Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Πέμπτη 25 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Έργων Υποδομών και καθημερινότητας

Έργων Υποδομών και καθημερινότητας
ΔΤ για πρόγραμμα ανακύκλωσης απορριμμάτων 23-7-12 Εκτύπωση
Σέρρες 23 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

500 ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΨΟΥΣ 300.000 ΕΥΡΩ.

<<Ο Δήμος Σερρών εξασφάλισε πρόγραμμα ανακύκλωσης απορριμμάτων ύψους 300.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής(ΥΠΕΚΑ).

Η αίτηση υποβλήθηκε από το Δήμο Σερρών στις 16-6-2012 και εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο στις 17-7-2012.>>

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ την Δευτέρα  23-7-2012  παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Χράπα  Παντελή.
anakiklosi.jpg

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Σερρών αναφέρθηκε στο πρόγραμμα τονίζοντας, ότι αφορά 

την προμήθεια ενός καινούργιου απορριμματοφόρου ανακύκλωσης 16 κ.μ νέας τεχνολογίας καθώς και την προμήθεια 500 τροχήλατων πλαστικών κάδων ανακύκλωσης 1100 lt.

Με το πρόγραμμα αυτό θα καλυφθούν οι ανάγκες στις περιοχές εκείνες που εντάχθηκαν στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Σερρών και δεν είχαν κάδους ανακύκλωσης, ενώ παράλληλα θα πυκνώσει το υφιστάμενο δίκτυο .Επίσης με την αγορά του νέου απορριμματοφόρου θα δημιουργηθεί 1(ένα) νέο δρομολόγιο αποκομιδής των προϊόντων ανακύκλωσης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ανάγκες επέκτασης του προγράμματος προέκυψαν μετά από συνεργασία με το ΤΕΙ Σερρών.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χράπας Παντελής παίρνοντας το λόγο πρόσθεσε ότι εκτός από τους 500 κάδους που θα αγοραστούν μέσω του προγράμματος, ο Δήμος Σερρών προμηθεύεται επιπλέον 196 κάδους, η δαπάνη των οποίων θα πληρωθεί από το Δήμο Σερρών και θα τοποθετηθούν σε διάφορες περιοχές του Δήμου.

Επίσης θα τοποθετηθούν σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου κοντέινερς τα οποία θα υποδέχονται άδεια μπουκάλια και κουτιά από φυτοφάρμακα, μπάζα κ.τ.λ με στόχο πάντα την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, ο Δήμαρχος Σερρών ολοκληρώνοντας τόνισε τα εξής:

«Η δημοτική αρχή, παρά τις δύσκολες οικονομικά  συνθήκες  καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και στον τομέα της καθαριότητας, υλοποιώντας  τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι όπως είχαμε δεσμευτεί ψηφίσαμε το νέο κανονισμό καθαριότητας, συνεργαζόμαστε με σχολεία και φορείς για την υιοθέτηση οικολογικής συμπεριφοράς , προμηθευόμαστε τώρα περισσότερους κάδους και ένα καινούργιο απορριμματοφόρο , ενώ πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η εκπόνηση μελέτης για την βελτίωση του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων.»                                                     

Γραφείο Τύπου Δήμου Σερρών
Τελευταία ανανέωση (17.09.12)  
ΔΤ για την Ιακώβου Ορεινού 20-7-12 Εκτύπωση
Σέρρες 20 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου

Σχετικά με όσα συκοφαντικά σχόλια ακούστηκαν για το θέμα της πεζοδρόμησης της οδού  Ιακώβου Ορεινού, για την αποκατάσταση της αλήθειας που μονίμως κάποιοι την διαστρεβλώνουν, ορμώμενοι από ταπεινά ελατήρια έχουμε να πούμε τα εξής:

Ο χαρακτηρισμός του συγκεκριμένου δρόμου σε πεζόδρομο, έγινε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Μετά από την προφορική αλλά και στη συνέχεια γραπτή εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Σερρών προς τη Δημοτική Αρχή  πράξαμε το αυτονόητο και το απλό να εφαρμόσουμε το νόμο και τις υπάρχουσες αποφάσεις .

Δημάδη να πεζοδρομήσουμε την οδό Ιακώβου Ορεινού που είναι χαρακτηρισμένη πεζόδρομος και είναι η μοναδική οδός που βρίσκεται μέσα στην πλατεία Ελευθερίας και δεν είχε πεζοδρομήθει.

Αυτοί οι «δήθεν» υπερασπιστές της νομιμότητας αν βλέπουν κάτι μεμπτό μπορούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, διαφορετικά κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν συκοφάντες και λαϊκιστές.

Είναι άραγε τυχαίο κάθε φορά που η δημοτική αρχή ανακοινώνει θετικές ενέργειες και παρεμβάσεις για το Δήμο και τους Δημότες βρίσκονται κάποιοι που  προσπαθούν συστηματικά να την απαξιώσουν και να δημιουργήσουν αρνητική εικόνα για τη Δημοτική Αρχή;

Παράδειγμα πριν από δύο μέρες η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε την εξασφάλιση 800.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την έναρξη των εργασιών της διαμόρφωσης της  κεντρική πλατεία Σκουτάρεως αμέσως μετά  ακολούθησε το δήθεν θέμα της Ιακώβου Ορεινού.

Από το Γραφείο Τύπου

Τελευταία ανανέωση (17.09.12)  
ΔΤ Διαμόρφωση κεντρ. πλατείας Σκουτάρεως 18-7-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                                       Σέρρες 18 Ιουλίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Πέτρος Αγγελίδης-Δήμαρχος Σερρών:
«Η διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας Σκουτάρεως γίνεται πράξη»

«Μετά την έναρξη των εργασιών για τη διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας Κ. Καμήλας μια ακόμη προεκλογική μας δέσμευση, η διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας Σκουτάρεως, με στόχο την ανάδειξή της, γίνεται πράξη».

Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στη Δημοτική Κοινότητα Σκουτάρεως, την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, προκειμένου να παρακολουθήσει την έναρξη των εργασιών του έργου.
Το Δήμαρχο συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Παύλος Μυστακίδης (Έργων-Υποδομών-Καθημερινότητας & Επικοινωνίας με τον πολίτη), Παναγιώτης Γρηγοριάδης (Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας), ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σκουτάρεως κ. Γεώργιος Καδής και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτριος Μερετούδης.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 167 χιλιάδες € (μαζί με τον αναλογούντα Φ.Π.Α. 23%) και σύμφωνα με την μελέτη προβλέπονται:

·        Κατασκευή μαρμάρινων σκαλοπατιών κατά μήκος των πεζοδρομίων.
·        Επίστρωση των διαδρόμων με σταμπωτό υλικό και κυβόλιθους.
·        Κατασκευή μνημείου.
·        Κατασκευή βραχόκηπου.
·        Κατασκευή παιδικής χαράς με άμμο και προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων (δύο κούνιες, μια    τσουλήθρα, ένας μύλος, μια τραμπάλα και ένα σύνθετο όργανο).
·        Προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινων πάγκων.
·        Προμήθεια-φύτευση δέντρων και θάμνων στα παρτέρια.
·        Εγκατάσταση προκατασκευασμένου χλοοτάπητα στα παρτέρια.
·        Ολοκλήρωση ηλεκτρολογικής και αρδευτικής εγκατάστασης.
·        Ολοκλήρωση παρτεριών, τοιχίων και καθισμάτων.

Για το ιστορικό του έργου υπενθυμίζεται  ότι είχε χρηματοδοτηθεί αρχικά στις 14-07-2009 από πιστώσεις του προγράμματος ΕΤΕΡΠΣ (νυν πράσινο ταμείο) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) με το ποσό των 180.000 €.
Οι εργασίες που έγιναν με τον πρώην Δήμο Σκουτάρεως ανέρχονται σε 18.321,24€ (1ος λογαριασμός). Το έργο όμως, λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στη χρηματοδότηση, οδηγήθηκε στη διάλυση της σύμβασης.
Η δημοτική αρχή, στις 16-8-2011, ζήτησε από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) την επαναδημοπράτηση του έργου, η οποία εγκρίθηκε στις 07-10-2011 με πίστωση 161.678,76 € (180.000-18.321,24 1ος λογαριασμός) και στις 03-04-2012, μετά το μειοδοτικό διαγωνισμό προέκυψε ο ανάδοχος του έργου.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
Τελευταία ανανέωση (23.07.12)  
ΔΤ διαμόρφωσης της κεντρικής πλατείας Κάτω Καμήλας 6-6-12 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 6 Ιουνίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

«Ξεκινάει το έργο διαμόρφωσης της κεντρικής πλατείας κάτω Καμήλας, προϋπολογισμού 197 χιλιάδων ευρώ, με στόχο την ανάδειξή της, σύμφωνα με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

ergakkamilas.jpg







Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Καμήλας, προκειμένου να παρακολουθήσει την έναρξη των εργασιών του έργου.

Τον Δήμαρχο συνόδευσαν οι αντιδήμαρχοι Παύλος Μυστακίδης (Έργων-Υποδομών & Καθημερινότητας-Επικοινωνίας με τον πολίτη), Παναγιώτης Γρηγοριάδης (Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας), ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ιωάννης Πανταζής και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτριος Μερετούδης.

Η επαναδημοπράτηση του έργου εγκρίθηκε στις 7-10-2011 από το Πράσινο Ταμείο (πρώην ΕΤΕΡΠΣ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), μετά την πρόταση της δημοτικής αρχής που κατατέθηκε στις 16-8-2011.

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται να δημιουργηθούν καθιστικοί χώροι σε διάφορα σημεία της πλατείας, η τοποθέτηση πλακών (μαρμάρινων και με βότσαλα), δενδροφυτεύσεις, πέτρινη βρύση κ.α.

Για το ιστορικό του έργου υπενθυμίζεται ότι είχε χρηματοδοτηθεί (αρχικά το 2009) από πιστώσεις του προγράμματος ΕΤΕΡΠΣ (τώρα Πράσινο Ταμείο) με 200 χιλιάδες ευρώ και 72 χιλιάδες από τη ΣΑΤΑ, ενώ είχε δημοπρατηθεί από τον πρώην Δήμο Σκουτάρεως στις 10-11-2009.

Το έργο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις 10-5-2011, όμως η σύμβαση του έργου διαλύθηκε, λόγω μη χρηματοδότησής του.

Ο εργολάβος-σύμφωνα με το νόμο-ζήτησε τη διάλυση της σύμβασης. Κι έτσι έγινε.

Μετά τις ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής η επανδημοπράτηση του έργου εγκρίθηκε στις 7-10-2011 από τοι Πράσινο Ταμείο κι ακολούθησε μειοδοτικός διαγωνισμός (στις 14-2-2012), από τον οποίο προέκυψε και ο ανάδοχος του έργου που μόλις ξεκίνησε η υλοποίησή του.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου


Τελευταία ανανέωση (23.07.12)  
Δ.Τ. Κλείσιμο τμήματος της οδού Παπαπαύλου 19-4-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                   Σέρρες 19 Απριλίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται  οι εργασίες του έργου των Αστικών Αναπλάσεων σε οδούς της πόλης των Σερρών, με παρέμβαση σε τμήμα της οδού Λεωνίδα Παπαπαύλου .

Οι ανάγκες του έργου και το χρονοδιάγραμμα παρεμβάσεων  απαιτούν το κλείσιμο τμήματος της οδού και συγκεκριμένα από την διασταύρωση Εθνικής Αντίστασης έως την Πλατεία Εμπορίου για διάστημα ενός μήνα.

Η υπηρεσία μας προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη κυκλοφορία στην περιοχή δίδει σε κυκλοφορία την οδό 20ης Σεπτεμβρίου και την οδό Κωνσταντινουπόλεως καθώς ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις.

Από το Γραφείο Τύπου

Τελευταία ανανέωση (17.09.12)  
 
ΔΤ Νέα έργα στο Δήμο Σερρών 29-3-2012
Δ.Τ. κλείσιμο της τμήματος της οδού Κωνσταντινουπόλεως 14-3-2012
ΔΤ Αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων 30-1-2012
Δ.Τ. Αμμφιδρόμηση της Μεγ. Αλεξανδρου 19-1-12
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών