Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Πέμπτη 25 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow ΔΤ για συμμετοχή του Δήμου Σερρών στις εργασίας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)10-11-14

ΔΤ για συμμετοχή του Δήμου Σερρών στις εργασίας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)10-11-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  Σέρρες,  4/11/2014
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλο ενδιαφέρον από τις Υπηρεσίες του Δήμου Σερρών αλλά και από τοπικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ενέργειας- Προστασίας Περιβάλλοντος για ανταλλαγή τεχνογνωσίας με Γερμανούς Εμπειρογνώμονες στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Σερρών σε εργασίες της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)
10-11-14 germanos mayor 1.jpg
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή από εκπροσώπους του Δήμου και τοπικών φορέων, η διήμερη συνεργασία με τον Εμπειρογνώμονα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, κο Reinhart Kostlin, που πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31 Οκτωβρίου στην πόλη μας. Η διήμερη αυτή συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Σερρών στις εργασίας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV) η οποία αποτελεί μια ευρεία πρωτοβουλία για συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών περιφερειών, δήμων και πολιτών. Συγκεκριμένα το Γραφείο Δημάρχων Βορείου Ελλάδος (Bürgermeisterbüro Nordgriechenland) της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης φέρνει κοντά εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, από την Ελλάδα και τη Γερμανία, με σκοπό τη συμβολή στην τοπική ανάπτυξη της περιοχής τους.

Ο Δήμος Σερρών, διαβλέποντας τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής, δήλωσε ότι τον ενδιαφέρει η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, ενέργειας και προστασίας περιβάλλοντος. Έτσι το διήμερο αυτό, ήταν αφιερωμένο στους 2 αυτούς τομείς. Για το σκοπό αυτό, 10-11-14 germanos mayor 2.jpgτην πρώτη μέρα, 30 Οκτωβρίου, ο κο Reinhart Kostlin, πρώην Δήμαρχος της πόλης Achern (1991-2007), μετά από την υποδοχή του από το Δήμαρχο κο Αγγελίδη και τους Αντιδημάρχους στο διατηρητέο κτίριο της πρώην ΤΕΔΚ (οικία Ουμβέρτου Αργυρού), παρακολούθησε με πολλή προσοχή τις παρουσιάσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου για τις δράσεις τους σχετικά με θέματα που προαναφέρθηκαν. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη, στην οποία, εκτός από υπηρεσιακούς φορείς συμμετείχαν εκπρόσωποι του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, της Ένωσης Νέων Αγροτών καθώς και του Συλλόγου Κτηνοτρόφων.


Το απόγευμα της Παρασκευής, 31/10, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση εργασίας με θέμα «Προοπτικές νέων δράσεων στον Τομέα της Ενέργειας και της Προστασίας Περιβάλλοντος» με εκπροσώπους από το Τεχνικό Επιμελητήριο, τους Συλλόγους Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων- Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, Μελετητών Δημοσίων Έργων, του Συλλόγου Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά Συστήματα, καθώς και εκπροσώπους εταιρειών που 10-11-14 germanos mayor 3.jpgδραστηριοποιούνται στην παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Οι δύο αυτές εξειδικευμένες, πολύωρες συναντήσεις οδήγησαν σε παρόμοιες περαιτέρω δράσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα marketing και προώθησης αγροτικών προϊόντων, αποτελεσματικότερης οργάνωσης συνεταιρισμών και εκπαίδευσης αγροτών με την πραγματοποίηση επιτόπιων επισκέψεων αλλά και συμμετοχής σερραϊκών προϊόντων σε εκθέσεις προϊόντων στην πόλη Achern. Παρόμοια αποφασίσθηκε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ άλλων και σε θέματα νέων μορφών χρηματοδότησης, πέρα από κρατικές και κοινοτικές επιχορηγήσεις, για έργα εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως και για θέματα προώθησης της ανακύκλωσης και της επανάχρησης με τη δημιουργία «πράσινων σημείων», καθώς και για το φλέγον ζήτημα της αξιοποίησης του Φυσικού Αερίου για την πόλη των Σερρών.  

Τέλος, ο κος Reinhart Kostlin, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τις υποδομές του Αυτοκινητοδρομίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Σερρών, να ανταλλάξει προβληματισμούς με τον θεσμικό εκπρόσωπο του επιχειρηματικού κόσμου (συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών, κο Μέγκλα Χρήστο)  αλλά και να γίνει πρεσβευτής του αξιόλογου τουριστικού προϊόντος μας, με επισκέψεις στην Ιερή Μονή Τιμίου Προδρόμου και στο Μουσείο και Αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης.
Τελευταία ανανέωση (07.01.15)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών