Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 19 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας arrow ΔΤ TO ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ 24-2-16

ΔΤ TO ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ 24-2-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Σέρρες 24 Φεβρουαρίου 2016 
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                   

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
TO ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΡΡΩΝ 
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ


24-2-16 dsc05653.jpgΗ συμβολή του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Σερρών σε δομές και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από το κοινωνικό αγαθό που είναι το φάρμακο, ήταν το θέμα της συνέντευξης  τύπου που  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24-2-2016, στο χώρο του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου Σερρών, (Δημ. Σπυρίδη 13-Σέρρες ).

Στη συνέντευξη συμμετείχαν  ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας  Σταυρούλα Αρβανίτη-Αγιανίδου, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών Αργύρης Ρόντσης, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας  Θανάσης Σταυρόπουλος, η υπεύθυνη του κοινωνικού φαρμακείου του Θεαγένειου Καίτη Κοντοπούλου,  και η Διευθύντρια του πολυιατρείου  Θεσσαλονίκης Γιατροί του Κόσμου Δημήτρης Μισιρλής.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης  τόνισε ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο συμπλήρωσε 4 χρόνια σημαντικής προσφοράς στους συνανθρώπους μας. Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο  Αργύρη  Ρόντση και τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών τονίζοντας ότι χωρίς την πολύτιμη συνεργασία τους δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Συνεχάρη την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Σταυρούλα Αρ24-2-16 dsc05652.jpgβανίτη-Αγιαννίδου για την οργάνωση και λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, χαρακτηρίζοντάς την, «ψυχή» του Κοινωνικού Φαρμακείου και ευχαρίστησε τους  εκπροσώπους των παριστάμενων φορέων για την συνεργασία τους με το Κοινωνικό Φαρμακείο για να προσφέρουν φάρμακα σε συνανθρώπους μας.

Κάλεσε τους πολίτες να προσφέρουν τα φάρμακα που δεν έχουν λήξει  και δεν χρησιμοποιούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο, για να δοθούν σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται.

Διαβεβαίωσε τους πολίτες και τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν στη συνέντευξη ότι το κοινωνικό φαρμακείο θα συνεχίσει την λειτουργία του, προσφέροντας δωρεάν το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, το φάρμακο, σε όσους το στερούνται.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Σερρών Σταυρούλα Αρβανίτη-Αγιαννίδου, αναφέρθηκε στη δράση του Κοινωνικού Φαρμακείου, λέγοντας ότι η προσφορά του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου Σερρών είναι πολύ σημαντική, αφού εκτός από τη δωρεάν διανομή σε 300 περίπου ανά μήνα ανήμπορους συμπολίτες μας, το κοινωνικό φαρμακείο πρόσφερε απλόχερα σημαντική ποσότητα φαρμάκων και σε  ιδρύματα του Νομού μας, όπως στη Κωστοπούλειο Στέγη, στο ΚΑΦΚΑ Νιγρίτας, στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων  με Αναπηρία (ΚΑΑΜΕΑ), στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου , σε άπορους κρατούμενους του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας.

Το κοινωνικό φαρμακείο επίσης, έστειλε φάρμακα  στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών μας Ληψοί και Αγαθονήσι, στους Σύριους πρόσφυγες, στους πλημμυροπαθείς Σέρβους, στους Παλαιστίνιους, στη οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, κ.α.

Ενώ ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία Δήμου και Φαρμακευτικού Συλλόγου, και ευχαρίστησε τους ανώνυμους πολίτες οι οποίοι δε δίστασαν να προσφέρουν τον οβολό τους, προκειμένου να αγοραστούν φάρμακα για τον Παλαιστινιακό λαό.

Τόνισε επίσης ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σερρών αποτελεί την καλύτερη δομή σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που ήταν στη συνέντευξη,  ευχαρίστησαν τον Δήμο Σερρών και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο για την συνεισφορά τους, η οποία τους βοήθησε να επιτελέσουν το κοινωνικό τους σκοπό.

Συγκεκριμένα ο Διευθυντής του Καταστήματος Νιγρίτας δήλωσε ότι τα φάρμακα που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών των κρατουμένων παρέχονται  σχεδόν αποκλειστικά από το Κοινωνικό Φαρμακείου του Δήμου Σερρών.

Από το Γραφείο Τύπου

     

   
 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών