Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
28 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Εκτελ. Επιτροπής

Ενημέρωση Πολιτών / Δελτία τύπου παλιοτέρων ετών
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
ΔΤ για τη συλλογή αποβλήτων της γεωργικής παραγωγής 6-5-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                       Σέρρες 6 Μαΐου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6-5-15 gkotsis.jpgΟ Αντιδήμαρχος Έργων κ. Ηλίας Γκότσης παραχώρτησε συνένετευξη τύπου την Τετάρτη 6 Μαϊου 2015 με θέμα τη νομοθεσία που διέπει τη συλλογή αποβλήτων της γεωργικής παραγωγής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκότσης,ανέφερε ότι ο Δήμος σύμφωνα με τη νομοθεσία για τη διαχείριση στερεών και άλλων αποβλήτων είναι υπεύθυνος για τη συλλογή και μεταφορά των αστικών αποβλήτων που ανήκουν στον κωδικό 20 του εθνικού και ευρωπαϊκού καταλόγου αποβλήτων (ΕΚΑ) και σε καμία περίπτωση δεν είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των αποβλήτων που προκύπτουν από τη γεωργία.

Τα απόβλητα της γεωργικής παραγωγής όπως είναι οι κόνδυλοι πατάτας, οι ντομάτες και τα λοιπά υπολείμματα φυτικών υλικών ανήκουν στον κωδικό ΕΚΑ 02 και πρέπει να διαχειρίζονται από τους παραγωγούς κατ' εφαρμογή και πάλι της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και σύμφωνα με τη γενική αρχή της "ο ρυπαίνων πληρώνει".

Οι πατατοπαραγωγοί της Βροντούς έχουν ενημερωθεί από τη Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου σχετικά με το θέμα.

Οι πατατοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ορθή πρακτική διαχείρισης των υπολειμμάτων από την παραγωγή τους στη Δ/νση Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας του Δήμου και στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Σερρών.
ΔΤ για τις δασικές πυρκαγιές 6-5-15 Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                  Σέρρες 06 / 05 / 2015

ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Κων/νου Καραμανλή 1
Ταχ. Κωδ.: 62100, Σέρρες
Πληροφορίες: Σαμαράς Γ.
Τηλέφωνο: 2321083638-9
Τηλέφωνο - FAX: 2321047926
Email: samgeorge131908@yahoo.com                                                                  

ΠΡΟΣ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ -ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Μέτρα προστασίας αντιμετώπισης κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών και χώρων εντός κατοικημένων περιοχών.

Στα πλαίσια της προστασίας από δυσάρεστες καταστάσεις που ενδεχομένως να προκύψουν ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και λόγω πιθανών εκδηλώσεων πυρκαγιάς, η συνδρομή των δημοτών μας κρίνεται απαραίτητη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 112
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 199
ΔΤ για ρύθμιση οφειλών τρίτων προς ΟΤΑ 6-5-15 Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                      Σέρρες 6 / 5 / 2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΟΔΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα : «Ρύθμιση οφειλών τρίτων προς ΟΤΑ (Ν.4321/2015) ».

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει του Ν.4321/2015 μπορείτε να ρυθμίσετε το σύνολο των οφειλών σας που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015 προς το Δήμο Σερρών, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το ν. 1337/1983.
Προθεσμία αίτησης: μέχρι τις 26.5.2015, με ελάχιστη δόση 20 €.

Συγκεκριμένα:
Οι οφειλές ρυθμίζονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν ως ακολούθως:
α) Εφάπαξ με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%).
β) Από δύο (2) έως και πέντε (5) μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%).
γ) Από έξι (6) έως και δέκα (10) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%).
δ) Από ένδεκα (11) έως και είκοσι (20) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%).
ε) Από είκοσι μία (21) έως και τριάντα (30) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%).
στ) Από τριάντα μία (31) έως και σαράντα (40) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα πέντε τοις εκατό (65%).
ζ) Από σαράντα μία (41) έως και πενήντα (50) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%).
η) Από πενήντα μία (51) έως και εξήντα (60) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα πέντε τοις εκατό (55%).
θ) Από εξήντα μία (61) έως και εβδομήντα (70) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).
ι) Από εβδομήντα μία (71) έως και ογδόντα (80) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό σαράντα πέντε τοις εκατό (45%).
ια) Από ογδόντα μία (81) έως και ενενήντα (90) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%).
ιβ) Από ενενήντα μία (91) έως και εκατό (100) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Δήμο Σερρών - Κ. Καραμανλή 1 - Τμήμα Προσόδων & Δημ. Περιουσίας, Γραφ. 6.

ΔΤ Ψήφισμα για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην τράπεζα Ελλάδος 6-5-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                       Σέρρες 6 Μαίου 2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Προς
Τα Μ.Μ.Ε. Σερρών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην συνεδρίαση της 22-4-2015 και με την 280/2015 απόφαση του αποφάσισε ομόφωνα την « Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.».

Κατόπιν εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
« ΨΗΦΙΣΜΑ
Με το παρόν ψήφισμα :
ΔΤ για Συμμετοχής του Δήμου Σερρών σε τετραήμερη επίσκεψη στη Γερμανία 5-5-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                          Σέρρες 5 Μαΐου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Συμμετοχή του Δήμου Σερρών σε τετραήμερη επίσκεψη στη Γερμανία στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV) με σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας

img 1.jpgΣε εφαρμογή της με αριθμό 91/2015 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι του Δήμου Σερρών, με επικεφαλής το Δήμαρχο Σερρών κο Πέτρο Αγγελίδη, συμμετείχε σε τετραήμερη επίσκεψη στην επαρχία Ortenau του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βάδης- Βυτεμβέργης της Γερμανίας τις ημερομηνίες 26/4/2015 μέχρι τις 1/5/2015. Το πρόγραμμα της τετραήμερης επίσκεψης, το οποίο είχε διαμορφώσει ο εμπειρογνώμων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, κος Reinhart Kostlin, πρώην δήμαρχος του Δήμου Achern, ήταν γεμάτο από επισκέψεις και παρουσιάσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενίσχυσης της οικονομίας, της λειτουργίας των γεωργικών συνεταιρισμών και της προώθησης του τουρισμού.


Αναλυτικά το πρόγραμμα ήταν:

Δευτέρα 27/4/2015                                                                                                                                          img2.jpg

09:00 -10:00 Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών ("Πράσινο Σημείο") της Επαρχίας Ortenau. Εκεί υπάρχουν μεγάλα containers όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να τοποθετήσει υλικά προς ανακύκλωση όπως απόβλητα ηλεκτρονικών συσκευών, παλιά ελαστικά, υπόλοιπα ξυλείας, στρώματα, αδρανή υλικά, κλπ.. Σε παρακείμενο χώρο βρίσκεται ο χώρος επεξεργασίας ογκωδών υλικών- προϊόντων από εκσκαφή τα οποία με τη βoήθεια σπαστήρα, τα μετατρέπουν σε αδρανές υλικό διαφόρων διαστάσεων για διαφορετικές χρήσεις (π.χ. βάση για δρόμους).

10:00-10:30 Επίσκεψη στο σταθμό μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτιού) της ιδιωτικής εταιρείας MERB, αναδόχου παροχής υπηρεσιών αποκομιδής και διαχείρισης αποβλήτων

10:30-13:00 Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας MERB, αναδόχου παροχής υπηρεσιών αποκομιδής και διαχείρισης αποβλήτων. Παρουσιάσθηκε το προφίλ της εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων τόσο κατοικιών (πενταετής σύμβαση με την επαρχία Ortenau) όσο και εμπορικών επιχειρήσεων. Επίσης δραστηριοποιείται στη διαλογή απορριμμάτων, διαθέτοντας 8 σημεία διαλογής σε όλη την επαρχία.
img.jpeg.jpg
14:30-17:00 Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μηχανικής - βιολογικής επεξεργασίας της επαρχίας Ortenau. Στο εργοστάσιο αυτό καταλήγει το περιεχόμενο του γκρι κάδου ο οποίος περιέχει ό,τι δεν ανακυκλώνεται, δηλαδή υπολείμματα κουζίνας, σπασμένα κεραμικά, πορσελάνες, κλπ. Το υλικό αυτό, αφού υφίσταται διαλογή, υποβάλλεται σε θερμική επεξεργασία και παράγει βιοαέριο ενώ το υπόλειμμα που καταλήγει στην ταφή ανέρχεται σε πολύ μικρό ποσοστό. Οι εγκαταστάσεις αυτές εξυπηρετούν 570.000 κατοίκους, κόστισαν 48 εκ ευρώ και βρίσκονται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή

17:30-19:30 Επίσκεψη στο ΤΕΙ του Offenburg. Διδάσκονται εφαρμοσμένες Επιστήμες (ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ), έχει 4.300 φοιτητές και 120 καθηγητές. Προτάθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των διοικήσεων των 2 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και ΤΕΙ Offenburg), έτσι ώστε να δρομολογηθεί η ανταλλαγή φοιτητών.
ΔΕΥΑΣ Ρυθμίστε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας έως την 26 Μαϊου 27-4-15 Εκτύπωση
  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                                    27/4/2015
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
               ΣΕΡΡΩΝ
  ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ

ΔΕΥΑΣ:
Ρυθμίστε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας
έως την 26 Μαϊου, έως 100 δόσεις

xasapidis.jpg«Οι καταναλωτές μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΥΑ Σερρών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ή θα γίνουν έως την 26η Μαϊου 2015 εάν αυτές έχουν βεβαιωθεί από την ταμειακή υπηρεσία της Επιχείρησης.

Η οφειλή μπορεί να γίνει έως 100 δόσεις με τη μικρότερη στα 20 ευρώ».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Κώστας Χασαπίδης , σε συνέντευξη τύπου σήμερα το πρωί της Δευτέρας 27 Απριλίου στην έδρα της Επιχείρησης, κάλεσε τους οφειλέτες να προσέλθουν για να υπαχθούν στη ρύθμιση με αίτησή τους πριν από την προαναφερθείσα καταληκτική ημερομηνία. Μετά την 26η Μαϊου η οφειλή τους μεταβιβάζεται στη Δ.Ο.Υ., βεβαιώνεται από αυτή και εισπράττεται ως δημόσιο έσοδο.

Κοινωνική ευαισθησία

«Η κοινωνική ευαισθησία της ΔΕΥΑΣ είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη, όμως τα όρια της φθάνουν έως εκεί που ξεκινά ο νόμος» υπογράμμισε ο Κ. Χασαπίδης απαντώντας στις επικρίσεις των άλλων δημοτικών παρατάξεων σχετικά με την αφαίρεση των υδρομέτρων από τους καταναλωτές που δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους προς την επιχείρηση.

«Η αφαίρεση των υδρομέτρων γίνεται από την Υπηρεσία και αφού προηγουμένως εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ανοχής που μας δίνει ο Kανονισμός προς τους οφειλέτες. Κάνουμε αυτό το οποίο επιβάλλει ο νόμος» ξεκαθάρισε ο Κ. Χασαπίδης.

Από το Γραφείο Τύπου


Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ στο Let's Do It. Let's Clean up Greece!!! 26-4-2015 Εκτύπωση
Κυριακή 26 Απριλίου 2015.

Let's Do It. Let's Clean up Greece!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ


1ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο               Let's Do It στο Κεντρικό Πάρκο

wp_000262.jpgwp_000261.jpg

















wp_000265.jpg
















ΔΤ για τη συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο Let's do it 2015 24-4-2015 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί κύριοι.
Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Σερρών θα πάρει μέρος στην ημέρα εθελοντικού καθαρισμού «Let's do it Greece 2015».
Το ''Let's Do It'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.
Για πρώτη φορά, φιλοξενήσαμε τη συγκεκριμένη καμπάνια και στην Ελλάδα στις 29 Απριλίου του 2012 πάνω από 20.000 ενεργοί εθελοντές και 450 φορείς μετέδωσαν το μήνυμα του Let's Do It, απομακρύνοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ένιωσαν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες.
Βασικός σκοπός της καμπάνιας είναι να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα, και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να καθαρίσουμε μέσα σε μία μόνο ημέρα από απλές περιοχές έως και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας.
Είναι ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος όμως, με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να επιτευχθεί. Για το λόγο αυτό καλούμε εθελοντικές οργανώσεις, συλλόγους, Δήμους, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και άλλους φορείς να αναλάβουμε όλοι μαζί δράση.
Ο κάθε φορέας ή εθελοντική οργάνωση που δηλώνει συμμετοχή μπορεί να οργανώσει τη δική της δράση και να συντονίζει τους εθελοντές και τους φορείς που θα λάβουν μέρος στην περιοχή της.
Ημερομηνία της κοινής μας δράσης έχει οριστεί η Κυριακή 26 Απριλίου 2015.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας www.letsdoitgreece.org
ή e-mail greeceletsdoit@gmail.com
Let's Do It. Let's Clean up Greece!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!
Ας δείξουμε όλοι οι Έλληνες πως μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα κοινό σκοπό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις
για μια Ελλάδα
πιό Όμορφη,
πιό Καθαρή.
Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στη δράση, παρακαλούμε να δηλώσετε στο Δήμο Σερρών την πρόθεση σας έως την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015. Οι δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο typos@serres.gr, με φαξ στο 2321022187 ή τηλεφωνικά στο 2321083612, 2321022587.
Ο Δήμος θα προμηθεύσει τους εθελοντές με σακούλες και γάντια μιας χρήσης και θα μεριμνήσει για την αποκομιδή των προϊόντων του καθαρισμού.



Από το γραφείο τύπου του Δήμου Σερρών



ΔΤ - Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στις Σέρρες Εκτύπωση

Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στις Σέρρες

 

ZIM_3271.jpg

Ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφτηκε την πόλη των Σερρών την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης του Oσιομάρτυρα Αγίου Νικήτα του Νέου.

Κατά την άφιξη του Παναγιότατου στην πόλη των Σερρών ,τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος της πόλης, Πέτρος Αγγελίδης καθώς και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, ενώ πλήθος πιστών κατέκλυσαν την οδό Μεραρχίας και την πλατεία Ελευθερίας για να λάβουν την ευλογία του.

ΔΤ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 23-4-2015 Εκτύπωση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Διοργάνωση Πολιτιστικών και Αθλητικών εκδηλώσεων της Aντιδημαρχίας Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Σερρών για το 2015

dsc04690.jpg
Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Σερρών κ. Σοφία Μπιτζίδου παρουσίασε το ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Σερρών.
<< Ένα πρόγραμμα πλούσιο, με φεστιβάλ, συναυλίες και παράλληλα κορυφαίες αθλητικές οργανώσεις >>, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ. Αντιδήμαρχος.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
1. ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ(από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο)
Πρόκειται για την εκδήλωση θεσμός, η οποία υλοποιείται από το Δήμο Σερρών εδώ και 20 χρόνια. Στην εν λόγω εκδήλωση μετέχουν συμπολίτες μας ηλικίας 25 έως 65 ετών οι οποίοι και δημιουργούν ομάδες που αγωνίζονται στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Λόγω της οικονομικής κρίσης δυστυχώς το Πρωτάθλημα μετονομάστηκε σε Πρωτάθλημα εργαζομένων και Ανέργων και απκτά πιο επιτακτική την αναγκαιότητα πραγματοποίησης και συνέχισης της ύπαρξης του. Όλοι οι αγωνιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια οργανωμένη μορφή άθλησης για 8 μήνες με όλα τα θετικά αποτελέσματα για αυτούς Η όλη εκδήλωση πραγματοποιείτε στο Κλειστό Γυμναστήριο Ομόνοιας.

2. ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ (Νοέμβριος)
Πρόκειται για την παλαιότερη αθλητική εκδήλωση θεσμός του Δήμου μας με συνεχή ιστορία 30 ετών. Στην εκδήλωση συμμετέχουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών καλύπτοντας μια απόσταση από 2 έως 5 χιλιόμετρα τρέχοντας ή περπατώντας, με κεντρικό σύνθημα « ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων».

3. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΗΣ (Μάρτιος)
Ο Δήμος Σερρών συνδιοργανώνει με την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης ανδρών-γυναικών στις Σέρρες, μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας. Οι κορυφαίοι αθλητές της κατηγορίας έρχονται στον Δήμο μας, σε μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης Ανδρών - Γυναικών στο κλειστό Γυμναστήριο Σερρών. Πλήθος κόσμος από όλη την Ελλάδα παρακολούθησε τους αγώνες. Συμμετείχαν 250 περίπου αθλητές από όλη την Ελλάδα οι οποίοι πάλεψαν σκληρά για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο που θα τους οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία. Οι αγώνες αποτελούν πρόκριση για συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις με τις εθνικές ομάδες.

ΔΤ Συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες και κοινά 23-4-2015 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες και κοινά

Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο συνέδριο με τίτλο «Ακαδημία Εθελοντών» που θα πραγματοποιηθεί στη Δρέσδη της Γερμανίας στα πλαίσια του προγράμματος «Δημοκρατική ιδιότητα και συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα κοινά»
docpie1.jpg
Ο στόχος του προγράμματος «Δημοκρατική ιδιότητα και συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα κοινά» είναι να φέρει την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να συμμετάσχουν πλήρως στην οικοδόμηση της. Μέσω αυτού του προγράμματος, οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διακρατικές ανταλλαγές και δραστηριότητες συνεργασίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του αισθήματος ότι ενστερνίζονται κοινά ευρωπαϊκά ιδεώδη και ότι ενθαρρύνουν την διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα υλοποιηθούν τέσσερα συνέδρια. Το πρώτο με τίτλο «Ακαδημία εθελοντών» θα πραγματοποιηθεί στη Δρέσδη της Γερμανίας στις 8-10 Μαΐου 2015, στο οποίο θα συμμετάσχει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Ποιότητας και Αποδοτικότητας κ. Καρπουχτσής Κωνσταντίνος.



Τη δεύτερη εκδήλωση με τίτλο «Προώθηση των περιφερειών της docpie2.jpgΕυρωπαϊκής Ένωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης» θα την οργανώσει ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τον όμιλο Unesco Σερρών στις 26-27 Ιουνίου 2015 στις Σέρρες. Οι υπόλοιπες δύο εκδηλώσεις θα γίνουν στην πόλη Smartno pri Litiji της Σλοβενίας το Σεπτέμβριο και τη Βερόνα της Ιταλίας τον Οκτώβριο. Η συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο παραπάνω πρόγραμμα αυξάνει τη δυνατότητα νέων συνεργασιών με Ευρωπαϊκούς Δήμους, ΜΚΟ και ερευνητικά ιδρύματα, στην πιο κατάλληλη περίοδο, δηλαδή κατά την έναρξη της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.







Από το γραφείο τύπου του Δήμου Σερρών

ΔΤ Εξοικονομώ 16-4-2015 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
«ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ- ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 585 .000 €,
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»

16-4-15 ejikonomo.jpg«Με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, ξεκινούν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των δημοτικών κτηρίων, Δημαρχείο - Κολυμβητήριο - Γυμναστήριο, προϋπολογισμού 585.000€, μέσω του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ"». Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Πέμπτη 16 Απριλίου 2015, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα σερραϊκά ΜΜΕ, παρουσία του Αντιδημάρχου Έργων και Καθημερινότητας κ. Ηλία Γκότση.16-4-15 ejikonomo2.jpg

Το έργο, εξήγησε ο κ. Αγγελίδης, περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση τριών δημοτικών κτιρίων του Δήμου Σερρών μέσα από μία δέσμη δράσεων, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων και παρεμβάσεις στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.
Οι παρεμβάσεις έχουν ως στόχο την ελάττωση του ενεργειακού αποτυπώματος των κτιρίων και συγκεκριμένα περιλαμβάνουν τα εξής:


ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
  • αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με νέα συρόμενα παράθυρα αλουμινίου .
  • απομάκρυνση των παλαιών ξύλινων ρολών και αντικατάστασή τους με νέα μεταλλικά
ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
  • αντικατάσταση των τριών boilers
  • αντικατάσταση του δικτύου εναλλαγής θερμότητας με νέο δίκτυο16-4-15 ejikonomo1.jpg
  • ανακατασκευή του δικτύου τροφοδοσίας των ντουζ και χρήση περιοριστών ροής στα ντουζ 
  • σύστημα συνεχούς παρακολούθησης ενεργειακών δεδομένων όπως η θερμοκρασία και το ph του νερού της πισίνας, η θερμοκρασία των εναλλακτών, η ροή νερού στα ντουζ κλπ), για την δημιουργία βάσης δεδομένων και την διαμόρφωση κατάλληλων αναφορών ( reports).

Στα πλαίσια του προγράμματος, έχει ήδη τοποθετηθεί στο κολυμβητήριο, θερμομονωτικό κάλυμμα πισίνας, ώστε να διατηρείται η θερμοκρασία, κατά τις ώρες που το κολυμβητήριο δεν λειτουργεί.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

  • αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με νέα συρόμενα παράθυρα αλουμινίου .

  • Εγκατάσταση αυτοματισμών ρύθμισης κατά περιοχές του δικτύου θέρμανσης του γυμναστηρίου καθώς και νέο boiler για Ζεστό Νερό Χρήσης.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγ16-4-15 ejikonomo3.jpgελίδης, υπενθύμισε επίσης, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» κατατέθηκαν συνολικά 191 προτάσεις από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αξιολογήθηκαν θετικά οι 104, στις 9 Ιανουαρίου 2012, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Σερρών, ενώ οριστική ένταξη στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» έγινε στις 27 Απριλίου 2012.
Η σύμβαση μεταξύ Δήμου Σερρών και αναδόχου Εταιρείας του έργου, υπογράφηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2015.
Tα οφέλη που θα προκύψουν από την ολοκλήρωση του προγράμματος αφορούν την συνολική εξοικονόμηση ενέργειας 425.000 KWH και την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 115 τόνους περίπου, σε ετήσια βάση.





Από το γραφείο τύπου του Δήμου Σερρών



ΔΤ για το Τουρκικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας 7-4-15 Εκτύπωση
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΑΕ-ΟΤΑ
Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας Τηλ.:23210/52592 e-mail info@serrescircuit.gr

Δελτίο Τύπου
7-4-2015

Στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών
Τουρκικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας
Με τη συμμετοχή των καλύτερων της γείτονος

Κι όμως! Η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Τουρκίας χτυπά στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όπου το ερχόμενο τριήμερο 10-11 και 12 του τρέχοντα μήνα Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Γύρος του Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών Τουρκίας.

Ειδικότερα, στους αγώνες θα λάβουν μέρος εκατόν είκοσι (120) Τούρκοι μοτοσικλετιστές που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα της γείτονος στις κατηγορίες 600 και 1000 κυβικών για νέους κι ενηλίκους αθλητές.

Η διοργάνωση (την οποία έχει αναλάβει η Τουρκική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας-Turkish Motorcycle Federation-TMF) θα κορυφωθεί την Κυριακή με την αναμέτρηση των δέκα καλύτερων νέων κι ενήλικων αθλητών κάθε κατηγορίας.

Το Πρόγραμμα

Παρασκευή: Καταφθάνουν στις Σέρρες και στο Αυτοκινητοδρόμιο οι Τούρκοι οδηγοί και οι εκπρόσωποι της τουρκικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Σάββατο:
Ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές.

Κυριακή:
Έναρξη και διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Τουρκίας.

Πληροφορίες:
Από την αλυτάρχη κα Kathy Welch 6938/018936

Από το Γραφείο Τύπου του Αυτοκινητοδρομίου











ΔΤ για αναβάθμιση των γηπέδων 7-4-2015 του τένις Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ο Δήμος Σερρών πρόκειται να αναβαθμίσει τους χώρους του μαζικού αθλητισμού αντισφαίρισης στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, στα πλαίσια του προγράμματος "Sports For All".

Στα πλαίσια του προγράμματος "Sports For All" που υλοποιεί ο Δήμος Σερρών μαζί με τον Δήμο Πετριτσίου της Βουλγαρίας, πρόκειται να υλοποιηθεί η αναβάθμιση των γηπέδων του τένις που βρίσκονται στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Τα παραπάνω γήπεδα του τένις κατασκευάστηκαν το 1979 και έχουν έκταση 2.400τμ2, εκ των οποίων τα τρία έχουν σκληρή επιφάνεια από μπετόν, ενώ το ένα έχει χαμηλής ποιότητας συνθετικό χλοοτάπητα που περιέχει τρύπες και μπαλώματα, λόγω της γήρανσης του υλικού. Τα περιμετρικά κανάλια δεν μπορούν πλέον να συλλέγουν το νερό της βροχής, καθιστώντας έτσι δύσκολη τη χρήση των γηπέδων ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι εγκαταστάσεις αυτές αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς νέους στην περιοχή μας που ασχολούνται με το άθλημα του τένις. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται εκτός από τους αθλητές των δύο συλλόγων τένις και από τους φοιτητές του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού καθώς και από τους πολίτες του Δήμου Σερρών.

Η δράση αναβάθμισης των γηπέδων τένις μέσω του προγράμματος"Sports For All", αποτελεί συνέχεια της αναβάθμισης των γηπέδων μπάσκετ της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων και του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους πολίτες του Δήμου, να έχουν μαζική πρόσβαση σε γήπεδα που πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας. Με τις δράσεις αυτές, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Σερρών αναβαθμίζονται προς όφελος των πολιτών.








7-4-2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΣΧΑ 2015 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            Σέρρες 7 Απριλίου 2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Δ Ε Λ Τ Ι Ο       Τ Υ Π Ο Υ

Σε μια προσπάθεια του Δήμου Σερρών, έμπρακτης συμπαράστασης σε οικογένειες και δημότες μας που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης λόγω της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας αλλά και εξ αιτείας άλλων απρόβλεπτων παραγόντων, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, προσέφερε 367 κουπόνια των 32€ σε ισάριθμες οικογένειες όλου του Δήμου, για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης από τοπικό Σούπερ Μάρκετ. Η επιλογή των ενισχυθέντων συνδημοτών μας έγινε κατ ΄αρχήν με πληθυσμιακό κριτήριο . ΄Ετσι δόθηκαν 267 κουπόνια στην πόλη των Σερρών και 100 κουπόνια στον υπόλοιπο Δήμο , μετά από αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων. Η επιλογή των υπολοίπων δικαιούχων έγινε μετά από κοινωνική έρευνα των Κοινωνικών Λειτουργών της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Σερρών. Η διανομή ξεκίνησε την Δευτέρα 30Μαρτίου 2015 και ολοκληρώθηκε στις 1 Απριλίου 2015. Η όλη αυτή προσπάθεια ήταν μια προσφορά ανακούφισης , έστω και μικρής ,σε οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική ύφεση.

Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ


ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ

Ο Δήμος Σερρών στη Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο ΝΙΣ 2-4/4/15 Εκτύπωση
Δελτίο Τύπου

Τις δυνατότητες ανάπτυξης των σχέσεων και της συνεργασίας σε τουριστικό επίπεδο εξέτασαν ο Νομάρχης Νις Aleksander Cvetkovic και ο Δήμαρχος600-600-1.jpg Zoran Perisic, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανάπτυξης-Αγροτικής οικονομίας & Τουρισμού Παναγιώτη Γρηγοριάδη, ο οποίος βρέθηκε στην σερβική πόλη, όπου πραγματοποιήθηκε η ομώνυμη Διεθνής Έκθεση Τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος είχε επαφές με επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, με τουριστικούς πράκτορες, με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφους, ενώ η συμμετοχή του Δήμου Σερρών με περίπτερο στην Έκθεση της Νις προβλήθηκε επί πλέον και με τις δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε στο εθνικής εμβέλειας Radio Beograd.

Κατά τη διάρκεια τους πιστοποιήθηκε ακόμη μία φορά το μεγάλο 600-600-2.jpgενδιαφέρον των ομόδοξων Σέρβων για την Ιερές Μονές του τόπου, αλλά και τις Σέρρες, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με τον σπουδαίο της σερβικής μεσαιωνικής ιστορίας Στέφανο Δουσάν και με τους Σέρβους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού που τις γνωρίζουν ή τις έχουν ήδη επισκεφθεί, λόγω του Αυτοκινητοδρομίου.

Το ίδιο αυξημένο και ζωηρό600-600-3.jpg ενδιαφέρον εκδήλωσαν και οι χιλιάδες επισκεπτών του σερραϊκού περιπτέρου, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν, όχι μόνον για τα σημεία μεγάλης θρησκευτικής σημασίας, την πίστα των Σερρών, αλλά και για τα υπόλοιπα αξιοθέατα της περιφέρειας (Αμφίπολη, σπήλαιο Αλιστράτης κ.λ.π.), για τα οποία ενημερώθηκαν εκτενέστερα από το προωθητικά έντυπα στη σερβική γλώσσα.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι πέραν των αδελφικών συναισθημάτων τους προς τον Ελληνικό λαό, γεγονός αποτελεί η συνεχής προτίμηση των Σέρβων προς τους τουριστικούς προορισμούς και τις παραλίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
ΔΤ για motorsport-spec group 2-4-15 Εκτύπωση
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΑΕ-ΟΤΑ
Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας Τηλ.:23210/52592 e-mailinfo@serrescircuit.gr

Δελτίο Τύπου
2-4-2015

Ακόμη ένα traclogo.jpgk day event στο Αυτοκινητοδρόμιο από το motorsport-spec group, τα μέλη του οποίου διοργανώνουν για τους φίλους του αυτοκινήτου ένα ακόμη διήμερο οδήγησης στο Αυτοκινητοδρόμιο, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου 2015.

Ειδικότερα, δεκάδες μέλη και φίλοι του motorsport-spec group απ' όλη τη χώρα θα απολαύσουν την οδήγηση στη πίστα των Σερρών ανά κατηγορίες (γρήγορη, μεσαία και αργή).

Η έναρξη του auto track day θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου (9:00 π.μ.) αφού προηγηθεί-μία ώρα πριν-η σχετική ενημέρωση, ενώ η διοργάνωση θα κορυφωθεί την Κυριακή με την οδήγηση να ξεκινά στις 09:00 το πρωί.

Περισσότερες πληροφορίες από τον Λάμπρο Γκαβανά (διαχειριστής ομάδας) στο τηλέφωνο 6942/619303.

Από το Γραφείο Τύπου του Αυτοκινητοδρομίου

Επίσκεψη του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη στον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΑΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη 31-3-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                  Σέρρες 31-3-2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ. 23210/22187

Επίσκεψη του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη στον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΑΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη για την πρότυπη πράσινη κοινότητα Ελαιώνα


31-3-2015 tsironis.jpgΣυνάντηση με τον Υπουργό Αναπληρωτή Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη είχαν την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των δήμων που επιλέχθηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος «Πράσινες Αγροτικές & Νησιωτικές Κοινότητες - Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, προκειμένου να του εκφράσουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι ουδέποτε έλαβαν τα χρήματα που τους αναλογούν.

Αναλυτικότερα, στη σύσκεψη, υπό τον Υπουργό Αναπληρωτή ΠΑΠΕΝ, συμμετείχαν οι Δήμαρχοι: Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος, Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος, Σερβίων Βελβεντού Μιλτιάδης Ζορμπάς, και οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Θανάσης Κύρκος και Σητείας Γιάννης Δρακάκης.

Το Πρόγραμμα «Πράσινες Αγροτικές & Νησιωτικές Κοινότητες - Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης» επιδιώκει την ισόρροπη, αειφόρο, περιφερειακή ανάπτυξη, τη δημιουργία πρωτοπόρων οικονομιών, την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών «απομονωμένων κοινοτήτων», τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας την ενίσχυση των διαφόρων μορφών τουρισμού και την εξοικείωση με πρακτικές Πράσινης Ανάπτυξης, με άμεσο αποτέλεσμα όλων αυτών αλλά και στόχο τη συγκράτηση και την αύξηση του παραγωγικού πληθυσμού.

Απώτερος στόχος είναι, η υλοποίηση ενός νέου Πρότυπου Πράσινης Ανάπτυξης, που δημιουργεί δυνατότητες μεγάλης προστιθέμενης αξίας και προοπτικές στην τοπική οικονομία, οδηγώντας στο μηδενικό ισοζύγιο ενέργειας ή/και εκπομπών CO2, με απώτερο σκοπό την επαναληψιμότητα των παραπάνω πιλοτικών Δράσεων για όλη την επικράτεια.20-3-2015 tsironis.jpg

Το πρόγραμμα «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες - Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης» προκηρύχθηκε ως ένα πιλοτικό και πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα ελληνικά δεδομένα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 με χρηματοδοτική κάλυψη από το Ε.Π. Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη και Φορέα διαχείρισης του προγράμματος το ΚΑΠΕ.

Στο πρόγραμμα υποβλήθηκαν 42 προτάσεις, ενώ αξιολογήθηκαν θετικά μόνο 7 που είχαν τους πληρέστερους και πλέον ωφέλιμους φακέλους.

Oι εκπρόσωποι των επιλεγμένων δήμων εξήγησαν στον Υπουργό Αναπληρωτή Γιάννη Τσιρώνη ότι η θετική αξιολόγηση των επτά προτάσεων έτυχε θερμής υποδοχής απο το σύνολο των κατοίκων των επιλεγμένων κοινοτήτων, και οι δήμοι ανταποκρίθηκαν πλήρως στην διαδικασία ωρίμανσης των έργων, στο περιορισμένο χρονικό περιθώριο των έξι μηνών που όριζε το πρόγραμμα (έως την 31/12/2013), διαθέτοντας για το σκοπό αυτό ανθρώπινο δυναμικό και πολύτιμους οικονομικούς πόρους.


ΔΤ ο Δήμος Σερρών στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Μόσχα 30-3-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                     Σέρρες, 30-3-2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ. 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30-3-15 mosxa.jpgΠρόσκληση να επισκεφθούν τις Σέρρες απηύθυνε σε Ρώσους δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες, προκειμένου να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τα μοναστήρια του τόπου και τα λοιπά ιερά προσκυνήματα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΜΙΤΤ 2015 που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα από τις 18-21 Μαρτίου.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των Ρώσων για την Ελλάδα και τους προορισμούς θρησκευτικής σημασίας και το γεγονός ότι εφέτος έλαβε μέρος με δικό της περίπτερ30-3-15 mosxa1.jpgο και η Εκκλησία της Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός τουριστικού «πακέτου», σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις, τους Δήμους και αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος προβλέπεται ότι θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός ιδιαίτερα ελκυστικού τουριστικού προϊόντος που θα ανταποκρίνεται στις «απαιτήσεις» και τις αναζητήσεις του ορθόδοξου Ρώσου ταξιδιώτη.

«Ο ομόθρησκος ορθόδοξος λαός της Ρωσίας» σημείωσε ο αντιδήμαρχος «θα μπορέσει να ακολουθήσει το μονοπάτι του Απόστολου Παύλου, διασχίζοντας την Αμφίπολη, τη Θεσσαλονίκη, την Βέροια, ενώ θα του δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσει τις ομορφιές της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, να γευθεί άριστα σε ποιότητα 30-3-15 mosxa2.jpgτοπικά παραδοσιακά προϊόντα διατροφής».

Η εν λόγω έκθεση θεωρείται ως η σπουδαιότερη στο τομέα του τουρισμού στη Ρωσία και προσέλκυσε-εκτός των επισκεπτών-σπουδαίους φορείς, παράγοντες, πράκτορες, ξενοδοχεία, καταλύματα, μεταφορείς - εταιρείες τουριστικών λεωφορείων, εκπρόσωπους μουσείων, του επιχειρηματικού κόσμου, των μέσων ενημέρωσης και του χώρου της εκπαίδευσης από ολόκληρο τον κόσμο.

Ο αριθμός των επισκεπτών της έκθεσης υπερέβη τις 100 χιλιάδες (με την συντριπτική πλειοψηφία τους να προέρχονται και να είναι επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού), ενώ συμμετείχαν 2100 εκθέτες από 210 χώρες.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2015 27-3-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                      Σέρρες 27 Μαρτίου 2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187


Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ



ora tis ghs 2015.jpgΟ Δήμος Σερρών συμμετέχει για έβδομη χρονιά από το 2009 στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ (EARTH HOUR) το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 8:30μμ - 9:30μμ. με κεντρικό σύνθημα "Ενώνοντας τους ανθρώπους για την προστασία του πλανήτη" γιατί η κάθε ενέργεια, ατομική ή συλλογική, είναι σημαντική για τον πλανήτη μας.

Η Ώρα της Γης είναι μια συμβολική δράση όπου εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στη διαμόρφωση του κατάλληλου πολιτικού κλίματος για την επίλυση των σοβαρότερων περιβαλλοντικών προβλημάτων του πλανήτη. Στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, είμαστε όλοι πολίτες του πλανήτη. Ως παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή, ξεκίνησε στην πόλη του Σύδνεϋ στην Αυστραλία το 2007, όπου το WWW Αυστραλίας, η Fairfax Media και η διαφημιστική Leo Burnett από κοινού υποστήριξαν τη δράση. Κάθε χρόνο υιοθετούν την πρωτοβουλία πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Γι' αυτό, καλείστε όλοι, αγαπητοί συνδημότες και κάτοικοι, επιχειρήσεις, σχολεία, οργανισμοί, δημόσιες υπηρεσίες να συμμετέχετε στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ με μια απλή κίνηση «κατεβάζοντας το διακόπτη» για πάνω από μία ώρα, κάνοντας μια αρχή για την αλλαγή των συνηθειών μας που θα βοηθήσει στην αποφυγή της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η Ώρα της Γης στις Σέρρες
Ο Δήμος έχει δεσμευτεί να συσκοτίσει κτίρια και χαρακτηριστικά σημεία της πόλης των οποίων η διαχείριση αποτελεί αρμοδιότητά του για μια ώρα από τις 20.30 έως τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου της 29ης Μαρτίου 2015.

Επίσης, προκαλεί και προσκαλεί όλους τους κατοίκους να επιλέξουν το ποδήλατο ή τα ΜΜΜ ή την πεζή για τις μετακινήσεις τους, δεσμευόμενος να ενισχύσει τις θέσεις στάθμευσης των ποδηλάτων.

Από το Γραφείο Τύπου
ΔΤ Το Ρουμανικό Πρωτάθλημα Superbike «ανοίγει» στο Αυτοκινητοδρόμιο 24-3-15 Εκτύπωση
logo.jpg

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΑΕ-ΟΤΑ

Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας Τηλ.:23210/52592 e-mail info@serrescircuit.gr



Δελτίο Τύπου



Το Ρουμανικό Πρωτάθλημα Superbike «ανοίγει» στο Αυτοκινητοδρόμιο το ερχόμενο τετραήμερο 26-27 και το Σαββατοκύριακο 28 και 29 του μήνα, καθώς στη πίστα των Σερρών θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος του ROMANIAN SUPER BIKE 2015.

Την διοργάνωση έχει αναλάβει το FireMotorSport Club της Ρουμανίας, το οποίο έχει διοργανώσει στις Σέρρες κι άλλους γύρους του ρουμανικού πρωταθλήματος τις προηγούμενες χρονιές.

Το πρόγραμμα του event περιλαμβάνει δωρεάν εκπαίδευση την Παρασκευή, ειδικές διαδρομές το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθούν οι αγώνες.

Ειδικότερα:
-την Παρασκευή πρακτική εξάσκηση και τεχνικό έλεγχο,
-το Σάββατο χρονομετρήσεις για την κατάληψη θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα και
-την Κυριακή διεξαγωγή του ρουμανικού πρωταθλήματος.

26-29 martie.jpgΣτο πλαίσιο του Ρουμανικού Πρωταθλήματος Superbike 2015 θα αγωνιστούν-εκτός των Ρουμάνων- Βούλγαροι και Ισραηλινοί αθλητές, καθώς πρόκειται για σοβαρή διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Οι συμμετοχές αναμένεται να φθάσουν τις εκατό (100).

Τέλος, επισημαίνεται ότι στις Σέρρες θα βρίσκεται και ο επί σειρά ετών Ρουμάνος εθνικός πρωταθλητής Ionut Mistode, ο οποίος έχει επιμεληθεί και την διοργάνωση του ρουμανικού πρωταθλήματος.

Από το Γραφείο Τύπου του Αυτοκινητοδρομίου

ΔΤ Σύσκεψη για το πρόβλημα της ηχορύπανσης στους πεζοδρόμους 23-3-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                 Σέρρες. 23 Μαρτίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύσκεψη για το πρόβλημα της ηχορύπανσης στους πεζοδρόμους.

23-3-15 ixoripansi.jpgΣυνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, με θέμα «Το πρόβλημα της ηχορύπανσης στους πεζοδρόμους» πραγματοποιήθηκε στο πρώην κτίριο της ΤΕΔΚ, την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015.

Στη συνάντηση συμμετείχαν : Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο Αντιδήμαρχος Έργων Ηλίας Γκότσης, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σερρών Βασιλική Μπουρβάνη, ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού Μιχάλης Σουλιώτης, η Προϊσταμένη του Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του Δήμου Σερρών Ελένη Μαδεμλή, ο Προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Χρήστος Βουλγαρίδης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών Δημήτριος Μικρός, ο Υποδ/της του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών Αλέξανδρος Καραγιαννίδης, καθώς και τριμελής επιτροπή πολιτών.

Η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία μετά από γραπτή καταγγελία των πολιτών προς τον Δήμαρχο Σερρών και επειδή συνεχώς οξύνονται τέτοια περιστατικά, ηχορύπανσης.

Στη συζήτηση που ακολούθησε όλοι οι φορείς συμφώνησαν ότι πρέπει να καταβληθούν οι ανάλογες προσπάθειες από όλες τις υπηρεσίες προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα της ηχορύπανσης.

Συγκεκριμένα ο κύριος Αγγελίδης αναφέρθηκε στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αντιμετώπιση το πρόβλημα σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση και την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας , ενώ ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος μίλησε για τους συστηματικούς ελέγχους ηχορύπανσης και την πιστή εφαρμογή των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας από την υπηρεσία του και την αύξηση των ελέγχων για την παράνομη κυκλοφορία των οχημάτων στους πεζοδρόμους.

Η τριμελής επιτροπή των κατοίκων παρεμβαίνοντας στην συζήτηση τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη, η συνεργασία των υπηρεσιών για την σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Από το γραφείο τύπου

ΔΤ για Έκθεση Τουρισμού Βουκουρεστίου 20-3-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                         Σέρρες. 20 Μαρτίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20-3-15 boykoyresti.jpg«Η Ελλάδα παραμένει σταθερά στις επιλογές των Ρουμάνων τουριστών, ενώ η Κεντρική Μακεδονία είναι από τις πρώτες επιλογές τους. Κάθε χρόνο αυξάνεται και ο αριθμός όλων αυτών που επισκέπτονται και την πόλη των Σερρών, τα κύρια αξιοθέατα του νομού και τα μοναστήρια, τα οποία αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης».

Τα παραπάνω σημείωσε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο στη μεγάλη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βουκουρεστίου που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 12 έως 15 του μήνα.

Όπως τόνισε η σερραϊκή παρουσία στο περίπτερο της περιφέρειας κέντρισε το ενδιαφέρον των Ρουμάνων, καθώς ο νομός Σερρών είναι ο πρώτος που επισκέπτονται με την είσοδό τους στη χώρα, ενώ οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού προσέρχονται στο Αυτοκινητοδρόμιο της πόλης, όπου πραγματοποιείται και το ρουμανικό πρωτάθλημα μοτοσικλέτας.

Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση του TTR - Romanian Tourism Fair (που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα) φιλοξένησε τριακόσιους εκθέτες από δεκατρία κράτη και υποδέχθηκε περί τις πενήντα χιλιάδες επισκεπτών.

Επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος στο Δήμαρχο Σερρών 20-3-15 Εκτύπωση
Επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ.Tσιρώνη Γιάννη
 στο Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη

20-3-2015 tsironi.jpg20-3-2015 tsironis.jpg















Στα πλαίσια της περιοδείας στη Βόρεια Ελλάδα, ο αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ.Γιάννη Τσιρώνη επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη την Παρασκευή 20/3/2015.

Στη συνάντησή του με τον κ. Αγγελίδη ο κ. Τσιρώνης ενημερώθηκε για τις περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου, για το πρόβλημα του νερού του Μητρουσίου, ενώ ο κ. Αγγελίδης ζήτησε τη συνδρομή του για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του ευρωπαικού προγράμματος Πρότυπη Πράσινη αγροκτηνοτροφική Κοινότητα Ελαιώνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης πολίτες από την κίνηση αντιΤΑΠ και ενημέρωσαν τον Υπουργό, για τις ανησυχίες και τις ενστάσεις που έχουν για την όδευση του αγωγού ΤΑΠ.



ΔΤ για Παγκόσμια Ημέρα Νερού 19-3-2015 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                                    19/3/2015
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ


Η ΔΕΥΑΣ μας καλεί
Να τηρήσουμε στάση ευθύνης
για να μην πούμε το νερό νεράκι


Μετά από τόσες βροχές, που λίγο έλλειψε να μας πνίξουν, όμως στραγγάλισαν οικονομικά τους αγρότες μας, ερχόμαστε να υπενθυμίσουμε, με αφορμή την «22η Μαρτίου ημέρα του νερού», ότι η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες μεσογειακές περιοχές βρίσκονται σε επαπειλούμενη υδατική κρίση, τόσο ποιοτική όσο και ποσοτική.

Στη χώρα μας σημειώνεται αναλογικά μεγαλύτερη κατανάλωση νερού σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σύμφωνα με την υφιστάμενη διαχείριση ενδέχεται τα αποθέματα να μην είναι επαρκή για την πλήρη κάλυψη των αναγκών του συνόλου των χρήσεων νερού σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, υποθηκεύοντας παράλληλα και το δικαίωμα των μελλοντικών γενεών να έχουν πρόσβαση σε επαρκές και ποιοτικό νερό.

Τι φταίει;
  • Η λανθασμένη αντίληψη ότι «υπάρχει άφθονο και ανεξάντλητο νερό».
  • Η αλόγιστη χρήση με τις κακές της συνήθειες.
  • Η ασθενής περιβαλλοντική μας συνείδηση.
  • Οι υποδομές στα κτήρια, τα εναπομείναντα παλαιά δίκτυα, οι διαρροές και οι νεροκλοπές.
  • Το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.
Τι κάνουμε;

Η ενημέρωση, επιμόρφωση, ευαισθητοποίηση των πολιτών και των αρμοδίων φορέων στα θέματα της υδατικής διαχείρισης είναι επιβεβλημένες. Πρέπει να γίνουμε ενεργοί και συμμέτοχοι στη λήψη αποφάσεων συλλογικού ενδιαφέροντος για το νερό. Προς το σκοπό αυτό η ΔΕΥΑ Σερρών εργάζεται διαχρονικά και συστηματικά με εργαλεία, σεμινάρια, εκδηλώσεις, με το περιοδικό της.

Από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2015 υλοποιεί σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS το πρόγραμμα «Υδάτινες Γέφυρες: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό» με στόχο τη δημιουργία μιας νέας συμμετοχικής κουλτούρας για το αστικό και ημιαστικό νερό.

Από την άλλη, για να περιορίσει τις απώλειες νερού στο δίκτυο, έθεσε σε λειτουργία το σύστημα τηλεελέγχου τηλεχειρισμού (Τ/Τ) που ελέγχει διαρροές και νεροκλοπές και αντικαθιστά το εναπομείναν παλαιό δίκτυο στην πόλη και τα χωριά.

Όμως, εν κατακλείδι, το κλειδί για την εξοικονόμηση νερού βρίσκεται στο χέρι του χρήστη καταναλωτή. Εάν επιδείξουμε στάση ευθύνης, το νερό θα συνεχίσει να ρέει στις βρύσες μας και για πάσα χρήση.

Αντίθετα, εάν επιμείνουμε στην ανεύθυνη διαχείριση του μοναδικού αυτού φυσικού πόρου τότε σίγουρα κάποια στιγμή θα πούμε το νερό νεράκι! Η 22η Μαρτίου από ημέρα δροσιάς και απόλαυσης θα γίνει ημέρα απώλειας....!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δ.Τ. ΟΠΑΚΠΑ (19/03/2015) Εκτύπωση
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα πλαίσια του προγράμματος:" Ιατρική Ενημέρωση και Τρίτη Ηλικία"το Κ.Α.Π.Η του Δήμου Σερρών διοργανώνει ομιλία με θέμα: Το Γλαύκωμα Την Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 11 το πρωί στον χώρο του Α΄Κ.Α.Π.Η και την Τρίτη 24 Μαρτίου στις 5:00 το απόγευμα στον χώρο του Β΄ Κ.Α.Π.Η.
ΔΤ για ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ Τ.Κ & Δ.Κ. (19/3/2015) Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                      Σέρρες 19 Μαρτίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ


«Η λειτουργία των κοιμητηριών των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Σερρών πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών», τόνισε ο Aντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, κ. Στέργιος Γαλάνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη 18-3-2015.


19-3-15.nekrotafia.jpg
Αναφέρθηκε στην απόφαση της δημοτικής αρχής να λύσει οριστικά το πρόβλημα της καθαριότητας και ευπρέπειας των κοιμητηρίων των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Σερρών, καταρτίζοντας μελέτη για την παροχή των παραπάνω υπηρεσιών. Το κόστος θα καλυφθεί ανταποδοτικά από το τέλος κοιμητηρίων που πληρώνουν οι δημότες ανά οικογενειακή μερίδα σύμφωνα με τον κανονισμό κοιμητηρίων.

Σκοπός της μελέτης είναι να διατηρούνται οι χώροι των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Σερρών σε τέτοια κατάσταση που να μην προσβάλουν την ιερότητα του χώρου καθώς και να είναι λειτουργικοί διασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την εύρυθμη λειτουργία τους και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, εξασφαλίζοντας τους την αξιοπρέπεια και την ευλάβεια κατά την πρόσβασή τους, καθώς επισκέπτονται τους ανθρώπους τους στην τελευταία τους κατοικία.

Αναλυτικά οι υπηρεσίες που θα παρέχονται είναι: πλύσιμο – απολύμανση των αποχωρητηρίων, καθαρισμός όλων των διαδρόμων των ταφικών τμημάτων και όλων των κοινόχρηστων χώρων, περιμετρικά και εντός των κοιμητηρίων (από σκουπίδια και χόρτα), μεταφορά και αποκομιδή μπαζών, φυτικών υπολειμμάτων και προϊόντων εκταφών στους κάδους απορριμμάτων, συντήρηση  της εξωτερικής πόρτας, συντήρηση των παγκακίων εντός των κοιμητηρίων, βάψιμο (ασβέστωμα) του περιμετρικού τοίχους (αυλόγυρου)καθώς και του κεντρικού διαδρόμου, σκούπισμα εντός του κοιμητηρίου, κ.α.



Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης 18-3-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                             Σέρρες 18 Μαρτίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης Ανδρών- Γυναικών στο κλειστό γυμναστήριο των Σερρών


18-3-15 pali.jpgΜεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης Ανδρών- Γυναικών στο κλειστό γυμναστήριο των Σερρών το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τους αγώνες. Συμμετείχαν 250 περίπου αθλητές από όλη την Ελλάδα οι οποίοι πάλεψαν σκληρά για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο που θα τους οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στην Βραζιλία.

Τους αγώνες παρακολούθησε ο πρώην ολυμπιονίκης και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάλης κ. Κώστας Θάνος καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Επίσης παραβρέθηκαν η Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης κα Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο πρώην υπουργός κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου, ο αντιδήμαρχος Έργων κ. Ηλίας Γκότσης, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κα Σοφία Μπιτζίδου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Στέργιος Γαλάνης, ο πρόεδρος του Ν.Π. Ο.Π.Α.Κ.Π.Α Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Γάτσιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθανάσιος Γάτσιος κ.α.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ για ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗΣ -ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΛΗΣ 11-3-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                      Σέρρες 11 Μαρτίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗΣ -ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΛΗΣ
Στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας
Με τη συμμετοχή των καλύτερων αθλητριών-αθλητών της χώρας

11-3-15 pali.jpgΈνα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς φιλοξενεί η πόλη των Σερρών, καθώς το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής και Ελεύθερης Πάλης Ανδρών-Γυναικών.

Να σημειωθεί ότι την συνδιοργάνωση ανέλαβαν ο Δήμος Σερρών, το Επιμελητήριο και η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης, ενώ από τις αθλήτριες και τους αθλητές που θα αγωνιστούν στο Πρωτάθλημα θα αναδειχθούν οι πρωταθλητές, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα, για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας.

Στις Σέρρες θα συμμετέχουν περί τους διακόσιους πενήντα (250) νέες και νέοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους πεντακόσιους (500).

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν (την Τετάρτη 11/3) ο Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Σοφία Μπιτζίδου, ο εκπρόσωπος τύπου Νίκος Στεργίου, ο εκπρόσωπος του ΕΒΕΣ Τενεκετζής Μάκης , ο Χρήστος 11-3-15 palis.jpgΓάτσιος-προπονητής του Παλαιστικού Συλλόγου Καλών Δένδρων (μέλος της οργανωτικής επιτροπής), ο Στέργιος Λεονάκης, μέλος της Ομοσπονδίας Πάλης και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Χαράλαμπος Ελισιάδης ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αγώνων.

«Απευθύνουμε κάλεσμα στο σερραϊκό λαό και τον φίλαθλο κόσμο να προσέλθουν στο κλειστό γυμναστήριο και να ενισχύσουν με την παρουσία τους την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών, προκειμένου να συνεχίσουν να τιμούν το εθνικό μας άθλημα και την πατρίδα» δήλωσε ο Δήμαρχος, ενώ η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, τόνισε ότι ο Δήμος Σερρών εκτός της πλούσιας πολιτιστικής δράσης που αναπτύσσει, έχει αναδειχθεί και σε κέντρο σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων.

Από την πλευρά του ο Ομοσπονδιακός Προπονητής, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές επισήμανε ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Σαββάτου αποτελεί την τελική προσπάθεια, από την οποία θα προκύψουν οι πρωταθλήτριες και οι πρωταθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα διεθνώς.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ για Επίσκεψη του Προεδρου της ΔΕΥΑΣ στο Κάτω Μητρούση 11-3-15 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                       
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ                                                       Τετάρτη 11/3/2015
ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΣΑΠΙΔΗΣ ΣΤΟ Κ. ΜΗΤΡΟΥΣΗ:

Η ΔΕΥΑΣ σας εξασφαλίζει υγιεινό νερό για 20 χρόνια.....

«Πάρτε αυτό το εμφιαλωμένο νερό από το τραπέζι, δεν θα ξαναχρειαστεί».

11-3-15 img_0450.jpgΟ Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Κώστας Χασαπίδης ζήτησε να απομακρυνθεί το μπουκάλι υπενθυμίζοντας ότι «το Κ. Μητρούση από την 12η Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους και για τουλάχιστον ένα χρόνο έχει καθαρό, υγιεινό νερό χάρη στα νέα φίλτρα που τοποθέτησε η Υπηρεσία στο διυλιστήριο της Κοινότητας».

Ο Κώστας Χασαπίδης συνάντησε τους Μητρουσιώτες την Τρίτη το βράδυ 10/02 στο Κέντρο Νεότητας του χωριού, μετά από αίτημα της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κας Ευαγγελίας Γκαϊντατζή, με στόχο να απαντήσει στα ερωτήματα τους πάνω στην ομόφωνη απόφαση που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης τον περασμένο χρόνο για την οριστική λύση του προβλήματος του νερού.

Νηφάλια και με παιδαγωγικό τρόπο ο κ. Χασαπίδης εξήγησε γιατί «η τελική λύση που προέκρινε το ΔΣ είναι η καλύτερη και εξασφαλίζει υγιεινό νερό για τουλάχιστον 20 χρόνια». Λύση η οποία προέκυψε από μελέτη υδρογεωλογική και υδατικών πόρων για όλο το Δήμο Σερρών που έκανε η ΔΕΥΑΣ με σκοπό να εντάξει έργα στο ΣΕΣ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, νέο ΕΣΠΑ) σε προγράμματα που θα ανοίξουν από το 2016.

 
Δελτία Τύπου  (126 στοιχεία)
Ανακοινώσεις (74 στοιχεία)
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (10 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου (19 στοιχεία)
Εργασία στις Σέρρες (1 στοιχείο)
Προκηρύξεις Θέσεων (1 στοιχείο)
Συνεδριάσεις Δημ. Ενοτήτων (163 στοιχεία)
Συνεδριάσεις Τοπ. Ενοτήτων (129 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημάρχου (54 στοιχεία)
Τομέας Αθλητισμού (24 στοιχεία)
Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας (30 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών