Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Τρίτη 16 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow ΔΤ σύσκεψη για τραπεζοκαθίσματα 6-4-11

ΔΤ σύσκεψη για τραπεζοκαθίσματα 6-4-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                       Σέρρες 6 Απριλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Τα προβλήματα που αφορούν στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και του αστικού περιβάλλοντος με αυθαίρετες επεμβάσεις, με καταλήψεις των κοινοχρήστων χώρων (πεζοδρόμων, πλατειών, πεζοδρομίων κ.α.) αποτέλεσε το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων-εμπλεκόμενων φορέων και μελών της Ένωσης Εστιατόρων-Ψητοπωλών και Ιδιοκτητών Πιτσαριών κλπ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, χθες Τετάρτη (6η του μήνα).
Το ζήτημα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, καταλήψεων πεζοδρομίων, μη εγκεκριμένων κατασκευών κ.α. άπτεται της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης (ιδίως στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της), αλλά συνάμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Γι αυτό ο Δήμαρχος Σερρών ζήτησε τη συνεργασία όλων των φορέων, ενώ δήλωσε ανοικτός στο διάλογο για προτάσεις που θα προωθήσουν την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης ικανοποιητικής, τόσο για τους επιχειρηματίες, όσο και για τους δημότες ή τους επισκέπτες της πόλης.

Έτσι, έγινε αμέσως δεκτή η πρότασή του για την εξέταση του ζητήματος και των παραμέτρων του από τις νομικές υπηρεσίες (Δήμου και ενδιαφερόμενων φορέων), προκειμένου να εξακριβωθεί το γράμμα του νόμου που είναι ανάγκη να εφαρμοστεί, αλλά και για να αποφευχθούν παρερμηνείες.

«Ένα είναι σίγουρο...» ξεκαθάρισε ο κ. Πέτρος Αγγελίδης «ότι δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να ασκούν ανεμπόδιστα το αυτονόητο και νόμιμο δικαίωμά τους να χρησιμοποιούν και ν' απολαμβάνουν τους κοινόχρηστους χώρους (πλατείες, πεζόδρομοι, πάρκα, πεζοδρόμια κ.α.).

»Η διατήρηση των κοινοχρήστων χώρων» επισημαίνει ο Δήμαρχος «αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα  για την προστασία του αστικού περιβάλλοντος και μία από τις βασικές υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στους πολίτες, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο σύγχρονο και ήδη επιβαρυμένο αστικό οικιστικό περιβάλλον».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί καλή τη πίστη, ενώ οι όποιες προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων και των επιχειρηματιών ή των επαγγελματιών με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα είναι εναρμονισμένες με το πνεύμα της συνεργασίας και αλληλοσεβασμού θα γίνουν αποδεκτές.
 
«Δεν είμαστε αντίθετοι με τροποποιήσεις των Κανονιστικών Αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αρκεί οι προτάσεις σας να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση» κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

Από το Γραφείο Τύπου             
Τελευταία ανανέωση (24.01.12)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών