Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 10 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Εκτελ. Επιτροπής

Ενημέρωση Πολιτών / Δελτία τύπου παλιοτέρων ετών
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
Εκδηλώσεις ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥ 20-3-13 Εκτύπωση
antiratsism poster.jpg
ΔΤ Ελεγχόμενη Στάθμευση-Διάθεση Καρτών 14-3-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 14 Μαρτίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Σε επιλεγμένα σημεία-περίπτερα σε κεντρικές οδούς της πόλης των Σερρών θα μπορούν να προμηθεύονται κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης οι επισκέπτες οδηγοί του εμπορικού-ιστορικού κέντρου των Σερρών.

Να σημειωθεί ότι η πώληση καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης αποτέλεσε το θέμα της προ ημερών συνάντησης του αρμοδίου αντιδημάρχου Βασίλη Καλαϊτζίδη με τη διοίκηση του οικείου Συλλόγου Περιπτερούχων.
«Επιδιώκουμε την ομαλή λειτουργία του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο των Σερρών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της πόλης και να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των πολιτών (οδηγών και πεζών) που βρίσκονται και κινούνται στις κεντρικές οδούς της, ιδίως τις ώρες λειτουργίας  της σερραϊκής αγοράς» δηλώνει ο αντιδήμαρχος.
Τέλος, επισημαίνεται ότι στην προσπάθεια για την καλή λειτουργία του συστήματος καθοριστική είναι η συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας, τα μέλη της οποίας εποπτεύουν κι ελέγχουν την τήρηση των προβλεπομένων στις  προκαθορισμένες ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου    

ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 13-3-13 Εκτύπωση
                                                                                                         Σέρρες 13 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 430.000€ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ».

Το 1ο Γυμνάσιο Σερρών επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Μερετούδη Δημήτρη και την πρώην αντιδήμαρχο Παιδείας  και νυν Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κα. Μπιτζίδου-Σαρακενίδου Σοφία.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενηdsc02368.jpgμέρωση σχετικά με την πορεία των εργασιών επισκευής και συντήρησης του 1ου Γυμνασίου Σερρών.

Ο Δήμαρχος Σερρών φανερά ικανοποιημένος από την πορεία του έργου, εξέφρασε την χαρά του για τους γοργούς ρυθμούς υλοποίησης των εργασιών, επισκευής και  συντήρησης του 1ου Γυμνασίου Σερρών, ενός κτιρίου καλαίσθητου, όπως είπε χαρακτηριστικά, στο οποίο στεγάζεται το ιστορικότερο σχολείο της πόλης των Σερρών.




Εργασίες στατικής επάρκειας Για την ασφάλεια του νοτίου πετάλου του Δημοτικού Γηπέδου 1-3-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                 Σέρρες 1 Μαρτίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Πέτρος Αγγελίδης: Δήμαρχος Σερρών:
Εργασίες στατικής επάρκειας
Για την ασφάλεια του νοτίου πετάλου του Δημοτικού Γηπέδου

«Το ποσό των 120.000 € διαθέτει ο Δήμος Σερρών για την ασφάλεια θεατών και αθλητών στο νότιο πέταλο του Δημοτικού γηπέδου. Για το λόγο αυτό έγιναν πρώτα εργασίες για την κατασκευή θεμελιώσεων και αυτήν τη στιγμή υλοποιούνται εργασίες στατικής επάρκειας με την τοποθέτηση μεταλλικών ενισχύσεων στους δοκούς της κερκίδας ».
1-3-2013 dimotiko gipedo notio petalo 1.jpg
Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, κατά την επίσκεψη του στο Δημοτικό Γήπεδο της πόλης, την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2013, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Παύλο Μυστακίδη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών..
Κάτω τα χέρια από το ΤΕΙ αξιώνουν οι Σερραίοι 27-2-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Σέρρες  27/02/2013
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Μεραρχίας 1
ΤΚ 62100
Τηλ. 2321083600

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Κάτω τα χέρια από τα ΤΕΙ» βροντοφώναξαν πλήθος πολιτών, φοιτητές, αρχές και φορείς του Νομού στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας στις 26-2-2013 για το ΤΕΙ Σερρών.
Ο Σερραϊκός λαός εξέφρασε την αντίθεσή του σε οποιοδήποτε σχέδιο υποβάθμισης του ΤΕΙ.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, η βουλευτής κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η Διοίκηση του ΤΕΙ, η Διοίκηση του Εμπροροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, η Διοίκηση του ΟΕΒΕΣ καθώς και άλλοι φορείς.
Οι βουλευτές του Νομού, που απουσίαζαν λόγω της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους και την επιθυμία τους να βρίσκονταν στη χθεσινή συγκέντρωση.
Την απουσία τους αυτή άλλωστε την έκαναν γνωστή στη συζήτηση που προηγήθηκε την Κυριακή 24-2-2013 στο Δημαρχείο Σερρών παρουσία όλων των φορέων, όταν αποφασίστηκε η χθεσινή συγκέντρωση.
Οι κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και οι πρόεδροι των φοιτητικών συλλόγων του ΤΕΙ.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Σερρών μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Η επιβράβευση και όχι η υποβάθμιση των καλύτερων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων είναι καθήκον της Πολιτείας και το ΤΕΙ Σερρών βρίσκεται στις πρώτες θέσεις για ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη.
    Το ΤΕΙ Σερρών, δεν χρειάζεται να ευνοηθεί, χρειάζεται την προστασία μας να μην αδικηθεί, να μην υποβαθμιστεί, να μη χάσει την αυτοτέλειά του και να μην υπαχθεί στη διοικητική κηδεμονία άλλου Ιδρύματος».
Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι πρόεδροι των φοιτητικών συλλόγων του ΤΕΙ , τονίζοντας την αγωνία όλων των φοιτητών να παραμείνει το ΤΕΙ ως έχει, να διατηρήσει τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και να κλιμακωθεί ο αγώνας από όλους, προκειμένου το ΤΕΙ να εξακολουθεί να λειτουργεί ως έχει.
Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας, ξεκινώντας από τη πλατεία Ελευθερίας και καταλήγοντας στο Διοικητήριο Σερρών.


ΔΤ για το έργο της εγκατάστασης φ/β συστημάτων στα σχολεία 25-2-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες    25  Φεβρουαρίου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                          
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου «Εγκατάσταση φ/β συστημάτων σε σχολικά κτίρια του Δήμου Σερρών» και υπογράφηκε η σύμβαση ύψους  572.946,00€ με τον ανάδοχο Εργολήπτη Δημοσίων Έργων.

Ο Δήμος Σερρών θέλοντας να αξιοποιήσει τη δυνατότητα ένταξης κτιρίων του στο πρόγραμμα  «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα εγκαταστήσει φωτοβολταïκά συστήματα σε 26 σχολεία τόσο μέσα στην πόλη των Σερρών όσο και σε περιφερειακές Δημοτικές Κοινότητες.


 

ΔΤ Πανσερραϊκή Συγκέντρωση για το ΤΕΙ στις 26-2-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες 25 Φεβρουαρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Πανσερραϊκή συγκέντρωση στη πλατεία Ελευθερίας
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ

Την πραγματοποίηση πανσερραϊκής συγκέντρωσης υπέρ του ΤΕΙ Σερρών αποφάσισαν οι αρχές και φορείς του τόπου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Δημαρχείο, την περασμένη Κυριακή (24 του μήνα).

Ειδικότερα αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013, στις 20:00 μ.μ. (8:00 το βράδυ), προκειμένου ο σερραϊκός λαός να διατρανώσει την αντίθεσή του σε οποιοδήποτε σχέδιο υποβάθμισης του ΤΕΙ Σερρών.

«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ, ΚΑΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΡΡΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» τόνισε ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης, μετά τη σύσκεψη της Κυριακής, στην οποία έλαβαν μέρος οι βουλευτές Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Φωτεινή Αραμπατζή, Αφροδίτη Σταμπουλή, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Δημήτρης Ιωαννίδης, ο γραμματέας του Στέργιος Δρογαλάς, οι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Άγγελος Κεχαγιάς και Μαρία Ζημπιλίαδου αντίστοιχα κι εκπρόσωποι του Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης, του βουλευτή Μενέλαου Βλάχμπεη, του αντιπεριφερειάρχη Σερρών και του Επιμελητηρίου.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ 325.000 € ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 25-2-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες 25 Φεβρουαρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ 325.000 €
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Ξεκίνησαν έργα υποδομής προϋπολογισμού 325000 €  στην περιοχή πράξης εφαρμογής εργατικών κατοικιών στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου πόλεως.
25-2-2013 erga sti vironos.jpg
Σύμφωνα με την μελέτη του έργου προβλέπονται εργασίες διάνοιξης οδών, πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεων ,κατασκευής πεζοδρομίων καθώς και ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων, εντός της περιοχής πράξης εφαρμογής εργατικών κατοικιών, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την λειτουργικότητα της περιοχής.
Όλες οι παραπάνω εργασίες θα γίνουν βάσει του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής και των εγκεκριμένων σχεδίων της υπηρεσίας.
Το ποσό των 325000 € προέρχονται από την εισφορά σε χρήμα λόγω επέκτασης σχεδίου πόλεως στην περιοχή αυτή.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου





ΔΤ Δήμαρχος: Φθηνότερο εισιτήριο Αστικών 21-2-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες 21 Φεβρουαρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν, προς τα  τοπικά ΜΜΕ, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αγγελίδης Πέτρος με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του αστικού ΚΤΕΛ Σερρών κ. Κιγινδή Βασίλειο την Πέμπτη 21-2-2013.
Θέμα της συνέντευξης αποτέλεσε η συνεργασία του Δήμου Σερρών με το αστικό ΚΤΕΛ προκειμένου να αμβλυνθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης των Σερρών.
21-2-2013 dimarxos me proedrio astikon ktel.jpg
ΔΤ Μαθήματα Ασφαλούς Οδήγησης-3ος κύκλος 21-2-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες 21 Φεβρουαρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Με επιτυχία υλοποιείται η εκπαίδευση της Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης,  στο πλαίσιο της πράξης ¨PROMO- SAFE- DRIVING¨ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Στο πλαίσιο της πράξης  με τίτλο «Προώθηση της ασφαλούς Κυκλοφοριακής Συνείδησης σε Τοπικό Επίπεδο στη Διασυνοριακή Περιοχή Ελλάδας - Βουλγαρίας», και ακρωνύμιο PROMO SAFE DRIVING, ο Δήμος Σερρών υλοποιεί μέχρι σήμερα το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης των ενδιαφερομένων, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών.

ΔΤ ΚΕΔΕ-Δήμαρχος για το ΤΕΙ Σερρών 15-2-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες 15 Φεβρουαρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Τη βελτίωση, τον επαναπροσδιορισμό των στόχων και την εις βάθος υλοποίηση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» εισηγήθηκαν προς τον υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων-Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο τα μέλη αντιπροσωπείας Δημάρχων και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Κώστας Ασκούνης, που συναντήθηκαν μαζί του την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου.

Όπως τόνισε-κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου-ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, που συμμετείχε στην επαφή με την ηγεσία του Υπουργείου, οι Δήμαρχοι των πόλεων που διαθέτουν πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα κατέθεσαν τη θέση της Αυτοδιοίκησης σχετικά με το Πρόγραμμα «Αθηνά» για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.  
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε τη θέση του για το ζήτημα επισημαίνοντας ότι «τα τμήματα του ΤΕΙ Σερρών πρέπει να παραμείνουν ως έχουν».
«Δε ζητάμε» δήλωσε «να απορροφήσουμε τμήματα άλλων Ιδρυμάτων, ζητούμε να διατηρήσει τα δικά του, αλλά είναι βέβαιο ότι το ΤΕΙ Σερρών μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους φοιτητές, ενώ διαθέτει το κατάλληλο επιστημονικό δυναμικό και τις απαραίτητες κτηριακές υποδομές».
Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω αιτήματα θα υποβληθούν εκ νέου στον αρμόδιο υπουργό Παιδείας, την Τρίτη της ερχόμενης εβδομάδας (19-2-2013), οπότε θα συναντηθούν μαζί του ο Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης, βουλευτές του τόπου, ο Δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
«Στόχος μας είναι το σχέδιο ΑΘΗΝΑ να λειτουργήσει με γνώμονα το κοινό καλό της πανεπιστημιακής-εκπαιδευτικής κοινότητας» κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

ΔΤ για εκπαίδευση των καθηγητών της Α/Βάθμιας 15-2-13 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Με επιτυχία υλοποιείται ο κύκλος εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, στο πλαίσιο της πράξης ¨PROMO SAFE DRIVING¨ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


Στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο «Προώθηση της ασφαλούς Κυκλοφοριακής Συνείδησης σε Τοπικό Επίπεδο στη Διασυνοριακή Περιοχή Ελλάδας - Βουλγαρίας», και ακρωνύμιο PROMO SAFE DRIVING, ο Δήμος Σερρών υλοποιεί πρόγραμμα εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εκπαίδευση εντάσσεται στα πλαίσια λειτουργίας της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης που με τη σειρά της λειτουργεί στα πλαίσια του έργου PROMO SAFE DRIVING.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης αποτελείται από τέσσερα εκπαιδευτικά σεμινάρια τόσο Θεωρητικής Κατάρτισης, όσο και Πρακτικής Άσκησης. Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί τα τρία από τα τέσσερα εκπαιδευτικά σεμινάρια, τα οποία παρακολούθησαν συνολικά 281 συμμετέχοντες. Αναλυτικότερα:
  • το 1ο στις 20/11/2012 με θέμα: Εισαγωγή στην Οδική Ασφάλεια - Χρήστες Οδών - Πολιτικές για την Οδική Ασφάλεια.
  • το 2ο στις 14/1/2013 με θέμα: Οδικά ατυχήματα & Ασφαλής Οδήγηση,
  • το 3ο στις 4/2/2013 με θέμα: Παθητική Ασφάλεια - Οδική συμπεριφορά.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Γυμνασίου Σερρών, με τη συνδρομή-συντονισμό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών. Ο Δήμος Σερρών θα ήθελε να ευχαριστήσει το Διευθυντή του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, κ. Σπύρο Κυριαζίδη και τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Σερρών, κ. Απόστολο Βαγενά για την υλική υποστήριξη (διάθεση αίθουσας και απαραίτητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού).

Το ενημερωτικό υλικό των παραπάνω διαλέξεων μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.promosafedriving.gr, στην οποία θα αναρτηθεί μετά την υλοποίηση του 4ου σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 18/2/2013 με θέμα: Κυκλοφοριακή Αγωγή, και θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του Κύκλου Εκπαίδευσης.
ΔΤ Κλείνει η οδός Εμμ. Ανδρόνικου 7-2-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                          Σέρρες 7 Φεβρουαρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Κλείνει η οδός Εμμ. Ανδρόνικου από το ύψος της Ερμού ως και την πλατεία Κρονίου το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013,  από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, λόγω των έργων που πραγματοποιούνται για την πεζοδρόμηση της οδού Κων. Καραμανλή.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

ΔΤ Έργα στη Σιγής 25-1-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 25 Ιανουαρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΓΗΣ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ 660.000 ΕΥΡΩ

Έργα υποδομής, προϋπολογισμού 660.000 ευρώ, ξεκίνησαν στην περιοχή Σιγής, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου πόλεως.
25-1-2013 erga sigis.jpgΗ μελέτη του έργου, οι διαδικασίες του διαγωνισμού, καθώς και η ανάδειξη του εργολάβου, πραγματοποιήθηκαν από την παρούσα δημοτική αρχή.
Σύμφωνα με την μελέτη του έργου προβλέπεται να διανοιχτεί τελείως ο δρόμος περιμετρικά του 6ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου της περιοχής Σιγής και να ασφαλτοστρωθεί.
Κατά μήκος αυτού του δρόμου θα κατασκευασθεί αγωγός αποχέτευσης ομβρίων, με στόχο να επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα, αυτό των πλημμυρών που δημιουργούνταν στη γύρω περιοχή από τις βροχές.
Ένα τμήμα του δρόμου αυτού θα πεζοδρομηθεί και ο πεζόδρομος θα επενδυθεί με κυβόλιθο και ασφαλτικό.
Επίσης προβλέπονται διανοίξεις σε διάφορα τμήματα των οδών της περιοχής Σιγής και κατασκευή κρασπέδων, με αποτέλεσμα να είναι προσπελάσιμα διάφορα οικόπεδα, όπως προβλέπει η πράξη εφαρμογής.
Το ποσό των 660.000 ευρώ προέρχεται από την εισφορά σε χρήμα, λόγω επέκτασης σχεδίου πόλεως στην περιοχή αυτή.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

ΔΤ Προς συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης 24-1-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 23 Ιανουαρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Ο Δήμος Σερρών, προκειμένου να συγκροτήσει τη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης (όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες) απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στα διοικητικά συμβούλια:
α) Των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων,
β) Των επιστημονικών συλλόγων και φορέων,
γ) Των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών,
δ) Των εργαζομένων στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα,
ε) Των ενώσεων και συλλόγων γονέων,
στ) Των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων,
ζ) Των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
η) Άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
θ) Εκπροσώπων των τοπικών συμβουλίων νέων
που λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου Σερρών, εφόσον το επιθυμούν, να εκφράσουν τη βούλησή τους για συμμετοχή στο θεσμό αυτό και την Επιτροπή, ορίζοντας εγγράφως τους εκπροσώπους τους (έναν τακτικό με τον αναπληρωτή του).
Το σχετικό έγγραφο-δήλωση συμμετοχής μπορεί να σταλεί από τους ενδιαφερόμενους φορείς, ταχυδρομικά ή να επιδοθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Σερρών, στο Γραφείο 12 (κ. Βασ. Μέτσκα) ή στο ΦΑΞ 23210-22187, το αργότερο μέχρι και την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013.

Τι είναι η Επιτροπή Διαβούλευσης
Η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται, επίσης, και σε δημότες του Δήμου που επιθυμούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης.
Ο συνολικός αριθμός των μελών της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, μπορεί να είναι από 25 έως 50 μέλη. Σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων ορίζονται επιπλέον μέλη, μετά από κλήρωση, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους καθώς και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.
Στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης προεδρεύει ο δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος που ορίζει ο δήμαρχος με απόφασή του.
Στις συνεδριάσεις της επιτροπής καλούνται κατά περίπτωση να συμμετέχουν, χωρίς δικαίωμα ψήφου, και εκπρόσωποι αρμόδιων κρατικών αρχών, των τοπικών οργανώσεων πολιτικών κομμάτων, καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο.

Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης:
α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.
γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
δ) Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται από το δημοτικό συμβούλιο.

Πληροφορίες
κ. Βασίλειο Μέτσκα στο τηλέφωνο 23210-83667.
ΔΤ Συμφωνία για πεζοδρόμηση Μεραρχίας 17-1-2013 Εκτύπωση
                                                                                                   Σέρρες 17 Ιανουαρίου 2013


Δελτίο Τύπου

«Με γνώμονα το κοινό συμφέρον, με καλή διάθεση και αλληλοκατανόηση πετυχαίνουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα προς όφελος του σερραϊκού λαού και καταλήξαμε σε κοινώς αποδεκτή λύση».
foto.jpg





















Τα παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μαζί με τους προέδρους του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων κ. Χαράλαμπου Τσαβδάρογλου, των Αστικών ΚΤΕΑΛ κ. Βασίλειο Κιγινδή και του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ «Ο Άγιος Χριστόφορος» κ. Απόστολο Μπάρμπα, με θέμα την πεζοδρόμηση της κεντρικής οδού Μεραρχίας, για την οποία υπήρξαν ενστάσεις και διατυπώθηκαν διαφορετικές απόψεις.
Ωστόσο, μετά τη συνεργασία των προαναφερόμενων εμπλεκόμενων φορέων και το γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ τους δόθηκε λύση.

Ειδικότερα, η οδός Κων/νου Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας) δεν θα είναι ήπιας κυκλοφορίας, αλλά πεζοδρομείται πλήρως (από το Δημαρχείο έως την πλατεία Κρονίου) και δεν θα είναι δυνατή η διέλευση ούτε αστικών λεωφορείων ούτε των ταξί, τα οποία θα χρησιμοποιούν την οδό Εμμ. Ανδρόνικου, από το ύψος της Ερμού προς την πλατεία Κρονίου.
Επισημαίνεται ότι η οδός Εμμ. Ανδρόνικου θα πεζοδρομηθεί πλήρως κι αυτή (από το ύψος της Βασιλέως Βασιλείου μέχρι την Ερμού), μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες των ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο χώρος στάθμευσης (πιάτσα) των ταξί επί της Κων/νου Καραμανλή μεταφέρεται λίγα μέτρα μετά την πλατεία Κρονίου στην ίδια οδό.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
ΔΤ Ξεκινάνε οι εργασίες πεζοδρόμησης της οδού Μεραρχίας 14-1-13 Εκτύπωση
Σέρρες    14 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ:

«ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ»

Ξεκινάνε οι εργασίες ανάπλασης της οδού Μεραρχίας από το ύψος του Δημαρχείου μέχρι και την πλατεία Κρονίου.
Συγκεκριμένα προβλέπεται διαπλάτυνση πεζοδρομίων, δημιουργία οδηγού τυφλών, ποδηλατόδρομος και διαμορφώνονται οι διαβάσεις πεζών, στις συμβολές των οδών Μεραρχίας με Ερμού, Διονυσίου Σολωμού και Εμμανουήλ Ανδρόνικου.
merarxias.jpgΣύμφωνα με την κανονιστική απόφαση 721/2008 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου το προαναφερόμενο τμήμα της οδού Μεραρχίας γίνεται ήπιας κυκλοφορίας μόνο για αστικά λεωφορεία και ταξί.
Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σερρών.
Είναι προϋπολογισμού 295.000 ευρώ και η χρηματοδότηση του έργου καλύπτεται από πιστώσει ΣΑΤΑ 2012.
Ο εργολάβος του έργου αναδείχτηκε μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε 22-05-2012, με έκπτωση 46,80%.

Ο Δήμαρχος Σερρών σε δηλώσεις του τόνισε ότι στόχος του έργου είναι η βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πεζών , της ποιότητας ζωής στην περιοχή και γενικότερα η αναβάθμιση του κέντρου της πόλης και η τόνωση της εμπορικής κίνησης.

Επιπλέον ο  κ. Αγγελιδης υπογράμμισε ότι:
  • Η πεζοδρόμηση της οδού Μεραρχίας και οι υπάρχοντες πεζόδρομοι
  • Η δημιουργία πλατείας και χώρου πρασίνου στη θέση της Δημοτικής αγοράς
  • Η ενοποίηση 20 στρεμμάτων στο κεντρικό πάρκο της πόλης μετά το κλείσιμο της Οδού Δορυλαίου
  • Η απόδοση και χρήση 300 στρεμμάτων από τα 345 στρέμματα των στρατοπέδων Εμμανουήλ Παππά, Παπαλουκά, αποθήκες πυρομαχικών Λευκώνα στο Δήμο Σερρών
  • ΟΙ αστικές αναπλάσεις
  • Η λειτουργία του υπόγειου πάρκινγκ στο χώρο του Διοικητηρίου
  • Η υλοποίηση προσεχώς του έργου των βιοκλιματικών αστικών αναπλάσεων,
δίνουν ιδιαίτερη δυναμική στην πόλη μας και την προοπτική να γίνει πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική. 

Από το Γραφείο Τύπου
                                                                     του Δήμου Σερρών.
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη δημιουργία καλλιτεχνικού έργου 14-1-13 Εκτύπωση
                                                     Σέρρες 14 Ιανουαρίου 2013
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο Δήμος  Σερρών στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών προτίθεται να προχωρήσει σταδιακά στην τοποθέτηση καλλιτεχνικών έργων σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Για το σκοπό αυτό απευθύνεται στους Σερραίους εικαστικούς καλλιτέχνες ζητώντας να προσφέρουν εθελοντικά τις δημιουργικές ιδέες και προτάσεις τους.

Τα προτεινόμενα έργα θα πρέπει να συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση και τη διαχρονική πορεία των Σερρών.


ΔΤ Έναρξη ερτασμού 100 χρόνων-Οι πρώτες εκδηλώσεις 4-1-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 3 Ιανουαρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Ένας αιώνας ελευθερίας 1913-2013
Αρχίζει ο εορτασμός της επετείου
Επίσημη έναρξη την ερχόμενη εβδομάδα

  «Ένας αιώνας ελευθερίας της πόλης και του σερραϊκού λαού συμπληρώνεται φέτος.
Το 2013 αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του τόπου, ο οποίος το 1913 αποτίναξε τον ζυγό των κατακτητών, συνεχίζοντας τη πορεία του στο χρόνο.
Ο Δήμος και η Οργανωτική Επιτροπή προετοιμάστηκαν για την εκατονταετηρίδα, ενώ σε συνεργασία με τους φορείς και τις πνευματικές-πολιτιστικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας κατέληξαν σε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της». 

Τα παραπάνω επισήμανε ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης στις 29 Ιουνίου του 1913.
«Ο Δήμος» τόνισε «θα γιορτάσει την επέτειο με ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων, των οποίων η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη της ερχόμενης εβδομάδας 9 Ιανουαρίου με την επίσημη τελετή στην αίθουσα του ιστορικού θεάτρου του ΟΡΦΕΑ και με τα εγκαίνια της έκθεσης για τους Βαλκανικούς Πολέμους που θα φιλοξενηθεί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών».

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία του επετειακού εορτασμού και στη προσπάθεια για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων-δράσεων που θα πραγματοποιηθούν το 2013 και το πρόγραμμα των οποίων θα παρουσιασθεί στην εν λόγω επίσημη τελετή έναρξης.
Ειδικότερα, στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης με την αντιπρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, αντιδήμαρχο κα Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου, σημείωσε:

«Κοινή συνισταμένη της προσπάθειας είναι η ενεργοποίηση των φορέων και των δυνάμεων της σερραϊκής κοινωνίας, προκειμένου ο επετειακός εορτασμός να τύχει της συναίνεσης όλων των Σερραίων, εντός κι εκτός του νομο

Ο εορτασμός δεν έχει μόνο εσωτερικό χαρακτήρα, καθώς δεν θα σταθούμε μόνο στο γεγονός της απελευθέρωσης της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό και τη βουλγαρική κατοχή.

Στόχος μας είναι να προβάλλουμε τον ιστορικό ρόλο της πόλης, το παρελθόν της, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, τη σημασία της για τον Ελληνισμό, την κεντρική κι ανατολική Μακεδονία, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή του νομού, του οποίου λειτουργεί-ανά τους αιώνες-ως μητροπολιτικό κέντρο..
Ταυτόχρονα, με το βλέμμα στο μέλλον, είναι ευκαιρία να επεξεργασθούμε και προβάλλουμε το όραμά μας για τις Σέρρες που θέλουμε, για μια πόλη που θα συνεχίσει την λαμπρή ιστορία της.
Έτσι, η επέτειος αυτή θα αποτελέσει αφετηρία προβληματισμού, αλλά και δράσεων, προσπαθειών δημιουργίας των υποδομών, πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η υλοποίηση των οραμάτων μας για το τόπο.
Με μια φράση θα έλεγα ότι επιχειρούμε να δούμε συνολικά «τα Σέρρας της ιστορίας και του μέλλοντος».

Είμαι σίγουρος ότι το 2013 θα γιορτάσουμε την επέτειο της απελευθέρωσης και θα τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον τόπο κι όλους όσους αγωνίσθηκαν και θυσιάστηκαν για τη ελευθερία του».

Τέλος, η αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κα Μπιτζίδου-Σαρακενίδου έδωσε λεπτομέρειες για την τελετή στο ιστορικό κτήριο του ΟΡΦΕΑ και το εναρκτήριο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
ΔΤ ΚΑΠΗ-Ιατρική Ομιλία στις 11-1-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Σέρρες  4-01-2013   
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ                                                 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ   

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια του  προγράμματος της Ιατρικής Υπηρεσίας των Κ.Α.Π.Η. του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού Δήμου Σερρών» θα πραγματοποιηθεί  ομιλία με θέμα: «Αρτηριακή υπέρταση μύθοι και αλήθειες,  λάθη και παραλείψεις».

Εισηγητής του θέματος θα είναι ο κ. Δημητσίκογλου Ιορδάνης, Οικογενειακός Ιατρός.

Η Ομιλία θα πραγματοποιηθεί  στο χώρο του Β' Κ.Α.Π.Η. Σερρών (Βενιζέλου 139- παλαιό ορφανοτροφείο) την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013 στις 11.00 π.μ.



ΔΤ Ο Δήμαρχος για το νέο έτος 28-12-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 28 Δεκεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Ο Δήμαρχος για την Πρωτοχρονιά 2013
«Να προστατέψουμε τις οικογένειές μας και τον τόπο»

Σερραίες και Σερραίοι,
Ακόμη ένας χρόνος πέρασε στην ιστορία κι ένας καινούριος κατέφθασε φορτωμένος ήδη με προβλήματα και δυσκολίες που θα κληθούμε ν' αντιμετωπίσουμε.
Η κρίση των καιρών δεν είναι μόνον οικονομική, πολιτική, κοινωνική, αλλά σε όλα τα επίπεδα έχει διαμορφώσει νέα δεδομένα, στα οποία είναι ανάγκη να προσαρμοστούμε.
Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να αξιολογήσουμε καταστάσεις και γεγονότα, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις ολοένα κι αυξανόμενες απαιτήσεις των καιρών.
Παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατεί, εξ αιτίας της αδικαιολόγητης λιτότητας, την αγανάκτηση αυτών που μονίμως πληρώνουν και τα διαρκώς εντεινόμενα σκληρά μέτρα που άλλαξαν τη ζωή μας, εμείς πρέπει να βρούμε τον τρόπο να προστατέψουμε τις οικογένειές μας και τον τόπο.

Σερραίες και Σερραίοι,
Ας στρέψουμε το βλέμμα στα αγαπημένα μας πρόσωπα, διότι αυτά είναι που θα μας στηρίξουν. Η οικογένεια-που ως θεσμός καταπολεμήθηκε ανηλεώς-πρέπει να μείνει οπωσδήποτε ενωμένη.
Οι φιλίες, η αποδοχή, η αλληλεγγύη, η μετριοπάθεια, η ανοιχτή αγκαλιά θα αποδειχθούν ο ισχυρότερος ορός ενάντια στον τέτανο της κρίσης και τις «λανθασμένες συνταγές» για την ελληνική οικονομία.   
Θέλω, όμως, να εκφράσω τη πλήρη βεβαιότητα για τις δημιουργικές δυνάμεις του ελληνικού και του σερραϊκού λαού και την έμφυτη δυνατότητά του να αντιμετωπίζει αντιξοότητες και δυσκολίες.
Μακάρι το 2013 τα πράγματα να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Εύχομαι υγεία, δύναμη και καλό κουράγιο

Πέτρος Αγγελίδης
Δήμαρχος Σερρών
ΔΤ Αντιδήμαρχοι & Εντεταλμένοι Σύμβουλοι του Δήμου 28-12-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 28 Δεκεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012 ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, έδωσε στη δημοσιότητα τα προτεινόμενα και οριζόμενα πρόσωπα, συμβούλους του συνδυασμού του «Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων» για τις διάφορες θέσεις και αρμοδιότητες του δήμου Σερρών.
Ειδικότερα, ανακοίνωσε τον προτεινόμενο σύμβουλο για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τους οριζόμενους Αντιδημάρχους στις αντίστοιχες καθορισθείσες Αντιδημαρχίες, τους εντεταλμένους συμβούλους και τα προτεινόμενα πρόσωπα για την προεδρία των δύο βασικών επιτροπών του δήμου, όπως είναι η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Ανακοίνωσε επίσης, τους συμβούλους που προτείνονται ως πρόεδροι στις δημοτικές επιχειρήσεις, κοινωφελείς επιχειρήσεις, στις Ανώνυμες Εταιρείες και στο Ν.Π.Δ.Δ.
Παρατίθεται κατωτέρω αναλυτικός πίνακας με τα προτεινόμενα και οριζόμενα πρόσωπα:

 Α) ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Πρόεδρος προτείνεται: Ο κ.  Παπαβασιλείου Βασίλειος
Β) ΟΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ             
1.    Γαλάνης Στέργιος,  καθ΄ύλην Αντιδήμαρχος  «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ» για όλο τον δήμο ΣΕΡΡΩΝ.  
2. Μερετούδης Δημήτριος, Αντιδήμαρχος «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» κατά τόπον Αντιδήμαρχος για την Δημοτική Ενότητα ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ.         
3. Καλαϊτζίδης Βασίλειος Αντιδήμαρχος «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ» κατά τόπον Αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Ενότητα ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΗΤΡΟΥΣΗ.
4.     Μυστακίδης Παύλος, Αντιδήμαρχος «ΕΡΓΩΝ-ΥΠΟΔΟMΏΝ»  και κατά τόπον Αντιδήμαρχος για την Δημοτική Ενότητα  Σερρών.
5.  Αποστολίδου Ραχήλ, Αντιδήμαρχος «ΠΡΑΣΙΝΟΥ» κατά τόπον Αντιδήμαρχος για τις Δημοτικές Ενότητες ΛΕΥΚΩΝΑ, ΟΡΕΙΝΗΣ, ΑΝΩ ΒΡΟΝΤΟΥΣ .
6. Γρηγοριάδης Παναγιώτης, καθ' ύλην Αντιδήμαρχος «ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» για όλο τον δήμο Σερρών.

 Γ)  ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
1. Ορίζουμε ως εντεταλμένο σύμβουλο την κα. Μπιτζίδου-Σαρακενίδου Σοφία, για την άσκηση καθ' ύλην αρμοδιοτήτων με δικαίωμα υπογραφής που έχουν σχέση με τα  παρακάτω τμήματα του Δήμου Σερρών:
α) Του τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού-Νέας Γενιάς.
β) Του τμήματος Δια βίου Μάθησης.
2. Ορίζουμε ως εντεταλμένο σύμβουλο, τον κ. Χράπα Παντελή για την άσκηση  καθ' ύλην αρμοδιοτήτων με δικαίωμα υπογραφής, που έχουν σχέση με τα παρακάτω τμήματα του δήμου Σερρών:
α) Του τμήματος Αποκομιδής Απορριμμάτων & Ανακύκλωσης.
β)Του τμήματος Καθαριότητας Κοινοχρήστων χώρων & Ειδικών Συνεργείων.
Δ)   Προτεινόμενοι σύμβουλοι για την κάλυψη θέσεων Προέδρων των Νομικών Προσώπων του δήμου Σερρών:
1. Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΣ)
Πρόεδρος προτείνεται ο κ. Αραμπατζής Θεόδωρος
2. Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής Πολιτικής και    
και Αθλητισμού (ΟΠΑΚΠΑ)
Πρόεδρος προτείνεται ο κ. Χατζημαργαρίτης Μαργαρίτης
3.  Κοινωφελής Επιχείρηση  (ΚΕΔΗΣ)
Πρόεδρος προτείνεται ο κ. Δήμου Ιωάννης
4.  Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ)
Πρόεδρος προτείνεται η κα. Μπιτζίδου-Σαρακενίδου Σοφία
5.  Αυτοκινητοδρόμιο Α.Ε
Πρόεδρος του Δ.Σ,  προτείνεται ο κ. Δημητρίου Ευστράτιος
Διευθύνων Σύμβουλος,  προτείνεται ο κ. Γρηγοριάδης Παναγιώτης
6.  Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης της περιουσίας του δήμου     Σερρών (ΔΑΕΚΑΣ)
Πρόεδρος του Δ.Σ  προτείνεται η κα. Αρναούτογλου Φωτεινή
Ε) ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ    ΖΩΗΣ
1. Για την Οικονομική Επιτροπή
Πρόεδρος ορίζεται  ο  Αντιδήμαρχος κ. Γαλάνης Στέργιος
2. Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Πρόεδρος ορίζεται ο Αντιδήμαρχος κ. Μυστακίδης Παύλος

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
ΔΤ για την εκδήλωση του FOREST CITIES 21-12-12 Εκτύπωση
!cid_image002.jpgΣέρρες    5-12-2012







Το κλειδί της επιτυχίας:  η συνεργασία


Το παραπάνω μήνυμα ήταν το συμπέρασμα της επιτυχημένης εκδήλωσης  του Δήμου Σερρών στο πλαίσιο του έργου FOREST CITIES, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων Γ. Χρηστίδης. Μετά την εισαγωγή Αντιδημάρχου Έργων, κου Μυστακίδη Παύλου, θεσμικοί φορείς αλλά και εθελοντές που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο της δασικής πυροπροστασίας, κατέθεσαν την εμπειρία τους από την φετινή αντιπυρική περίοδο. Πεποίθηση όλων ήταν ότι, η μείωση των περιστατικών πυρκαγιάς κατά 70% σε σχέση με την περσινή αντιπυρική περίοδο οφείλεται στην καλύτερη συνεργασία και συντονισμό όλων των φορέων αλλά και στα πολύτιμα εργαλεία που εκπονήθηκαν μέσα από το έργο FOREST CITIES, ήτι του Πρότυπου Σχεδίου Δράσης για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και του Πληροφοριακού Συστήματος δυναμικής εκτίμησης του κινδύνου δασικής πυρκαγιάς (DFF- Risk).
speakers.jpgaudience.jpg















Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης και οι παρουσιάσεις των συμμετεχόντων φορέων βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Σερρών www.serres.gr

Πρόγραμμα (Αφίσα) 203.96 Kb

Παρουσιάσεις Μέρος 1 (24.2 Mb)
Παρουσιάσεις Μέρος 2 (28.7 Mb)
Παρουσιάσεις Μέρος 3 (18.9 Mb)
Παρουσιάσεις Μέρος 4 (21.5 Mb)
image003.jpg
ΔΤ κουπόνια σε απόρους για τα Χριστούγεννα 21-12-12 Εκτύπωση
                                   Σέρρες 21 Δεκεμβρίου 2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ
Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Σε μια προσπάθεια του Δήμου Σερρών, έμπρακτης συμπαράστασης σε οικογένειες και δημότες μας που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης λόγω της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας αλλά και εξ αιτείας   άλλων απρόβλεπτων παραγόντων, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, προσέφερε 367 κουπόνια των 40 € σε ισάριθμες οικογένειες όλου του Δήμου, για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης από τοπικό Σούπερ Μάρκετ. Η επιλογή των ενισχυθέντων συνδη-μοτών μας έγινε κατ ΄αρχήν με πληθυσμιακό κριτήριο . ΄Ετσι δόθηκαν 267 κουπόνια στην πόλη των Σερρών και 100 κουπόνια στον υπόλοιπο Δήμο , μετά από αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων. Η επιλογή των υπολοίπων δικαιούχων έγινε μετά από κοινωνική έρευνα των Κοινωνικών Λειτουργών της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Σερρών, από το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι, από τους  σιτιζόμενους από το  συσσίτιο του Δήμου Σερρών, από το Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης απροστατεύτων παιδιών, από την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων και μετά από υπόδειξη από κάποιες ενορίες. Η διανομή ξεκίνησε την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου. Η όλη αυτή προσπάθεια ήταν μια προσφορά ανακούφισης , έστω και μικρής ,σε οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική ύφεση.

Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ.

Ο γεννηθείς ΧΡΙΣΤΟΣ να φέρει αγάπη , ευτυχία και υγεία στα σπίτια όλων

των συνδημοτών μας και όλου του κόσμου.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ

ΔΤ για τη Τρίτη Τεχνική Συνάντηση της πράξης ¨PROMO- SAFE- DRIVING¨ 20-12-12 Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα : Με επιτυχία στέφθηκε η Τρίτη Τεχνική Συνάντηση της πράξης ¨PROMO- SAFE- DRIVING¨ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
600--.jpg

Με επιτυχία στέφθηκε η τρίτη τεχνική συνάντηση της πράξης με τίτλο «Προώθηση της ασφαλούς Κυκλοφοριακής Συνείδησης σε Τοπικό Επίπεδο στη Διασυνοριακή Περιοχή Ελλάδας - Βουλγαρίας», με ακρωνύμιο PROMO SAFE DRIVING, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου στην έδρα του εταίρου Δήμου Petrich Βουλγαρίας.

Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι ομάδες διοίκησης και υλοποίησης της πράξης για κάθε έναν από τους δύο εταίρους (Δήμος Σερρών και Δήμος Petrich), παρουσιάσθηκε με λεπτομέρεια η πρόοδος της υλοποίησης της πράξης.

Ο Δήμος Σερρών βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης της αναβάθμισης των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου και του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ενώ η Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης έχει ολοκληρώσει τον 1ο κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Επίσης, αναμένεται η αναβάθμιση του λογισμικού του προσομειωτή οδήγησης στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και η έναρξη λειτουργίας νέου κύκλου εκπαιδευτικών σεμιναρίων υπό
ΔΤ καταγραφή βοσκοτόπων 19-12-12 Εκτύπωση
                                                          Σέρρες 19 Δεκεμβρίου 2012
Δελτίο Τύπου

Η προσπάθεια του χαρτογραφικού εντοπισμού και πλήρους καταγραφής (εκτάσεων-συντεταγμένων) των βοσκοτόπων του Δήμου Σερρών αποτελεί τον στόχο της συνεργασίας του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης με το Ινστιτούτο Δασικών Eρευνών-Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.
ide.jpg


Ειδικότερα, η έναρξη της προσπάθειας σηματοδοτήθηκε με τη συνάντηση του αρμοδίου αντιδημάρχου Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη με τον επιστημονικό υπεύθυνο του Ινστιτούτου κ. Παναγιώτη Πλατή, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις μεθόδους, ώστε το εγχείρημα καταγραφής να ολοκληρωθεί με επιτυχία, όπως συνέβη και σε άλλους Δήμους.


Μήνυμα Δημάρχου για τα Χριστούγεννα Εκτύπωση
Χριστούγεννα 2012
Πέτρος Αγγελίδης: Φως στη καταχνιά της κρίσης .

Σερραίες και Σερραίοι,

Η μεγαλύτερη γιορτή πλησιάζει και ο κόσμος θα ζήσει ακόμη μία χρονιά τη γέννηση του Χριστού.

Μπορεί η εποχή να είναι δύσκολή, οι συγκυρίες αρνητικές και τα οικονομικά προβλήματα να οξύνονται, αλλά εμείς έχουμε την υποχρέωση ν' αγωνιστούμε, να μην εγκαταλείψουμε και να βιώσουμε τη ζεστασιά των ημερών, όχι μόνον γιατί το οφείλουμε στους εαυτούς μας, αλλά στους γύρω μας, στα αγαπημένα μας πρόσωπα και κυρίως στα παιδιά μας, τα οποία προσμένουν τη χαρά των Χριστουγέννων.

Ας μην επιτρέψουμε αυτές τις ημέρες, τους λογαριασμούς, τα δάνεια, τα χαράτσια, την εφορία, την αδικαιολόγητη ακρίβεια και τα προβλήματά μας, να διώξουν το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους καλά Χριστούγεννα με τις οικογένειες, τους συγγενείς και φίλους.

Γιατί αυτά τα Χριστούγεννα πρέπει να είμαστε μαζί, αγαπημένοι κι ενωμένοι.

Σερραίες και Σερραίοι,

H οικογενειακή ομόνοια και η στήριξη των δικών μας ανθρώπων, συγγενών και φίλων, είναι το πρώτο φως στη καταχνιά της νέας τάξης πραγμάτων .

Καλά Χριστούγεννα!

Πέτρος Αγγελίδης
Δήμαρχος Σερρών

ΔΤ Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη νεοσύστατη Μπάντα του Δήμου Σερρών 18-12-12 Εκτύπωση
                                                   Σέρρες 18 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη νεοσύστατη Μπάντα του Δήμου Σερρών

Τα νεοσύστατα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Σερρών θα γνωρίσουν όλοι οι Σερραίοι σε μια εορταστική εκδήλωση στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Αυτά τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κ. Δήμου Ιωάννης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε προς τα τοπικά ΜΜΕ την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012.
dsc01991.jpgΗ εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα του κινηματοθέατρου «Αστέρια», με είσοδο ελεύθερη.

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος :
Η φιλαρμονική Μπάντα Δήμου Σερρών,
Η δημοτική Παιδική - Νεανική Χορωδία και σολίστες.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικα κάλαντα και γνωστές μελωδίες.

Πρόκειται για μια προσπάθεια της ανανεωμένης Φιλαρμονικής Μπάντας Δήμου Σερρών, φιλοσοφία της οποίας είναι να αξιοποιεί δημιουργικά τους σπουδαστές του μουσικού φυτωρίου της, παρέχοντας τους την δυνατότητα να κάνουν τα πρώτα τους καλλιτεχνικά βήματα, συμμετέχοντας σε μουσικές εκδηλώσεις.

Αποτελείται από νεαρά παιδιά - μουσικούς, ενώ θα εμφανιστεί για πρώτη φορά η νεοσύστατη Δημοτική Παιδική - Νεανική  Χορωδία.
Ενορχήστρωση και Διεύθυνση Φιλαρμονικής Μπάντας :
Γεώργιος Ταπές.
Διεύθυνση Χορωδίας : Μαρία Ταπέ.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου 

Προσκληση για συνέντευξη τύπου 12-12-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                             Σέρρες 12 Δεκεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 10:30 π.μ. στο Δημαρχείο Δήμου Σερρών σχετικά με την ένταξη του Δήμου σε Ευρωπαϊκά προγράμματα.

ΔΤ για πληρωμή όλων των προνοιακών επιδομάτων 12-12-12 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                    Σέρρες 12 Δεκεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Από το γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Σερρών σας ενημερώνουμε ότι η πληρωμή όλων των προνοιακών επιδομάτων  διμήνου Σεπτεμβρίου -Οκτωβρίου 2012 θα ξεκινήσει την Παρασκευή 14-12-2012.

Πληροφορίες δίνονται στο γραφείο 122 (Κτίριο Διοικητηρίου) όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα 2321350383- 384- 386- 421.

 
Δελτία Τύπου  (126 στοιχεία)
Ανακοινώσεις (74 στοιχεία)
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (10 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου (19 στοιχεία)
Εργασία στις Σέρρες (1 στοιχείο)
Προκηρύξεις Θέσεων (1 στοιχείο)
Συνεδριάσεις Δημ. Ενοτήτων (163 στοιχεία)
Συνεδριάσεις Τοπ. Ενοτήτων (129 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημάρχου (54 στοιχεία)
Τομέας Αθλητισμού (24 στοιχεία)
Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας (30 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών