Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 19 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Εντετ. Συμβούλων arrow Παιδείας arrow ΔΤ Πρόταση μείωσης πετρελαίου Θέρμανσης στα σχολεία 6-2-2012

ΔΤ Πρόταση μείωσης πετρελαίου Θέρμανσης στα σχολεία 6-2-2012 Εκτύπωση
mpitzidou.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                           Σέρρες 6 Φεβρουαρίου 2012

Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187
Δελτίο Τύπου

Πρωτοβουλία για τη διευθέτηση του ζητήματος θέρμανσης των σχολικών μονάδων όλης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και παράλληλα για τη μείωση του κόστους πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά ο Δήμος Σερρών.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου-κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης-τόνισε ότι αυτή την πρόταση της Αντιδημαρχίας Παιδείας στηρίζουν οι υπόλοιποι σερραϊκοί Δήμοι,  αντιδήμαρχοι και παράγοντες των οποίων την συνυπογράφουν.  
Επισημαίνεται ότι στην έγγραφη πρόταση ζητούνται η θέσπιση ειδικών μέτρων, η περαιτέρω επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών και η απάλειψη των φορολογικών επιβαρύνσεων στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης. 

Η πρόταση
Ειδικότερα, η πρόταση της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Σερρών έχει ως εξής:
«O Δήμος Σερρών, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και σε συνεργασία με τους άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας, επιθυμεί να επισημάνει με τη πρωτοβουλία αυτή, το πρόβλημα του κόστους θέρμανσης των σχολικών μονάδων.
Ως γνωστόν, αυτό δημιουργείται από την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης (περίπου διπλάσια τιμή από το 2010) με αποτέλεσμα οι τακτικές επιχορηγήσεις στις σχολικές επιτροπές να είναι ανεπαρκείς.
Αξίζει να σημειωθεί και η ιδιαιτερότητα της κατάστασης, η οποία οφείλεται στα παρακάτω:
  1. Στο γεγονός ότι ο Νομός Σερρών χαρακτηρίζεται παραμεθόριος και προβληματική περιοχή.
  2.   Στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν καθ' όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, εξαιτίας της διαμόρφωσης του εδάφους και στις πολλές σχολικές μονάδες που λειτουργούν σε ορεινές περιοχές.
  3. Στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα που λειτουργούν στο Δήμο Σερρών εξυπηρετώντας  μαθητές όλων των Δήμων του Νομού. Ενδεικτικά αναφέρονται το Ειδικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό ΕΕΕΕΚ, το Μουσικό Γυμνάσιο κ.α., οι ιδιαίτερες λειτουργικές ανάγκες των οποίων (κυρίως του κόστους θέρμανσης) είναι δραματικά αυξημένες.
  4.   Στην ύπαρξη της πισίνας-για θεραπευτικούς σκοπούς-του Ειδικού Σχολείου,  της οποίας οι δαπάνες συντήρησης και λειτουργίας είναι αδύνατο να καλύψουν εξ' ιδίων οι Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Γι αυτό το λόγο καθίσταται αδύνατη και η λειτουργία της.
Για τους προαναφερόμενους λόγους, οι συνυπογράφοντες την παρούσα επιστολή ζητούμε  από την Π.Ε.Δ Κεντρικής Μακεδονίας τα ακόλουθα:
  • Κατόπιν εμπεριστατωμένης εισήγησης από μέλος της Π.Ε.Δ να συμπεριληφθεί η πρόταση στην υπό εξέλιξη περιφερειακή συνδιάσκεψη ή σε τακτική συνέλευση της, προκειμένου να ληφθούν σχετικές αποφάσεις.
  • Να θεσπισθούν ειδικές ρυθμίσεις από τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, που θα αφορούν στην μείωση του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
  • Την επιπλέον επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.
  • Τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων και τελών που προέρχονται από την επιβάρυνση της τιμής, αυξάνοντας το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης.
Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι το οικονομικό πρόβλημα είναι υπαρκτό κι επιδεινώνεται διαρκώς, εξ αιτίας της ανοδικής πορείας της τιμής του πετρελαίου.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας».

Οι   συνυπογράφοντες

Μπιτζίδου-Σαρακενίδου Σοφία
Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Σερρών
Τόσιος Πασχάλης
Αντιδήμαρχος Οικονομίας-Διοίκησης & Παιδείας Δήμου Ηράκλειας
Καρκαλέτσης Κύριλλος
Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Αμφίπολης
Νάσκου Δημήτριος
Πρόεδρος ΕΣΕΔΕ, ΕΣΕΠΕ Δήμου Εμμανουήλ Παππά
Κουκούτσης Γεώργιος 
Πρόεδρος ΕΣΕΔΕ Δήμου Βισαλτίας
Κατιρτζόγλου Άνθιμος
Πρόεδρος ΕΣΕΔΕ Δήμου Σιντικής
Πραζιούτης Ιωάννης
Πρόεδρος ΕΣΕΔΕ Δήμου Ζίχνης

Από το Γραφείο Τύπου
Τελευταία ανανέωση (30.01.13)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών