Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Τρίτη 02 Μαρ 2021
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Πολιτισμού-Αθλητισμού-Ν. Γενιάς & Δια βίου μάθησης

Πολιτισμού-Αθλητισμού-Ν. Γενιάς & Δια βίου μάθησης
Ο Δήμος Σερρών υποδέχεται την φλόγα της Μαθητιάδας Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ& ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Σερρών υποδέχεται την φλόγα της Μαθητιάδας

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχοντας ενεργά στις παράλληλες δράσεις της IB' Μαθητιάδας υποδέχεται στις Σέρρες τη φλόγα της Μαθητιάδας.

Στo πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της IB' Μαθητιάδας για πρώτη φορά πραγματοποιεί «Λαμπαδηδρομία» εκτός της Πρώτης Σερρών του Δήμου Αμφίπολης, ως μέρος του προγράμματος «Αθήνα-Ρίο», η οποία θα οδηγήσει την μαθητική φλόγα της Μαθητιάδας σε πάνω από 55 πόλεις και χωριά της Β. Ελλάδας.

Σκοπός της λαμπαδηδρομίας είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο των μαθητών, ως προς τα ιδεώδη της Μαθητιάδας, που με σύνθημα «Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» καλεί τους μαθητές να πάρουν στα χέρια το μέλλον τους μέσα από τη δική τους προσπάθεια. Με σύνθημα «αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα» η φετινή Μαθητιάδα σκοπό έχει να αναδείξει την προσωπική οντότητα και την αξία που έχει κάθε άνθρωπος.

Η αφή της φλόγας έγινε στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων στην Πρώτη Σερρών του Δήμου Αμφίπολης το μεσημέρι της 26ης Μαρτίου και κατόπιν η φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της προς τη Δυτική Μακεδονία και σε άλλους δήμους και θα επιστρέψει στην Πρώτη Σερρών στις 15 Απριλίου, μετά από 21 ημέρες πορείας στο Βορειοελλαδικό χώρο.

Στην πόλη των Σερρών θα αφιχθεί την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 και ώρα 20:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Το πρόγραμμα υποδοχής περιλαμβάνει:
  •  8.00μ.μ.  Έναρξη Λαμπαδηδρομίας
                         Διαδρομή: Κ. Καραμανλή με Κ. Αλεξανδρίδη (αφετηρία) έως Πλατεία Ελευθερίας
  •  8.30μ.μ.  Άφιξη Φλόγας-Άναμα βωμού Μαθητιάδας στην Πλατεία Ελευθερίας                     
  •  8.35μ.μ.  Ύμνος Μαθητιάδας
  •  8.40μ.μ.  Χαιρετισμοί επισήμων
  •  8.55μ.μ.  Μουσική εκδήλωση
  •   9.20μ.μ.  Αναχώρηση φλόγας

 
 
Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για το 2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες 29 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών
για το 2016
Διοργανώνονται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού

29-3-16 politistikes ekdilosis.jpgΤις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για το έτος 2016, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σοφία Μπιτζίδου την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016.

Για το 2016 θα διοργανωθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

1. ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο)                                            
Πρόκειται για την εκδήλωση θεσμός, η οποία υλοποιείται από το Δήμο Σερρών εδώ και 21 χρόνια. Στην εν λόγω εκδήλωση μετέχουν συμπολίτες μας ηλικίας 25 έως 65 ετών οι οποίοι και δημιουργούν ομάδες που αγωνίζονται στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Λόγω της οικονομικής κρίσης δυστυχώς το Πρωτάθλημα μετονομάστηκε σε Πρωτάθλημα εργαζομένων και Ανέργων και απoκτά πιο επιτακτική την αναγκαιότητα πραγματοποίησης και συνέχισης της ύπαρξης του. Όλοι οι αγωνιζόμενοι  έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια οργανωμένη μορφή άθλησης για 8 μήνες με όλα τα θετικά αποτελέσματα για αυτούς Η όλη εκδήλωση πραγματοποιείτε στο Κλειστό Γυμναστήριο Ομόνοιας.

Ο τελικός του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στις 1 Ιουνίου 2016.

2. ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ (Νοέμβριος)
Πρόκειται για την παλαιότερη αθλητική εκδήλωση θεσμός του Δήμου μας με συνεχή ιστορία 31 ετών. Στην εκδήλωση συμμετέχουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών καλύπτοντας μια απόσταση από 2 έως 5 χιλιόμετρα τρέχοντας ή περπατώντας, με κεντρικό σύνθημα « ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων».

Τελευταία ανανέωση (29.03.16) Περισσότερα
Μεσογειακό πρωτάθλημα Προσανατολισμού στον Δήμο Σερρών Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες 9 Μαρτίου 2016    
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεσογειακό πρωτάθλημα  Προσανατολισμού στον Δήμο Σερρών
με διεθνείς συμμετοχές από Νορβηγία,Ιταλία, Βουλγαρία, Σερβία, Τουρκία

9-3-16 agones.jpgΣυνέντευξη τύπου παραχώρησαν , η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Σερρών Σοφία Μπιτζίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός και ο συνεργάτης της διοργάνωσης Βασίλης Χορτομάρης, την Τετάρτη 9-3-2016, με θέμα τους αγώνες προσανατολισμού  που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας την 14η Μαρτίου 2016 (Καθαρά Δευτέρα) ώρα 19.00 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού  την πλατεία Ελευθερίας. Οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι αθλητές θα είναι και σε περιοχές του Κέντρου των Σερρών και η διάρκειά τους είναι περίπου δύο ώρες.

Πρόκειται για αγώνες που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του Μεσογειακού Πρωταθλήματος Προσανατολισμού με διεθνείς συμμετοχές, σύμφωνα με τον οποίο ο αγωνιζόμενος με βοηθήματα ένα χάρτη και μια πυξίδα πρέπει με συγκεκριμένη αφετηρία και περνώντας από καθορισμένους σταθμούς ελέγχου να επανέλθει στο σημείο εκκίνησης.

Διοργανωτές των αγώνων Προσανατολισμού (Μεσογειακό Πρωτάθλημα Προσανατολισμού) είναι οι παρακάτω φορείς:
PWT Travel (Νορβηγία)
PWT Italy  (Ιταλία)
SIVEN (Βουλγαρία)
ZMAJ adventure (Σερβία)
SIVEN (Βουλγαρία)

Οι περιοχές στις οποίες θα διεξαχθούν οι αγώνες είναι στις τοποθεσίες Σέρρες, Άγιο Πνεύμα  Σερρών και στο Σάνι Χαλκιδικής.

Οι συμμετέχοντες είναι, 100 Σκανδιναβοί, 10 Έλληνες, 40 λοιποί (Βούλγαροι, Τούρκοι κλπ).

Τέτοιες διοργανώσεις πρέπει να ενθαρρύνονται και υποστηρίζονται αφού, αφενός τονώνουν τις τοπικές οικονομίες, αφετέρου προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προφίλ της περιοχής μας.

Από το Γραφείο Τύπου
 
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ( Κ.Δ.Β.Μ.)
ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ/Π.Ε ΣΕΡΡΩΝ
& ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Διαβαθμιδική Συνεργασία Δήμου Σερρών & Π.Κ.Μ/Π.Ε Σερρών και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ ΣΕΡΡΩΝ στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.doc ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΔΒΜ ΣΕΕΡΩΝ 316.00 Kb
 
Ευχαριστήριο για τον 31ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Δήμαρχος Σερρών Κ. Πέτρος Αγγελίδης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σερρών κ. Σοφία Μπιτζίδου, αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους αλλά και να απονείμουν τα εύσημα σε όλους όσους συμμετείχαν στον 31ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ.

Στον φετινό γύρο επετεύχθη ρεκόρ συμμετοχών όλων των εποχών ξεπερνώντας τις 1300 κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Σερραίοι αρχίζουν να υιοθετούν έναν πιο αθλητικό τρόπο ζωής κάνοντας πράξη το μήνυμα του «Γύρου της Πόλης των Σερρών» πως ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και δικαίωμα όλων.

Επίσης να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους αθλητικούς, πολιτιστικούς συλλόγους, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, μεμονωμένους πολίτες μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν ενεργά, τον συνδιοργανωτή τον ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την άρτια αθλητική διοργάνωση, καθώς την Ελληνική Αστυνομία, την Τροχαία Σερρών, το ΕΚΑΒ και τους Ραδιοερασιτέχνες για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Ευχαριστήρια στον αποκλειστικό χορηγό της εκδήλωσης την ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΕΡΡΩΝ και σε όλους τους χορηγούς επικοινωνίας που πρόβαλλαν την κορυφαία διοργάνωση του ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

Τέλος μεγάλες ευχαριστίες σε όλους τους συμπολίτες μας για την προσφορά τους σε ανθρωπιστική βοήθεια, τους συλλόγους που την συγκέντρωναν ώστε να αποσταλεί στους πρόσφυγες. Αναμφισβήτητα λοιπόν η φετινή διοργάνωση έστειλε ένα μήνυμα ανθρωπιάς προς τους συνανθρώπους μας. Ιδιαίτερη μνεία στην ομάδα αλληλεγγύης για την μεγάλη τους βοήθεια στην οργανωμένη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στους καταυλισμούς των προσφύγων. Εμείς οι Σερραίοι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά και το αποδείξαμε για μια ακόμη φορά.

Μπράβο σε όλους!
 
 
31ος ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ 16-11-15
Εκδήλωσης "Αστροβραδιάς" (29/09/2015)
Εκδήλωση με το Βελγικό χοροθέατρο Aglaja (16/9/2015)
School music festival (15/9/2015)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg
 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών