Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
20 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow ΔΤ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟ SERRES- WORLD MUSIC FESTIVAL - ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 15-6-15

ΔΤ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟ SERRES- WORLD MUSIC FESTIVAL - ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 15-6-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                   Σέρρες 15 Ιουνίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟ
SERRES- WORLD MUSIC FESTIVAL - ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

serres - world music festival.jpg
Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σοφία Μπιτζίδου, ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Φεστιβάλ κ. Θάνος Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μπαλίτης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, προκειμένου να παρουσιάσουν τη δημιουργία του νέου θεσμού SERRES-MUSIC FESTIVAL-MΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ο οποίος ξεκινάει από φέτοςστις 19 έως τις 22 Ιουνίου.

Ο Δήμαρχος Σερρών αναφέρθηκε στο φεστιβάλ λέγοντας ότι αποτελεί μια πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, είναι ένας νέος θεσμός που ξεκινάει η δημοτική αρχή από φέτος, με στόχο την πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης των Σερρών, την ψυχαγωγία των πολιτών αλλά και την τουριστική προβολή της πόλης μας, με ταυτόχρονη τόνωση της εμπορικής της κίνησης.

Πρόκειται για ένα πλούσιο συναυλιακό 4ήμερο, με γνωστά μουσικά σχήματα από χώρες της Μεσογείου που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 22 ιουνίου στις Σέρρες.

Είναι ένα πολιτιστικό γεγονός που συμβάλλει επίσης, στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με άλλους λαούς, δημιουργώντας γέφυρες πολιτισμού ανάμεσα στις νεολαίες και τις κοινωνίες των Μεσογειακών χωρών, με αφορμή τον μουσικό πολιτισμό και την λαϊκή τους Παράδοση .

Χωρίς κανένα απολύτως κερδοσκοπικό στόχο και χωρίς εισιτήριο, το WORLD MUSIC FESTIVAL -ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ διοργανώνεται στις Σέρρες για πρώτη φορά φέτος στην Πλατεία Ελευθερίας και στον κεντρικό Πεζόδρομο της πόλης με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο.
Το 4ήμερο Φεστιβάλ γίνεται με δαπάνες του Δήμου και αποτελεί ένα πολιτιστικό γεγονός μοναδικό και ξεχωριστό, που ήδη εδώ κι έναν μήνα (μέσω της σελίδας του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο ίντερνετ), έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου από την Ελλάδα, ευρωπαικές χώρες του νότου και το σύνολο των χωρών της Βαλκανικής.

Για τέσσερις μέρες, 30 μουσικοί, χορευτές και βιρτουόζοι από έξι χώρες, με πασίγνωστα σχήματα και συγκροτήματα θα καλωσορίσουν το καλοκαίρι και θα ξεσηκώσουν την αισιοδοξία και το κέφι των θεατών, "μιλώντας" ισπανικά, γαλλικά, λιβανέζικα, ιταλικά, ελληνικά, μουσικά. 15-6-15  world music festival.jpg

Η μουσική είναι η διεθνής γλώσσα που γεφυρώνει αποστάσεις, ενώνει  ανθρώπους, καλλιεργεί σχέσεις πολιτισμών και παραδόσεων και γεμίζει τις ψυχές με αισθήματα και μηνύματα, ρυθμούς και ιστορίες από όλα τα μέρη του κόσμου.

Φέτος, με τον νέο μουσικό θεσμό που ξεκινούμε στις Σέρρες, το τετραήμερο Φεστιβάλ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ", φιλοδοξούμε να γίνει η πόλη μας πανελλήνιο βήμα ανάδειξης των Μουσικών του Κόσμου.

Στη συνέχεια η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σοφία Μπιτζίδου αναφέρθηκε στο φεστιβάλ λέγοντας ότι, το World Music Festival ως πρωτοβουλία και δράση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου μας, έρχεται να λειτουργήσει σαν καταλύτης στη σύνδεση του πλούσιου μουσικού παρελθόντος της πόλης των Σερρών αλλά και της κοσμοπολίτικης φυσιογνωμίας της, με το δημιουργικό και πολυδιάστατο παρόν της.

Το Φεστιβάλ αυτό, γεννήθηκε ως ιδέα με σκοπό να καταδείξει πως ο πολιτισμός είναι το πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο κοινωνικό κεφάλαιο σε μια εποχή αντιφάσεων και παγκόσμιων προκλήσεων.

Αλλά και να υπογραμμίσει πως η νεολαία, είναι επίσης η πιο ζωντανή και ελπιδοφόρα κοινωνική ομάδα που μπορεί να αντισταθεί δυναμικά στην ισοπέδωση ιδεών και αξιών".

Ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Φεστιβάλ κ. Θάνος Παπανικολάου, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του προγράμματος του 4ημέρου και στα μουσικά χαρακτηριστικά των σχημάτων που θα εμφανιστούν.

Δήλωσε μεταξύ άλλων:" Η μουσική, η αμεσότερη όλων των Τεχνών και ιδίως οι παραδοσιακές Μουσικές του κόσμου, είναι ένας πνεύμονας ζωής για όλους τους λαούς της υφηλίου. Ένας "τόπος" σημαντικός, που περικλείει το αρχέγονο υλικό της μνήμης και των αισθήσεων.

Στους δύσκολους παγκοσμιοποιημένους καιρούς που ζούμε, ο χώρος των Τεχνών αποτελεί νησίδα φωτεινή πάνω στην οποία συντελούνται διεργασίες σημαντικές, που σκοπό έχουν την απελευθέρωση του ατόμου από τα δεσμά της καθημερινότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής του".

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μπαλίτης, τόνισε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος στηρίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών και τη διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου να στηρίξει έμπρακτα και να συμμετέχει σ' αυτή τη μεγάλη μουσική γιορτή με διεθνή χαρακτήρα.

Έτσι, τα εμπορικά καταστήματα των Σερρών, θα κάνουν εκπτωτικές προσφορές το 4ήμερο διεξαγωγής του φεστιβάλ και θα παρατείνουν μέχρι τις 8.00 μμ το ωράριο λειτουργίας τους το Σάββατο 20 Ιουνίου".

flyer gr2 sel.jpgΤο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

-- Ωρα έναρξης συναυλιών: 9.00μμ - Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ --

Παρασκευή 19/6/2015
X - DARAWISH & KABILA together

Σάββατο 20/6/2015
a) MU.DANZA COMPANIA FLAMENCA
b) KOZA MOSTRA

Κυριακή 21/6/2015
a) KABILA
b) LOPEZ  QUARTET

Δευτέρα 22/6/2015
XEIMEPINOI KOΛΥΜΒΗΤΕΣ

==========================================

Από το Γραφείο Τύπου
Τελευταία ανανέωση (16.06.15)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών