Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 26 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Πολιτισμού-Αθλητισμού-Ν. Γενιάς & Δια βίου μάθησης

Πολιτισμού-Αθλητισμού-Ν. Γενιάς & Δια βίου μάθησης
Το Γέλιο του Παιδιού - Το μέλλον του κόσμου (11/9/2015) Εκτύπωση

«Το Γέλιο του Παιδιού - Το μέλλον του κόσμου»


img1.jpg
img2.jpg


Ο Δήμος Σερρών με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Καπετάν Μητρούσης» διοργανώσαν από την 22η ως και την 28η Ιουνίου 2015, την δέκατη τρίτη καλλιτεχνική παιδική συνάντηση-εκδήλωση θεσμός « Το Γέλιο του Παιδιού - Το μέλλον του κόσμου». Πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον όλων, γιατί η ομάδα στόχος της δράσης είναι τα παιδιά. Φιλοξενηθήκαν ελληνικές και ξένες χορευτικές και καλλιτεχνικές αποστολές από Πολώνια και Ουκρανία οι οποίες προσέφεραν μοναδικό θέαμα και συγκίνηση σ' όλους τους συμμετέχοντες και επισκέπτες. Επίσης οι φιλοξενούμενες αποστολές έχουν ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και το θέαμα που παρουσίασαν  ήταν  μοναδικό.


img3.jpg
img4.jpg
 img5.jpg  img6.jpg
 img8.jpg  img13.jpg
 img7.jpg  img9.jpg
 img10.jpg  img11.jpg
 img12.jpg  img14.jpg


Τελευταία ανανέωση (16.09.15)  
2-6-15 ΔΤ ECO FESTIVAL Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                   Σέρρες 2 Ιουνίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Ξεκινά το ECO FESTIVAL του Δήμου Σερρών

2-6-15  eco festival 2015.jpgΣυνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σοφία Μπιτζίδου καθώς καθώς και ο Διευθυντής της Α΄βαθμίας εκπαίδευσης κ. Παπασταμόπουλος Ξενοφών την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015, με θέμα τις εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, γνωστό ως ECO FESTIVAL. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα εξής:
«Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην Α΄ Διάσκεψη για το Περιβάλλον το 1972 στην Στοκχόλμη ως Παγκόσμια Ημέρα Εορτασμού του Περιβάλλοντος.
Από τότε κάθε χρόνο την ημέρα αυτή σ΄ όλον τον κόσμο γιγαντώνεται η προσπάθεια να ακουστεί η σπουδαιότητα και σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος με εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης. Επίσης, κάθε χρόνο ο εορτασμός αυτός αφορά μια διαφορετική θεματική ενότητα. Φέτος το θέμα της Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος είναι «Επτά Εκατομμύρια Όνειρα. Ένας πλανήτης. Καταναλώστε με προσοχή». Πρόκειται για μια εκστρατεία ενάντια στην αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.
Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό διοργανώνοντας εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων με τη συμμετοχή φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος. Η γιορτή αυτή, που την ονομάζουμε ECO FESTIVAL Δήμου Σερρών, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Οι φετινές δράσεις που θα υλοποιηθούν για πέμπτη συνεχή χρονιά στο πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά, διοργανώνονται από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού- Αθλητισμού του Δήμου, με υπεύθυνη για το συντονισμό την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού - Αθλητισμού - Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης κα Σοφία Μπιτζίδου - Σαρακενίδου σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπ/ση Σερρών, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Ποροϊων και το ΕΒΕ Σερρών».
Ενώ η κα Μπιτζίδου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων λέγοντας ότι:

Τελευταία ανανέωση (16.06.15) Περισσότερα
ΔΤ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟ SERRES- WORLD MUSIC FESTIVAL - ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 15-6-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                   Σέρρες 15 Ιουνίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟ
SERRES- WORLD MUSIC FESTIVAL - ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

serres - world music festival.jpg
Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σοφία Μπιτζίδου, ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Φεστιβάλ κ. Θάνος Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μπαλίτης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, προκειμένου να παρουσιάσουν τη δημιουργία του νέου θεσμού SERRES-MUSIC FESTIVAL-MΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ο οποίος ξεκινάει από φέτοςστις 19 έως τις 22 Ιουνίου.

Ο Δήμαρχος Σερρών αναφέρθηκε στο φεστιβάλ λέγοντας ότι αποτελεί μια πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, είναι ένας νέος θεσμός που ξεκινάει η δημοτική αρχή από φέτος, με στόχο την πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης των Σερρών, την ψυχαγωγία των πολιτών αλλά και την τουριστική προβολή της πόλης μας, με ταυτόχρονη τόνωση της εμπορικής της κίνησης.

Πρόκειται για ένα πλούσιο συναυλιακό 4ήμερο, με γνωστά μουσικά σχήματα από χώρες της Μεσογείου που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 22 ιουνίου στις Σέρρες.

Είναι ένα πολιτιστικό γεγονός που συμβάλλει επίσης, στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με άλλους λαούς, δημιουργώντας γέφυρες πολιτισμού ανάμεσα στις νεολαίες και τις κοινωνίες των Μεσογειακών χωρών, με αφορμή τον μουσικό πολιτισμό και την λαϊκή τους Παράδοση .

Χωρίς κανένα απολύτως κερδοσκοπικό στόχο και χωρίς εισιτήριο, το WORLD MUSIC FESTIVAL -ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ διοργανώνεται στις Σέρρες για πρώτη φορά φέτος στην Πλατεία Ελευθερίας και στον κεντρικό Πεζόδρομο της πόλης με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο.
Τελευταία ανανέωση (16.06.15) Περισσότερα
ΔΤ για SERRES - WORLD MUSIC FESTIVAL 9-6-15 Εκτύπωση
Σέρρες 9 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
serres - world music festival.jpg

Ενας νέος θεσμός ξεκινάει από φέτος, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Σερρών.
Πρόκειται για το SERRES - WORLD MUSIC FESTIVAL, που σηκώνει αυλαία στις 19 Ιουνίου και θα γεμίσει τις νύχτες της πόλης με ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ως τις 22 του μήνα.

Τέσσερις βραδιές, έξι μουσικά σχήματα, τριάντα μουσικοί και χορευτές από πέντε χώρες της Μεσογείου, θα μας ταξιδέψουν με τα ηχοχρώματα που δίνει το πάντρεμα του καινούριου με την παράδοση, και του κεφιού με το καλοκαίρι του ευρωπαικού νότου.

Το Φεστιβάλ, που φιλοδοξεί να γίνει αιτία και αφορμή να έρθουν στην πόλη μας φίλοι της μουσικής από όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Δημαρχείου, με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο για όλους.

Ήδη εκατοντάδες φίλοι από όλη την χώρα, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το Φεστιβάλ μέσω της ηλεκτρονικής του σελίδας στο Facebook (https://www.facebook.com/serresfestival), από όπου ενημερώνονται καθημερινά για κάθε τί που αφορά τη διοργάνωση και το μουσικό της πρόγραμμα.

Ο εμπορικός κόσμος των Σερρών, συμμετέχει στη μεγάλη μουσική γιορτή της πόλης με 4ήμερο προσφορών και μειωμένων τιμών στα καταστήματα, ενώ το Σάββατο 20/6 θα παρατείνει κατά δύο ώρες το ωράριο λειτουργίας της αγοράς, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σοφία Μπιτζίδου -Σαρακενίδου, δήλωσε σχετικά με το S- WMF:
"Το Φεστιβάλ αυτό, γεννήθηκε ως ιδέα με σκοπό να καταδείξει πως ο πολιτισμός είναι το πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο κοινωνικό κεφάλαιο σε μια εποχή αντιφάσεων και παγκόσμιων προκλήσεων.

Αλλά και να υπογραμμίσει πως η νεολαία, είναι επίσης η πιο ζωντανή και ελπιδοφόρα κοινωνική ομάδα που μπορεί να αντισταθεί δυναμικά στην ισοπέδωση ιδεών και αξιών.
Ξεκινάμε, για να συνεχίσουμε".


Πρόγραμμα εμφανίσεων Μουσικών Σχημάτων Ώρα έναρξης συναυλιών: 9.00μμ

Παρασκευή 19/6/2015

X - DARAWISH & KABILA together

Σάββατο 20/6/2015

a) MU.DANZA COMPANIA FLAMENCA b) KOZA MOSTRA

Κυριακή 21/6/2015

a) KABILA b) LOPEZ QUARTET

Δευτέρα 22/6/2015

XEIMEPINOI KOΛΥΜΒΗΤΕΣ
 
ΔΤ Ολοκληρώθηκε το ECO FESTIVAL του Δήμου Σερρών 7-6-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Σέρρες 7 Ιουνίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
Ολοκληρώθηκε το ECO FESTIVAL του Δήμου Σερρών

zim_7509.jpgΜε αφορμή τον εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Δήμος Σερρών συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό διοργανώνοντας εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων με τη συμμετοχή φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος. Η γιορτή αυτή, που την ονομάζουμε ECO FESTIVAL Δήμου Σερρών, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι φετινές δράσεις που υλοποιήθηκαν για πέμπτη συνεχή χρονιά στο πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά, με τη διοργάνωση του Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού- Αθλητισμού του Δήμου, σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπ/ση Σερρών, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Ποροϊων και το ΕΒΕ Σερρών».

Το φεστιβάλ έκλεισε τις πύλες του το Σάββατο 06 Ιουνίου 2015 με τη αμέριστη βοήθεια εθελοντικών ομάδων, μεμονωμένων ατόμων και σχολείων, ενώ τις εργασίες του παρακολούθησαν πλήθος κόσμο και παιδιών.


Από το Γραφείο Τύπου

zim_7643.jpgzim_7659.jpg
















zim_7940.jpgzim_8032.jpg














zim_7641.jpg

 
 
Έναρξη της 11η Πανεπιστημιάδας θεάτρου στο θέατρο ‘'Αστέρια''του δήμου Σερρών 4-6-15
ΔΤ - Έναρξη 11ης διεθνούς πανεπιστημιάδας θεάτρου (29/5/2015)
ΔΤ για τα εγκαίνια της ΄Εκθεσης Φωτογραφίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σερρών 19-5-15
ΔΤ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 23-4-2015
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών