Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Τρίτη 11 Μαι 2021
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού

Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ 1ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                          Σέρρες    16/5/2014
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Κ. Καραμανλή 1
ΤΚ 62100

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ 1ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

9 may 004.jpg 9 may 006.jpg


Αντιπροσωπεία του Δήμου Σερρών με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτη Ε. Γρηγοριάδη συμμετείχε στο “1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εδαφικής Συνεργασίας: Προώθηση Βέλτιστων Πρακτικών - Ανταλλαγή Εμπειριών”. Το συνέδριο έλαβε χώρα στις 8 και 9 Μαϊου  στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη και διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, καθώς και των εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης. Στο Συνέδριο δόθηκε έμφαση στην κεφαλαιοποίηση των ήδη υπαρχουσών εμπειριών διασυνοριακής συνεργασίας με τη μετατροπή της ατομικής και θεσμικής εμπειρίας σε κεφάλαιο και  με την υιοθέτηση της και από άλλους φορείς, κάτι που θα επιτευχθεί με συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων, εν όψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου λειτούργησε έκθεση συγχρηματοδοτούμενων Έργων-Καλών Πρακτικών όπου παρουσιάστηκαν και δύο έργα του Δήμου Σερρών το PROMO SAFE DRIVING και το EASY TRIP ως Καλές Πρακτικές Έργων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας.

 

Τελευταία ανανέωση (26.05.14)  
ΔΤ για Ημερίδα για το Ρύζι 28-4-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                      Σέρρες  28 Απριλίου 2014

Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28-4-2014 probatas.jpgΤο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών,  προκειμένου να συμβάλει στην ενημέρωση αλλά και την προώθηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών των ορυζοκαλλιεργητών δημοτών,  πραγματοποίησε την Πέμπτη 24/4/2014, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της τοπικής κοινότητας Προβατά, ημερίδα  με θέμα  «Το ρύζι: από το χωράφι στο ράφι»

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν οι Ερευνητές του Ινστιτούτου Σιτηρών Θεσσαλονίκης: Δρ. Δ. Ντάνος, Δρ. Δ. Κατσαντώνης, Δρ. Σ. Βυζαντινόπουλος και Δρ. Μ. Ηρακλή, καθώς και ο κ. Βασίλειος Κανάκας, ο οποίος είναι Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Υπεύθυνος Αγροτικής Οικονομίας και Εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. στον Αγροτικό Τομέα.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν τη γενετική βελτίωση και τις ποικιλίες του ρυζιού, την ποιότητα και θρεπτική του αξία, την ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων, την εμπορία του ρυζιού καθώς και την παρουσίαση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ρυζιού RICEGUARD και ERMES.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, οι αντιδήμαρχοι κ. Χράπας Παντελής και Καλαϊτζίδης Βασίλειος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Θόδωρος Αραμπατζής, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ.  Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

Από το Γραφείο Τύπου

Τελευταία ανανέωση (24.06.14)  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-4-2014 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                                                                                                                 Σέρρες  15 Απριλίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Αντιδημαρχία Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού του Δήμου Σερρών, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 στις 6 μ.μ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τοπικής Κοινότητας Προβατά με θέμα :           «Το ρύζι από το χωράφι στο ράφι».

 

Ομιλητές θα είναι γεωπόνοι του Ινστιτούτου Σιτηρών και

o Βασίλειος Κανάκας -Υπεύθυνος Αγροτικής Οικονομίας της

Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Εμπειρογνώμονας

της Ε.Ε στον Αγροτικό Τομέα

Τελευταία ανανέωση (24.06.14)  
Ο Δήμος Σερρών στην Έκθεση Τουρισμού στη Νις της Σερβίας 14-4-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                   Σέρρες  14  Απριλίου 2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δελτίο Τύπου

Δυναμικό «παρών» από το Δήμο Σερρών στην φετινή Έκθεση Τουρισμού στη Νις της Σερβίας όπου οι Σέρρες προβλήθηκαν με δικό τους περίπτερο που προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες από τη φίλη βαλκανική χώρα.
nis 1.jpgnis 2.jpg
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης (3-5 Απριλίου) αναδείχθηκαν με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο οι ομορφιές, τα αξιοθέατα η ξενοδοχειακή υποδομή και γενικότερα το τουριστικό προϊόν των Σερρών, για το οποίο οι Σέρβοι παράγοντες στο τομέα του τουρισμού (τουριστικοί πράκτορες, ταξιδιωτικά γραφεία κ.α.) εκδήλωσαν έντονα το ενδιαφέρον τους.

Η συμμετοχή του Δήμου Σερρών, τον οποίον εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς για τους Σέρβους της πόλης Νις, αλλά και του Βελιγραδίου, οι παραλίες του Στρυμωνικού κόλπου και τα γνωστά παραθεριστικά του θέρετρα (Σταυρός, Βρασνά, Ασπροβάλτα), αποτελούν έναν από τους κυριότερους θερινούς προορισμούς. Ενδεικτικά επισημαίνεται ότι το 70% των επισκεπτών-τουριστών των παραπάνω περιοχών είναι Σέρβοι.    

Στην έκθεση, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, συμμετείχαν συνολικά 50 εκθέτες, ενώ στο περίπτερο του Δήμου Σερρών διανεμήθηκε πλούσιο τουριστικό υλικό σε έντυπη-ηλεκτρονική μορφή, καθώς ούζο (ΜΑΓΕΙΑ) και ο σερραϊκός ακανές (ΒΑΣΑΚΗ).

Τέλος, να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης - πραγματοποίησης της έκθεσης, ο αντιδήμαρχος είχε επαφές και συναντήθηκε με τουριστικούς πράκτορες, με εκπρόσωπους της σερβικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παράγοντες της εκεί ελληνικής κοινότητας.

Τελευταία ανανέωση (24.06.14)  
ΔΤ Διεθνή 31η Έκθεση Τουρισμού ΤΤR του Βουκουρεστίου 24-3-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                      Σέρρες  24 Μαρτίου  2014

Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187


Δελτίο Τύπου - Βουκουρέστι 2014

24-3-14 boukouresti.jpg«Στόχος όλων μας είναι η προβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του τόπου μας, ώστε οι Σέρρες να αποτελέσουν μία δυνατή γέφυρα τουριστικής συνεργασίας και συμμαχίας, μέσω της οποίας θα επιτευχθεί η ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης».

Τελευταία ανανέωση (31.03.14) Περισσότερα
 
«H ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ »
Ο Δήμος Σερρών στην την έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου 11-3-14
ΔΤ για διαθεση Δημοτικών Βοσκοτόπων 10-3-14
ΔΤ για τη συμμετοχή του Δήμο Σερρών στην έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου 10-3-14
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg
 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών