Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Δευτέρα 24 Ιουν 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού

Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού
Ο Δήμος Σερρών σε έκθεση θρησκευτικού τουρισμού στην Λειψία Εκτύπωση
Δελτίο Τύπου
Ο Δήμος Σερρών σε έκθεση θρησκευτικού τουρισμού στην Λειψία

7-6-16 1200.jpg«Ο θρησκευτικός πλούτος, τα σημεία αναφοράς της Ελληνο-Ορθόδοξης παράδοσης και η σπουδαία ιστορική παρουσία των μοναστικών κοινοτήτων στο πέρασμα των χρόνων αποτελούν βασικά πλεονεκτήματα για το τόπο μας.

Αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα προβάλλονται, προκειμένου να επιτευχθεί η προσέλκυση επισκεπτών, κυρίως από τις ομόδοξες χώρες».

Τα παραπάνω σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, αναφερόμενος στην συμμετοχή του Δήμου στις εκδηλώσεις με τον τίτλο «Ημέρες Εκκλησιών» που πραγματοποιήθηκαν  στην Λειψία της Γερμανίας από 25 έως 29 Μαΐου με μεγάλη επιτυχία. Οι «Ημέρες των Εκκλησιών» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Γερμανίας και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

«Ο Δήμος μας» προσθέτει «στοχεύει στην αναβάθμιση του επιπέδου του θρησκευτικού τουρισμού, καθώς τα βυζαντινά μνημεία και τα παγκοσμίου φήμης σερραϊκά μοναστήρια είναι αυτά που μπορούν να προσελκύσουν ακόμη πιο πολλούς επισκέπτες - προσκυνητές».

Τέλος, να επισημανθεί ότι γι αυτό τον λόγο ο αντιδήμαρχος ενημέρωνε (και με διανομή ξενόγλωσσων εντύπων) το πλήθος των επισκεπτών που ενδιαφέρεται, όχι μόνον για θρησκευτικό, αλλά και για άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού. 
 
Στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων ο Δήμος Σερρών Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  26 Μαΐου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                 
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων ο Δήμος Σερρών

1200.jpgH προώθηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, η βέλτιστη οργάνωση του πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο, η σωστή διαχείριση των θεμάτων του, καθώς η προστασία, η διεκδίκηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αποτελούν την βασική επιδίωξη της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, της οποίας η ιδρυτική διακήρυξη υπεγράφη, κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής τελετής στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή της προηγούμενης εβδομάδας (20.05.2016).

Το Δήμο Σερρών εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος τόνισε ότι η Αμφικτυονία και η υπογραφή του σχετικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας αποτελεί την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί θεμάτων πολιτισμού.

Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη που υπέγραψαν οι δήμαρχοι, με  την Ίδρυση της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, μεταξύ άλλων:
- Θα ανταλλάσσεται Τεχνογνωσία.
- Θα προωθείται η συνεργασία στους Τομείς των Διεθνών Συνεργασιών-επισκέψεων, η καθιέρωση προτύπων, η υλοποίηση εκδηλώσεων, συνεδρίων, επισκέψεων, συνεργασιών με Διεθνείς Οργανισμούς.
-Θα υλοποιούνται δράσεις εδαφικής συνεργασίας μεταξύ των μελών της με ή και χωρίς την οικονομική συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Θα υπάρχει συνεργασία με Διεθνείς Αυτοδιοικητικούς και Μη Οργανισμούς και ειδικά με την UNESCO, με επιστημονικούς φορείς, ιδρύματα και με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Θα ανταλλάσσονται πληροφορίες και εμπειρίες σε θέματα πολιτισμού.
- Θα προβάλλεται και θα αξιοποιείται η Αρχαία Πολιτισμική Φιλοσοφία και Παράδοση.

Μέλη της Αμφικτυονίας είναι Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι και φορείς, ενώ την «αιγίδα» του θεσμού έχουν το υπουργείο Εσωτερικών, η Ένωση Περιφερειών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. 

Τέλος, επισημαίνεται ότι για τους Δήμους που διαθέτουν πλούσια ιστορία και σημαντική πολιτιστική παράδοση, όπως ο Δήμος Σερρών, ο πολιτισμός μπορεί να προάγει τον τουρισμό, να αναζωογονήσει την τοπική οικονομία και την σερραϊκή κοινωνία.

Από το γραφείο τύπου
 
Διεθνής Έκθεση στη Νις της Σερβίας Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Σέρρες  9  Μαΐου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
Διεθνής Έκθεση στη Νις της Σερβίας
Τα βλέμματα στις Σέρρες
Εντυπωσίασε το περίπτερο του Δήμου
 
Δελτίο Τύπου

nis 1.jpgΕπαφές με επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, με τουριστικούς πράκτορες, με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφους είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικήςnis 3.jpg Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης στη πόλη Νις της Σερβίας.

Να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος που εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Zoran Perisic, με τον οποίο εξέτασαν τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο πλευρών σε τουριστικό-πολιτιστικό επίπεδο.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Σερρών οργάνωσε την παρουσίασή του σε αυτόνομο περίπτερο, το οποίο συγκέντρωσε τα βλέμματα όλων των επισκεπτών και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Πέραν του δίγλωσσου (στην αγγλική και στη σερβική) προωθητικού ενημερωτικού υλικού που διανεμήθηκε, οι χιλιάδες των επισκεπτών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, πασίγνωστο-έτσι κι αλλιώς-στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Σερβίας.

nis 2.jpgΕπιπρόσθετα, πιστοποιήθηκε ακόμη μία φορά το μεγάλο ενδιαφέρον των ομόδοξων Σέρβων για τα μοναστήρια του τόπου, αλλά και τις Σέρρες, με τις οποίες είναι συνδεδεμένος ο σπουδαίος της σερβικής μεσαιωνικής ιστορίας Στέφανος Δουσάν.

Τέλος, να τονιστεί ότι ενδεικτικό του υψηλού ενδιαφέροντος και η ξεχωριστή προβολή των Σερρών με ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης (πρωτοσέλιδα εφημερίδων κ.α.), αλλά και της κρατικής τηλεόρασης.

Από το Γραφείο Τύπου
 
Ενημέρωση από τον Δήμο Σερρών για την Οζώδη Δερματίτιδα Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  4 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση από τον Δήμο Σερρών για την Οζώδη Δερματίτιδα

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών στο Νομό Σερρών και με στόχο την πρόληψη της μετάδοσης της ασθένειας,  ο δήμος Σερρών πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για τους κτηνοτρόφους βοοειδών του Δήμου Σερρών, την Τρίτη 26 Απριλίου 2016, στις 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΣ.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από την ΑΝΕΣΕΡ για τον τρόπο αντιμετώπισης  και την μείωση του αριθμού των εντόμων φορέων (κουνούπια) στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις με ψεκασμούς, ενώ δόθηκαν και πληροφορίες για τη δωρεάν παραλαβή του εντομοκτόνου σκευάσματος σε συνεργασία με το Τμήμα Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Παραγωγής του Δήμου Σερρών.
 
Από το Τμήμα Αγροτικής - Κτηνοτροφικής  Παραγωγής & Αλιείας
 
Στo 8ο International Meeting of Tourism στην Φιλιππούπολη ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες 4 Μαΐου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στo 8ο International Meeting of Tourism στην Φιλιππούπολη
ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης


4-5-16 plovdiv 2.jpg«Οι προσπάθειες για την περαιτέρω προβολή των Σερρών συνεχίζονται, καθώς σκοπός μας παραμένει η προσέλκυση τουριστών απ' ολόκληρη τη βαλκανική».

Τα παραπάνω επισήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών στο 8ο International Meeting of Tourism που πραγ4-5-16 plovdiv 1.jpgματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Να σημειωθεί ότι στην διεθνή συνάντηση συμμετείχαν φορείς και τουριστικοί πράκτορες από δώδεκα χώρες, ενώ κατά τη διάρκειά της ο κ. Γρηγοριάδης είχε προγραμματισμένες προσωπικές επαφές προκειμένου να τους παρουσιάσει τις Σέρρες και τον τόπο γενικότερα.

Τέλος, τονίζεται ότι η προβολή των Σερρών και η ενημέρωση σχετικά με τα αξιοθέατά του επιτεύχθηκαν ακόμη μία φορά χάρις και στο έντυπο,  ηλεκτρονικό ενημερωτικό - διαφημιστικό υλικό στην αγγλική και στη βουλγαρική που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες.     

Από το Γραφείο Τύπου 
 
Ο Δήμος Σερρών στην έκθεση Τουρισμού Κύπρου
12-4-16 Δ.Σ. - Δίκτυο Δήμων Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων
ΔΤ - Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ 23η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg
 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών