Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Πέμπτη 23 Μαι 2019
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Βιοκλιματικές Αναπλάσεις Δήμου Σερρών 1-7-16

Βιοκλιματικές Αναπλάσεις Δήμου Σερρών 1-7-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  1 Ιουλίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βιοκλιματικές Αναπλάσεις Δήμου Σερρών
Μεγάλο το ενδιαφέρον επιστημόνων και πολιτών για την ημερίδα ενημέρωσης

1-7-16 bioklimatiko.jpgΜε την συμμετοχή επιστημόνων  αλλά και πολιτών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα του Δήμου Σερρών για τις Βιοκλιματικές Αναπλάσεις της πόλης των Σερρών την περασμένη Δευτέρα, στις 18.00 μ.μ. σε αίθουσα του ξενοδοχείο Elpida Resort and Spa.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης τόνισε τη σημασία του μεγάλου αυτού έργου για την πόλη μας, έργο το οποίο - αφού ξεπεράστηκαν  εμπόδια και δυσκολίες - φτάνει στο τέλος του.
1-7-16 bioklimatiko1.jpg
Εν συνεχεία παρουσιάστηκαν σε δυο ενότητες αναλυτικά οι πολυποίκιλες παρεμβάσεις (διαπλατύνεις πεζοδρόμων, βελτίωση φωτισμού, δημιουργία ποδηλατοδρόμων, δεντροφυτεύσεις κλπ) σε κεντρικές οδούς της πόλης με γνώμονα την ουσιαστική βελτίωση των όρων ζωής των κατοίκων των περιοχών-παρέμβασης.

Ο κ. Πάλλας Χρήστος, Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Σερρών, αναφέρθηκε στις «Καλές πρακτικές του Δήμου Σερρών στον ενεργειακό τομέα».
        1-7-16 bioklimatiko2.jpg
Η κα Μαρινάκη Αικατερίνη, Προϊσταμένη Τμ. Οικοδομικών Έργων,  Έργων οδοποιίας, Υδραυλικών Έργων & Υπηρεσιών της Δ.Τ.Υ. Σερρών και η κα  Βαρναλίδου Ελένη, στέλεχος του Γραφείου Ενεργειακών Εφαρμογών Τμ. Η/Μ Έργων  & Ενεργειακών Εφαρμογών της Δ.Τ.Υ. Σερρών, ανέπτυξαν το θέμα: «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων Δήμου Σερρών-Σύντομο ιστορικό».

Στη συνέχεια της ημερίδας το λόγο έλαβε η  κα Δημούδη Α., επιστημονική συνεργάτης του Δήμου, κατά την προετοιμασία της πρότασης χρηματοδότησης, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία αναφέρθηκε στις αναφέρθηκε στις βασικές αρχές και στα οφέλη από την ανάπλαση αστικών υπαίθριων χώρων με βιοκλιματικά κριτήρια , ενώ ο κ. Ζώρας Στ., Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ αναφέρθηκε στις «Επιπτώσεις της βιοκλιματικής ανάπλασης του υπαίθριου χώρου στην κατανάλωση ενέργειας στα κτίρια της περιοχής». Στη συνέχεια η κα. Δημούδη Σ., Αρχιτέκτων Μηχανικός, επικεντρώθηκε στην ομιλία της στην Βιοκλιματική Αναβάθμιση των Δημόσιων Ανοικτών Χώρων στον αστικό ιστό της πόλης των Σερρών.

Το ζωηρό ενδιαφέρον των παρισταμένων με πολλές ερωτήσεις και παρεμβάσεις κατά το στάδιο των ερωτήσεων, φανερώνει το έντονο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλεται να αφήσει το θετικό του αποτύπωμα στην πόλη και τους κατοίκους της,

Από το Γραφείο Τύπου

 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg
 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών