Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 10 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Εκτελ. Επιτροπής

Ενημέρωση Πολιτών / Δελτία τύπου παλιοτέρων ετών
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
ΔΤ Έκθεση σπουδαστών ΤΕΙ στο Παπαλουκά 6-6-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                              Σέρρες 6-6-2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Τις σπουδαστικές εργασίες τους με σχέδια, μακέτες, εικαστικά, φωτογραφίες κ.α. περιλαμβάνει η έκθεση των σπουδαστών του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής-Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Σερρών.
Η εν λόγω έκθεση πραγματοποιείται (μέχρι τις 8 Ιουνίου) στο πλαίσιο του Eco Festival που διοργάνωσε κι εφέτος ο Δήμος, σε κτήριο του πρώην στρατοπέδου «Παπαλουκά», την καθαριότητα του οποίου και την προετοιμασία του ως εκθεσιακού χώρου ανέλαβαν οι ίδιοι οι φοιτητές του Ιδρύματος.
«Φιλοξενούμε την εμπνευσμένη δουλειά των σπουδαστών του ΤΕΙ, οι οποίοι μ' αυτό τον τρόπο δίνουν το «παρών» τους στο τοπικό γίγνεσθαι, παρά το γεγονός ότι το κράτος αποφάσισε την συγχώνευση της σχολής τους με την αντίστοιχη του ΤΕΙ Αθηνών» τόνισε-κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα οικεία μέσα ενημέρωσης-η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος των τμημάτων Πολιτισμού-Αθλητισμού-Νέας Γενιάς & Δια βίου Μάθησης κα Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου.
«Η συνεργασία μαζί τους» συνέχισε «δείχνει την εκτίμησή μας για το ΤΕΙ Σερρών, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φορέα του τόπου, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί δήλωση συμπαράστασης, μετά την άδικη απόφαση για την κατάργηση του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής-Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένων  και την μεταφορά του από τις Σέρρες».

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ
Από την πλευρά τους οι σπουδαστές επισήμαναν το λόγους για τους οποίους πραγματοποιείται η έκθεση των εργασιών τους και διαμαρτύρονται για τη μεταφορά του τμήματός τους στην Αθήνα.
Ειδικότερα, σημειώνουν:
«Το στήσιμο αυτής της έκθεσης έγινε με σκοπό την ανάδειξη της σχολής μας στην πόλη και στους αρμόδιους φορείς, καθώς οι υπεύθυνοι του σχεδίου «Αθηνά» δήλωσαν άγνοια για την κατάσταση του τμήματος και θεώρησαν το τμήμα ΕΑΔΣΑ (Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής-Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένων ) ΤΕΙ Σερρών ως ένα ανενεργό τμήμα.
»Ακόμα, δείχνουμε την αντίδραση στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που θεώρησε φρόνιμο να μας μεταφέρει στο αντίστοιχο τμήμα της Αθήνας, αδιαφορώντας για την οικονομική κατάσταση των φοιτητών και των οικογενειών τους.
»Πρέπει επίσης να τονιστεί πως το ίδιο το τμήμα της Αθήνας έχει δηλώσει επίσημα πως δεν έχει την δυνατότητα να μας απορροφήσει.
Ελλείψεις διδακτικό προσωπικό και ανεπαρκείς υποδομές είναι αυτά που θα αντιμετωπίσουμε στην συγχώνευση, η οποία στο παρελθόν πιστεύαμε πως ήταν ευνοϊκή για εμάς.
»Διεκδικούμε κι απαιτούμε το τμήμα μας να παραμείνει στις Σέρρες και να δοθούν επαρκής προϋπολογισμός και διδακτικό προσωπικό.
Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να σπουδάσουμε με αξιοπρέπεια».
Οι συντελεστές της έκθεσης σπουδαστικών εργασιών
Βόγγου Ιωάννα
Διαμαντοπούλου Νατάσσα
Καρπαθάκης Δαρείος
Κωστελίδου Λία
Μουστάκας Άκης
Παναγουλάκου Νικολέττα
Στεφανουδάκη Αναστασία
Τοσονίδη Ιωάννα
Τσιαντή Ντίνα


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
ΔΤ για κατασκηνώσεις 2013 4-6-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες     4  Ιουνίου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γίνεται γνωστό ότι άρχισε η εγγραφή κατασκηνωτών - κατασκηνωτριών παιδικών  εξοχών Ν. Περάμου και Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής, για την κατασκηνωτική περίοδο 2013, και θα συνεχιστεί  μέχρι 14-06-2013.

Στις κατασκηνώσεις  της Ν. Περάμου και Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής   θα φιλοξενηθούν αγόρια και κορίτσια ηλικίας από έξι ( 6) μέχρι και δέκα έξι (16) ετών τα οποία δεν πρέπει να πάσχουν από μεταδοτικό νόσημα.

Πληροφορίες για την εγγραφή και κάρτες κατασκηνωτών, διατίθενται στην Δ/νση  Κοινωνικής Προστασίας Υγείας Παιδείας και πολιτισμού - Τμήμα Δημόσιας Υγείας  του Δήμου Σερρών γραφείο 120 στο Διοικητήριο  και στο τηλέφωνο 2321350388, καθώς και στα Κέντρα Υγείας και τις μονάδες Ε.Ο.Π.Π.Υ.

 

ΔΤ για Επίσκεψη του Προεδρου της Δημοκρατίας στις Σέρρες 31-5-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες     31  Μαΐου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο εορτασμός των 100 χρονών για την απελευθέρωση της πόλης  παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια

Την πόλη των Σερρών θα επισκεφθεί το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Καρόλος Παπ2013-5-30 aggelidis.jpgούλιας, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο Απελευθέρωσής της.


Ο κ. Παπούλιας αποδέχτηκε άμεσα, την επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου κ. Πέτρου Αγγελίδη με την οποία τόνιζε «ότι η παρουσία του θα ήταν ύψιστη τιμή για τις Σέρρες και την ευρύτερη περιοχή». Ταυτόχρονα σε ειδική τελετή θα γίνει η απονομή του Χρυσού κλειδιού της πόλεως και ανακήρυξη του ως  Επίτιμου Δημότη της πόλεως των Σερρών.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης θα έχει ως εξής:



ΔΤ για ECO FESTIVAL 2013 30-5-2013 Εκτύπωση
Σέρρες 30 Μαϊου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην Α΄ Διάσκεψη για το Περιβάλλον το 1972 στην Στοκχόλμη ως Παγκόσμια Ημέρα Εορτασμού του Περιβάλλοντος.

Από τότε κάθε χρόνο την ημέρα αυτή σ΄όλον τον κόσμο γιγαντώνεται η προσπάθεια να ακουστεί η σπουδαιότητα και σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος με εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης. Επίσης, κάθε χρόνο ο εορτασμός αυτός αφορά μια διαφορετική θεματική ενότητα. Φέτος το θέμα της Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος είναι «Σκέψου - Φάε - Σώσε». Πρόκειται για μια εκστρατεία ενάντια στην σπατάλη και την απώλεια των τροφίμων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων όσον αφορά τις τροφικές τους συνήθειες.

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό διοργανώνοντας εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων με τη συμμετοχή φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος. Η γιορτή αυτή, που την ονομάζουμε ECO FESTIVAL Δήμου Σερρών, για το τρέχον έτος τελεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. και έχει ενταχθεί στον εορτασμό των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση των Σερρών.

eco festival_afisa.jpg
ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ 29-5-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                            Σέρρες 29-5-2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
«ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ».

«Μία ακόμα κοινωνική δομή, ο δημοτικός λαχανόκηπος, ξεκινά τη λειτουργία του στο Δήμο Σερρών, στα πλαίσια του προγράμματος της αντιμετώπισης της φτώχειας, με στόχο την ενίσχυση ατόμων και οικογενειών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση». Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών κατά την επίσκεψή του στο δημοτικό λαχανόκηπο, την Τετάρτη 29-5- 2013 συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας κ. Μερετούδη Δημήτρη.
Ο Δημοτικός λαχανόκηπος βρίσκεται στο 2ο χιλ. Σερρών- Νεοχωρίου και αποτελείται από μία έκταση 18.000 τ.μ. από τα οποία χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα 8.000 τμ .
Η έκταση έχει χωρισθεί σε 128 τεμάχια των 50 τμ. Τα τεμάχια αυτά τα καλλιεργούν άποροι και άνεργοι συμπολίτες μας. Κυρίως καλλιεργούνται κηπευτικά και το 10% της παραγωγής πηγαίνει στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σερρών. Μέχρι τώρα έχουν επιλεγεί 78 άτομα με κοινωνικά κριτήρια.
Να υπενθυμίσουμε, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος για τη αντιμετώπιση της φτώχειας, προϋπολογισμού 816.000€, που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών ως συμπράττοντα ΟΤΑ και του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία Νομού Σερρών ως δικαιούχου φορέα, εκτός από το δημοτικό λαχανόκηπο, λειτουργούν εδώ και τέσσερις μήνες άλλες τέσσερις κοινωνικές δομές.
-         Το κοινωνικό παντοπωλείο, που τροφοδοτεί με προϊόντα καθημερινά 127 οικογένειες.
-         Το συσσίτιο, με το οποίο έχει εξασφαλιστεί η τροφοδοσία 101 γευμάτων σε ημερήσια βάση.
-         Το κοινωνικό φαρμακείο, από το οποίο εξυπηρετούνται 92(ενενήντα δύο) άτομα το μήνα.
-         Η τράπεζα χρόνου. Στη δομή αυτή είναι εγγεγραμμένοι 71 άτομα, τα οποία είναι πρόθυμα να ανταλλάξουν τις υπηρεσίες τους.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς προκειμένου να λειτουργήσουν αποτελεσματικά αυτές οι κοινωνικές δομές χρειάζονται και την ενεργή συμμετοχή και συνεισφορά των πολιτών και των επιχειρήσεων. Ο Δήμος Σερρών μέσα από τον προϋπολογισμό του προβλέπει κονδύλια για τη στήριξη των κοινωνικών δομών και κυρίως για τη στήριξη του συσσιτίου και του κοινωνικού παντοπωλείου. Ωστόσο χωρίς την κοινωνική ευθύνη, εταιρική ή μη, είναι αδύνατη η λειτουργία αυτών των δομών. Συνεπώς, κάθε Κοινωνικό Παντοπωλείο ή συσσίτιο χρειάζεται κυρίως τη στήριξη των επιχειρήσεων, τοπικών και μη, καθώς αυτές καθίστανται ως πλέον κατάλληλοι προμηθευτές, αλλά φυσικά και τη στήριξη όλων των πολιτών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις σερραϊκές και όχι μόνο επιχειρήσεις που υποστηρίζουν με τις προσφορές τους τη λειτουργία αυτών των δομών.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σερρών.
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΥΣ Χ.Α.Δ.Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΤΟΥ - ΠΡΟΒΑΤΑ - Α.ΒΡΟΝΤΟΥΣ 27-5-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες     27  Μαΐου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:

«Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΥΣ Χ.Α.Δ.Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΤΟΥ - ΠΡΟΒΑΤΑ - Α.ΒΡΟΝΤΟΥΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ».
27-5-2013 xada 4.jpg
«Αποκαθιστούμε τους χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) στις τοπικές κοινότητες Κωνσταντινάτου, Προβατά, Άνω Βροντούς, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την αποφυγή επιβολής προστίμων στο Δήμο μας, αφού προηγουμένως εξασφαλίσαμε 230.000€ για την υλοποίηση αυτού του έργου, μέσω προγράμματος».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης στις 27-5-2013, κατά την επίσκεψή του στο Χ.Α.Δ.Α. Κωνσταντινάτου, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασής του.

Τον Δήμαρχο συνόδευε  ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Χράπας Παντελής και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κωσταντινάτου κ.  Ανεστούδης Γεώργιος.




Συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης Εστιατόρων με τον Δήμαρχο Σερρών 27-5-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                            Σέρρες 27-5-2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης Εστιατόρων
με τον Δήμαρχο Σερρών κ. Αγγελίδη Πέτρο.

Τον Δήμαρχο Σερρών κ. Αγγελίδη Πέτρο επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Ένωσης Εστιατόρων Νομού Σερρών την Παρασκευή 24 -5 - 2013.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων κ. Κοτσαμπάς Σωτήρης, η Γενική Γραμματέας κα. Επλίνα Μελπομένη και ο Αντιπρόεδρος Σιάπκαλης Κώστας επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Σερρών για να ενημερωθούν και να συζητήσουν για το αυτοκινητοδρόμιο και για το καθεστώς των τραπεζοκαθισμάτων.
estiatores.jpg

ΔΤ ΟΠΑΚΠΑ-Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς μέχρι τις 14/6 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ         
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ                                 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                     
ΔΗΜΟΥ  ΣΕΡΡΩΝ 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Από τον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού Δήμου Σερρών, ανακοινώνεται ότι έχουν αρχίσει οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Σερρών για τη σχολική περίοδο 2013 - 2014, με τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες στην κ. Μπακατσιάνου Σ. τηλέφωνο 2321022487.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΤΖΗΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ    ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

 

ΔΤ ΟΠΑΚΠΑ: ΜΟΥΣΕΙΑ-Κοινωνική Αλλαγή 15-5-2013 Εκτύπωση
Ο.Π.Α.Κ.Π.Α  ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
- ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'
* Μουσείο Ελιάς  *
Κοιλάδα Αγίου Γεωργίου -Ελαιώνας Σερρών-
Τηλέφωνο Επικοινωνίας :  23210- 99500 και 99395     6932755008
 http://mfidhmouserron.blogspot.com/

*Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή*

Η μουσειακή κοινότητα αποφάσισε να γιορτάσει την διεθνή Ημέρα Μουσείων IMD 2013 πιστεύοντας ότι ο  πλούτος της ιστορικής κληρονομιάς μας, διατηρείται και προβάλλεται από τα μουσεία, μαζί με την εφευρετικότητα και τη ζωτικότητα που χαρακτήρισαν τη δράση των μουσείων  τα τελευταία χρόνια, με μια μεγάλη δυναμική και ευρηματική πραγματοποίηση σ όλες της μορφές των μουσείων

Ο συνδυασμός της παραδοσιακής αποστολή τους από τη διατήρηση με τη δημιουργικότητα που απαιτούνται για την αναβίωσή τους και την ανάπτυξη του κοινού τους - είναι μια εξέλιξη, ότι τα μουσεία προσπαθούν να αναλάβουν, με ισχυρή πεποίθηση ότι η παρουσία και η δράση τους μπορεί να μετασχηματίσει την κοινωνία εποικοδομητικά.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σερρών του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α κλίνοντας 4 χρόνια δημιουργικής συμμετοχής σε εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθυνόταν στην εκπαιδευτική κοινότητα των Σερρών αλλά και όλης της Ελλάδος με θέματα που έχει ορίσει το Unep ,UNESCO, UN, IUA, υποστηριζόμενο από κοινωνικούς φορείς του τόπου μας εθελοντικά, πιστεύει ότι έχει γίνει ένα θεσμικός χώρος προώθησης της φυσικής κληρονομιάς και ευαισθητοποίησης της προστασίας της βιοποικιλότητας μας

Για τον εορτασμό θα προβληθεί βίντεο με τις δράσεις του Μουσείου από  την συμμετοχή του Μουσείου στην Ημέρα Μουσείων -Μάιο 2012 έως Μάιο 2013 όπως και το καλοκαιρινό του πρόγραμμα σ όλους όσους συμμετέχουν κατά την διάρκεια της ημέρας και νύχτας(Ακολουθεί και δελτίο τύπου για την Νύχτα Μουσείων 2013)

Επίσης φέτος συμμετέχει  το Ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Σερρών με το δεκαπενταμελές του. Οι μαθητές του γυμνασίου  θα ορισθούν από τον πρόεδρο του Μουσείου κ Χατζημαργαρίτη  Μαργαρίτη ,ως οι επίσημοι Πρεσβευτές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας των Σερρών πιστεύοντας ότι οι νέοι είναι το μέλλον του τόπου μας και είναι οι ικανότεροι να προωθήσουν  το θέμα της ημέρας

*Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή*  όπου πραγματικά με αισιοδοξία , με τη μορφή μιας εξίσωσης συγκεντρώνει δυναμικά διάφορες έννοιες που είναι απαραίτητες για τον καθορισμό, του τι είναι ένα μουσείο σήμερα, αναδεικνύοντας τον οικουμενικό χαρακτήρα των εν λόγω οργάνων και την θετική επιρροή τους στην κοινωνία. Συνοψίζει την πολυπλοκότητα των καθηκόντων του μουσείου και υπενθυμίζει ότι ο στόχος τους είναι να συμβάλουν στην ανάπτυξη της κοινότητας και τη συγκέντρωση μαζί.

Μέσα από το site  του σχολείου αλλά και με την ευθύνη του κάθε μαθητή του μέσα από τα κοινωνικά media θα υποστηρίξουν τον τόπο τους και θα τον βγάλουν με την δύναμη της κοινωνίας της πληροφορίας έξω από τα τοπικά σύνορα του.

Η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος * Μαθητές -πρεσβευτές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Σερρών * θα πραγματοποιηθεί στις 17-5-2013 την Παρασκευή στις 12.00 π.μ. στο Μουσείο παρουσία του πρόεδρου του Μουσείου κ  Χατζημαργαρίτη Μαργαρίτη, του Γυμνασιάρχη κ. Απόστολου Βαγενά και το ΔΣ των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Σερρών.

Χορηγοί επικοινωνίας, Εφημερίδες Πρόοδος, http://www.serresparatiritis.gr/ www.aposerres.gr,   www.rodonfm.net

Η δράση  είναι με την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για UNESCO

Ευρωπαϊκή Νύχτα μουσείων 18 Μαΐου 2013 Εκτύπωση

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σερρών του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α μετέσχει στον εορτασμό της

Ευρωπαϊκής Νύχτας μουσείων 18 Μαΐου 2013  και τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

Από το 2011 η ICOM  είναι υποστηρικτής  της Ευρωπαϊκής Νύχτας των Μουσείων. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Σάββατο που βρίσκεται πιο κοντά προς την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων. Για το 2013 αυτά τα δύο γεγονότα συμπίπτουν. Η Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος στις 18 Μαΐου ταυτόχρονα με τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων
doc international museum day 2013 164.50 Kb
doc european night of museums 18 may 2013 160.50 Kb
Απορρίφθηκε η Ενσταση της Διαβάσης Πεζών για τα Στρατόπεδα 10-5-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες      10  Μαΐου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ.

Σας επισυνάπτουμε την συγκεκριμένη απόφαση. pdf stratopeda 91.81 Kb


Από το γραφείο τύπου
του Δήμου Σερρών.

Ψήφισμα για τον Θάνατο της εν ενεργεία Αντιδημάρχου Πρασίνου Ραχήλ Αποστολίδου 8-5-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες      8  Μαΐου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : "Ψήφισμα για τον Θάνατο της εν ενεργεία  Αντιδημάρχου Πρασίνου και κατά τόπους Αντιδημάρχου για τις Δημοτικές Ενότητες Λευκώνα, Ορεινής και Άνω Βροντούς   Ραχήλ Αποστολίδου."
 
     « Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερρών σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα στις 8/5/2013 παρουσία του Δημάρχου κ. Πέτρου Αγγελίδη αφού συζήτησε το θέμα της σημερινής Συνεδρίασης που προέκυψε μετά τον θάνατο της Αντιδημάρχου Πρασίνου και κατά τόπους Αντιδημάρχου για τις Δημοτικές Ενότητες Λευκώνα, Ορεινής και Άνω Βροντούς   Ραχήλ Αποστολίδου.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
ΟΜΟΦΩΝΑ

Την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο :

1. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερρών εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο της Αντιδημάρχου Πρασίνου Ραχήλ Αποστολίδου.

2. Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Σερρών σήμερα (8/5/2013) και αύριο (9/5/2013), ημέρα της κηδείας της, ενώ οι Υπηρεσίες του Δήμου, των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου, να διακόψουν την εργασία τους την 12η  μεσημβρινή της 9/5/2013.

3. Να κατατεθούν  στεφάνια στην σωρό της εκλιπούσης, ένα εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και ένα  εκ μέρους των Τοπικών Συμβουλίων των Δημοτικών Ενοτήτων Λευκώνα, Ορεινής και Άνω Βροντούς.

4. Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην Εξόδιο Ακολουθία και να εκφρασθούν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο .

5. Να συνοδεύσει την νεκρώσιμο ακολουθία η Φιλαρμονική του Δήμου Σερρών.

6. Να παραχωρηθεί, τιμής ένεκεν, δωρεάν τάφος στο Κοιμητήριο της Δημοτικής Ενότητας Λευκώνα.

7. Εγκρίνει την διάθεση ποσού 100,00 € σε βάρος του ΚΑ 00-6124 «Έξοδα κηδείας Δημάρχων και Προέδρων Κοινοτήτων» του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2013.

8. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη της, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερρών.

9. Να αναγνωσθεί το παρόν ψήφισμα κατά την Εξόδιο Ακολουθία και να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και στον Τοπικό Τύπο .
Αιωνία της η μνήμη.»

Από το Γραφείο Τύπου

ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΤΙΡΙΑ 8-5-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες      8  Μαΐου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
«ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΤΙΡΙΑ».

Τους ανακαινισμένους Ξενώνες Χρυσοπηγής επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, την Τετάρτη 8 Μαΐου 2013, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των εργασιών ενώ ευχαρίστησε όλους, όσους συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια διάσωσης και ανακαίνισης του συγκροτήματος των κτιρίων των  Ξενώνων Χρυσοπηγής.

noikokyrema dimotikon ktirion 2013 (gia efimerida, color).jpg
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΗΛΙΔΗ 7-5-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες   7   Μαΐου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ  ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΗΛΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΙΓΗΣ - ΝΕΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Τα χρήματα που έχουν καταβάλλει οι ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής Σιγής - Νέας Κηφισιάς από εισφορά σε χρήμα και το οποίο ανέρχεται σε 3.000.000€ έχει διατεθεί και συνεχίζει να διατίθεται αποκλειστικά σε έργα υποδομής και αποκλειστικά στην εν λόγω περιοχή.

Συγκεκριμένα :

1ο) Το ακριβές ποσό που έχουν εισφέρει οι κάτοικοι της περιοχής Σιγής - Νέας Κηφισιάς στο Δήμο Σερρών για έργα υποδομής από το 2004 έως 31-03-2013 είναι 3.161.201,71€.

2ο) Τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για τα έργα υποδομής στην εν λόγω περιοχή είναι 1.914.995,06€.

Από το ποσό του 1.914.995,06€ τα 362.636,85€ δόθηκαν για αποζημιώσεις ρυμοτομούμενων εκτάσεων και 1.552.358,21€ δόθηκαν για έργα υποδομής.

Ποια έργα έχουν υλοποιηθεί και ποια υλοποιούνται:


Διημερίδα Γυναικεία Επιχειρηματικότητα 29-4-13 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                             
Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ                                                     
ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ &                                           
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ                                     
                     
                                                                                            Σέρρες, 29-04-2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

    Το Τμήμα Αγροτικής & Κτηνοτροφικής Παραγωγής και Αλιείας του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΚΕΔΗΣ του Δήμου Σερρών, πρόκειται να πραγματοποιήσουν διήμερη ενημέρωση με αντικείμενο τη Γυναικεία  Επιχειρηματικότητα και τις Νέες Καλλιέργειες.

    Η ενημέρωση θα γίνει σε αίθουσα του Κ.Ε.Κ της ΚΕΔΗΣ στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας στις 9 και 10 Μαίου 2013 και ώρα 4.00 μ.μ -8.00μ.μ.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΔΤ για ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΘΙ 25-4-13 Εκτύπωση
Σέρρες 25-4-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΘΙ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ μας ενημερώνει ότι το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, στο πλαίσιο του Έργου: «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής» του ΕΠ Διοικητική Μεταρρύθμιση, βρίσκεται στη διαδικασία σχεδιασμού επιμορφωτικών δράσεων.

Ειδικότερα, πρόκειται να υλοποιηθούν 15 επιμορφωτικά σεμινάρια με κύριο στόχο την ενίσχυση και εμψύχωση των ίδιων των γυναικών προκειμένου να διεκδικήσουν και να επιτύχουν όχι μόνο τη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες, αλλά και την εκλογή τους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα σεμινάρια θα απευθύνονται σε αιρετές ή σε γυναίκες που επιθυμούν να πάρουν μέρος στις εθνικές ή τις ευρωεκλογές, θα περιλαμβάνουν θεωρητικό και βιωματικό μέρος και θα διαρθρώνονται στις εξής θεματικές ενότητες: α) Φύλο, Κοινωνία, Πολιτική, β) Δομές Εξουσίας, γ) Πολιτική Επικοινωνία, δ) Εθνικές και Ευρωπαϊκές Πολιτικές.

Δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την έναρξη των επιμορφωτικών σεμιναρίων στο προσεχές διάστημα, σας ενημερώνουμε ότι έχει αναρτηθεί φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παρακολούθηση των σεμιναρίων στο site www.gynaikes-politiki.gr (βλ. εδώ: http://bit.ly/Ye4OTA ).

Οι ενδιαφερόμενες, μπορούν  να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο site:  http://bit.ly/Ye4OTA.

Αρβανίτη - Αγιανίδου Σταυρούλα
Δημοτική Σύμβουλος
Επικεφαλής του  Συμβουλευτικού Κέντρου
Αρμόδια για θέματα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας
ΔΤ ανοίγουν Ερμού και Διονυσίου Σολωμού 24-4-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                          Σέρρες 24 Απριλίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης τμημάτων τους (στο πλαίσιο του έργου πεζοδρόμησης της κεντρικής οδού Κων/νου Καραμανλή-πρώην Μεραρχίας) οι οδοί Ερμού και Διονυσίου Σολωμού «ανοίγουν» και δίνονται στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ειδικότερα, οι σχετικές εργασίες στις προαναφερόμενες οδούς ξεκίνησαν στις 26 Μαρτίου και υπήρξαν αλλαγές των μέχρι τότε κυκλοφοριακών δεδομένων, τα οποία προσαρμόζονται, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Έτσι, από το ύψος της συμβολής της Ερμού με την Εμμανουήλ Ανδρόνικου έως την διασταύρωση της Διονυσίου Σολωμού με την οδό Τσαλοπούλου η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαθίσταται.

Συγκεκριμένα, η κίνηση στις δύο συνεχόμενες οδούς θα είναι μονόδρομη (με φορά από Ερμού προς Διονυσίου Σολωμού και πλατεία Εμπορίου) και θα ισχύει για όλα τα οχήματα, εκτός των αστικών λεωφορείων που θα κινούνται και προς τις δύο κατευθύνσεις, ενώ η "contra flow" (σε αντίθετη ροή) κίνησή τους καταργείται.

Τέλος να επισημανθεί ότι η οδός Κων. Καραμανλή (Πρώην Μεραρχίας) είναι πεζόδρομος και απαγορεύεται σ' αυτόν η κίνηση οποιοδήποτε οχήματος.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου 

Κοινωνικό Φαρμακείο Σερρών Απολογισμός δράσης Συμπληρώθηκε ένα έτος λειτουργίας του 23-4-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες   23 Απριλίου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                                
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δελτίο Τύπου
Κοινωνικό Φαρμακείο Σερρών
Απολογισμός δράσης
Συμπληρώθηκε ένα έτος λειτουργίας του.

Πάνω από εκατό άποροι και περίπου πενήντα ανασφάλιστοι πολίτες από ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών εξυπηρετούνται δωρεάν και λαμβάνουν την απαραίτητη για τη ζωή τους φαρμακευτική αγωγή, χάρις στη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Οι ευεργετούμενοι, ένα χρόνο μετά την δημιουργία του, έλαβαν φάρμακα αξίας που αγγίζουν το ποσό των ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.

dsc01653.jpgΌπως σημείωσαν-κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν-η εντεταλμένη για θέματα Ισότητας των δύο φύλων κι επικεφαλής του Κέντρου Συμβουλευτικής Στήριξης Γυναικών θυμάτων βίας κα Σταυρούλα Αρβανίτη-Αγιαννίδου και ο πρόεδρος του οικείου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Αργύριος Ρόντσης, η προσπάθεια συγκέντρωσης φαρμάκων συνεχίζεται, ενώ στόχος τους είναι η αύξηση του αριθμού των συνανθρώπων που θα μπορούν να απολαύσουν την φαρμακευτική στήριξη της υγείας τους.

«Το Φάρμακο είναι δικαίωμα όλων» είναι το σύνθημα της εκστρατείας ανθρωπιάς, στην οποία οι Σερραίοι συμμετέχουν ήδη, προσκομίζοντας στα σερραϊκά φαρμακεία κι εναποθέτοντας καθημερινά στα ειδικά κουτιά που τοποθετήθηκαν τα φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον. 


ΔΤ για το BASKET 3x3 18-4-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 18 Απριλίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Κατάμεστη αναμένεται να είναι η κεντρική Πλατεία Ελευθερίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου, καθώς αγόρια και κορίτσια, μαpali.jpgθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων των Σερρών θα λάβουν μέρος σε μία πραγματική αθλητική γιορτή, που έχει πλέον καταστεί θεσμός.

Ο λόγος για το πρωτάθλημα BASKET 3x3, το οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εμπιστεύεται εδώ και δεκαοκτώ χρόνια αποκλειστικά στις Σέρρες, ενώ οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9:00 π.μ. (εννέα το πρωί) με τη συμμετοχή 1200 παιδιών που θα διασκεδάσουν, μέσω του δημοφιλούς αθλήματος.






ΔΤ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων 18-4-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 18 Απριλίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Δήμος Σερρών-Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων
pali.jpg

Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου η πόλη και ο Δήμος Σερρών φιλοξενούν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων, Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης, το οποίο θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των καλύτερων αθλητών που προέκυψαν από τα αποτελέσματα προκριματικών φάσεων που προηγήθηκαν.


LET'S DO IT-Καμπάνια εθελοντικής Καθαριότητας 16-4-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                              Σέρρες 16 Απριλίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Ομάδες, φορείς σύλλογοι κι ευαισθητοποιημένοι πολίτες από κοινού σε περιβαλλοντική δράση, καθώς την περασμένη Κυριακή (14 Απριλίου) ένωσαν τις δυνάμεις τους, στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας Let's Do It - Greece.
  • karkinopathis.jpg
Ο Δήμος Σερρών έλαβε μέρος κι εφέτος, διοργάνωσε και προμήθευσε με τα απαραίτητα (σακούλες απορριμμάτων και γάντια μιας χρήσης), προκειμένου να καθαριστούν από ευσυνείδητους και ενεργοποιημένους δημότες και ομάδες προκαθορισμένοι χώροι και σημεία, κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Το "Let's Do It" είναι μια διεθνής εθελοντική πρωτοβουλία που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

Από τότε το "Let's Do It" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουϊσμού για το περιβάλλον, αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.


Δήμος και Νοσοκομείο-Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού 15-4-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 15 Απριλίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

«ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ 1.762.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ».

«Η συνεργασία του Δήμου Σερρών με το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της προσπάθειας μας να βοηθήσουμε τους διάφορους τοπικούς φορείς να αξιοποιήσουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα με σκοπό τη γενικότερη ωφέλεια των πολιτών μας».

  1.jpg

Τα παραπάνω τόνισε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Σερρών με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ξενοφώντα Εμμανουηλίδη τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013.

Στη συνέντευξη ανακοίνωσαν την έγκριση 1.762.000 ευρώ από τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, για την εγκατάσταση Σταθμού Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας στο Νοσοκομείο Σερρών.  


ΔΤ Lets Do It-Εθελοντικός Καθαρισμός στις 14-4-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 12 Απριλίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στις περιβαλλοντικές δράσεις κι ενώνει τις δυνάμεις του με όλους τους εθελοντές του τόπου και της Ελλάδας, την Κυριακή 14 Απριλίου, Ημέρα Κοινής Δράσης, στο πλαίσιο της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας "Let's Do It - Greece.
 
Το "Let's Do It" είναι μια διεθνής εθελοντική πρωτοβουλία που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.
Από τότε το "Let's Do It" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουϊσμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Έτσι ενεργοποιούνται και στις Σέρρες, όχι μόνον οι εθελοντικοί φορείς, αλλά και όσοι θέλουν να συμβάλλουν, προκειμένου να καθαριστούν μέσα σε μία μόνο ημέρα τμήματα του Δήμου μας, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο ολόκληρες περιοχές ή και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος θα προμηθεύσει τους εθελοντές με σακούλες και γάντια μιας χρήσης, ενώ θα μεριμνήσει και για την αποκομιδή των προϊόντων του καθαρισμού.

Το πρόγραμμα της δράσης της Κυριακής (από τις 10:00 το πρωί)
Ποιοι και που θα καθαρίσουν
·        Στην Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων (Αναψυκτήριο) τα μέλη του Συλλόγου Περιπατητών της Κοιλάδας.
·        Επίσης, στη Κοιλάδα (περιοχή προσκοπικών εγκαταστάσεων) τα μέλη του Σωματείου ΠΡΟΤΕΚΤΑ Σερρών
·        Στο Πάρκο Ομόνοιας θα επέμβουν οι Serrealistas.
·        Στο πρώην στρατόπεδο «Παπαλουκά» μέλη της τοπικής Unesco και της Praxis.
·        Στη περιοχή της συνοικίας του Νέου Κόσμου θα καθαρίσουν μέλη του Πανειπηρωτικού Συλλόγου Σερρών.
·        Την κοίτη του ρέματος που διέρχεται την τοπική κοινότητα Χριστός θα καθαρίσουν εθελοντές κάτοικοι.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
Δημοτικό Υπόγειο Πάρκινγκ - Ολοκληρώθηκε και λειτουργεί 3-4-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 3 Απριλίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δημοτικό Υπόγειο Πάρκινγκ
Ολοκληρώθηκε και λειτουργεί
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνιά του
3-4-2013 egkainia parking 2.jpg















Τα εγκαίνια του δημοτικού υπόγειου χώρου στάθμευσης (όπισθεν του Διοικητηρίου), πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 από το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, παρουσία στελεχών της αυτοδιοίκησης (αντιδημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων) και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Παπαβασιλείου, του Αστυνομικού Διευθυντή Αριστείδη Μανωλά, εκπροσώπων των λοιπών αρχών (της Χ Ταξιαρχίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας), πλήθους κόσμου και των πρώην Δημάρχων Ζήση Μητλιάγκα και Ιωάννη Βλάχου, οι οποίοι συνέβαλλαν στη πορεία και δημιουργία του έργου, κατά τη διάρκεια της θητείας τους στο Δήμο .
Let's do it Greece 2013 - Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα!2-4-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες   2 Απριλίου 2013
Γραφείο Τύπο
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


- Let's do it Greece 2013 -
Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα!

Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Σερρών θα πάρει μέρος στην ημέρα εθελοντικού καθαρισμού «Let's do it Greece 2013».

Βασικός σκοπός της καμπάνιας είναι να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα, και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να καθαρίσουμε μέσα σε μία μόνο ημέρα από απλές περιοχές έως και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας.

Ημερομηνία της κοινής δράσης για όλη την Ελλάδα, έχει οριστεί η Κυριακή 14 Απριλίου 2013.


Πρόσκληση για εγκαίνια Δημοτικού parking 1-4-13 Εκτύπωση
logo.jpg








ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                             Σέρρες 1 Απριλίου 2013


  Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης

σας προσκαλεί

στα εγκαίνια του δημοτικού parking
(όπισθεν του Διοικητηρίου)
την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ.

Τον Αγιασμό των εγκαινίων θα τελέσει ο Σεβασμιότατος
Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος.

Ο Δήμαρχος Σερρών
Αγγελίδης Πέτρος

ΔΤ ΩΡΑ της ΓΗΣ στις Σέρρες 22-3-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 22 Μαρτίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Στη διάδοση του μηνύματος της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή στοχεύει με τη συμμετοχή του στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση) ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ο Δήμος Σερρών.
Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του Δήμου είναι σε πλήρη συνάφεια με την εθελοντική του προσχώρηση στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Σύμφωνο των Δημάρχων» και τους ενεργειακούς στόχους που έχει θέσει για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και μείωση εκπομπών των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% έως το 2020.

Η Ώρα της Γης στις Σέρρες
Στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής του Δήμου Σερρών προγραμματίστηκε η συμβολική διακοπή φωταγώγησης από τις 8:30 έως τις 9:30 το βράδυ του Σαββάτου της 23ης Μαρτίου 2013 των δημοτικών κτηρίων και πλατειών.
Ειδικότερα, των κτιρίων του Δημαρχείου, της ΚΕΔΗΣ, του  παλιού Ορφέα, της οικίας Σχοινά, του κινηματοθέατρου «Αστέρια», των πλατειών Ελευθερίας, Εμπορίου (σιντριβάνια, ψηφιδωτά, αγάλματα, γλυπτά), καθώς και των αντίστοιχων αστικών στοιχείων της εισόδου και εξόδου πόλης και του πύργου του Ορέστη στην Ακρόπολη Σερρών.
Επίσης, προβλέπεται συμβολική διακοπή φωταγώγησης των κεντρικών σημείων σ' όλες τις δημοτικές & τοπικές κοινότητες του Δήμου.  
Η φετινή καμπάνια της WWF εστιάζει στην ανταποδοτική συμμετοχή των Δήμων και των Πολιτών με τη δέσμευση: «Θα το κάνω Αν το Κάνεις».
Έτσι, ο Δήμος Σερρών στην συνεχιζόμενη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους πολίτες αναλαμβάνει τη δέσμευση της ενίσχυσης των θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων, αν οι πολίτες επιλέγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το ποδήλατο ή την πεζή για τις μετακινήσεις τους.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου



Νέα μείωση 15% στην τιμή του νερού 21-3-2013 Εκτύπωση
Από τη ΔΕΥΑ Σερρών-

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη  21 Μαρτίου 2013

Νέα μείωση 15% στην τιμή του νερού

Κατά 15% φθηνότερα θα πληρώνουν το νερό οι καταναλωτές στον παλαιό Δήμο Σερρών, μετά τη νέα μείωση που αποφάσισε να προτείνει η Δημοτική Αρχή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ.
Την ανακοίνωση έκαναν ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Πέτρος Αγγελίδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Θεόδωρος Αραμπατζής σε κοινή συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 21 Μαρτίου.
21-3-2013 dimarxos-arabatzis deyas 1.jpg
ΔΤ Ο Δήμαρχος για την Επέτειο του 1821 21-3-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 21 Μαρτίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Ο Δήμαρχος για την επέτειο της Εθνέγερσης του '21
«Πρέπει να διαφυλάξουμε την πατρίδα»

Σερραίες και Σερραίοι,

Η επέτειος της επανάστασης του 1821 είναι στην πραγματικότητα ορόσημο αφύπνισης του Ελληνισμού.

Παρά τις ανυπέρβλητες δυσκολίες και κόντρα στα σχέδια των τότε μεγάλων δυνάμεων που δυνάστευαν τους λαούς οι Έλληνες αποφάσισαν να αποτινάξουν το οθωμανικό ζυγό κι έθεσαν τα θεμέλια της σύγχρονης Ελλάδας.

Όμως η Ελλάδα διέρχεται σήμερα τις Συμπληγάδες, ενώ ο Ελληνισμός καλείται να δώσει ακόμη μία μάχη επιβίωσης.

Σερραίες και Σερραίοι,

Στους σκληρούς καιρούς που ζούμε, το μήνυμα της εθνέγερσης του 1821 μοιάζει επίκαιρο, καθώς οι Έλληνες καλούμαστε να αντισταθούμε στους άρπαγες, να αντέξουμε και να διαφυλάξουμε τη πατρίδα που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας με θυσίες και αίμα.

Πέτρος Αγγελίδης
Δήμαρχος Σερρών

ΔΤ Κλείνουν Ερμού και Διον. Σολωμού 21-3-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 21 Μαρτίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Κλείνουν από την Τρίτη της ερχόμενης εβδομάδας 26 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 14 Απριλίου οι οδοί Ερμού και Διονυσίου Σολωμού, καθώς διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, λόγω των εργασιών πεζοδρόμησης τμήματος της οδού Μεραρχίας που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, η κυκλοφορία στις παραπάνω συνεχόμενες κεντρικές οδούς θα διακοπεί στο διάστημα από τη συμβολή της μεν πρώτης (Ερμού) με την οδό Εμμανουήλ Ανδρόνικού και της δεύτερης (Διον. Σολωμού) από την συμβολή της με την οδό Τσαλοπούλου.
Ωστόσο, για την ομαλή λειτουργία της πόλης και του εμπορικού κέντρου, αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών προβλέφθηκαν και θα ισχύσουν (επίσης για το ίδιο χρονικό διάστημα 26/3-14/4) τα παρακάτω:
·        Αλλάζει η φορά κυκλοφορίας στο υπόλοιπο της οδού Διον. Σολωμού (από την πλατεία Εμπορίου έως και την συμβολή με την Τσαλοπούλου) και τα οχήματα θα μπορούν να εισέρχονται σ' αυτήν από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου.
·        Μετά το πέρας των εργασιών ανοίγει το Σάββατο 23 Μαρτίου και δίνεται στη κυκλοφορία για όλα τα οχήματα το τμήμα της οδού Εμμ. Ανδρόνικου από το ύψος της Ερμού έως την Πλατεία Κρονίου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι εν λόγω αλλαγές είναι απαραίτητες έως ότου ολοκληρωθεί το έργο πεζοδρόμησης του τμήματος της κεντρικής οδού Μεραρχίας (από το Δημαρχείο έως την πλατεία Κρονίου).



Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

 
Δελτία Τύπου  (126 στοιχεία)
Ανακοινώσεις (74 στοιχεία)
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (10 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου (19 στοιχεία)
Εργασία στις Σέρρες (1 στοιχείο)
Προκηρύξεις Θέσεων (1 στοιχείο)
Συνεδριάσεις Δημ. Ενοτήτων (163 στοιχεία)
Συνεδριάσεις Τοπ. Ενοτήτων (129 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημάρχου (54 στοιχεία)
Τομέας Αθλητισμού (24 στοιχεία)
Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας (30 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών