Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Πέμπτη 18 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Πολεοδομίας και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας

Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6o Σχολικό Μουσικό Φεστιβάλ "School Music Festival" Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  24 Ιουνίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24-6-16 music school.jpgΜε τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6o Σχολικό Μουσικό Φεστιβάλ "School Music Festival" του Δήμου Σερρών που πραγματοποιήθηκε και φέτος από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Αθλητισμού στο θερινό θεατράκι του Δήμου το οποίο κυριολεκτικά κατακλύστηκε από μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και    δημότες.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 12 σχολικά μουσικά σχήματα που απαρτίζονταν από 112 μαθητές που με την μουσική τους πλημμύρισαν το θερινό θεατράκι με ήχους από παραδοσιακή, έντεχνη, λαϊκή, σύγχρονη, jazz, pop, Rnb και ροκ μουσική.

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ  την Πέμπτη 23 Ιουνίου, ενώ η Αντιδήμαρχος Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου καλωσόρισε τα μαθητικά μουσικά σχήματα και το κοινό στην μεγάλη αυτή καλοκαιρινή γιορτή των μαθητών.

Το school Music Festival που αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη μιας και διοργανώθηκε για 6η συνεχή χρονιά έχει ως στόχο να αναδείξει το μουσικό δυναμικό των σχολείων και να δώσει την ευκαιρία στους νέους καλλιτέχνες να ξεχωρίσουν και να διακριθούν. 24-6-16 music school 5.jpg

Ο Δήμαρχος Σερρών και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού ευχαριστούν θερμά την Καλλιτεχνική Επιτροπή και συγκεκριμένα την καθηγήτρια του Παν/μίου Μακεδονίας κα Βίνια Τσόπελα, τον καθηγητή του Κρατικού Ωδείου κ. Νικόλαο Τασόπουλο και τον καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Σερρών κ. Δημήτριο Παπαϊωακείμ που βοήθησαν να αποκτήσει το φεστιβάλ διαγωνιστικό χαρακτήρα και να συνδεθεί με τον τρόπο αυτό το μουσικό δυναμικό των σχολείων με τα Μουσικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Το 1ο βραβείο απέσπασε επάξια η "Jazz Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής", το 2ο βραβείο το σύνολο "ΡΟΥΑ ΜΑΤ" Μουσικό Σχολείο Σερρών και το 3ο βραβείο το σύνολο "ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ" Μουσικό Σχολείο Σερρών.

                                                                                                                                                       Από το γραφείο τύπου
24-6-16 music school 1.jpg24-6-16 music school 2.jpg














24-6-16 music school 3.jpg24-6-16 music school 4.jpg














24-6-16 music school 8.jpg
24-6-16 music school 7.jpg












24-6-16 music school 6.jpg


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «2ο SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL» του Δήμου Σερρών Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  21 Ιουνίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
                     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε με  επιτυχία το  «2ο SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL»  του Δήμου Σερρών

ds1.jpgΈνα μουσικό τριήμερο- γέφυρα πολιτισμών ήταν το 2ο SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL -Μουσικές του Κόσμου του Δήμου Σερρών , που πραγματοποιήθηκε και φέτος με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Σερρών και αγκαλιάστηκε θερμά από δημότες και επισκέπτες.

Στο Φεστιβάλ, που χαρακτηρίστηκε από  ποικιλία μουσικών ειδών από την περιοχή της Μεσογείου ως την μακρινή Κούβα, συμμετείχαν πέντε συνολικά μουσικά σχήματα, με γνωστούς καλλιτέχνες από Ελλάδα, Ισραήλ, Τουρκία, Γαλλία και Κούβα, που μετέφεραν στο κέντρο της πόλης μας την κουλτούρα αλλά και το κέφι και τον αέρα των χωρών τους.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κήρυξε  την έναρξη του Φεστιβάλ την Παρασκευή 17 Ιουνίου, ενώ η Αντιδήμαρχος Σοφία Μπιτζίδου- Σαρακενίδου καλωσόρισε μουσικούς και κοινό στην μεγάλη μουσική γιορτή της πόλης, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Κυριακής 19 Ιουνίου.ds2.jpg

Το  SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL αποτελεί πλέον θεσμό, και μάλιστα όχι μόνο για την πόλη και  το Δήμο μας. Η προβολή του από ελληνικές και διεθνείς φεστιβαλικές ιστοσελίδες αλλά και η καθημερινή φιλοξενία των μουσικών του δραστηριοτήτων από ΜΜΕ της χώρας, μας χαροποιεί και μας ενθαρρύνει για την συνέχιση και τον εμπλουτισμό  του.

Ο Δήμαρχος Σερρών και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, απευθύνουν θερμές ευχαριστίες σε όσους συνετέλεσαν με τον επαγγελματισμό τους στην άψογη διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Ξεχωριστές ευχαριστίες: στους εξαιρετικούς μουσικούς των συγκροτημάτων που συμμετείχαν, στο θερμό κοινό που καταχειροκρότησε τα σχήματα, χόρεψε και διασκέδασε, στους άξιους χορηγούς της διοργάνωσης που πρόθυμα στήριξαν την πρωτοβουλία αναγνωρίζοντας την αξία της, αλλά και στους εθελοντές που για μία ακόμη φορά στάθηκαν στο πλευρό του Φεστιβάλ.

Ανανεώνουμε το ραντεβού της πόλης με τις Μουσικές του Κόσμου, για του χρόνου. Καλό καλοκαίρι!
Από το Γραφείο Τύπου.

afisa_final wmfestival-new-jun16.jpg
ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ SCHOOL MUSIC FESTIVAL ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  21 Ιουνίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ SCHOOL MUSIC FESTIVAL ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
Στο Θερινό Θεατράκι
23 Ιουνίου 2016

21-6-16 smf.jpgΞεκινάει το Σχολικό Μουσικό Φεστιβάλ του Δήμου Σερρών στο θερινό θεατράκι του κεντρικού πάρκου του Δήμου Σερρών,την Πέμπτη στις 23-6-2016 στις 8.00μμ.

Για έκτη συνεχή χρονιά η Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Αθλητισμού διοργανώνει το Μουσικό Σχολικό Φεστιβάλ το οποίο  θα φιλοξενήσει 12 σχολικά μουσικά συγκροτήματα που απαρτίζονται από 112 μαθητές που ασχολούνται με την μουσική, για να εκφράσουν τις μουσικές ευαισθησίες τους και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και η υπεύθυνη της διοργάνωσης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Δια Βίου Μάθησης, κ. Σοφία Μπιτζίδου - Σαρακενίδου, σε συνέντευξη που παραχώρησαν την Τρίτη 21-6-2016 κάλεσαν όλους τους Σερραίους να παρακολουθήσουν, να στηρίξουν και να αγκαλιάσουν την εκδήλωση αυτή που γίνεται για τους μαθητές και η οποία φέτος αποκτά διαγωνιστικό χαρακτήρα.21-6-16 smf 3.jpg

«Μία ακόμη καλοκαιρινή γιορτή του Δήμου μας υλοποιείται, είπε ο κ. Αγγελίδης, και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Σερρών  θεσμοθέτησε και υλοποιεί κάθε χρόνο φεστιβάλ και εκδήλώσεις, δίνοντας την δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να εκφράσουν την χαρά και την αγάπη τους για την μουσική , τον χορό και τις τέχνες.

Το "School Music Festival",  είναι μια μουσική γιορτή για μαθητές, για  νέους με ορμή, κέφι και πάθος. Είναι μια  αγαπημένη εκδήλωση των παιδιών,  οι νεαροί μαθητές θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους  θα εκφραστούν μέσα από την μουσική αποχαιρετώντας το σχολείο και γιορτάζοντας τον ερχομό του καλοκαιριού» ανέφερε ο κ Αγγελίδης.

Στον θεσμό του "School Music Festival", φέτος συμμετέχουν σχολικά μουσικά γκρουπ  αλλά και Μουσικά Σχολεία. Η συμμετοχή 21-6-16 smf 1.jpgτων παιδιών είναι από σχολεία του Νομού μας και γειτονικών Νομών.

Μία υπέροχη μουσική βραδιά γεμάτη ήχους από έντεχνη, λαϊκή ελληνική, ροκ, τζαζ και σύγχρονη μουσική και ένα πλούσιο πρόγραμμα με ένα ιδιαίτερα ανεβασμένο καλλιτεχνικό επίπεδο μας περιμένει. 21-6-16 smf 2.jpg

«Στόχος μας είναι η ανάδειξη και η σύνδεση του μουσικού δυναμικού των σχολείων με τα Μουσικά Ιδρύματα της χώρας μας. Για το λόγο αυτό φέτος για πρώτη φορά ο θεσμός του σχολικού μουσικού φεστιβάλ αποκτά διαγωνιστικό χαρακτήρα. H καλλιτεχνική επιτροπή  απαρτίζεται από έγκριτους μουσικούς καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Κρατικό Ωδείο και από το Μουσικό Σχολείο Σερρών», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Μπιτζίδου.

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή αποτελείται από  καθηγητές όπως η κα Βίνια Τσόπελα, Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο "Οργανική Μουσική Εκτέλεση, Πιάνο" του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τον κ. Τασόπουλο Νικόλαο Καθηγητή Πιάνου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και  τον κ. Παπαιωακείμ Δημήτριο, Μουσικό (Κλαρινέτο) του Μουσικού Σχολείου Σερρών.

Θα δοθούν 3 βραβεία στα καλύτερα εμφανιζόμενα σχήματα, με κριτήρια την  ποιότητα, την πρωτοτυπία και την σκηνική παρουσία.

Οι τυχεροί της βραδιάς θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και σε φεστιβάλ του Δήμου Σερρών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ                                            

Α/Α

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΤΟ"SCHOOL MUSIC FESTIVAL"

1

"DARK EMOTIONS",  ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ   

2

"ΤΑ ΜΑΝΤΕΛΑΚΙΑ",  2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ 

3

"TOWN BAND",  5ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ 

4

"ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ",  ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

5

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΡΡΡΩΝ

6

"ΡΟΥΑ ΜΑΤ",  ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ 

7

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

8

ΤΖΑΖ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 

9

"RED VELVET",  ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ 

10

"ΓΑΡΟΠΟΥΛΙΑ",  4ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

11

"CRVX",  4ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

12

"ΑΜΑΝ-ΑΜΙΝ",  4ο ΕΠΑΛ - ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΕΡΡΩΝ 

Από το Γραφείο Τύπου
Το SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL του Δήμου Σερρών ξεκινάει την Παρασκευή 17-6-2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  14 Ιουνίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL του Δήμου Σερρών
ξεκινάει την  Παρασκευή 17-6-2016, στην πλατεία Κρονίου.


serres world music festival.jpgTο 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ του Δήμου Σερρών  ,  ξεκινάει το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουνίου στην πλατεία Κρονίου. .

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Σοφία Μπιτζίδου την Τρίτη 14-6-2016 παρουσιάζοντας  τις εκδηλώσεις του 2ου SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL του Δήμου Σερρών, στις 17-19/6/2016 στην πλατεία Κρονίου.

Ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στο φεστιβάλ λέγοντας ότι «ο Δήμος Σερρών μέσω της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού έχει θεσμοθετήσει και υλοποιεί σημαντικές πολιτιστικές διοργανώσεις μέσα στον Ιούνιο, πλαισιώνοντας έτσι την κεντρική επέτειο απελευθέρωσης των Σερρών που γιορτάζουμε στις 29 του μήνα, αλλά και θέλοντας να αναδείξει  τον Ιούνιο σε μήνα Πολιτισμού και Δημιουργίας.

Στόχος της Δημοτικής μας Αρχής, είναι να καταστήσουμε την πόλη μας επίκεντρο δημιουργικών, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων και εκδηλώσεων, ωφέλιμων και θελκτικών για τους συνδημότες, τη νέα γενιά αλλά και τους επισκέπτες μας», σημείωσε ο Δήμαρχος.

«Είναι λοιπόν αυτό το Φεστιβάλ, είπε ο κ. Αγγελίδης, η πόρτα που ανοίξαμε στον Κόσμο της Μουσικής παράδοσης χωρών μακρινών ή κοντινότερων, είναι "η πίστα από φώσφορο" πάνω στην οποία ο πολιτισμός της χώρας μας αγκαλιάζεται με την ομορφιά των άλλων πολιτισμών, για να γεννηθεί κέφι, χαρά και συναδέλφωση».afisa_final wmfestival-new-jun16.jpg

Φέτος λοιπόν με το 2o Φεστιβάλ των Μουσικών του Κόσμου, ενθαρρύνουμε και

την τοπική πολιτιστική και δημιουργική δραστηριότητα αφού δίνεται βήμα και σε τοπικά μουσικά σχήματα, κρατώντας φυσικά τον κύριο χαρακτήρα της διοργάνωσης που συνδέεται δομικά  με τον παγκόσμιο πολιτισμό, με τους άλλους λαούς και την κουλτούρα τους.

Για το πρόγραμμα και όλες τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες του σημαντικού αυτού Μουσικού γεγονότος, μίλησε η υπεύθυνη Αντιδήμαρχος κ. Σοφία Μπιτζίδου η οποία έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης.

«Ο σκοπός μας φέτος, είπε η κ.Μπιτζίδου, ήταν να εμπλουτίσουμε και να ενισχύσουμε τον θεσμό αυτό, από τη μιά κρατώντας τον διεθνή του χαρακτήρα κι από την άλλη προσθέτοντας τοπικά στοιχεία και δημιουργούς.

Η επιχορήγηση του Δήμου, συνδυάστηκε με χορηγίες άξιων επαγγελματιών των Σερρών αλλά και μεγάλων Οργανισμών, που αναγνώρισαν την αξία των δράσεών μας, εμπιστεύτηκαν τον τρόπο που λειτουργούμε και επιβράβευσαν τις ιδέες μας, προσφέροντας ποσά που μας βοήθησαν σημαντικά,  και φυσικά η ανταπόκρισή τους μας τιμά ιδιαίτερα. Γι' αυτό και τους ευχαριστούμε θερμά.

Θα έχουμε μουσικά σχήματα από Ελλάδα, Τουρκία,Ισραήλ  και  Κούβα.

Πρόκειται για αναγνωρισμένους διεθνώς καλλιτέχνες, με συναυλίες , δισκογραφία και εμφανίσεις σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η μουσική είναι δίαυλος επικοινωνίας και  δρόμος συναδέλφωσης. Γλώσσα παγκόσμια και εκπαιδευτικό εργαλείο, που κουβαλάει τον πολιτισμό του συνθέτη της και την κουλτούρα της καταγωγής της».

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL


17-6-2016
21.00 JAZZistas
21.30 Πέννυ Μπαλτατζή και οι Στάρς του Παναμά

18-6-2016
21.00 Arkoudos Band
21.30 Light in Babylon

19-6-2016
21.30 La Cucaracha

pdf πρόγραμμα εκδηλώσεων 7.16 Mb
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  14 Ιουνίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
          ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
         ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

14-6-16 basket.pngΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το  Πρωτάθλημα μπάσκετ εργαζομένων και Ανέργων του Δήμου Σερρών.

Την Κυριακή 8-6-2016 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ομόνοιας διεξήχθη ο τελικός για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας 2016. Το Παν Μάρκετ νίκησε στον τελικό τον Δικηγορικό Σύλλογο και κέρδισε το τρόπαιο  για το 2016.

Ένα πρωτάθλημα που έχει γίνει θεσμός αφού πραγματοποιείται εδώ και 21 χρόνια. Το φετινό πρωτάθλημα τα είχε όλα. Θέαμα, συγκινήσεις, συγκλονιστικά παιχνίδια και δυνατές μονομαχίες μέχρι... παρεξηγήσεως. Για οχτώ μήνες περισσότεροι από 250 αθλητές  του τουρνουά, ηλικίας από 38 έως 62 ετών, τα έδωσαν όλα.

Ο Δήμαρχος Σερρών  παρακολούθησε τους αγώνες των τελικών και παραβρέθηκε στις βραβεύσεις συμμετέχοντας στην εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν αθλητές και θεατές.

Το Πρωτάθλημα μπάσκετ εργαζομένων και Ανέργων του Δήμου Σερρών διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου, υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό της Αντιδημάρχου Σοφίας Μπιτζίδου.

Ψυχή της διοργάνωσης με τεράστια εμπειρία ο Νίκος Ιλανίδης, κατόρθωσε το Πρωτάθλημα των εργαζομένων να αποκτήσει φήμη σε όλη την Ελλάδα.

Τα σχέδια για την επόμενη χρονιά είναι ακόμη πιό εντυπωσιακά και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Από το Γραφείο Τύπου
14-6-16 basket 1.png
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Eco Festival του Δήμου Σερρών Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες 13 Ιουνίου 2016    
 ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Eco Festival του Δήμου Σερρών

eco festivall.jpgΓια 5η συνεχή φορά το Eco Festival του Δήμου Σερρών, το οποίο διοργανώνεται όπως κάθε χρόνο από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Αθλητισμού και το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Σερρών, πιστό στο ραντεβού του με τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος άνοιξε  "τις πύλες" του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά και υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους στις 4ήμερες εκδηλώσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας.

Τη φετινή χρονιά πλαισίωσαν υπό την αιγίδα τους ταυτόχρονα το Υπ. Παιδείας - Έρευνας και θρησκευμάτων και το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επίσης, εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή εβδομάδα αειφόρου ανάπτυξης 2016 και φυσικά στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP/WED 2016).

Την 1η ημέρα, Κυριακή 5 Ιουνίου, "Το κυνήγι του κρυμμένου  θησαυρού", ο εθελοντικός καθαρισμός και η ποδηλατοδρομία  με σύνθημα "Δε ρυπαίνω το περιβάλλον - Πηγαίνω με ποδήλατο στο Eco Festival" έδωσαν ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία της ανταπόκρισης και της συμμετοχής των συμπολιτών μας στο όλο εγχείρημα.

Τις υπόλοιπες ημέρες από 6 έως και 8 Ιουνίου το πλούσιο πρόγραμμα και οι ποικίλες δράσεις μας προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Τα πρωινά των δύο πρώτων ημερών επισκέφτηκαν το φεστιβάλ περίπου 1200 μαθητές της Πρωτοβάθμιας  Εκπ/σης ενώ την τρίτη ημέρα δυστυχώς λόγω κακοκαιρίας αναβλήθηκαν οι επισκέψεις των σχολείων. Ωστόσο,  τα απογεύματα, όλες οι προγραμματισμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά με ικανοποιητική προσέλευση κοινού (περίπου 500 επισκέπτες  ανά ημέρα). 

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ διεξήχθη διαγωνισμός για την καλύτερη σχολική δράση και η Επιτροπή Αξιολόγησης κρίνοντας μέσα από επτά συμμετοχές τις εργασίες και τα θέματα που παρουσιάστηκαν, τα οποία ήταν όλα αξιόλογα, με κριτήρια την εικαστικότητα, το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, την επανάχρηση υλικών, την δημιουργικότητα, την πολυπλοκότητα, την καινοτομία, ξεχώρισε τις παρακάτω τρεις δράσεις:
eco festival 4.jpg
1ο Βραβείο: στους μαθητές/τριες της Γ'1 τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών για τη δράση "Έκθεση και Κατασκευή Τρισδιάστατων Φράκταλ" με έπαθλο εκδρομή στο ΚΠΕ Ποροϊων.

2ο Βραβείο: στους μαθητές / τριες των Νηπιαγωγείων Ροδόπολης και Κάτω Ποροϊων με τη μουσικοθεατρική παράσταση "Οι σωματοφύλακες της Γης", με έπαθλο ένα βιντεοπροβολέα για σχολική χρήση.

3ο Βραβείο: στους μαθητές/τριες της Ε'1 και Ε'2 τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών για τη δράση "Ανακύκλωση παιχνιδιών" με έπαθλο έναν βιντεοπροβολέα για σχολική χρήση.

Η δαπάνη των τριών επάθλων καλύπτεται από την  Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Αθλητισμού.

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου και ώρα 10:30 π.μ. στο κινηματοθέατρο "Αστέρια" πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του  ECO FESTIVAL, με την απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής (περίπου 200 στον αριθμό) και ευχαριστιών περίπου (30 στον αριθμό) προς όλους τους συμμετέχοντες φορείς, εθελοντές και χορηγούς που στήριξαν για άλλη μια φορά αυτόν τον ΘΕΣΜΟ και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη μεγάλη αποδοχή που λαμβάνει απ' όλους τους φορείς και πολίτες.

Εκεί, έγινε και η κλήρωση μεταξύ των σχολικών τάξεων που επισκέφτηκαν το ECO FESTIVAL και η τυχερή σχολική ΣΤ' τάξη  του 18ου Δ.Σ. Σερρών κέρδισε τη μονοήμερη εκδρομή στο Άγκιστρο του Δήμου Σιντικής. Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. - Άγκιστρο Δράση θα αναλάβει να ψυχαγωγήσει τους μαθητές με δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού.  Η δαπάνη μεταφοράς των μαθητών καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την  Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Αθλητισμού. 

Τελικά, κρατώντας ως ενθύμια τα χαμόγελα των παιδιών, τις ευφάνταστες δημιουργίες τους και τους 9 "διαφορετικούς" κάδους ανακύκλωσης αποβλήτων συσκευασίας που από σήμερα θα ομορφαίνουν την πόλη μας, τη θετική ανταπόκριση και στήριξη όλων, παλιών και καινούριων φίλων, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το έτος 2017 με ένα ακόμη Eco FESTIVAL για το περιβάλλον και την προστασία του!     

Από το Γραφείο Τύπου
eco festival.jpgeco festival 1.jpg















eco festival 2.jpgeco festival 3.jpg
ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ECO FESTIVAL ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  1 Ιουνίου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ECO FESTIVAL ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
« Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΕΡΓΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΗΜΟ»

1-6-16 eco festival.jpgΜε θέμα την έναρξη του οικολογικού θεσμού «ECO FESTIVAL» που διοργανώνεται από το Δήμο Σερρών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 01 Ιουνίου 2016 ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Μπιτζίδου - Σαρακενίδου  Σοφία, ο εκπρόσωπος τύπου του Δήμου Σερρών κ Στεργίου Νικόλαος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ξενοφών Παπασταμόπουλος.

Κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη την 5η Ιουνίου γιορτάζεται με δράσεις η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με σκοπό την υπενθύμιση ότι η ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Όταν μιλούμε για το περιβάλλον μιλούμε για την ποιότητα της ζωής, για την ίδια τη ζωή.

Για το λόγο αυτό επεσήμανε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο Δήμος Σερρών και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνουν εκδηλώσεις προκειμένου να εκφράσουν και να δημοσιοποιήσουν την προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος Σερρών στην πολυσήμαντη έννοια του περιβάλλοντος.

Η Δημοτική Αρχή, τόνισε ο κ. Αγγελίδης από το 2011 μέχρι τώρα απέδειξε ότι την προτεραιότητα της στο περιβάλλον την κάνει πράξη με έργα, παρεμβάσεις και δράσεις που στόχο έχουν έναν καθαρό και πράσινο Δήμο. Εξάλλου γιά την περιβαλλοντική του επίδοση ο Δήμος Σερρών τιμήθηκε με το Α' Βραβείο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Σερρών πραγματοποίησε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και χρησιμοποίησε ήπιες μορφές ενέργειας σε δημοτικά κτίρια όπως στα Δημοτικά σχολεία 5ο και 20ο , στο κλειστό Γυμναστήριο, στο κολυμβητήριο, στο Δημαρχείο, και τοποθέτησε φωτοβολταικά στις στέγες 32 σχολικών κτιρίων. Υλοποιεί τις βιοκλιματικές αναπλάσεις και άλλες αναπλάσεις, όπως πεζοδρομήσεις.

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο καθαρό περιβάλλον, αποκατέστησε 3 ΧΑΔΑ (Κωνσταντινάτου, Προβατά, Άνω Βροντού), προμηθεύτηκε 2 απορριμματοφόρα, 400 κάδους ανακύκλωσης, 150 κάδους κομποστοποίησης, 150 κάδους σύμμεικτων απορριμμάτων, ενώ παρέδωσε 150 μικρούς κάδους απορριμμάτων σε 150 μονοκατοικίες, με στόχο την εξαφάνιση των κάδων απορριμμάτων από τους δρόμους.  Λειτουργεί το πρώτο άτυπο πράσινο σημείο. Αποφασίσθηκε επίσης η προμήθεια ακόμη 300 μικρών κάδων που θα διανεμηθούν σε μονοκατοικίες και η αγορά πέντε απορριμματοφόρων.

Θεσμοθέτησε και υλοποιείται  με μεγάλη επιτυχία ο οικολογικός θεσμός «ECO FESTIVAL».

Τέλος ο Δήμαρχος συνεχάρη την Αντιδήμαρχο κ. Μπιτζίδου Σοφία που είναι η ψυχή του θεσμού, όπως επίσης έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που συμμετέχουν, στους μαθητές, εκπαιδευτικούς, εθελοντές κλπ.

Τον λόγο έλαβε η κ. Σοφία Μπιτζίδου η οποία αναφέρθηκε στα παρακάτω;

«Το ECO FESTIVAL τελεί υπό τις Αιγίδες του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το οικολογικό φεστιβάλ του Δήμου Σερρών (συμμετέχουν όλες οι δομές και οι επιχειρήσεις του Δήμου Σερρών) πρωταγωνιστεί με την συμμετοχή 60 περίπου φορέων που δραστηριοποιούνται σε περιβαλλοντικά θέματα.  Με γνώμονα την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των μικρών και μεγάλων επισκεπτών κατά την διάρκεια  των τετραήμερων εκδηλώσεων, το Εco Festival ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, με δράσεις όπως πικ - νικ στην φύση, εθελοντικός καθαρισμός του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά και ποδηλατοδρομία.

Από τις 6 μέχρι και 8 Ιουνίου θα γίνουν προγραμματισμένες επισκέψεις το πρωί  από σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το απόγευμα θα υλοποιηθούν δράσεις και θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Να  ευχαριστήσουμε θερμά για την αγαστή συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια  τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των σχολείων, τους  δασκάλους και καθηγητές που πρωτοστατούν σε περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την καλλιέργεια οικολογικής παιδείας  των μικρών και μεγαλύτερων μαθητών. Με την συνδρομή τους θα πραγματοποιηθεί το μοναδικό διαδραστικό οικολογικό φεστιβάλ σε όλη την  Ελλάδα το οποίο ανακοινώνεται και σε site   του εξωτερικού. (Έχει ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή  Εβδομάδα Αειφόρου Ανάπτυξης).

Επίσης να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες φορείς, τους υποστηρικτές της διοργάνωσης, όλους τους εθελοντές και χορηγούς οι οποίοι έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην υλοποίηση του προγράμματος του Φεστιβάλ.

Επίσης για το φετινό ECO FESTIVAL έχει συσταθεί επιτροπή αξιολόγησης για την ανάδειξη καλύτερων περιβαλλοντικών δράσεων των συμμετεχόντων σχολείων και θα δοθούν πλούσια δώρα. Οι απονομές των βεβαιώσεων συμμετοχής και οι βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν στις 10 Ιουνίου στο θέατρο Αστέρια».

Επισυνάπτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων στις 5-6-7-8 Ιουνίου 2016.

Από το Γραφείο Τύπου
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ «ΔΗΠΕΘΕ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ» Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  24 Μαΐου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ «ΔΗΠΕΘΕ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ, ΕΝΟΨΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ ΣΟΦΙΑΣ ΜΠΙΤΖΙΔΟΥ

dipeue egnatia 1.jpgΤον Δήμο Σερρών επισκέφτηκαν οι πέντε Πρόεδροι των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κομοτηνής, και  Κοζάνης στις 20 και 21 Μαΐου 2016, ενόψει και της Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια.

Είναι η τρίτη κατά σειρά συνάντηση των Προέδρων των έξι  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Με την πρώτη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα τον Σεπτέμβριο του 2015 και με την δεύτερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 στην Βέροια ολοκληρώθηκε και υπογράφηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας των έξι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ με το διακριτό όνομα «Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Εγνατίας Οδού». Η συνεργασία αυτή εδραιώνεται και με σταθερά βήματα προχώρησε στην τρίτη συνάντηση στις Σέρρες και  αποφασίστηκε η τέταρτη συνάντηση  στα Ιωάννινα τον μήνα Σεπτέμβριο όπου θα οριστικοποιηθεί και το τελικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί σαν από κοινού δράσεις για την θεατρική περίοδο Σεπτέμβριο 2016 - Ιούνιος 2017.
dipeue egnatia.jpg
Την πρώτη  ημέρα της επίσκεψης Παρασκευή  20/5 η Πρόεδρος  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών ξενάγησε τους φιλοξενούμενους Προέδρους και τους δημοσιογράφους οι οποίοι συνόδευαν τους Προέδρους των έξι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ από τις αντίστοιχες πόλεις, σε αξιοθέατα της πόλης των Σερρών όπως ο Αη Γιάννης, η κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, Ακρόπολη των Σερρών- Κουλάς .

Επίσης επισκέφτηκαν τα Μουσεία Τζιντιρλή τζαμί και «Μπεζεστένι Σερρών» στέγη του Αρχαιολογικού Μουσείου Σερρών όπου η υποδοχή έγινε από την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών κα Μάλαμα Πηνελόπη. Το απόγευμα παρακολούθησαν την πανηγυρική έναρξη της Πανεπιστημιάδας με το συγκρότημα κρουστών και την πρώτη θεατρική παράσταση.

Την δεύτερη ημέρα Σάββατο 21/5, συναντήθηκαν και  συζήτησαν την επικείμενη μελλοντική συνεργασίας μεταξύ τους, καταθέτοντας προτάσεις και θέτοντας στόχους.

Τα θέματα που απασχόλησαν στην ημερήσια διάταξη την δεύτερη ημέρα της επίσκεψης ήταν:

1ο η συγκρότηση Επιτελικής Εποπτικής Επιτροπής με αρμοδιότητα την λήψη αποφάσεων και τη χάραξη κατευθύνσεων  και η σύσταση της Συντονιστικής Εποπτικής Επιτροπής η οποία αναλαμβάνει την ευθύνη εξειδίκευσης και παρακολούθησης της υλοποίησης των δράσεων, προκειμένου να προχωρήσει η συνεργασία των  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Εγνατίας Οδού.

2ο θέμα ο τρόπος σύνταξης και λειτουργίας των εργασιών των επιτροπών και

3ο θέμα έγινε η κατάθεση προτάσεων και μεθόδων συνεργασίας και ο τρόπος υλοποίησης τους.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών μέσω των εκπροσώπων του, της Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, αντιμετωπίζουν θετικά την προκύπτουσα συνεργασία, μέσω της οποίας δύναται να προκύψουν μεγάλες θεατρικές παραγωγές, η διάχυση των καλών πρακτικών μεταξύ τους, η ένταξή τους σε Ευρωπαϊκά προγράμματα.
dipeue egnatia 2.jpgdipeue egnatia 3.jpg














dipeue egnatia 4.jpgΕίναι γεγονός ότι η λειτουργία των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ οφείλεται στην προαίρεση της εκάστοτε δημοτικής αρχής , λόγω της μεγάλης οικονομικής επιχορήγησης με την οποία τα χρηματοδοτεί. Πρώτο μέλημά μας είναι η διεκδίκηση μεγαλύτερης χρηματοδότησης από το Κράτος, για να συνεχίσουν να προσφέρουν πολιτισμό και δημιουργικότητα στις τοπικές κοινωνίες, να απασχολούν και να αναδεικνύουν το ντόπιο καλλιτεχνικό  δυναμικό, να ενισχύουν την αποκέντρωση ενδυναμώνοντας την περιφέρεια με προσφορά εργασίας.

Στη συνέχεια τους Προέδρους των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ υποδέχθηκε  στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο οποίος δήλωσε υποστηρικτής της αξιέπαινης πρωτοβουλίας τους.

  Από το Γραφείο Τύπου
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 στις Σέρρες. Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                Σέρρες 23 Μαΐου 2016

ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 στις Σέρρες. Μία διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Σερρών. Περισσότερα από 800 παιδιά αγωνίστηκαν την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 και αν ο καιρός το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 το επέτρεπε τότε ο αριθμός βάση αιτήσεων συμμετοχής θα ήταν σχεδόν διπλάσιος. Τα παιδιά χάρηκαν παίζοντας μπάσκετ, ενώ συμμετείχαν και σε διαγωνισμούς βολών και τρίποντων με πλούσια δώρα για τους νικητές. Τις απονομές έκανε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σοφία Μπιτζίδου, ενώ υπεύθυνοι όλης της διοργάνωσης ήταν ο κ. Νίκος Ιλανίδης και ο κ. Σπανός Παναγιώτης και διαιτητές, προπονητές και αθλητές όλων των ομάδων.

   Από το γραφείο τύπου.

3x3 1.jpg

3x3.jpg

ΔΤ για τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                               
Γραφείο Τύπου                 
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ. 2321083612                                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας γενιάς & Δια Βίου Μάθησης με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης διοργανώνουν για 21η συνεχή χρονιά, τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10 έως 17 ετών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22  Μαΐου  2016 και ώρα 9.00πμ στο πεζόδρομο της οδού Κων/νου Καραμανλή.
Πληροφορίες και εγγραφές στο γραφείο Αθλητικών εκδηλώσεων, Εθν. Αντίστασης 34 , 4ος όροφος και στο τηλέφωνο 2321068916.

Από το Γραφείο Τύπου
ΔΤ πραγματοποιήθηκε το 2ο ΑΘΛΟΡΑΜΑ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες 17 Μαΐου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Αθλητισμού  οι αθλητικές διοργανώσεις του Δήμου Σερρών, για το μεν  Σάββατο πραγματοποιήθηκε το 2ο ΑΘΛΟΡΑΜΑ σε συνεργασία με τον Γ.Σ Σέρρες 93 και την Κυριακή το 2ο  SERRES CITY RUNNING SOLOMON.

Στο ΑΘΛΟΡΑΜΑ εκατοντάδες παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα αθλήματα του κλασικού αθλητισμού υπό την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών στίβου.

Στο SERRES CITY RUNNING SOLOMON στις δύο διαδρομές των 10 και 5 χιλιομέτρων περίπου 350 δρομείς απόλαυσαν τις όμορφες διαδρομές μέσα από μονοπάτια μέσα στην φύση και ιστορικά σημεία των Σερρών.

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος  Αγγελίδης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Σοφία Μπιτζίδου ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες και όλους αυτούς που βοήθησαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και καλούν όλους τους Σερραίους να είναι κοντά και στις υπόλοιπες μεγάλες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν  και θα υλοποιηθούν από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Αθλητισμού του Δήμου Σερρών.

Στο ΑΘΛΟΡΑΜΑ συμμετείχαν Γ.Σ ΣΕΡΡΕΣ 93, ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ και στο

SERRES CITY RUNNING  η τροχαία Σερρών, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δικηγορικός  Σύλλογος Σερρών, Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν.Σερρών, ΤΕΦΑΑ Σερρών και το Expert sport.

Από το Γραφείο Τύπου
ΑΘΛΟΡΑΜΑ      (Σάββατο 14 Μαίου )
17-5-16 athlorama.jpg

















SERRES CITY RUNNING SOLOMON (Κυριακή 15 Μαίου)
17-5-16 athlorama2.jpg
17-5-16 athlorama.jpg

Έναρξη της 12ης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 13 Μαΐου 2016
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου
Έναρξη της 12ης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου
στις 20 Μαΐου 2016
Πέτρος Αγγελίδης - Δήμαρχος Σερρών:
«Είναι η γιορτή του Θεάτρου και της νεολαίας»

13-5-16 panepistimiada 2016.jpgΗ 12η Διεθνής Πανεπιστημιάδα Θεάτρου ανοίγει τις πύλες της, στις 20 Μαΐου 2016.

Θεατρικά σχήματα από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου θα συναντηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια παρουσιάζοντας  τις επιλογές τους.

Την έναρξη της 12ης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου και το πρόγραμμα των παραστάσεων, παρουσίασαν με συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ  Σοφία Μπιτζίδου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Παναγιώτης Μέντης την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016.

Ο κ. Αγγελίδης αναφερόμενος στην Πανεπιστημιάδα είπε ότι: «Η 12η Διεθνής Πανεπιστημιάδα Θεάτρου ανοίγει τις πύλες της ,στις 20 Μαΐου 2016, στα Αστέρια.

Η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου είναι μια γιορτή του Θεάτρου και της νεολαίας. Στη γιορτή αυτή καταθέτουν το μεράκι τους και την αγάπη τους για τη θεατρική τέχνη φοιτητές από Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Τα τελευταία πέντε χρόνια από το έτος 2011 έως και το έτος 2015 η Πανεπιστημιάδα πραγματοποιούνταν μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, το οποίο ολοκληρώθηκε και δεν θα συνεχιστεί. Όμως η Δημοτική Αρχή συνεχίζει  την Πανεπιστημιάδα με χρήματα του Δήμου και για το σκοπό αυτό διαθέσαμε για το έτος 2016 το ποσό των 50.000€.

Παρά την οικονομική κρίση που διανύουμε, τόνισε ο κ. Αγγελίδης, αξίζει να διαθέσουμε χρήματα για τον πολιτισμό και να σταθούμε δίπλα στους νέους, ακούγοντάς τους, σε όσα έχουν να μας πουν μέσα από τα θεατρικά έργα που διάλεξαν. Τις αλλαγές και τις ελπίδες μόνο από τις γενιές που έρχονται μπορούμε να τις περιμένουμε».

Παίρνοντας το λόγο, η κ. Μπιτζίδου είπε μεταξύ των άλλων, ότι η Διεθνής Πανεπαστημιάδα Θεάτρου αποτελεί πλέον ένα θεσμό πολιτισμού για τον Δήμο Σερρών και ότι το θέατρο στις Σέρρες ανοίγει τις πόρτες του  στις καινούργιες γενιές, στις ανοιχτές καρδιές, που υπερασπίζονται διαχρονικές αξίες που δεν σβήνουν ποτέ.

Ενώ ο κ. Μέντης , αφού παρουσίασε το πρόγραμμα της Πανεπιστημιάδας, αναφέρθηκε και αυτός στους νέους λέγοντας, ότι η Ελπίδα μόνο από τους νέους υπάρχει περίπτωση να ξαναγεννηθεί. Ας δώσουμε λοιπόν τον λόγο στα νιάτα που μαθαίνουν, που αισθάνονται, που δημιουργούν, που είναι έτοιμα να ανατρέψουν και να προτείνουν, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μέντης.

Ακολουθείτο πρόγραμμα των παραστάσεων της 12ης Πανεπιστημιάδας .

doc πρόγραμμα των παραστάσεων της 12ης Πανεπιστημιάδας 42.00 Kb

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

a5flyer-panepistimiada2016-cmyk-1.jpg 
a5flyer-panepistimiada2016-cmyk-2.jpg
ΔΤ για ΑΘΛΟΡΑΜΑ 2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 11 Μαίου 2016
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΛΟΡΑΜΑ (14 Μαίου 2016)
      
Το Σάββατο 14 Μαίου 2016 και ώρα 10.30πμ - 13.00μμ, κατά μήκος του πεζόδρομου της Κων. Καραμανλή η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τον Γ.Σ. Σέρρες ΄93 διοργανώνουν την αθλητική εκδήλωση "ΑΘΛΟΡΑΜΑ".

Πρόκειται για μια εκδήλωση με στόχο τη διάδοση του κλασσικού αθλητισμού με αγωνίσματα στίβου, χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά με τη μαζική συμμετοχή των παιδιών, με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού και τη διάδοσή τους στη νέα γενιά.

Η γιορτή αυτή του αθλητισμού απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού και του Γυμνασίου και η συμμετοχή τους είναι ελεύθερη.

  Από το Γραφείο Τύπου
Οι Σέρρες υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα του ΡΙΟ 2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                             Σέρρες 20 Απριλίου  2016
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου
Το Ολύμπιο Φως που διατρέχει την Ελλάδα θα φωτίσει και την πόλη των Σερρών, στο πλαίσιο της πορείας τoου από την αρχαία Ολυμπία έως το Ριο, όπου θα διεξαχθεί η τριακοστή πρώτη  Ολυμπιάδα της σύγχρονης εποχής.

Ο Δήμος Σερρών που προετοιμάστηκε για να υποδεχθεί την ολυμπιακή φλόγα απευθύνει πρόσκληση προς όλο το σερραϊκό λαό να βρίσκεται, το πρωί της Κυριακής,  στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να συμμετέχει στην τελετή που διοργανώθηκε από την αρμόδια Αντιδημαρχία Πολιτισμού  και Αθλητισμού. 

Η αφή της Ολυμπιακής φλόγας και η πορεία της στη χώρα μας, που γέννησε τον ολυμπισμό, αποκτά ιδιαίτερη σημασία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τώρα που η εθνική μας υπερηφάνεια δοκιμάζεται.

Η Ολυμπιακή φλόγα είναι ένα από τα σύμβολα του ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος αποδεικνύεται ακόμη μία φορά παγκόσμιος.

Το φως που χάρισε ο Απόλλωνας με τη ματιά του στο κάτοπτρο μέσα στο στάδιο της Ολυμπίας υπενθυμίζει στην ανθρωπότητα, αλλά και στους ίδιους τους Έλληνες, ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παράγει φως.

Σε μια εποχή, όχι μόνο οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως κρίσης ανθρώπινων και κοινωνικών αξιών, τα ιδανικά του Ολυμπισμού και του αθλητισμού, η ειρήνη, η συνεργασία, η ευγενής άμιλλα, η συμμετοχή, η άθληση, η φιλία, η ομόνοια και η αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών και νοοτροπιών, είναι ιδανικά που μπορούν να μας ξαναδώσουν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και το κυριότερο, τη δύναμη να αγωνιστούμε γι αυτό.

Η πορεία της φλόγας

Την ολυμπιακή φλόγα θα παραλάβει πρώτη η παγκόσμια πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης Αθανασία Τσόλα στην οδό Βενιζέλου.

Λίγα λεπτά μετά, στην οδό Ερμού, η φλόγα θα περάσει στα χέρια του ολυμπιονίκη της πάλης Απόστολου Τασκούδη, ο οποίος θα τη μεταφέρει έως την κεντρική πλατεία Ελευθερίας και θα ανάψει το βωμό που θα στηθεί εκεί.

Με το πέρας της τελετής υποδοχής, την δάδα της Ολυμπιάδας του Ρίο θα παραλάβει ο ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Ιωάννης Τσιτσάρης  που θα κατηφορίσει προς την Διον. Σολωμού και στην Πλατεία Εμπορίου έως ότου την παραδώσει στον παγκόσμιο πρωταθλητή επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απόστολο Πίγκα, τελευταίο λαμπαδηδρόμο,  μέχρι την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου η φλόγα θα επιβιβαστεί σε όχημα για τον επόμενο προορισμό της.        

Πρόγραμμα Λαμπαδηδρομίας-Τελετής Υποδοχής

11:30 π.μ.    Έναρξη Λαμπαδηδρομίας (Βενιζέλου - Ερμού-Πλατεία Ελευθερίας)

11:36 π.μ.    Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας και άναμμα του βωμού από τον Απόστολο Τασκούδη

11:37 π.μ.    Έναρξη Τελετής-Άφιξη επισήμων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής της Ολυμπιάδας «ΡΙΟ 2016».

11:38 π.μ.    Ανάκρουση Ολυμπιακού,  Βραζιλιάνικου  κι Εθνικού Ύμνου.

11:45 π.μ.    Χαιρετισμοί των Δημάρχου Σερρών και του εκπροσώπου της Οργανωτικής Επιτροπής της Ολυμπιάδας «ΡΙΟ  2016».

11:51 π.μ.    Χαιρετισμός του εκπροσώπου της Ε.Ο.Ε.

11:54 π.μ.    Ανταλλαγή δώρων.

12:00    Παραδοσιακοί χοροί .

12:06 Αφή Ολυμπιακής Φλόγας από τον Ιωάννη Τσιτσάρη  και αναχώρησή της-μέσω Πλατείας Ελευθερίας- οδού  Διον. Σολωμού - Μεγ. Αλεξάνδρου, επιβίβασή της σε αυτοκίνητο κι αναχώρηση. 
    (διάρκεια τελετής 30 λεπτά).

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
Τελετή λήξης της ΙΒ Μαθητιάδας Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
                   ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ& ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τελετή λήξης της ΙΒ  Μαθητιάδας
Ο Δήμος Σερρών διοργάνωσε την τελετή λήξης
στις 18 Απριλίου 2016 στην πλατεία Ελευθερίας

mathitiada1.jpgΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της ΙΒ' Μαθητιάδας στην πλατεία Ελευθερίας στις 18 Απριλίου 2016. Η πλατεία γέμισε από μαθητές και μαθήτριες από όλο τον κόσμο που μετείχαν στην   ΙΒ' Μαθητιάδα. Τη σημαία της Μαθητιάδας παρέλαβε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην Μαθητιάδα,  μια μεγάλη αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση που ενώνει την ελληνική μαθητιώσα νεολαία από κάθε γωνιά της πατρίδας μας αλλά και από όλο τον κόσμο και μεταλαμπαδεύει με βιωματικό τρόπο σε καθώς νέο και νέα απανταχού της γης τις πανανθρώπινες αξίες που γέννησε ο Ελληνισμός, όπως εκφράζονται μέσα από τον Ολυμπισμό, κάνοντας έτσι ενεργό πρεσβευτή του Οικουμενικού Ελληνικού Πνεύματος.

Η τελετή λήξης ολοκληρώθηκε με την παρουσιάσει θεατρικού δρώμενου καθώς και με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.


mathitiada3.jpgmathitiada.jpg
















mathitiada2.jpg
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Εκτύπωση
ΣΕΡΡΕΣ, 18-4-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε
το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Παμπαίδων-Πανκορασίδων
 στο κλειστό γυμναστήριο της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων


01.jpgΗ μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα καθώς και το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησαν τους αγώνες, ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την επιτυχή διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Πάλης Παμπαίδων-Πανκορασίδων στο κλειστό γυμναστήριο της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων του Δήμου Σερρών ,το Σάββατο 16-4-2016.

Οι αγώνες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας με τους τελικούς, από τους οποίους αναδείχθηκαν οι πρωταθλητές για το 2016.

Την επίσημη τελετή έναρξης κήρυξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης κ.  Κωσταντίνος Θάνος,  ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη   για την φιλοξενία των Πρωταθλημάτων Πάλης στις Σέρρες καθώς και για την αμέριστη βοήθεια που πρόσφερε ο Δήμος  Σερρών,  και του απέμεινε τιμητική πλακέτα.04.jpg

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης,  στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τους διοργανωτές των αγώνων και διαβεβαίωσε την Ομοσπονδία Πάλης, ότι το  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης  θα συνεχίσει να διοργανώνεται στις Σέρρες και τα επόμενα έτη, καθώς  αποτελεί πλέον θεσμό για τον Δήμο Σερρών που ξεκίνησε από το 2012.

Με το τέλος των αγώνων ξεκίνησαν οι απονομές των μεταλλίων στους νικητές, όπου ο κ. Αγγελίδης κατά την απονομή των μεταλλίων συνεχάρη τους νικητές και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στους επόμενους στόχους τους.

Στην επίσημη τελετή των αγώνων παραβρέθηκαν επίσης από τον Δήμο Σερρών, οι Αντιδήμαρχοι, Αθλητισμού και Πολιτισμού Σοφία Μπιτζίδου, Έργων Ηλίας Γκότσης, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Γάτσιος.


03.jpg07.jpg














08.jpg
05.jpg















09.jpg















ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΛΗΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες  14/4/ 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΛΗΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-4-2016
14-4-16_pali.jpg
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Παμπαίδων-Πανκορασίδων θα φιλοξενήσει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά  ο Δήμος Σερρών, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του, στο κλειστό γυμναστήριο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων , το Σάββατο 16-4-2016.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν προκειμένου να στεφθούν πρωταθλητές για τη φετινή χρονιά και να επανδρώσουν αύριο τις Εθνικές Ομάδες Πάλης από όπου θα προκύψουν οι αυριανοί ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Πάνω από 600 άτομα (αθλητές, αποστολές ομάδων, συγγενείς αθλητών, κ.α.),θα βρεθούν στην πόλη των Σερρών, κατά την διάρκεια των αγώνων.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε την Πέμπτη 14-4-2016,  ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, τόνισε οτι η δημοτική αρχή έφερε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης  το 2012, είναι η πέμπτη χρονιά που πραγματοποιείται και αποτελεί πλέον θεσμό για τον Δήμο Σερρών.

Συνεχάρη τους διοργανωτές, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές και στις αθλήτριες , κάλεσε όλους τους Σερραίους να παρακολουθήσουν τους αγώνες και δήλωσε υπερήφανος που ο Δήμος Σερρών έχει αναδειχθεί σε κέντρο σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν επίσης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Σοφία Μπιτζίδου, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε οτι ο αθλητισμός όπως και ο πολιτισμός στις Σέρρες, βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Επίσης στην συνέντευξη συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μάκης Τενεκετζής, ο Εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Στεργίου, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Χαράλαμπος Ελισιάδης καθώς και ο Προπονητής του Παλαιστικού Συλλόγου Καλών Δέντρων Χρήστος Γάτσιος.

Οι προπονητές αναφερόμενοι στους αγώνες , τόνισαν ότι είναι υψηλού επιπέδου και ότι περιμένουν   να προκύψουν οι αυριανοί πρωταθλητές που θα επανδρώσουν  τις εθνικές ομάδες των επόμενων ετών.

Να υπενθυμίσουμε οτι την συνδιοργάνωση των αγώνων ανέλαβαν ο Δήμος Σερρών , το Επιμελητήριο, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης , ο Παλαιστικός Σύλλογος Καλών Δέντρων και  ο παλαιστικός σύλλογος Διογένης Σερρών.
Η τελετή λήξης της 12ης Μαθητιάδας στο Δήμο Σερρών Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ& ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η τελετή λήξης της 12ης Μαθητιάδας στο Δήμο Σερρών

Το Ραντεβού στην Πρώτη Σερρών των μαθητών  της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια, που θα συμμετάσχουν στην 12η (ΙΒ') Μαθητιάδα  είναι στις 15-19 Απριλίου 2016

Η μεγάλη αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση που ενώνει την ελληνική μαθητιώσα νεολαία από κάθε γωνιά της πατρίδας μας αλλά και από όλο τον κόσμο, από τον Σεπτέμβριο του 2009 αποτελεί και νομοθετημένο θεσμό του Ελληνικού κράτους.

Η Μαθητιάδα ως το μοναδικό ίσως κληροδότημα της γνωστής «άϋλης κληρονομιάς των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004» σκοπό έχει να μεταλαμπαδεύσει με βιωματικό τρόπο σε κάθε ελληνόπουλο απανταχού της γης τις πανανθρώπινες αξίες που γέννησε ο ελληνισμός, όπως εκφράζονται μέσα από τον ολυμπισμό, κάνοντάς το έτσι ενεργό πρεσβευτή του οικουμενικού ελληνικού πνεύματος.

Ένα μοναδικό, παγκόσμιο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, στο οποίο αυτά τα 15 χρόνια έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 10.000 μαθητές, εκπροσωπώντας σχολεία από τους 52 νομούς της Ελλάδας και από 43 χώρες και των 5 Ηπείρων. Επίσης, για την επιτυχία της διοργάνωσης συνεισφέρουν εθελοντικά περισσότερα από 300 άτομα.

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχοντας ενεργά στις παράλληλες δράσεις της IB' Μαθητιάδας διοργανώνει την τελετή λήξης της στις 18 Απριλίου 2016 και ώρα 21.00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Με σύνθημα «αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα» η φετινή Μαθητιάδα σκοπό έχει να αναδείξει την προσωπική οντότητα και την αξία που έχει κάθε άνθρωπος.

Το πρόγραμμα της τελετής λήξης περιλαμβάνει:
  • 21.00μ.μ.  ΑΦΙΞΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
  • 21.30μ.μ.  ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ - ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤ
  • 1.31μ.μ  ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
  • 21.50μ.μ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ
  • 22.10μ.μ. ΚΗΡΥΞΗ ΛΗΞΗΣ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ-ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΩΝ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ- ΥΜΝΟΣ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ
  • 22.20μ.μ. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΗΜΑΙΩΝ
  • 22.25 μ.μ. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο Δήμος Σερρών υποδέχεται την φλόγα της Μαθητιάδας Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ& ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Σερρών υποδέχεται την φλόγα της Μαθητιάδας

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχοντας ενεργά στις παράλληλες δράσεις της IB' Μαθητιάδας υποδέχεται στις Σέρρες τη φλόγα της Μαθητιάδας.

Στo πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της IB' Μαθητιάδας για πρώτη φορά πραγματοποιεί «Λαμπαδηδρομία» εκτός της Πρώτης Σερρών του Δήμου Αμφίπολης, ως μέρος του προγράμματος «Αθήνα-Ρίο», η οποία θα οδηγήσει την μαθητική φλόγα της Μαθητιάδας σε πάνω από 55 πόλεις και χωριά της Β. Ελλάδας.

Σκοπός της λαμπαδηδρομίας είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο των μαθητών, ως προς τα ιδεώδη της Μαθητιάδας, που με σύνθημα «Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» καλεί τους μαθητές να πάρουν στα χέρια το μέλλον τους μέσα από τη δική τους προσπάθεια. Με σύνθημα «αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα» η φετινή Μαθητιάδα σκοπό έχει να αναδείξει την προσωπική οντότητα και την αξία που έχει κάθε άνθρωπος.

Η αφή της φλόγας έγινε στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων στην Πρώτη Σερρών του Δήμου Αμφίπολης το μεσημέρι της 26ης Μαρτίου και κατόπιν η φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της προς τη Δυτική Μακεδονία και σε άλλους δήμους και θα επιστρέψει στην Πρώτη Σερρών στις 15 Απριλίου, μετά από 21 ημέρες πορείας στο Βορειοελλαδικό χώρο.

Στην πόλη των Σερρών θα αφιχθεί την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 και ώρα 20:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Το πρόγραμμα υποδοχής περιλαμβάνει:
  •  8.00μ.μ.  Έναρξη Λαμπαδηδρομίας
                         Διαδρομή: Κ. Καραμανλή με Κ. Αλεξανδρίδη (αφετηρία) έως Πλατεία Ελευθερίας
  •  8.30μ.μ.  Άφιξη Φλόγας-Άναμα βωμού Μαθητιάδας στην Πλατεία Ελευθερίας                     
  •  8.35μ.μ.  Ύμνος Μαθητιάδας
  •  8.40μ.μ.  Χαιρετισμοί επισήμων
  •  8.55μ.μ.  Μουσική εκδήλωση
  •   9.20μ.μ.  Αναχώρηση φλόγας

 
Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για το 2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες 29 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών
για το 2016
Διοργανώνονται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού

29-3-16 politistikes ekdilosis.jpgΤις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για το έτος 2016, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σοφία Μπιτζίδου την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016.

Για το 2016 θα διοργανωθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

1. ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο)                                            
Πρόκειται για την εκδήλωση θεσμός, η οποία υλοποιείται από το Δήμο Σερρών εδώ και 21 χρόνια. Στην εν λόγω εκδήλωση μετέχουν συμπολίτες μας ηλικίας 25 έως 65 ετών οι οποίοι και δημιουργούν ομάδες που αγωνίζονται στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Λόγω της οικονομικής κρίσης δυστυχώς το Πρωτάθλημα μετονομάστηκε σε Πρωτάθλημα εργαζομένων και Ανέργων και απoκτά πιο επιτακτική την αναγκαιότητα πραγματοποίησης και συνέχισης της ύπαρξης του. Όλοι οι αγωνιζόμενοι  έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια οργανωμένη μορφή άθλησης για 8 μήνες με όλα τα θετικά αποτελέσματα για αυτούς Η όλη εκδήλωση πραγματοποιείτε στο Κλειστό Γυμναστήριο Ομόνοιας.

Ο τελικός του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στις 1 Ιουνίου 2016.

2. ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ (Νοέμβριος)
Πρόκειται για την παλαιότερη αθλητική εκδήλωση θεσμός του Δήμου μας με συνεχή ιστορία 31 ετών. Στην εκδήλωση συμμετέχουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών καλύπτοντας μια απόσταση από 2 έως 5 χιλιόμετρα τρέχοντας ή περπατώντας, με κεντρικό σύνθημα « ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων».

Μεσογειακό πρωτάθλημα Προσανατολισμού στον Δήμο Σερρών Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες 9 Μαρτίου 2016    
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεσογειακό πρωτάθλημα  Προσανατολισμού στον Δήμο Σερρών
με διεθνείς συμμετοχές από Νορβηγία,Ιταλία, Βουλγαρία, Σερβία, Τουρκία

9-3-16 agones.jpgΣυνέντευξη τύπου παραχώρησαν , η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Σερρών Σοφία Μπιτζίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός και ο συνεργάτης της διοργάνωσης Βασίλης Χορτομάρης, την Τετάρτη 9-3-2016, με θέμα τους αγώνες προσανατολισμού  που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας την 14η Μαρτίου 2016 (Καθαρά Δευτέρα) ώρα 19.00 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού  την πλατεία Ελευθερίας. Οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι αθλητές θα είναι και σε περιοχές του Κέντρου των Σερρών και η διάρκειά τους είναι περίπου δύο ώρες.

Πρόκειται για αγώνες που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του Μεσογειακού Πρωταθλήματος Προσανατολισμού με διεθνείς συμμετοχές, σύμφωνα με τον οποίο ο αγωνιζόμενος με βοηθήματα ένα χάρτη και μια πυξίδα πρέπει με συγκεκριμένη αφετηρία και περνώντας από καθορισμένους σταθμούς ελέγχου να επανέλθει στο σημείο εκκίνησης.

Διοργανωτές των αγώνων Προσανατολισμού (Μεσογειακό Πρωτάθλημα Προσανατολισμού) είναι οι παρακάτω φορείς:
PWT Travel (Νορβηγία)
PWT Italy  (Ιταλία)
SIVEN (Βουλγαρία)
ZMAJ adventure (Σερβία)
SIVEN (Βουλγαρία)

Οι περιοχές στις οποίες θα διεξαχθούν οι αγώνες είναι στις τοποθεσίες Σέρρες, Άγιο Πνεύμα  Σερρών και στο Σάνι Χαλκιδικής.

Οι συμμετέχοντες είναι, 100 Σκανδιναβοί, 10 Έλληνες, 40 λοιποί (Βούλγαροι, Τούρκοι κλπ).

Τέτοιες διοργανώσεις πρέπει να ενθαρρύνονται και υποστηρίζονται αφού, αφενός τονώνουν τις τοπικές οικονομίες, αφετέρου προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προφίλ της περιοχής μας.

Από το Γραφείο Τύπου
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ( Κ.Δ.Β.Μ.)
ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ/Π.Ε ΣΕΡΡΩΝ
& ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Διαβαθμιδική Συνεργασία Δήμου Σερρών & Π.Κ.Μ/Π.Ε Σερρών και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ ΣΕΡΡΩΝ στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.



doc ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΔΒΜ ΣΕΕΡΩΝ 316.00 Kb
Ευχαριστήριο για τον 31ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Δήμαρχος Σερρών Κ. Πέτρος Αγγελίδης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σερρών κ. Σοφία Μπιτζίδου, αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους αλλά και να απονείμουν τα εύσημα σε όλους όσους συμμετείχαν στον 31ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ.

Στον φετινό γύρο επετεύχθη ρεκόρ συμμετοχών όλων των εποχών ξεπερνώντας τις 1300 κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Σερραίοι αρχίζουν να υιοθετούν έναν πιο αθλητικό τρόπο ζωής κάνοντας πράξη το μήνυμα του «Γύρου της Πόλης των Σερρών» πως ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και δικαίωμα όλων.

Επίσης να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους αθλητικούς, πολιτιστικούς συλλόγους, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, μεμονωμένους πολίτες μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν ενεργά, τον συνδιοργανωτή τον ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την άρτια αθλητική διοργάνωση, καθώς την Ελληνική Αστυνομία, την Τροχαία Σερρών, το ΕΚΑΒ και τους Ραδιοερασιτέχνες για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Ευχαριστήρια στον αποκλειστικό χορηγό της εκδήλωσης την ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΕΡΡΩΝ και σε όλους τους χορηγούς επικοινωνίας που πρόβαλλαν την κορυφαία διοργάνωση του ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

Τέλος μεγάλες ευχαριστίες σε όλους τους συμπολίτες μας για την προσφορά τους σε ανθρωπιστική βοήθεια, τους συλλόγους που την συγκέντρωναν ώστε να αποσταλεί στους πρόσφυγες. Αναμφισβήτητα λοιπόν η φετινή διοργάνωση έστειλε ένα μήνυμα ανθρωπιάς προς τους συνανθρώπους μας. Ιδιαίτερη μνεία στην ομάδα αλληλεγγύης για την μεγάλη τους βοήθεια στην οργανωμένη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στους καταυλισμούς των προσφύγων. Εμείς οι Σερραίοι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά και το αποδείξαμε για μια ακόμη φορά.

Μπράβο σε όλους!
31ος ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ 16-11-15 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

31ος ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ-ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Ο Δήμος Σερρών ανακοινώνει τη διοργάνωση του
31ου Γύρου της Πόλης των Σερρών την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015
σε συνεργασία με τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας Θράκης και με σύνθημα
ΤΡΕΧΟΥΜΕ ή ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ & ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στόχος μας η προαγωγή του αθλητικού πνεύματος συνεργασίας και ιδεώδους.

Παράλληλα συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 στέλνοντας το μήνυμα συμπαράστασής μας στους συνανθρώπους μας πρόσφυγες.

Στο χώρο συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ θα είναι οι παρακάτω Σύλλογοι:

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ
ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΕΡΡΑΙΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ
ΔΗΜΟΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στους χώρους των προσφύγων αναλαμβάνει η

ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στη συνεισφορά προϊόντων συμμετέχουν όλοι οι αθλητικοί, πολιτιστικοί, ιδιωτικοί φορείς και πολίτες.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Ο γύρος της πόλης των Σερρών θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ελευθερίας (μπροστά από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)στις 11:00.

Ώρες εκκίνησης & αποστάσεις
11:30πμ - 1400μ
11:40πμ - 2500μ & 5000μ

ΧΟΡΗΓΟΣ: ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΕΡΡΩΝ


16-11-15 afisa  giros serron).jpg








16 -11-15 anakoinosi gipps serron.jpg









Εκδήλωσης "Αστροβραδιάς" (29/09/2015) Εκτύπωση

Για 9η συνεχή χρονιά και στα μέσα του Αυγούστου ο Δήμος Σερρών, η Αστροπύλη Σερρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Βρόντους διοργανώσαν την «Αστροβραδιά».
Οι φίλοι της Αστροβραδιάς βρεθήκαν στη μαγευτική τοποθεσία της Άνω Βροντούς όπου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα τριήμερο αφιερωμένο στην βιόσφαιρα της περιοχής πληροφορηθήκαν μεταξύ των άλλων, για την ποιοτική παραγωγή των τοπικών προϊόντων αλλά κυρίως παρακολούθησαν μέσα από τα μεγάλα τηλεσκοπία του Ο.Φ.Α. τον ολοκάθαρο ουρανό.

pdf Πλήρες κείμενο 812.75 Kb

Εκδήλωση με το Βελγικό χοροθέατρο Aglaja (16/9/2015) Εκτύπωση

Το βελγικό χοροθέατρο Aglaja και συγκεκριμένα η χορευτική ομάδα Aglaja Flag Ballet στα πλαίσια της περιοδείας τους σε πόλεις της Ευρώπης και της Ελλάδος επέλεξαν την πόλη μας για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους. Είχαμε τη χαρά λοιπόν στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Αντιδημαρχιας Πολιτισμού του Δήμου Σερρών να παρακολουθήσουμε μια ιδιαίτερη μορφή χορού. Πενήντα νέοι χορευτές έντυσαν τη μουσική με ένα μοναδικό show με σημαίες και πέπλα. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου στην Πλατεία Ελευθερίας με μεγάλη προσέλευση κοινού.

 

pdf Φωτογραφικό υλικό 1.77 Mb
School music festival (15/9/2015) Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

School music festival

 

01.png
02.png

Πρόκειται για εκδήλωση θεσμό, όπου μουσικά σχήματα μαθητών του Δήμου και του Νομού μας, έδωσαν παράσταση, παρουσιάζοντας κάθε σχήμα, τέσσερα τραγούδια. Ξεκινήσαμε με την συμμετοχή 7 σχολικών γκρουπ και κάθε χρόνο η συμμετοχή τους αυξάνεται.
Φέτος λοιπόν φτάσαμε να φιλοξενήσουμε 13 σχολικά γκρουπ στο θερινό θεατράκι του Δήμου Σερρών. Με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους τα σχολικά γκρουπ εκφράστηκαν μουσικά και ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους για μια ακόμη χρονιά με μεγάλη επιτυχία. Το διήμερο αυτών των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Ιουνίου.

03.png
 04.png
 05.png  06.png
 07.png  08.png
 09.png  10.png
 11.png
Το Γέλιο του Παιδιού - Το μέλλον του κόσμου (11/9/2015) Εκτύπωση

«Το Γέλιο του Παιδιού - Το μέλλον του κόσμου»


img1.jpg
img2.jpg


Ο Δήμος Σερρών με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Καπετάν Μητρούσης» διοργανώσαν από την 22η ως και την 28η Ιουνίου 2015, την δέκατη τρίτη καλλιτεχνική παιδική συνάντηση-εκδήλωση θεσμός « Το Γέλιο του Παιδιού - Το μέλλον του κόσμου». Πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον όλων, γιατί η ομάδα στόχος της δράσης είναι τα παιδιά. Φιλοξενηθήκαν ελληνικές και ξένες χορευτικές και καλλιτεχνικές αποστολές από Πολώνια και Ουκρανία οι οποίες προσέφεραν μοναδικό θέαμα και συγκίνηση σ' όλους τους συμμετέχοντες και επισκέπτες. Επίσης οι φιλοξενούμενες αποστολές έχουν ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και το θέαμα που παρουσίασαν  ήταν  μοναδικό.


img3.jpg
img4.jpg
 img5.jpg  img6.jpg
 img8.jpg  img13.jpg
 img7.jpg  img9.jpg
 img10.jpg  img11.jpg
 img12.jpg  img14.jpg


2-6-15 ΔΤ ECO FESTIVAL Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                   Σέρρες 2 Ιουνίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Ξεκινά το ECO FESTIVAL του Δήμου Σερρών

2-6-15  eco festival 2015.jpgΣυνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σοφία Μπιτζίδου καθώς καθώς και ο Διευθυντής της Α΄βαθμίας εκπαίδευσης κ. Παπασταμόπουλος Ξενοφών την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015, με θέμα τις εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, γνωστό ως ECO FESTIVAL. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα εξής:
«Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην Α΄ Διάσκεψη για το Περιβάλλον το 1972 στην Στοκχόλμη ως Παγκόσμια Ημέρα Εορτασμού του Περιβάλλοντος.
Από τότε κάθε χρόνο την ημέρα αυτή σ΄ όλον τον κόσμο γιγαντώνεται η προσπάθεια να ακουστεί η σπουδαιότητα και σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος με εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης. Επίσης, κάθε χρόνο ο εορτασμός αυτός αφορά μια διαφορετική θεματική ενότητα. Φέτος το θέμα της Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος είναι «Επτά Εκατομμύρια Όνειρα. Ένας πλανήτης. Καταναλώστε με προσοχή». Πρόκειται για μια εκστρατεία ενάντια στην αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.
Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό διοργανώνοντας εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων με τη συμμετοχή φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος. Η γιορτή αυτή, που την ονομάζουμε ECO FESTIVAL Δήμου Σερρών, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Οι φετινές δράσεις που θα υλοποιηθούν για πέμπτη συνεχή χρονιά στο πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά, διοργανώνονται από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού- Αθλητισμού του Δήμου, με υπεύθυνη για το συντονισμό την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού - Αθλητισμού - Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης κα Σοφία Μπιτζίδου - Σαρακενίδου σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπ/ση Σερρών, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Ποροϊων και το ΕΒΕ Σερρών».
Ενώ η κα Μπιτζίδου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων λέγοντας ότι:

ΔΤ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟ SERRES- WORLD MUSIC FESTIVAL - ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 15-6-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                   Σέρρες 15 Ιουνίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟ
SERRES- WORLD MUSIC FESTIVAL - ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

serres - world music festival.jpg
Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σοφία Μπιτζίδου, ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Φεστιβάλ κ. Θάνος Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μπαλίτης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, προκειμένου να παρουσιάσουν τη δημιουργία του νέου θεσμού SERRES-MUSIC FESTIVAL-MΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ο οποίος ξεκινάει από φέτοςστις 19 έως τις 22 Ιουνίου.

Ο Δήμαρχος Σερρών αναφέρθηκε στο φεστιβάλ λέγοντας ότι αποτελεί μια πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, είναι ένας νέος θεσμός που ξεκινάει η δημοτική αρχή από φέτος, με στόχο την πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης των Σερρών, την ψυχαγωγία των πολιτών αλλά και την τουριστική προβολή της πόλης μας, με ταυτόχρονη τόνωση της εμπορικής της κίνησης.

Πρόκειται για ένα πλούσιο συναυλιακό 4ήμερο, με γνωστά μουσικά σχήματα από χώρες της Μεσογείου που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 22 ιουνίου στις Σέρρες.

Είναι ένα πολιτιστικό γεγονός που συμβάλλει επίσης, στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με άλλους λαούς, δημιουργώντας γέφυρες πολιτισμού ανάμεσα στις νεολαίες και τις κοινωνίες των Μεσογειακών χωρών, με αφορμή τον μουσικό πολιτισμό και την λαϊκή τους Παράδοση .

Χωρίς κανένα απολύτως κερδοσκοπικό στόχο και χωρίς εισιτήριο, το WORLD MUSIC FESTIVAL -ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ διοργανώνεται στις Σέρρες για πρώτη φορά φέτος στην Πλατεία Ελευθερίας και στον κεντρικό Πεζόδρομο της πόλης με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο.
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ  (59 στοιχεία)
ΠΡΑΣΙΝΟΥ  (1 στοιχείο)
ΔΙΟΙΚ.- ΟΙΚΟΝ. ΛΕΙΤ. - ΗΛΕΚ. ΔΙΑΚ. & ΔΙΑΦΑΝ. (6 στοιχεία)
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (180 στοιχεία)
ΕΡΓΩΝ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ (47 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών