Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Πέμπτη 25 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 6-3-15

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 6-3-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                              Σέρρες 6 Μαρτίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

«Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης και είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο».
6-3-15 kykloforiako.jpgΑυτά τόνισε ο αντιδήμαρχος έργων- υποδομών και καθημερινότητας Ηλίας Γκότσης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή 6-3-2015, παρουσία του εκπροσώπου τύπου Νίκου Στεργίου και του ειδικού συνεργάτη για θέματα τύπου επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Γιώργου Ξυλογιάννη.

Ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της κυκλοφοριακής μελέτης καθώς και στα οφέλη που θα προκύψουν από την εφαρμογή της.

Τόνισε ότι η κυκλοφοριακή μελέτη θα ολοκληρωθεί, εφόσον υπάρξει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως ορίζει ο νόμος.

Η διευκόλυνση των πεζών, η εύκολη, γρήγορη και ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων καθώς και η τόνωση της εμπορικής κίνησης της πόλης είναι μερικά από τα οφέλη που θα προκύψουν.

Υποστήριξε ότι όλες οι σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις διαθέτουν μεγάλο δίκτυο πεζοδρόμων στο ιστορικό και εμπορικό τους κέντρο .

Η εμπειρία έχει δείξει ότι η πεζοδρόμηση του κέντρου κάθε πόλης, αναβαθμίζει το επίπεδο ζωής των πολιτών, τονώνει την εμπορική κίνηση και γενικότερα ζωντανεύει την κοινωνική ζωή της πόλης.

Έχοντας σαν δεδομένο τα παραπάνω οφέλη, αναφέρθηκε στην πεζοδρόμηση του υπολοίπου τμήματος της οδού Μεραρχίας έως στο ύψος της οδού 29ης Ιουνίου.
Επίσης, τόνισε, ότι θα ξεκινήσει σύντομα η ανάπλαση της οδού Τσαλοπούλου, με διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, δεντροφυτεύσεις, υποδομή για υπόγειο φωτισμό κ.α

Ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε επίσης στην εξέλιξη του έργου των βιοκλιματικών αναπλάσεων, λέγοντας ότι συνεχίζονται με πολύ καλό ρυθμό και όταν ολοκληρωθούν, οι κάτοικοι της περιοχής που γίνονται τα έργα, θα απολαύσουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης.

Αναφερόμενος στους χώρους στάθμευσης που θα χαθούν με την ολοκλήρωση του έργου των βιοκλιματικών αναπλάσεων, τόνισε ότι, θα δημιουργηθούν 200 θέσεις πίσω από το δημοτικό γήπεδο Σερρών, θέσεις στους χώρους φορτοεκφόρτωσης, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται από τους πολίτες κατά τις βραδυνές ώρες και τις ώρες εκτός ανεφοδιασμού της αγοράς.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα δοθούν κάρτες μόνιμης κατοικίας, στους κατοίκους που διαμένουν στην περιοχή, ώστε να κατοχυρώσουν θέσεις στάθμευσης.

Επίσης θα δημιουργηθούν δημόσιες θέσεις ΑΜΕΑ και θα διατηρηθούν οι υπάρχουσες ιδιωτικές.

Αν υπάρξει ανάγκη θα δημιουργηθούν και άλλες.

Μπορούν επίσης οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους, στους ακάλυπτους χώρους των πολυκατοικιών, εφόσον το επιθυμούν.

Να υπενθυμίσουμε ότι λειτουργεί το υπόγειο πάρκινγκ πίσω από το Διοικητήριο και μπορούν οι πολίτες που επισκέπτονται την πόλη να σταθμεύουν εκεί τα αυτοκίνητα τους.

Από το Γραφείο Τύπου
 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών