Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Πέμπτη 25 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Έγκριση συνέχισης του δικτύου "Military Assets as Public Spaces (MAPS) - Στρατιωτικές περιοχές ως Δη

Έγκριση συνέχισης του δικτύου "Military Assets as Public Spaces (MAPS) - Στρατιωτικές περιοχές ως Δη Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                           Σέρρες,  12/5/2016
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Έγκριση συνέχισης του δικτύου "Military Assets as Public Spaces (MAPS) - Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιοι Χώροι" στη 2η Φάση του Προγράμματος URBACT III - Ευκαιρία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στη βιώσιμη διαχείριση των εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων της πόλης των Σερρών - Πρόσκληση συμμετοχής

Τα επόμενα δύο χρόνια, ο Δήμος Σερρών και η τοπική κοινωνία, μαζί με άλλες 9 πόλεις της Ευρώπης, θα συμμετάσχει στο δίκτυο MAPS, με σκοπό την αναζήτηση και υιοθέτηση καλών πρακτικών σχετικά με την επανένταξη και τη βιώσιμη διαχείριση εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών περιοχών στον αστικό χώρο.

Το δίκτυο με τίτλο "Military Assets as Public Spaces (MAPS) - Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιοι Χώροι", χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας URBACT III και έχει Συντονιστή Εταίρο την πόλη Piacenza, Ιταλία ενώ εκτός από το Δήμο Σερρών συμμετέχουν οι πόλεις, Varazdin (Κροατία),  Szombathely (Ουγγαρία), Cartagena (Ισπανία), Espinho (Πορτογαλία), Longford County (Ιρλανδία), Chalons en Champagne (Γαλλία), Koblenz (Γερμανία) και Telsiai (Λιθουανία). Όλες αυτές οι ευρωπαϊκές πόλεις διαθέτουν στον αστικό τους χώρο ανενεργές στρατιωτικές περιοχές διαφόρων τύπων (στρατώνες, οχυρώσεις, πύργοι, κτίρια διοίκησης, χώροι εκπαίδευσης, χώροι αιχμαλώτων), οι οποίες «εξάντλησαν» το στρατιωτικό τους χαρακτήρα και είναι έτοιμες να παίξουν ένα νέο ρόλο  στη ζωή της πόλης. Με τη συμμετοχή τους στο δίκτυο MAPS, οι παραπάνω πόλεις και οι Σέρρες, θα αναπτύξουν Ολοκληρωμένα Σχέδια Δράσης (με μεγάλες πιθανότητες χρηματοδότησής τους) για την αξιοποίησή τους, ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία και υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές αλλά και κινητοποιώντας την τοπική κοινωνία με τη δημιουργία και ενεργοποίηση της Τοπικής Ομάδας Στήριξης.

Σύμφωνα με τη με αριθμό 87/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, η δραστηριότητα  της Τοπικής Ομάδας Στήριξης ενσωματώθηκε στη λειτουργία και τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, μετά και από τη δική της σύμφωνη γνώμη (η με αριθμό 2/2016 Απόφαση). Επομένως, καλούνται τοπικοί φορείς που δε συμμετέχουν ήδη στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και θα ήθελαν να συμβάλλουν από τη μεριά τους στην επανένταξη και τη βιώσιμη διαχείριση εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών περιοχών στον αστικό χώρο και στην εκπόνηση ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης των στρατοπέδων, να εκφράσουν τη πρόθεση συμμετοχής τους, εντός 10 ημερών, στη Τμήμα Διοίκησης του Δήμου Σερρών, γραφείο 12, υπεύθυνος κος Β. Μέτσκας, τηλ. 2321350112. Εκτός από τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις της ΤΟΣ, θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικά θεματικά σεμινάρια στο εξωτερικό, βελτιώνοντας τις ικανότητές τους στις συμμετοχικές διαδικασίες και στην αντιμετώπιση των αστικών προκλήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο MAPS :
https://www.facebook.com/URBACTMaps/?fref=ts

 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών