Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
20 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Εντετ. Συμβούλων arrow Παιδείας

Ανακοινώσεις Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων / ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
ΔΤ Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 5-10-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 4 Οκτωβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

mpitzidou.jpgΗ Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 και εορτάζεται, κάθε χρόνο την 5η Οκτωβρίου.
Δίνει την ευκαιρία στους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, ΟΤΑ κλπ) να επισημάνουν την ανάγκη εξεύρεσης οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, ώστε να επιτευχθεί μια ελεύθερη, δημόσια και ποιοτική Εκπαίδευση Για Όλους.
Το σύνθημα της φετινής Ημέρας των Εκπαιδευτικών, «Εκπαιδευτικοί για την Ισότητα των Φύλων», αναφέρεται στο δημοκρατικό κι ανθρώπινο σχολείο, βασικός στόχος του οποίου είναι η αγωγή πολιτών, η διαμόρφωση συνθηκών ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα και η διαχείριση της ετερότητας στις σημερινές κοινωνίες.
Τα παραπάνω μπορούν να επιτευχθούν μόνον με την ενεργοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, της οποίας ο ρόλος στη σύγχρονη κοινωνία είναι σπουδαίος και καθοριστικός για το μέλλον.
Η αναγνώριση αυτή αποτελεί την καλύτερη δικαίωση για τους εκπαιδευτικούς, καθώς αυτοί είναι, οι οποίοι θα συμβάλλουν στη σταδιακή εφαρμογή των αλλαγών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση και στην αξιοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της νεολαίας και γενικότερα της κοινωνίας.
Το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν οι πολίτες, είναι να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στους ανθρώπους που έχουν αναλάβει να τροφοδοτήσουν πνευματικά τα παιδιά τους-σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς της απαξίωσης-για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου
Αντιδήμαρχος Παιδείας
Εκπαιδευτικός Βιολόγος

ΔΤ Καθαρισμός Δημοτικού Σχολείου 3-10-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 3 Οκτωβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Υπόθεση όλων μας η καθαριότητα
ds1.jpgds3.jpg

















«Η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα της πόλης αποτελούν σπουδαία κοινωνικά αγαθά άμεσης προτεραιότητας για κάθε σύγχρονη κοινωνία. Μια καθαρή και όμορφη πόλη αποτελεί αίτημα του δημότη και υποχρέωση της δημοτικής αρχής».

ΔΤ Καθαρισμός Δημοτικού Σχολείου στις 2-10-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 29 Σεπτεμβρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Πρωτοβουλία ενεργών πολιτών
Καθαρισμός 19ου Δημοτικού Σχολείου
Αξιέπαινη περιβαλλοντική δράση
mpitzidou.jpgΣτον καθαρισμό του αύλειου και του περιβάλλοντος χώρου του 19ου Δημοτικού Σχολείου των Σερρών θα προχωρήσουν, στις 11:30 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής 2 Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου και τα μέλη ομάδας ευαισθητοποιημένων πολιτών της περιοχής.
Ο Δήμος Σερρών συνδράμει κάθε δράση σχετική με το περιβάλλον και την καθαριότητα και προτρέπει τους πολίτες να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να υλοποιήσουν ιδέες που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
«Μ' αυτή την πρωτοβουλία τους οι πολίτες της περιοχής δίνουν το παράδειγμα και υπενθυμίζουν το δρόμο σε όλους τους Σερραίους για την ανάληψη ανάλογης περιβαλλοντικής δράσης. Ιδίως προς την μαθητική κοινότητα, τις μαθήτριες και τους μαθητές που θα προσέλθουν με τους γονείς τους και τους περίοικους, προκειμένου η σχολική μονάδα και η πέριξ περιοχή να ευπρεπιστούν και να καθαριστούν»
Τα παραπάνω επισημαίνει ο Δήμαρχος επικροτώντας την προγραμματισμένη δράση, ενώ απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους Σερραίους να αναλάβουν ανάλογη δράση και πρωτοβουλίες.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

ΔΤ Έναρξη σχολικής χρονιάς-κατάσταση σχολείων 8-9-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 7 Σεπτεμβρίου 2011

Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

mpitzidou.jpgΟι κτιριακές υποδομές που ενισχύονται με τη λειτουργία δύο νέων νηπιαγωγείων, οι επισκευές-συντηρήσεις των διδακτηρίων του Δήμου Σερρών, η ενεργειακή αναβάθμισή τους και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, η δράση των δύο  ενιαίων σχολικών επιτροπών που έχουν συγκροτηθεί και της μόνιμης επιτροπής παιδείας είναι θέματα που απασχόλησαν το Δήμο Σερρών, πριν ο καθιερωμένος αγιασμός στις διδακτικές μονάδες του σηματοδοτήσει την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης ενημέρωσε σχετικά:
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση των κτιριακών υποδομών επισημαίνεται ότι:
ΔΤ Βραβεία για τις εκδηλώσεις Περιβάλλοντος 27-6-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 27 Ιουνίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

brabeusi periballon 1.jpgbrabeusi periballon 2.jpg

















Στη βράβευση και στη τιμητική διάκριση όσων έλαβαν μέρος στις επταήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος προχώρησαν η Αντιδημαρχία Παιδείας και το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Σερρών .

ΔΤ Βράβευση για τις εκδηλώσεις Περιβάλλοντος 22-6-2011 Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 22 Ιουνίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

mpitzidou.jpgΣτη βράβευση και στη τιμητική διάκριση όσων έλαβαν μέρος στις επταήμερες εκδηλώσεις για την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος προχωρά η Αντιδημαρχία Παιδείας και το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Σερρών .
Ειδικότερα, η αντιδήμαρχος κα Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου θα απονείμει διπλώματα συμμετοχής στα δημοτικά σχολεία, στις υπηρεσίες, στους φορείς, στις οργανώσεις εθελοντών και στους ιδιώτες που συνέδραμαν στην επιτυχή πραγματοποίηση των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί.
Η εκδήλωση-τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην ΔΕΠΚΑ (επί της Εθνικής Αντίστασης), την Πέμπτη 23 του τρέχοντα μήνα και ώρα 20:00 (οκτώ το βράδυ).

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
ΔΤ Βράβευση Μαθητών δράσης "Πρόκληση Σχολείων" 10-6-2011 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                                                      Σέρρες 10-6-2011
Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού &
Ρυθμίσεων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ «ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ»

mpitzidou.jpgΟ Δήμος Σερρών και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, υλοποίησαν από κοινού και βάσει ειδικού μνημονίου συνεργασίας κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2011, τη δράση  «Πρόκληση Σχολείων» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου PIMMS TRANSFER. Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται από την Κοινοτική Πρωτοβουλία INTERREG IVC και στοχεύει στο να προάγει την υιοθέτηση καλών πρακτικών σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας και τη μείωση της χρήσης του Ι.Χ. αυτοκινήτου.
Η δράση «Πρόκληση Σχολείων», «προκαλεί» τους μαθητές να υιοθετήσουν την πεζή για την μετακίνησή τους προς το σχολείο: αφήνοντας το Ι.Χ. αυτοκίνητο, πάμε βήμα-βήμα στο σχολειό! Βήμα-βήμα, αλλάζουμε συνήθειες μετακίνησης, συμβάλλουμε στο περιβάλλον, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής.
Στη δράση συμμετείχαν τμήματα της Ε' και Στ'  τάξης από το 15ο και το 21ο Δημοτικό σχολείο Σερρών, καθώς και το Πειραματικό Δημοτικό σχολείο «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Ο-η εκπαιδευτικός της τάξης είχε την εποπτεία της συμμετοχής τους στοχεύοντας, σε πνεύμα ευγενούς άμιλλας, στο να πραγματοποιήσουν τις περισσότερες δυνατές μετακινήσεις με τα πόδια, περιορίζοντας τη χρήση του Ι.Χ. αυτοκινήτου και μειώνοντας έτσι τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Με την ολοκλήρωση της δράσης, στο πλαίσιο της οποίας έγιναν και καταγράφηκαν σε τακτική βάση μετακινήσεις μαθητών πεζή προς το σχολείο, μεμονωμένα ή και ομαδικά υπό τη μορφή του «λεωφορείου πεζών», ο Δήμος Σερρών μέσω της  Αντιδημαρχίας Παιδείας και του τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού & Ρυθμίσεων και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών θα βραβεύσουν τους συμμετέχοντες στη δράση μαθητές, την Τρίτη 14 Ιουνίου 2011 στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας γιορτής των σχολείων που σηματοδοτεί το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Ο γενικός στόχος ήταν και είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για το θέμα της ρύπανσης που προκαλείται από την αύξηση της μηχανοκίνητης μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον. Προκαλούμε τα σχολεία και τους μικρούς μαθητές να υιοθετήσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, πλην των ιδιωτικών αυτοκινήτων και βήμα - βήμα να γίνουν κοινωνοί της προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας.
Στο πλαίσιο αυτό η συνεργασία του νέας του Δήμου Σερρών και της Δ/νσης Π.Ε. Ν.Σερρών θα είναι συνεχής και θα εμπλουτιστεί με νέες δράσεις στο μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες:
κ.Φ.Μίκικη, Συγκοινωνιολόγος, Δήμος Σερρών, τηλ: 23210-83608,  fmikiki@serres.gr
κ.Κ.Θεοδοσέλη, Εκπαιδευτικός, Δ/νση Π.Ε. Ν.Σερρών τηλ.: 23210-47522, ktheodoseli@gmail.com)

ΔΤ Λήξη εκδηλώσεων για Περιβάλλον 7-6-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 7 Ιουνίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

mpitzidou.jpgΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο πρώην στρατόπεδο «Παπαλουκά» οι εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών 19 δημοτικών σχολείων του Δήμου.
Τις εκδηλώσεις διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Παιδείας, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Δημοτικό Εικαστικό Εργαστήριο «Άρτιο», με την στήριξη και συμμετοχή φορέων του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα τόσο στη διοργάνωση όσο και στη χρηματοδότηση.
Πρόσκληση για ημέρα περιβάλλοντος(01/06/2011) Εκτύπωση
proskl.jpg
Πρόγραμμα ημέρας περιβάλλοντος(01/06/2011) Εκτύπωση
periv_pr.jpg



Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος(01/06/2011) Εκτύπωση

 
periv.jpg
 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Συν Τύπου Εκδηλώσεις Ημέρας Περιβάλλοντος 30-5-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                          Σέρρες 30 Μαΐου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187


Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

mpitzidou.jpgΟι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθούν με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος θα αποτελέσουν το θέμα της συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσουν στα μέσα ενημέρωσης η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Δήμου (υπεύθυνος επί των πολιτιστικών θεμάτων του Δήμου) και η προϊστάμενη του Τμήματος Περιβάλλοντος Μαρία Τερμεντζίδου.

Η συνέντευξη θα δοθεί στην πρώην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αύριο Τρίτη 31 Μαΐου και ώρα 11:00 το πρωί.

Από το Γρ. Τύπου
ΔΤ Επίσκεψη Πορτογάλων Εκπ/κων 17-5-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 17 Μαΐου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Δια Βίου Μάθηση-Grundtvig-Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις και «Διαδικασίες υποδοχής-αρωγής μαθητών στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού» είναι ο τίτλος του προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου δεκαεπτά (17) εκπαιδευτικοί από την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία επισκέφθηκαν, χθες μεσημέρι Τρίτη (17/5), το Δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη.

dsc00384.jpg
ΔΤ εκστρατεία ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας σε θέματα καθαριότητας 10-5-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 9 Μαΐου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας σε θέματα καθαριότητας και της ανακύκλωσης υλικών από τον Τομέα παιδείας και το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Σερρών.
p1030308a.jpg

Δ.Τ.Δήμος-Περιβάλλον-Αειφορία 18-4-2011 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 18 Απριλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

 

mpitzidou.jpg«Ο Δήμος Σερρών και η αντιδημαρχεία Παιδείας ενισχύουν με κάθε δυνατό μέσο τη δομή που θέτει την αειφορία στο επίκεντρο της εκπαίδευσης, την καθιστά έναν από τους βασικούς εκπαιδευτικούς στόχους και την αναδεικνύει ως έννοια-κλειδί για τον επαναπροσανατολισμό της ίδιας της εκπαίδευσης και γενικότερα της μάθησης».

ΔΤ Επίσκεψη μαθητριών και μαθητών του προγράμματος Comenius στο Δήμο Σερρών 12-4-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 12 Απριλίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

mpitzidou.jpgH ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της εκπαίδευσης-μέσω της προώθησης κοινών δραστηριοτήτων συνεργασίας σχολείων στην Ευρώπη-αποτελεί τον κύριο στόχο των σχολικών συμπράξεων του προγράμματος Comenius, στο πλαίσιο του οποίου δεκάδες μαθητριών και μαθητών από τρεις χώρες βρίσκονται στη πόλη των Σερρών, κατόπιν πρόσκλησης του 5ου Γυμνασίου.


ΔΤ ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 8-4-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,                                                                                  Κ. Πορόια:   29/3/2011
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ
ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕΡΡΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΡΟΪΩΝ
Ταχ.Δ/νση: Κ. Πορόια Σερρών Τ.Κ.: 62055
Πληροφορίες: Ελευθερία Τσολάκη
Τηλ: 2327 0 23227
Fax: 2327 0 23223
http://kpe-poroion.ser.sch.gr/
e-mail: kpeporoi@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

mpitzidou.jpgΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Κ.Π.Ε. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει στις 13/4/2011 ενημερωτική ημερίδα  με θέμα: Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Μοχλός ευαισθητοποίησης και ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Η ημερίδα έχει ως στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας αναφορικά με φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ή / και εκπαίδευσης, καθώς και την ανάπτυξη διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των φορέων - ατόμων, που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο αυτόν.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 στο ξενοδοχείο Elpida Resort & Spa στην κοιλάδα Αγ. Αναργύρων στις Σέρρες από τις 11:30 έως και τις 15:15.

Η Υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. Ποροΐων

Ελευθερία Τσολάκη

Συνέντευξη τύπου για τη δράση "Πρόκληση Σχολείων" 10-3-11 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 10 - 03 - 2011
ΤΜΗΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ "ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ":
               ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΔΗΜΟΥ  ΣΕΡΡΩΝ  & Δ/ΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν.ΣΕΡΡΩΝ


mpitzidou.jpgΟ Δήμος Σερρών και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, υλοποιούν από κοινού και βάσει ειδικού μνημονίου συνεργασίας, τη δράση  «Πρόκληση Σχολείων» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου PIMMS TRANSFER. Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται από την Κοινοτική Πρωτοβουλία INTERREG IVC και στοχεύει στο να προάγει την υιοθέτηση καλών πρακτικών σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας και τη μείωση της χρήσης του Ι.Χ. αυτοκινήτου.


ΔΤ επαφές της κ. Μπιτζίδου στην Αθήνα 4-3-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                               Σέρρες 4 Μαρτίου 2011
Γραφείο Τύπου                                                                           
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

mpitzidou.jpgΗ Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Σοφία Μπιτζίδου - Σαρακενίδου επισκέφθηκε στις 28 / 2 και 1 / 3 / 2011, την Αθήνα για να παραβρεθεί  στην ενημέρωση που διοργάνωσε το Υπ. Παιδείας για τους Δημάρχους και που αφορά  τις αλλαγές που θεσμοθετεί, στα πλαίσια του νέου Καλλικρατικού Νόμου.

Βασικό θέμα της ενημέρωσης, που έγινε από την Υπουργό κ. Διαμαντοπούλου, τους Υφυπουργούς κ. Χριστοφυλοπούλου, Γεννηματά, Πανάρετο, Ντόλιο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο  του Ο.Σ.Κ. (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) κ. Δρούλια, ήταν η νέα εκπαιδευτική πολιτική και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε παρέμβαση που έκανε η Αντιδήμαρχος, αναφέρθηκε σε ενδεχόμενα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων, στα λειτουργικά προβλήματα των σχολείων και σε ειδικότερα θέματα, όπως καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες κ.λ.π.

Στα πλαίσια της προσπάθειας επίλυσης των  προβλημάτων, η κ. Μπιτζίδου συναντήθηκε με τον κ. Δρούλια και συζήτησε μαζί του για επιμέρους θέματα όπως η αποπεράτωση των νέων νηπιαγωγείων, ώστε αυτά να λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά.

Συναντήθηκε επίσης με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ. Παιδείας επιδιώκοντας την εξασφάλιση χρηματοδότησης για τις επισκευαστικές ανάγκες των σχολείων της πόλης μας.

Τέλος ενημερώθηκε από την Υφυπουργό, κ. Φώφη Γεννηματά για τα προγράμματα « Δια βίου μάθησης».

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ συνέντευξη τύπου Μπιτζίδου 2-3-11 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                              Σέρρες 2 Μαρτίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

mpitzidou.jpgΗ Αντιδήμαρχος Σοφία Μπιτζίδου θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου αύριο Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 και ώρα 11 π.μ. στο Δημαρχείο Σερρών με θέμα: « Εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για τις Αποκριές και την Καθαρά Δευτέρα ».

Γραφείου Τύπου Δήμου Σερρών

 
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (43 στοιχεία)
ΠΡΟΓΡΑΜ/ΣΜΟΥ,ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (1 στοιχείο)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών