Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 26 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Έργων Υποδομών και καθημερινότητας

Έργων Υποδομών και καθημερινότητας
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 19-2-15 Εκτύπωση
Σέρρες 19 Φεβρουαρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΣΕΡΡΩΝ



19-2-15 ecocity.jpgΣήμερα Πέμπτη 19/02/2015 ο Αντιδήμαρχος έργων υποδομών και καθημερινότητας κ. Γκότσης Ηλίας και η προϊσταμένη του τμήματος κυκλοφοριακού σχεδιασμού και συγκοινωνίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μαδεμλή Ελένη, ως εκπρόσωποι του Δήμου Σερρών, ενημέρωσαν τους μαθητές του ειδικού σχολείου Σερρών (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) και τους μαθητές του ΚΔΑΠ ΑμεΑ σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου σε θέματα που αφορούν την ελεύθερη ανεμπόδιστη μετακίνηση των παιδιών με αναπηρίες. Στην παρουσίαση που έγινε στο αμφιθέατρο του σχολείου, ενημερώθηκαν επίσης γενικότερα για θέματα προσβασιμότητας στην πόλη των Σερρών. Η παρουσίαση των δράσεων έγινε μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Λάσκαρη και εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος ECOCITY στο οποίο συμμετέχει το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών.

Οι μαθητές και οι καθηγητές παρακολούθησαν μια παρουσίαση σχετικά με τα έργα που κατασκευάστηκαν πρόσφατα στην πόλη μας και τα οποία προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα, καθώς και τα νέα έργα που υλοποιούνται σήμερα ή πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα και στοχεύουν στην ασφαλή μετακίνηση.




 
ΔΤ για ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ 2-2-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                      Σέρρες, 2-2-2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ. 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 3.800.000 €
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:

«Η πόλη των Σερρών θα γίνει ακόμη πιο όμορφη
με το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων»

«Ξεκινά το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων προϋπολογισμού 3.800.000 €. Η πόλη των Σερρών θα γίνει ακόμη πιο όμορφη με το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων. Το έργο αυτό εκτός από το γεγονός ότι θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή με θετικές συνέπειες στην αξία των ακινήτων, είναι ένα έργο που έχει σχέση και με την υγεία των κατοίκων, διότι κατά τους θερινούς μήνες, θα μειωθεί η θερμοκρασία κατά 2 με 3 βαθμούς κελσίου».
2-2-15 bioklimatikes 1.jpg
Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, παρουσία του αντιδημάρχου έργων Γκότση Ηλία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα 2-2-2015.

Η περιοχή που θα γίνει το έργο, είναι αυτή που εκτείνεται από την πλατεία που δημιουργήθηκε στη θέση της δημοτικής αγοράς μέχρι την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, συνολικής έκτασης 31.000 τ.μ. και οριοθετείται από τις οδούς, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Μεραρχίας, Ιουστινιανού, Γ. Παπανδρέου, Δ. Σολωμού, Ανατολικής Θράκης, Δυτικής Θράκης, Αγησιλάου, Βουρλών, Μουδανιών, Στρυμόνος, Νικομήδειας.

Στην περιοχή αυτή σύμφωνα με τη μελέτη του έργου προβλέπονται: Χώροι πρασίνου, δέντρα, λουλούδια, συντριβάνια, υπαίθριοι ανεμιστήρες, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, ποδηλατόδρομος, αντικατάσταση ασφάλτου με ψυχρά υλικά, αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
Περισσότερα
ΔΤ για ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 5-1-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                    Σέρρες 5 Ιανουαρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΕΝΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ 20Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:

«Στόχος η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των σχολείων»

Ξεκινούν επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο 5ο δημοτικό σχολείο του Δήμου Σερρών προϋπολογισμού 424.000 €, ενώ ολοκληρώθηκαν ήδη παρόμοιες επεμβάσεις στο 20ο δημοτικό σχολείο προϋπολογισμού 181.000 €.
5-1-2015 5o dim sxolio1.jpg5-1-2015 5o dim sxolio.jpg



















«Ο στόχος των επεμβάσεων αυτών είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των σχολείων, μέσω της λήψης μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».
Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψή του τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 στo 5ο δημοτικό σχολείο του Δήμου Σερρών, στο οποίο ξεκίνησαν οι εργασίες, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο έργων κ. Γκότση Ηλία.

Προβλέπονται εργασίες μόνωσης της εξωτερικής τοιχοποιίας, αντικατάσταση κουφωμάτων, τζαμιών με τζάμια ενεργειακά, συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες υψηλής απόδοσης, αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης με σύστημα θέρμανσης που μπορεί να επιφέρει μέχρι και 50% εξοικονόμηση χρημάτων κλπ.

Με τις επεμβάσεις αυτές πετυχαίνουμε να έχουμε περισσότερη ζέστη στα κτίρια, διότι περιορίζουμε τις απώλειες θερμότητας και παράλληλα πετυχαίνουμε οικονομία στη θέρμανση και στο φωτισμό.

Τα προαναφερόμενα έργα στο 20ο και 5ο δημοτικό σχολείο χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Οι προτάσεις υποβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2011 και εγκρίθηκαν το Μάρτιο του 2012.
Τελευταία ανανέωση (07.01.15) Περισσότερα
ΔΤ για Αποτίμηση εκδήλωσης Οδικής Ασφάλειας 19-11-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                         Σέρρες  19  Νοεμβρίου 2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

p1010270a.jpgΗ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών στο πλαίσιο των δράσεων του Κοινωνικού σχολείου διοργάνωσε χθες 18 Νοεμβρίου 2014 Μαθητικό Συμβούλιο με θέμα την οδική ασφάλεια. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Κων/νος Καραμανλής» της Π.Ε. Σερρών. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές- εκπρόσωποι Δημοτικών σχολείων της πόλης των Σερρών και συγκεκριμένα του 23ου,13ου,5ου,12ου ,21ου και Πειραματικού Σχολείου Σερρών.p1010274.jpg

Στη συζήτηση παραβρέθηκε ο διοικητής της Τροχαίας Σερρών κ. Τσομπανίδης Στ., ενώ εκ μέρους του Δήμου Σερρών  συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος έργων υποδομών και καθημερινότητας κ. Γκότσης Ηλίας, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σερρών κ. Πάλλας Χρήστος και η προϊσταμένη του τμήματος κυκλοφοριακού σχεδιασμού και συγκοινωνίας κ. Μαδεμλή Ελένη.




Οι μαθητές κατέθεσαν τις προτάσεις τους για διαμόρφωση σχολικών δακτυλίων με στόχο την ασφαλή μετακίνησή τους στα σχολεία. Από το διάλογο  που  ακολούθησε, ενημερώθηκαν οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους για τις ενέργειες του Δήμου Σερρών γενικότερα στο θέμα της οδικής ασφάλειας και δόθηκε το μήνυμα ότι για μια πόλη ασφαλή και βιώσιμη για τα παιδιά και τους πεζούς, απαιτείται εκτός από  τις στοχευμένες προσπάθειες των φορέων και η ανάπτυξη της  κυκλοφοριακής συνείδησης όλων.

                                                               Από το γραφείο τύπου
Τελευταία ανανέωση (07.01.15)  
ΔΤ για την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2014 16-9-14 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2014


16-9-2014 ekw.jpg
Στις 16 Σεπτεμβρίου ξεκινά μία ιδιαίτερη εβδομάδα: η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας για το έτος 2014. Από το 2002 που πρωτοξεκίνησε ως θεσμός, η εβδομάδα αυτή έχει καθιερωθεί για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, δηλαδή των τρόπων μετακίνησης που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο.

Αποτελεί σε όλη την Ευρώπη μια αφορμή για υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που συντελούν στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους και διαφορετικής κουλτούρας κινητικότητας.

Φέτος, οι εκδηλώσεις θα τελέσουν υπό την Αιγίδα του ΥΠΕΚΑ με σύνθημα «Οι δρόμοι μας, η επιλογή μας!» και καλούμαστε όλοι να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το δημόσιο αστικό χώρο και τη μετακίνηση, προκειμένου να δημιουργήσουμε τον τύπο της πόλης που θέλουμε να ζήσουμε, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Προτεραιότητα του Δήμου Σερρών είναι η ευαισθητοποίηση των ευάλωτων χρηστών της οδού, των μικρών μαθητών δηλαδή, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους καλύτερους κομιστές του μηνύματος της βιώσιμης κινητικότητας και, δρώντας πολλαπλασιαστικά, θα το μεταφέρουν στην ευρύτερη κοινωνία των Σερρών. Έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό θα διατεθεί στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς διάχυση στις εποπτευόμενες εκπαιδευτικές τους μονάδες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων υπό την επιμέλεια του τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Συγκοινωνίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας,  έχει ως εξής:
Τελευταία ανανέωση (07.01.15) Περισσότερα
 
ΔΤ Κλιμάκιο του Δήμου στη Νορβηγία 8-4-2013
ΔΤ Ολοκληρώνεται το Υπόγειο Πάρκινγκ 10-9-2012
ΔΤ Ο Δήμαρχος στο υπόγειο Πάρκινγκ 7-9-2012
ΔΤ Αλλαγή φοράς στη Κ. Αλεξανδρίδη 28-8-2012
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών