Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 19 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow ΔΤ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 23-4-2015

ΔΤ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 23-4-2015 Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Διοργάνωση Πολιτιστικών και Αθλητικών εκδηλώσεων της Aντιδημαρχίας Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Σερρών για το 2015

dsc04690.jpg
Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Σερρών κ. Σοφία Μπιτζίδου παρουσίασε το ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Σερρών.
<< Ένα πρόγραμμα πλούσιο, με φεστιβάλ, συναυλίες και παράλληλα κορυφαίες αθλητικές οργανώσεις >>, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ. Αντιδήμαρχος.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
1. ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ(από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο)
Πρόκειται για την εκδήλωση θεσμός, η οποία υλοποιείται από το Δήμο Σερρών εδώ και 20 χρόνια. Στην εν λόγω εκδήλωση μετέχουν συμπολίτες μας ηλικίας 25 έως 65 ετών οι οποίοι και δημιουργούν ομάδες που αγωνίζονται στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Λόγω της οικονομικής κρίσης δυστυχώς το Πρωτάθλημα μετονομάστηκε σε Πρωτάθλημα εργαζομένων και Ανέργων και απκτά πιο επιτακτική την αναγκαιότητα πραγματοποίησης και συνέχισης της ύπαρξης του. Όλοι οι αγωνιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια οργανωμένη μορφή άθλησης για 8 μήνες με όλα τα θετικά αποτελέσματα για αυτούς Η όλη εκδήλωση πραγματοποιείτε στο Κλειστό Γυμναστήριο Ομόνοιας.

2. ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ (Νοέμβριος)
Πρόκειται για την παλαιότερη αθλητική εκδήλωση θεσμός του Δήμου μας με συνεχή ιστορία 30 ετών. Στην εκδήλωση συμμετέχουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών καλύπτοντας μια απόσταση από 2 έως 5 χιλιόμετρα τρέχοντας ή περπατώντας, με κεντρικό σύνθημα « ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων».

3. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΗΣ (Μάρτιος)
Ο Δήμος Σερρών συνδιοργανώνει με την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης ανδρών-γυναικών στις Σέρρες, μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας. Οι κορυφαίοι αθλητές της κατηγορίας έρχονται στον Δήμο μας, σε μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης Ανδρών - Γυναικών στο κλειστό Γυμναστήριο Σερρών. Πλήθος κόσμος από όλη την Ελλάδα παρακολούθησε τους αγώνες. Συμμετείχαν 250 περίπου αθλητές από όλη την Ελλάδα οι οποίοι πάλεψαν σκληρά για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο που θα τους οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία. Οι αγώνες αποτελούν πρόκριση για συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις με τις εθνικές ομάδες.

4. SERRES CITY TRAIL (Μάιος)
Αγώνας δρόμου 11 χιλιομέτρων με μονοπάτια και σκαλοπάτια για άτομα μέτριας αθλητικής δραστηριότητας. Με στόχο να έρθουν αθλητές από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και με συμμετοχές που ξεπερνούν τα 300 άτομα. Η συμμετοχή για κάθε αθλητή ανέρχεται στα 10 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο κάθε αθλητής θα πάρει μετά τη συμμετοχή του ένα αναμνηστικό μπλουζάκι, μετάλλιο και διάφορα δώρα.

5.ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ «3Χ3» (Μάιος )
Πρόκειται για μια εκδήλωση για αγόρια και κορίτσια μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων του Δήμου μας. Η εκδήλωση θεσμός πραγματοποιείται στην πόλη μας εδώ και 19 συνεχόμενα χρόνια από το 1996 σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και φέτος συμπληρώνει τα 20 χρόνια, οπότε η χρονιά είναι επετειακή. Οι συμμετοχές των παιδιών ξεπερνούν τις 1600 (πρώτη πόλη σε συμμετοχές παιδιών) και σε συνδυασμό με την άρτια διοργάνωση έχουν καταστήσει το Δήμο μας τον μοναδικό στην Ελλάδα στον οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δίνει κάθε χρόνο την συγκεκριμένη διοργάνωση.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι στην συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετέχουν πολλά παιδιά για πρώτη φορά σε οργανωμένη μορφή άθλησης και αυτό και αυτό ήταν η αιτία ώστε να συνεχίσουν και μετά στον αθλητισμό, πράγμα απαραίτητο για την νεολαία μας σήμερα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην Πλατεία Ελευθερίας και διαρκεί δύο μέρες.
Τα εύσημα τόσο του προέδρου της Ε.Ο.Κ. κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου, όσο και πολλών ανθρώπων του χώρου έχουν προξενήσει το ενδιαφέρον πολλών άλλων πόλεων που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο για να δουν τι κάνουν τόσο καλά οι Σέρρες.

6. ECO FESTIVAL (Ιούνιος)
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Δήμος Σερρών διοργανώνει το ECO FESTIVAL για 6η συνεχή χρονιά τον μήνα Ιούνιο στο στρατόπεδο Παπαλουκά. Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού-Παιδείας και θρησκευμάτων, σε συνεργασία με την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση. Πρόκειται για δράσεις που άπτονται περιβαλλοντολογικής ευαισθητοποίησης. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση θεσμός του Δήμου μας και η μοναδική με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα σε όλη την Ελλάδα.

7. WORLD MUSIC FESTIVAL/ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ( Ιούνιος)
Θεσμοθετείται, ένα νέο σημαντικό για τον Δήμο και όχι μόνο, Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής, με τίτλο «Μουσικές του Κόσμου».Συγκροτήματα από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν στο κέντρο της πόλης, για φέτος και για τα επόμενα χρόνια, μουσικές σύγχρονες και παραδοσιακές από τις χώρες από όπου προέρχονται. Σκοπός, η προσέλκυση φίλων μουσικής από όλη τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό.

8. ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ-ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (Ιούνιος)
Ο Δήμος Σερρών με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Καπετάν Μητρούσης» θα διοργανώσουν από την 22η ως και την 28η Ιουνίου 2015, την δέκατη τρίτη καλλιτεχνική παιδική συνάντηση-εκδήλωση θεσμός « Το Γέλιο του Παιδιού - Το μέλλον του κόσμου». Πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων, γιατί η ομάδα στόχος της δράσης είναι τα παιδιά. Φιλοξενούνται ελληνικές και ξένες χορευτικές, καλλιτεχνικές αποστολές οι οποίες προσφέρουν μοναδικό θέαμα & συγκίνηση σ' όλους τους συμμετέχοντες και επισκέπτες. Επίσης οι φιλοξενούμενες αποστολές έχουν ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και το θέαμα που πρόκειται να παρουσιάσουν θα είναι μοναδικό.

9. SCHOOL MUSIC FESTIVAL(Ιούνιος)
Πρόκειται για εκδήλωση θεσμό, όπου μουσικά σχήματα μαθητών του Δήμου και του Νομού μας, δίνουν παράσταση, παρουσιάζοντας κάθε σχήμα, τέσσερα τραγούδια. Για φέτος θέλουμε να προχωρήσουμε σε 2ήμερο εκδηλώσεων (ανάμεσα σε 20 έως 30 Ιουνίου) και με την συμμετοχή περισσοτέρων σχημάτων και ίσως συμμετοχή σχημάτων από γειτονικές πόλεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά στο ανοικτό θεατράκι του Κεντρικού Πάρκου.

10. ΣΤΙΒΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (Ιούνιος)
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου νέων ανδρών - γυναικών τον μήνα Ιούνιο στο Εθνικό Στάδιο. Τους αγώνες τους διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ & ο Δήμος Σερρών. Αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θα βρεθούν στην πόλη μας, σε μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού. Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών με τη συμμετοχή 17 χωρών και Παγκόσμιων Αθλητών και Ολυμπιονικών στα τέλη Ιουλίου. CAMP Προετοιμασίας παιδιών σε παγκόσμια Πρωταθλήματα στις αρχές Ιουλίου.

11. ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ AGLAJA (Βελγικό) (Ιούλιος)
Το Βελγικό Χοροθέατρο Aglaja δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για τους νέους όπου τα καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά τους μπορούν να ανθίσουν, να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους και να μπορούν να βιώσουν τη χαρά του χορού στην κίνηση. Αυτή η ερασιτεχνική ομάδα φέρνει μια πολύ ιδιαίτερη μορφή τέχνης - ίσως μοναδική στον κόσμο - ένα βραδινό πρόγραμμα με σχέδια από το φως και τη κλασική μουσική λογοτεχνία Περίπου 50 αγόρια και κορίτσια - φοιτητές - από το Βέλγιο επαναχαράζουν και φαντάζονται τη μουσική με σημαίες και πέπλα με μοναδικό εκφραστικό τρόπο.

12. ΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΑ (Αύγουστος)
Πρόκειται για μια εκδήλωση θεσμό πλέον για τον Δήμο μας. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα μέσα Αυγούστου στην μαγευτική τοποθεσία της Άνω Βροντούς. Εκεί με την βοήθεια της τεχνολογίας (ειδικά τηλεσκόπια) αλλά και με τις διαλέξεις αναγνωρισμένων επιστημόνων στον χώρο της αστροφυσικής, οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν τα μυστικά του ουρανού.

13. ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (Σεπτέμβριος)
Στην επετειακή χρονιά (20η) του Πρωταθλήματος εργαζομένων και Ανέργων αλλά και στην 20η χρονιά του Τουρνουά 3Χ3 έχει προγραμματιστεί ένας Φιλανθρωπικός Αγώνας Καλαθοσφαίρισης, όπου θα συμμετέχουν Σερραίοι αθλητές (παλαίμαχοι και μη), αλλά και αθλητές, προπονητές, συνοδοί πανελλαδικής εμβέλειας.
Στόχος της εκδήλωσης να ευαισθητοποιηθούν και να βοηθήσουν οι συνάνθρωποι μας, έτσι ώστε κάποιες ευπαθείς ομάδες (π.χ. ΑΜΕΑ, καρκινοπαθείς) να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

14. ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ " SIRRIS 22,7 km" (Οκτώβριος)
Αγώνας δρόμου 22,7 χιλιομέτρων εντός ορίων Δήμου Σερρών με αφετηρία την Πλατεία Ελευθερίας και τερματισμό την Πλατεία Ελευθερίας. Διαδρομή από Πλ.Ελευθερίας - Μετόχι - Ξηρότοπος - Χρυσοπηγής - Λαϊλιάς - Εξοχών - Εθνικής Αντίστασης - Πλ. Ελευθερίας. Ανοιχτός αγώνας από 20 έως 65 ετών με τη συμμετοχή 100 ατόμων. Αγώνας μέτριας δυσκολίας.

15. ΣΤΟΛΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ (Δεκέμβριος)
Πρόκειται, για εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά την περίοδο των Χριστουγέννων σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) και στόχο έχει να κινητοποιήσει τους μαθητές, ώστε να παρουσιάσουν τον στολισμό ενός Χριστουγεννιάτικου δέντρου, όπως κάθε σχολείο το φαντάζεται. Στην συνέχεια τα δέντρα αυτά θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης μας, δίνοντας ένα όμορφο εορταστικό κλίμα.


Από το γραφείο τύπου του Δήμου Σερρών
 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών