Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
20 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow ΔΤ 11-9-15 Εγκαίνια 6ου Δημοτικού

ΔΤ 11-9-15 Εγκαίνια 6ου Δημοτικού Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                   Σέρρες 11-09-2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΤΡΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

11-9-15 6o ekgjainia.jpgΤα εγκαίνια του νέου κτιρίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκαν στις 11-09-2015, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, από το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη.
Στα εγκαίνια της νέας σχολικής μονάδας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.
Ένα ολοκαίνουργιο σχολικό κτίριο είναι έτοιμο να λειτουργήσει και να υποδεχτεί τους μικρούς μαθητές σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, με ιδανικές συνθήκες λειτουργίας.
Είναι ένα διαχρονικό έργο που ξεκίνησε από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών την περίοδο 2007-2010 και κατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε από το Δήμο Σερρών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 4.059.000 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Σερρών ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση και λειτουργία του 6ου Δημοτικού Σχολείου, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο νέο σχολείο, το σχολείο της Παιδείας, το σχολείο της κοινωνικοποίησης, το σχολείο που θα σφυρηλατήσει το νέο Έλληνα, ένα πολίτη κοινωνικό, φιλόπατρι, περιβαλλοντικά ευαίσθητο που ξέρει να ακούει, να διαλέγεται, να συνεργάζεται, να συνθέτει μέσα από τη διαφορά, να βάζει το εμείς πάνω από το εγώ του.
Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, κ. Παπασταμόπουλος Ξενοφών, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του νέου διδακτηρίου και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει κατά τον καλύτερο τρόπο, αναδεικνύοντας το 6ο Δημοτικό Σχολείο σε μία πρότυπη σχολική μονάδα που θα παρέχει σύγχρονη, αναβαθμισμένη παιδεία και εκπαίδευση.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι βουλευτές Σταμπουλή Αφροδίτη, Καραμανλής Κώστας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μωυσιάδης Ιωάννης και αιρετοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ακολουθεί η ομιλία του Δημάρχου Σερρών, Πέτρου Αγγελίδη Κυρίες, Κύριοι, Αγαπητοί προσκεκλημένοι, αγαπητά μου παιδιά

11-9-15 6o ekgjainia1.jpgΣήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τους Σερραίους δημότες.
Μέσα στη δίνη της πολιτικής, κοινωνικής, ανθρωπιστικής κρίσης που σαρώνει τη χώρα μας επί μια πενταετία, κατορθώνουμε να θέσουμε σε λειτουργία ένα ολοκαίνουργιο σχολείο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. To12θέσιο έκτο δημοτικό σχολείο του Δήμου Σερρών.
Ένα σχολείο είναι ό,τι πιο πολύτιμο μπορεί να προσφέρει κανείς αυτή τη στιγμή στη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία, γιατί είναι Το μέσο που χρειάζεται πάνω απ' όλα για να μπορεί αυτή να ελπίζει ότι θ' αλλάξει την ροή των πραγμάτων, θα ανακόψει την ελεύθερη πτώση της.
Οφείλουμε να στήσουμε μέσα σε αυτές τις αίθουσες το νέο σχολείο της Παιδείας, το σχολείο της Κοινωνικοποίησης, το σχολείο που θα σφυρηλατήσει το νέο Έλληνα ,ένα πολίτη κοινωνικό, φιλόπατρι, περιβαλλοντικά ευαίσθητο, που ξέρει να ακούει, να διαλέγεται, να συνεργάζεται, να συνθέτει μέσα από τη διαφορά, να βάζει το εμείς πάνω από το εγώ του.
Είναι πολύ μεγάλο το έργο των δασκάλων της σημερινής Ελλάδας και οφείλουμε να τους στηρίξουμε με κάθε μέσο.
Στα χέρια τους και σ' αυτά των γονέων βρίσκεται η σωστή ανατροφή και κοινωνικοποίηση των παιδιών μας με ήθος, αρχές και αγωγή.
Κανείς οικονομολόγος, κανένα μνημόνιο, κανένα αναπτυξιακό σχέδιο δεν θα μας βγάλει ποτέ από το τέλμα εάν ως πολίτες δεν έχουμε το ηθικό ανάστημα για να το υποστηρίξουμε.
Φίλες, φίλοι
Πριν ολοκληρώσω, επιτρέψτε μου να θυμίσω το ιστορικό αυτού του σχολείου .
Οι μελέτες (Αρχιτεκτονική, Στατική, Ηλεκτρομηχανολογική, Θερμομόνωσης, Παθητικής και Ενεργητικής Πυροπροστασίας, Περιβάλλοντος Χώρου, Γεωτεχνική) εκπονήθηκαν από Σύμπραξη Μελετητών υπό την επίβλεψη της Δ.Τ.Υ. της πρώην Ν.Α. Σερρών.
O συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήρχετο σε 4.045.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ 23%).
Στις 16-12-2010 η πρόταση υποβλήθηκε από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για ένταξη του έργου και χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία Θράκη 2007-2013».
Λόγω των διατάξεων του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης), σύμφωνα με τις οποίες οι υποδομές εκπαίδευσης μεταφέρονται ως αρμοδιότητα στους Δήμους, η Απόφαση Ένταξης εκδόθηκε υπέρ του Δήμου Σερρών. Την 11-2-2011 με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εντάσσεται η πράξη «Κατασκευή 12Θέσιου Δημοτικού Σχολείου Σερρών (6ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία Θράκη 2007-2013» και στον άξονα προτεραιότητας : «07-Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Π.Κ.Μ.» συνολικής δαπάνης ύψους 4.059.000,00€.
Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου συντάχθηκαν με την τεχνική υποστήριξη της Δ.Τ.Υ. του Δήμου Σερρών .
Ο διαγωνισμός έγινε στις 15-11-2011 και η έκπτωση επί των τιμών μελέτης ήταν 47,50%. Στις 21-2-2012 υπογράφηκε η εργολαβική σύμβαση με συνολική εγκεκριμένη δαπάνη 2.136.398,45 με Φ.Π.Α. 23%. Το έργο ολοκληρώθηκε από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνετέλεσαν για την ολοκλήρωση και λειτουργία του διαχρονικού αυτού έργου του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Συγκεκριμένα να ευχαριστήσω την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών και τον τότε Νομάρχη κ. Φωτιάδη Στέφανο. Να ευχαριστήσω την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, το τμήμα προγραμματισμού του Δήμου Σερρών, το τμήμα Παιδείας του Δήμου Σερρών και τους αντίστοιχους αντιδημάρχους. Τον αντιδήμαρχο έργων της προηγούμενης δημαρχιακής θητείας κ. Μυστακίδη Παύλο, τον σημερινό αντιδήμαρχο έργων κ. Γκότση Ηλία και τον αντιδήμαρχο προγραμματισμού κ. Γρηγοριάδη Παναγιώτη καθώς και τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Παιδείας Μερετούδη Δημήτρη.
Επίσης την Ενδιάμεση Διαχειριστική και τον εργολάβο κ. Καμελίδη Πέτρο, ο οποίος με τη συνεχή συνεργασία του με το Δήμο Σερρών και το ενδιαφέρον που επέδειξε σε όλη τη διάρκεια κατασκευής του σχολείου, μας παρέδωσε ένα κτίριο κόσμημα, το 6ο Δημοτικό Σχολείο.
Αγαπητοί φίλοι
Όποια κι' αν είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τη λαϊκή βούληση της 20ης Σεπτεμβρίου θα πρέπει επιτέλους να κάνει πράξη αυτό που όλοι δηλώνουν από κάθε πλευρά του πολιτικού κόσμου και της διανόησης, την Παιδεία πρώτη προτεραιότητα της πολιτικής της.
Εάν τούτο συμβεί, να είστε σίγουροι ότι θα δούμε, με τα χρόνια, να συντελούνται τεκτονικές αλλαγές σ' όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, ότι θα προκύψει μια νέα Ελλάδα, Ευρωπαϊκή όπως τη θέλουμε, αλλά με δική της ταυτότητα και προσωπικότητα συγχρόνως.

Σας Ευχαριστώ

Καλή σχολική χρονιά σε όλους
Τελευταία ανανέωση (01.12.15)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών