Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
24 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού

Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού
Δ.Τ. Grecka Panorama 22-12-15 Εκτύπωση
ΣΕΡΡΕΣ 22-12-15

Δελτίο Τύπου


22-12-15 nsmail-5.jpg«Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτικών πρακτόρων για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για τις Σέρρες, οι οποίες προβλήθηκαν με ειδικό προωθητικό υλικό στο περίπτερο που επισκέφθηκαν χιλιάδες ανθρώπων και απλών πολιτών. Αυτό το ενδιαφέρον πιστοποιήθηκε και κατά την διάρκεια των συναντήσεών μας με παράγοντες του χώρου του τουρισμού».

Τα παραπάνω επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών στην 1η Έκθεση Τουρισμού Grecka Panorama, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην TORWAR Arena της πρωτεύουσα της Πολωνίας Βαρσοβία από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος συναντήθηκε και με τον καταξιωμένο Σερραίο σεφ Θεόφιλο Βαφείδη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου " Hellas travel" και παρουσιάζει δική του εκπομπή στην Πολωνική τηλεόραση.
22-12-15 nsmail-6.jpg
Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πρώτους προορισμούς για τους Πολωνούς, και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των tour operators για την περίοδο 2014 οι Πολωνοί επισκέπτες στη χώρα μας έφθασαν τους 588.000. Σε μία αγορά 40 εκατομμυρίων και καθότι η σταθερή οικονομική ανάπτυξη της χώρας προδιαθέτει μία μεγάλη αύξηση τουρισμού τα επόμενα έτη, είναι σημαντική η εδραίωση και η ενδυνάμωση της ελληνικής παρουσίας. Ανταγωνιστικοί προορισμοί όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία κα. προσδοκούν σε μία αύξηση του μεριδίου της αγοράς τους στην Πολωνία και λαμβάνουν υπόψη την κοινωνικό-οικονομική αυτή άνοδο της μεσαίας αστικής τάξης.

Η έκθεση Grecka Panorama έχει τη στήριξη και συμμετοχή όλων των μεγαλύτερων tour operators της Πολωνίας (Grecos, Rainbow Tours, TUI, Neckermann, ITAKA και Mouzenidis Travel).

Η έκθεση τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βαρσοβία, του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΠΟΞ, της ΗΑΤΤΑ και του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Πολωνίας "ΕΡΜΗΣ".
 
ΔΤ για GREEK TOURISM EXPO 2015 9-12-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                   Σέρρες 9 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9-12-15 greek tourism 1-1.jpgΚατ' ιδίαν συναντήσεις με φορείς και παράγοντες του τουρισμού είχε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος βρέθηκε στην 2η Διεθνή Έκθεση GREEK TOURISM EXPO 2015, η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo Αθηνών, το τριήμερο 4-5 και 6 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Γρηγοριάδης συναντήθηκε με tour operators και στελέχη πανευρωπαϊκής εμβέλειας τουριστικών επιχειρήσεων και γραφείων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος Σερρών, προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη εξωστρέφεια και τουριστική προβολή του τόπου.

Ειδικότερα, η σερραϊκή παρουσίαση και το ειδικό προωθητικό υλικό (στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκπροσώπων ταξιδιωτικών γραφείων απ' ολόκληρη την Ευρώπη (Ρωσία, Ισραήλ, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία), οι οποίοι-κατά τις επαφές τους με τον αντιδήμαρχο-εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι Σέρρες μπορούν να αποτελέσουν αξιόλογο τουριστικό προορισμό. 9-12-15 greek tourism 2-1.jpg

Στην έκθεση συμμετείχαν Περιφέρειες, Δήμοι, Τουριστικοί Οργανισμοί, Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία και επιχειρήσεις τουρισμού, Εταιρείες κρουαζιέρας & θαλάσσιου τουρισμού, Luxury Boutique Hotels & Villas, Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι, προσκυνηματικοί προορισμοί, Χιονοδρομικά κέντρα και Αθλητικός Τουρισμός, Αεροπορικές εταιρείες και Επιχειρήσεις μεταφορών, Παραγωγοί και επιχειρήσεις Ελληνικών τροφίμων, εταιρείες οργάνωσης και marketing, It Solutions, Αρχιτεκτονικές κατασκευές και Desing, Επιχειρήσεις εφοδιασμού και εξοπλισμού τουριστικών μονάδων, ιατρικός Τουρισμός, επαγγελματικές Σχολές Τουρισμού.

Επίσης, φιλοξενήθηκαν hosted buyers από Ευρώπη, Ασία, Μ. Ανατολή, Αμερική, Βαλκάνια και Τουρκία οι οποίοι κάλυπταν όλους τους τομείς του τουρισμού.






 
ΔΤ για ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                              Σέρρες 9 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9-12-15 sanh.jpg«Στόχος μας παραμένει η εξεύρεση και διάθεση θέσεων εργασίας σε όσον τον δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό δημοτών μας στον τομέα του τουρισμού».

Τα παραπάνω επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, με αφορμή την Ημέρα Καριέρας που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τα γνωστά θέρετρα της Χαλκιδικής SANI RESORT και IKOS RESORT.

Ειδικότερα, με την πρωτοβουλία των εν λόγω μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και του Δήμου Σερρών (Τμήμα Τουρισμού) οι ενδιαφερόμενοι να εργαστούν σ' αυτές ήρθαν σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους, συζήτησαν μαζί τους κι ευελπιστούν πλέον να εργαστούν στα δύο ξενοδοχεία-Resort, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου για το καλοκαίρι του 2016.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, οι πρωτοβουλίες αυτού του είδους, προκειμένου δημότες να εξασφαλίσουν εργασία με την ένταξή τους στο προσωπικό μεγάλων επιχειρήσεων στο τουριστικό τομέα θα συνεχιστούν.

Εν τω μεταξύ, οι ενδιαφερόμενοι για εργασία στα παραπάνω ξενοδοχεία μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 23740-99440 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση gavramidou@saniresort.gr
 
ΔΤ για τη συμμετοχή του Δήμου Σερρών στην 31η Διεθνή Τουριστική Έκθεση «PHILOXENIA» 2015 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 8 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

philoxenia 2015.jpg«Στόχος του Δήμου είναι η καθιέρωση των Σερρών και της ευρύτερης περιοχής ως ελκυστικού προορισμού, η προβολή του τόπου, της δυναμικής του και η ανάδειξη όλων των ιστορικών, θρησκευτικών, πολιτιστικών στοιχείων, του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, των υποδομών και των παραδοσιακών προϊόντων του».

Τα παραπάνω επισήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας &Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου Σερρών στην 31η Διεθνή Τουριστική Έκθεση «PHILOXENIA» 2015, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στον Εκθεσιακό χώρο της HELEXPO, από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι: «Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, συλλόγους και τον σερραϊκό επιχειρηματικό κόσμο, με δυναμική και διαρκή παρουσία στις πηγές των διεθνών τουριστικών γεγονότων και σε εκθέσεις εσωτερικού κι εξωτερικού».

Η εν λόγω Έκθεση, μετά 30 χρόνια, είναι ένα must event για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, αλλά κι ενημέρωσης πάνω στις νέες τάσεις, καθώς αποτελεί το σημείο συνάντησης όλων των φορέων του τουρισμού στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Τέλος, να σημειωθεί ότι προσκλήθηκαν και φιλοξενήθηκαν σημαντικοί ξένοι εμπορικοί επισκέπτες από χώρες-στόχους, παρέχοντας στους εκθέτες της PHILOXENIA την προοπτική άμεσων επαγγελματικών συνεργασιών και συμφωνιών.

Από το γραφείο τύπου
 
ΔΤ για το πρόγραμμα επιμόρφωσης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων 8-12-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                             Σέρρες 8 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ped 27.11.15-1.jpgΠραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, στη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα επιμόρφωσης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ, με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της ΕΕΤΑΑ.

Το πρόγραμμα παρακολουθήσαν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας.

Τον δήμο Σερρών εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου κ. Σοφοκλής Θεμιστοκλέους.


Από το Γραφείο Τύπου




 
 
Συμμετοχή Δήμου Σερρών και Ομίλου Ουνέσκο Σερρών σε συνέδριο στη Λιουμπλιάνα 6-10-15
ΔΤ για ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2015 23-9-15
Ο Δήμος Σερρών στο Φεστιβάλ Μπουγάτσας 2015 στο ΝΙΣ 27-8-15
ΔΤ το Αυτοκινητοδρόμιο αποτελεί δημοφιλή προορισμό 28-7-15
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών