Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Δευτέρα 10 Δεκ 2018
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Οι Υπηρεσίες του Δήμου arrow Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας,Υγείας,Παιδείας και Πολιτισμού arrow Τμήμα Πολιτισμού

Τμήμα Πολιτισμού-Αθλητισμού-Νέας Γενιάς Εκτύπωση
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ−ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ−ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Το τμήμα είναι αρμόδιο ιδίως:
• Για την άσκηση ιδίως έργου διοικητικού, στατιστικού, ερευνητικού χαρακτήρα, συνολικού σχεδιασμού στρατηγικής και πολιτικής του Δήμου σε θέματα πολιτισμού
και αθλητισμού καθώς και σε θέματα Νέας Γενιάς, σε συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς ιδιωτικούς και δημοτικούς.
• Επιμελείται διοικητικά την έκδοση αποφάσεων χορήγησης ή ανάκλησης πάσης φύσεως αδειών για δημιουργία και λειτουργία φορέων, δημοτικών και ιδιωτικών, πολιτιστικού και αθλητικού ενδιαφέροντος ή νέας γενιάς (ίδρυση κέντρων, μουσείων, πινακοθηκών, κινηματογράφων, θεάτρων, σχολών, κ.α) έπειτα από προτάσεις των αυτοδιοικούμενων Ν.Π.Δ.Δ και Κοινωφελών Επιχειρήσεων του Δήμου.
• Έχει την ευθύνη εκπόνησης μελετών και ένταξης έργων προστασίας και ανάπλασης των μνημείων, μουσείων, σπηλαίων, αρχαιολογικών−ιστορικών χώρων και περιοχών του Δήμου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, χαρακτηρισμού ως διατηρητέα, περιοχών ή χώρων ή μνημείων.
• Εισηγείται αρμοδίως την επιχορήγηση από το Δήμο Ν.Π.Ι.Δ, σωματείων, συλλόγων, ιδρυμάτων κ.α. πολιτιστικού και αθλητικού ενδιαφέροντος.
• Συνεργάζεται με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, και τηρεί σχετικό μητρώο, μελών και δράσεων για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητά τους.
• Παρακολουθεί τη συνολική πολιτιστική−αθλητική−νεανική δραστηριότητα στο Δήμο από τις δομές και τους φορείς υλοποίησης για τη διαμόρφωση συνολικής γνώσης και ενημέρωσης των οργάνων διοίκησης του Δήμου.
• Εκπροσωπεί το Δήμο έναντι των κεντρικών και άλλων κρατικών υπηρεσιών Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, σε ζητήματα διοικητικής επικοινωνίας, συνολικής πληροφόρησης για τις υποδομές, τις πολιτικές, τις δραστηριότητες, τα έργα κ.α. για το σύνολο του Δήμου.
• Ερευνά, σχεδιάζει, εισηγείται και υλοποιεί κάθε σχετικό με τα αντικείμενα του Γραφείου πρόγραμμα, δραστηριότητα ή εκδήλωση που δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Κοινωφελούς Επιχείρησης ή Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου ή προβλέπεται να ασκηθεί παράλληλα ή συμπληρωματικά.
• Ασκεί κάθε άλλη σχετική πολιτιστική γενικά αρμοδιότητα που ορίζεται από διατάξεις είτε του Κ.Δ.Κ ιδίως του άρθρου 75 είτε άλλων διατάξεων και Υπουργικών αποφάσεων, οι οποίες δεν έχουν ανατεθεί στην Κοινωφελή Επιχείρηση και το Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου ή δεν μπορούν να ασκηθούν από αυτά.
Τελευταία ανανέωση (23.10.12)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg
 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών