Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
02 Ιουν 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow ΔΤ Νέα πρόταση αξιοποίησης των Στρατοπέδων 6-10-2011

ΔΤ Νέα πρόταση αξιοποίησης των Στρατοπέδων 6-10-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                            
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187                                                                                         Σέρρες 06-10-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011 με  στόχο την ενημέρωση των Σερραίων πολιτών για το θέμα της αξιοποίησης των πρώην στρατοπέδων του Δήμου Σερρών.
Ο κ. Αγγελίδης είπε, ότι συνεχίζοντας τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Υπηρεσία Αξιοποίησης Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (ΥΑΜΣ), σχετικά με το θέμα της αξιοποίησης των στρατοπέδων Εμμανουήλ Παπά - Παπαλουκά - Αποθήκες Πυρομαχικών Λευκώνα, κατέθεσε εγγράφως προς την ΥΑΜΣ στις 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 πρόταση σχετικά με την αξιοποίηση των στρατοπέδων Εμμανουήλ Παπά - Παπαλουκά - Αποθήκες Πυρομαχικών Λευκώνα, σύμφωνα με την οποία πολεοδομούνται 49,5 στρέμματα από το στρατόπεδο Εμμανουήλ Παπά υπέρ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ τα υπόλοιπα 250 στρέμματα των τριών στρατοπέδων Εμμανουήλ Παπά, Παπαλουκά, Αποθήκες Πυρομαχικών Λευκώνα περιέρχονται οριστικά στην κυριότητα του Δήμου Σερρών, ως χώρος πρασίνου και κοινωφελών δράσεων επ' ωφελεία της τοπικής κοινωνίας. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή πολεοδομούνται υπέρ του Υπουργείου Εθν. Άμυνας 49,5 στρέμματα αντί 64 στρεμμάτων με αποτέλεσμα να αυξάνεται κατά πολύ ο χώρος πρασίνου υπέρ του Δήμου Σερρών. Με την πρόταση αυτή ενοποιείται ο χώρος πρασίνου δημιουργώντας ένα δεύτερο πάρκο στο στρατόπεδο Εμμ. Παπά αντίστοιχο σε μέγεθος του Κεντρικού Πάρκου της πόλης των Σερρών. Επίσης τα υπάρχοντα προς διατήρηση κτίρια του στρατοπέδου θα περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου Σερρών και θα χρησιμοποιούνται προς όφελος του συνόλου των πολιτών.
Η πρόταση αυτή της δημοτικής αρχής έγινε κατ' αρχήν αποδεκτή από τον Υφυπουργό Εθν. Άμυνας κ. Σπηλιόπουλο Κωνσταντίνο κατά τη συνάντηση που είχε στις 28-9-2011 με τον Δήμαρχο Σερρών κ. Αγγελίδη Πέτρο και στη συνέχεια κατατέθηκε εγγράφως στις 3-10-2011 στον Διευθυντή της ΥΑΜΣ κ.Κρασσανάκη με το έγγραφο αρ.πρωτ. 60442/30-9-2011.
Στο έγγραφο αυτό του Δημάρχου Σερρών ο Διευθυντής της ΥΑΜΣ κ.Κρασσανάκης απάντησε θετικά με το έγγραφο Φ.900.08/47/95632/ Σ.164 5/10/2011. Την πρόταση αυτή ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας θα εισηγηθεί στον Υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Σας παραθέτουμε: 
1.Το έγγραφο του Δημάρχου Σερρών προς τον Διευθυντή της ΥΑΜΣ με αριθμ. πρωτ.60442/30-9-2011.
2.Την απάντηση του Διευθυντή της ΥΑΜΣ με το έγγραφο Φ.900.08/47/95632 Σ.164 5/10/2011.
3. Το  τοπογραφικό διάγραμμα με την νέα πρόταση της δημοτικής αρχής.       

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                         Σέρρες, 30/9/2011
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Αρ. πρωτ. 60.442
ΠΡΟΣ
Τον Διευθυντή της Υπηρεσίας
Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (Υ. Α.Μ.Σ.)
Κ. ΚΡΑΣΑΝΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Κύριε Διευθυντά,
Στα πλαίσια των διεργασιών και της συνεργασίας μας για εξεύρεση της βέλτιστης λύσης με εφαρμογή του νόμου 2745/99 και της ισχύουσας νομοθεσίας για την αξιοποίηση των Στρατοπέδων της πόλης μας και συγκεκριμένα των Στρ/δων Παπαλουκά, Εμμανουήλ Παππά και Αποθήκες Πυρομαχικών Λευκώνα, σας διαβιβάζουμε συνημμένα την πρόταση του Δήμου Σερρών για πολεοδόμηση του Στρατοπέδου Εμμανουήλ Παππά στις Σέρρες.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι σε συνάντηση που προηγήθηκε στις 28-09-2011 μεταξύ του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνου Σπηλιόπουλου και του κ. Δημάρχου Σερρών, κατά την οποία και κατατέθηκε από τον κ. Δήμαρχο Σερρών ο παραπάνω αναφερόμενος σχεδιασμός, ο κ. Υφυπουργός -μετά από ενημέρωση του- έκανε κατ' αρχήν αποδεκτή την πρόταση μας, η οποία δίνει βελτιωμένο συντελεστή δόμησης κάλυψη και ύψος, σε έκταση πολεοδομημένη σε οικοδομικά τετράγωνα.

Αναλυτικότερα η πρόταση μας έχει όπως ακολουθεί, περιγράφοντας τις γενικές αρχές των επιλογών, με βάση και τις οποίες συντάχθηκε η πρόταση:
1.   Ο όλος χώρος του Στρατοπέδου αρθρώνεται σε:
•    Την είσοδο, όπου βρίσκουμε
ο    τον   κόμβο   κυκλοφοριακής   σύνδεσης,   για   την   ομαλή   διεξαγωγή   της κυκλοφορίας,
ο   τον χώρο εκκλησίας (Ο.Π. 9), για την ικανοποίηση των θρησκευτικών και λατρευτικών αναγκών και
ο   Δύο χώρους πρασίνου (Ο.Π. 6 και Ο.Π. 8) που εισάγουν τον επισκέπτη στο όλο συγκρότημα.
•         Δίπλα στη είσοδο βρίσκεται πολεοδομημένος χώρος (Ο.Π. 7) έκτασης 4.115,08 μ2
για τυχόν ιδιαίτερες απαιτήσεις του επενδυτικού σχεδιασμού από πλευράς ΥΑΜΣ.
•         Στη συνέχεια βρίσκουμε έναν χώρο πρασίνου (Ο.Π. 5) έκτασης 69.833,22 μ2, ο
οποίος διασχίζεται από πεζόδρομο εξυπηρέτησης. Ο όλος αυτός χώρος ενθυλακώνει
πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές και παιδευτικές δραστηριότητες.
Έτσι στο εσωτερικό χώρο του όλου πάρκου προτείνονται:
ο   Δημοτικό Σχολείο,
ο   Νηπιαγωγείο,
ο   Παιδικός σταθμός,
ο   Χώρος πολιτιστικών λειτουργιών,
ο   Αθλητικές εγκαταστάσεις,
ο   Πολιτιστικό κέντρο / κέντρο Η/Υ (κέντρο τεχνολογίας),
ο   Εκθεσιακό κέντρο
ο   ΚΑΠΗκαι
ο   Αναψυκτήριο
Οι δραστηριότητες αυτές περιβάλλονται από τις προτεινόμενες οικοδομικές γραμμές, έτσι ώστε να αφεθεί ο υπόλοιπος χώρος ελεύθερος.
Ο χώρος αυτός περιβάλλεται από οδικό δίκτυο το οποίο είναι και επαρκές για την ικανοποίηση των αναγκών.
•    Ακολούθως και μετά την παρεμβολή του χώρου πρασίνου Ο.Π. 4 έκτασης 1.530,85 μ2 ο οποίος τέθηκε για λόγους δημιουργίας διακριτότητας μεταξύ των λειτουργιών, βρίσκουμε τα :
•    Ο.Π. 1 έκτασης 21.984,91 μ2, Ο.Π. 2 έκτασης 9.467,77 μ2 και Ο.Π. 3 έκτασης 14.025,38 μ2
Τα οικοδομικά αυτά τετράγωνα μαζί με το Ο.Π. 7 έκτασης 4.115,08 μ2, θα χρησιμοποιηθούν από το ΤΕΘΑ για αξιοποίηση η συνολική έκταση των οποίων φθάνει 49.593,14 μ2.
Μεταξύ των οικοδομικών τετραγώνων προτείνεται δίκτυο οδών για την τοπική εξυπηρέτηση.
2.   Ο   συνολικός   χώρος   περιβάλλεται   με   οδούς   για   τη   λειτουργία   του   όλου συγκροτήματος.
3.   Οι χώροι στάθμευσης/αφετηρία αστικών λεωφορείων και χώρος στάθμευσης IX αυτοκινήτων   δίνουν   λύση   στην   προβληματική   της   κυκλοφορίας   οχημάτων, επιτυγχάνοντας τον περιορισμό των κυκλοφοριακών φόρτων στο ελάχιστο / αναγκαίο και αφήνοντας την απαίτηση στάθμευσης πρακτικά εκτός του συγκροτήματος.
4.   Λοιποί μικροί χώροι προβλέφθηκαν στην περίμετρο για λόγους ορθολογικού σχεδιασμού.
5.   Οι πεζόδρομοι ικανοποιούν και καλύπτουν τον φόρτο πεζή κυκλοφορίας.
6.   Στο χώρο του προβλέπεται να διέρχεται ποδηλατοδρόμος ο οποίος συνδέει το κέντρο   της   πόλης   με   τον   άγιο   Ιωάννη   και   το   υπό   κατασκευή   δίκτυο ποδηλατοδρόμων.
Κλείνοντας θεωρούμε ότι ο προτεινόμενος σχεδιασμός καλύπτει και την νομιμότητα αλλά και την σκοπιμότητα, ότι δηλαδή θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα οικονομικής αξιοποίησης από την πλευρά της ΥΑΜΣ, αλλά και ωφελιμότητα για το κοινωνικό σύνολο, τους Σερραίους πολίτες, δίνοντας στην πόλη έναν τεράστιο πνεύμονα πρασίνου και τις λειτουργίες που προαναφέρθηκαν.

Κοινοποίηση:
Ι.Δ.Τ.Υ (κτηματολόγιό μας)

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ



ΠΡΟΣ:   ΚΟΙΝ.:  Δήμος Σερρών ΤΕΘΑ/1ο

ΥΑΜΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΕΘΝΙΚΗΣ  ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ
Τμήμα Τεχνικών Δραστηριοτήτων
Πίνδου 128 & Κατεχάκη
15669 Παπάγου
Τηλ.: 210 6531837, - 871 (εσ. 104)           
Φ.900.08/47/95632
Σ. 164
Παπάγου,   05 Οκτ. 2011

ΘΕΜΑ:           Νέα Πρόταση Αξιοποίησης Στρατοπέδων Δήμου Σερρών

ΣΧΕΤ.:



Αρ. Πρωτ. 60442/30 Σεπ.2011/Δήμος Σερρών





 

1.      Σε απάντηση του σχετικού σας εγγράφου, σχετικά με νέα πρόταση αξιοποίησης του στρατοπέδου ‘ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ', λαμβανομένων υπόψη και των άλλων δύο στρατοπέδων ‘ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ' και ‘ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΛΕΥΚΩΝΑ', σας γνωρίζουμε τα εξής:
α.         Η νέα πρόταση σαφώς εξυπηρετεί καλλίτερα τις κοινωφελείς δράσεις και το ποσοστό πρασίνου, επ΄ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας.
β.         Η προτεινόμενη υπό πολεοδόμηση υπέρ ΤΕΘΑ έκταση των 50 περίπου στρεμμάτων, υπολείπεται 15 περίπου στρεμμάτων, έναντι των 64 της προηγούμενης πρότασης, κάτι όμως που λαμβανομένου υπόψη του γενικότερου κοινωνικού συμφέροντος της τοπικής κοινωνίας των Σερρών, δείχνει να μην αποτελεί σοβαρή αιτία απόρριψης της πρότασης.
γ.         Η νέα πρόταση πληροί το γράμμα και το πνεύμα του Ν. 2745/99, σύμφωνα με το οποίο τουλάχιστον το 50% της έκτασης των στρατοπέδων παραχωρείται στις τοπικές κοινωνίες για κοινωφελείς σκοπούς και πράσινο.
2.      Κατόπιν αυτού παρακαλούμε όπως λάβετε τις τελικές σας αποφάσεις εγκεκρινες από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, για τη ταχεία αποπεράτωση της μελέτης πολεοδόμησης του στρατοπέδου του "ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ", την οποία μετά από την έγκριση της ΥΑΜΣ, θα υποβάλετε στο ΥΠΕΚΑ για έγκριση.
3.      Ευθύς μόλις ληφθούν οι οριστικές σας αποφάσεις εγκεκριμένες από το ΔΣ του Δήμου Σερρών, η ΥΑΜΣ θα εισηγηθεί αρμοδίως στην πολιτική ηγεσία, για αποδοχή ή όχι της πρότασης σας.
4.      Η Υπηρεσία έχει αποδείξει εμπράκτως τη βούληση της για την επίλυση του θέματος, παραχωρώντας τα στρατόπεδα για χρήση μέχρις ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιοποίησης αυτών, όμως για να λυθεί οριστικά το θέμα θα πρέπει να επισπέυσουμε τις απαιτούμενες τεχνικές διαδικασίες. 
5.      Υπόψη ότι η μελέτη πολεοδόμησης του στρατοπέδου ‘ΕΜΜ. ΠΑΠΠΑ', η οποία θα υποβληθεί στο ΥΠΕΚΑ, θα πρέπει να συνοδεύεται και από αντίστοιχες μελέτες των 2 άλλων στρατοπέδων ΄ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ' και ‘ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΛΕΥΚΩΝΑ' όπου θα εμφανίζονται οι κοινωφελείς χρήσεις και το πράσινο, όπως ο Ν. 2745/99 ορίζει.
6.      Είμαστε στη διάθεση σας για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας και βοήθειας.
7.       Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας.


Ακριβές Αντίγραφο



Αντγος Εμμανουήλ Κρασανάκης
Πολιτ. Μηχκος, Msc
Προϊστάμενος ΥΑΜΣ

 
Μ.Υ. Σπήλιος Δεδούσης

Πολ. Μηχανικός





 
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
Τελευταία ανανέωση (24.01.12)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών