logo trans

strumon               against racism              mayors

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                 Σέρρες, 12 Νοεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
Τηλ. 23210/22587
Fax: 23210/22187 

Δελτίο Τύπου

«Αξιοποιούμε την ευκαιρία της επετείου ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας μας, αξιολογώντας και πάλι τις πραγματικές μας δυνατότητες, θέτοντας ως προτεραιότητα το χρέος απέναντι στο μέλλον της πόλης και της περιοχής, απέναντι στις νέες γενιές που μπορούν να αγαπήσουν καλύτερα τον τόπο και την ιστορία του». 

Τα παραπάνω επισήμανε ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για τον εορτασμό της επετείου των 100 χρονών από την απελευθέρωση της πόλης στις 29 Ιουνίου 1913, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Διοικητηρίου, εχθές Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012.     

«Θέλουμε να υποδεχθούμε το 2013 πανέτοιμοι με ένα πρόγραμμα αντάξιο της επετείου που θα καλύπτει θεματικά όλες τις ιστορικές περιόδους, από την αρχαιότητα έως σήμερα, θα αναδεικνύει το πολιτιστικό μας απόθεμα, τον σύγχρονο πολιτισμό, τις νέες ιδέες και προτάσεις για το μέλλον» πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του λογοτύπου της Επιτροπής, η οποία έχει αναλάβει τη διοργάνωση των επετειακών δράσεων-εκδηλώσεων.


Ειδικότερα, ο Δήμαρχος σημείωσε:

Για την Οργανωτική Επιτροπή
Tον Ιούλιο του 2011 απηύθυνα ανοικτή επιστολή προς όλους τους Σερραίους με την οποία τους ενημέρωνα για την απόφαση του Δήμου μας να γιορτάσει την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών και τους καλούσα να συνεισφέρουν με τις ιδέες και τις προτάσεις τους στη διαμόρφωση του προγράμματος εκδηλώσεων.
Για τον σκοπό αυτό συστήθηκε αρχικά προσωρινή οργανωτική επιτροπή και θεματικές ομάδες εργασίας και το περασμένο φθινόπωρο η μόνιμη Οργανωτική Επιτροπή.
Την επιτροπή αυτή αποτελούν συμπολίτες μας με εμπειρία και γνώση, ικανοί να διαχειριστούν το σύνολο των θεμάτων, ώστε με τρόπο άρτιο να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και να προχωρήσει η υλοποίηση των εκδηλώσεων.
 

Για τον εορτασμό
Η απόφασή μας από την αρχή ήταν ο εορτασμός να αφορά ολόκληρο  το επετειακό έτος 2013 και να περιλαμβάνει τρεις ενότητες.
  • Το παρελθόν με εκδηλώσεις ιστορικού χαρακτήρα.
  • Το παρόν με έμφαση στον σύγχρονο πολιτισμό και
  • στο μέλλον με στόχο την ανάδειξη των προοπτικών ανάπτυξης των Σερρών και της ευρύτερης περιοχής.
Όπως τόνισα και στην ανοικτή μου επιστολή προς τους Σερραίους, πιστεύω ότι ο εορτασμός των 100 χρόνων μας δίνει την ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε όχι μόνο για να στρέψουμε το βλέμμα στο παρελθόν, να τιμήσουμε και να θυμηθούμε, άλλα και για να αξιολογήσουμε το παρόν , να οραματιστούμε το μέλλον της περιοχής μας, των ανθρώπων της, των νέων γενεών που πρέπει να συνεχίσουν την πλούσια παράδοση μας από καλύτερη θέση.
 
Η σερραϊκή κοινωνία και η Επέτειος
Θέλουμε να υποδεχθούμε το 2013 πανέτοιμοι με ένα πρόγραμμα αντάξιο της επετείου που θα καλύπτει θεματικά όλες τις ιστορικές περιόδους, από την αρχαιότητα έως σήμερα, θα αναδεικνύει το πολιτιστικό μας απόθεμα, τον σύγχρονο πολιτισμό, τις νέες ιδέες και προτάσεις για το μέλλον.
Αξιοποιούμε την ευκαιρία της επετείου ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας μας, αξιολογώντας και πάλι τις πραγματικές μας δυνατότητες, θέτοντας ως προτεραιότητα το χρέος απέναντι στο μέλλον της πόλης και της περιοχής, απέναντι στις νέες γενιές που μπορούν να αγαπήσουν καλύτερα τον τόπο και την ιστορία του αν αυτός είναι φιλόξενος, ανθρώπινος, πολιτισμένος.
 
Για όλους της διοργάνωσης
Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για την εθελοντική τους προσφορά, την διάθεση και το μεράκι με το οποίο δούλεψαν όλη αυτή την περίοδο και να εκφράσω την πεποίθησή μου ότι οι εκδηλώσεις από πλευράς ποιότητας θα είναι αντάξιες της σπουδαίας επετείου.

Ο λογότυπος των 100 χρόνων

Logo1

Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για την πρώτη παρουσίαση του λογότυπου των 100 χρόνων, που από εδώ και στο εξής θα συνοδεύει όλα τα έγγραφα και έντυπα των εκδηλώσεων του Δήμου αλλά και των άλλων φορέων που θα συμμετέχουν ως οργανωτές ή συνδιοργανωτές εκδηλώσεων.

Προτρέπω κάθε συμπολίτη μας που μπορεί να αξιοποιήσει το λογότυπο στις δραστηριότητές, στην επιχείρησή του, στο έντυπο που πιθανόν εκδίδει, σε κατάλληλες διοργανώσεις, στα έντυπα προβολής κ.α., να απευθύνεται για το σκοπό αυτό στη γραμματεία της Οργανωτικής επιτροπής.
  
Μετά τη δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή σε διαγωνισμό επιλογής λογοτύπου που απέβη άκαρπη, δεχτήκαμε την πρόταση-προσφορά του τυπογραφείου Χαραλαμπίδη το γραφιστικό τμήμα του οποίου δημιούργησε το σήμα και το λογότυπο των 100 χρόνων. 
Συγκεκριμένα το λογότυπο δημιουργήθηκε από τον κ. Χάρη Σταμπόλη και όπως βλέπεται περιλαμβάνει μια αφαιρετική απεικόνιση του αριθμού 100 την φράση Σέρρες 1913-2013 και στο κάτω μέρος τη συνέχεια «από το χθες στο αύριο». 
Η μοντέρνα, λιτή και καλαίσθητη προβολή των βασικών στοιχείων του εορτασμού στο σύνολο του δημιουργικού καλύπτουν τις απαιτήσεις μας για ένα ποιοτικά άψογο λογότυπο. 
Ευχαριστώ τον Τάσο Χαραλαμπίδη για την δωρεάν παραχώρηση του συγκεκριμένου αρχείου και τον δημιουργό της γραφιστικής απεικόνισης για την εξαιρετική δουλειά του.
 
Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι-παράλληλα με την διαμόρφωση του προγράμματος-η Οργανωτική Επιτροπή (συγκεκριμένα η συντονίστρια της Θεματικής Επιτροπής Επικοινωνίας κα Αριάδνη Παπαφωτίου) ήταν αυτή, η οποία με την τεχνική υποστήριξη των πληροφορικών του Δήμου, εργάστηκε για την δημιουργία της ηλεκτρονικής σελίδας των 100 χρόνων που παρουσιάστηκε στη συνέντευξη.

site

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου