Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
24 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow ΔΤ Όροι Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων 3-5-2011

ΔΤ Όροι Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων 3-5-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 3 Μαΐου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Χρήση Κοινόχρηστων Χώρων
Όροι Γ.Ο.Κ. και Κανονιστικές αποφάσεις
(τραπεζοκαθίσματα, κατασκευές, έκθεση εμπορευμάτων)

Τους σχετικούς με τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων όρους του Γενικού Οικοδομικού Κώδικα (Γ.Ο.Κ.) και τις κανονιστικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καλούνται να εφαρμόσουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, από την ερχόμενη εβδομάδα, θα τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Ήδη, η Δημοτική Αστυνομία διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια-προειδοποιητήρια στους καταστηματάρχες, καλώντας τους να συμμορφωθούν.
Ειδικότερα, ο Γ.Ο.Κ. και οι κανονιστικές αποφάσεις προβλέπουν τα παρακάτω:

 


1. Η απομάκρυνση όλων των πλαστικών (νάιλον) κλειστών κατασκευών από τους κοινόχρηστους χώρους (πλατείες-πεζοδρόμους-πρασιές) εντός του μηνός, με αυστηρή προειδοποίηση επιβολής προστίμου και κατεδάφισης, διότι ο Γ.Ο.Κ. δεν τις επιτρέπει σε καμία μορφή.

2. Στα πεζοδρόμια, σύμφωνα με τον Κανονισμό ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων προβλέπεται ελεύθερος καθαρός χώρος διάβασης πεζών τουλάχιστον 1,5m  (ή πλέον τούτου), όπως αποτυπώνεται στο αντίστοιχο σχέδιο του κανονισμού. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται στα πεζοδρόμια ανάπτυξη ομπρελών, παρά μόνον το επιτρεπόμενο από τον Γ.Ο.Κ. σταθερό ή κινητό στέγαστρο, χωρίς κάθετα στοιχεία και σε ύψος από 3,00m  και άνω. Στα πεζοδρόμια δεν επιτρέπεται κανένα κινητό στοιχείο ή διαχωριστικό μεταξύ ιδιοκτησιών

3. Στις πλατείες (Πλατεία Ελευθερίας) θα επιτρέπεται ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων μόνο στους χώρους που προβλέπεται από το σχέδιο κανονισμού. Κατά μήκος του πεζοδρομίου της οδού Εθνικής Αντίστασης, τα κινητά στέγαστρα επί σταθερών βάσεων που υπάρχουν θα πρέπει να έχουν ύψος 3m, βάσει του Γ.Ο.Κ. Θα επιτρέπεται η τοποθέτηση ομοιόμορφων ομπρελών, μετά την πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ούτως ώστε να προκύψει ένα ομοιογενές και καλαίσθητο σύνολο στην κεντρική πλατεία της πόλης που θα την αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά.

4. Όλες οι εκ νέου κατασκευές (ομπρέλες-σταθερά στέγαστρα κτλ.), καθώς και η πιθανή διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου θα ελεγχθεί από την Ε.Ε.Α.Ε. (σύμφωνα με τον Γ.Ο.Κ.) και θα αντικατασταθούν σταδιακά από τους καταστηματάρχες.
Επίσης, απαγορεύεται η ανάπτυξη οποιουδήποτε άλλου αντικειμένου, εκτός από τα διαχωριστικά με τζάμια ασφαλείας ύψους 1,60 m-1.80 m. Σε αντίθετη περίπτωση τα συνεργεία του Δήμου θα τα απομακρύνουν, επιβάλλοντας τα προβλεπόμενα πρόστιμα αυθαιρέτου χρήσεως κοινοχρήστων χώρων.

5. Απαγορεύεται στα πεζοδρόμια και στις πλατείες η δημιουργία χώρων αποθήκευσης, μπουφέδων για το σερβίρισμα ποτών, εδεσμάτων, νερού κτλ.

6. Στους πεζοδρόμους και στον άξονα αυτών επιβάλλεται, βάσει κανονισμού, ελεύθερος χώρος διέλευσης πεζών ή οχημάτων τουλάχιστον 3,5m.
Εφόσον προβλέπεται συνεχής κίνηση αυτοκινήτων με προστατευτικά διαχωριστικά για την προστασία των πεζών (όπως στην οδό Εμμ. Ανδρόνικου) τότε εκατέρωθεν της λωρίδας διέλευσης αυτοκινήτων θα πρέπει να προβλέπεται (όπως και στα πεζοδρόμια) ελεύθερος χώρος διάβασης πεζών, πλάτους τουλάχιστον 1,5m.

7. Επίσης, δεν θα επιτρέπεται μεταξύ καταστημάτων διαχωριστικό (κινητό τζάμι ασφαλείας χαμηλού ύψους έως 1,60m-1.80m.) παρά μόνον μετά την σύμφωνη γνώμη και των δύο ενδιαφερομένων (μαγαζιά διαφορετικού ενδιαφέροντος).

8. Στους υπόλοιπους πεζόδρομους θα επιτρέπεται η ανάπτυξη (κινητό τζάμι ασφαλείας) μόνον εντός των ορίων που έχουν ορισθεί από το Δήμο.

9. Το στέγαστρο-σταθερό ή κινητό-είναι αυτό που προβλέπεται από τον Γ.Ο.Κ.. δηλαδή στο 1/10 του πλάτους του πεζοδρόμου και όχι μεγαλύτερο των 2,00m και σε ύψος 3,00m και πλέον. Τα τραπέζια θα αναπτύσσονται μέχρι της λωρίδας των 3,5m.

10. Απαγορεύεται ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων κλπ. στην Ερμού και Ελ. Βενιζέλου, με την σύμφωνη γνώμη του Εμπορικού Συλλόγου.  

Είναι ευνόητο ότι, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του εμπορικού κέντρου της πόλης, πρέπει όλοι μας να φροντίσουμε για την αυστηρή εφαρμογή των παραπάνω.

Νικόλαος Στεργίου
Αντιδήμαρχος

Από το Γραφείο Τύπου
Τελευταία ανανέωση (24.01.12)  

Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών