Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 19 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow ΔΤ Νέα έργα στο Δήμο Σερρών 29-3-2012

ΔΤ Νέα έργα στο Δήμο Σερρών 29-3-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 29 Μαρτίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΨΟΥΣ 900.00 ΕΥΡΩ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Σε νέα προγράμματα, ύψους 900.000 ευρώ εντάχθηκε ο Δήμος Σερρών, μέσω των οποίων θα υλοποιηθούν έργα ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων στον οικισμό Χιονοχωρίου προϋπολογισμού 443.500 ευρώ και στην Τοπική Κοινότητα Ορεινής προϋπολογισμού 254.000 ευρώ, ενώ θα εκπονηθεί μελέτη με στόχο τη βελτίωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων προϋπολογισμού 147.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι αναπλάσεις πλατειών-κοινοχρήστων χώρων στις τοπικές-δημοτικές κοινότητες και η βελτίωση της καθαριότητας με την εκπόνηση μελέτης για καλύτερο, οικονομικότερο σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων αποτελούν προεκλογικές δεσμεύσεις-βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

Επίσης, ο Δήμος Σερρών εντάχθηκε σε πρόγραμμα προϋπολογισμού 42.757 ευρώ που σκοπό έχει την ενεργοποίηση των πολιτών στο θέμα των ενεργειακά αποδοτικών αστικών εμπορευματικών μεταφορών και σε προγράμματα προϋπολογισμού 94.500 ευρώ που στοχεύει στη στήριξη της διασυνοριακής κυκλοφορίας και στην διευκόλυνση των επισκεπτών στις μετακινήσεις τους μέσω προηγμένων τεχνολογιών ΤΠΕ και υπηρεσιών.

1. Για το πρόγραμμα Ανάπλασης Κοινοχρήστων χώρων στον οικισμό Χιονοχωρίου (προϋπολογισμού 443.500), στο πλαίσιο του Προγράμματος Leader και του υπομέτρου «Ανακαίνιση κι Ανάπτυξη Χωριών». Συγκεκριμένα, προβλέπεται η ανάπλαση 2 κοινόχρηστων χώρων στον οικισμό Χιονοχωρίου, η ανάπλαση δικτύου κυκλοφορίας οχημάτων και δικτύου πεζοδρόμων και η διαμόρφωση 2 χώρων στάθμευσης. Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού, η δημιουργία κατάλληλων υποδομών υποδοχής των επισκεπτών καθώς και η αναβάθμιση του δικτύου κυκλοφορίας εσωτερικά του οικισμού. Η πράξη αποτελείται από ένα υποέργο, αυτό του τεχνικού έργου.
Το συγκεκριμένο έργο θεωρήθηκε απαραίτητο, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που παρουσιάζει ο οικισμός Χιονοχωρίου ώστε να καταστεί θέρετρο υψηλών προδιαγραφών.
Η αίτηση υποβλήθηκε 20-1-2011 κι εγκρίθηκε στις 26-3-2012

2. Για το πρόγραμμα Ανάπλασης Κοινοχρήστων Χώρων στην Τοπική Κοινότητα της Ορεινής (προϋπολογισμού 254.072 ευρώ) ο Δήμος Σερρών θα υλοποιήσει έργα ανάπλασης, μέσω του Προγράμματος Leader και του υπομέτρου «Ανακαίνιση κι Ανάπτυξη Χωριών».
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η 2 κοινόχρηστων χώρων στην Κοινότητα Ορεινής στις περιοχές του κτιρίου της Κοινότητας και της Εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων. Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των 2 αυτών κοινόχρηστων χώρων και η απόδοσή τους στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής για κοινωνικές συναναστροφές και εκδηλώσεις.
Η αίτηση υποβλήθηκε στις 28-12-2010 κι εγκρίθηκε στις 16-3-2012

3. Το πρόγραμμα «Καινοτόμο σύστημα εξοικονόμησης πόρων, μέσω βελτιστοποίησης της συλλογής απορριμμάτων και της κατανάλωσης καυσίμων στο Δήμο Σερρών, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Μακεδονία-Θράκη», προϋπολογισμού 147.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα αυτό αφορά στη διαχείριση και παρακολούθηση του στόλου των απορριμματοφόρων του Δήμου Σερρών με έμφαση στην μείωση του κόστους λειτουργίας του και στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, στον έλεγχο εφοδιασμού κατανάλωσης καυσίμων και παρακολούθησης της διαδικασίας προμήθειας καυσίμων από πρατήρια
Επίσης, στη διαχείριση της αυτόματης ταυτοποίησης κάδων (RFID) και στη δυναμική καταγραφή του βάρους των απορριμμάτων κατά την αποκομιδή, με στόχο την βελτιστοποίηση της διαδικασίας διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου και την μείωση του κόστους λειτουργίας, την συντήρηση των δημοτικών οχημάτων.
Η αίτηση υποβλήθηκε στις 24-9-2010 κι εγκρίθηκε 16-6-2011

4. Το πρόγραμμα Ενεργειακής Αποδοτικότητας στις αστικές εμπορευματικές μεταφορές που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΥΦΥΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, προϋπολογισμού 42.757 ευρώ. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενεργοποίηση των πολιτών στο θέμα των ενεργειακά αποδοτικών, αστικών εμπορευματικών μεταφορών (logistics). Αυτό θα επιτευχθεί με την υλοποίηση των παρακάτω Πακέτων Εργασίας:
1 Διαχείριση και Συντονισμός Προγράμματος
2 Διερεύνηση της κατάστασης, των αναγκών και των προκλήσεων σε θέματα ενεργειακά αποδοτικών, αστικών εμπορευματικών μεταφορών στις μικρού/μεσαίου μεγέθους πόλεις
3 Πιλοτική εφαρμογή, αξιολόγηση, μεταφορά τεχνογνωσίας και ανάπτυξη ενός Σχεδίου Βιώσιμων Εμπορευματικών Μεταφορών (Sustainable Urban Logistics Plan) σε κάθε ένα από τους 9 Δήμους- εταίρους
4 Ανάλυση καλών πρακτικών, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών
5 Εργαλεία αξιολόγησης σχετικών Πολιτικών
6 Ενημέρωση- Διάδοση αποτελεσμάτων
7 Συμμετοχή σε δράσεις της Ειδικής Υπηρεσίας για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (Executive Agency for Competitiveness and Innovation (EACI).
Η αίτηση υποβλήθηκε στις 12-5-2011 κι εγκρίθηκε στις 17-2-2012

5.Το πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ2007-2013, προϋπολογισμού 94536 ευρώ στοχεύει στην στήριξη της διασυνοριακής κυκλοφορίας και στην διευκόλυνση των επισκεπτών στις μετακινήσεις τους μέσω προηγμένων τεχνολογιών ΤΠΕ και υπηρεσιών. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες για τους ταξιδιώτες/επισκέπτες περιλαμβάνουν: προηγμένες υπηρεσίες πληροφόρηση, "πράσινες διαδρομές", πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία και για στάθμευση/πάρκινγκ, πληροφορίες για οδική ασφάλεια, για ταξί και μέσα μαζικής μεταφοράς, πληροφορίες σχετικά με τον καιρό, τουριστικές πληροφορίες, κτλ.
Συγκεκριμένα, το έργο αποσκοπεί στην άμεση διευκόλυνση κατά κύριο λόγο των Ελλήνων και Βούλγαρων πολιτών που πραγματοποιούν τακτικές ή μη μετακινήσεις μεταξύ των δύο κρατών για διάφορους λόγους (εργασία, αναψυχή, τουρισμός).
Η αίτηση υποβλήθηκε στις 10-6-2011 κι εγκρίθηκε στις 29-11-2011

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
Τελευταία ανανέωση (17.09.12)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών