Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
27 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Δημ. Επιτροπών

Ενημέρωση Πολιτών / Δελτία Τύπου
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΛΗΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες  14/4/ 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΛΗΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-4-2016
14-4-16_pali.jpg
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Παμπαίδων-Πανκορασίδων θα φιλοξενήσει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά  ο Δήμος Σερρών, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του, στο κλειστό γυμναστήριο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων , το Σάββατο 16-4-2016.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν προκειμένου να στεφθούν πρωταθλητές για τη φετινή χρονιά και να επανδρώσουν αύριο τις Εθνικές Ομάδες Πάλης από όπου θα προκύψουν οι αυριανοί ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Πάνω από 600 άτομα (αθλητές, αποστολές ομάδων, συγγενείς αθλητών, κ.α.),θα βρεθούν στην πόλη των Σερρών, κατά την διάρκεια των αγώνων.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε την Πέμπτη 14-4-2016,  ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, τόνισε οτι η δημοτική αρχή έφερε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης  το 2012, είναι η πέμπτη χρονιά που πραγματοποιείται και αποτελεί πλέον θεσμό για τον Δήμο Σερρών.

Συνεχάρη τους διοργανωτές, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές και στις αθλήτριες , κάλεσε όλους τους Σερραίους να παρακολουθήσουν τους αγώνες και δήλωσε υπερήφανος που ο Δήμος Σερρών έχει αναδειχθεί σε κέντρο σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν επίσης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Σοφία Μπιτζίδου, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε οτι ο αθλητισμός όπως και ο πολιτισμός στις Σέρρες, βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Επίσης στην συνέντευξη συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μάκης Τενεκετζής, ο Εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Στεργίου, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Χαράλαμπος Ελισιάδης καθώς και ο Προπονητής του Παλαιστικού Συλλόγου Καλών Δέντρων Χρήστος Γάτσιος.

Οι προπονητές αναφερόμενοι στους αγώνες , τόνισαν ότι είναι υψηλού επιπέδου και ότι περιμένουν   να προκύψουν οι αυριανοί πρωταθλητές που θα επανδρώσουν  τις εθνικές ομάδες των επόμενων ετών.

Να υπενθυμίσουμε οτι την συνδιοργάνωση των αγώνων ανέλαβαν ο Δήμος Σερρών , το Επιμελητήριο, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης , ο Παλαιστικός Σύλλογος Καλών Δέντρων και  ο παλαιστικός σύλλογος Διογένης Σερρών.

Η τελετή λήξης της 12ης Μαθητιάδας στο Δήμο Σερρών Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ& ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η τελετή λήξης της 12ης Μαθητιάδας στο Δήμο Σερρών

Το Ραντεβού στην Πρώτη Σερρών των μαθητών  της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια, που θα συμμετάσχουν στην 12η (ΙΒ') Μαθητιάδα  είναι στις 15-19 Απριλίου 2016

Η μεγάλη αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση που ενώνει την ελληνική μαθητιώσα νεολαία από κάθε γωνιά της πατρίδας μας αλλά και από όλο τον κόσμο, από τον Σεπτέμβριο του 2009 αποτελεί και νομοθετημένο θεσμό του Ελληνικού κράτους.

Η Μαθητιάδα ως το μοναδικό ίσως κληροδότημα της γνωστής «άϋλης κληρονομιάς των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004» σκοπό έχει να μεταλαμπαδεύσει με βιωματικό τρόπο σε κάθε ελληνόπουλο απανταχού της γης τις πανανθρώπινες αξίες που γέννησε ο ελληνισμός, όπως εκφράζονται μέσα από τον ολυμπισμό, κάνοντάς το έτσι ενεργό πρεσβευτή του οικουμενικού ελληνικού πνεύματος.

Ένα μοναδικό, παγκόσμιο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, στο οποίο αυτά τα 15 χρόνια έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 10.000 μαθητές, εκπροσωπώντας σχολεία από τους 52 νομούς της Ελλάδας και από 43 χώρες και των 5 Ηπείρων. Επίσης, για την επιτυχία της διοργάνωσης συνεισφέρουν εθελοντικά περισσότερα από 300 άτομα.

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχοντας ενεργά στις παράλληλες δράσεις της IB' Μαθητιάδας διοργανώνει την τελετή λήξης της στις 18 Απριλίου 2016 και ώρα 21.00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Με σύνθημα «αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα» η φετινή Μαθητιάδα σκοπό έχει να αναδείξει την προσωπική οντότητα και την αξία που έχει κάθε άνθρωπος.

Το πρόγραμμα της τελετής λήξης περιλαμβάνει:
  • 21.00μ.μ.  ΑΦΙΞΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
  • 21.30μ.μ.  ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ - ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤ
  • 1.31μ.μ  ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
  • 21.50μ.μ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ
  • 22.10μ.μ. ΚΗΡΥΞΗ ΛΗΞΗΣ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ-ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΩΝ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ- ΥΜΝΟΣ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ
  • 22.20μ.μ. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΗΜΑΙΩΝ
  • 22.25 μ.μ. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Lets do it Greece 2016 Εκτύπωση
lets_do_it.jpgΕνώ βρισκόμαστε στο μέσο της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού Let's do it Greece και ήδη σχολεία του Δήμου μας έχουν πραγματοποιήσει δράσεις εθελοντικού καθαρισμού των σχολικών αυλών και των γειτονικών τους πάρκων, ενισχύοντας μάλιστα τη δράση τους με φυτεύσεις λουλουδιών στα παρτέρια της σχολικής αυλής, συνεχίζουμε το κάλεσμα προς τους εθελοντές για τη συμμετοχή και τον συντονισμό τους στο Let's do it Greece, την Κυριακή 17 Απριλίου.

Υπάρχει ήδη η εφαρμογή ΧΑΡΤΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ όπου μπορείτε να δηλώσετε την περιοχή που επιθυμείτε να καθαρίσετε και να ενημερωθείτε για τις περιοχές που δηλώθηκαν ήδη από άλλους εθελοντές. Για όσους δεν έχουν ανεβάσει ακόμη τη δράση τους μπορείτε να το κάνετε  εδώ Δήλωση Δράσης και στη σελίδα του  http://LetsdoitGreece.org 

Και μια ακόμα πρόταση για τους εθελοντές όπως την ανακοίνωσε η Οργανωτική Ομάδα Εθελοντών του Let's do it Greece: "Την ημέρα της δράσης, γεμίζουμε τις μπαταρίες στις φωτογραφικές και τα κινητά τηλέφωνα για να αποτυπώσουμε το πριν και το μετά των δράσεών μας. Τα χαμόγελα, τις προσπάθειες αλλά και τη δύναμη των εθελοντών! Χρησιμοποιούμε όλοι μαζί το #letsdoitgreece στις αναρτήσεις μας στο facebook, και Γινόμαστε η Αλλαγή που Περιμένουμε!

 
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις δράσεις σας!


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Σέρρες  11-04-2016
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                  
Δ/νση  Κοινωνικής   Προστασίας- Υγείας                             Προς : Το Φροντιστήριο
Παιδείας και Πολιτισμού                                                               ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
                                                                                                 

Ευχαριστήριο

11-4-16 agones podosferou5.jpgΕκ μέρους του Δήμου Σερρών και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας θα ήθελα να εκφράσω εκ βάθους καρδίας τις ευχαριστίες όλων μας, για την πρόθυμη, διακριτική, ανιδιοτελή ανθρωπιστική χειρονομία σας, να προσφέρετε τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής σε άπορες οικογένειες του Δήμου Σερρών και να συμβάλλετε στον εμπλουτισμό και την ποιοτική αναβάθμιση   του Κοινωνικού μας έργου.

Θα ήθελα να τονίσω πως η δωρεά σας αποτελεί κατάθεση ψυχής για τον Δήμο και το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, καθώς, στους χαλεπούς καιρούς που βιώνει η πατρίδα μας, βρήκε πραγματικό νόημα. Εκείνο της αγάπης για κάθε συνάνθρωπο (κυρίως γι' αυτόν που έχει ανάγκη τη στήριξή μας) και της αλληλεγγύης, με την κοινωνική της διάσταση.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι το έργο της κοινωνικής αλληλεγγύης που υπηρετώ είναι πολύπλευρο και δυστυχώς ο Δήμος Σερρών, όπως και γενικότερα η πολιτεία ολόκληρη, δεν μπορεί να το εκπληρώσει όπως θα το ήθελε, εξαιτίας της οικονομικής κυρίως αδυναμίας του. Γι αυτό, η συνδρομή πολλών συμπολιτών μας με υψηλά ανθρωπιστικά αισθήματα, κοινωνική συνείδηση, εθελοντική προσφορά, είναι συλλογική δύναμη που στηρίζει, ιδίως όταν συντρέχει ανάγκη, το κοινωνικό έργο των υπηρεσιών του Δήμου μας.
Επί πλέον, δεχθείτε παρακαλώ τα θερμά μου συγχαρητήρια για την διοργάνωση του   φιλανθρωπικού αγώνα που έλαβε χώρα την Κυριακή  στις 10 Απριλίου και ώρα 19.00 μ.μ.  στο αθλητικό κέντρο ENERGY.

Ευχόμαστε ολόψυχα να έχετε πάντα την ίδια δύναμη και θέληση στο αξιόλογο έργο σας και ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία μαζί σας.


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ - ΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ

  11-4-16 agones podosferou6.jpg11-4-16 agones podosferou.jpg

 

 
ΔΤ για Συμπληρωματική διανομή τροφίμων από το Δήμο Σερρών Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες  13 Απρίλιου  2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμπληρωματική διανομή τροφίμων από το Δήμο Σερρών, στις   20 Απριλίου  2016,
μόνο για όσους δεν παρέλαβαν τα τρόφιμα της πρώτης διανομής του Επισιτιστικού  Προγράμματος.


13-4-16 epis.jpg


Η πρώτη διανομή των τροφίμων  του Επιχειρησιακoύ Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) στους ωφελούμενους  του Δήμου Σερρών έγινε στις   4 - 6 Απριλίου 2016.  Για όσους  από τους ωφελούμενους δεν προσήλθαν θα  ακολουθήσει μια συμπληρωματική διανομή στις 20  Απριλίου 2016.  Τα  προϊόντα είναι  φακές, φασόλια, μακαρόνια, ελαιόλαδο, μωρομάνδηλα για όσους έχουν βρέφη που έχουν γεννηθεί το 2013, 2014, 2015. Η  διανομή θα πραγματοποιηθεί στο 3ο χλμ Εθνικής Οδού Σερρών - Νιγρίτας, στην εταιρία του κ. Στάθη Ταυλαρίδη,  την Τετάρτη 20 Απριλίου  2016 ώρες 9:00π.μ.- 14:00μμ.

Να τονιστεί πως για την παραλαβή των προϊόντων απαραίτητη είναι η προσκόμιση επίσημου έγγραφου στο όποιο αναφέρεται ο ΑΜΚΑ είτε του αιτούντα είτε οποιουδήποτε άλλου μέλους της εγκεκριμένης οικογένειας. Οι δικαιούχοι επίσης θα πρέπει να προσέρχονται  στο σημείο διανομής του φορέα υποστήριξης, με το δελτίο της  ταυτότητας και την έντυπη εγκεκριμένη αίτηση ΗΔΙΚΑ _ ΤΕΒΑ. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει στο σημείο Διανομής για λόγους υγείας, ηλικίας ή αναπηρίας τα προϊόντα τους μπορούν  να παραδίδονται  σε τρίτο πρόσωπο μόνο με την προσκόμιση  εξουσιοδότησης με βεβαίωση γνησίου υπογραφής.

Από το Γραφείο Τύπου
ΔΤ για επίσκεψη του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                              Σέρρες   12 -  04  - 2016
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                       


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΤΟΜΙΣΛΑΒ ΝΙΚΟΛΙΤΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ
 ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
  ΠΕΤΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ.
 

12-4-16 serbos proe.jpg"Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε στο Σερραϊκό λαό, ότι την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 θα επισκεφθεί την πόλης μας, ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς. Η παρουσία του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας, αποτελεί τιμή για τους Σερραίους πολίτες".

Αυτά δήλωσε σε συνέντευξη  τύπου ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, την Τρίτη 12 Απριλίου 2016, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Παπαβασιλείου Βασιλείου, του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης κ Γρηγοριάδη Παναγιώτη και του εκπροσώπου τύπου του Δήμου κ. Στεργίου Νικολάου.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς, πραγματοποιείται  μετά από πρόσκληση της Δημάρχου Σερρών κ. Πέτρου Αγγελίδη  προς τον Πρόεδρο  της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γρηγοριάδη Παναγιώτη, στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει αναλάβει ο Δήμος Σερρών για την καλλιέργεια και ενίσχυση των δεσμών φιλίας με Δήμου γειτονικών χωρών, επισκέφθηκαν το Βελιγράδι στις 10 Δεκεμβρίου 2014 και ο Δήμαρχος Σερρών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας  κ.  Τόμισλαβ Νίκολιτς στο προεδρικό μέγαρο, όπου και του παρέδωσε την πρόσκληση για επίσκεψή του στις Σέρρες.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος θα αφιχθεί στην πόλη των Σερρών την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 το πρωί, ώρα 11.00 και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του Διοικητηρίου  θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Σερρών. Εν συνεχεία θα μεταβεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, όπου θα τελεσθεί θεία λειτουργία  προεξάρχοντος  του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου. Κατόπιν θα επισκεφθεί  την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και μετά θα ακολουθήσει  επίσκεψη  στον πύργο του Ορέστη της Ακρόπολης Σερρών.

Η επίσκεψη του Προέδρου θα ολοκληρωθεί με την παράθεση γεύματος. Μετά το γεύμα ο Πρόεδρος, θα αναχωρήσει από την πόλη των Σερρών.

Τέλος, ο κ. Αγγελίδης ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γρηγοριάδη Παναγιώτη, για τις ενέργειές του και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που ανέπτυξε σε όλη αυτήν την προσπάθεια για την έλευση του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας, συνεργαζόμενος με το Προξενείο της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη.


pdf Πρόγραμμα επίσκεψης 1.36 Mb
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σερρών

ΔΤ για δωρεάν καρδιαγγειακός έλεγχος στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκουτάρεως Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες  12 Απρίλιου  2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12-4-16 kardioaggiakos elegxos.jpg

Ο Δήμος Σερρών, με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της  Αντιδημαρχίας  Κοινωνικής  Μέριμνας και Υγείας, πραγματοποιεί εκδήλωση, ανοικτή προς το κοινό, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για κάποιες σημαντικές παθήσεις.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκουτάρεως, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 και ώρα έναρξης 9:00π.μ.

Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης, σε όποιον από τους παρευρισκόμενους το επιθυμεί, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν καρδιαγγειακός έλεγχος, ο οποίος θα περιλαμβάνει έλεγχο Λιπιδαιμικού Προφίλ (Χοληστερόλη, Τριγλυκερίδια, HDL, LDL, γλυκόζη αίματος κ.α.) & μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης, από ειδικά εκπαιδευμένους Επαγγελματίες Υγείας.

Η αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία έχει τη στήριξη όλων των φορέων του Δήμου Σερρών.

Συνίσταται 12 ώρες πριν την εξέταση, όποιος ενδιαφέρεται για τους παραπάνω ελέγχους, να παραμείνει νηστικός.

Από το Γραφείο Τύπου








12-4-16 Δ.Σ. - Δίκτυο Δήμων Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες  12 Απρίλιου  2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων
Ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης στο Δ.Σ.

diktio ellinikon geuseon.jpgΜέλος του νεοσυσταθέντος διοικητικού συμβουλίου του Δικτύου των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων εξελέγη ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

Ειδικότερα, η εκλογή των μελών του 9μελούς διοικητικού συμβουλίου και η συγκρότησή τους σε Σώμα (κατά τη διάρκεια πανηγυρικής τελετής στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας την Πέμπτη 7 Απριλίου) αποτέλεσε και το αντικείμενο της 1ης Γενικής Συνέλευσης των εταίρων του Δικτύου, το οποίο αποτελεί αστική-μη κερδοσκοπική εταιρεία.

Το διοικητικό συμβούλιο

Στις αρχαιρεσίες εξελέγησαν ομόφωνα και συγκροτήθηκαν σε Σώμα οι ακόλουθοι:

1. Γιώργος Λαζουράς, Δήμαρχος Καλαβρύτων, Πρόεδρος
2. Ελευθέριος Ιωαννίδης, Δήμαρχος Κοζάνης, Αντιπρόεδρος
3. Χρήστος Σινάνης, Δήμαρχος Καλαμπάκας, Μέλος
4. Δημήτρης Καφαντάρης, Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Μέλος
5. Δημήτριος Οικονόμου, Αναπτυξιακή Λάρισας ΑΑΕ ΟΤΑ, Μέλος
6. Αλέξανδρος Διαμαντάρας, Δήμος Λαμιαίων, Μέλος
7. Φωτεινή Στεφανιδάκη, Πρόεδρος Αναπτυξιακής Λήμνου ΑΑΕ ΟΤΑ, Μέλος
8. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, Αντιδήμαρχος Σερρών, Μέλος
9. Αλέξανδρος Κουτσούρης, Επίκουρος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος

Επίσης ορίστηκαν :

α) Διαχειριστής της εταιρείας o Μαρίνης Μπερέτσος, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Πάρνωνα AAE OTA
β) Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής οι κάτωθι:
- Ζωή Γκερεχτέ, Δ/ντρια της Αναπτυξιακής Κοζάνης ΑΑΕ ΟΤΑ
- Ηρώ Τσιμπρή, Γεν. Δ/ντρια της Αναπτυξιακής Αχαΐας ΑΕ ΟΤΑ
- Παναγιώτης Πάτρας, Γεν. Δ/ντης της Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ
- Βασίλης Μπέλλης, Γεν. Δ/ντης της Αναπτυξιακής Καρδίτσας ΑΑΕ ΟΤΑ
- Μιχάλης Σκορδάς, Γεν. Δ/ντης της Αναπτυξιακής Καβάλας ΑΑΕ ΟΤΑ

Περί τίνος πρόκειται...

Η νεοσύστατη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με τίτλο «Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων» είναι το αποτέλεσμα του Διατοπικού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο: «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» που υλοποιήθηκε μέσω του προγράμματος LEΑDER, με την συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ)2007-2013.

Στο ανωτέρω Διατοπικό Σχέδιο είκοσι μία (21) Αναπτυξιακές Εταιρίες και πενήντα έξι (56) Δήμοι της Ελλάδας συνεργάστηκαν με βασικό στόχο την ανάδειξη και προβολή της γαστρονομικής παράδοσης της Ελλάδος, με γεύσεις, εδέσματα και αγροδιατροφικά προϊόντα που διαθέτουν ποιότητα, φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού.

Από το Γραφείο Τύπου

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ για 13-4-16 Εκτύπωση
ΜΑΞΙΜΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ                 Σέρρες  11 Απριλίου 2016
              Ν.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 21
                    ΣΕΡΡΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ
                                                                                                            
Προς
Τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης
Σέρρες

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Σωκράτης, η ηθική φιλοσοφία στην καθημερινή ζωή» του Κωνσταντίνου Σαπαρδάνη.
                   Εισηγητές: Γιώργος Κωστούρος, Ζήσης Μητλιάγκας, φιλολόγοι.

Με μια θαυμάσια πνευματική εργασία, τέκνο του έρωτα προς το Πλατωνικό έργο, του νεαρού συμπολίτη μας Κωνσταντίνου Σαπαρδάνη , θα ασχοληθούν στο επόμενο μάθημα, Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, οι βασικοί συνεργάτες του Πνευματικού μας συμποσίου, Γιώργος Κωστούρος και Ζήσης Μητλιάγκας , φιλόλογοι.

Συγκεκριμένα:

Το βιβλίο δομείται σε δύο μέρη. Το πρώτο (το ένα πέμπτο το βιβλίου) είναι μια εισαγωγή στο ιστορικό πλαίσιο όπου έζησε και φιλοσόφησε ο Σωκράτης καθώς και μια πρώτη, γενική, παράθεση των σκέψεών του. Πιο συγκεκριμένα, μελετώνται ο στόχος του  φιλοσοφικού του βίου, οι βασικές αρχές του, η σχέση του με τους Σοφιστές, η μαιευτική  μέθοδος, η θρησκεία του και το πρόβλημα των πηγών από όπου αντλούμε στοιχεία.

Στο δεύτερο και κύριο μέρος πραγματεύονται ένας-ένας όλοι οι σωκρατικοί διάλογοι του  Πλάτωνα. Καθώς ο συγγραφέας απευθύνεται σε αναγνώστες που ίσως δεν έχουν γνωριμία με το πρωτότυπο πλατωνικό κείμενο. Για κάθε διάλογο παρουσιάζει το κεντρικό θέμα, προχωράει σε φιλοσοφική και, όπου χρειάζεται, ιστορική ανάλυση και ολοκληρώνει με δικό του σχολιασμό.

Καθώς στοχεύει στον μη καταρτισμένο αναγνώστη, το βιβλίο είναι εκλαϊκευμένο, χωρίς όμως η απλότητά του να χαρίζεται στην βαθιά ανάλυση του φιλοσοφικού περιεχομένου. Επιπλέον, με τον σχολιασμό του, ο συγγραφέας στοχεύει στο να αναδείξει την απλότητα, τη διορατικότητα και τη διαχρονική αξία της προσφοράς του Σωκράτη, αποδεικνύοντας  την επικαιρότητά της.

Ο Σαπαρδάνης Κωνσταντίνος γεννήθηκε στη Δράμα το 1981 και μεγάλωσε στις Σέρρες. Σπούδασε στο Οικονομικό τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αρθρογραφεί τακτικά σε τοπική σερραϊκή εφημερίδα, στον ιστότοπο
eranistis.net και στο tvxs.gr. Η θεματολογία του εκτείνεται σε θέματα φιλοσοφίας, ιστορίας, επιστήμης και πολιτικής.

Ο Γιώργος Κωστούρος, υπηρετεί με επιστημοσύνη, ήθος και συνέπεια τη Δημόσια εκπαίδευση, πολύτιμος αρωγός της σπουδάζουσας νεολαίας μας. Πρόσφατα εντυπωσίασε με την παρουσία του, ως εισηγητή, στο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλόλογων, για τον Σοφοκλή, που οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στις Σέρρες ο σύνδεσμος φιλολόγων του Νομού Σερρών.

Πρόσφατα πάλι γοήτευσε τους μαθητές του Πνευματικού μας Συμποσίου, με τον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή. Με λιτό και ουσιαστικό λόγο άφησε μέσα μας ανάγλυφη την εικόνα του αγωνιζομένου, μέσα από πολλά δεινά, ανθρώπου καταλήγοντας στο σπουδαίο ουτοπικό και τραυματικό..... για την εποχή μας, αξίωμα: καλύτερα να χάνεις έντιμα, πάρα να νικάς ανέντιμα.

Τα μαθήματα, εδώ και δεκατρία χρόνια, γίνονται συνέχεια κάθε Τετάρτη, ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα ομιλιών του Μαξίμειου  Πνευματικού Κέντρου.

Συντονιστές είναι οι εκπαιδευτικοί : Θεολόγης Ανδρονίδης, Νότας Θωμάς, Χασιωτάκη Ειρήνη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Χορηγός η Α.Ε Θέρμη Σερρών (Τηλεθέρμανση)

  Για το Μαξίμειο Πνευμ.Κέντρο
                                                                              και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών
                                                                                         Ζήσης Μητλιάγκας
                                                                                               Φιλόλογος
Ο Δήμος Σερρών υποδέχεται την φλόγα της Μαθητιάδας Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ& ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Σερρών υποδέχεται την φλόγα της Μαθητιάδας

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχοντας ενεργά στις παράλληλες δράσεις της IB' Μαθητιάδας υποδέχεται στις Σέρρες τη φλόγα της Μαθητιάδας.

Στo πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της IB' Μαθητιάδας για πρώτη φορά πραγματοποιεί «Λαμπαδηδρομία» εκτός της Πρώτης Σερρών του Δήμου Αμφίπολης, ως μέρος του προγράμματος «Αθήνα-Ρίο», η οποία θα οδηγήσει την μαθητική φλόγα της Μαθητιάδας σε πάνω από 55 πόλεις και χωριά της Β. Ελλάδας.

Σκοπός της λαμπαδηδρομίας είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο των μαθητών, ως προς τα ιδεώδη της Μαθητιάδας, που με σύνθημα «Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» καλεί τους μαθητές να πάρουν στα χέρια το μέλλον τους μέσα από τη δική τους προσπάθεια. Με σύνθημα «αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα» η φετινή Μαθητιάδα σκοπό έχει να αναδείξει την προσωπική οντότητα και την αξία που έχει κάθε άνθρωπος.

Η αφή της φλόγας έγινε στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων στην Πρώτη Σερρών του Δήμου Αμφίπολης το μεσημέρι της 26ης Μαρτίου και κατόπιν η φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της προς τη Δυτική Μακεδονία και σε άλλους δήμους και θα επιστρέψει στην Πρώτη Σερρών στις 15 Απριλίου, μετά από 21 ημέρες πορείας στο Βορειοελλαδικό χώρο.

Στην πόλη των Σερρών θα αφιχθεί την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 και ώρα 20:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Το πρόγραμμα υποδοχής περιλαμβάνει:
  •  8.00μ.μ.  Έναρξη Λαμπαδηδρομίας
                         Διαδρομή: Κ. Καραμανλή με Κ. Αλεξανδρίδη (αφετηρία) έως Πλατεία Ελευθερίας
  •  8.30μ.μ.  Άφιξη Φλόγας-Άναμα βωμού Μαθητιάδας στην Πλατεία Ελευθερίας                     
  •  8.35μ.μ.  Ύμνος Μαθητιάδας
  •  8.40μ.μ.  Χαιρετισμοί επισήμων
  •  8.55μ.μ.  Μουσική εκδήλωση
  •   9.20μ.μ.  Αναχώρηση φλόγας



ΔΤ για ενημέρωση προέδρων από ΑΝΕΣΕΡ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  6 Απριλίου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
              Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνεργασία με την ΑΝΕΣΕΡ,
                 παρουσίασαν στους προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Σερρών,
                      το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LEADER(2014-2020).

6-4-16 aneser.jpgΟ Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, κάλεσε τους προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Σερρών, στο πρώην κτίριο της ΤΕΔΚ, την Τρίτη 5-4-2016, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που δίνει το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LEADER, για ένταξη έργων που θα υλοποιηθούν στις Κοινότητες του Δήμου Σερρών.

Η ενημέρωση έγινε από τον Διευθυντή της ΑΝΕΣΕΡ, Γιάννη Καλογερούδη.

Στη συνάντηση, εκτός από τους Προέδρους, συμμετείχαν  ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καρπουχτσής καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από το τμήμα προγραμματισμού του Δήμου Σερρών.

Μετά την ενημέρωση των προέδρων από την ΑΝΕΣΕΡ, οι πρόεδροι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις, προκειμένου να κατανοήσουν τις δυνατότητες που δίνει το νέο LEADER, για έργα στις Κοινότητές τους.

Η συγκεκριμένη ενημέρωση αποτελεί την πρώτη διερευνητική συλλογή προτάσεων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον κορμό του προγράμματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΑΝΕΣΕΡ, ως επικεφαλής του προγράμματος LEADER, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ανοικτής διαβούλευσης με τα τοπικά συμβούλια των Δήμων, με σκοπό την παρουσίαση δράσεων που δύναται να ενταχθούν οι Δήμοι, με σκοπό να συμβάλουν στην σχεδίαση του τοπικού προγράμματος LEADER.

Oι κατηγορίες έργων που δύναται να ενταχθούν έχουν ως εξής:

- Βελτίωση, αποκατάσταση και επέκταση δημοσίων κτηρίων για κοινωφελή χρήση
- Διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση πολιτιστικών χαρακτηριστικών της υπαίθρου
- Έργα υποδομών ή υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού.
-Έργα δημιουργίας, ανάπτυξης υποδομών και υπηρεσιών αναψυχής καθώς και ενέργειες ανάδειξης και προβολής για την αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής.
-Έργα που στοχεύουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των περιοχών.

Από το Γραφείο Τύπου

6-4-16 aneser1.jpg6-4-16 aneser3.jpg

















6-4-16 aneser2.jpg6-4-16 aneser4.jpg



Η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Σερρών θα εξυπηρετήσει τέσσερις χιλιάδες άπορους Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες  5  Απρίλιου  2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

Δελτίο Τύπου
Η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Σερρών θα εξυπηρετήσει τέσσερις χιλιάδες άπορους
συμπολίτες μας και η ΚΕΔΗΣ  διακόσιους, μέσω του επισιτιστικού προγράμματος.


5-4-16 dsc05822.jpgΟ Δήμος Σερρών ξεκίνησε την υλοποίηση του επισιτιστικού προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους άπορους πολίτες του.

Η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Σερρών θα εξυπηρετήσει τέσσερις χιλιάδες άπορους συμπολίτες μας και η ΚΕΔΗΣ διακόσιους.

Τους χώρους συγκέντρωσης και διανομής τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής (είδη καθαριότητας και ρουχισμού)  επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Σταυρούλα Αρβανίτη-Αγιαννίδου και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ Ευθύμιο Ραμπότα, στο 3ο χλμ της Εθνικής Οδού Σερρών-Νιγρίτας ,την Τρίτη 5-4-2016.

Ο κ. Αγγελίδης συνεχάρη την Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ και ιδιαίτερα τους δημοτικούς υπαλλήλους, διότι με την εθελοντική προσφορά τους η διανομή των αγαθών προς τους ωφελούμενους διεξάγεται ομαλά.

5-4-16 episitistiko dsc05816.jpgΥπογράμμισε  ότι η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, έρχεται να προσθέσει ακόμη μία δράση, δίπλα στα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, ύψους 1.700.000 ευρώ, που εξασφάλισε ο Δήμος Σερρών τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Επίσης, αναφερόμενος στο επισιτιστικό πρόγραμμα, τόνισε, ότι προάγει την κοινωνική συνοχή και συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα  στη μείωση του 5-4-16 episitistiko dsc05818.jpgαριθμού των ατόμων που διατρέχουν5-4-16 episitistikodsc05819.jpg κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Το πρόγραμμα αφορά την διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής(είδη καθαριότητας και ρουχισμού)  προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους και εκτελείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επέλεξε σαν επικεφαλής του Προγράμματος τις Περιφερειακές Διοικήσεις και οι Περιφερειακές Διοικήσεις διανέμουν τα αγαθά σε όλους τους Δήμους.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του 2020.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ - Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                    Σέρρες  5 Απρίλιου  2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού
«Βόρεια Ελλάδα - 365 Ημέρες Τουρισμού»
Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γρηγοριάδης εκπρόσωπος του Δήμου

5-4-16 synedrio tourismou.jpgΗ αποτύπωση των τάσεων της παγκόσμιας αγοράς τουρισμού, καθώς επίσης η ενημέρωση εγχώριων οργανισμών και εταιρειών, ώστε να ανταποκριθούν πιο άμεσα στις ανάγκες του σύγχρονου τουρίστα, αποτέλεσε το σκοπό του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού με τίτλο: «Βόρεια Ελλάδα-365 Ημέρες Τουρισμού», που συνδιοργάνωσαν την περασμένη Παρασκευή 1η Απριλίου, τα πέντε διμερή Εμπορικά-Βιομηχανικά Επιμελητήρια (Ελληνοαμερικανικό, Ελληνο-βρετανικό, Ελληνο-γαλλικό, Ελληνο-γερμανικό, Ελληνο-ιταλικό) και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ)

Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης στόχος του Συνεδρίου ήταν η μεταφορά τεχνογνωσίας, η ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών και η αποτύπωση των τάσεων της παγκόσμιας αγοράς τουρισμού, προκειμένου να επιτευχθεί η αμεσότερη ανταπόκριση τοπικών επαγγελματιών του κλάδου στις ανάγκες του σύγχρονου τουρίστα, αλλά και να διασφαλιστεί η στοχευμένη εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες του συνεδρίου κάλυψαν κρίσιμες επίκαιρες ενότητες θεμάτων όπως: ήλιος-θάλασσα, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τεχνολογία, υποδομές και τάσεις της διεθνούς αγοράς, ώστε να διερευνηθούν τρόποι αναβάθμισης της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος της Βόρειας Ελλάδας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στις εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού συμμετείχαν εξέχοντες Έλληνες, ξένοι εκπρόσωποι, φορείς, παράγοντες του τουριστικού κλάδου, κλαδικοί φορείς, ακαδημαϊκοί, νομικοί, σύμβουλοι κι ερευνητές.

Από το Γραφείο Τύπου





ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Λ.Γ.Α. ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες 9 Απριλίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Λ.Γ.Α. ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Ενημερωτικές συναντήσεις στις 21 και 22 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθούν από τον Ε.Λ.Γ.Α. σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών - Διεύθυνση Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας, με θέμα: «Η ασφάλιση και η προστασία της Αγροτικής Δραστηριότητας και οι προοπτικές της», στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ (Εθ. Αντίστασης 34) στις Σέρρες.

Προτεραιότητα και υποχρέωση για τον Ε.Λ.Γ.Α. αποτελεί η σωστή ενημέρωση όλων όσων εμπλέκονται με το θεσμό των γεωργικών ασφαλίσεων και κυρίως των παραγωγών, σε ότι αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Η ενιαία αντίληψη και ενιαία απάντηση από μέρους των εμπλεκομένων γεωτεχνικών σε ερωτήματα που θέτουν οι παραγωγοί για τα γεωργικά δρώμενα, αποτελεί γενικότερη υπηρεσιακή υποχρέωση.

Επιπρόσθετα, η πολύτιμη συμβολή των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ στη διεκπεραίωση του έργου του οργανισμού, καθιστά απαραίτητη τη συνεχή ενημέρωσή τους για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών ο ΕΛΓΑ διοργανώνει ενημερωτικές συναντήσεις σε περιοχές της Επικράτειας, με θέματα που άπτονται όλου του φάσματος της ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως ακολούθως:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΩΡΑ

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 21/4/2016

09:00 - 14:30

ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 21/4/2016

17:00 - 21:00

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΕΛΓΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/4/2016

09:00 - 14:30


Ο Δήμος Σερρών και ο ΕΛΓΑ προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν στις παραπάνω συναντήσεις.  

Από το Γραφείο Τύπου







Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης & η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλιαχτίδα εγκαινίασαν τοΚΔΑΠ με αυτισμό Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  Σέρρες 4 Απρίλιου  2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλιαχτίδα εγκαινίασαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αυτισμό στο Κ. Μητρούσι.

4-4-16 dt kdap.jpgΤα εγκαίνια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αυτισμό του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» στο Κάτω Μητρούσι πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους η πρόεδρος του Συλλόγου  Ηλιαχτίδα, μεταξύ άλλων,  αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του κέντρου και στα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν για τα άτομα που θα φιλοξενούνται.

Ο Δήμαρχος Σερρών  κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ότι ο Δήμος Σερρών θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το  Σύλλογο «Ηλιαχτίδα» και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του θα βοηθάει τα παιδιά με αυτισμό.

Άλλωστε, υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον του Δήμου Σερρών στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής είναι δεδομένο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Δήμος Σερρών τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εντάχθηκε σε προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής, ύψους 1.700.000€.

Ο Δήμαρχος Σερρών συνεχάρη το Σύλλογο «Ηλιαχτίδα» για τις προσπάθειες του, όπως επίσης και τους κατοίκους του Κάτω Μητρουσίου διότι αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή με θέρμη το εγχείρημα.

Για το ιστορικό να αναφερθεί ότι το κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου  Κάτω Μητρουσίου είχε υποδειχθεί από τον κ. Αγγελίδη το 2011, στο Σύλλογο «Ηλιαχτίδα» προκειμένου να στεγαστεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αυτισμό.


MΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη Εκτύπωση
ΜΑΞΙΜΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ                               Σέρρες 04/04/2016


                                                                  Προς                                                                  
Τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης
MΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη
Εισηγητής: Φανή Σοκόλη - Τζήκα - κλασσική Φιλόλογος

 - Με ένα από τα συγκλονιστικότερα δραματουργήματα του Ελληνικού Πνεύματος, την τραγωδία "ΜΗΔΕΙΑ" του Ευριπίδη, θα ασχοληθεί, με δύο εισηγήσεις της, η τακτική συνεργάτης και βασικός συντελεστής της επιτυχίας του Πνευματικού μας συμποσίου, κλασσική Φιλόλογος, Φανή Σοκόλη - Τζήκα.

Στο έργο του Ευριπίδη έχουμε την δραματικότερη και τραγικότερη σύγκρουση  μιας γυναίκας, ανάμεσα στην αγάπη για τα παιδιά της και το μίσος της προδοσίας του αντρός της.

To πρόγραμμα επισιτισμού για τους δικαιούχους της ΚΕΔΗΣ (1/4/2016) Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612 
Σέρρες, 1/4/2016 
   

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


To πρόγραμμα επισιτισμού για τους δικαιούχους της Κοινοφελούς Επιχείρησης  του Δήμου Σερρών(ΚΕΔΗΣ)



Ενδεικτικά αναφέρεται πως για τους εγγεγραμμένους δικαιούχους των καταλόγων της ΚΕΔΗΣ της Πόλης των ΣΕΡΡΩΝ που ανέρχονται σε 200 οικογένειες η διανομή θα γίνει από Τετάρτη 6/4/2016 μέχρι Παρασκευή 8/4/2016 από 9.00 πμ-14.00 μμ, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του κ. Στάθη Ταυλαρίδη, 3ο χλμ εθνικής οδού Σερρών-Νιγρίτας.
Υπενθυμίζεται ότι, για την αποφυγή ταλαιπωρίας και συνωστισμού λόγω του μεγάλου όγκου της πόλης των Σερρών σε ότι αφορά τους δικαιούχους των πρώην Καποδιστριακών Δήμων  οι δικαιούχοι θα τα λάβουν:
1. Για τον πρώην Δήμο Λευκώνα από το «Βοήθεια στο Σπίτι»  που βρίσκεται στο πρώην Δημαρχείο Λευκώνα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.
2. Για το πρώην Δήμο Καπ. Μητρούση από το «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Αγροτικό Ιατρείο Προβατά.
3. Και για τον πρώην Δήμο Σκουτάρεως από το «Βοήθεια στο Σπίτι" στις εγκαταστάσεις του πρώην Δημαρχείου Σκουτάρεως
από Δευτέρα 4/4/2016 μέχρι και Παρασκευή 8/4/2016 από ώρα 10.00 έως 14.00.

Από το Γραφείο Τύπου


Τρέχουν για το Κ. Μητρούση Π. Αγγελίδης και Κ. Χασαπίδης συντονίζουν τις δράσεις τους για να φέρουν Εκτύπωση
  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                                      Πέμπτη 31/3/2016
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
            ΣΕΡΡΩΝ
 ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ

Τρέχουν για το Κ. Μητρούση
Π. Αγγελίδης και Κ. Χασαπίδης συντονίζουν τις δράσεις τους για να φέρουν πόσιμο νερό


31-3-16 dsc03964.jpg«Η επίλυση του προβλήματος Ύδρευσης του Καπετάν Μητρούση ήταν και παραμένει η πρώτη προτεραιότητα της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών καθώς αυτό έχει να κάνει με την υγεία των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Κώστας Χασαπίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 31 Μαρτίου στην έδρα της παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Κ. Χασαπίδης ενημέρωσε για τις «συντονισμένες κινήσεις που γίνονται με τη Δημοτική Αρχή ώστε το Κ. Μητρούση να έχει σύντομα και για πάντα άφθονο και πόσιμο νερό».

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Νίκος Σαφαρίκας την Τρίτη 29 Μαρτίου μετέβησαν στη Θεσ/νίκη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να δούν που βρίσκεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση που απαιτείται ώστε να γίνει η γεώτρηση στη Μονοκκλησιά η οποία θα τροφοδοτεί συμπληρωματικά το δίκτυο ύδρευσης της τελευταίας, της Άνω Καμήλας, του Προβατά και του Κ. Μητρούση, Αδειοδότηση που θα διαβιβαστεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο θα δώσει το πράσινο φώς για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο. Ο Δήμαρχος Σερρών από χθές Τετάρτη 30 Μαρτίου βρίσκεται στην Αθήνα και ήδη ενημέρωσε την Ελεγκτική Αρχή ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. είναι σε αναμονή της αδειοδότησης και ζήτησε όπως δοθεί τάχιστα η έγκρισή της  καθώς πρόκειται για ένα έργο που άπτεται της Δημόσιας Υγείας.

Καλώς εχόντων λοιπόν των πραγμάτων το έργο της γεώτρησης και της ενοποίησης των δικτύων των τεσσάρων (4) χωριών θα ξεκινήσει στα μέσα του καλοκαιριού.

«Παράλληλα η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. κινείται για την τοποθέτηση πληρωτικού υλικού στα φίλτρα του διυλιστηρίου νερού του Κ. Μητρούση ώστε το χωριό να έχει πόσιμο νερό μέχρι να  γίνει το έργο της οριστικής υδροδότησής του» ενημέρωσε ο Πρόεδρος. Έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος ο οποίος  ήδη έστειλε την παραγγελία στη Γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Κ. Χασαπίδη «η τοποθέτηση του πληρωτικού υλικού που θα επιτρέψει στους κατοίκους του Κ. Μητρούση να πίνουν το νερό θα γίνει σύντομα». «Οι κινήσεις μας δείχνουν τη βούληση και την αποφασιστικότητά μας να θεραπεύσουμε το πρόβλημα μια για πάντα».







ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινά τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 από το Δήμο Σερρών το επισιτιστικό πρόγραμμα. Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινά τη Δευτέρα  4 Απριλίου 2016 από το Δήμο Σερρών το επισιτιστικό πρόγραμμα.

 index.jpgΗ   Δευτέρα 4 Απριλίου  2016 σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), στο Δήμο Σερρών. Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (Τ.Ε.Β.Α.) υποστηρίζει δράσεις που αφορούν αρχικά στη Διανομή Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ προάγουν την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρουν στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του  2020.

Συγκεκριμένα στο Δήμο Σερρών,  οι ωφελούμενοι  ανέρχονται σε 3.917. Ωφελούμενοι είναι οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος που είχαν  υποβάλει αίτηση μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ( ΗΔΙΚΑ)  από 13 Ιουλίου - 26 Αυγούστου 2015 και έχουν εγκριθεί.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΝΟΜΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Η πρώτη διανομή ξεκινάει τη Δευτέρα 4/4/2016 και θα διαρκέσει τρεις  μέρες μέχρι την Τετάρτη  6/4/2016. Τα πρώτα προϊόντα θα είναι  φακές, φασόλια, μακαρόνια, ελαιόλαδο, μωρομάνδηλα για όσους έχουν βρέφη που έχουν γεννηθεί το 2013, 2014, 2015.

Για τους ωφελούμενους του Δήμου Σερρών η διανομή θα πραγματοποιηθεί στην εταιρία του κ. Στάθη Ταυλαρίδη,  3ο χλμ Εθνικής Οδού Σερρών - Νιγρίτας, τις ημέρες Δευτέρα  με Τετάρτη και ώρες 9:00π.μ.- 14:00μμ.

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ωφελούμενων η διανομή θα γίνει με αλφαβητική προτεραιότητα.

 Με επίθετα από Α μέχρι και Ι     : Δευτέρα  4-4-2016

  Με επίθετα από Κ μέχρι και Ο   :Τρίτη     5-4-2016

  Με επίθετα από  Π μέχρι και Ω  :Τετάρτη  6-4-2016

Να τονιστεί πως για την παραλαβή των προϊόντων απαραίτητη είναι η προσκόμιση επίσημου έγγραφου στο όποιο αναφέρεται ο ΑΜΚΑ είτε του αιτούντα είτε οποιουδήποτε άλλου μέλους της εγκεκριμένης οικογένειας. Οι δικαιούχοι επίσης θα πρέπει να προσέρχονται  στο σημείο διανομής του φορέα υποστήριξης, με το δελτίο της  ταυτότητας και την έντυπη εγκεκριμένη αίτηση ΗΔΙΚΑ _ ΤΕΒΑ. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει στο σημείο Διανομής για λόγους υγείας, ηλικίας ή αναπηρίας τα προϊόντα τους μπορούν  να παραδίδονται  σε τρίτο πρόσωπο μόνο με την προσκόμιση  εξουσιοδότησης με βεβαίωση γνησίου υπογραφής.

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ 23η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ    
                                         Σέρρες  30  Μαρτίου 2016
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187                             

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ 23η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
2 moscow 2016.jpg
Στην εκτίμηση ότι ο εξερχόμενος τουρισμός της Ρωσίας μπορεί να είναι μειωμένος, αλλά ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει μεγάλο κομμάτι Ρώσων τουριστών προχώρησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών στην 23η Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας (Moscow International Travel & Tourism Exhibition) που πραγματοποιήθηκε από 23 ως 26 Μαρτίου στο Expocentre της Μόσχας

Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι το κύριο τουριστικό ρεύμα που θα ξεκινήσει από την Ρωσία θα κατευθυνθεί φέτος, κυρίως προς την Ελλάδα, όχι μόνον λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, αλλά κι εξ αιτίας των σπουδαίων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν γειτονικές χώρες.

Αυτό τουλάχιστον διαφά1 moscow 2016.jpgνηκε από τις επαφές που είχε με φορείς, παράγοντες και Ρώσους τουριστικούς πράκτορες.

Ακόμη μία φορά τονίστηκε το ενδιαφέρον του ομόδοξου ρωσικού λαού, τόσο για τους γνωστούς παγκοσμίως δημοφιλείς προορισμούς, όσο γι αυτούς που είναι μεγάλης θρησκευτικής σημασίας.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Σερρών παρουσιάστηκε στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού-ΕΟΤ, μαζί με την υπόλοιπη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ επαναπιστοποιήθηκε ο κύριος στόχος3 moscow 2016.jpg της δημοτικής αρχής να επιτευχθεί η αύξηση του αριθμού των Ρώσων τουριστών στις Σέρρες και γενικώς στον τόπο, προκειμένου να γνωρίσουν τα αξιοθέατα και τα σερραϊκά ιερά προσκυνήματα, εκκλησίες, μοναστήρια και άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

Τέλος, αξίζει ν' αναφερθεί ότι η εν λόγω έκθεση θεωρείται ως η σπουδαιότερη στο τομέα του τουρισμού στη Ρωσία και προσέλκυσε - εκτός των επισκεπτών - σπουδαίους φορείς, παράγοντες, πράκτορες, ξενοδοχεία, καταλύματα, μεταφορείς, εταιρείες τουριστικών λεωφορείων, εκπρόσωπους μουσείων, του επιχειρηματικού κόσμου, των μέσων ενημέρωσης και του χώρου του τουρισμού από ολόκληρο τον κόσμο.

Από το Γραφείο Τύπου

Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για το 2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες 29 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών
για το 2016
Διοργανώνονται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού

29-3-16 politistikes ekdilosis.jpgΤις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για το έτος 2016, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σοφία Μπιτζίδου την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016.

Για το 2016 θα διοργανωθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

1. ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο)                                            
Πρόκειται για την εκδήλωση θεσμός, η οποία υλοποιείται από το Δήμο Σερρών εδώ και 21 χρόνια. Στην εν λόγω εκδήλωση μετέχουν συμπολίτες μας ηλικίας 25 έως 65 ετών οι οποίοι και δημιουργούν ομάδες που αγωνίζονται στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Λόγω της οικονομικής κρίσης δυστυχώς το Πρωτάθλημα μετονομάστηκε σε Πρωτάθλημα εργαζομένων και Ανέργων και απoκτά πιο επιτακτική την αναγκαιότητα πραγματοποίησης και συνέχισης της ύπαρξης του. Όλοι οι αγωνιζόμενοι  έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια οργανωμένη μορφή άθλησης για 8 μήνες με όλα τα θετικά αποτελέσματα για αυτούς Η όλη εκδήλωση πραγματοποιείτε στο Κλειστό Γυμναστήριο Ομόνοιας.

Ο τελικός του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στις 1 Ιουνίου 2016.

2. ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ (Νοέμβριος)
Πρόκειται για την παλαιότερη αθλητική εκδήλωση θεσμός του Δήμου μας με συνεχή ιστορία 31 ετών. Στην εκδήλωση συμμετέχουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών καλύπτοντας μια απόσταση από 2 έως 5 χιλιόμετρα τρέχοντας ή περπατώντας, με κεντρικό σύνθημα « ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΥΚΛΙΚΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες 24 Μαρτίου 2016    
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Αντιδημαρχία έργων - υποδομών και καθημερινότητας ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ & ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015» ξεκινούν τη Δευτέρα 28/03/2016 οι εργασίες στον κυκλικό κόμβο στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων, Ηροδότου, Σινώπης και Θουκιδίδου και θα διαρκέσουν περί τις 2-3 εβδομάδες.

Παρακαλούνται οι πολίτες να κινούνται με προσοχή στην εγγύτητα των έργων και να μην εμποδίζουν την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την κατανόησή σας κατά τη διάρκεια του έργου.

Από το γραφείο τύπου

ΔΤ - Συγκέντρωση φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο για τους πρόσφυγες (23/3/2016) Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612 
Σέρρες, 23/3/2016 
   

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μεγάλη συγκέντρωση φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σερρών για τους πρόσφυγες.


DSC05776.JPG

“Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συγκέντρωση φαρμάκων για τους πρόσφυγες από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με το φαρμακευτικό Σύλλογο Νομού Σερρών” δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και έδωσε τα εύσημα στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Σταυρούλα Αρβανίτη – Αγιαννίδου και στον Πρόεδρο των Φαρμακοποιών Αργύρη Ρόντση, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23-03-2016 στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου Σερρών σχετικά με την αποστολή φαρμακευτικού υλικού στους πρόσφυγες της Ειδομένης.  
Τα φάρμακα συγκεντρώθηκαν στο κτίριο του Κοινωνικού Φαρμακείου Σερρών (Σπυρίδη 13) και παραδόθηκαν στους Γιατρούς του Κόσμου για να μεταφερθούν στους πρόσφυγες της Ειδομένης.
Να υπενθυμίσουμε οτι  το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σερρών, σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ν. Σερρών στέλνει φάρμακα στους Γιατρούς  του Κόσμου κάθε μήνα από το Σεπτέμβριο 2012 έως σήμερα.
Τον τελευταίο μήνα είναι η τρίτη φορά που το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σερρών συγκεντρώνει φάρμακα για τους πρόσφυγες αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία.
Να σημειώσουμε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2015  συγκεντρώθηκε φαρμακευτικό υλικό όπως αντιβιοτικά, γάζες, παυσίπονα, αποσυμφορητικά, βρεφικά γάλατα κ.α. και παραδόθηκε στην Ειδομένη του Κιλκίς στους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού και τους εκπροσώπους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Επίσης τον Οκτώβριο του 2015  το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Σερρών και οι εθελόντριες του Συλλόγου “Το Σπίτι της Γυναίκας” συγκέντρωσαν ρούχα και τρόφιμα για τους πρόσφυγες.
Tην ημέρα της Γυναίκας, συγκεντρώθηκαν είδη ατομικής υγιεινής για τις γυναίκες πρόσφυγες.
Ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Νομού Σερρών κ Ρόντσης αναφέρθηκε στην συνεχή προσπάθεια του Φαρμακευτικού Συλλόγου για να βοηθήσει τους ανήμπορους πολίτες και τους πρόσφυγες, ενώ η κυρία Αγιαννίδου αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία με το Σύλλογο Φαρμακοποιών και τόνισε ότι η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Σερρών θα συνεχίσει την προσπάθεια προκειμένου να ανακουφίσει τους πολίτες που στερούνται βασικών αγαθών και τους πρόσφυγες. 

Από το Γραφείο Τύπου



ΔΤ για ΕλληνοΣερβικό Φόρουμ 21-3-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Σέρρες  21 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21-3-16 1000.jpgΗ ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων και της συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία και τον επιχειρηματικό κόσμο τους αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο του 1ου Ελληνο-Σερβικού Φόρουμ με τίτλο «Γνωρίστε επιχειρηματικά την Σερβία», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17 και 18 Μαρτίου.

Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης που εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών, σκοπός της διοργάνωσης ήταν η ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες εκπλήρωσης επενδυτικών σχεδίων, αξιοποίηση οικονομικών ευκαιριών, καθώς για την κατάσταση της σερβικής οικονομίας και το νομοθετικό πλαίσιο, εντός του οποίου θα ήταν δυνατόν να συσφιχθούν περαιτέρω οι δεσμοί σε επιχειρηματικό επίπεδο.   21-3-16 1200 - 1.jpg

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του διημέρου εξετάστηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με:
  • Ανάπτυξη επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων των Ελληνικών με Σέρβικες επιχειρήσεις
  • Δυνατότητες επενδύσεων
  • Επενδυτικά σχέδια στην πόλη του Βελιγραδίου
  • Τελωνειακή νομοθεσία
  • Τραπεζική νομοθεσία της Σερβίας-Χρηματοπιστωτικό σύστημα Σερβίας και Τραπεζικά προϊόντα
  • Αξιοποίηση του Λιμένος Θεσσαλονίκης, ως πύλη για τα προϊόντα της Σερβίας.
  • Με ποιους τρόπους μπορούμε να αναπτύξουμε επιχειρηματική δραστηριότητα στη Σερβία;
  • Με ποιους τρόπους είναι δυνατή η συνεργασία με σερβικές επιχειρήσεις
  • Η αξιοποίηση των σχέσεων της Σερβίας με χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης για εξαγωγές
  • Εξαγωγές στη Σερβία, η ίδρυση εταιρείας, οι επενδύσεις στην ενέργεια και το καθεστώς επιδοτήσεων
Να σημειωθεί ότι στην διοργάνωση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των δύο χωρών, παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημόσιων οργανισμών, φορέων κι επιχειρηματίες από τη Σερβία.

Το Φόρουμ τελούσε υπό την αιγίδα των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Προξενείου της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη.

Από το Γραφείο Τύπου
EΓΚΑΡΣΙΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΥΔΑΤΟΡΕΜΑΤΩΝ ( ΙΡΛΑΝΔΙΚΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ) Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                         Σέρρες      21  /  03  /  2016
ΝΟΜΟΣ  ΣΕΡΡΩΝ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ  ΣΕΡΡΩΝ
ΤΜΗΜΑ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Κων/νου Καραμανλή 1
Ταχ. Κωδ.: 62100, Σέρρες
Πληροφορίες: Σαμαράς  Γ.
Τηλέφωνο: 2321350172
FAX: 2321083602                                                                               
E-mail: samgeorge131908@yahoo.com  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: EΓΚΑΡΣΙΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΥΔΑΤΟΡΕΜΑΤΩΝ ( ΙΡΛΑΝΔΙΚΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ)

Εφιστούμε  την προσοχή  των πολιτών ,λόγω πιθανών εαρινών βροχοπτώσεων μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα, ότι εγκυμονεί κινδύνους η διέλευση τους από τις Ιρλανδικές διαβάσεις.

Τόσο οι πεζοί όσο και τα τροχοφόρα όταν υπάρχει μεγάλη ροή υδάτων στα υδατορέματα και ιδίως σε περιόδους εντόνων καιρικών φαινομένων να αποφεύγετε η διέλευση από τα συγκεκριμένα σημεία.
 
                                                            Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών
Ημέρα του Νερού Εκτύπωση
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                          Δευτέρα 21/3/2016
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ 
ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ Μέτρο Ποιότητας Ζωής


Ημέρα του Νερού
Ας ξυπνήσουμε πριν διψάσουμε
Δ.Ε.Υ.Α.Σ. καλεί καταναλωτές


Κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου ένα καμπανάκι ηχεί απ' άκρου εις άκρον του πλανήτη γη. Είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Νερού και το μήνυμα του παραμένει το ίδιο. «Τα αποθέματα του πόσιμου νερού στη γη δεν είναι ανεξάντλητα. Τρανή απόδειξη το γεγονός ότι περίπου 700 εκ. άνθρωποι δεν το διαθέτουν. Ευαισθητοποιηθείτε!»

Κι όμως όλοι εμείς εξακολουθούμε να συμπεριφερόμαστε σαν να μη συμβαίνει τίποτε, σαν να μη μας αφορά. Σπαταλούμε το νερό, ρυπαίνουμε και μολύνουμε το περιβάλλον.

Έτσι, με αφορμή την 22α Μαρτίου δημοσιογράφοι, ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι των Επιχειρήσεων Ύδρευσης αναλαμβάνουν να αφυπνίσουν τον κόσμο για τον κίνδυνο εξάντλησης των αποθεμάτων του πόσιμου νερού.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών, 23 χρόνια τώρα , έχει αναλάβει δράση για την εξάλειψη του κινδύνου λόγω και έργω.

  • Με οδηγίες για την εξοικονόμηση νερού από τους καταναλωτές μέσα από τα έντυπα, τον ιστότοπο της, το περιοδικό της και τις δημόσιες παρεμβάσεις των στελεχών της.
  • Με δράσεις που στοχεύουν στη δημιουργία μιας συμμετοχικής κουλτούρας για το νερό, όπου όλοι, Δ.Ε.Υ.Α. και πολίτες θα είμαστε συνδιαχειριστές και συνυπεύθυνοι για την προστασία του.
Η υλοποίηση του προγράμματος «Υδάτινες γέφυρες» από κοινού με την Μ.Κ.Ο. Μεσόγειος SOS ήταν μια από αυτές.

  • Με την εφαρμογή του συστήματος τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού που ελέγχει τις διαρροές στο δίκτυο.
Τώρα, μέσα από το Interreg Ελλάδα - Σκόπια η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. στοχεύει να εγκαταστήσει Τ/Τ σε όλα τα χωριά του Δήμου Σερρών.

Από την άλλη η Ε.Ε. σφίγγει τα λουριά. Με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη χρήση των πόρων επιβάλλει η τιμή του νερού να ορίζεται με βάση το περιβαλλοντικό κόστος, το κόστος φυσικών πόρων και το οικονομικό κόστος και αυτό σίγουρα θα συνετίσει τον ασυνείδητο καταναλωτή.

Όμως εμείς ανοίγουμε και κλείνουμε τη βρύση μας. Η εξοικονόμηση του πόσιμου νερού είναι στο χέρι μας, στο χέρι μας και η προστασία του περιβάλλοντος, η ποιότητα της ζωής μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΤΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                    Σέρρες  21 Μαρτίου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
«ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΤΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ,
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ»

21-3-16 dimotiko gipedo.jpg«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στατικής επάρκειας στο νότιο πέταλο του δημοτικού γηπέδου, το οποίο είναι πλέον ασφαλές και μπορεί να χρησιμοποιείται όποτε χρειαστεί». Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψη του στο δημοτικό γήπεδο της πόλης την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Ηλία Γκότση, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών.

Ο κ. Αγγελίδης αναφερόμενος στο έργο «Εργασίες στατικής επάρκειας κερκίδας νοτίου πετάλου του δημοτικού γηπέδου Σερρών» είπε, ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 613.881€. Υπενθύμισε ότι το 2011 με έγγραφό του προς τον ΟΠΑΠ ζήτησε  οικονομική ενίσχυση, ο οποίος ανταποκρινόμενος στο αίτημα αυτό, χρηματοδότησε το έργο κατά 50% δηλ. με το ποσό των 306.940€. Τα υπόλοιπα χρήματα διατέθηκαν από το Δήμο Σερρών (ΣΑΤΑ  Δήμου Σερρών), ενώ το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης χρηματοδότησε το έργο με το ποσό των 59.286€.

Οι εργασίες για το έργο ξεκίνησαν αρχές του 2013 και ολοκληρώνονται τώρα το 2016.

Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:

  •   Εκσκαφές και κατασκευή νέων θεμελιώσεων από οπλισμένο σκυρόδεμα.
  •   Τοποθέτηση νέων μεταλλικών υποστυλωμάτων και δοκών για την ενίσχυση των στύλων και των δικών της κερκίδας.
  •   Στεγανοποίηση της κερκίδας.
  •   Καθαίρεση και ανακατασκευή του οικίσκου των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Από το Γραφείο Τύπου

21-3-16 dimotiko gipedo1.jpg21-3-16 dimotiko gipedo2.jpg
















21-3-16 dimotiko gipedo6.jpg
21-3-16 dimotiko gipedo3.jpg
















21-3-16 dimotiko gipedo7.jpg
21-3-16 dimotiko gipedo4.jpg




Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Σέρρες  21 Μαρτίου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
ora tis gis 2016.jpg

























O Δήμος Σερρών για 8η συνεχή χρονιά, συμμετείχε στη συμβολική δράση «Ώρα της Γης» από τις 20:30 έως 21:00 το βράδυ του Σαββάτου της 19ης Μαρτίου.

Έστειλε το μήνυμα «Νοιάζομαι για τον πλανήτη μου!» με τη συμβολική συσκότιση του Δημαρχείου και της Ακρόπολης Σερρών ενώνοντας τη φωνή του με τα εκατομμύρια πολίτες σ' όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στην παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία της WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Ο στόχος του Δήμου για την εξοικονόμηση ενέργειας βέβαια ανάγεται σε πρωταρχικό, αφού έχει υλοποιήσει και προγραμματίζει την υλοποίηση έργων όπως ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού με λαμπτήρες τύπου Led και ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών και σχολικών κτιρίων (αλλαγή κουφωμάτων, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες, χρήση αβαθούς γεωθερμίας για τη θέρμανση σχολικών κτιρίων, θερμομονωτικά καλύμματα κ.ά.).   

Από το Γραφείο Τύπου
ora tis gis 2016 1.png

Οι ΔΕΥΑ Β. Ελλάδος αντάλλαξαν απόψεις, γνώσεις και εμπειρίες Εκτύπωση
     ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                          Παρασκευή  18/3/2016
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ 
ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ
Σοφότεροι στις Σέρρες
Οι ΔΕΥΑ Β. Ελλάδος αντάλλαξαν απόψεις, γνώσεις και εμπειρίες

17-3-16 nsmail-1.jpgΠλούσια σε ενημέρωση, γνώση και προτάσεις ήταν η Περιφερειακή Συνάντηση των ΔΕΥΑ της Βόρειας Ελλάδας που έγινε χθες 17 Μαρτίου στην έδρα της ΔΕΥΑ Σερρών οργανωμένη από την Οικονομική Επιτροπή της ΕΔΕΥΑ.

Στόχος ήταν να συζητηθούν τα κοινά προβλήματα, τα τρέχοντα θέματα και να ενημερωθούν τα στελέχη των Επιχειρήσεων Υ/Α για τα ζητήματα των προσλήψεων, του νέου ΕΣΠΑ όπως και των Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών προμηθειών-υπηρεσιών ΔΕΥΑ.

Τη συνάντηση χαιρέτησε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ο οποίος καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους «στο πλήρως ανακαινισμένο κτήριο-κόσμημα παλιό ορφανοτροφείο θηλέων» οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν, όπως δήλωσαν, κατά την ξενάγηση τους.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Κώστας Χασαπίδης στο χαιρετισμό του υπογράμμισε τις «τεράστιες δυσκολίες στη διαχείριση των καταναλωτών-δημοτών στα χρόνια του Μνημονίου» και τόνισε ότι «απαιτείται πειθώ και επικοινωνιακές δεξιότητες για τον χειρισμό τους». Ακόμη επέστησε την προσοχή στα «νέα δε17-3-16 nsmail-2.jpgδομένα που κυοφορούνται και αυτά που έρχονται όπως οι αιρεσιμότητες του νέου ΕΣΠΑ».

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Α.Μποσνάκης μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της  Ένωσης  Γ. Μαρινάκη, μίλησε για την αναγκαιότητα αυτών των συναντήσεων και δήλωσε ότι «η ΕΔΕΥΑ είναι ανοιχτή σε κάθε ερώτημα».

Η Διευθύντρια της ΕΔΕΥΑ Όλγα Κοτσελίδου είπε ότι «η ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων θα ενδυναμώσει τις ΔΕΥΑ».

Ακολούθησε παρουσίαση της ΔΕΥΑ Σερρών από τον Γενικό Διευθυντή Ν.Σαφαρίκα και της ΔΕΥΑ Βέροιας από τον Θωμά Αχτσή.

Έπειτα ήλθαν οι εισηγήσεις για τις προσλήψεις, τις αιρεσιμότητες του νέου ΕΣΠΑ και τους Ηλεκτρονικούς Διαγωνισμούς προμηθειών-υπηρεσιών ΔΕΥΑ.

Στο τέλος έγινε διάλογος και τέθηκαν ερωτήματα.

Τι μάθαμε

α) Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Γ.Μαρινάκης συνεχίζει τις επαφές με τη ΔΕΗ ώστε επιτέλους οι ΔΕΥΑ να περάσουν από το Οικιακό στο Βιομηχανικό Τιμολόγιο αλλά και για τις Ληξιπρόθεσμες οφειλές.

β) Μέγα πρόβλημα τα ανείσπρακτα για όλες τις ΔΕΥΑ.

γ) Προ των πυλών οι αιρεσιμότητες του νέου ΕΣΠΑ (Προστασία του Περιβάλλοντος και βιώσιμη χρήση των πόρων).
17-3-16 nsmail-4.jpg
Την τιμή του νερού θα καθορίζουν το περιβαλλοντικό κόστος, το κόστος φυσικών πόρων και το οικονομικό κόστος, πράγμα το οποίο θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε περιορισμό της σπατάλης.

Ο Δήμαρχος Σερρών ζήτησε από τα στελέχη των ΔΕΥΑ να προσέξουν ώστε «το κόστος της αιρεσιμότητας να μην πέσει στην πλάτη του ήδη εξουθενωμένου καταναλωτή».

δ) Η υποστελέχωση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τις ΔΕΥΑ. Μετά και την απαγόρευση των προσλήψεων, υπάρχει έλλειψη σε επιστημονικό και εργατικό προσωπικό. Όμως, ως φαίνεται, ο νομοθέτης θέλει τις ΔΕΥΑ σε επιτελικό ρόλο, να αναθέτουν τα έργα στην αγορά.

«Να ξαναγίνουμε Επιχειρήσεις..»

«Να ξαναγίνουμε Επιχειρήσεις και όχι Υπηρεσίες» δήλωσε με έμφαση ο εκπρόσωπος της ΔΕΥΑ Βέροιας Θ. Αχτσής.

«Αποχωρούμε από δω σοφότεροι και με πιο σταθερά βήματα θα πάμε τις Επιχειρήσεις μας μπροστά, με την προϋπόθεση ότι θ' αλλάξουμε κι εμείς, διοικούντες και εργαζόμενοι».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Κ. Χασαπίδης έδειξε το δρόμο. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ (ΚΕΔΗΣ) ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΜΟΝΟΙΑΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  17 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ (ΚΕΔΗΣ)
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
"O ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ"


17-3-16 kdap2.jpgΤα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της δομής  ΚΔΑΠ-ΜΕΑ  της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ) έγιναν την Πέμπτη 17-3-2016. Το ανακαινισμένο κτίριο του πρώην Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΚΕΔΗΣ στο Αθλητικό Πάρκο Ομονοίας θα φιλοξενεί, από εδώ και στο εξής την δομή ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Σερρών.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι  τον Φεβρουάριο του 2016 το Κέντρο στεγαζόταν στον 1ο όροφο του κτιρίου του παλιού Νοσοκομείου Σερρών, επί της οδού Ορφέως 12 και η δυναμικότητά του ήταν 30 ΑΜΕΑ.

Όμως η επιτακτική ανάγκη για βελτ17-3-16 kdap1.jpgίωση της κτιριακής υποδομής, οδήγησαν στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής  και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΗΣ, για μετεγκατάσταση της δομής στο κτήριο του πρώην Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΚΕΔΗΣ στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας. Πλέον το ΚΔΑΠ ΜΕΑ λειτουργεί σε ιδιόκτητη εγκατάσταση του Δήμου Σερρών, σε έναν χώρο 350 τμ, με αύλειο χώρο, πλήρως προσβάσιμο και προσπελάσιμο από ΑΜΕΑ, με δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης 50 ΑΜΕΑ ανά βάρδια λειτουργίας.

Επιλύεται ένα διαχρονικό πρόβλημα, αφού υπάρχει η δυνατότητα να  ωφεληθούν περισσότερα άτομα ΑΜΕΑ. Η αναβάθμιση των χώρων τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και η αγορά νέου εξοπλισμού έγινε με ιδιαίτερη προσοχή κι ευαισθησία, με γνώμονα την ασφάλεια και την καλύτερη λειτουργία του Κέντρου, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
17-3-16 kdap.jpg
Στο ανακαινισμένο κτίριο, υπάρχει αίθουσα εικαστικών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων γυμναστήριο, ενώ θα ολοκληρωθεί η αίθουσα εργοθεραπείας και φυσικοθεραπείας.

Οι δραστηριότητες των παιδιών του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΚΕΔΗΣ αφορούν την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, την ασφαλή απασχόληση με σκοπό την ανάδειξη της προσωπικής και ομαδικής δραστηριότητας, την ατομική εκπαίδευση πάνω σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης, την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, την υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης, ψυχαγωγίας, άθλησης και σωματικής αγωγής καθώς επίσης και την  υποστήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Ευθύμιος Ραμπότας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΗΣ, υπηρεσιακοί παράγοντες, εργαζόμενοι του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ωφελούμενοι του προγράμματος καθώς και οι γονείς τους.

Από το Γραφείο Τύπου

17-3-16 kdap4.jpg17-3-16 kdap5.jpg




















17-3-16 kdap6.jpg17-3-16 kdap7.jpg


















 17-3-16 kdap3.jpg17-3-16 kdap8.jpg
 
Ανακοινώσεις (74 στοιχεία)
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (10 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου (19 στοιχεία)
Δελτία τύπου παλιοτέρων ετών (580 στοιχεία)
Εργασία στις Σέρρες (1 στοιχείο)
Προκηρύξεις Θέσεων (1 στοιχείο)
Συνεδριάσεις Δημ. Ενοτήτων (163 στοιχεία)
Συνεδριάσεις Τοπ. Ενοτήτων (129 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημάρχου (54 στοιχεία)
Τομέας Αθλητισμού (24 στοιχεία)
Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας (30 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών