Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
28 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Εκτελ. Επιτροπής

Ενημέρωση Πολιτών / Δελτία τύπου παλιοτέρων ετών
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
Συνάντηση Δημάρχου με τον Ολυμπιονίκη Τασκούδη 1-8-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                      Σέρρες 
1 Αυγούστου 2014
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1-8-2014 taskoudis.jpg
Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης υποδέχθηκε την  Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014, στο  γραφείο του τον Σερραίο Ολυμπιονίκη  Τασκούδη Απόστολο, προκειμένου να τον συγχαρεί για την νέα του επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην άμμο που διεξήχθη στην Κατερίνη στις 3-6 Ιουλίου 2014.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Τασκούδης Απόστολος είναι ο μοναδικός αθλητής πάλης σε όλο τον κόσμο που κατάφερε για τρεις συνεχόμενες χρονιές (2012, 2013, 2014) να καταλάβει πρώτες θέσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην άμμο.

Ο Δήμαρχος αφού τον συνεχάρη, τον παρότρυνε να συνεχίσει τις διακρίσεις γεμίζοντας περηφάνια τους Σερραίους  και όλους τους Έλληνες.

Εξάλλου τέτοιοι αθλητές παγκόσμιας κλάσης αποτελούν πρότυπο για πολλούς νέους αθλητές.



Από το Γραφείο Τύπου



Ο Δήμος Σερρών και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Σερρών στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιου Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                      Σέρρες  29 Ιουλίου 2014

Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Σερρών και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος  Σερρών στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους
29-7-2014 anthopistiki boithia.jpg
Ο Δήμος Σερρών και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος  Σερρών μετά την ανθρωπιστική κρίση που συντελείται στη Γάζα της Παλαιστίνης από την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων και την επιτακτική ανάγκη σε φαρμακευτικό υλικό προτίθεται να συνδράμουν μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Σερρών για την αποστολή του.

Συγχρόνως καλούνται οι Σερραίοι πολίτες να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια δίνοντας ότι επιθυμούν στα φαρμακεία της γειτονιάς τους ή στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σερρών που βρίσκεται στην οδό Δημητρίου Σπυρίδη 13 (τηλ.23210 28177).

Μπορούμε να προσφέρουμε όσα φάρμακα δεν τα χρειαζόμαστε και δεν  έχουν λήξει, καθώς επίσης και επιδερμικό υλικό, σύριγγες, αποστειρωμένα γάντια, καθετήρες κλπ, μέχρι και την Τρίτη 5-8-2014

Από το Γραφείο Τύπου

Ο Δήμαρχος Σερρών Π. Αγγελίδης στο εργοτάξιο του αποχετευτικού της Σιγής 3-7-14 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 4-ΤΚ 62 123
ΤΗΛ:(23210) 83802 FAX: 83862
Α.Φ.Μ.: 090030676 Α΄ΔΟΥ
Πέμπτη  3  Ιουλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Σερρών Π. Αγγελίδης στο εργοτάξιο του αποχετευτικού της Σιγής
«Αναβαθμίζεται ολόκληρη η περιοχή»

3-7-2014 dsc05275.jpg«Ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα η κατασκευή του έργου της ολοκλήρωσης του δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, εδώ στην περιοχή της Σιγής και αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη του 2015».  Την ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο οποίος την Πέμπτη 3 Ιουλίου το πρωί βρέθηκε επί τόπου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Σερρών κ. Θεόδωρο Αραμπατζή.

«Με την κατασκευή αυτού του τόσο αναμενόμενου έργου αναβαθμίζεται ολόκληρη η περιοχή» τόνισε ο Δήμαρχος.

«Με την κατασκευή των πιο πάνω δικτύων αποχέτευσης λύνεται πρώτον το πρόβλημα των ακαθάρτων, δεύτερον εξασφαλίζονται συνθήκες προστασίας των υπόγειων υδροφορέων, τρίτον απομακρύνεται η περίπτωση απρόβλεπτων καταστάσεων σε θέματα ποιότητας νερού» διευκρίνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ.

Συγκεκριμένα θα γίνουν 7.920 μέτρα αγωγού ακαθάρτων, θα κατασκευασθούν φρεάτια επισκέψεως και 420 ιδιωτικές συνδέσεις με φρεάτιο ελέγχου επί του πεζοδρομίου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η ΔΕΥΑΣ πέτυχε έκπτωση 63,60%.  Το έργο θα κοστίσει 853.365,00 ευρώ με ΦΠΑ, μόνο όταν στον προϋπολογισμό μελέτης ήταν 2.344.257 ευρώ με Φ.Π.Α.

Κατασκευάζεται από τη σερραϊκή εταιρία Ι. ΤΑΪΡΗΣ ΑΒΕΤΕ.

Από το Γραφείο Τύπου

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 1-7-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                     Σέρρες  1  Ιουλίου 2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                                      
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ << ΔΕ ΣΙΩΠΩ ΣΤΗ ΒΙΑ>>ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ.

  1-7-2014 podilatodromia.jpgΜε αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του δήμου Σερρών διοργανώνει την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 «Ποδηλατάδα ενάντια στη βία κατά των γυναικών» με σύνθημα «ΔΕ ΣΙΩΠΩ ΣΤΗ ΒΙΑ» και καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν.
 Η ώρα έναρξης είναι 19:30 στο κτίριο του Συμβουλευτικού Κέντρου, Ίωνος Δραγούμη 10 και θα ακολουθήσει διαδρομή έως την κοιλάδα Αγίων Αναργύρων και επιστροφή στο Κέντρο. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν σφυρίχτρες, μπαλόνια με το μήνυμα της εκδήλωσης καθώς και το ενημερωτικό έντυπο του Κέντρου.
Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014, προκειμένου να γνωστοποιήσει την εκδήλωση.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Σερρών εντάχθηκε σε πρόγραμμα και το Κέντρο ξεκίνησε να λειτουργεί στις 18-6-2013.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Σερρών εντάχθηκε στην Πράξη με τίτλο «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας - Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σε τοπικό επίπεδο στον άξονα προτεραιότητας 08» του επιχειρησιακού προγράμματος Διοικητική
Μεταρρύθμιση 2007-2013.  Αποτελεί μέρος ενός δικτύου δομών υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας που περιλαμβάνει 25 Συμβουλευτικά Κέντρα και 19 ξενώνες φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.  Παρέχει ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης, βιασμού, trafficking, ενώ παράλληλα διοργανώνει δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης των πολιτών αλλά και των φορέων σε όλη την περιφερειακή ενότητα Σερρών.

Από το γραφείο τύπου

ΔΤ Αποτίμηση Εκδήλωσης Ενημέρωσης ENCLOSE 26-6-14 Εκτύπωση
enclose.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


Ο Δήμος Σερρών διοργάνωσε την εκδήλωση με θέμα «Ενεργειακά Αποδοτικές και περιβαλλοντικά φιλικές αστικές διανομές» την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 στην Αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών.



26-6-2014 dsc01063.jpgΗ εκδήλωση διοργανώθηκε από το τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού & Συγκοινωνίας και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης του έργου «Energy Efficiency in City Logistics Services for small and mid - sized European historic towns -ENCLOSE» που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΕΥΦΥΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» και αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας των αστικών εμπορευματικών μεταφορών, στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στις μεταφορές.26-6-2014 dsc01068.jpg

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι κ.κ. Π.Αγγελίδης, Δήμαρχος Σερρών και Β.Καλλαïτζίδης, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η εξέλιξη του έργου  και τα αναμενόμενα οφέλη για την πόλη των Σερρών, ενώ έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, στελέχη του Δήμου Σερρών, εκπρόσωποι Συλλόγων Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών, εκπρόσωποι Αστικού ΚΤΕΛ, μεταφορείς, έμποροι και άλλοι ιδιώτες. Ο εκπρόσωπος του επικεφαλής εταίρου του έργου (εταιρεία Memex από Ιταλία) κ. G. Ambrosino παρουσίασε τις γενικές συνιστώσες του έργου και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της διαχείρισης των αστικών εμπορευματικών μεταφορών και στις Ευρωπαϊκές πολιτικές. Η κ.Φ.Μίκικη, ως αρμόδια για το έργο εκ μέρους του τμήματος Κυκλοφοριακ26-6-2014 dsc01084.jpgού Σχεδιασμού & Συγκοινωνίας, παρουσίασε τα «ήπια» μέτρα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου & ενημέρωσε το κοινό για την ανάγκη καταγραφής των απόψεων του σε ειδικό ερωτηματολόγιο που διανεμήθηκε στην εκδήλωση. Η εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών, ανάδοχου Τεχνικού Συμβούλου του έργου, κ. Κ.Κοτούλα  περιέγραψε την εξέλιξη του Σχεδίου Βιώσιμων Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών (ΣΒΑΕΜ) που τελεί υπό εκπόνηση. Τέλος, ο προσκεκλημένος ομιλητής, καθηγητής του ΑΠΘ, κ. Α. Νανιόπουλος επεσήμανε την αξία του σχεδιασμού των αστικών εμπορευματικών μεταφορών στις Σέρρες και κατέθεσε προτάσεις στο πλαίσιο σύνθεσης ενός Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για τις Σέρρες.

Στη συζήτηση που ακολούθησε απευθύνθηκαν ερωτήσεις στους ομιλητές, υπογραμμίστηκε η ανάγκη αξιοποίησης των υποδομών του έργου ENCLOSE για τη βελτίωση των συνθηκών των αστικών διανομών στην πόλη των Σερρών καθώς και η απαίτηση για συνεργασία των φορέων.

Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού
και Συγκοινωνίας

ΔΤ για Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ΟΤΑ 26-6-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                      Σέρρες   26 / 6 / 2014
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                               
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΟΔΩΝ  & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα : «Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ΟΤΑ».

Ο Δήμος Σερρών, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν.4257/2014 (ΦΕΚ 93/14.04.2014 τεύχος Α'), ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες,  έως τις 14-4-2014. Στο ανωτέρω άρθρο ορίζεται ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση, οι τέσσερις (4) μήνες από τη δημοσίευση του σχετικού νόμου ήτοι έως 14-8-2014.

Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν.4257/2014 (ΦΕΚ 93/14.04.2014 τεύχος Α'), δόθηκε η δυνατότητα  ρύθμισης και καταβολής οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ως ακολούθως :

Α) Όσες έχουν βεβαιωθεί έως 31-12-2009 υπάγονται στις ρυθμίσεις των σχετικών διατάξεων του Ν. 3801/2009.

Β) Όσες οφειλές  έχουν βεβαιωθεί από 1-1-2010 έως τις 14-4-2014:

α) Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

β)  Για οφειλές μέχρι 5.000,00 ευρώ σε είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις καταβολής και των προστίμων και υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των 100 ευρώ.

γ) Για οφειλές από 5.000,01 ευρώ μέχρι 10.000 ευρώ σε σαράντα οκτώ (48) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

δ) Για οφειλές από 10.000,01 ευρώ μέχρι 20.000,00 ευρώ σε εβδομήντα δύο (72) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

ε) Για οφειλές από 20.000,01 ευρώ και πάνω σε εκατό (100) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων..........»

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Δήμο Σερρών - Κ. Καραμανλή 1 - Τμήμα Προσόδων & Δημ. Περιουσίας,  Γραφ. 6.



ΔΤ για Ποδηλατάδα ενάντια στη βία κατά των γυναικών 25-6-14 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : «Δράση Ποδηλατοδρομίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Σερρών στα πλαίσια συμπλήρωσης ενός έτους λειτουργίας».

Θα μπορούσε να είναι η μητέρα σου, θα μπορούσε να είναι η κόρη σου, θα μπορούσε να είναι η φίλη σου...
Η βία κατά των γυναικών μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε γυναίκα, ακόμη και σ' αυτή που αγαπάς, μας αφορά όλους!

Γι' αυτό το λόγο, στα πλαίσια συμπλήρωσης ενός έτους λειτουργίας του, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας δήμου Σερρών διοργανώνει την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 «Ποδηλατάδα ενάντια στη βία κατά των γυναικών» με σύνθημα «ΔΕ ΣΙΩΠΩ ΣΤΗ ΒΙΑ» και καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν.

Η ώρα έναρξης είναι 19:30 στο κτίριο του Συμβουλευτικού Κέντρου, Ίωνος Δραγούμη 10 και θα ακολουθήσει διαδρομή έως την κοιλάδα Αγίων Αναργύρων και επιστροφή στο Κέντρο.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν σφυρίχτρες, μπαλόνια με το μήνυμα της εκδήλωσης καθώς και το ενημερωτικό έντυπο του Κέντρου.
ΔΤ για Ιατρική Ενημέρωση και Τρίτη Ηλικία 25-6-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Σέρρες  25-6-2014   
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ                                                  
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ   
                              
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Από τον ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Σερρών ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια του προγράμματος "Ιατρική Ενημέρωση και Τρίτη Ηλικία" του Κ.Α.Π.Η Δήμου Σερρών, διοργανώνεται δωρεάν έλεγχος Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 για τους ηλικιωμένους τις παρακάτω ημέρες:

Δευτέρα 30 Ιουνίου στον χώρο του Α΄ Κ.Α.Π.Η
Τετάρτη 2 Ιουλίου στον χώρο του Β΄Κ.Α.Π.Η
Πέμπτη 3 Ιουλίου στον χώρο του Γ΄Κ.Α.Π.Η
Ώρα προσέλευσης 8:30 το πρωί.

ΔΤ για προσφορά Σουπερ Μαρκετ Μασουτη 25-6-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες   25 Ιουνίου 2014
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                           
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ                      
ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ                           
Ταχ.Δ/νση: Κ.Καραμανλή 36 -Διοικητήριο                                  
Πληροφορίες: Δ.Μυλωνά
Τηλέφωνο: 2321350382
FAX : 2321029141

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης  και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας Δημήτριος Μερετούδης, σας ευχαριστούν εκ βάθους καρδίας,  το Σούπερ Μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ  για την ευγενική προσφορά του να παραδώσει 25 δωροεπιταγές των 30 €  σε ισάριθμες οικογένειες του Δήμου μας που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, προκειμένου να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης.

Τέτοιες πράξεις σας τιμούν την παραπάνω επιχείρηση, γιατί δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της, για ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΡΕΤΟΥΔΗΣ

ΔΤ για φεστιβάλ «Το γέλιο του παιδιού – το μέλλον του κόσμου» 24-6-14 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

afisa.jpgΟ Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΗΤΡΟΥΣΗ» με την υποστήριξη του Δήμου Σερρών διοργανώνει το φεστιβάλ «Το γέλιο του παιδιού - το μέλλον του κόσμου» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί για δωδέκατη συνεχόμενη φορά .

Για το 2014  πρόκειται να φιλοξενήσει 6 αποστολές, από τις 24 ως τις 30 Ιουνίου 2014.

Ξεκίνησε σαν ιδέα όταν αποφασίσαμε ως Σύλλογος  να θεσπίσουμε μια γιορτή για τα παιδιά μας με τη λήξη της σχολικής χρονιάς , με αφορμή τον ερχομό του καλοκαιριού με διάθεση να φέρουμε σε επαφή κόσμο από διαφορετικά μέρη της γης.  Πιστεύουμε πως όταν φροντίζουμε τις ευαίσθητες παιδικές ψυχές και έχουμε χαρούμενα κι ευτυχισμένα παιδιά, τότε θα έχουμε και υγιείς ενήλικες πολίτες και αυτός ο κόσμος θα έχει εξασφαλισμένο μέλλον και συνέχεια.

Καλλιεργούμε την ιδέα της αδερφοσύνης, της αγάπης και της συμφιλίωσης, της ειρήνης και της ευημερίας, της ελπίδας και του ονείρου.

Αγνές μικρές ψυχές συναντώνται και αφήνουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους να ξεχειλίσουν. Κάνουν καινούργιες φιλίες, ζουν ένα πενθήμερο ξέγνοιαστο, δημιουργικό, διαφορετικό.

Βλέπουν πως δεν διαφοροποιούνται από άλλα παιδιά στην ηλικία τους, βλέπουν πως όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και ίδιοι μεταξύ τους, έχουν κοινά όνειρα, κοινές ασχολίες, κοινά ενδιαφέροντα.

Ανταλλάσσουν  απόψεις, καταπολεμούν οποιοδήποτε αίσθημα ξενοφοβίας και ρατσισμού, νοιώθουν τη χαρά της δημιουργίας, νοιώθουν πληρότητα που η ενασχόληση τους με τον πολιτισμό, γίνεται μια γέφυρα που φέρνει στον τόπο τους παιδιά και νέους από παντού.

ΔΤ για School Music Festival 24-6-14 Εκτύπωση
Δελτίο Τύπου

School Music Festival
Μια μουσική γιορτή - κι ένας καινούριος θεσμός στην πόλη μας
a5 teliko mpros.jpga5 teliko piso.jpg






























Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε πως ένας θεσμός καθιερώθηκε πια στην πόλη μας, αφού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνεται το  School Music Festival, αποδεικνύοντας πως τρίτωσε το καλό!

Έχοντας αφήσει πίσω δυο χρονιές με συμμετοχές 7 σχολικών γκρουπ την πρώτη και 9 τη δεύτερη, εφέτος τα γκρουπ των μαθητών έγιναν 14 και αποχαιρετούν την σχολική χρονιά και τους συμμαθητές τους την Παρασκευή 27 / 6 / 2014, στο θερινό θεατράκι του Δήμου Σερρών, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους θεατές.

Στον θεσμό του School Music Festival, εφέτος 60 νέα παιδιά της πόλης μας, με τα μουσικά τους συγκροτήματα, εκφράζουν τις ευαισθησίες του μουσικά και αναδεικνύουν το ταλέντο τους.

Την Παρασκευή λοιπόν 27 Ιουνίου 2014 στις 7 το απόγευμα, πρέπει να είμαστε όσοι περισσότεροι μπορούμε δίπλα τους στο μεγάλο πάρτι των φίλων μας και των παιδιών μας.

Η συμμετοχή των παιδιών είναι από όλο τον Νομό Σερρών και φιλοδοξούμε του χρόνου να είναι από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.


Υπεύθυνη Διοργάνωσης
Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος
Πολιτισμού και Αθλητισμού

Σοφία Μπιτζίδου - Σαρακενίδου

ΔΤ για Εκθεσης Φωτογραφίας του Φωτογραφικού Εργαστηρίου του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 24-6-14 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ
ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

Με τη συμμετοχή 24 νέων καλλιτεχνών - φωτογράφων πραγματοποιούνται την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, στις 8:00 το βράδυ, τα εγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφίας του Φωτογραφικού Εργαστηρίου του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης ( Κ.Δ.Β.Μ.) της Διαβαθμιδικής Συνεργασίας  του Δήμου Σερρών & της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας / Π.Ε Σερρών.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών (Μπεζεστένι) στην πλατεία Ελευθερίας.
Υπεύθυνη της έκθεσης είναι η φωτογράφος - και επιμορφώτρια Χριστίνα Παπαφράγκου.

Στην έκθεση παρουσιάζουν δουλειά τους με ελεύθερο θέμα οι:

ΣΤΡΑΤΗΣ ΛΑΓΟΠΟΥΛΟΣ - ΦΑΝΗΣ ΚΑΠΗΣ - ΑΘΗΝΑ ΤΖΙΩΝΗ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
- ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΡΟΥΣΑΝΙΔΟΥ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΑΚΟΥ - ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΓΑΡΟΥΦΑ
ΝΙΚΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ - ΜΥΡΣΙΝΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ - ΤΑΝΙΑ ΖΙΑΚΑ
ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ - ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΑΔΗΣ - ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ
ΑΝΝΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ - ΤΑΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΑΚΗΣ ΔΟΥΒΡΟΣ - ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ - ΑΝΝΑ ΣΤΑΥΛΑ

Διάρκεια  έκθεσης : Τετάρτη25-6-2014 έως Κυριακή 29-6-2014

Για την Διαβαθμιδική
Συνεργασία
Η Εντεταλμένη Δημ. Σύμβουλος Σερρών
     
 Σοφία Μπιτζίδου -Σαρακενίδου
ΔΤ για επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών 24-6-14 Εκτύπωση
Σέρρες, 24 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με το έργο εξοικονόμησης ενέργειας που υλοποιείται στο 20ο Δημοτικό Σχολείο

24-6-2014 energia 20 sxoleio2.jpgΣτη φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η πράξη  «Πρότυπο επιδεικτικό έργο εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών» που υλοποιείται στα πλαίσια του  επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη»  και εμπίπτει στον άξονα προτεραιότητας 1: «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος- Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής- Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας». Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Σερρών πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τόσο των χρηστών του σχολείου όσο και γενικότερα των δημοτών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου στο στρατόπεδο Παπαλουκά και στο πλαίσιο του ECO Festival ΔΗΜΟΥ Σερρών 2014 αλλά και της Ημέρας Ενέργειας 2014- Energy Day 2014 «ΕΝΕΡΓΩ- ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ», πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας του Δήμου Σερρών - Η περίπτωση του 20ου Δημοτικού Σχολείου». Την ημερίδα παρακολούθησαν ο διευθυντής, οι δάσκαλοι και οι μαθητές της Ε' τάξης του 20ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και μαθητές άλλων σχολείων που παρευρίσκονταν στον ίδιο χώρο.
24-6-2014 energia 20 sxoleio.jpg24-6-2014 energia 20 sxoleio1.jpg24-6-2014 energia 20 sxoleio3.jpg


Επίσης την Πέμπτη 12 Ιουνίου, και στο πλαίσιο της γιορτής του 20ου Δημοτικού Σχολείου για το τέλος της σχολικής χρονιάς, έγινε ενημέρωση στους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου καθώς και στους γονείς των μαθητών της ΣΤ' τάξης, Παρουσιάσθηκαν με παραστατικό τρόπο όλες οι παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης που πραγματοποιήθηκαν καθώς και τα οφέλη που θα προκύψουν (εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (ρύπων), μείωση του λειτουργικού κόστους του σχολείου) και μοιράσθηκε σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πράξη  «Πρότυπο επιδεικτικό έργο εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών», μπορείτε να επισκεφτείτε το σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Σερρών, www.serres.gr/eksikonomo.

Διήμερη στρογγυλή τράπεζα των εταίρων του "Sports for all" 18-6-14 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:   Διήμερη στρογγυλή τράπεζα των εταίρων του "Sports for all" στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Προώθηση του μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή του Δήμου Petrich και Δήμου Σερρών»

18-6-2014 img_2024.jpgΜε μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από το Δήμο Σερρών η διήμερη στρογγυλή τράπεζα με θέμα: «Προώθηση μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή Δήμων Σερρών και Πετριτσίου» στις 6 & 7 Ιουνίου 2014 στο ξενοδοχείο Elpida Resort & Spa.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «SPORTS FOR ALL - Προώθηση μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή Δήμου Σερρών Ελλάδος και Δήμου Πετριτσίου Βουλγαρίας» το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013.

Το συγκεκριμένο έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της διασυνοριακής περιοχής παρέμβασης μέσω της προαγωγής της ενασχόλησης με το μαζικό αθλητισμό, στη βελτίωση των παρεχόμενων συνθηκών  για αθλητικές δραστηριότητες και στην εδραίωση μίας κοινής πλατφόρμας για τη βιώσιμη συνεργασία στον τομέα του μαζικού αθλητισμού.

Τις εργασίες της στρογγυλής τράπεζας παρακολούθησαν πάνω από 70 εκπρόσωποι ελληνικών και βουλγαρικών αθλητικών φορέων από το Δήμο Σερρών και το Δήμο Πετριτσίου, συμπεριλαμβανομένων διοικητικών και αθλητικών παραγόντων του ΜΓΣ Πανσερραϊκού, του Συλλόγου Αντισφαίρισης Σερρών, του ΑΟΣ «Άρτεμις» και άλλων αθλητικών σωματείων, Συλλόγων Παλαιμάχων πετοσφαίρισης, ποδοσφαίρου, καθηγητών φυσικής αγωγής από τα σχολεία του Δήμου Σερρών, του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών «Ηλιαχτίδα», εκπροσώπων της Μαθητιάδας, του Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής για τη Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση,  ομοσπονδιακών τεχνικών, αθλητών και προπονητών. Από πλευράς Βουλγάρων προσκεκλημένων, έδωσαν το παρόν αθλητικοί παράγοντες και προπονητές από πληθώρα αθλητικών σωματείων του Πετριτσίου, ενώ παρευρέθηκαν και πολλοί καθηγητές φυσικής αγωγής.18-6-2014 img_5103.jpg

Τα θέματα συζήτησης ήταν:

  • Η εμπειρία του Δήμου Σερρών στη διοργάνωση αθλητικών δράσεων και μεταφορά τεχνογνωσίας σε Δήμο Πετριτσίου
  • Οι καλές πρακτικές του Πανσερραϊκού και της Μαθητιάδας
  • Άσκηση και  αντιοξειδωτικά συμπληρώματα - προκλήσεις  ντόπινγκ στις junior αθλητικές κατηγορίες
  • Αθλητισμός  για άτομα με αναπηρία
  • Παράγοντες επιλογής αθλητικών ταλέντων
  • Ευκαιρίες συγχρηματοδότησης για αθλητικούς οργανισμούς και συλλόγους
  • Περιγραφή της διασυνοριακής περιοχής παρέμβασης στον τομέα του μαζικού αθλητισμού: ευκαιρίες, προκλήσεις και δημιουργία ενός Δικτύου Αθλητισμού και Κοινής Αθλητικής Ατζέντας

ΔΤ για εκδηλώση με θέμα:Ενεργειακά Αποδοτικές και περιβαλλοντικά φιλικές αστικές διανομές 16-6-14 Εκτύπωση
enclose.jpg
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ο Δήμος Σερρών διοργανώνει  την εκδήλωση με θέμα «Ενεργειακά Αποδοτικές και περιβαλλοντικά φιλικές αστικές διανομές» την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 (ώρα έναρξης: 18.00) στην Αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης», Επιμελητήριο Σερρών (Π. Κωστοπούλου 2, 3ος όροφος).

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού & Συγκοινωνίας, εντάσσεται στις δράσεις ενημέρωσης στο πλαίσιο του έργου «Energy Efficiency in City Logistics Services for small and mid - sized European historic towns -ENCLOSE» που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΕΥΦΥΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» και αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας των αστικών εμπορευματικών μεταφορών, στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στις μεταφορές.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η εξέλιξη του έργου  και τα αναμενόμενα οφέλη για την πόλη των Σερρών ενώ θα υπάρχει παρουσία ξένων εταίρων του έργου και του αναδόχου συμβούλου τεχνικής υποστήριξης, του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ). Επίσης, προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο σερραϊκής καταγωγής καθηγητής του ΑΠΘ στον τομέα των μεταφορών κ. Αριστοτέλης Νανιόπουλος. Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συζήτηση με τοποθέτηση των τοπικών φορέων.

ΤΑ ΑΔΡΑΝΗ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΗ ΥΛΙΚΑ(ΜΠΑΖΑ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ 16-6-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                      Σέρρες  16 Ιουνίου  2014
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
«ΤΑ ΑΔΡΑΝΗ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΗ ΥΛΙΚΑ(ΜΠΑΖΑ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ,
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟ»


«Τα αδρανή και ογκώδη υλικά πρέπει να καταλήγουν σε αδειοδοτημένους  χώρους, σύμφωνα με σχετικό νόμο. Η εναποθέτησή τους στο περιβάλλον απαγορεύεται ρητά και θα επιβάλλονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.»

Αυτά τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε , παρουσία του αντιδημάρχου καθαριότητας Παντελή Χράπα, την Δευτέρα 16-6-2014.
16-6-2014 dsc03945.jpg
Ο Δήμος Σερρών ανακοινώνει ότι, σε εφαρμογή του Ν. 2939/2001 και της ΚΥΑ 36259/1757/Ε103 (ΦΕΚ 1312/Β/24.08.2010)  προκειμένου να διαχειριστεί τόσο τα ογκώδη μη επικίνδυνα απόβλητα όπως στρώματα, έπιπλα, ξύλα κ.ά. που εγκαταλείπουν οι δημότες αλλά και τα  απόβλητα από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ) ή κοινώς «μπάζα»  έχει συνάψει σύμβαση με ιδιώτη διαχειριστή ο οποίος διαθέτει κατάλληλα αδειοδοτημένη Εγκατάσταση Επεξεργασίας μη επικίνδυνων Ογκωδών Αποβλήτων και Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), ενώ είναι και ο μοναδικός συνεργάτης του συλλογικού συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης για την Π.Ε. Σερρών. Πρόκειται για την εταιρεία του Σιμόπουλου Κων/νου που εδρεύει στο Νέο  Σκοπό.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ενημερώνουμε για άλλη μια φορά ότι:

1.     Ο Δήμος Σερρών δε δέχεται απόβλητα εκσκαφών κατασκευών κατεδαφίσεων «μπάζα» από ιδιωτικά ή δημόσια έργα.

2.     Οι ιδιώτες ή εργολάβοι ιδιωτικών και δημόσιων έργων πρέπει να οδηγούν προς επεξεργασία και αξιοποίηση τα συγκεκριμένα απόβλητα σε χώρους αποκλειστικά αδειοδοτημένους για το σκοπό αυτό, διατηρώντας αντίγραφα των παραστατικών διάθεσης.

3.     Η απόρριψη τους στο περιβάλλον απαγορεύεται ρητά και επιβάλλονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία.

4.     Τα ογκώδη μη επικίνδυνα απόβλητα (στρώματα, καναπέδες, ξύλα κ.ά) πρέπει οι δημότες πριν τα τοποθετήσουν στα πεζοδρόμια να ενημερώσουν την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σερρών στο τηλέφωνο 2321 0 36170 ώστε να προγραμματιστεί η συλλογή τους.

Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να σταματήσει η ανεξέλεγκτη ρίψη  μπαζών και ογκωδών αποβλήτων σε ρέματα, δάση και άλλες περιοχές γιατί η προστασία της ανθρώπινης υγείας, του φυσικού περιβάλλοντος και της αισθητικής είναι υπόθεση όλων μας.

ΔΤ Εγγραφές κατασκηνωτών -τριών στις παιδικές εξοχές(κατασκηνώσεις) Ν.Περάμου Καβάλας 16-6-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            Σέρρες 16-06-2014
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                            
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                            
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ                                                                
ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ταχ.Δ/νση:  Κωνσταντίνου Καραμανλή 36                    
Πληροφορίες : Σύρογλου Σεραφείμ                            
Τηλέφωνο:    2321350388

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : Εγγραφές κατασκηνωτών -τριών στις παιδικές εξοχές 
(κατασκηνώσεις) Ν.Περάμου Καβάλας.

Στα πλαίσια λειτουργίας των παιδικών εξοχών (κατασκηνώσεων) Ν.Περάμου,  από τον Δήμο Παγγαίου,   γνωστοποιούμε στους πολίτες  τα κατωτέρω:

Στην κατασκήνωση θα γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν ανάγκη παραθερισμού,   αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 6  έως 16 ετών


ΔΤ για ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ Κ. Μητρούση - Σκουτάρεως 10-6-14 Εκτύπωση
   ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                 Τρίτη 10-6-2014
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ


ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ Κ. Μητρούση - Σκουτάρεως
  • Ξεκίνησε η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων 
  • Σε δοκιμαστική λειτουργία το καλοκαίρι του 2015
10-6-2014 deyas2.jpg

«Έτοιμο σε ένα χρόνο, το καλοκαίρι του 2015 θα είναι το αποχετευτικό των δύο κοινοτήτων Σκουτάρεως και Κ. Μητρούση» διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο οποίος επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής του, την Τρίτη 10 Ιουνίου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Σερρών κ. Θεόδωρο Αραμπατζή.


Την ολοκλήρωση του έργου θα ακολουθήσει 6μηνη δοκιμαστική λειτουργία.


Ο εργολάβος ξεκίνησε την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και στα δύο χωριά συγχρόνως.


Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 8.000.743,50 ευρώ με ΦΠΑ.
10-6-2014 deyas.jpg
10-6-2014 deyas1.jpg
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ ενημέρωσε ότι «μέσα σ' ένα δεκαήμερο θα δημοπρατηθεί το έργο των ιδιωτικών συνδέσεων οι οποίες θα γίνουν παράλληλα, προκειμένου το σύνολο του έργου να είναι εξαρχής πλήρως ολοκληρωμένο και λειτουργικό», ενώ ο Δήμαρχος τόνισε για πολλοστή φορά ότι «οι δημότες των δύο κοινοτήτων θα πληρώσουν κάτω από 400 ευρώ σε δεκάξι μήνες για τις ιδιωτικές τους συνδέσεις».

Υπενθυμίζουμε, ότι από τον περασμένο Οκτώβριο κατασκευάζεται ο εξωτερικός αγωγός με τα τέσσερα αντλιοστάσια που θα μεταφέρουν τα λύματα των δύο χωριών στο Βιολογικό των Σερρών.





ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΤ Τελετής Απονομής Αναμνηστικών Διπλωμάτων 10-6-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                       Σέρρες 10 Ιουνίου 2014
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 2321022587
φαξ 2321052785

Δελτίο Τύπου

Σε συνέχεια της διοργάνωσης του Eco Festival Δήμου Σερρών, που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, από 3 έως και 5 Ιουνίου 2014 στο πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά, θα πραγματοποιηθεί Τελετή Απονομής Αναμνηστικών Διπλωμάτων την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014 και ώρα 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΣ. Τα αναμνηστικά θα απονεμηθούν στους συμμετέχοντες, Φορείς και Εθελοντές του Eco Festival, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί Βράβευση των τριών μικρών καλλιτεχνών για το Διαγωνισμό Ζωγραφικής για την "Ημέρα Ενέργειας 2014". Τέλος θα βραβευτούν οι νικητές της κλήρωσης της 9ήμερης διαμονής για το παιχνίδι του "Κρυμμένου Θησαυρού" των Κατασκηνώσεων Τζιώνη.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

Διήμερη στρογγυλή τράπεζα των εταίρων του “Sports for all” (6/6/2014) Εκτύπωση

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Διήμερη στρογγυλή τράπεζα των εταίρων του “Sports for all”

Στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Προώθηση του μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή του Δήμου Petrich και Δήμου Σερρών» με ακρωνύμιο “Sports for all”

 

Ο Δήμος Σερρών σας προσκαλεί στη  Διήμερη στρογγυλή τράπεζα των εταίρων στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Προώθηση του μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή του Δήμου Petrich και Δήμου Σερρών με ακρωνύμιο “Sports for all”, του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013», την Παρασκευή,  6 Ιουνίου 2014 και ώρα 17:00 και το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 και ώρα 10:15 στο ξενοδοχείο «Elpida Resort & Spa», στις Σέρρες.

Το έργο “Sports for all” χρηματοδοτείται από το «Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013» και αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της διασυνοριακής περιοχής παρέμβασης μέσω της προαγωγής της ενασχόλησης με το μαζικό αθλητισμό, στη βελτίωση των παρεχόμενων συνθηκών  για αθλητικές δραστηριότητες και στην εδραίωση μίας κοινής πλατφόρμας για τη βιώσιμη συνεργασία στον τομέα του μαζικού αθλητισμού.

pdf ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4.92 Mb

 

Το κοινωνικό φαρμακείο στέλνει φαρμακευτικό υλικό στους πλημμυροπαθείς της Σερβίας 3-6-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                      Σέρρες  3 Ιουνίου 2014

Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

agianidou2.jpgΤο κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Σερρών μετά από έκκληση του Προξενείου της Σερβίας για την προσφορά φαρμακευτικού υλικού προς τους πλημμυροπαθείς της Σερβίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα για μια ακόμη φορά την κοινωνική ευαισθησία  που διακρίνει το Σερραίο φαρμακοποιό ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και στέλνει  μια επαρκή ποσότητα φαρμάκων.
k farmakio.jpg
Η Σερβία δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες καταστροφικές πλημμύρες. Ήδη οι νεκροί ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες και η χώρα έχει κηρύξει τριήμερο πένθος.

Οι κάτοικοι των πληγέντων περιοχών έχουν μεγάλη ανάγκη και από φάρμακα. Σας καλούμε να ανταποκριθείτε.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τον φαρμακευτικό σύλλογο πέτυχε  να δημιουργήσει, πριν δύο περίπου χρόνια, το κοινωνικό φαρμακείο συμβάλλοντας  έτσι στην προσπάθεια να καλύψει τις ανάγκες ανήμπορων συμπολιτών μας  σε φάρμακα .

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την πρώην αντιδήμαρχο Κοινωνικής μέριμνας κ. Αρβανίτη Σταυρούλα, όταν σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Αργύρη Ρόντση, κατάφεραν με την βοήθεια των συμπολιτών να συγκεντρώσουν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων.


ΔΤ για την ημερίδα με θέμα: Το νέο μοντέλο κοινωνικής φροντίδας του Δήμου Σερρών 2-6-14 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Το νέο μοντέλο κοινωνικής φροντίδας του Δήμου Σερρών», που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο του έργου «Κοινωνικό Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Σερρών», την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ).
dsc00978.jpg
Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας κ. Δημήτριος Μερετούδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν συνοπτικά στο αντικείμενο, στους στόχους, στην σκοπιμότητα και στα αναμενόμενα οφέλη του έργου «Κοινωνικό Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Σερρών», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και υλοποιείται μέσω του Ε.Π. «Μακεδονία-Θράκη». Ακολούθησαν ομιλίες/εισηγήσεις από στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου, από εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας «ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.» του έργου καθώς και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γραμμή Ζωής».

     Κύριο θέμα της ημερίδας ήταν το νέο μοντέλο κοινωνικής φροντίδας που εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία και ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος απομακρυσμένης φροντίδας και παρακολούθησης ατόμων/ευπαθών ομάδων (ασθενών, ηλικιωμένων μοναχικών ατόμων, ΑΜΕΑ) που χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης από το Δήμο. 
dsc00979.jpg

Η κα. Δήμητρα Μυλωνά, Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού, αναφέρθηκε διεξοδικά στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σερρών ενώ η κα. Παρασκευή Ιωαννίδου, Διευθύντρια Κ.Ε.ΔΗ.Σ αναφέρθηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών.

Ο κ. Γεώργιος Γιαννάκης, Διευθυντής ΚΕΠ αλλά και υπεύθυνος του συγκεκριμένου έργου, παρουσίασε αναλυτικά το έργο, τονίζοντας ότι, με την ανάπτυξη των νέων συστημάτων που εφαρμόζονται και την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού, εκσυγχρονίζονται οι υφιστάμενες δομές κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου και ειδικά του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Επιπλέον, αναφέρθηκε στους εμπλεκόμενους στην  υλοποίηση του έργου από πλευράς υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, όπως τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Σερρών, το Τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Ποιότητας και Αποδοτικότητας καθώς και το Τμήμα Μηχανογράφησης, Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

ΔΤ Πρόσκληση σε Ημερίδα 27-5-14 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Σερρών διοργανώνει ημερίδα την Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014 και ώρα 11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της  Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ), Εθνικής Αντιστάσεως 34
με θέμα :

«Το νέο μοντέλο κοινωνικής φροντίδας του Δήμου Σερρών»

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Κοινωνικό Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Σερρών» (συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Άξονας Προτεραιότητας 04 - «Ψηφιακή Σύγκλιση και επιχειρηματικότητα στην ΠΚΜ» του Ε.Π. «Μακεδονία-Θράκη»), το οποίο στοχεύει στη δημιουργία και ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος απομακρυσμένης φροντίδας και παρακολούθησης ατόμων/ευπαθών ομάδων (ασθενών, ηλικιωμένων μοναχικών ατόμων, ΑΜΕΑ) που χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης από το Δήμο.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν, εκτός από στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας «ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.» του έργου καθώς και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γραμμή Ζωής».

Πανελλήνιος Διαγωνισμός φωτογραφίας από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών 13-5-14 Εκτύπωση
logo mfis.jpg

logo_dimou.jpg








Ο.Π.Α.Κ.Π.Α  ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Κοιλάδα Αγίου Γεωργίου - 1 χιλ. Σερρών -Ι.Μ.Τ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
Τηλέφωνο Επικοινωνίας Μ.Φ.Ι  2321099395 6932755008 -

ΣΕΛΙΔΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

https://www.facebook.com/panelinios.diagonismos.fotografias.mousiou.serron

Πανελλήνιος Διαγωνισμός φωτογραφίας από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών

Θέμα .Πόλη-Περιβάλλον-Βιοποικιλότηταα
Οι συμμετέχοντες καλούνται να απαθανατίσουν θέματα από την καθημερινή ζωή στην πόλη που συνδέονται με το περιβάλλον -βιοποικιλότητα.

Στον διαγωνισμό καλούνται να συμμετέχουν
-μαθητές

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
• Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με 1 έως 3 φωτογραφίες.
• Η αποστολή των φωτογραφιών αρχίζει την 22 Μαΐου του 2014 με καταληκτική ημερομηνία αποστολής την  01 Απριλίου 2015.
• Η αποστολή των φωτογραφιών θα γίνει σε ψηφιακή μορφή σε αρχεία JPG,
Στην σελίδα. . https://www.facebook.com/panelinios.diagonismos.fotografias.mousiou.serron
ΔΤ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υπέρτασης 13-5-2014 Εκτύπωση
logo_dimou.jpg


logo ypertasis.jpg













Δελτίο τύπου


2.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΥΠΕΡΤΑΣΗ

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υπέρτασης στις 17 Μαΐου 2014 η Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης σε συνεργασία με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών, διοργανώνει δράσεις αγωγής υγείας  που θα περιλαμβάνουν μέτρηση αρτηριακής πίεσης και ενημέρωσης του κοινού για την υπέρταση.

Οι εκδηλώσεις έχουν σαν σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της σωστής μέτρησης της αρτηριακής πίεσης και τη διαχείριση της υπέρτασης.

Στην πόλη μας η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 17/05/2014 από τις 10π.μ. ως τη 1:00μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Παράκληση να δημοσιευτεί την Πέμπτη και Παρασκευή 15,16 Μαΐου

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας  

Μερετούδης Δημήτριος

Δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη το δευτερεύον δίκτυο του αποχετευτικού Μητρουσίου-Σκουτάρεως 12-5-2014 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            Σέρρες,  9 Μαΐου 2014
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ:
 Δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη το δευτερεύον δίκτυο (ιδιωτικές συνδέσεις) του αποχετευτικού Μητρουσίου-Σκουτάρεως

9-5-2014 apoxeteytiko diktio.jpgΜε αφορμή τα όσα αναληθή ακούγονται τώρα τελευταία, ότι δηλαδή το δευτερεύον  δίκτυο του αποχετευτικού Σκουτάρεως-Μητρουσίου εντάχθηκε σε πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και ότι έτσι θα μειωθεί το κόστος των ιδιωτικών συνδέσεων στα 70 ευρώ, για την αποκατάσταση της αλήθειας έχουμε να πούμε τα εξής.

Σύμφωνα με το έγγραφο αρ.πρωτ. (125424/08.05.2014) που απέστειλε ο προϊστάμενος   της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ορίζεται ρητά ότι το δευτερεύον δίκτυο δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη.

Η ΔΕΥΑΣ μετά από προσπάθειες κατάφερε να δώσει τη βέλτιστη τεχνική λύση και να μειώσει το κόστος των ιδιωτικών συνδέσεων κάτω από 400 ευρώ.

Αυτοί, λοιπόν, που βιάστηκαν να προκαταβάλουν την απόφαση του Υπουργείου και να δηλώσουν ότι το έργο εντάχθηκε σε πρόγραμμα, διαψεύστηκαν παταγωδώς.

Εκτέθηκαν για άλλη μια φορά, όπως τόσες φορές στο παρελθόν, όταν αναφερόταν για την κατάργηση του ειδικού τέλους 80%, για την ανακαίνιση του πρώην ορφανοτροφείου Θηλέων, για τη δημοτική αγορά, για τα στρατόπεδα και τόσα άλλα.

Η προεκλογική τους αγωνία και το άγχος τους να αλιεύσουν κάποιους ψήφους, τους εξέθεσαν για άλλη μια φορά.

Σας αποστέλλουμε συνημμένα  το έγγραφο του Υπουργείο Περιβάλλοντος

pdf eggrafo 8-5-14 apo upourgio periballontos 139.59 Kb
Από το Γραφείο Τύπου
Δήμου Σερρών  



ΔΤ για το φυσικό αέριο 9-5-2014 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                      Σέρρες,  9 Μαΐου 2014
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ.

ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ.

Στα πλαίσια του νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δήμου και της εξοικονόμησης ενέργειας, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Σερρών ξεκίνησε την υλοποίηση του έργου για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στο κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Σερρών.
9-5-2014 dsc03921 fisiko aerio.jpg9-5-2014  dsc03924 fisiko aerio.jpg




















Η προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου άρχισε επί προεδρίας του κ.Δούκα Γεωργίου και ολοκληρώθηκε από τον σημερινό πρόεδρο κ.Χατζημαργαρίτη Μαργαρίτη.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία Α.ΜΙ.ΚΑΤ.ΑΕ. υπογράφτηκε στις 7/4/2014.

Η εγκατάσταση του φυσικού αερίου στο κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Σερρών είναι οικολογικού προσανατολισμού, θα μειώσει το κόστος θέρμανσης των κτιρίων τουλάχιστον κατά 30%, θα απαλλάξει το Νομικό Πρόσωπο από χρονοβόρες διαδικασίες προμήθειας καυσίμων, θα σταθεροποιήσει  τη θερμοκρασία του νερού στην πισίνα κ.α.

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει :

Δίκτυο σωληνώσεων εσωτερικών και εξωτερικών , που θα ξεκινά από τον μετρητή της Δημόσιας Εταιρείας Παροχής Αερίου και θα καταλήγει στις εισόδους των λεβητοστασίων του Κολυμβητηρίου και του Κλειστού Γυμναστηρίου της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων με πίεση 1 bar.

Στις εργασίες αυτές συμπεριλαμβάνονται διανοίξεις τάφρων, μηχανολογικές, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες και τις αντίστοιχες αποκαταστάσεις.

1. Αποξήλωση δύο λεβήτων  από το λεβητοστάσιο του Κλειστού Γυμναστηρίου  και προμήθεια και τοποθέτηση ενός λέβητα.

2. Αποξήλωση τριών καυστήρων πετρελαίου από το λεβητοστάσιο του Κολυμβητηρίου και τοποθέτηση αντίστοιχων καυστήρων φυσικού αερίου και ενός καυστήρα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων.

4. Τοποθέτηση συστήματος πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης.( πίνακας ανίχνευσης ζωνών, ανιχνευτές φυσικού αερίου, κ.λ.π) όπως αυτά προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη χρήση φυσικού αερίου σύμφωνα με την αντίστοιχη μελέτη.

5. Έλεγχος και δοκιμές του συστήματος , ρυθμίσεις των διατάξεων του σταθμού, ρυθμίσεις πίεσης  κ.λ.π.

Επίσης επισημαίνεται ότι όλες οι εργασίες θα γίνουν από τον ανάδοχο σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη  εγκατάστασης από τη ΔΕΠΑ .

Aπό το Γραφείο Τύπου

ΔΤ για πρόγραμμα ENCLOSE 9-5-2014 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                               Σέρρες  9 Μαΐου 2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                      
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δελτίο τύπου

Σήμερα, ο Δήμος Σερρών σας καλεί να ανακαλύψετε και να αξιοποιήσετε τις νέες υποδομές που υπάρχουν για τον αστικό εφοδιασμό στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο του έργου ENCLOSE.

9-5-2014 6.jpgΤο αντικείμενο του έργου αυτού, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη, είναι η βελτίωση των αστικών εμπορευματικών μεταφορών, η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στις μεταφορές.

Απευθυνόμαστε στον εμπορικό κόσμο και σε όλους τους Σερραίους πολίτες και παρουσιάζουμε τους χώρους φορτοεκφόρτωσης της ευρύτερης κεντρικής περιοχής, ώστε να τους γνωρίσουν και τους σέβονται με σκοπό τη σωστή και ανεμπόδιστη λειτουργία τους.

Ειδικότερα, η σημερινή συνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς αποσκοπεί στην από κοινού διερεύνηση των αναγκών των αστικών εμπορευματικών μεταφορών, ώστε οι εμπορικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται καθημερινά στο κέντρο των Σερρών να συμβάλλουν τελικά στην ανάπτυξη της ευημερίας της πόλης μας και να μην την επιβαρύνουν. 9-5-2014 8.jpg

Μέσα από τη διαβούλευση και τη «ζύμωση» των φορέων θα δημιουργήσουμε συμμετοχικά έναν Κανονισμό Φορτοεκφόρτωσης κοινής αποδοχής,  στο πλαίσιο και ενός ευρύτερου Σχεδίου Βιώσιμων Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών προσαρμοσμένου στις τοπικές συνθήκες, το οποίο εκπονείται από τον ανάδοχο σύμβουλο μας, το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ).

Με αυτό το σκεπτικό, σήμερα ξεκινά και η διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για αστικές διανομές πιο περιβαλλοντικά φιλικές, μέσα από μια καμπάνια με διανομή ενημερωτικού υλικού και υπαίθρια προβολή των νέων μέτρων και του έργου γενικότερα.
9-5-2014 p1010400.jpg
Στις 12:00-14:00 πραγματοποιείται υπαίθρια ενημέρωση του κοινού στη συμβολή του πεζόδρομου Σκρα με Βασιλέως Βασιλείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία στελεχών του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ), προκειμένου να ενημερωθεί το σερραϊκό κοινό για τους νέους χώρους φορτοεκφόρτωσης μέσα από έναν πληροφοριακό χάρτη, τον τρόπο λειτουργίας τους καθώς και τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει από το έργο ENCLOSE.

Το επόμενο διάστημα, το  Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) θα αποτιμήσει τα μέτρα που εφαρμόζονται στην πόλη των Σερρών μέσω έρευνας ερωτηματολογίου και νέων κυκλοφοριακών μετρήσεων προκειμένου να συλλεχθούν χρήσιμα δεδομένα.

Σας καλούμε να ενημερωθείτε για τις βιώσιμες αστικές εμπορευματικές μεταφορές και το πρόγραμμα ENCLOSE μέσα από την ιστοσελίδα του: www.enclose.eu και να συμβάλλετε και εσείς στην προσπάθεια του Δήμου Σερρών για αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου, πιο εύρυθμη λειτουργία της πόλης, αναβάθμιση των περιβαλλοντικών συνθηκών και  της ποιότητας ζωής όλων μας.

Σας ευχαριστώ!
ΔΤ για ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 8-5-2014 Εκτύπωση
                                                                                                              Σέρρες 8 Μαίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ"

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι' εφέτος τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών διοργανώνουν εκδήλωση με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

Συγκεκριμένα, το Σαββάτο 10 Μαϊου 2014 και ώρα 11 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας, τα παιδιά θα κατασκευάσουν και θα δωρίσουν στις μανούλες τους όμορφα δωράκια, φτιαγμένα με τα χεράκια τους.

Δωράκια με φαντασία, μεράκι και αγάπη.

Παιδιά να είστε όλα εκεί!

ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ε.ΔΗ. ΣΕΡΡΩΝ
 
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ PROMO SAFE DRIVING Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                          Σέρρες    29/4/201
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,
ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Κ. Καραμανλή 1, ΤΚ 621 00




Θέμα: Ανάδειξη του έργου PROMO SAFE DRIVING ως Καλή Πρακτική έργων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας καθώς και του έργου EASY TRIP

Το έργο PROMO SAFE DRIVING, με συντονιστή εταίρο το Δήμο Σερρών, επιλέχθηκε ως Καλή Πρακτική έργων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας από την Ειδική Υπηρεσίας Διαχείρισης των Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» και πρόκειται να παρουσιασθεί στο 1ο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 8 & 9 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.
Επιπλέον ως Καλή Πρακτική επιλέχθηκε και ένα άλλο έργο, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Σερρών, ως εταίρος. Πρόκειται για το έργο EASY TRIP, με συντονιστή εταίρο το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.), το οποίο στοχεύει στην στήριξη της διασυνοριακής κυκλοφορίας και στην διευκόλυνση των επισκεπτών στις μετακινήσεις τους μέσω προηγμένων τεχνολογιών ΤΠΕ και υπηρεσιών.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο PROMO SAFE DRIVING που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, αφορά την προώθηση της ασφαλούς κυκλοφοριακής συνείδησης στη διασυνοριακή περιοχή και  βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Κατά τη διάρκεια της υλοποίησής του, λειτούργησε η Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου, με 3 κύκλους εκπαιδευτικών σεμιναρίων από εξειδικευμένους εκπαιδευτές. Τα σεμινάρια περιλάμβαναν τόσο θεωρητική εκπαίδευση όσο και πρακτική εφαρμογή με τη χρήση εκπαιδευτικού προσομειωτή οδήγησης. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα και διαλέξεις σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αντικείμενο την κυκλοφοριακή αγωγή. Ομοίως ο Δήμος Petrich δημιούργησε ένα καινούργιο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και λειτούργησε και αυτός Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης, με αποτέλεσμα να βραβευτεί το 2013 από το Βουλγαρικό Ίδρυμα «Βραβεία για την Οδική Ασφάλεια».
Με σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης και τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς του τοπικού πληθυσμού, ο Δ.Σερρών υπέγραψε Σύμφωνα Συνεργασίας με την Αυτοκινητοδρόμιο Α.Ε. Ο.Τ.Α., το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Ν. Σερρών και με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 
Δελτία Τύπου  (126 στοιχεία)
Ανακοινώσεις (74 στοιχεία)
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (10 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου (19 στοιχεία)
Εργασία στις Σέρρες (1 στοιχείο)
Προκηρύξεις Θέσεων (1 στοιχείο)
Συνεδριάσεις Δημ. Ενοτήτων (163 στοιχεία)
Συνεδριάσεις Τοπ. Ενοτήτων (129 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημάρχου (54 στοιχεία)
Τομέας Αθλητισμού (24 στοιχεία)
Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας (30 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών