-πολιτική καταδυνάστευση εκ μέρους των ισχυρών και εξαναγκαζόμαστε να υπηρετήσουμε ένα σύστημα που θέτει εν αμφιβόλω ακόμη και την εθνική κυριαρχία μας...
Όλα δείχνουν ότι δεν άλλαξαν πολλά κι ότι οι μάχες για την επικράτηση του Ελληνισμού δεν έχουν λήξει.

Συνδημότισσες και συνδημότες,
Η οικονομική κατάπτωση, στην οποία οδηγηθήκαμε και το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσεται για τη πατρίδα μας πρέπει να μας συγκλονίσουν, να μας αφυπνίσουν...
Σαφώς τα κακώς κείμενα είναι ανάγκη να διορθωθούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ελληνικός Λαός θα καταντήσει οικονομικός κολίγος ή επαίτης της κηδεμονίας κανενός, κυρίως δήθεν φίλων ή εταίρων, αναξιοπρεπής, ταπεινωμένος και διαρκώς λοιδορούμενος.

Η Εθνική Επέτειος της Επανάστασης αποτελεί ευκαιρία ν' αναλογιστούμε τη σημασία του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821
Ίσως τότε κατανοήσουμε ότι ο αγώνας αυτός δεν έχει τελειώσει και είναι διαρκής.

Σερραίες και Σερραίοι,
Η συμμετοχή μας στον εορτασμό θα αποτελέσει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν θα «τελειώσει», ότι οι Έλληνες είναι άξιοι κληρονόμοι της πιο σπουδαίας πατρίδας και ιστορίας.
Γι αυτό, ας καταλάβουμε τη σημασία της ημέρας και με το σεβασμό που αρμόζει να τιμήσουμε τους προγόνους, όχι γιατί αυτό μας προτρέπουν όλοι με τα συνηθισμένα επετειακά μηνύματά τους, αλλά γιατί τώρα πράγματι είναι εθνική ανάγκη...  

Πέτρος Αγγελίδης
Δήμαρχος Σερρών
Δ.Τ.Ημερίδα και Εγκαίνια Κινητής Έκθεσης στις Σέρρες 22-3-12 Εκτύπωση
Αθήνα, 21 Μαρτίου 2012

Ξεκίνησαν οι περιβαλλοντικές δράσεις της HELMEPA στις Σέρρες


ekthesi serres 096.jpg



Με ευρεία συμμετοχή μαθητών και πολιτών και τη στήριξη των τοπικών φορέων της περιοχής ξεκίνησαν οι δράσεις της ενημερωτικής εκστρατείας της HELMEPA για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες στην πόλη των Σερρών. Η εκστρατεία υλοποιείται μέχρι τον Ιούνιο 2014 σε 12 πόλεις της Ελλάδος με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος "The Lloyd's Register Educational Trust (The LRET)".

Tη Δευτέρα 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε Ημερίδα για τα Απορρίμματα στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Σερρών, ενώ στη συνέχεια εγκαινιάστηκε η Έκθεση με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες» από το Δήμαρχο Σερρών, Π. Αγγελίδη. Την Ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων της περιοχής, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και ευαισθητοποιημένοι πολίτες. 

Τα στρατόπεδα περιέρχονται στο Δήμο Σερρών 15-3-12 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 15 Μαρτίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την περαιτέρω αξιοποίηση των στρατοπέδων Εμμανουήλ Παπά, Παπαλουκά και των Αποθηκών Πυρομαχικών Λευκώνα, μετά την αποδοχή από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο της σχετικής απόφασης-πρότασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

Ειδικότερα, ο Υπουργός, παρουσία του Δημάρχου Σερρών κ. Πέτρου Αγγελίδη, υπέγραψε (την Τετάρτη 14 Μαρτίου) την αποδοχή της τελικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου κι έτσι περιέρχονται οριστικά και αμετάκλητα στην κυριότητα του Δήμου Σερρών τα τριακόσια (300) περίπου από τα τριακόσια σαράντα πέντε (345) στρέμματα των εν λόγω στρατοπέδων, ενώ στο Υπουργείο παραμένουν προς πολεοδόμηση σαράντα πέντε (45) περίπου στρέμματα του στρατοπέδου Εμμανουήλ Παπά.

Σημειώνεται ότι τα τριακόσια (300) στρέμματα που περιέρχονται στο Δήμο θα χρησιμοποιηθούν ως χώρος πρασίνου και για κοινωφελείς σκοπούς που θα αναβαθμίσουν τη ζωή της τοπικής κοινωνίας και την πόλη των Σερρών.

Επιπρόσθετα, με έγγραφο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλου παραχωρείται κατά χρήση το στρατόπεδο Εμμανουήλ Παπά, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία, με τη οποία θα περιέλθει οριστικά στην κυριότητα του Δήμου Σερρών. 

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

Η αποδοχή της απόφασης-πρότασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αξιοποίηση των στρατοπέδων από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας θα αποτελέσει το θέμα της συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσει ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, στο Δημαρχείο, το ερχόμενο Σάββατο 17 Μαρτίου και ώρα 11:30 το πρωί

   Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
Στις Σέρρες η περιβαλλοντική εκστρατεία της HELMEPA 14-3-2012 Εκτύπωση
pdf prosk 1005.92 Kbdoc helmepa-thelret 128.00 Kbpdf program 278.87 Kb


Στις Σέρρες η περιβαλλοντική εκστρατεία της HELMEPA

Η πόλη των Σερρών αποτελεί το 2ο σταθμό της ενημερωτικής εκστρατείας της HELMEPA για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες, που υλοποιείται σε 12 πόλεις της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Lloyd's Register Educational Trust (The LRET).

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών και πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο «Αστέρια» (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ). Αρχίζουν τη Δευτέρα 19 Μαρτίου με την Ημερίδα «Απορρίμματα, ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους» στις 18:00, ενώ θα ακολουθήσουν τα Εγκαίνια της Έκθεσης «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες» στις 20:00.

Η Έκθεση θα παραμείνει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών μέχρι την 30 Μαρτίου 2012 και θα λειτουργεί καθημερινά για τους μαθητές 09:00 με 13.00 και το κοινό από 18:00 μέχρι 20:30, καθώς και το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαρτίου 10:00 με 13.00 και 18:00 με 20:30.

Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών, προγραμματίζονται επισκέψεις μαθητών από 26 Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, το κόστος μετακίνησης των οποίων προς και από την Έκθεση καλύπτει η HELMEPA.
ΔΤ Ο Δήμαρχος τίμησε δύο Σερραίες 8-3-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 8 Μαρτίου 2012

Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

ladies 1.jpg




















T
ις Σερραίες Γιούλη Σπυρίδου, πρόεδρο του Ομίλου ΟΡΦΕΑΣ και Μαρίνα Μάκινατζη, πρόεδρο της Φιλόπτωχης Αδελφότητας Κυριών ΕΜΜΕΛΕΙΑ τίμησε-μετά την πρόταση της UNESCO Σερρών-ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης.

ΔΤ Βράβευση γυναικών από το Δήμαρχο 7-3-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 7 Μαρτίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας την Πέμπτη 8 Μαρτίου ο Δήμος Σερρών τιμά τον ρόλο και το έργο της σύγχρονης γυναίκας στο πρόσωπο δύο διακεκριμένων για τις προσπάθειες τους υπέρ της σερραϊκής κοινωνίας κυριών.

Πρόκειται για τις Σερραίες Γιούλη Σπυρίδου-πρόεδρο του Ομίλου ΟΡΦΕΑΣ και Μαρίνα Μάκινατζη-πρόεδρο της Φιλόπτωχης Αδελφότητας Κυριών ΕΜΜΕΛΕΙΑ, δύο κυρίες με έντονη κοινωνική δράση και προσφορά.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης θα δεχθεί και θα τιμήσει τις δύο Σερραίες κυρίες στο γραφείο του στο Δημαρχείο, την Πέμπτη 8 Μαρτίου και ώρα 11:00 το πρωί.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ Βράβευση αθλητών-παλαιστών από Το Δήμαρχο 13-2-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 13 Φεβρουαρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

«Τώρα που η κρίση σκάβει τα θεμέλια της κοινωνίας μας και η κατάντια της πολιτικής ζωής είναι φαινόμενο που δηλητηριάζει τη χώρα, οι νίκες, οι επιδόσεις σας, το υψηλό αθλητικό ανάστημά σας στα παλαιστικά γήπεδα μας κάνουν υπερήφανους και αποτελεί σήμερα τη μόνη καλή είδηση για το τόπο μας».

Τα παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης, στη διάρκεια της βράβευσης (στις 13-2-2012) των αθλητών του Παλαιστικού Συλλόγου Σερρών «Άγιος Γεώργιος», οι οποίοι κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Ελληνορωμαϊκής και Ελεύθερης Πάλης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους νέους αθλητές-παλαιστές Θεοδωρίδη Θεόδωρο, Βαρτανιάν Μιχαήλ,  Καλανίδη Θεοχάρη και Τσομαχασβίλι Αικατερίνη.

Κατά την υποδοχή των παιδιών και του προπονητή του Συλλόγου κ. Αθανάσιου Κύδρου, ο Δήμαρχος σημείωσε:
«Αγαπητά παιδιά μας,
Σας υποδέχομαι στο Δημαρχείο και στο γραφείο με αληθινή χαρά.
Κι αυτό γιατί με τη πορεία σας δίνεται ελπίδα και αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση στη νεολαία που απαισιοδοξεί για το ζοφερό μέλλον.
Κατερίνα, Θόδωρε, Μιχάλη και Θεοχάρη σας συγχαίρω-όπως και τον Παλαιστικό Σύλλογο «Άγιο Γεώργιο» Σερρών-για την κατάκτηση των πρώτων θέσεων στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Ελληνορωμαϊκής & Ελευθέρας Πάλης.
Κυρίως όμως, γιατί παραμένετε πιστοί υπηρέτες του αθλητικού ιδεώδους σε μία εποχή που τα ιδανικά και τα ιδεώδη του ελληνικού λαού πολεμούνται συστηματικά  έως εξαφάνισης».

Από το Γραφείο Τύπου
ΔΤ Βράβευση αθλητών Παλαιστικού Συλλόγου 10-2-12 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 10 Φεβρουαρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187
Δελτίο Τύπου

Τον Παλαιστικό Σύλλογο «Άγιο Γεώργιο» Σερρών και τους αθλητές - παλαιστές Θεοδωρίδη Θεόδωρο, Βαρτανιάν Μιχαήλ,  Καλανίδη Θεοχάρη και Τσομαχασβιλι Αικατερίνη, μετά την κατάκτηση των πρώτων θέσεων στην κατηγορία των Πανελληνίων πρωταθλημάτων Ελληνορωμαϊκής & Ελευθέρας  Πάλης, θα βραβεύσει ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης.

Ειδικότερα, η βράβευση των αθλητών, με τη μεγάλη προσφορά στον σερραϊκό αθλητισμό, θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχειακό γραφείο, την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 το πρωί, οπότε παίκτες και παράγοντες θα επισκεφθούν το Δήμαρχο.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου   





Ο ΔΗΜΟΣ στο πρόγραμμα "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ" 16-1-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 13 Ιανουαρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Παρά τα στενά χρονικά περιθώρια και μετά τις συνεχείς παραστάσεις του Δημάρχου κ. Πέτρου Αγγελίδη εγκρίθηκε τελικά, με την προ ημερών (9-12-2012) απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος-Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, η συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» του ΕΣΠΑ

Με το εν λόγω πρόγραμμα επιχειρείται η Ολοκλήρωση του Ενεργειακού Συστήματος της χώρας και η ενίσχυση της αειφορίας, η οποία επιτυγχάνεται με την εφαρμογή δράσεων και αποδεδειγμένα καλών πρακτικών για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης στο αστικό περιβάλλον, αρχής γενομένης από τα κτήρια και εγκαταστάσεις των Δήμων.

Ανάμεσα στους Δήμους, των οποίων οι προτάσεις αξιολογήθηκαν θετικά και υπάγονται στο πρόγραμμα συγκαταλέγεται και ο Δήμος Σερρών με συνολικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό 971.322, 22 ευρώ, το 70% του οποίου (679.925,55 ευρώ) θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.. Το υπόλοιπο 30% αποτελεί την ιδία συμμετοχή του Δήμου.

Η πρόταση (που κατατέθηκε στις 21-7-2009) αφορά κυρίως σε παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στα Κλειστά Κολυμβητήριο και Γυμναστήριο της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων και στο Δημαρχείο των Σερρών.

Ειδικότερα,
1. Κλειστό Κολυμβητήριο κοιλάδας Αγ. Αναργύρων: παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας του συστήματος θέρμανσης του νερού της πισίνας, προμήθεια ειδικού θερμικού καλύμματος για την μείωση των θερμικών απωλειών της πισίνας, επεμβάσεις μείωσης των απωλειών και ορθολογικής χρήσης του νερού, τόσο στην πισίνα, όσο και στις εγκαταστάσεις ζεστού νερού χρήσης.

2. Κλειστό Γυμναστήριο κοιλάδας Αγ. Αναργύρων: αντικατάσταση κουφωμάτων, παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος θέρμανσης.

3. Δημαρχείο Σερρών: αντικατάσταση κουφωμάτων.

Επισημαίνεται ότι-σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες-από την υλοποίηση των παραπάνω παρεμβάσεων αναμένεται η εξοικονόμηση ενέργειας 425.000 KWH περίπου και η αντίστοιχη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 115 τόνους ετησίως.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί η συνδρομή στη προσπάθεια του Δήμου Σερρών και του Δημάρχου, του σερραϊκής καταγωγής συμβούλου του Υπουργείου Περιβάλλοντος-Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργου Στάμτση που παρείχε συνεχή ενημέρωση για τη πορεία του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου      
Ο Δήμαρχος για την Πρωτοχρονιά 2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 29 Δεκεμβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Ο Δήμαρχος για την Πρωτοχρονιά 2012
«Στις προκλήσεις των καιρών οι Σέρρες μας ενώνουν»

Σερραίες και Σερραίοι,

Ένας χρόνος έφυγε και ο νέος ήδη μας προκαλεί σκέψεις και προβληματισμό.
Ωστόσο, παρά την άσχημη κατάσταση της οικονομίας, τις αρνητικές πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη πατρίδα μας, θα πρέπει να ελπίζουμε για θετικές ανατροπές και να προσμένουμε ευχάριστες εξελίξεις που θα μας οδηγήσουν προς  τη διέξοδο από τη κρίση.
Όλοι μας πρέπει να προσδοκούμε, να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και να επιδείξουμε διάθεση ομόνοιας, με αγάπη και κατανόηση, προκειμένου να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.
Δυστυχώς καλούμαστε να επιβιώσουμε σε ένα περιβάλλον όλο και πιο ανταγωνιστικό, πιο σκληρό και γυμνό από ανθρωπιστικές αξίες και οράματα.
Θέλω, όμως, να εκφράσω τη πλήρη βεβαιότητα για τις δημιουργικές δυνάμεις του ελληνικού και του σερραϊκού λαού και την έμφυτη δυνατότητά του να αντιμετωπίζει αντιξοότητες και δυσκολίες.
Αισιοδοξώ για τη χώρα, αλλά και για το Δήμο μας.
Όχι μόνο γιατί μέχρι τώρα έχουμε δώσει ξεκάθαρα δείγματα της δουλειάς μας, αλλά και γιατί κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να είμαστε επαρκώς προετοιμασμένοι για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε με την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Σερραίες και Σερραίοι,

Κι αυτή η χρονιά προμηνύεται δύσκολη και σκληρή, αλλά ο Δήμος μας και όλοι εμείς θα πράξουμε ό,τι απαιτείται για να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των πολιτών και να προσφέρονται περισσότερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες.
Μακάρι το 2012 τα πράγματα να αλλάξουν προς το καλύτερο, σε όλα τα επίπεδα.
Εύχομαι υγεία και δύναμη, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις των καιρών.

Όλοι μαζί. Γιατί αυτός ο τόπος, οι πολυαγαπημένες Σέρρες, μας ενώνουν με δεσμούς ακατάλυτους. 
Πέτρος Αγγελίδης
Δήμαρχος Σερρών
ΔΤ Διαχειριστική Επάρκεια Δήμου Σερρών 12-12-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                                       Σέρρες 12 Δεκεμβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Διαχειριστική επάρκεια τύπου Α' και Β' απέκτησε για άλλη μία φορά ο Δήμος Σερρών, μετά την υποβολή σχετικού φακέλου στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και δύο νέων προτάσεων.

Ο Δήμος Σερρών, ανταποκρινόμενος στις αλλαγές που προέκυψαν από την εφαρμογή του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) και στις νέες ρυθμίσεις για την επιβεβαίωση της διαχειριστικής επάρκειας των δικαιούχων της περιόδου 2007-2013, απέκτησε στις 23 Νοεμβρίου 2011 διαχειριστική επάρκεια τύπου Α΄ και Β΄, μετά την υποβολή σχετικού φακέλου στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Με τη νέα αυτή επιβεβαίωση του εγγράφου της διαχειριστικής επάρκειας, την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Διονύσης Ψωμιάδης, ο Δήμος Σερρών ικανοποιεί ως δικαιούχος τις απαιτήσεις της διαχειριστικής επάρκειας για την περίοδο 2007-2013 για την εκτέλεση πράξεων :
*    με τεχνικό αντικείμενο (δημόσια έργα υποδομής) και των τεχνικών μελετών τους, επιβεβαίωση τύπου Α,
*      χωρίς τεχνικό αντικείμενο(υπηρεσίες και προμήθειες), επιβεβαίωση τύπου Β.
Ουσιαστικά, η διαχειριστική επάρκεια αποτελεί πολύτιμο εργαλείο αφού είναι απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου ο Δήμος Σερρών να είναι δικαιούχος σχεδιασμού και υλοποίησης έργων για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013.
Επιπρόσθετα, ο Δήμος Σερρών με το νέο αυτό έγγραφο της επιβεβαίωσης της διαχειριστικής του επάρκειας υπέβαλλε δύο προτάσεις προς χρηματοδότηση με τους τίτλους:
α) Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις δημόσιων ανοικτών χώρων στο Δήμο Σερρών, προϋπολογισμού 4.396.676,00 € (Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013»)
β) Προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης Δήμου Σερρών, προϋπολογισμού 373.528,86 € (Ε.Π. «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013»).

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου





ΔΤ Ο Δήμαρχος για τους 10 μήνες της δημ. αρχής 15-11-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 15 Νοεμβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:

« ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ  ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑΤΟΣ,

ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ 16 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ »

Αυτά τόνισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ την Τρίτη 15-11-2011, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 μηνών από την έναρξη της δημαρχιακής του θητείας.

Επίσης, τόνισε ότι ολόκληρη η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να λειτουργήσει υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω εφαρμογής του Καλλικράτη, της οικονομικής κρίσης, αλλά και των χρεών που αντιμετωπίζουν πολλοί δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Σερρών.

Συνεχίζοντας, παρουσίασε τη μέχρι τώρα δράση της δημοτικής αρχής και στάθηκε στα εξής:

·        Εξόφληση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ  προς την αγορά.
·        Σε σύνολο 345 στρεμμάτων των στρατοπέδων Εμ Παπά,  Παπαλουκά, Αποθήκες Πυρομαχικών Λευκώνα, τα 300 στρέμματα θα περιέλθουν  οριστικά και αμετάκλητα στους πολίτες και στο Δήμο Σερρών.
·        Έγκριση 2 εκατομμυρίων ευρώ από το Πράσινο Ταμείο  για απαλλοτριώσεις του Κεντρικού Πάρκου.
·        Μη χαρακτηρισμός του κτιρίου της Δημοτικής αγοράς ως μνημείο και κατεδάφισης της με σκοπό την διεύρυνση της πλατείας Εμπορίου.
·        Μέσα στο 2011 κατατέθηκαν 21 προτάσεις, με τις οποίες ο Δήμος Σερρών διεκδικεί 30 εκατομμύρια ευρώ από διάφορα προγράμματα.
·        Ξεκινούν σύντομα οι αστικές αναπλάσεις στο κέντρο της πόλης, προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.
·        Επαναδημοπράτηση των πλατειών Κάτω Καμήλας και Σκουτάρεως.
·        Έγκριση 140.000 ευρώ από τη Διαχειριστική αρχή για εκπόνηση μελέτης με στόχο τη βελτίωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων.
·        Απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΣ για ανακαίνιση του κτιρίου του πρώην Ορφανοτροφείου Θηλέων (επί της Βενιζέλου) και μετεγκατάσταση της επιχείρησης στο κτίριο αυτό.
·        Συντήρηση - ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου «ΟΡΦΕΑΣ».
·        Πρόβλεψη για το έτος 2012 του ποσού των 110.000 ευρώ για στήριξη των οικονομικά αδυνάτων συμπολιτών μας.
·        Δημιουργία θεσμού για τα ΑΜΕΑ.
·        Επαναλειτουργία του δημοτικού αναψυκτηρίου.
·        Στειρώσεις 500 αδέσποτων ζώων.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και σε άλλες δραστηριότητες της δημοτικής αρχής.

Ολοκληρώνοντας, διαβεβαίωσε τους Σερραίους δημότες ότι η δημοτική αρχή με ειλικρίνεια, συνέπεια, υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και χωρίς στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και του σερραϊκού λαού θα συνεχίσει να εργάζεται, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
 Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
Μήνυμα Δημάρχου Σερρών για Επέτειο 28ης Οκτωβρίου Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                             Σέρρες 26 Οκτωβρίου  2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Γιορτάζουμε με εθνική υπερηφάνεια την φετινή επέτειο του έπους της 28ης Οκτωβρίου του 1940.     Ο πόλεμος αυτός, αποτελεί το θρίαμβο της πατριωτικής και αντιφασιστικής πίστης του Ελληνικού λαού και ταυτόχρονα τη λαμπρότερη σελίδα της νεώτερης ιστορίας μας. 

Και είναι λαμπρότερη γιατί, ενώ στον ουρανό της Ευρώπης  είχε απλωθεί βαρύ το σκοτάδι και η παγωνιά του Ναζισμού, εδώ κάτω στη νότια γωνιά της, άστραψε ένα φως ελπίδας από την ξιφολόγχη του  έλληνα στρατιώτη.    Ένα περίτρανο ΟΧΙ, γράφτηκε πάνω στα κατάλευκα Ηπειρωτικά βουνά και απλώθηκε από τα οχυρά του Ρούπελ μέχρι την Κρήτη.   Η ιστορική γραφίδα έγραψε νέες σελίδες δόξας.

  Η ελληνική ψυχή, γαλουχημένη στα νάματα του πανάρχαιου πολιτισμού   μας και στην πίστη για τις πανανθρώπινες αξίες, έδωσε άλλη μια φορά, τον υπέρτατο αγώνα για  την Ελευθερία,  όπως ταιριάζει στο ήθος και στο πνεύμα του Έλληνα. Με πενιχρά μέσα, μα με γενναιότητα και  εθνική  ομοψυχία, αναμετρήθηκε έξι ολόκληρους μήνες, με τις σιδερόφρακτες ορδές των εισβολέων και έδωσε την ευκαιρία στα ελεύθερα έθνη να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους.

Ο πόλεμος στα Αλβανικά βουνά του 40-41 δεν έγινε μόνο για την Ελλάδα.  Δεν έγινε μόνο ανάμεσα στους Έλληνες και τους Ιταλούς και Γερμανούς  στρατιώτες, ούτε μόνο ανάμεσα στους οπλισμούς.  Έγινε ανάμεσα στη λιτότητα και  στο στόμφο, στον πολιτισμό και το σκοταδισμό, στο πνεύμα και την ύλη.

Από  αυτές τις υποθήκες του μεγάλου Έπους,  αντλούμε  πολύτιμα διδάγματα για το μέλλον της πατρίδας μας.  Για να αγωνιζόμαστε με το ίδιο πνεύμα της αρετής, της φιλοπατρίας και της ομοψυχίας και στον καιρό της ειρήνης.  Για να ξεπερνάμε με πίστη και αισιοδοξία τις όποιες εθνικές δυσκολίες.    Για να έχουμε την Πατρίδα μας ισχυρή,  σεβαστή και ισότιμη  με τους άλλους λαούς. 

Αυτό το ΟΧΙ του 40 ας μας καθοδηγεί σε μια προσέγγιση μεταξύ μας, για το απαραίτητο ΝΑΙ,  που συχνά δεν το λέμε  και που συχνά μας δημιουργεί   τόσες εμπλοκές στην κοινωνική και πολιτική μας ζωή.

Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΣΕΡΡΑΙΩΝ
ΠΕΤΡΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΔΤ Ο Δήμαρχος για την απεργία των εργαζομένων 18-10-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 18 Οκτωβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμαρχος Σερρών για την απεργία
Κατανοώ την ανησυχία των εργαζομένων
Δίκαιη η αγανάκτηση των πολιτών

Τη συμπαράστασή του στην αγωνιώδη προσπάθεια των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο Δήμο Σερρών να διαφυλάξουν τα εργασιακά-οικονομικά συμφέροντά τους, εκφράζει ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης.

Όπως τονίζει: «ο αγώνας των εργαζομένων, είναι αγώνας του Δήμου, της πόλης και της σερραϊκής κοινωνίας στο σύνολό της. Κι αυτό διότι η άνευ προηγουμένου ύφεση και τα δυσβάστακτα για το λαό μέτρα που επιβλήθηκαν οδηγούν στην αντίδραση, στην απεργία, στην δίκαιη αγανάκτηση».

«Δηλώνω» καταλήγει ο κ. Αγγελίδης «κι εκ μέρους της δημοτικής αρχής, την αλληλεγγύη μου προς τους εργαζόμενους του Δήμου μας και κατανοώ την ανησυχία τους για το μέλλον, το οποίο μοιάζει αβέβαιο για όλους μας».   

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

ΔΤ Συνέντευξη τύπου για τον ΟΡΦΕΑ 14-10-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 14 Οκτωβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

Οι εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης του ιστορικού κτηρίου του θεάτρου «ΟΡΦΕΑΣ» είναι το θέμα της συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσουν ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και η πρόεδρος του Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ» κα Γιούλη Σπυρίδου.

Η συνέντευξη θα δοθεί στο θέατρο (επί της οδού Ορφέως), την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 το πρωί.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου  



 
Δελτία Τύπου  (126 στοιχεία)
Ανακοινώσεις (74 στοιχεία)
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (10 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου (19 στοιχεία)
Εργασία στις Σέρρες (1 στοιχείο)
Προκηρύξεις Θέσεων (1 στοιχείο)
Συνεδριάσεις Δημ. Ενοτήτων (163 στοιχεία)
Συνεδριάσεις Τοπ. Ενοτήτων (129 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημάρχου (54 στοιχεία)
Τομέας Αθλητισμού (24 στοιχεία)
Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας (30 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών