Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Τρίτη 21 Μαι 2019
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Συγχρηματοδοτούμενα Έργα arrow ΠΕΠ Κεντρ.Μακεδονίας arrow Πάρκο Περιβαλλοντικής Αγωγής


Warning: opendir(D:\OraHome_egov\Apache\Apache\htdocs/files//images/sygxrimatodotoumena_erga/pep/perivalparko) [function.opendir]: failed to open dir: No error in D:\OraHome_egov\Apache\Apache\htdocs\mambots\content\plugin_jw_sig.php on line 59

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in D:\OraHome_egov\Apache\Apache\htdocs\mambots\content\plugin_jw_sig.php on line 79

Warning: array_multisort() [function.array-multisort]: Argument #1 is expected to be an array or a sort flag in D:\OraHome_egov\Apache\Apache\htdocs\mambots\content\plugin_jw_sig.php on line 84
Πάρκο Περιβαλλοντικής Αγωγής Εκτύπωση
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΡΕΜΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
Γ΄ Κ.Π.Σ. / ΠΕΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2000-2006  ΜΕΤΡΟ 2.2

ΠΕΠ Κεντρικής ΜακεδονίαςΜε την αρ. 12077/12-9-2006 απόφαση Γ.Γ. Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας εντάχθηκε  η πράξη  «Δημιουργία Πάρκου Περιβαλλοντικής Αγωγής στη θέση ρέμα Αγίου Γεωργίου Δήμου Σερρών» στο Μέτρο 2.2. του ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας με αρχικό επιλέξιμο προϋπ/γισμό 350.000 €.  Το έργο χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Σερρών, ανατολικά της πόλης στην περιοχή του ρέματος Αγίου Γεωργίου, σε μια έκταση περίπου 7,8 στρεμμάτων.

Το περιβαλλοντικό πάρκο χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες, με πρώτη το βοτανικό κήπο όπου θα υπάρχουν φυτά ομαδοποιημένα ανάλογα με την οικογένεια και το είδος. Η δεύτερη ενότητα αποτελεί το χώρο ενημέρωσης και πληροφόρησης και εκεί υπάρχουν το ξύλινο περίπτερο πληροφόρησης, ένα ξύλινο WC που εξυπηρετεί και ΑΜΕΑ και ένα χωρικού τύπου πέτρινο καθιστικό για 30 περίπου άτομα. Τέλος, η τρίτη ενότητα η οποία καταλαμβάνει και το μεγαλύτερο τμήμα του Πάρκου αποτελεί το χώρο της περιβαλλοντικής αγωγής με επενδυμένους με πέτρα διαδρόμους, πινακίδες ερμηνείας περιβάλλοντος και ευαισθητοποίησης, τεχνικές φωλιές και διαφόρων τύπων καθιστικά.

Ως υλικά κατασκευής του πάρκου επιλέχθηκαν το ξύλο και η πέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η αρμονική συνύπαρξη του με το περιβάλλον.

Δημιουργήθηκε με σκοπό να φέρει σε επαφή τους επισκέπτες με τα οικοσυστήματα της περιοχής, να συντελέσει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος, αλλά και επίσης να συντελέσει στην αναβάθμιση της περιοχής του ρέματος Αγίου Γεωργίου. Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Αγωγής απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε οργανωμένες ομάδες νέων αλλά και σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Αναμένεται η ολοκλήρωσή του έργου με τις εργασίες πρασίνου το Μάρτιο του 2009, ενώ το Πάρκο θα είναι έτοιμο για εκπαιδευτικές επισκέψεις από τον Απρίλιο του 2009.


Τελευταία ανανέωση (16.07.09)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg
 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών