Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Τρίτη 16 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow ΔΤ για ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ 2015 1-12-15

ΔΤ για ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ 2015 1-12-15 Εκτύπωση
«ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ 2015 »

Ένας θεσμός για τα άτομα με αναπηρία



1-12-15 fotines meres.jpg






































Δηλώσεις Δήμαρχου Σερρών κ. Πέτρου Αγγελίδη

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίες ο Δήμος Σερρών διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων με τον τίτλο Φωτεινές ημέρες, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά εκδηλώνοντας έτσι έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για τους συνανθρώπους μας με αναπηρίες.

Η προάσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί συλλογικό καθήκον. Η ευθύνη για να πράξουμε το καθήκον μας είναι και συλλογική και ατομική.

Η διασφάλιση ωστόσο, της ισότιμης συμμετοχής των συνανθρώπων μας με αναπηρίες στην κοινωνική ζωή προϋποθέτει την αλλαγή συμπεριφοράς μας και της στάσης μας στη ζωή.

Χρέος όλων μας είναι να υπερβούμε τον ατομισμό και να αναδείξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη ως κυρίαρχη αξία.

Τα Άτομα με Αναπηρία έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά και να διακριθούν στον κοινωνικό στίβο, εάν υπάρχει το ενδιαφέρον από την Πολιτεία, την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Γιατί κριτήριο μιας κοινωνίας δεν είναι μόνο η δύναμή της, αλλά και ο τρόπος που αξιοποιεί τις διαφορετικές δυνατότητες των μελών της.

Η δημοτική αρχή, με σεβασμό και συνέπεια, αποδέχεται και στηρίζει κάθε σχετική πρόταση ατόμων και φορέων που κάνει πράξη τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη.

Ο Δήμος μας βρίσκεται πάντα δίπλα τους, αρωγός και συμπαραστάτης.

Μέσα από τις δράσεις του προσπαθεί για το καλύτερο.

Θα ήταν παράλειψη να μην επισημανθεί η στήριξη φορέων και των δυνάμεων της σερραϊκής κοινωνίας, στις οποίες αξίζουν συγχαρητήρια για την συμμετοχή τους στη διοργάνωση των ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.

Δηλώσεις Αντιδήμαρχου Σερρών κ. Σταυρούλας Αγιαννίδου

Στις 3 του Δεκέμβρη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, ο Δήμος Σερρών και η Αντιδημαρχεία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, σε συνεργασία με πολλούς φορείς του τόπου μας, διοργανώνει κάθε έτος τις «Φωτεινές Μέρες».

Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση που διαρκεί δύο ημέρες (2 και 3 Δεκεμβρίου) και είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία. Στους συνανθρώπους που συναντούμε καθημερινά, που ζούμε μαζί τους. Στόχος μας είναι να παρέχεται η δυνατότητα σε αυτούς να εκφράσουν δημόσια τα έργα τους και τον συναισθηματισμό τους, τη φαντασία και τις ειδικές τους ικανότητες. Να γίνονται εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, να λαμβάνονται ανάλογες αποφάσεις υποστήριξης, να παραμερίζονται οι προκαταλήψεις και οι αποκλεισμοί, να αφυπνίζονται συνειδήσεις και ολόκληρος ο κόσμος να κάνει ένα βήμα πολιτισμού μπροστά. Να ανοίγονται με άλλα λόγια «ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» σκέψης, αγάπης και κατανόησης προς τους συνανθρώπους μας αδιακρίτως σωματικών ή άλλων προβλημάτων. Και να μας φέρνουν οι φωτεινές αυτές ημέρες, αλληλέγγυους προς τον ίδιο ευγενή σκοπό υπηρέτησης των Α.Μ.Ε.Α.entypo 2015.jpgfm afisa_15.jpg
 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών