Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
24 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ECO FESTIVAL ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ECO FESTIVAL ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  1 Ιουνίου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ECO FESTIVAL ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
« Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΕΡΓΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΗΜΟ»

1-6-16 eco festival.jpgΜε θέμα την έναρξη του οικολογικού θεσμού «ECO FESTIVAL» που διοργανώνεται από το Δήμο Σερρών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 01 Ιουνίου 2016 ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Μπιτζίδου - Σαρακενίδου  Σοφία, ο εκπρόσωπος τύπου του Δήμου Σερρών κ Στεργίου Νικόλαος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ξενοφών Παπασταμόπουλος.

Κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη την 5η Ιουνίου γιορτάζεται με δράσεις η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με σκοπό την υπενθύμιση ότι η ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Όταν μιλούμε για το περιβάλλον μιλούμε για την ποιότητα της ζωής, για την ίδια τη ζωή.

Για το λόγο αυτό επεσήμανε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο Δήμος Σερρών και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνουν εκδηλώσεις προκειμένου να εκφράσουν και να δημοσιοποιήσουν την προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος Σερρών στην πολυσήμαντη έννοια του περιβάλλοντος.

Η Δημοτική Αρχή, τόνισε ο κ. Αγγελίδης από το 2011 μέχρι τώρα απέδειξε ότι την προτεραιότητα της στο περιβάλλον την κάνει πράξη με έργα, παρεμβάσεις και δράσεις που στόχο έχουν έναν καθαρό και πράσινο Δήμο. Εξάλλου γιά την περιβαλλοντική του επίδοση ο Δήμος Σερρών τιμήθηκε με το Α' Βραβείο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Σερρών πραγματοποίησε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και χρησιμοποίησε ήπιες μορφές ενέργειας σε δημοτικά κτίρια όπως στα Δημοτικά σχολεία 5ο και 20ο , στο κλειστό Γυμναστήριο, στο κολυμβητήριο, στο Δημαρχείο, και τοποθέτησε φωτοβολταικά στις στέγες 32 σχολικών κτιρίων. Υλοποιεί τις βιοκλιματικές αναπλάσεις και άλλες αναπλάσεις, όπως πεζοδρομήσεις.

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο καθαρό περιβάλλον, αποκατέστησε 3 ΧΑΔΑ (Κωνσταντινάτου, Προβατά, Άνω Βροντού), προμηθεύτηκε 2 απορριμματοφόρα, 400 κάδους ανακύκλωσης, 150 κάδους κομποστοποίησης, 150 κάδους σύμμεικτων απορριμμάτων, ενώ παρέδωσε 150 μικρούς κάδους απορριμμάτων σε 150 μονοκατοικίες, με στόχο την εξαφάνιση των κάδων απορριμμάτων από τους δρόμους.  Λειτουργεί το πρώτο άτυπο πράσινο σημείο. Αποφασίσθηκε επίσης η προμήθεια ακόμη 300 μικρών κάδων που θα διανεμηθούν σε μονοκατοικίες και η αγορά πέντε απορριμματοφόρων.

Θεσμοθέτησε και υλοποιείται  με μεγάλη επιτυχία ο οικολογικός θεσμός «ECO FESTIVAL».

Τέλος ο Δήμαρχος συνεχάρη την Αντιδήμαρχο κ. Μπιτζίδου Σοφία που είναι η ψυχή του θεσμού, όπως επίσης έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που συμμετέχουν, στους μαθητές, εκπαιδευτικούς, εθελοντές κλπ.

Τον λόγο έλαβε η κ. Σοφία Μπιτζίδου η οποία αναφέρθηκε στα παρακάτω;

«Το ECO FESTIVAL τελεί υπό τις Αιγίδες του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το οικολογικό φεστιβάλ του Δήμου Σερρών (συμμετέχουν όλες οι δομές και οι επιχειρήσεις του Δήμου Σερρών) πρωταγωνιστεί με την συμμετοχή 60 περίπου φορέων που δραστηριοποιούνται σε περιβαλλοντικά θέματα.  Με γνώμονα την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των μικρών και μεγάλων επισκεπτών κατά την διάρκεια  των τετραήμερων εκδηλώσεων, το Εco Festival ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, με δράσεις όπως πικ - νικ στην φύση, εθελοντικός καθαρισμός του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά και ποδηλατοδρομία.

Από τις 6 μέχρι και 8 Ιουνίου θα γίνουν προγραμματισμένες επισκέψεις το πρωί  από σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το απόγευμα θα υλοποιηθούν δράσεις και θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Να  ευχαριστήσουμε θερμά για την αγαστή συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια  τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των σχολείων, τους  δασκάλους και καθηγητές που πρωτοστατούν σε περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την καλλιέργεια οικολογικής παιδείας  των μικρών και μεγαλύτερων μαθητών. Με την συνδρομή τους θα πραγματοποιηθεί το μοναδικό διαδραστικό οικολογικό φεστιβάλ σε όλη την  Ελλάδα το οποίο ανακοινώνεται και σε site   του εξωτερικού. (Έχει ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή  Εβδομάδα Αειφόρου Ανάπτυξης).

Επίσης να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες φορείς, τους υποστηρικτές της διοργάνωσης, όλους τους εθελοντές και χορηγούς οι οποίοι έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην υλοποίηση του προγράμματος του Φεστιβάλ.

Επίσης για το φετινό ECO FESTIVAL έχει συσταθεί επιτροπή αξιολόγησης για την ανάδειξη καλύτερων περιβαλλοντικών δράσεων των συμμετεχόντων σχολείων και θα δοθούν πλούσια δώρα. Οι απονομές των βεβαιώσεων συμμετοχής και οι βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν στις 10 Ιουνίου στο θέατρο Αστέρια».

Επισυνάπτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων στις 5-6-7-8 Ιουνίου 2016.

Από το Γραφείο Τύπου

 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών