Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
24 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Διήμερη στρογγυλή τράπεζα των εταίρων του "Sports for all" 18-6-14

Διήμερη στρογγυλή τράπεζα των εταίρων του "Sports for all" 18-6-14 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:   Διήμερη στρογγυλή τράπεζα των εταίρων του "Sports for all" στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Προώθηση του μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή του Δήμου Petrich και Δήμου Σερρών»

18-6-2014 img_2024.jpgΜε μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από το Δήμο Σερρών η διήμερη στρογγυλή τράπεζα με θέμα: «Προώθηση μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή Δήμων Σερρών και Πετριτσίου» στις 6 & 7 Ιουνίου 2014 στο ξενοδοχείο Elpida Resort & Spa.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «SPORTS FOR ALL - Προώθηση μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή Δήμου Σερρών Ελλάδος και Δήμου Πετριτσίου Βουλγαρίας» το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013.

Το συγκεκριμένο έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της διασυνοριακής περιοχής παρέμβασης μέσω της προαγωγής της ενασχόλησης με το μαζικό αθλητισμό, στη βελτίωση των παρεχόμενων συνθηκών  για αθλητικές δραστηριότητες και στην εδραίωση μίας κοινής πλατφόρμας για τη βιώσιμη συνεργασία στον τομέα του μαζικού αθλητισμού.

Τις εργασίες της στρογγυλής τράπεζας παρακολούθησαν πάνω από 70 εκπρόσωποι ελληνικών και βουλγαρικών αθλητικών φορέων από το Δήμο Σερρών και το Δήμο Πετριτσίου, συμπεριλαμβανομένων διοικητικών και αθλητικών παραγόντων του ΜΓΣ Πανσερραϊκού, του Συλλόγου Αντισφαίρισης Σερρών, του ΑΟΣ «Άρτεμις» και άλλων αθλητικών σωματείων, Συλλόγων Παλαιμάχων πετοσφαίρισης, ποδοσφαίρου, καθηγητών φυσικής αγωγής από τα σχολεία του Δήμου Σερρών, του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών «Ηλιαχτίδα», εκπροσώπων της Μαθητιάδας, του Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής για τη Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση,  ομοσπονδιακών τεχνικών, αθλητών και προπονητών. Από πλευράς Βουλγάρων προσκεκλημένων, έδωσαν το παρόν αθλητικοί παράγοντες και προπονητές από πληθώρα αθλητικών σωματείων του Πετριτσίου, ενώ παρευρέθηκαν και πολλοί καθηγητές φυσικής αγωγής.18-6-2014 img_5103.jpg

Τα θέματα συζήτησης ήταν:

  • Η εμπειρία του Δήμου Σερρών στη διοργάνωση αθλητικών δράσεων και μεταφορά τεχνογνωσίας σε Δήμο Πετριτσίου
  • Οι καλές πρακτικές του Πανσερραϊκού και της Μαθητιάδας
  • Άσκηση και  αντιοξειδωτικά συμπληρώματα - προκλήσεις  ντόπινγκ στις junior αθλητικές κατηγορίες
  • Αθλητισμός  για άτομα με αναπηρία
  • Παράγοντες επιλογής αθλητικών ταλέντων
  • Ευκαιρίες συγχρηματοδότησης για αθλητικούς οργανισμούς και συλλόγους
  • Περιγραφή της διασυνοριακής περιοχής παρέμβασης στον τομέα του μαζικού αθλητισμού: ευκαιρίες, προκλήσεις και δημιουργία ενός Δικτύου Αθλητισμού και Κοινής Αθλητικής Ατζέντας


Παράλληλα, στο πλαίσιο των εργασιών της στρογγυλής τράπεζας συζητήθηκε η επικείμενη διοργάνωση διασυνοριακών αθλητικών αγώνων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του SPORTS FOR ALL στις Σέρρες το Σεπτέμβριο 2014.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης, η συνεργασία μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων Σερρών και Πετριτσίου εντείνεται μέσα από το συγκεκριμένο έργο, ενώ παράλληλα προωθείται ένα θέμα μείζονος σημασίας για τους πολίτες και των δύο περιοχών - η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και η εκμετάλλευση των οφελών που απορρέουν από αυτόν.  Ο Αντιδήμαρχος κος Παναγιώτης Γρηγοριάδης επεσήμανε το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο δίνει μία ευκαιρία ανάδειξης του σημαντικού και διεθνώς αναγνωρισμένου, τοπικού αθλητικού δυναμικού των Σερρών αλλά και του έργου που επιτελεί το Τμήμα ΤΕΦΑΑ στην περιοχή μας.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός κ. Β. Χατζημιχαηλίδης, ο κ. Γ. Γάλλος ως εκπρόσωπος της Μαθητιάδας, η Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Σερρών κα. Χ. Ευαγγελινού, οι Καθηγητές ΤΕΦΑΑ Σερρών κκ Μ. Νικολαΐδης, Ν. Καταρτζή και Ι. Τσαρτσαπάκης. Προεδρεύοντες των πάνελ συζήτησης ήταν η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού κα Σ. Μπιτζίδου-Σαρακενίδου, η Πρόεδρος ΤΕΦΑΑ κα Χ. Ευαγγελινού και η Επίκουρος Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ κα Φ. Αραμπατζή. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες ομιλητές για τη συνεργασία τους.
 

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών