Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 19 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για το 2016

Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για το 2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες 29 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών
για το 2016
Διοργανώνονται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού

29-3-16 politistikes ekdilosis.jpgΤις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για το έτος 2016, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σοφία Μπιτζίδου την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016.

Για το 2016 θα διοργανωθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

1. ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο)                                            
Πρόκειται για την εκδήλωση θεσμός, η οποία υλοποιείται από το Δήμο Σερρών εδώ και 21 χρόνια. Στην εν λόγω εκδήλωση μετέχουν συμπολίτες μας ηλικίας 25 έως 65 ετών οι οποίοι και δημιουργούν ομάδες που αγωνίζονται στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Λόγω της οικονομικής κρίσης δυστυχώς το Πρωτάθλημα μετονομάστηκε σε Πρωτάθλημα εργαζομένων και Ανέργων και απoκτά πιο επιτακτική την αναγκαιότητα πραγματοποίησης και συνέχισης της ύπαρξης του. Όλοι οι αγωνιζόμενοι  έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια οργανωμένη μορφή άθλησης για 8 μήνες με όλα τα θετικά αποτελέσματα για αυτούς Η όλη εκδήλωση πραγματοποιείτε στο Κλειστό Γυμναστήριο Ομόνοιας.

Ο τελικός του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στις 1 Ιουνίου 2016.

2. ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ (Νοέμβριος)
Πρόκειται για την παλαιότερη αθλητική εκδήλωση θεσμός του Δήμου μας με συνεχή ιστορία 31 ετών. Στην εκδήλωση συμμετέχουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών καλύπτοντας μια απόσταση από 2 έως 5 χιλιόμετρα τρέχοντας ή περπατώντας, με κεντρικό σύνθημα « ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων».

3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ 12Η ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ (12-18 Απριλίου)
Στις 12 Απριλίου 2016 στις 7.00μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών θα αφιχθεί η φλόγα της Λαμπαδηδρομίας της 12ης Μαθητιάδας.

Ο Δήμος Σερρών αναλαμβάνει την υποδοχή της φλόγας της 12ης Μαθητιάδας. Η φλόγα ξεκίνησε την πορεία της στις 25 Μαρτίου και θα περάσει από 40 πόλεις και χωριά της Β. Ελλάδας για να καταλήξει στο Ν. Σερρών στις 15/4/2016 ημερομηνία έναρξης της Μαθητιάδας στην Πρώτη Σερρών.

Μια σειρά αθλημάτων θα πραγματοποιηθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Σερρών.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή της Μαθητιάδας θα αναλάβει την τελετή λήξης της 12ης Μαθητιάδας στις 18/4/2016 οργανώνοντας στην πλατεία Ελευθερίας ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8.30μμ-9.30μμ.

4. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΗΣ (16 Απριλίου)
Ο Δήμος Σερρών συνδιοργανώνει με την  Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Πάλης πανπαίδων πανκορασίδων στις Σέρρες, μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 280 αθλητές μαζί με τους προπονητές τους από 53 συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Οι κορυφαίοι αθλητές της κατηγορίας έρχονται στον Δήμο μας, σε μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης Ανδρών - Γυναικών στο κλειστό Γυμναστήριο Σερρών το 2015. Συμμετείχαν 250 περίπου αθλητές από όλη την Ελλάδα οι οποίοι πάλεψαν σκληρά  για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο που θα τους οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία. Οι αγώνες αποτελούν πρόκριση για συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις με τις εθνικές ομάδες.

5. ΥΠΟΔΟΧΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ (24 Απριλίου)
Το 2016 θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο της Βραζιλίας οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αφή της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αρχαία Ολυμπία θα γίνει στις 21 Απριλίου 2016 και η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα γίνει από τις 21 Απριλίου έως 27 Απριλίου 2016. Η υποδοχή της Φλόγας των Αγώνων στη Σέρρες θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους στην Πλατεία Ελευθερίας στις 24 Απριλίου 2016 και η παραμονή της θα έχει διάρκεια μία περίπου ώρα.

6. ΑΘΛΟΡΑΜΑ (14 Μαίου)
Πρόκειται για μια εκδήλωση με στόχο τη διάδοση του κλασσικού αθλητισμού με αγωνίσματα στίβου χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά με μαζική συμμετοχή των παιδιών με στόχο την επαφή τους με τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού που θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της οδού Κων. Καραμανλή.

7. SERRES CITY TRAIL (15 Μαίου)
Αγώνας δρόμου 11 χιλιομέτρων με μονοπάτια και σκαλοπάτια για άτομα μέτριας αθλητικής δραστηριότητας. Έρχονται αθλητές από όλη την όλη Ελλάδα και με συμμετοχές που ξεπερνούν τα 500 άτομα.

8.ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ «3Χ3» (21-22 Μαίου)
Πρόκειται για μια εκδήλωση για αγόρια και κορίτσια μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων του Δήμου μας. Η εκδήλωση θεσμός πραγματοποιείται στην πόλη μας εδώ και 21 συνεχόμενα χρόνια από το 1996 σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Οι συμμετοχές των παιδιών ξεπερνούν τις 1600 (πρώτη πόλη σε συμμετοχές παιδιών) και σε συνδυασμό με την άρτια διοργάνωση έχουν καταστήσει το Δήμο μας τον μοναδικό στην Ελλάδα στον οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δίνει κάθε χρόνο την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι στην συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετέχουν πολλά παιδιά για πρώτη φορά σε οργανωμένη μορφή άθλησης και αυτό ήταν η αιτία ώστε να συνεχίσουν και μετά στον αθλητισμό, πράγμα απαραίτητο για την νεολαία μας σήμερα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην Πλατεία Ελευθερίας και στον πεζόδρομο της Κωνσταντίνου Καραμανλή και διαρκεί δύο μέρες.

Τα εύσημα τόσο του προέδρου της Ε.Ο.Κ. κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου, όσο και πολλών ανθρώπων του χώρου έχουν προξενήσει το ενδιαφέρον πολλών άλλων πόλεων που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο για να δουν τι κάνουν τόσο καλά  οι Σέρρες.

9. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ
(28-29 Μαίου)
Πανελλήνιο πρωτάθλημα σύνθετων αγωνισμάτων 10θλου ανδρών και 7θλου γυναικών. Πρόκειται για πανελλήνιους αγώνες κλασσικού αθλητισμού που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη χρονιά στην πόλη μας, στο Εθνικό Στάδιο Σερρών.

10. ECO FESTIVAL (5-8 Ιουνίου)
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Δήμος Σερρών διοργανώνει το ECO FESTIVAL για 6 συνεχόμενα έτη τον μήνα Ιούνιο στο πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά. Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού-Παιδείας και θρησκευμάτων, σε συνεργασία με την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση. Πρόκειται για δράσεις που άπτονται περιβαλλοντολογικής ευαισθητοποίησης.  Είναι μια μεγάλη διοργάνωση θεσμός του Δήμου μας και η μοναδική με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα σε όλη την Ελλάδα.

11. WORLD MUSIC FESTIVAL/ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ( 17-19 Ιουνίου)
Θεσμοθετείται, ένα νέο σημαντικό για τον Δήμο και όχι μόνο, Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής, με τίτλο «Μουσικές του Κόσμου» . Συγκροτήματα από διαφορετικά μέρη του κόσμου θα παρουσιάσουν στο κέντρο της πόλης, για φέτος και για τα επόμενα χρόνια, μουσικές σύγχρονες και παραδοσιακές από τις χώρες από όπου προέρχονται. Σκοπός, η προσέλκυση φίλων μουσικής από όλη τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό.

12. SCHOOL MUSIC FESTIVAL (23-24 Ιουνίου)
Πρόκειται για εκδήλωση θεσμό, όπου μουσικά σχήματα μαθητών του Δήμου και του Νομού μας, δίνουν παράσταση, παρουσιάζοντας κάθε σχήμα, τέσσερα τραγούδια. Πραγματοποιείται 2 ήμερο εκδηλώσεων με την συμμετοχή περισσοτέρων σχημάτων και από γειτονικές πόλεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχόμενη χρονιά στο ανοικτό θεατράκι του Κεντρικού Πάρκου. Για το 2016 συμμετέχουν Μουσικά Σχολεία και μουσικά σχολικά γκρουπ και θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.

13. ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ-ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (25-30 Ιουνίου)
Ο Δήμος Σερρών με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Καπετάν Μητρούσης»   θα διοργανώσουν, την 14η καλλιτεχνική  παιδική συνάντηση-εκδήλωση θεσμός  « Το Γέλιο του Παιδιού - Το μέλλον του κόσμου». Πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων, γιατί η  ομάδα στόχος της δράσης είναι τα παιδιά. Φιλοξενούνται ελληνικές και ξένες χορευτικές, καλλιτεχνικές  αποστολές οι οποίες προσφέρουν μοναδικό θέαμα & συγκίνηση σ' όλους τους συμμετέχοντες και επισκέπτες. Επίσης οι φιλοξενούμενες αποστολές έχουν ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και το θέαμα που πρόκειται να παρουσιάζουν είναι μοναδικό. 

14. ΣΤΙΒΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (8-9 Ιουλίου)
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου νέων ανδρών - γυναικών τον μήνα Ιούνιο στο Εθνικό Στάδιο. Τους αγώνες τους διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ & ο Δήμος Σερρών. Αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θα βρεθούν στην πόλη μας, σε μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού.

15. ΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΑ (Αύγουστος)
Πρόκειται για μια εκδήλωση θεσμό πλέον για τον Δήμο μας. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα μέσα Αυγούστου στην μαγευτική τοποθεσία της Άνω Βροντούς. Εκεί με την βοήθεια της τεχνολογίας (ειδικά τηλεσκόπια) αλλά και με τις διαλέξεις αναγνωρισμένων επιστημόνων στον χώρο της αστροφυσικής, οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν τα μυστικά του ουρανού.

16. ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ (Αύγουστος)
Ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χιονοχωρίου πραγματοποιεί μουσική εκδήλωση στο γραφικό Χιονοχώρι για το αυγουστιάτικο φεγγάρι.

17. ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ (Σεπτέμβριος)
Πρόκειται για μια εκδήλωση για την οποία έχει προγραμματιστεί μια ποδηλατική διαδρομή μέσα στην πόλη των Σερρών, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Σερραίοι και μη πολίτες, μικροί και μεγάλοι. Στόχος της εκδήλωσης να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι πολίτες μας, έτσι ώστε να χρησιμοποιούν ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης το ποδήλατο και να χρησιμοποιούν τους ποδηλατόδρομους της πόλης.

18. ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «SIRRIS 22,7km» (Ημιμαραθώνιος) (Οκτώβριος)
Αγώνας δρόμου 22,7 χιλιομέτρων εντός ορίων Δήμου Σερρών με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Ελευθερίας. Διαδρομή από Πλ. Ελευθερίας - Μετόχι - Ξηρότοπος - Χρυσοπηγή - Λαϊλιάς - Εξοχών - Εθνικής Αντίστασης - Πλ. Ελευθερίας. Ανοιχτός αγώνας από 20 έως 65 ετών με η συμμετοχή πολλών αθλητών. Αγώνας μέτριας δυσκολίας.

19. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΓΡΑΦΗ, ΔΙΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ» (11-12 Νοεμβρίου)
Ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) διοργανώνει την επιστημονική διημερίδα με θέμα «Η ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΓΡΑΦΗ, ΔΙΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ» με στόχο να αποτελέσει ευκαιρία και αφορμή για επανασύνδεση με την ιστορία, τις μνήμες και τις διδαχές της. Συμμετέχουν επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ειδικευμένοι στο θέμα της παραγωγής χειρογράφων και βιβλίων στην περιοχή μας.

20. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (Δεκέμβριος)
     Α) ΣΤΟΛΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥ
Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχόμενη χρονιά την περίοδο των Χριστουγέννων, σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) και στόχο έχει να κινητοποιήσει τους μαθητές, ώστε να παρουσιάσουν τον στολισμό ενός Χριστουγεννιάτικου δέντρου, όπως κάθε σχολείο το φαντάζεται. Τα δέντρα αυτά θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης μας και του Δήμου (πλατείες Τοπ. Κοινοτήτων), δίνοντας ένα όμορφο εορταστικό κλίμα.
Β) ΑΝΑΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Πρόκειται για μια εκδήλωση κατά την οποία θα ανάψουμε το χριστουγεννιάτικο δένδρο της πόλης στην Πλατεία Ελευθερίας ενώ ταυτόχρονα χορωδίες της πόλης και χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας θα ψάλλουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και άλλα εορταστικά τραγούδια.

Από το Γραφείο Τύπου
Τελευταία ανανέωση (29.03.16)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών