Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
27 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Πολιτισμού-Αθλητισμού-Ν. Γενιάς & Δια βίου μάθησης

Πολιτισμού-Αθλητισμού-Ν. Γενιάς & Δια βίου μάθησης
ΔΤ Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Γ' Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου 18-10-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες   18 Οκτωβρίου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η τελετή έναρξης των εργασιών του Γ' Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο:  « Οι Σέρρες και η περιοχή τους, 100 χρόνια από την απελευθέρωση 1913- 2013».

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ (Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013, 6-8:30μμ) με κάθε επισημότητα η τελετή έναρξης των εργασιών του Γ' Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο:  « Οι Σέρρες και η περιοχή τους, 100 χρόνια από την απελευθέρωση 1913- 2013».
sinedrio1.jpg
Την κήρυξη έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου τέλεσε ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υπουργός Μακεδονίας -Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού των συνέδρων, ο κύριος Υπουργός εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών για την διοργάνωση του εν λόγω συνεδρίου και παράλληλα εκδήλωσε την ικανοποίηση του επειδή έλκει την καταγωγή του από τις Σέρρες και ως εκ τούτου παρίσταται στο Συνέδριο με ιδιαίτερα συναισθήματα.

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κκ. Θεολόγου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ.  Ιωάννης Μωυσιάδης.
sinedrio.jpg
Στους κυρίους Υπουργό και Περιφερειάρχη προσφέρθηκαν τα δίτομα πρακτικά - σε έντυπη και ψηφιακή μορφή - του προηγούμενου Β' Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου (2006) καθώς και αναμνηστικό του φετινού επετειακού εορτασμού των 100 χρόνων.

sinedrio2.jpgΟ Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, χαιρετίζοντας την έναρξη του Συνεδρίου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πραγματοποίηση του εν λόγω Συνεδρίου και ευχαρίστησε όλους όσους εργαστήκαν γι' αυτό, ιδίως τα μέλη της  Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε  στους Χορηγούς: Την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, την εταιρεία Τηλεθέρμανσης και τα τοπικά ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο της τελετής που αφορούσε στο Γ' Διεθνές Συνέδριο, έγινε και η επίσημη ανακοίνωση την πορισμάτων και η έκδοση των πρακτικών του προηγούμενου Β' Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2006. Την παρουσίαση των πορισμάτων του έκαναν οι καθηγήτριες του ΑΠΘ κυρίες Άρτεμις Ξανθοπούλου - Κυριακού και Αλέκα Γερόλυμπου.




Η τελετή έκλεισε με εκκλησιαστικούς ύμνους στην Ελληνική και Σλαβενική γλώσσα, σsinedrio4.jpgε από κοινού εμφάνιση, από τις χορωδίες Σερραϊκή Βυζαντινή Χορωδία «Ιωάσαφ ο Διονυσάκης» και «Νεόφυτος ο Ρηλιώτης» της Ιεράς Μητροπόλεως Νευροκοπίου Βουλγαρίας, υπό την Διεύθυνση του χοροδιδασκάλου Ιωάννη Παπαχρόνη.

Την παρουσίαση της όλης τελετης έκανε η δημοσιογράφος κ. Αριάδνη Παπαφωτίου.

Για τους ομιλητές του Συνεδρίου και τους συντελεστές της Οργάνωσής του, δόθηκε στη συνέχεια δεξίωση στο Ξενοδοχείο «Philippos Henia».

Από το Γραφείο Τύπου
 
ΔΤ Τελετής Απονομής Αναμνηστικών Διπλωμάτων 19-6-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 19 Ιουνίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Σε συνέχεια της διοργάνωσης του EcoFestival Δήμου Σερρών, που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, από 2 έως και 8 Ιουνίου 2013 στο πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 και ώρα 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΣ Τελετή Απονομής Αναμνηστικών Διπλωμάτων. Τα αναμνηστικά θα απονεμηθούν στους συμμετέχοντες, Φορείς και Εθελοντές του EcoFestival, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί Βράβευση των Σχολικών Περιβαλλοντικών Εργασιών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών και Βράβευση του 7ου Δημοτικού Σχολείου για τη διάκρισή του στο διαγωνισμό «Το λιγότερο ενεργοβόρο σχολικό κτίριο» στο πλαίσιο του ψηφιακού παιχνιδιού «Ενεργειακό Αποτύπωμα Ευρωπαϊκών Σχολείων» της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
Τελευταία ανανέωση (04.02.15)  
ΔΤ για το ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 2013 6-6-2013 Εκτύπωση
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Τουρνουά εργαζομένων την Δευτέρα 10/6 και την Τετάρτη 12/6/2013 θα πραγματοποιηθεί το 19ο Final Four του Τουρνουά Εργαζομένων Καλαθοσφαίρισης 2012 - 2013 στο κλειστό γυμναστήριο της ομόνοιάς. Ο ημιτελικοί αγώνες την Δευτέρα θα διεξαχθούν στις 18:00 και στις 20:00 ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν ο μικρός και ο μεγάλος Τελικός, στις 19:30 και στις 21:30. Επίσης μεταξύ των δύο τελικών θα γίνουν οι εξής απονομές:

Α) M.V.P. του πρωταθλήματος

Β) 1ου  Σκόρερ του πρωταθλήματος

Γ) 1ου  Νικητή στα Τρίποντα

Δ) Βραβείο στον καλύτερο αμυντικό

Ε) Βραβείο στον παίκτη με τις περισσότερες συμμετοχές

ΣΤ) Κύπελλο Ήθους σε ομάδα του Τουρνουά

Ζ) Απονομή μεταλλίου στην καλύτερη πεντάδα

Η) Απονομή μεταλλίου στην 2η  καλύτερη πεντάδα


Μετά την λήξη του μεγάλου τελικού θα γίνουν οι εξής απονομές

Α) M.V.P. του Final Four

B) Μετάλλια στις 3 πρώτες ομάδες.

Γ) Κύπελλο στην Πρωταθλήτρια Ομάδα


Για όλα τα παραπάνω θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Σερρών την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 στις 10:30

ΜΠΙΤΖΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
 (Υπεύθυνη τομέα αθλητισμού)
Τελευταία ανανέωση (04.02.15)  
ΔΤ για ECO FESTIVAL 2013 30-5-2013 Εκτύπωση
Σέρρες 30 Μαϊου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην Α΄ Διάσκεψη για το Περιβάλλον το 1972 στην Στοκχόλμη ως Παγκόσμια Ημέρα Εορτασμού του Περιβάλλοντος.

Από τότε κάθε χρόνο την ημέρα αυτή σ΄όλον τον κόσμο γιγαντώνεται η προσπάθεια να ακουστεί η σπουδαιότητα και σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος με εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης. Επίσης, κάθε χρόνο ο εορτασμός αυτός αφορά μια διαφορετική θεματική ενότητα. Φέτος το θέμα της Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος είναι «Σκέψου - Φάε - Σώσε». Πρόκειται για μια εκστρατεία ενάντια στην σπατάλη και την απώλεια των τροφίμων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων όσον αφορά τις τροφικές τους συνήθειες.

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό διοργανώνοντας εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων με τη συμμετοχή φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος. Η γιορτή αυτή, που την ονομάζουμε ECO FESTIVAL Δήμου Σερρών, για το τρέχον έτος τελεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. και έχει ενταχθεί στον εορτασμό των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση των Σερρών.

eco festival_afisa.jpg
Οι φετινές δράσεις που θα υλοποιηθούν για άλλη μια φορά στο πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά, συδιοργανώνονται από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, την ΚΕΔΗΣ και την Α/θμια Εκπαίδευση Ν. Σερρών με υπεύθυνη για το συντονισμό την εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο για θέματα Πολιτισμού - Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης κα Σοφία Μπιτζίδου Σαρακενίδου Ξεκινούν με τη θεατρική παράσταση «Η ΚΟΥΤΟΡΝΙΘΙΑ» από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Θεσσαλονίκης «Διθύραμβος εξ Αμάξης» την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 19:00 και ολοκληρώνονται το Σάββατο 8 Ιουνίου με τη δράση του εθελοντικού καθαρισμού, η οποία έχει ενταχθεί στην πανελλήνια εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2013 που διοργανώνει το Δίκτυο Μεσόγειος SOS. Με τη βοήθεια εθελοντικών ομάδων ή και μεμονωμένων ατόμων θα καθαρίσουμε από τα απορρίμματα τις κοιλάδες Αγίων Αναργύρων και Αγίου Γεωργίου, τις παιδικές χαρές και πάρκα, τις αυλές σχολείων και το χώρο του Στρατοπέδου Παπαλουκά. Επίσης την ίδια μέρα διοργανώνονται δύο πεζοπορίες, μία από την ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΕΡΡΩΝ με ΕΚΚΙΝΗΣΗ της ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ από το ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ στις 9.00 το πρωί και μία από τον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΪΛΙΑ με ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΛΑΙΛΙΑ στις 9.00 το πρωί.

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 19:30 στο νέο πεζόδρομο της πόλης Κων/νου Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας) στο ύψος της πλατείας Κρονίου ο Μαζικός Αθλητισμός συμμετέχει και γιορτάζει το περιβάλλον ξεσηκώνοντας και καλώντας τους πολίτες σε ρυθμούς Ζούμπα να χαρούν την πεζή και ασφαλή κίνηση και να συμμετέχουν στο ECO FESTIVAL.

Αναλυτικά όμως για τις ημέρες από Δευτέρα 3/6 έως και Παρασκευή 7/6 οι δράσεις έχουν ως εξής:

Καθημερινά από τις 9:00 - 13:00 και 18:00 - 21:00
  • ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ "ΑΡΤΙΟ" της ΚΕΔΗΣ με ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ και ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
  • ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ με ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ και ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΕΡΡΩΝ -ΕΚΦΕ- με ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ
  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ (ΕEEEK ΣΕΡΡΩΝ)- ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
  • ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ Ν. ΣΕΡΡΩΝ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ) -ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
  • ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ Ν. ΣΕΡΡΩΝ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ) -ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
  • ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ Ν.ΣΕΡΡΩΝ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ) - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
  • ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ
  • ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΛΑΪΛΙΑ & ΠΑΡΚΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΑΝΩ ΒΡΟΝΤΟΥΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ, «Ο ΜΑΥΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ»
  • ΕΣΑΝΣ ΑΑΕ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ)
  • ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ.-  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ & ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ
  • ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - επίδειξη πρώτων βοηθειών 
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (ΣΟΦΨΥ) - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ
  • ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ από το ΤΜΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
  • ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ από το ΠΡΟΤΥΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΕΡΡΩΝ
  • OΠAΚΠΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
  • ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ ΕΛΑΙΩΝΑ
  • ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
  • CLUB ΣΕΡΡΩΝ FOR UNESCO
  • ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ
  • ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ PRAXIS
  • ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
  • BAZAAR ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΧΩΝ
Πέρα από τις καθημερινές δράσεις κάθε μέρα εμπλουτίζετε το πρόγραμμα και με τις εξής δράσεις:

ΔΕΥΤΕΡΑ 03/06/2013
  • 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΩΝΑ & PHYSICS PARTIZANI -ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ                                            09.00-13.00
  • ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΡΩΤΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ-ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ                                                                     11.00-12.00
  • ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ- FOREST CITIES                                                                   09.00-13.00
  • ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ από τους ΝΕΦΕΛΗ ΠΑΥΛΙΔΟΥ & ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ                                                                         18.30-19.30
  • ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ» από το  15Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ                                                                                             19.30-21.00
ΤΡΙΤΗ 04/06/2013 ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ «ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ» από το 13Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                            11.00 - 12.00
  • 11ο ΚΑΙ 18ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ & PHYSICS PARTIZANI -ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ                                                                             09.00 - 13.00
  • «ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ, ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ/ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ                            11.00 - 12.00
  • ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ- FOREST CITIES                            09.00 - 13.00
  • ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ                                                     19.00 - 20.00
  • ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ «DUM SPIRO ΣΠΕΡΝΩ» από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ              19.30 - 21.00
  • ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ» αφήγηση ΜΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΖΕΡΒΑΚΗ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ                                                                19.00 - 20.00
  • ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ                                                                        21.00 - 22.00
 

ΤΕΤΑΡΤΗ  05/06/2013
  • ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΝΤΑΠΟΛΗΣ - ΔΡΩΜΕΝΟ  "ΝΕΡΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ"                                                                10.00-12.00
  • 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ & PHYSICS PARTIZANI -ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ                                                09.00-13.00
  • 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ-ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ                                                                                                10.00-12.00
  • ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ, «ΕΣΚΑΠΑΖ, ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ» της εκπ/κού συγγραφέως ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΟΥ, ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Νίκος Έξαρχος, Κώστας Λευκόπουλος, Δημήτρης Σακισλίδης, Αλεξάνδρα Γρουτίδου, Φώτης Ταραράς, Αντωνία Θεοχαρίδου, Ελένη Μπάρμπα,  Δόμνα Καβακίδου.                                                                        11.00-12.00
  • ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΜΑΡΙΑ ΜΕΝΤΙΖΗ, ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ                        10.00-11.00
και      19.00-20.00
  • ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ» από το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ                            10.00-12.00
  • ΠΑΚΠΑ - ΠΑΙΔΙΚΟΙ & ΒΡΕΦ/ΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Δ. ΣΕΡΡΩΝ                         18.00-21.00
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ18.30-19.30
  • ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ                                                                        20.00-21.00

ΠΕΜΠΤΗ  06/06/2013
  • 15ο & 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ, & PHYSICS PARTIZANI -ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ                                                                               09.00-13.00
  • ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ, ΘΑΛΕΙΑ ΚΑΡΑΦΥΛΛΗ, ΑΡΧ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ                                                                                09.00-21.00
  • ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ - ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ» 10.00-12.00
  • ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ  «Ο ΜΑΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ», Σκηνοθεσία και Μουσική επιμέλεια :  Δόμνα Καβακίδου Διδασκαλία, Κατασκευή κούκλας και σκηνικών: Κυριάκος Θεοδωρίδης Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι:   Κυριάκος Θεοδωρίδης,  Δόμνα Καβακίδου, Δημήτρης   Μιγγιάνης,  Σπύρος  Παντελάτος,  Αντιγόνη  Παπαηλία, Χριστίνα  Πεχλιβάνη, Μάνος  Τζώμος.                                          11.00-12.00
  • ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ «ΤΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΨΑΡΑΚΙΑ & ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗ ΒΥΘΟΥΛΙΑ», ΜΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΖΕΡΒΑΚΗ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ                                19.00-20.00
  • ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ                                                                               20.00-22.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  07/06/2013

  • ΕΕΑΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ-ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ) - ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ                                                                                                09.00-14.00
  • ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν. ΣΚΟΠΟΥ & PHYSICS PARTIZANI-ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ                       09.00-13.00
  • ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ, ΕΦΗ ΤΖΟΥΡΗ, ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ                                 19.00-20.00
  • ΟΠΑΚΠΑ - ΠΑΙΔΙΚΟΙ & ΒΡΕΦ/ΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Δ. ΣΕΡΡΩΝ                         18.00-21.00
  • ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΠΟΛΛΑ» από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ       20.30-21.30
  • ΑΠΣ «ΜΑΧΗΤΗΣ» ΣΕΡΡΩΝ-ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ                                     19.00-20.00
  • ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ                                                                           21.00-22.00
 
ΔΤ Ο Λογότυπος των 100 χρόνων-Επίσημη Παρουσίαση 12-11-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                            Σέρρες 12 Νοεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

«Αξιοποιούμε την ευκαιρία της επετείου ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας μας, αξιολογώντας και πάλι τις πραγματικές μας δυνατότητες, θέτοντας ως προτεραιότητα το χρέος απέναντι στο μέλλον της πόλης και της περιοχής, απέναντι στις νέες γενιές που μπορούν να αγαπήσουν καλύτερα τον τόπο και την ιστορία του».
Τα παραπάνω επισήμανε ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για τον εορτασμό της επετείου των 100 χρονών από την απελευθέρωση της πόλης στις 29 Ιουνίου 1913, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Διοικητηρίου, εχθές Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012.    
«Θέλουμε να υποδεχθούμε το 2013 πανέτοιμοι με ένα πρόγραμμα αντάξιο της επετείου που θα καλύπτει θεματικά όλες τις ιστορικές περιόδους, από την αρχαιότητα έως σήμερα, θα αναδεικνύει το πολιτιστικό μας απόθεμα, τον σύγχρονο πολιτισμό, τις νέες ιδέες και προτάσεις για το μέλλον» πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του λογοτύπου της Επιτροπής, η οποία έχει αναλάβει τη διοργάνωση των επετειακών δράσεων-εκδηλώσεων.
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος σημείωσε:

Για την Οργανωτική Επιτροπή
Tον Ιούλιο του 2011 απηύθυνα ανοικτή επιστολή προς όλους τους Σερραίους με την οποία τους ενημέρωνα για την απόφαση του Δήμου μας να γιορτάσει την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών και τους καλούσα να συνεισφέρουν με τις ιδέες και τις προτάσεις τους στη διαμόρφωση του προγράμματος εκδηλώσεων.
Για τον σκοπό αυτό συστήθηκε αρχικά προσωρινή οργανωτική επιτροπή και θεματικές ομάδες εργασίας και το περασμένο φθινόπωρο η μόνιμη Οργανωτική Επιτροπή.
Την επιτροπή αυτή αποτελούν συμπολίτες μας με εμπειρία και γνώση, ικανοί να διαχειριστούν το σύνολο των θεμάτων, ώστε με τρόπο άρτιο να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και να προχωρήσει η υλοποίηση των εκδηλώσεων.
Για τον εορτασμό
Η απόφασή μας από την αρχή ήταν ο εορτασμός να αφορά ολόκληρο  το επετειακό έτος 2013 και να περιλαμβάνει τρεις ενότητες.
·        Το παρελθόν με εκδηλώσεις ιστορικού χαρακτήρα.
·        Το παρόν με έμφαση στον σύγχρονο πολιτισμό και
·        στο μέλλον με στόχο την ανάδειξη των προοπτικών ανάπτυξης των Σερρών και της ευρύτερης περιοχής.
Όπως τόνισα και στην ανοικτή μου επιστολή προς τους Σερραίους, πιστεύω ότι ο εορτασμός των 100 χρόνων μας δίνει την ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε όχι μόνο για να στρέψουμε το βλέμμα στο παρελθόν, να τιμήσουμε και να θυμηθούμε, άλλα και για να αξιολογήσουμε το παρόν , να οραματιστούμε το μέλλον της περιοχής μας, των ανθρώπων της, των νέων γενεών που πρέπει να συνεχίσουν την πλούσια παράδοση μας από καλύτερη θέση.
Η σερραϊκή κοινωνία και η Επέτειος
Θέλουμε να υποδεχθούμε το 2013 πανέτοιμοι με ένα πρόγραμμα αντάξιο της επετείου που θα καλύπτει θεματικά όλες τις ιστορικές περιόδους, από την αρχαιότητα έως σήμερα, θα αναδεικνύει το πολιτιστικό μας απόθεμα, τον σύγχρονο πολιτισμό, τις νέες ιδέες και προτάσεις για το μέλλον.
Αξιοποιούμε την ευκαιρία της επετείου ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας μας, αξιολογώντας και πάλι τις πραγματικές μας δυνατότητες, θέτοντας ως προτεραιότητα το χρέος απέναντι στο μέλλον της πόλης και της περιοχής, απέναντι στις νέες γενιές που μπορούν να αγαπήσουν καλύτερα τον τόπο και την ιστορία του αν αυτός είναι φιλόξενος, ανθρώπινος, πολιτισμένος.
Για όλους της διοργάνωσης
Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για την εθελοντική τους προσφορά, την διάθεση και το μεράκι με το οποίο δούλεψαν όλη αυτή την περίοδο και να εκφράσω την πεποίθησή μου ότι οι εκδηλώσεις από πλευράς ποιότητας θα είναι αντάξιες της σπουδαίας επετείου.
Ο λογότυπος των 100 χρόνων
Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για την πρώτη παρουσίαση του λογότυπου των 100 χρόνων, που από εδώ και στο εξής θα συνοδεύει όλα τα έγγραφα και έντυπα των εκδηλώσεων του Δήμου αλλά και των άλλων φορέων που θα συμμετέχουν ως οργανωτές ή συνδιοργανωτές εκδηλώσεων.
Προτρέπω κάθε συμπολίτη μας που μπορεί να αξιοποιήσει το λογότυπο στις δραστηριότητές, στην επιχείρησή του, στο έντυπο που πιθανόν εκδίδει, σε κατάλληλες διοργανώσεις, στα έντυπα προβολής κ.α., να απευθύνεται για το σκοπό αυτό στη γραμματεία της Οργανωτικής επιτροπής.
Μετά τη δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή σε διαγωνισμό επιλογής λογοτύπου που απέβη άκαρπη, δεχτήκαμε την πρόταση-προσφορά του τυπογραφείου Χαραλαμπίδη το γραφιστικό τμήμα του οποίου δημιούργησε το σήμα και το λογότυπο των 100 χρόνων.
Συγκεκριμένα το λογότυπο δημιουργήθηκε από τον κ. Χάρη Σταμπουλή και όπως βλέπεται περιλαμβάνει μια αφαιρετική απεικόνιση του αριθμού 100 την φράση Σέρρες 1913-2013 και στο κάτω μέρος τη συνέχεια «από το χθες στο αύριο».
Η μοντέρνα, λιτή και καλαίσθητη προβολή των βασικών στοιχείων του εορτασμού στο σύνολο του δημιουργικού καλύπτουν τις απαιτήσεις μας για ένα ποιοτικά άψογο λογότυπο.
Ευχαριστώ τον Τάσο Χαραλαμπίδη για την δωρεάν παραχώρηση του συγκεκριμένου αρχείου και τον δημιουργό της γραφιστικής απεικόνισης για την εξαιρετική δουλειά του.
Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι-παράλληλα με την διαμόρφωση του προγράμματος-η Οργανωτική Επιτροπή (συγκεκριμένα η συντονίστρια της Θεματικής Επιτροπής Επικοινωνίας κα Αριάδνη Παπαφωτίου) ήταν αυτή, η οποία με την τεχνική υποστήριξη των πληροφορικών του Δήμου, εργάστηκε για την δημιουργία της ηλεκτρονικής σελίδας των 100 χρόνων που παρουσιάστηκε στη συνέντευξη.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών