Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
05 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Εντετ. Συμβούλων arrow Παιδείας

Παιδείας
Εδκδηλώσεις για την Ημέρα κατά του AIDS στις 2-12-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 30 Νοεμβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

mpitzidou.jpg«Φθάνοντας στο Μηδέν-Όχι άλλο κρούσμα» είναι το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας για το AIDS, στο πλαίσιο της οποίας ο Δήμος Σερρών, η Αντιδημαρχία Παιδείας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης-Γραφείο Αγωγής Υγείας διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη κεντρική πλατεία Ελευθερίας, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν το ΤΕΙ Σερρών, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσ/νίκης, ο Ιατρικός Σύλλογος, Σερρών, το Νοσοκομείο, η ΟΥΝΕΣΚΟ (παράρτημα Σερρών).
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
α)  Ομιλίες στους μαθητές των  Λυκείων της πόλης μας με σκοπό την  ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη μάστιγα του HIV/AIDS.
β) Ενημέρωση της Τοπικής Κοινωνίας των Σερρών με διαδραστικές ασκήσεις ομάδων μαθητών (4ου και 5ου ΓΕΛ Σερρών) σχετικά  με την  πρόληψη από το  HIV/AIDS στην Πλατεία Ελευθερίας, από11.00μ.μ. έως 13.00 μμ.

Το σύνθημα
«Φτάνοντας στο Μηδέν» είναι το θέμα που επιλέχθηκε από την παγκόσμια εκστρατεία του AIDS για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα του AIDS την 1η Δεκεμβρίου 2011.
Η νέα στρατηγική μέχρι το 2015, που επέλεξε η UNAIDS στοχεύει στην υλοποίηση του οράματος για κανένα νέο κρούσμα του ιού HIV, καμιά διακριτική μεταχείριση, κανένα θάνατος από AIDS*  
Η επιλογή του «Φθάνοντας  στο μηδέν», ήρθε μετά τις εκτεταμένες διαβουλεύσεις μεταξύ των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV, με ακτιβιστές της υγείας και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.
Στην  φετινή Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS αναμένονται νέες δράσεις ακτιβισμού από την κοινωνία των πολιτών την 1η Δεκεμβρίου 2011,  έξι (6) μήνες πριν τη διεθνή διάσκεψη για το AIDS στην Ουάσιγκτον.
Από το 1998, οπότε καθιερώθηκε, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS αποτελεί την ευκαιρία εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να ενωθούν, προκειμένου να τιμήσουν τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό HIV και να δηλώσουν την συμπαράσταση στην εκστρατεία αντιμετώπισης-τερματισμού της επιδημίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
(Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011)

Οι μαθητές
Διαδραστικές ασκήσεις ομάδων μαθητών (4ου και 5ου ΓΕ Λυκείων Σερρών) σχετικά  με την  πρόληψη από το  HIV/AIDS στην Πλατεία Ελευθερίας, από11.00μ.μ. έως 13.00 μμ.

Διαλέξεις στα Σχολεία
Α/Α

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ

ΩΡΑ

1

2Ο ΓΕΛ  ΣΕΡΡΩΝ

Τζιούρα Αικατερίνη,
Ιατρός- βιοπαθολόγος

10.30΄ -11.20 πμ



2

3ο  ΓΕΛ  ΣΕΡΡΩΝ

Αργυριάδης Νικόλαος
Ιατρός - γυναικολόγος
9.00΄- 9,45΄ πμ



3

4ο  ΓΕΛ  ΣΕΡΡΩΝ

Τσιώνης Θεοχάρης
Ιατρός- Γαστρεντερολόγος

9.30΄- 10.30΄πμ

4

5ο  ΓΕΛ  ΣΕΡΡΩΝ

Σταμπουλή Αφροδίτη
Ιατρός- γυναικολόγος

8.45΄ - 9.30΄ πμ

5

2Ο  ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ

Χαλκίδου Σοφία
ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θες/νίκης

9.00΄ - 10.45΄ πμ


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

Τελευταία ανανέωση (30.01.13)  
ΔΤ Κοινή περιβαλλοντική δράση με 4ο Πειραματικό Δημ. Σχολείο 22-11-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                      Σέρρες 21 Νοεμβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

mpitzidou.jpg«Η από κοινού δράση με τα παιδιά είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Η τοπική κοινωνία μπορεί να ελπίζει σε ένα καλλίτερο μέλλον με δημότες ενσυνείδητους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και καθαριότητας».
Τα παραπάνω επισήμανε ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης με αφορμή την καθαριότητα των χώρων του πρώην στρατοπέδου «Παπαλουκά» και σημείων του κέντρου της πόλης. από τα παιδιά του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου το πρωί της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου.

Ο Δήμαρχος

Όπως τόνισε ο κ. Αγγελίδης:
«Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών-ιδίως της νεολαίας-θ' αποτελέσει παρακαταθήκη στον αγώνα διάσωσης του περιβάλλοντος και της πόλης μας, καθώς έδωσαν ένα λαμπρό παράδειγμα προς τη σερραϊκή κοινωνία.
Η σημερινή δραστηριότητα υπήρξε αποκαλυπτική, καθώς έδειξε ότι η μαθητιώσα κοινότητα είναι βασικός πυρήνας, κινητήρια δύναμη κάθε περιβαλλοντικής-κι όχι μόνον-πρωτοβουλίας για το καλό του τόπου μας.
»Η ενεργός συμμετοχή όλων είναι άκρως απαραίτητη, ενώ τα μηνύματα της εν λόγω  πρωτοβουλίας του Σχολείου πρέπει να πιάσουν τόπο.
Είναι ανάγκη ν' αλλάξει η νοοτροπία και οι πολίτες να ενεργοποιηθούν, προκειμένου ν' αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής τους.
Γι αυτό, η αρχή θα γίνει από τα πλέον βασικά-κι αυτονόητα για τους κατοίκους άλλων πόλεων στο εξωτερικό-βήματα.
»Δηλαδή βασικός στόχος παραμένει η καθαριότητα των δημοσίων χώρων, των πλατειών, των δρόμων και των πεζοδρομίων, των χώρων μπροστά από τα σπίτια μας.
Όχι σκουπίδια παντού και σάκοι απορριμμάτων αφημένοι έξω από κάδους ή από καταστήματα. Δεν αποτελούν απλώς εστίες μόλυνσης, αλλά και προσβολή της αισθητικής μιας σύγχρονης πόλης, στην οποία εννοείται ότι διαβιώνουν πολιτισμένοι άνθρωποι.
Αυτό είναι το σπουδαιότερο μήνυμα που στέλνουν οι μαθήτριες και οι μαθητές του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, ότι:
Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου      

Τελευταία ανανέωση (30.01.13)  
ΔΤ Βράβευση Σχολείου για PIMS TRANSFER 4-10-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                 Σέρρες  4/10/2011
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ                    
ΤΜΗΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ και
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βράβευση του σχολείου που πρώτευσε στη Δράση
«ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» του έργου PIMMS TRANSFER

mpitzidou.jpgΣτα πλαίσια της υλοποίησης του έργου PIMMS TRANSFER και σε συνέχεια της με αριθμό 780/2011 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Σερρών θα προχωρήσει στη βράβευση του 21ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών το οποίο πρώτευσε στη Δράση «ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ».
Η συγκεκριμένη δράση η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σκοπό είχε την ευαισθητοποίηση των μαθητών, γονέων και δασκάλων αλλά και την ενεργή συμμετοχή τους στην υιοθέτηση, εναλλακτικών προς το Ι.Χ. αυτοκίνητο, τρόπων μετακίνησης όπως πεζή, ποδήλατο, μέσα μαζικής μεταφοράς. Συμμετείχαν μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης 3 δημοτικών σχολείων των Σερρών (15ο, 21ο και Πειραματικό Σχολείο), όπου με σήμα το χελωνάκι, βήμα- βήμα, συναγωνίζονταν στο να προσέρχονται στο σχολείο με τα πόδια.
Στο συναγωνισμό αυτό, πρώτευσαν οι μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης του 21ου Δημοτικού Σχολείου, των οποίων οι εβδομαδιαίες πεζή μετακινήσεις καταγράφηκαν και αποτιμήθηκαν σε εξοικονόμηση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στις ιστοσελίδες του ευρωπαϊκού προγράμματος: http://www.schoolschallenge.eu/users/view/6 και http://www.schoolschallenge.eu/results)
Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 στο 21ο Δημοτικό Σχολείο από την Αντιδήμαρχο Παιδείας, κα Σοφία Μπιτζίδου. Επίσης τα παιδιά θα παρουσιάσουν την εργασία τους και τις εντυπώσεις τους από τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη δράση. Τέλος θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα της αποτίμησης της δράσης.
Τελευταία ανανέωση (30.01.13)  
ΔΤ Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 5-10-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 4 Οκτωβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

mpitzidou.jpgΗ Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 και εορτάζεται, κάθε χρόνο την 5η Οκτωβρίου.
Δίνει την ευκαιρία στους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, ΟΤΑ κλπ) να επισημάνουν την ανάγκη εξεύρεσης οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, ώστε να επιτευχθεί μια ελεύθερη, δημόσια και ποιοτική Εκπαίδευση Για Όλους.
Το σύνθημα της φετινής Ημέρας των Εκπαιδευτικών, «Εκπαιδευτικοί για την Ισότητα των Φύλων», αναφέρεται στο δημοκρατικό κι ανθρώπινο σχολείο, βασικός στόχος του οποίου είναι η αγωγή πολιτών, η διαμόρφωση συνθηκών ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα και η διαχείριση της ετερότητας στις σημερινές κοινωνίες.
Τα παραπάνω μπορούν να επιτευχθούν μόνον με την ενεργοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, της οποίας ο ρόλος στη σύγχρονη κοινωνία είναι σπουδαίος και καθοριστικός για το μέλλον.
Η αναγνώριση αυτή αποτελεί την καλύτερη δικαίωση για τους εκπαιδευτικούς, καθώς αυτοί είναι, οι οποίοι θα συμβάλλουν στη σταδιακή εφαρμογή των αλλαγών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση και στην αξιοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της νεολαίας και γενικότερα της κοινωνίας.
Το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν οι πολίτες, είναι να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στους ανθρώπους που έχουν αναλάβει να τροφοδοτήσουν πνευματικά τα παιδιά τους-σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς της απαξίωσης-για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου
Αντιδήμαρχος Παιδείας
Εκπαιδευτικός Βιολόγος

Τελευταία ανανέωση (30.01.13)  
ΔΤ Καθαρισμός Δημοτικού Σχολείου 3-10-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 3 Οκτωβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Υπόθεση όλων μας η καθαριότητα
ds1.jpgds3.jpg

















«Η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα της πόλης αποτελούν σπουδαία κοινωνικά αγαθά άμεσης προτεραιότητας για κάθε σύγχρονη κοινωνία. Μια καθαρή και όμορφη πόλη αποτελεί αίτημα του δημότη και υποχρέωση της δημοτικής αρχής».

Τελευταία ανανέωση (30.01.13) Περισσότερα
 
ΔΤ Καθαρισμός Δημοτικού Σχολείου στις 2-10-2011
ΔΤ Έναρξη σχολικής χρονιάς-κατάσταση σχολείων 8-9-2011
ΔΤ Βραβεία για τις εκδηλώσεις Περιβάλλοντος 27-6-2011
ΔΤ Βράβευση για τις εκδηλώσεις Περιβάλλοντος 22-6-2011
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών