Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 19 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Διοικητικών - Οικονομικών Λειτουργιών - Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας arrow ΔΤ Τουριστικό Περίπτερο

ΔΤ Τουριστικό Περίπτερο Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 15 Ιανουαρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Μετά τις απαιτούμενες χρονοβόρες διαδικασίες και την προβλεπόμενη δημοπράτηση ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα οι εργασίες ανακαίνισης του κτηρίου του Τουριστικού Περιπτέρου «Ξενία» στο λόφο της ακρόπολης των Σερρών «Κούλας», το οποίο είχε εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου και υπέστη βανδαλισμούς, χάνοντας την αίγλη και την ομορφιά αλλοτινών χρόνων.    

Προηγήθηκε η σχετική σύμβα3.jpgση (21-8-2012) του Δήμου Σερρών με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ), καθώς το εν λόγω Τουριστικό Περίπτερο είναι κτισμένο σε έκταση 4 χιλιάδων τ.μ. κυριότητας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Να σημειωθεί ότι εκεί βρίσκεται προμαχώνας του μεσαιωνικού κάστρου (γνωστός ως πύργος του Ορέστη ή του βασιλιά), ένα από τα σήματα-εμβλήματα της πόλης των Σερρών.
Με την επαναλειτουργία αυτού του τουριστικού ακινήτου γίνεται σαφές ότι ο Δήμος Σερρών υλοποιεί το πρόγραμμα για την ανάδειξη κι αξιοποίηση των «διακεκριμένων» (με τουριστικό ενδιαφέρον) ακινήτων της πόλης, προκειμένου να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην προβολή του τόπου και της ευρύτερης περιοχής.  

Με το πέρας (εντός 2-3 μηνών) των εργασιών ανακαίνισης από τον ιδιώτη, πλειοδότη ανάδοχο του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου θα τεθεί σε λειτουργία μία σύγχρονη μονάδα παροχής υπηρεσιών εστίασης κι αναψυχής, που θα απολαμβάνουν οι Σερραίοι πολίτες, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης. 

1.jpgΟ Δήμαρχος
«Η δημοτική αρχή στοχεύει στην τουριστική προβολή του Δήμου, στην ανάδειξή του και παράλληλα στην αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του» τόνισε επί τόπου ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης προς τα σερραϊκά μέσα ενημέρωσης που κατέγραψαν την έναρξη των ανακαινιστικών εργασιών. 
«Η αξιοποίηση» συνέχισε «του τουριστικού περιπτέρου στο Κουλά αποτελεί τη συνέχεια των προσπαθειών μας προς αυτή την κατεύθυνση που ξεκίνησαν με την επαναλειτουργία του δημοτικού αναψυκτηρίου στο Α Γιάννη και συνεχίστηκαν με την λειτουργία εκ νέου του δημοτικού αναψυκτηρίου στο θερινό2.jpg θεατράκι του Δήμου» (στο κεντρικό πάρκο της πόλης που επίσης αναβαθμίστηκε με το κλείσιμο της οδού Δορυλαίου που το διαπερνούσε).

Ο αντιδήμαρχ
ος
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Διοικητικών-Οικονομικών Λειτουργιών-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Διαφάνειας κ. Στέργιος Γαλάνης επισήμανε ότι «ο Δήμος ξεκίνησε την διαδικασία αξιοποίησης των τουριστικών ακινήτων, αρχής γινομένης με τα αναψυκτήρια της πόλης και τώρα με το τουριστικό περίπτερο του Κουλά, όχι μόνον χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο, αλλά αντιθέτως με οφέλη. Οφέλη όχι μόνον για το Δήμο, αλλά κυρίως για τη τοπική κοινωνία και το σερραϊκό λαό».



Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
Τελευταία ανανέωση (19.02.13)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών