Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 19 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού

Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού
ΔΤ Ανταλλαγές καλών πρακτικών για την δημόσια & ιδιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας & Βουλγαρίας Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                        
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ,
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ
ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Θέμα: Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο συνέδριο με τίτλο «Ανταλλαγές καλών  
πρακτικών για την δημόσια και ιδιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και  
Βουλγαρίας». 

18-11-14 thessaloniki.jpgΟ Δήμος Σερρών συμμετείχε στο συνέδριο με τίτλο «Ανταλλαγές καλών πρακτικών για την δημόσια και ιδιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας» στις 12/11/2014 στο ξενοδοχείο Porto Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη, όπου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού κ. Γρηγοριάδη Παναγιώτη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Θεμιστοκλέους Σοφοκλή και στέλεχος του τμήματος Προγραμματισμού. Στο συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι Δήμαρχοι Βόλβης, Sandanski, Petrich, Gotse Delchev, Blagoevgrad, o Πρόεδρος του Ελληνό - Βουλγαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Β.Ε. κ. Χρήστος Καζαντζής, ο κ. Κώστας Κωνσταντίνου Διευθυντής της Τοπικής Ανάπτυξης της ANATOLIKIS S.A. κα.. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν είχαν κοινό σημείο αναφοράς την στενότερη συνεργασία μεταξύ των Δήμων στη διασυνοριακή περιοχή σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και τη δημιουργία νέων συνεργασιών και φυσικά τη διατήρηση των ήδη υφιστάμενων καλών σχέσεων που έχουν δημιουργηθεί μέσω υλοποιήσεων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας που μετέχουν οι παραπάνω Δήμοι. Στόχος είναι ένα οργανωμένο μοντέλο συνεργασίας με κοινά προγράμματα που θα αποτελέσει ένα πυλώνα ανάπτυξης σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον.
Τελευταία ανανέωση (07.01.15) Περισσότερα
ΔΤ για συμμετοχή του Δήμου Σερρών στις εργασίας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)10-11-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  Σέρρες,  4/11/2014
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλο ενδιαφέρον από τις Υπηρεσίες του Δήμου Σερρών αλλά και από τοπικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ενέργειας- Προστασίας Περιβάλλοντος για ανταλλαγή τεχνογνωσίας με Γερμανούς Εμπειρογνώμονες στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Σερρών σε εργασίες της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)
10-11-14 germanos mayor 1.jpg
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή από εκπροσώπους του Δήμου και τοπικών φορέων, η διήμερη συνεργασία με τον Εμπειρογνώμονα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, κο Reinhart Kostlin, που πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31 Οκτωβρίου στην πόλη μας. Η διήμερη αυτή συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Σερρών στις εργασίας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV) η οποία αποτελεί μια ευρεία πρωτοβουλία για συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών περιφερειών, δήμων και πολιτών. Συγκεκριμένα το Γραφείο Δημάρχων Βορείου Ελλάδος (Bürgermeisterbüro Nordgriechenland) της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης φέρνει κοντά εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, από την Ελλάδα και τη Γερμανία, με σκοπό τη συμβολή στην τοπική ανάπτυξη της περιοχής τους.

Ο Δήμος Σερρών, διαβλέποντας τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής, δήλωσε ότι τον ενδιαφέρει η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, ενέργειας και προστασίας
Τελευταία ανανέωση (07.01.15) Περισσότερα
ΔΤ Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης Προβολή των Σερρών και της δυναμικής τους 23-9-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    Σέρρες  23 Σεπτεμβρίου 2014
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Προβολή των Σερρών και της δυναμικής τους
Παναγιώτης Γρηγοριάδης:
«Η εκστρατεία ανάδειξης του τόπου συνεχίζεται»

Δελτίο Τύπου

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη έκθεση της χώρας, συμμετείχε ο Δήμος Σερρών.
22-9-14 deth -------- 800.jpg
Κατά τη διάρκειά της, οι επισκέπτες του σερραϊκού περιπτέρου (όπου παρουσιάστηκαν οι φορείς και το επιχειρηματικό - παραγωγικό δυναμικό του τόπου) είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ομορφιές, τα αξιοθέατα, τις υποδομές κάθε είδους, επιχειρήσεις και τοπικά προϊόντα.

«Η συμμετοχή στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης» τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης «εντάσσεται στις προσπάθειες του Δήμου μας, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ανάδειξη των Σερρών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους, την περαιτέρω προβολή τους, την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας και της τουριστικής - οικονομικής ανάπτυξης».

Τέλος, να σημειωθεί ότι το σερραϊκό περίπτερο αναδείχθηκε ως ένα από τα καλύτερα και υποδέχθηκε πληθώρα επισκεπτών, οι οποίοι γνώρισαν τις Σέρρες και την δυναμική του τόπου.      
22-9-14 deth - 800.jpg


 
 
ΔΤ για τη ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΣΗ 22-9-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                             Σέρρες  22/9/2014
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                      
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΣΗ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

22-9-14 vraveusi periballon.jpgΟ Δήμορχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, παρουσία των  αντιδημάρχων  κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη και Παντελή Χράπα παραχώρησε συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 22-9-2014 ανακοινώνοντας τη βράβευση του Δήμου Σερρών  για την περιβαλλοντική του επίδοση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος(ΠΑΣΕΠΠΕ).

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Σερρών μετά από σχετική διαδικασία αίτησης υποψηφιότητας και αξιολόγησης, θα λάβει βραβείο για την περιβαλλοντική του επίδοση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) σε τελετή που θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΣΕΠΠΕ καλούσε τους υποψήφιους φορείς να αποδείξουν την έμπρακτη συνεισφορά τους στη βιώσιμη ανάπτυξη έχοντας αποτελεσματικές δράσεις ή και υποδομές για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα Ελληνικά βραβεία Περιβάλλοντος σε εθνικό επίπεδο τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων ΠΕΚΑ, Εσωτερικών και Ανάπτυξης.
Tα βραβεία για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις στην κατηγορία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα λάβουν οι εξής: ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε., ΔΕΠΟΔΑΔ και ο Δήμος Σερρών. Η τελική κατάταξη των βραβείων θα ανακοινωθεί επίσημα στην τελετή που θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στη διαδικασία υποψηφιότητας, καταθέτοντας τις εξής δράσεις, παρεμβάσεις που υλοποίησε κατά την διάρκεια της δημαρχιακής θητείας 2011-2014.
  • Αποκατέστησε όλους τους ανεξέλεγκτους χώρους διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ)
  • Ο Δήμος Σερρών με την συμμετοχή του στην Εταιρεία Στερεών Αποβλήτων Ν.Σερρών (ΕΣΑΝΣ) νυν Φ.Ο.Δ.Σ.Α, συνέβαλλε στην ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάδειξης προσωρινού αναδόχου για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Παλαιόκαστρο Ν.Σερρών.
  • Τα δύο τελευταία χρόνια , μέσω του Πράσινου Ταμείου προμηθεύτηκε 400 κάδους ανακύκλωσης, 150 κάδους κομποστοποίησης  και δύο απορριμματοφόρα . Mε χρήματα του Δήμου Σερρών προμηθεύτηκε 150 κάδους απορριμμάτων και τοποθέτησε σε όλα τα χωριά και οικισμούς κοντέινερς για την εναπόθεση αδρανών και ογκωδών αντικειμένων.Eπίσης υλοποίησε πρόγραμμα βελτίωσης  συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων και εξοικονόμησης καυσίμων στα οχήματα.
  • Υλοποιεί μέσω προγραμμάτων παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε ενεργοβόρα δημοτικά κτίρια όπως το 20ο και 5ο δημοτικά σχολεία, στο Λύκειο Προβατά, στο ειδικό σχολείο , στο κολυμβητήριο, στο κλειστό γυμναστήριο και στο Δημαρχείο. Από ίδιους πόρους τοποθέτησε φωτοβολταικά συστήματα στις στέγες 30 σχολείων. Συνέδεσε το δημοτικό γυμναστήριο και κολυμβητήριο με το δίκτυο του φυσικού αερίου. Επίσης υλοποιεί παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στον τομέα του δημοτικού οδοφωτισμού.
  • Ολοκλήρωσε μεγάλη παρέμβαση αστικών αναπλάσεων με τη δημιουργία πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων
  • Προχωρά στη βιοκλιματική αναβάθμιση στο εμπορικό και διοικητικό κέντρο της πόλης με σκοπό τη βελτίωση του μικροκλίματος 
  • Αξιοποίησε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους προς όφελος των πολιτών.
  • Προχωρά τις διαδικασίες για την δημιουργία πρότυπης πράσινης αγροκτηνοτροφικής κοινότητας Ελαιώνα η οποία θα έχει μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα
  • Υλοποιεί διάφορες δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με κορυφαία τη διοργάνωση του eco festival Δήμου Σερρών κάθε χρόνο τον Ιούνιο
Η βράβευση του Δήμου Σερρών  για την περιβαλλοντική του επίδοση, ενθαρρύνει τον εσωτερικό μηχανισμό του Δήμου να εντείνει την προσπάθειά του, ενδυναμώνει την εταιρική του ταυτότητα και την αναγνωρισιμότητά του αλλά και συντελεί στο γεγονός οι ίδιοι οι δημότες να αισθάνονται υπερήφανοι για τον τόπο τους και να συμμετέχουν με πιο ενεργό τρόπο στις δράσεις για την προστασία του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος. 
Τελευταία ανανέωση (07.01.15)  
Ο Δήμος Σερρών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 11-9-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    Σέρρες  11 Σεπτεμβρίου 2014
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ο Δήμος Σερρών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Πέτρος Αγγελίδης-Δήμαρχος Σερρών:
«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας κι επιχειρούμε ακόμη ένα βήμα προς την πολυπόθητη εξωστρέφεια»

Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, το απόγευμα της Τετάρτης (10/9), από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Γεώργιο Ορφανό, τα εγκαίνια του σερραϊκού περιπτέρου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το οποίο συγκέντρωσε-κι εφέτος-το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας των επισκεπτών.
deth 5.jpgdeth 1.jpg















Με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου στην Έκθεση (και μετά τα εγκαίνια του περιπτέρου) ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης δήλωσε: 

«Η Θεσσαλονίκη και η Διεθνής Έκθεση αποτελεί το επίκεντρο της οικονομικής κι επιχειρηματικής δραστηριότητας της βόρειας Ελλάδας.
deth 6.jpgdeth 3.jpg














deth 7.jpg
Αυτές τις μέρες η καρδιά της χώρας χτυπά στη συμπρωτεύουσα και ο τόπος μας έχει την τιμητική του, καθώς στο περίπτερο μπορεί κανείς να διαπιστώσει την ένταση της σερραϊκής δυναμικής, καθώς τις ομορφιές, τα αξιοθέατα, τις τουριστικές υποδομές, τα προϊόντα και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών σε κάθε τομέα.

»Απ' αυτή τη μεγάλη γιορτή και την πλέον φημισμένη ελληνική έκθεση δεν μπορούσε να λείπει και ο μητροπολιτικός Δήμος των Σερρών, ως το αδιαμφισβήτητο ιστορικό, κοινωνικό, πνευματικό, οικονομικό και διοικητικό κέντρο όλου του τόπου.

Μαζί με τους υπόλοιπους φορείς του αυτοδιοικητικού θεσμού και το οικείο Επιμελητήριο ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αναδεικνύουμε τις Σέρρες και επιχειρούμε ακόμη ένα βήμα για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας, που θα καθορίσει εν πολλοίς την πορεία στο μέλλον και την περαιτέρω ανάπτυξη που όλοι επιδιώκουμε.

»Σας καλωσορίζω στο περίπτερο του Δήμου Σερρών, αν και τις εντυπώσεις κλέβουν οι δύο «Σερραίες» απαράμιλλης ομορφιάς που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ο λόγος για τις δύο ολομάρμαρες σφίγγες από τον μνημειακό τύμβο της Αμφίπολης, οι οποίες διαλαλούν (μαζί με τις ανακαλυφθείσες καρυάτιδες) τη δόξα της Μακεδονίας και του τόπου μας, ενώ ως αιώνιες οικοδέσποινες προϋπαντούν κάθε επισκέπτη του περιπτέρου».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου


Τελευταία ανανέωση (07.01.15)  
 
Πρόσκληση εταιρειών κατασκευής περιπτέρων
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ PROMO SAFE
Διήμερη στρογγυλή τράπεζα των εταίρων του "Sports for all" 18-6-14
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΜΙΚΡΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ 22-5-14
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών