Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 19 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ, Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ, Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                     Σέρρες  20 Απρίλιου  2016    
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ,
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. TOMISLAV NICOLIC

ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ
ΤΟΥ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΤΡΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

20-4-16_proedros_serbias.jpgΤις Σέρρες επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Σερβίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς την Τρίτη 19 Απριλίου 2016, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη.

Τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, υποδέχθηκε ο κ. Αγγελίδης.

Στην υποδοχή παραβρέθησαν,  o Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Κόλλια-Τσαρουχά Μαρία, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας Απόστολος, ο Εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερρών.

Σε ειδική συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Σερβίας αναγορεύτηκε ως επίτιμος Δημότης του Δήμου Σερρών και ο Δήμαρχος Σερρών του απένειμε το Χρυσό Κλειδί της πόλης.

Ο κ. Αγγελίδης, στην προσφώνησή του προς τον Σέρβο Πρόεδρο, τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τις Σέρρες ο ερχομός του, ενώ αναφέρθηκε στις διαχρονικές εμπειρίες των λαών της Ελλάδας και της Σερβίας καθώς και στην πλούσια βυζαντινή κληρονομιά των δύο λαών.

Επεσήμανε, επίσης ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση  και των δύο χωρών μπορεί να διαδραματίσει πολύπλευρο ρόλο-γέφυρα προσέγγισης των κοινωνιών  και να γίνει ο συντελεστής ανάπτυξης και ευημερίας των πολιτών.

Ολοκληρώνοντας την προσφώνησή του, προς τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Σερρών είπε:  «Κύριε Πρόεδρε η  σημερινή επίσκεψή σας,  στην πόλη μας, πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει την απαρχή μιάς ουσιαστικής συνεργασίας του Δήμου μας, με τους Δήμους της χώρας σας.20-4-16_proedros1.jpg

Γι' αυτό το λόγο, θα ζητήσουμε τη συνδρομή και το κύρος του θεσμικού ρόλου σας, για την εδραίωση της συνεργασίας μας σε διάφορους τομείς, όπως οικονομία, πολιτισμός, τουρισμός, επιστήμες  κ.α., μεταξύ φορέων του Δήμου μας με αντίστοιχους φορείς των Δήμων της χώρας σας».

Ο Σέρβος Πρόεδρος στην αντιφώνησή του, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών, αφού Σερβία και Ελλάδα έχουν κοινούς ιστορικούς παρονομαστές.  «Πιστεύω ότι στο μέλλον οι συμπατριώτες μου θα επισκέπτονται τις Σέρρες με την ίδια ιστορική και ανθρώπινη περιέργεια με την οποία επισκέπτονται το Άγιον Όρος ή την Κέρκυρα και το Βίδο.

Ας αποτελέσει αυτό το κλειδί της πόλης των Σερρών, που δέχομαι με τιμή και φέρνω με περηφάνια στη Σερβία, το σύμβολο της ενότητας των λαών μας. Ας ξεκλειδώσει τις πύλες της γνώσης και της έρευνας, ας καλέσει σε συναντήσεις και μελέτες μιας ιστορικής περιόδου η οποία είναι εξίσου σημαντική και για τις δύο χώρες. Οι πρόγονοί μας φρόντισαν ώστε κάθε Σέρβος που βρίσκεται στις Σέρρες να αισθάνεται ως επίτιμος δημότης. Στο όνομά τους και για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ.»

Μετά το Διοικητήριο ο Πρόεδρος της Σερβίας μετέβη  στην Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων όπου τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και μετά  τον πύργο του Ορέστη στη Ακρόπολης Σερρών όπου ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Σερρών.

Η επίσκεψη του Σέρβου Προέδρου ολοκληρώθηκε με παράθεση γεύματος.

Μετά το γεύμα ο Πρόεδρος αναχώρησε από την πόλη των Σερρών για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με προορισμό το Βελιγράδι.

Ακολουθούν οι ομιλίες του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη και του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς.














20-4-16 proedros3.jpg














20-4-16 proedros6.jpg20-4-16 proedros7.jpg













20-4-16 proedros8.jpg20-4-16_proedros9.jpg














20-4-16 proedros10.jpg20-4-16 proedros5.jpg













20-4-16 proedros11.jpg20-4-16 proedros12.jpg













20-4-16 proedros13.jpg
Τελευταία ανανέωση (21.04.16)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών