Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
27 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Δημ. Επιτροπών

Ενημέρωση Πολιτών / Δελτία Τύπου
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  17 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2016

17-3-16 berolino.jpgΔιάχυτη είναι η αισιοδοξία για την πορεία του ελληνικού τουρισμού κατά την ερχόμενη θερινή περίοδο, καθώς τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση, τόσο στην χώρα, όσο και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ενθαρρυντικά.

Τα παραπάνω επισημαίνει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (9-13 Μαρτίου), την σπουδαιότερη σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Να σημειωθεί ότι στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ που βρέθηκε ακόμη μία φορά στο επίκεντρο, η παρουσία της Περιφέρειας και των Σερρών προσέλκυσαν-εκτός των επισκεπτών-φορείς, παράγοντες του χώρου και ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Μεταξύ των επισκεπτών η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ενώ το παρών τους έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιωάννης Γιώργος.    

Από το Γραφείο Τύπου
17-3-16 berolino 1.jpg17-3-16 berolino 2.jpg
Δήμος Σερρών - Δ.Ε.Υ.Α.Σ.& ΤΟΕΒ πιάνουν δουλειά για να στείλουν τα όμβρια της Κ.Καμήλας στη Μπέλιτσα Εκτύπωση
Μέτρο Ποιότητας Ζωής
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                                         Τετάρτη  16/3/2016
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ

Δήμος Σερρών - Δ.Ε.Υ.Α.Σ. και ΤΟΕΒ πιάνουν δουλειά
για να στείλουν τα όμβρια της Κάτω Καμήλας στη Μπέλιτσα

dimos_deyas_toeb_(1)[1].jpgΔήμος Σερρών, Δ.Ε.Υ.Α.Σ. και ΤΟΕΒ πιάνουν δουλειά από την επόμενη εβδομάδα στην Κάτω Καμήλα ώστε το χωριό να μην πλημμυρίζει μετά από βροχοπτώσεις όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Οι τρείς Οργανισμοί θα βάλουν τα  μηχανήματά τους για να καθαρίσουν τα μπαζωμένα κανάλια ώστε η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. να ξεκινήσει τμηματικές παρεμβάσεις που σταδιακά - σε δύο περίπου χρόνια - θα λύσουν συνολικά το πλημμυρικό πρόβλημα της Τοπικής Κοινότητας.

Αυτό ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Κώστας Χασαπίδης μετά τη σύσκεψη που είχαν με τον Διευθυντή του ΤΟΕΒ Προβατά Θόδωρο Πουρτουλίδη, τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης  Π. Γρηγοριάδη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Δ. Πάντσιο, τον Γενικό Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.  Ν. Σαφαρίκα και τον Τεχνικό Διευθυντή Σ. Σπύρου, το πρωί της Τετάρτης 16 Μαΐου στην έδρα της Υπηρεσίας.

«Ξεκινάμε από εκεί όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και αυτό σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. θα λυθεί έως το καλοκαίρι» ενημέρωσε ο δήμαρχος και κατέστησε σαφές ότι «η συνολική λύση θα έλθει μέσα από την ένταξη του έργου σε Πρόγραμμα ή τη χρηματοδότησή του από το αρμόδιο Υπουργείο».dimos deyas toeb (2).jpg

Οι τρείς παραπάνω Οργανισμοί θα συνεργασθούν για την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων αφού προηγουμένως η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. εκπονήσει τη μελέτη του έργου και δώσει τον προϋπολογισμό του.

Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα γι' αυτό και υπήρξε γόνιμη, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γ.  Πάντσιος να αποχωρήσει ικανοποιημένος δηλώνοντας ότι  «επιτέλους μετά από δεκαετίες  το μέγα αυτό πρόβλημα επιλύεται».

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Σύντομα τα όμβρια θα έχουν τον δικό τους δρόμο για την Μπέλιτσα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.

Την Παρασκευή το πρωί κλιμάκιο της ΔΕΥΑΣ θα μεταβεί επί τόπου στην Κάτω Καμήλα για να αποτυπώσει επί χάρτου όλα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, όπως προείπαμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Εκτύπωση
ΜΑΞΙΜΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ                 Σέρρες  11 Μαρτίου 2016
              Ν.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 21
                    ΣΕΡΡΕΣ
                                                                                                           
Προς
Τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης
Σέρρες
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
13η περίοδος,  μάθημα 22ο-25ο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                   Θέμα: Ηρόδοτος, ο πατέρας της Ιστορίας
                   Εισηγητές: Αλεξάνδρα Μπαΐρα, φιλολόγος.

+ «Τα τρία μαθήματα αφιερώνονται στον μεγάλο Δάσκαλο, Δημήτρη Μαρωνίτη»

Με τον Ηρόδοτο, που κατέχει παγκοσμίως τον τίτλο «Πατέρας της Ιστορίας», θα ασχοληθεί στα τρία επόμενα μαθήματα η διαπρεπής φιλόλογος και βασικός συνεργάτης του Πνευματικού μας Συμποσίου, Αλεξάνδρα Μπαΐρα.

          Συγκεκριμένα
Μάθημα 1ο (8-3-2016):
α. Εισαγωγή στο έργο του Ηροδότου.
β. Ο Ηρόδοτος ως ιστορικός και αφηγητής.

Μάθημα 2ο (16-3-2016):
Ειδικότερα, το ιστορικό πλαίσιο του ηροδοτείου έργου

Μάθημα 3ο (23-3-2016):
α. Η θεοδικία και ανθρωποδικία στον Ηρόδοτο.
β. Επίλογος.

Ο Ηρόδοτος - πρέπει να ομολογήσουμε - παραμένει μια άγνωστη μεγαλειότητα. Άγνωστος στο Ελληνικό κοινό, εκτός από τους ελάχιστους που τον μελετούν από το πρωτότυπο, Παραμυθάς και λογοποιός, γεωγράφος και εθνογράφος για τους περισσότερους από εμάς.

Και τί δεν του καταμαρτύρησαν οι κριτικοί ήδη από την αρχαιότητα.  Αλλά και η νεότερη φιλοσοφική έρευνα έψαχνε με το κερί να βρει λάθη και αντιφάσεις στον Ηρόδοτο.

Σιγά - σιγά ‘όμως το κύρος του Ηροδότου αποκατασταίνεται. Το έργο του εκδικείται κάθε προκατειλημμένο ανατόμο του. Όσοι μίλησαν για κακοήθεια και απερίσκεπτη φαντασία ελέγχονται σήμερα από τα επιστημονικά δεδομένα ως κακόπιστα ανακριβείς, γράφει στη διδακτορική του διατριβή ο Δημήτρης Μαρωνίτης, ο κατεξοχήν ηροδοτολόγος στην Ελλάδα, κατά την κρίση του αγαπημένου του δασκάλου Γιάννη Κακρίδη.

Τιμούμε με τα μαθήματα μας έναν μεγάλο Δάσκαλο, μια τρανή δρώσα και ζώσα παρουσία, τον Δημήτρη Μαρώνιτη.

Πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τον Ηρόδοτο ο Μαρωνίτης, αργότερα με τον Όμηρο και τον Σοφοκλή. Είναι οι αγαπημένοι του «τρεις γέροι». Είναι αυτοί που δίχως την παρουσία τους ήτανε ολότελα μόνος στα κατασκότεινα κελιά του ΕΑΤ-ΕΣΑ. «Φέρτε γέρους και θα γίνω αρνί» τους έλεγε, εκείνους με το σβησμένο πρόσωπο.

Ο Λόγος του Δημήτρη Μαρωνίτη μοναδικός και ανεπανάληπτος. Ποια είναι η πηγή αυτής της άκρας τελειότητας και της κορύφωσης της γλωσσικής του έκφρασης; Μας το είπε, νομίζω, ρητά ο συγγραφέας του «Περί ύψους»: «ως έχειν δει τον αληθή ρήτορα μη ταπεινόν  φρόνημα και αγεννές. Ουδέ γαρ οίον τε μικρά και δουλοπρεπή φρονούντας και επιτηδεύοντας παρ' όλον τον βίον θαυμαστόν τι και του παντός αιώνος εξενεγκείν άξιον».

(Ο αληθινός συγγραφέας δεν πρέπει να έχει φρόνημα ταπεινό και ανελεύθερο. Αν σε όλη μας τη ζωή σκεφτόμαστε και πράττουμε δουλοπρεπώς, όχι, δε μπορεί να δημιουργήσουμε κάτι το θαυμαστό και άξιο να περάσει στην αιωνιότητα.)

Η Αλεξάνδρα Μπαΐρα, με σπουδαία επιστημονική κατάρτιση, μεγάλο ερώτα για τα Ελληνικά Γράμματα, και μαγευτικό τρόπο διδασκαλίας, έβαλε μοναδική σφραγίδα στην ουσιαστική μόρφωση των νέων μας.

Με τη συμμετοχή της στα Μαθήματα Κλασικής Παιδείας, εδώ και χρόνια, μας κάνει ένα μαγευτικό ταξίδι, σοφίας, τέχνης και ομορφιάς στον μοναδικό και ασύγκριτο Ελληνικό Πολιτισμό.

Από τον Όμηρο και τους τραγικούς (Αισχύλο, Σοφοκλή) του φιλοσόφους (Αριστοτέλη), τον Θουκυδίδη, μέχρι τους νεότερους, Παπαδιαμάντη, Καβάφη, Καζαντζάκη - Κακριδή, προσφέρει μια μοναδική απόλαυση πολιτιστικής δημιουργίας των κορυφαίων του Ελληνικού και Παγκόσμιου Πνεύματος,

Τα μαθήματα, εδώ και δεκατρία χρόνια, γίνονται συνέχεια κάθε Τετάρτη, ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα ομιλιών του Μαξίμειου  Πνευματικού Κέντρου.

Συντονιστές είναι οι εκπαιδευτικοί : Θεολόγης Ανδρονίδης, Νότας Θωμάς, Χασιωτάκη Ειρήνη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Χορηγός η Α.Ε Θέρμη Σερρών (Τηλεθέρμανση)

  Για το Μαξίμειο Πνευμ.Κέντρο
                                                                                         Ζήσης Μητλιάγκας
                                                                                               Φιλόλογος





ΔΤ για την Παγκόσμια Μέρα Νεφρού 10-3-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            Σέρρες 10 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10-3-16 nefro 1707.jpgΜε αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Νεφρού  η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Σερρών, ο Ιατρικός  Σύλλογος Σερρών και η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ΜΕΝΤΙΑΛΥΖ διοργάνωσαν  εκδήλωση με θέμα «Χρόνια Νεφρική Νόσος: Ένας σιωπηλός κίνδυνος». Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε  την  Τετάρτη  9/03/2016 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ (ΔΕΠΚΑ ). Στην εκδήλωση μίλησαν οι Νεφρολόγοι  της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Μεντιαλύζ,  Θ.Πλιακογιάννης,  Α.Μιχαλόπουλος, Μ. Μπάλιου

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κοινού για την Χρόνια Νεφρική Νόσο που  αποτελεί σήμερα παγκοσμίως ένα μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας καθώς και για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης.10-3-16 nefro 1677.jpg

Η χρόνια Νεφρική Νόσος αφορά το 10% του πληθυσμού, δεν εμφανίζει ιδιαίτερα συμπτώματα, και μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή των νεφρών και στην αιμοκάθαρση, αλλά και να επιδεινώσει διάφορες άλλες παθήσεις. Προκαλείται από διάφορα αίτια, συχνότερα από το σακχαρώδη διαβήτη και την υπέρταση. Η διάγνωσή της είναι απλή, και είναι δυνατό να προληφθεί η εξέλιξή της, αν η νόσος γίνει αντιληπτή στα αρχικά στάδια.  Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής της.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας κ. Σταυρούλα Αρβανίτη Αγιαννίδου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Καθαριότητας Παντελής Χράπας, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών κ. Καλλινικίδης και ο Πρόεδρος της Εταιρείας ΜΕΝΤΙΑΛΥΖ Δημήτρης Δημητριάδης.

10-3-16 nefro 1714.jpg
Απο το γραφείο τύπου
ΔΤ για καθαριότητα 10-3-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                Σέρρες 10 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

xrapas.jpgΤην κατανόηση των πολιτών ζήτησε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Καθαριότητα Παντελής Χράπας, για την καθυστέρηση που σημειώθηκε στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην Άνω πόλη Σερρών.

Συγκεκριμένα σημαντική βλάβη παρουσιάστηκε από την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016,  στο μικρό απορριμματοφόρο της Υπηρεσίας Καθαριότητας  το οποίο μαζεύει τα απορρίμματα από την περιοχή της Άνω Πόλης (από την οδό Ναούσης έως περιοχή Κατακουνόζι).

Επειδή το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο  παρουσίασε μεγάλη βλάβη και δεν μπορεί να επισκευαστεί άμεσα, ο κ. Χράπας  ζήτησε  από τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, να παραχωρηθεί στο Δήμο Σερρών ένα ίδιο όχημα , ώστε να εξυπηρετηθεί η αποκομιδή άμεσα.

Ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ, κ. Γεράνης, ανταποκρίθηκε άμεσα, και από αύριο Παρασκευή και για όσες ημέρες χρειαστεί, θα γίνει η αποκομιδή απορριμμάτων στις παραπάνω περιοχές.

Από το Γραφείο Τύπου

ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΔΙΜΗΝΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Σέρρες   09 Μαρτίου 2016           
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                     
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
KΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ                                                                                                                                                               
Ταχ.Δ/νση: Κ.Καραμανλή  36                          
Πληροφορίες: Μαρία Καλίγκα                                                       
Τηλέφωνο: 2321350566
Fax: 2321350552
Mail : kaliga@serres.gr

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

  agiannidou.jpg

Aπό την Δ/νση Κοινωνικής  Προστασίας Υγείας Παιδείας και Πολιτισμού , Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προγραμμάτων του Δήμου Σερρών,  ανακοινώνεται ότι,  τα προνοιακά επιδόματα  θα καταβληθούν σε όλους τους δικαιούχους, την Παρασκευή  11-03-2016.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

                                                ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ  ΑΡΒΑΝΙΤΗ - ΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ
Μεσογειακό πρωτάθλημα Προσανατολισμού στον Δήμο Σερρών Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες 9 Μαρτίου 2016    
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεσογειακό πρωτάθλημα  Προσανατολισμού στον Δήμο Σερρών
με διεθνείς συμμετοχές από Νορβηγία,Ιταλία, Βουλγαρία, Σερβία, Τουρκία

9-3-16 agones.jpgΣυνέντευξη τύπου παραχώρησαν , η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Σερρών Σοφία Μπιτζίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός και ο συνεργάτης της διοργάνωσης Βασίλης Χορτομάρης, την Τετάρτη 9-3-2016, με θέμα τους αγώνες προσανατολισμού  που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας την 14η Μαρτίου 2016 (Καθαρά Δευτέρα) ώρα 19.00 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού  την πλατεία Ελευθερίας. Οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι αθλητές θα είναι και σε περιοχές του Κέντρου των Σερρών και η διάρκειά τους είναι περίπου δύο ώρες.

Πρόκειται για αγώνες που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του Μεσογειακού Πρωταθλήματος Προσανατολισμού με διεθνείς συμμετοχές, σύμφωνα με τον οποίο ο αγωνιζόμενος με βοηθήματα ένα χάρτη και μια πυξίδα πρέπει με συγκεκριμένη αφετηρία και περνώντας από καθορισμένους σταθμούς ελέγχου να επανέλθει στο σημείο εκκίνησης.

Διοργανωτές των αγώνων Προσανατολισμού (Μεσογειακό Πρωτάθλημα Προσανατολισμού) είναι οι παρακάτω φορείς:
PWT Travel (Νορβηγία)
PWT Italy  (Ιταλία)
SIVEN (Βουλγαρία)
ZMAJ adventure (Σερβία)
SIVEN (Βουλγαρία)

Οι περιοχές στις οποίες θα διεξαχθούν οι αγώνες είναι στις τοποθεσίες Σέρρες, Άγιο Πνεύμα  Σερρών και στο Σάνι Χαλκιδικής.

Οι συμμετέχοντες είναι, 100 Σκανδιναβοί, 10 Έλληνες, 40 λοιποί (Βούλγαροι, Τούρκοι κλπ).

Τέτοιες διοργανώσεις πρέπει να ενθαρρύνονται και υποστηρίζονται αφού, αφενός τονώνουν τις τοπικές οικονομίες, αφετέρου προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προφίλ της περιοχής μας.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ για Δημόσια Διαβούλευση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                Σέρρες 8 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημόσια Διαβούλευση - Πρόσκληση για συμμετοχή Φορέων και Δημοτών στην κατάρτιση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Σερρών

Ο Δήμος Σερρών εκπονεί το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων, για την περίοδο 2016-2020. Πρόκειται για ένα σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου μέσω της ανάπτυξης δράσεων πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των ΑΣΑ με στόχο τη μείωση των αποβλήτων που οδηγούνται σε ταφή.

Στην κατάρτιση του Τοπικού Σχέδιο Διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων του Δήμου, ζητάμε την ενεργό συμμετοχή σας (δημοτών και τοπικών φορέων του Δήμου Σερρών) καταθέτοντας τις απόψεις, προτάσεις και επισημάνσεις σας. Από αυτές θα προκύψουν σημαντικά στοιχεία για τη διαμόρφωση του τελικού Σχεδίου Διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων, των στόχων και προτεραιοτήτων του.

Το Σχέδιο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Σερρών (www.serres.gr), τις απόψεις, προτάσεις και επισημάνσεις σας μπορείτε να τις καταθέσετε μέχρι 18 Μαρτίου στο πρωτόκολλο του Δήμου για τη Διεύθυνση Καθαριότητας (Κ. Καραμανλή 1) ή να τις αποστείλετε ηλεκτρονικά, συμμετέχοντας στο φόρουμ  (http://www.serres.gr/serresforum/) σε θέμα που έχει ανοιχθεί.


Με εκτίμηση
Χράπας Παντελής
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος
της Διεύθυνσης Καθαριότητας



ΔΤ για ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΦΡΟΥ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           Σέρρες  7 Μαρτίου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Νεφρού η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ΜΕΝΤΙΑΛΥΖ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα « Χρόνια Νεφρική Νόσος: Ένας σιωπηλός κίνδυνος». Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη  9/03/2016 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ (ΔΕΠΚΑ ) και γίνεται με την πολύτιμη στήριξη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Σερρών καθώς και του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για την Χρόνια Νεφρική Νόσο που  αποτελεί σήμερα παγκοσμίως ένα μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας καθώς και για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης.

Η χρόνια Νεφρική Νόσος αφορά το 10% του πληθυσμού, δεν εμφανίζει ιδιαίτερα συμπτώματα, και μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή των νεφρών και στην αιμοκάθαρση, αλλά και να επιδεινώσει διάφορες άλλες παθήσεις. Προκαλείται από διάφορα αίτια, συχνότερα από το σακχαρώδη διαβήτη και την υπέρταση. Η διάγνωσή της είναι απλή, και είναι δυνατό να προληφθεί η εξέλιξή της, αν η νόσος γίνει αντιληπτή στα αρχικά στάδια.  Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής της.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Νεφρολόγοι  της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Μεντιαλύζ

Θ.Πλιακογιάννης- Α.Μιχαλόπουλος- Μ. Μπάλιου

Τηλέφωνα-διεύθυνση επικοινωνίας




Μπαρμπούτης Αθανάσιος
Διοικητικός Διευθυντής
ΜΕΝΤΑΛΥΖ Α.Ε.
Επαρχιακή Οδός Οινούσα-Ν.Σούλι
Θέση Μπουζιάρος Σέρρες 62100
Κιν 6936009011
Tel: +30 2321093295 εσωτ. 102
Fax: +30 2321093296
Email:abarboutis@medialyse.gr



ΨΗΦΙΣΜΑ για την καθιέρωση "Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας Εκτύπωση
Σέρρες  7 Μαρτίου  2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Προς
Τα Μ.Μ.Ε. Σερρών  

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην συνεδρίαση της 24-2-2016 και με την 109/2016 απόφαση του αποφάσισε ομόφωνα την «:  Έκδοση ψηφίσματος για την καθιέρωση "Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας».

Κατόπιν εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

« ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο, στηρίζει και συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, για την καθιέρωση:
«Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας» με προτεινόμενη ημερομηνία την 20ή Μαΐου.
Πρόκειται για μια κορυφαία πρωτοβουλία που αναδεικνύει την ανεκτίμητη προσφορά του Ελληνισμού στον Παγκόσμιο Πολιτισμό και στοχεύει στην προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας και την ανάδειξη της ιστορικής της παρουσίας.
Η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός, συνιστούν την ουσία του Ελληνισμού, των αρχών, των κανόνων, των αξιών και των ιδανικών του. Είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη των προγόνων μας, με αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια.
Αποτελεί καθήκον για όλους μας, να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή, και να γίνουμε «συνοδοιπόροι» σε αυτό το «ταξίδι» για την καθιέρωση της «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας».

Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις παραπέρα ενέργειες.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 7-3-16 Εκτύπωση
ΜΑΞΙΜΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ                 Σέρρες  7 Μαρτίου 2016
              Ν.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 21
                    ΣΕΡΡΕΣ
                                                                                                           
Προς
Τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης
Σέρρες
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
13η περίοδος,  μάθημα 21ο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Η γέννηση της πολιτικής επιστήμης» και «Η αναζήτηση της Ιδανικής Πόλης»
 Θανάση Μπαντέ ( από τα Πολιτικά του Αριστοτέλη)

Εισηγητές: Γιώργος Δεληγιώργης - Ζήσης Μητλιάγκας, φιλόλογοι.


Τιμώντας και ενισχύοντας το Τοπικό Πνευματικό δυναμικό, και κύρια, τους νέους μας, οι βασικοί συνεργάτες του Πνευματικού μας συμποσίου, Γιώργος Δεληγιώργης και Ζήσης Μητλιάγκας, κλασσικοί φιλόλογοι, θα ασχοληθούν με την παρουσίαση και την ανάπτυξη μιας θαυμαστής Πνευματικής δημιουργίας, ενός εξαίρετου νέου φιλολόγου, της περιοχής μας, τον Θανάση Μπαντέ.

Η θαυμάσια αυτή προσπάθεια αποτυπώθηκε σε δύο μικρά καλαίσθητα βιβλία ( την Γέννηση της πολιτικής επιστήμης και την Ιδανική Πόλη). Δίνεται, με τρόπο ουσιαστικό, απλό και κατανοητό, το περιεχόμενο και η σημασία του κλασσικού έργου του Αριστοτέλη, τα Πολιτικά.

Συγκεκριμένα

Τα βιβλία του Θανάση Μπαντέ «ο Αριστοτέλης και η γέννηση της πολιτικής επιστήμης» και «ο Αριστοτέλης και η αναζήτηση της ιδανικής πόλης» αποτελούν απόπειρα διαπραγμάτευσης των «Πολιτικών» του Αριστοτέλη μέσα στο πλαίσιο της σύγχρονης πραγματικότητας. Παρακολουθώντας την αριστοτελική οπτική των βασικότερων πολιτικών εννοιών ο Θανάσης Μπαντές έχει ως στόχο να καταδείξει την επικαιρότητα του Αριστοτέλη. Τα αποσπάσματα του αριστοτελικού λόγου που παρατίθενται εξυπηρετούν ακριβώς αυτό το σκοπό. Τελικά, η αδικία και η κοινωνική ανισότητα δεν μπορούν παρά να έχουν πολιτικό υπόβαθρο. Αν δεχτούμε ότι ο σκοπός των πολιτευμάτων είναι η τέλεια συνύπαρξη, τότε η αναζήτηση της ιδανικής πολιτείας αποτελεί πρόκληση πιο σύγχρονη από ποτέ. Η ακύρωση της δικαιοσύνης, οι εκτός ορίου ταξικές ανισότητες, η διάλυση τις μεσαίας τάξης και η ανάδειξη του αδίστακτου σε κοινωνικό πρότυπο είναι η κατοχύρωση της βαρβαρότητας που προτάσσεται ως δήθεν συλλογική συνθήκη. Υπό αυτούς τους όρους η - αριστοτελικά δοσμένη - ιδανική πόλη παραμένει ουτοπία.

Ο Θανάσης Μπαντές γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και μεγάλωσε στις Σέρρες. Το 1994 ξεκίνησε τις σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή των Ιωαννίνων, στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, απ' όπου και αποφοίτησε επιλέγοντας την κατεύθυνση της Φιλοσοφίας. Σήμερα ζει στις Σέρρες και εργάζεται ως φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αρθρογραφεί τακτικά σε τοπική σερραϊκή εφημερίδα και στην ιστοσελίδα του Ερανιστή (eranistis.net). Έχει γράψει επίσης το βιβλίο «ο Θουκυδίδης, ο πόλεμος και η πολιτική».

Τα μαθήματα, εδώ και δεκατρία χρόνια, γίνονται συνέχεια κάθε Τετάρτη, ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα ομιλιών του Μαξίμειου  Πνευματικού Κέντρου.

Κατ' εξαίρεση, αυτή την Τετάρτη (9-3-2016) το μάθημα θα γίνει στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Συντονιστές είναι οι εκπαιδευτικοί : Θεολόγης Ανδρονίδης, Νότας Θωμάς, Χασιωτάκη Ειρήνη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Χορηγός η Α.Ε Θέρμη Σερρών (Τηλεθέρμανση)



Για το Μαξίμειο Πνευμ.Κέντρο
                                                                                         Ζήσης Μητλιάγκας
                                                                                              Φιλόλογος









Ο Δήμος Σερρών στην Διεθνούς Έκθεση Τουρισμού του Βουκουρεστίου 4-3-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                Σέρρες  4 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1000-1 -boukouresti.jpgΣυνεχίζεται η προσπάθεια προβολής του τόπου, προκειμένου ν' αναδειχθεί σε πόλο έλξης και τουριστικό προορισμό, κυρίως για τους πολίτες των υπόλοιπων βαλκανικών κρατών.1000-3 boukouresti.jpg

Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Δήμος Σερρών παρουσιάστηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατά την διάρκεια της μεγάλης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βουκουρεστίου (TTR - Romanian Tourism Fair) που πραγματοποιήθηκε από τις 25-28 του περασμένου μήνα.     

Ειδικότερα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης ανέλαβε ακόμη μία φορά την τουριστική προβολή των Σερρών με τη διανομή πληροφοριακού έντυπου τουριστικού υλικού και επαφές με παράγοντες, δημοσιογράφους, στελέχη του τουριστικού τομέα όλων των Βαλκανίων.

Επίσης, ο αντιδήμαρχος είχε επαφές και με σημαντικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες της Ρουμανίας, καθώς οι Ρουμάνοι πολίτες είναι αυτοί που καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις διανυκτερεύσεις στις Σέρρες.

Το ενδιαφέρον των Ρουμάνων υπήρξε έντονο, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας τους γνωρίζουν το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, όπου κάθε χρόνο διεξάγεται κι ένας γύρος του ρουμανικού πρωταθλήματος μοτοσυκλέτας. 

Από το Γραφείο Τύπου

Δράση του ΚΣΥΓΘΒ Δήμου Σερρών στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας 4-3-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ  ΣΕΡΡΩΝ                                                                         
ΔΗΜΟΣ  ΣΕΡΡΩΝ                                        Σέρρες, 4 Μαρτίου  2016
Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης
Γυναικών Θυμάτων Βίας     
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα : «Δράση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Σερρών
στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας».

Η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και βασικό στόχο κάθε σύγχρονης δημοκρατικής χώρας. Στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στα πλαίσια αυτής της ημέρας, σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Σερρών θα πραγματοποιήσει την παρακάτω δράση:  

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016 και ώρα 10:30-12:30 π.μ. στην Πλατεία Κρονίου

Street Work με διανομή έντυπου υλικού και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την έμφυλη βία, από τα Στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας.

Τα στοιχεία επικοινωνίας για το Συμβουλευτικό Κέντρο είναι:
Δ/νση: Ίωνος Δραγούμη 10, Τ.Κ. 62100 Σέρρες
Τηλ.:  23210-22253, Φαξ : 23210-22268

Δε-Πα: 07.30 έως 17.00
E- mail: womenaid@serres.gr
fb page: www.facebook.com/sumvouleutikokentrogunaikwnserrwn

ΔΕΥΑΣ προς ιδιοκτήτες ακινήτων:Ενημερώστε μας για τα στοιχεία του υδροδοτούμενου ακινήτου σας 2-3-16 Εκτύπωση
Μέτρο Ποιότητας Ζωής
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                       
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ                                                             Τετάρτη 2/03/2016
ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ
ΔΕΥΑΣ προς ιδιοκτήτες ακινήτων:
 Ενημερώστε μας για τα στοιχεία του υδροδοτούμενου ακινήτου σας
και επικοινωνίας μαζί σας

Έχετε υπερβολική κατανάλωση που οφείλεται σε διαρροή; Ο ενοικιαστής σας χρωστάει στη ΔΕΥΑΣ αλλά δεν το γνωρίζετε;
Η ΔΕΥΑΣ σας ενημερώνει εγκαίρως και έτσι αποφεύγετε τη δυσάρεστη έκπληξη των μεγάλων λογαριασμών, φτάνει να γνωρίζει τα στοιχεία του υδροδοτούμενου ακινήτου σας και επικοινωνίας μαζί σας.
Είναι κατανοητό, ότι με την πάροδο του χρόνου έχουν επέλθει πολλές αλλαγές, για τις οποίες δεν ενημερωθήκαμε πάντοτε όπως θα έπρεπε. Το αποτέλεσμα είναι πολλά στοιχεία ελλιπή ή λανθασμένα, που προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία της επιχείρησης και αδυναμία έγκαιρης επικοινωνίας μαζί σας.
Απευθυνόμαστε λοιπόν σε σας, τους ιδιοκτήτες των υδροδοτούμενων ακινήτων ή τους εκπροσώπους σας και σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τον πίνακα που θα λάβετε ταχυδρομικά ή από την έδρα της ΔΕΥΑΣ Βενιζέλου 139 και αφού τον υπογράψετε, να τον στείλετε στην ΔΕΥΑ με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
Ταχυδρομικά (συστημένη επιστολή) στη διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 139, TK 62125
Με τηλεομοιοτυπία (fax) στον αριθμό: 2321083862
Με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: mixanografisi@deyas.gr 
Μπορείτε επίσης να προσέλθετε στα γραφεία της ΔΕΥΑ (οδός Ελ. Βενιζέλου 139) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (έχοντας μαζί σας τον τελευταίο λογαριασμό μας, την Ταυτότητα και τα άλλα στοιχεία που χρειάζονται), όπου υπάλληλοί μας θα σας βοηθήσουν να τον συμπληρώσετε.
Για τη διευκόλυνση των κατοίκων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων θα μεταβούν επί τόπου συνεργεία της Επιχείρησης, σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινώσουμε σε συνεργασία πάντα με τον Τοπικό Πρόεδρο.
Εφ' όσον δεν έχετε καταθέσει συμβόλαια ιδιοκτησίας του ακινήτου ή έχει μεταβιβαστεί μετά τη σύνδεσή στο δίκτυό μας, θα πρέπει να υποβάλλετε και αντίγραφα των συμβολαίων.
Το ίδιο ισχύει και για τα συμβόλαια - συμφωνητικά των ενοικιαζόμενων ακινήτων.
Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα χρειασθεί να καταβάλετε τέλη που τυχόν θα προκύψουν π.χ. από αλλαγές ονόματος ενοικιαστή, εφ' όσον η ενημέρωση των στοιχείων γίνει μέχρι το τέλος Ιουνίου 2016.
Για κάθε σύνδεση (υδρόμετρο) στο δίκτυό μας θα πρέπει να υποβάλλετε ξεχωριστό πίνακα.
Στην περίπτωση που διαθέτετε περισσότερα από ένα ακίνητα, μπορείτε να ζητήσετε να λαμβάνετε όλους τους λογαριασμούς σε μία διεύθυνση.
Μπορείτε επίσης να εξοφλείτε τους λογαριασμούς σας με πάγια τραπεζική εντολή σε οποιαδήποτε Τράπεζα, οπότε σας προσφέρουμε μόνιμη επιπλέον έκπτωση 10%.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΤ ΔΕΥΑΣ Με πρόταση στο Interreg Ελλάδα - Σκόπια 25-2-16 Εκτύπωση

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                                   Πέμπτη 25/2/2016
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ
Με πρόταση στο Interreg Ελλάδα - Σκόπια
Η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. στοχεύει να εξαλείψει τις διαρροές στα χωριά

foto me dimarxo kai skopia.jpgΜε στόχο να εγκαταστήσει σύστημα Τ/Τ (Τηλεελέγχου - Τηλεχειρισμού) σε όλα τα χωριά του Δήμου Σερρών (εκτός από το Κ. Μητρούση που διαθέτει ήδη) η Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών θα καταθέτει πρόταση στο Interreg Ελλάδα - Σκόπια προϋπολογισμού 1.500.000 €.

Η πρόταση με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης την 31 Μαρτίου 2016 θα κατατεθεί από κοινού από τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. (Κύριος εταίρος), τη Δ.Ε.Υ.Α. Νιγρίτας και τον Δήμο Βασιλιέβο των Σκοπίων, με ποσοστό συμμετοχής 65% για την Ελληνική πλευρά και 35% για τη Σκοπιανή, ήτοι 975.000 για την πρώτη και 525.000 για τη δεύτερη.

Για το σκοπό αυτό έφθασε χθες 24/02 το μεσημέρι στην έδρα της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. πενταμελής αντιπροσωπεία με τον Δήμαρχο του Βασιλιέβο κ. Βάντσο Στογιάνοφ. Τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Χασαπίδης και ο Γεν. Δ/ντής Ν. Σαφαρίκας.

Ο κ. Χασαπίδης έκανε μία σύντομη παρουσίαση της Επιχείρησης. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση πάνω στις τεχνικές λεπτομέρειες της σύνταξης της πρότασης σε πολύ συναινετικό πνεύμα.

Ενημερώνουμε, ότι το έργο Τ/Τ που επιχειρεί να υλοποιήσει η Δ.Ε.Υ.Α.Σ.  μέσα από το Ιnterreg έχει προϋπολογισμό 2.200.000 €,  που σημαίνει ότι η Επιχείρηση θα καλύψει την δαπάνη πέραν των χρημάτων του προγράμματος με δικούς της πόρους.

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας καθώς θα μειωθούν οι διαρροές του νερού στο δίκτυο. Από την άλλη, μέσα στο σύστημα Τ/Τ η Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών θα ενσωματώσει μηχανισμούς που θα ελέγχουν σε μόνιμη βάση τις παραμέτρους του νερού, πράγμα πολύ σημαντικό για την υγεία των καταναλωτών.

Ο Δήμος Βασιλιέβο

Το Βασιλιέβο βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων χλμ. από τη Στρούμνιτσα. Ο Δήμος μετράει 12.000 δημότες. Στο Βασιλιέβο θα γίνει σύντομα η δεύτερη συνάντηση των εταίρων καθώς δεν απομένει παρά ένας μήνας για την κατάθεση της πρότασης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στο Δήμο Σερρών Ιταλού ειδικού εμπειρογνώμονα για την αξιοποίηση των στρατοπέδων 25-2-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Σέρρες 25 Φεβρουαρίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη  στο Δήμο Σερρών  ειδικού εμπειρογνώμονα
από το  ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT
για την αξιοποίηση  εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων.

25-2-16 italos empirognomona.jpgΤην Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 επισκέφτηκε τον Δήμο Σερρών ο ειδικός εμπειρογνώμονας του  δικτύου ΜΑΡS του προγράμματος  URBACT III κ. Luca Lanzoni , στα πλαίσια των διαδικασιών του προγράμματος στο οποίο είναι εταίρος ο Δήμος Σερρών.

Το δίκτυο ΜΑΡS, εντάσσεται  στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας URΒACT III και σκοπεύει στη μεταφορά τεχνογνωσίας σχετικά με την επανένταξη και τη βιώσιμη διαχείριση  εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών περιοχών στον αστικό χώρο.

Ο κ. Lanzoni , σε συνεργάστηκε με τα Τμήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και την Υπηρεσία Δόμησης του  Δήμου Σερρών, για να συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες  και επισκέφτηκαν τα πρώην στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμανουήλ Παπά  με τον  Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας - Κτηματολογίου Παύλο Μυστακίδη.
25-2-16 italos empirognomonas.jpg
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο, στην οποία συμμετείχαν η Δημοτική  Επιτροπή  Διαβούλευσης,  ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας - Κτηματολογίου Παύλος Μυστακίδης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καρπουχτσής, ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού, συνταγματάρχης Γκουτζουρέλας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Σερρών και ο ειδικός εμπειρογνώμονας κ. Lanzoni.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης  με σύμφωνη  γνώμη της, θα αποτελέσει  την Τοπική Ομάδα Στήριξης, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία που προβλέπεται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο ειδικός εμπειρογνώμονας  είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη.

Από το Γραφείο Τύπου


Το παραπάνω θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών στις 24-2-2016
ακολουθεί η εισήγηση
pdf ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΔΣ 100.99 Kb



ΔΤ για Κυκλικούς Κόμβους και βελτίωση προσβασιμότητας 25-2-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                          Σέρρες 25 Φεβρουαρίου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Αντιδημαρχία Έργων - Υποδομών και Καθημερινότητας ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 ξεκίνησαν οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ & ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015».

Οι εργασίες ξεκινούν από τον κυκλικό κόμβο στη συμβολή των οδών 8ης Μαΐου, Κομνηνών και Κιουταχείας και θα διαρκέσουν περί τις 2-3 εβδομάδες.

Παρακαλούνται οι πολίτες να κινούνται με προσοχή στην εγγύτητα των έργων και να μην εμποδίζουν την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την κατανόησή σας κατά τη διάρκεια του έργου.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ TO ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ 24-2-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Σέρρες 24 Φεβρουαρίου 2016
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
TO ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ


24-2-16 dsc05653.jpgΗ συμβολή του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Σερρών σε δομές και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από το κοινωνικό αγαθό που είναι το φάρμακο, ήταν το θέμα της συνέντευξης  τύπου που  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24-2-2016, στο χώρο του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου Σερρών, (Δημ. Σπυρίδη 13-Σέρρες ).

Στη συνέντευξη συμμετείχαν  ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας  Σταυρούλα Αρβανίτη-Αγιανίδου, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών Αργύρης Ρόντσης, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας  Θανάσης Σταυρόπουλος, η υπεύθυνη του κοινωνικού φαρμακείου του Θεαγένειου Καίτη Κοντοπούλου,  και η Διευθύντρια του πολυιατρείου  Θεσσαλονίκης Γιατροί του Κόσμου Δημήτρης Μισιρλής.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης  τόνισε ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο συμπλήρωσε 4 χρόνια σημαντικής προσφοράς στους συνανθρώπους μας. Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο  Αργύρη  Ρόντση και τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών τονίζοντας ότι χωρίς την πολύτιμη συνεργασία τους δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Συνεχάρη την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Σταυρούλα Αρ24-2-16 dsc05652.jpgβανίτη-Αγιαννίδου για την οργάνωση και λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, χαρακτηρίζοντάς την, «ψυχή» του Κοινωνικού Φαρμακείου και ευχαρίστησε τους  εκπροσώπους των παριστάμενων φορέων για την συνεργασία τους με το Κοινωνικό Φαρμακείο για να προσφέρουν φάρμακα σε συνανθρώπους μας.

Κάλεσε τους πολίτες να προσφέρουν τα φάρμακα που δεν έχουν λήξει  και δεν χρησιμοποιούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο, για να δοθούν σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται.

Διαβεβαίωσε τους πολίτες και τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν στη συνέντευξη ότι το κοινωνικό φαρμακείο θα συνεχίσει την λειτουργία του, προσφέροντας δωρεάν το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, το φάρμακο, σε όσους το στερούνται.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Σερρών Σταυρούλα Αρβανίτη-Αγιαννίδου, αναφέρθηκε στη δράση του Κοινωνικού Φαρμακείου, λέγοντας ότι η προσφορά του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου Σερρών είναι πολύ σημαντική, αφού εκτός από τη δωρεάν διανομή σε 300 περίπου ανά μήνα ανήμπορους συμπολίτες μας, το κοινωνικό φαρμακείο πρόσφερε απλόχερα σημαντική ποσότητα φαρμάκων και σε  ιδρύματα του Νομού μας, όπως στη Κωστοπούλειο Στέγη, στο ΚΑΦΚΑ Νιγρίτας, στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων  με Αναπηρία (ΚΑΑΜΕΑ), στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου , σε άπορους κρατούμενους του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας.

Το κοινωνικό φαρμακείο επίσης, έστειλε φάρμακα  στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών μας Ληψοί και Αγαθονήσι, στους Σύριους πρόσφυγες, στους πλημμυροπαθείς Σέρβους, στους Παλαιστίνιους, στη οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, κ.α.

Ενώ ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία Δήμου και Φαρμακευτικού Συλλόγου, και ευχαρίστησε τους ανώνυμους πολίτες οι οποίοι δε δίστασαν να προσφέρουν τον οβολό τους, προκειμένου να αγοραστούν φάρμακα για τον Παλαιστινιακό λαό.

Τόνισε επίσης ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σερρών αποτελεί την καλύτερη δομή σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που ήταν στη συνέντευξη,  ευχαρίστησαν τον Δήμο Σερρών και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο για την συνεισφορά τους, η οποία τους βοήθησε να επιτελέσουν το κοινωνικό τους σκοπό.

Συγκεκριμένα ο Διευθυντής του Καταστήματος Νιγρίτας δήλωσε ότι τα φάρμακα που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών των κρατουμένων παρέχονται  σχεδόν αποκλειστικά από το Κοινωνικό Φαρμακείου του Δήμου Σερρών.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ Έκθεση Βελιγραδίου 2016 24-2-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                    Σέρρες 24 Φεβρουαρίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 beligradi.jpgΑκόμη μία φορά πιστοποιήθηκε το εντονότατο ενδιαφέρον των Σέρβων για την Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς αποτελούν-δεκαετίες τώρα-τον πλέον αγαπημένο προορισμό τους κατά την θερινή περίοδο.

Η προσέλευση των βόρειων γειτόνων στις παραλίες της Μακεδονίας και της Χαλκιδικής αναμένεται να είναι κι εφέτος αθρόα, όπως διαφάνηκε και στη διάρκεια της κορυφαίας τουριστικής διοργάνωσης «ITF» (International Fair of Tourism), η οποία πραγματοποιείται ετήσια στο Βελιγράδι.

Να σημειωθεί ότι η Έκθεση (18-22 Φεβρουαρίου) φιλοξένησε το περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού - ΕΟΤ και της Περιφέρειας, όπου-μεταξύ των άλλων-προβλήθηκαν οι Σέρρες, προκειμένου να επιτευχθεί η ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος του τόπου γενικότερα.2 beligradi.jpg

Αυτός υπήρξε και ο στόχος του αρμόδιου αντιδημάρχου Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη, ο οποίος ήρθε σε επαφή με φορείς στο τομέα του τουρισμού και ταξιδιωτικούς πράκτορες, όχι μόνον από τη Σερβία, αλλά και τις λοιπές βαλκανικές χώρες.

Τέλος, η τουριστική σπουδαιότητα και η σημασία της Κεντρικής Μακεδονίας επαναβεβαιώθηκαν και κατά την πανηγυρική εκδήλωση - παρουσίασή της από τον Περιφερειάρχη της κ. Απόστολο Τζιτζικώστα σε κεντρικό ξενοδοχείο της σερβικής πρωτεύουσας, με τη συμμετοχή επιχειρηματιών και παραγόντων του χώρου παρουσία της γενικής γραμματέως του Υπουργείου Τουρισμού της Σερβίας, του Έλληνα πρέσβη στο Βελιγράδι, του Σέρβου Γενικού Προξένου στη Θεσσαλονίκη, πλήθους επισήμων κι επισκεπτών.               

Από το Γραφείο Τύπου

Ο Δήμος Σερρών στην 33η διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας 16-2-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                      Σέρρες 16 Φεβρουαρίου 2016
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Σερρών στην 33η διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας
Holidays and Spa Expo 2016

16-2-16 1000-2 sofia.jpg«Το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον των Βούλγαρων για την βόρεια Ελλάδα και τον τόπο μας αντικατοπτρίζεται και από τον αυξανόμενο αριθμό όσων διανυκτερεύουν στις Σέρρες, αλλά και των ταξιδιωτικών πρακτόρων της γειτονικής χώρας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα».

Τα παραπάνω τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών στην εφετινή 33η διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας Holidays and Spa Expo 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Inter Expo Center της βουλγαρικής πρωτεύουσας από τις 11 μέχρι τις 13 το16-2-16 1-1 sofia.jpgυ τρέχοντα μήνα.

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος, ο Δήμος Σερρών συνεχίζει την εκστρατεία προβολής του τόπου κι ενημέρωσης για το τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν, το οποίο προωθείται με κάθε δυνατό μέσο σε διοργανώσεις κι εκθέσεις, στις οποίες επικεντρώνεται η προσοχή τουριστικών παραγόντων, εταιρειών και κρατικών φορέων που ενεργοποιούνται στο νευραλγικό τομέα του τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος και η πόλη των Σερρών προβλήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στους επισκέπτες του οποίου διανεμήθηκε διαφημιστικ16-2-16 1000 - 1 sofia.jpgό υλικό και στη βουλγαρική γλώσσα.


Την έκθεση επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας, ο Έλληνας πρέσβης στη Σόφια, αξιωματούχοι, παράγοντες του Τουρισμού και χιλιάδες επισκεπτών

Τέλος, ο κ. Γρηγοριάδης επισήμανε ότι εν όψει της επερχόμενης άνοιξης και του καλοκαιριού, επιχειρείται η προσέλκυση στις Σέρρες - και στο νομό γενικότερα - τους βορείων γειτόνων, αφού η Ελλάδα και η Κεντρική Μακεδονία θεωρούνται σπουδαίος κι ελκυστικός προορισμός, λόγω της επιθετικής διαφημιστικής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια και των επωφελών τουριστικών πακέτων που προσφέρονται.

Από το Γραφείο Τύπου

Αποξήλωση ακατάλληλων οργάνων των παιδικών χαρών Δήμου Σερρών Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                        Σέρρες 16 Φεβρουαρίου 2016
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αποξήλωση ακατάλληλων οργάνων των παιδικών χαρών Δήμου Σερρών»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Εργων Ηλίας Γκότσης, στις 16-2-2016, με θέμα την αποξήλωση ακατάλληλων οργάνων των παιδικών χαρών Δήμου Σερρών.

Συγκεκριμένα ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε στην απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών(28492/2009-ΦΕΚ 931Β΄), η οποία καθορίζει το θεσμικό πλαίσιο κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης των παιδικών χαρών.

Επίσης σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης περί λειτουργίας παιδικών χαρών των ΟΤΑ επισημαίνεται ότι κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου δήμου, οφείλει να τηρεί το θεσμικό πλαίσιο που ορίζουν οι προαναφερθείσες αποφάσεις, προκειμένου να εξασφαλίζει την ακίνδυνη χρήση των παιδικών χαρών, αφού προηγουμένως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους. Επίσης εάν ο δήμος κρίνει ότι μια παιδική χαρά είναι ακατάλληλη οφείλει να τη σφραγίζει ο ίδιος άμεσα ή να αποξηλώσει τα επικίνδυνα παιχνίδια.

Έτσι σύμφωνα με τις τεχνικές εκθέσεις του ανεξάρτητου φορέα διαπιστεύσεις και έλεγχου παιδικών χαρών και των αυτοψιών της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Σερρών, τα συνεργεία του Δήμου, απομάκρυναν τα επικίνδυνα παιχνίδια από τις παιδικές χαρές του Δήμου Σερρών.

Πρέπει να σημειώσουμε, τόνισε ο κ. Γκότσης, ότι ο Δήμος Σερρών το 2013 κατέθεσε πρόταση στην ΕΕΤΑΑ για το έργο ''Διαμόρφωση - Αναβάθμιση δικτύου παιδικών χαρών Δήμου Σερρών'' συνολικού προϋπολογισμού 4.220.000,00€ που περιλαμβάνει 26 παιδικές χαρές στο σύνολο του Δήμου Σερρών και είμαστε σε αναμονή προκειμένου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Επίσης στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2016 υπάρχει έργο ''Αναβάθμιση παιδικών χαρών Δήμου Σερρών έτους 2016'' προϋπολογισμού 119.000,00 € (χρηματοδότηση ΣΑΤΑ).

Από το Γραφείο Τύπου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ VALANDOVO ΤΗΣ FYROM ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΤΡΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ 12-2-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                Σέρρες 12 Φεβρουαρίου 2016
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ VALANDOVO ΤΗΣ FYROM ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΤΡΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ
12-2-16 valandovo.jpg12-2-16 valandovo1.jpg
Ο Δήμαρχος VALANDOVO κ. Νikolce Curlinovski, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, στο κτίριο της (πρώην) ΤΕΔΚ, μετά από πρόσκληση του τελευταίου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια συνεργασίας των δύο Δήμων για υποβολή κοινών προτάσεων στο διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδος - FYROM.
 
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα διαχείρισης ενέργειας και προγράμματα για την προώθηση εναλλακτικού τουρισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο Δήμων.

Από το Γραφείο Τύπου

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Λ.Γ.Α. ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Λ.Γ.Α.
ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Σάς ενημερώνουμε ότι οι προγραμματισμένες για τις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2016, ενημερωτικές συναντήσεις από τον Ε.Λ.Γ.Α. στις Σέρρες, με θέμα: "Η ασφάλιση και η προστασία της Αγροτικής Δραστηριότητας και οι προοπτικές της", αναβάλλονται με απόφαση του Ε.Λ.Γ.Α. Για τον επαναπρογραμματισμό των παραπάνω συναντήσεων θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση.

Εκδήλωση με θέμα:«Αντιμέτωποι με τη βία κατά των γυναικών» Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                     Σέρρες 12 Φεβρουαρίου 2016
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 2321350112


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήμος Σερρών και Φαρμακευτικός Σύλλογος
Εκδήλωση με θέμα:«Αντιμέτωποι με τη βία κατά των γυναικών»

12-2-16 agiani.jpgΤο ΚέντροΣυμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίαςτου Δήμου Σερρών με την Αντιδήμαρχο Σερρών κ. Αγιανίδου σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Σερρών πραγματοποίησαν εκδήλωση στις 7 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ με θέμα «Αντιμέτωποι με τη βία κατά των γυναικών».

Στην σύντομη ομιλία της η Αντιδήμαρχος Σερρών κ. Σταυρούλα Αγιανίδου αναφέρθηκε στην πλούσια δράση και συνεργασία του Κέντρου με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Σερρών «ο οποίος με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειες για την ευμάρεια των συμπολιτών μας» είπε η Αντιδήμαρχος.

Το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ενδιαφέρουσες ιδέες και πληροφορίες, μέσα από τη βιωματική άσκηση που συμμετείχαν.

Από το Γραφείο Τύπου

12-2-16 agiann.jpg12-2-16 agian.jpg

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Λ.Γ.Α. ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ 10-2-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    Σέρρες 10 Φεβρουαρίου 2016
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 2321350112


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Λ.Γ.Α. ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν από τον Ε.Λ.Γ.Α. σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών - Διεύθυνση Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας, δύο ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα: «Η ασφάλιση και η προστασία της Αγροτικής Δραστηριότητας και οι προοπτικές της», στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ (Εθ. Αντίστασης 34) στις Σέρρες.

Προτεραιότητα και υποχρέωση για τον Ε.Λ.Γ.Α. αποτελεί η σωστή ενημέρωση όλων όσων εμπλέκονται με το θεσμό των γεωργικών ασφαλίσεων και κυρίως των παραγωγών, σε ότι αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Η ενιαία αντίληψη και ενιαία απάντηση από μέρους των εμπλεκομένων γεωτεχνικών σε ερωτήματα που θέτουν οι παραγωγοί για τα γεωργικά δρώμενα, αποτελεί γενικότερη υπηρεσιακή υποχρέωση.

Επιπρόσθετα, η πολύτιμη συμβολή των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ στη διεκπεραίωση του έργου του οργανισμού, καθιστά απαραίτητη τη συνεχή ενημέρωσή τους για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών ο ΕΛΓΑ διοργανώνει ενημερωτικές συναντήσεις σε περιοχές της Επικράτειας, με θέματα που άπτονται όλου του φάσματος της ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως ακολούθως:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΩΡΑ

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 18/2/2016

09:00 - 14:30

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΕΛΓΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/2/2016

09:00 - 13:00


Ο Δήμος Σερρών και ο ΕΛΓΑ προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν στις παραπάνω συναντήσεις.

Από το Γραφείο Τύπου




ΔΤ για Εκδήλωση ευαισθητοποίησης «Αντιμέτωποι με τη βία κατά των γυναικών» 4-2-16 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης «Αντιμέτωποι με τη βία κατά των γυναικών» (βιωματικό εργαστήρι)

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Σερρών θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θέμα «Αντιμέτωποι με τη βία κατά των γυναικών» (βιωματικό εργαστήρι), την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18:00 στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ (Πρώην Δ.Ε.Π.Κ.Α.), Εθνικής Αντίστασης 34.

Η παραπάνω εκδήλωση υλοποιείται στα πλαίσια της συνεργασίας φορέων και επιστημονικών κλάδων που έρχονται σε επαφή με περιστατικά βίας κατά γυναικών με σκοπό την βέλτιστη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τα στοιχεία επικοινωνίας για το Συμβουλευτικό Κέντρο είναι:
Δ/νση: Ίωνος Δραγούμη 10, Τ.Κ. 62100 Σέρρες
Τηλ.:  23210-22253, Φαξ : 23210-22268

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.30 έως 17.00
E- mail: womenaid@serres.gr
fb page: www.facebook.com/sumvouleutikokentrogunaikwnserrwn




Πρωτόκολλο συνεργασίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.του Δήμου Σερρών με πέντε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Βόρειας Ελλάδας (2/2/16) Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                        
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
Δευτέρα, 2/2/2016
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ

 
ΘΕΜΑ: Πρωτόκολλο συνεργασίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.του Δήμου Σερρών με πέντε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Βόρειας Ελλάδας

photo.jpg

Η Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, Σοφία Μπιτζίδου και πέντε ακόμη Πρόεδροι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. από Βέροια, Κομοτηνή, Καβάλα, Κοζάνη και Ιωάννινα ,πραγματοποίησαν ιστορικής σημασίας συνάντηση, όπου υπογράφτηκε πρωτόκολλο
συνεργασίας μεταξύ τους, με την σημειολογική ονομασία "ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ"

Η πρώτη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Καβάλα με πρωτοβουλία της Δημάρχου κας Δήμητρας Τσανάκα και της τότε προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Καβάλας κυρίας Μαρίας Καραβία όπου η διάθεση
συνεργασίας από όλους τους Προέδρους ήταν έκδηλη και κατατέθηκε το πρώτο πρωτόκολλο συνεργασίας .Η εποικοδομητική συζήτηση και οι προτάσεις που κατατέθηκαν από όλα τα μέρη, οδήγησε στην μορφοποίηση ενός πιο
ολοκληρωμένου πρωτοκόλλου συνεργασίας που εγκρίθηκε καταρχήν από όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των έξι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
Η συνάντηση των Προέδρων στην πόλη της Βέροιας ολοκληρώθηκε με την οριστικοποίηση της συνεργασίας και την υπογραφή του πρωτοκόλλου από όλα τα μέλη.

ΔΤ - Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων (25/1/2016) Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                        
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
Δευτέρα, 25/1/2016
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Ο Δήμος Σερρών κάνει έκκληση πρός τους δημότες, να  βοηθήσουν στην ανακάλυψη κάποιων, που συστηματικά  αφήνουν αδέσποτα ζώα στους  δρόμους

25-1-16 adespota.jpg

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το δημοτικό κυνοκομείο του Δήμου Σερρών, Χρήστος Γρηγοριάδης, την Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016.
Συγκεκριμένα ο κ. Χρήστος Γρηγοριάδης , αναφέρθηκε στο οξύ πρόβλημα των αδέσποτων ζώων,  πρόβλημα που γίνεται οξύτερο και από τις καταγγελίες πολιτών, για επιθέσεις αδέσποτων σκύλων.
Έκανε έκκληση προς τους πολίτες και τους παρακάλεσε να επικοινωνούν αμέσως με το Δήμο Σερρών ή την Αστυνομία, όταν βλέπουν κάποιους, να εγκαταλείπουν ζώα στους δρόμους.
Γιατί, όπως ανάφερε, παρατηρείται το εξής παράδοξο φαινόμενο.
Τη μιά μέρα οι υπάλληλοι του κυνοκομείου μαζεύουν τα αδέσποτα ζώα από μια περιοχή, και την άλλη μέρα, στην ίδια περιοχή, υπάρχουν καινούργια αδέσποτα.
Δηλαδή, κάποιοι συστηματικά αφήνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην πόλη αδέσποτα ζώα.
Ήδη ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα και στον Αστυνομικό Διευθυντή και ζήτησε την συνδρομή τους, προκειμένου να συλληφθούν οι υπαίτιοι.
Συνεχίζοντας, ο κ. Χρήστος Γρηγοριάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται, για να περιοριστεί το πρόβλημα.
Ο Δήμος Σερρών, από το 2011 έως σήμερα, δαπάνησε για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και το δημοτικό κυνοκομείο, 550.000 ευρώ περίπου. Όμως το πρόβλημα  των αδέσποτων δεν θα λυθεί, αν κάποιοι από τους συμπολίτες μας δεν υιοθετήσουν σωστή και ανθρώπινη συμπεριφορά πρός τα ζώα.
Δηλαδή, όταν κάποιος πολίτης παίρνει ένα ζωάκι στο σπίτι του, δεν θα πρέπει μετά από λίγο  χρονικό διάστημα, να το παρατάει στο δρόμο. Τέτοιες πράξεις είναι εγκληματικές και για τα ζώα και για τους ανθρώπους.
Αφενός τα εγκαταλελειμμένα ζώα είναι εκτεθειμένα σε διάφορους κινδύνους,  με ότι αυτό σημαίνει, αφετέρου δαπανώνται τεράστια ποσά, σαν αυτά που δαπανά ο Δήμος Σερρών, για να γίνει η περισυλλογή, η προστασία και η φροντίδα των αδέσποτων ζώων.
Με τα ποσά αυτά θα μπορούσαν να βοηθηθούν άποροι συμπολίτες μας, είπε ο Χρήστος Γρηγοριάδης.
Ολοκληρώνοντας, κάλεσε τους πολίτες να σταθούν με ωριμότητα και υπευθυνότητα, απέναντι στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, ώστε και με την αρωγή του Δήμου Σερρών,  να υπάρξει λύση το ταχύτερο δυνατόν.


Από το γραφείο τύπου
21-1-16 Συμμετοχή του Δήμου Σερρών σε σεμινάριο στις Βρυξέλλες Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  Σέρρες 21 Ιανουαρίου 2016
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Συμμετοχή του Δήμου Σερρών σε σεμινάριο στις Βρυξέλλες
για νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
με τίτλο "Urban Innovative Actions (UIA)"

21-1-16 12597011_10153821899188279_1614223113_o.jpg
Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Καρπουχτσής, προκειμένου να διερευνηθεί η αξιοποίηση από το Δήμο Σερρών ενός νέου Ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος με τίτλο Urban Innovative Actions (UIA). Το πρόγραμμα αυτό, με συνολικό προϋπολογισμό 371 εκ. € για την περίοδο 2015-2020, αποτελεί μια νέα ευκαιρία για δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων να χρηματοδοτήσουν σε ποσοστό 80% έργα που στοχεύουν σε δράσεις καινοτόμου αστικής ανάπτυξης βασισμένα στις δώδεκα προτεραιότητες της ευρωπαϊκής ατζέντας για την αστική ανάπτυξη.


Η πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων, η οποία είναι ανοιχτή από 15 Δεκεμβρίου 2015 έως 31 Μαρτίου 2016, έχει προϋπολογισμό 80 εκ € και στοχεύει σε τέσσερις θεματικές ενότητες:

·Ενεργειακές προκλήσεις

·Αντιμετώπιση αστικής φτώχειας

·Επενδύσεις σε ενέργειες ενσωμάτωσης μεταναστών και προσφύγων

·Τοπική οικονομία - δεξιότητες κι απασχόληση.



Κάθε δήμος άνω των 50.000 κατοίκων μπορεί να υποβάλει επενδυτική πρόταση από 1 έως 5 εκ € για την αντιμετώπιση με καινοτόμο τρόπο μίας εκ των παραπάνω θεματικών ενοτήτων.


Από το Γραφείο Τύπου







Μέτρα προφύλαξης λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων 13-1-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Σέρρες 13 /1 /2016
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Κων/νου Καραμανλή 1
Ταχ. Κωδ.: 62100, Σέρρες
Πληροφορίες: Σαμαράς Γ.
Τηλέφωνο: 2321047926                                                   ΠΡΟΣ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
FAX: 2321047927                                                                     ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΘΕΜΑ: Μέτρα προφύλαξης λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στα πλαίσια της προφύλαξης δυσάρεστων καταστάσεων που ενδεχομένως να προκύψουν ενόψει της χειμερινής περιόδου, λόγω αλλαγών των καιρικών συνθηκών και πιθανών εκδηλώσεων εντόνων καιρικών φαινομένων, η συνδρομή των δημοτών μας κρίνεται απαραίτητη για την αντιμετώπιση και την ελαχιστοποίηση των συνεπειών των παραπάνω φαινομένων.

Προτείνονται τα κάτωθι μέτρα προφύλαξης:

1. Να διατηρείτε καθαρές τις υδρορροές στις οικοδομές σας.

2. Να γίνετε καθαρισμός των φρεατίων που βρίσκονται μπροστά ή παραπλεύρως των οικιών σας, ώστε να μην είναι φραγμένα από (χόρτα, ξύλα, πέτρες, κλπ.) για να λειτουργήσουν κανονικά.

3. Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκεστε στο αυτοκίνητό σας:

α) να το ακινητοποιήσετε στην άκρη του δρόμου.
β) να είναι μακριά από τα δέντρα και τα ηλεκτροφόρα καλώδια.
γ) να έχετε αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης.

4. Αν κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης βρίσκεστε στο αυτοκίνητό σας:

α) να έχετε ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις σας.
β) να χρησιμοποιείτε αντιολισθητικές αλυσίδες.
γ) να ταξιδεύετε κυρίως την ημέρα από κεντρικούς δρόμους ενημερώνοντας τους οικείους σας για τη διαδρομή σας.
δ) να μην οδηγείτε σε δύσβατες ορεινές περιοχές.
ε) να διατηρείτε απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Γενικές Οδηγίες για τη χιονόπτωση:
α) Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω με την κακοκαιρία.
β) Να φοράτε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
γ) Να ελέγξετε το δίκτυο ύδρευσης και τον ηλιακό θερμοσίφωνα (οι σωλήνες να είναι μονωμένες) του σπιτιού σας.
δ) Να υπάρχει αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα.
ε) Να διατηρείτε καθαρά τα πεζοδρόμια έμπροσθεν των οικοδομών σας.

Οι μετακινήσεις των αυτοκινήτων σας να μειώνονται σημαντικά στην αιχμή των εντόνων καιρικών φαινομένων, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος και μέσα στην πόλη να χρησιμοποιείτε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη κατανόησή σας.
 
Ανακοινώσεις (74 στοιχεία)
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (10 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου (19 στοιχεία)
Δελτία τύπου παλιοτέρων ετών (580 στοιχεία)
Εργασία στις Σέρρες (1 στοιχείο)
Προκηρύξεις Θέσεων (1 στοιχείο)
Συνεδριάσεις Δημ. Ενοτήτων (163 στοιχεία)
Συνεδριάσεις Τοπ. Ενοτήτων (129 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημάρχου (54 στοιχεία)
Τομέας Αθλητισμού (24 στοιχεία)
Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας (30 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών