Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Πέμπτη 18 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Διοικητικών - Οικονομικών Λειτουργιών - Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας

Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών / ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
Ο Δήμος Σερρών σε έκθεση θρησκευτικού τουρισμού στην Λειψία Εκτύπωση
Δελτίο Τύπου
Ο Δήμος Σερρών σε έκθεση θρησκευτικού τουρισμού στην Λειψία

7-6-16 1200.jpg«Ο θρησκευτικός πλούτος, τα σημεία αναφοράς της Ελληνο-Ορθόδοξης παράδοσης και η σπουδαία ιστορική παρουσία των μοναστικών κοινοτήτων στο πέρασμα των χρόνων αποτελούν βασικά πλεονεκτήματα για το τόπο μας.

Αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα προβάλλονται, προκειμένου να επιτευχθεί η προσέλκυση επισκεπτών, κυρίως από τις ομόδοξες χώρες».

Τα παραπάνω σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, αναφερόμενος στην συμμετοχή του Δήμου στις εκδηλώσεις με τον τίτλο «Ημέρες Εκκλησιών» που πραγματοποιήθηκαν  στην Λειψία της Γερμανίας από 25 έως 29 Μαΐου με μεγάλη επιτυχία. Οι «Ημέρες των Εκκλησιών» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Γερμανίας και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

«Ο Δήμος μας» προσθέτει «στοχεύει στην αναβάθμιση του επιπέδου του θρησκευτικού τουρισμού, καθώς τα βυζαντινά μνημεία και τα παγκοσμίου φήμης σερραϊκά μοναστήρια είναι αυτά που μπορούν να προσελκύσουν ακόμη πιο πολλούς επισκέπτες - προσκυνητές».

Τέλος, να επισημανθεί ότι γι αυτό τον λόγο ο αντιδήμαρχος ενημέρωνε (και με διανομή ξενόγλωσσων εντύπων) το πλήθος των επισκεπτών που ενδιαφέρεται, όχι μόνον για θρησκευτικό, αλλά και για άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού. 
Στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων ο Δήμος Σερρών Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  26 Μαΐου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                 
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων ο Δήμος Σερρών

1200.jpgH προώθηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, η βέλτιστη οργάνωση του πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο, η σωστή διαχείριση των θεμάτων του, καθώς η προστασία, η διεκδίκηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αποτελούν την βασική επιδίωξη της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, της οποίας η ιδρυτική διακήρυξη υπεγράφη, κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής τελετής στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή της προηγούμενης εβδομάδας (20.05.2016).

Το Δήμο Σερρών εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος τόνισε ότι η Αμφικτυονία και η υπογραφή του σχετικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας αποτελεί την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί θεμάτων πολιτισμού.

Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη που υπέγραψαν οι δήμαρχοι, με  την Ίδρυση της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, μεταξύ άλλων:
- Θα ανταλλάσσεται Τεχνογνωσία.
- Θα προωθείται η συνεργασία στους Τομείς των Διεθνών Συνεργασιών-επισκέψεων, η καθιέρωση προτύπων, η υλοποίηση εκδηλώσεων, συνεδρίων, επισκέψεων, συνεργασιών με Διεθνείς Οργανισμούς.
-Θα υλοποιούνται δράσεις εδαφικής συνεργασίας μεταξύ των μελών της με ή και χωρίς την οικονομική συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Θα υπάρχει συνεργασία με Διεθνείς Αυτοδιοικητικούς και Μη Οργανισμούς και ειδικά με την UNESCO, με επιστημονικούς φορείς, ιδρύματα και με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Θα ανταλλάσσονται πληροφορίες και εμπειρίες σε θέματα πολιτισμού.
- Θα προβάλλεται και θα αξιοποιείται η Αρχαία Πολιτισμική Φιλοσοφία και Παράδοση.

Μέλη της Αμφικτυονίας είναι Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι και φορείς, ενώ την «αιγίδα» του θεσμού έχουν το υπουργείο Εσωτερικών, η Ένωση Περιφερειών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. 

Τέλος, επισημαίνεται ότι για τους Δήμους που διαθέτουν πλούσια ιστορία και σημαντική πολιτιστική παράδοση, όπως ο Δήμος Σερρών, ο πολιτισμός μπορεί να προάγει τον τουρισμό, να αναζωογονήσει την τοπική οικονομία και την σερραϊκή κοινωνία.

Από το γραφείο τύπου
Διεθνής Έκθεση στη Νις της Σερβίας Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Σέρρες  9  Μαΐου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
Διεθνής Έκθεση στη Νις της Σερβίας
Τα βλέμματα στις Σέρρες
Εντυπωσίασε το περίπτερο του Δήμου
 
Δελτίο Τύπου

nis 1.jpgΕπαφές με επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, με τουριστικούς πράκτορες, με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφους είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικήςnis 3.jpg Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης στη πόλη Νις της Σερβίας.

Να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος που εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Zoran Perisic, με τον οποίο εξέτασαν τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο πλευρών σε τουριστικό-πολιτιστικό επίπεδο.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Σερρών οργάνωσε την παρουσίασή του σε αυτόνομο περίπτερο, το οποίο συγκέντρωσε τα βλέμματα όλων των επισκεπτών και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Πέραν του δίγλωσσου (στην αγγλική και στη σερβική) προωθητικού ενημερωτικού υλικού που διανεμήθηκε, οι χιλιάδες των επισκεπτών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, πασίγνωστο-έτσι κι αλλιώς-στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Σερβίας.

nis 2.jpgΕπιπρόσθετα, πιστοποιήθηκε ακόμη μία φορά το μεγάλο ενδιαφέρον των ομόδοξων Σέρβων για τα μοναστήρια του τόπου, αλλά και τις Σέρρες, με τις οποίες είναι συνδεδεμένος ο σπουδαίος της σερβικής μεσαιωνικής ιστορίας Στέφανος Δουσάν.

Τέλος, να τονιστεί ότι ενδεικτικό του υψηλού ενδιαφέροντος και η ξεχωριστή προβολή των Σερρών με ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης (πρωτοσέλιδα εφημερίδων κ.α.), αλλά και της κρατικής τηλεόρασης.

Από το Γραφείο Τύπου
Ενημέρωση από τον Δήμο Σερρών για την Οζώδη Δερματίτιδα Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  4 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση από τον Δήμο Σερρών για την Οζώδη Δερματίτιδα

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών στο Νομό Σερρών και με στόχο την πρόληψη της μετάδοσης της ασθένειας,  ο δήμος Σερρών πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για τους κτηνοτρόφους βοοειδών του Δήμου Σερρών, την Τρίτη 26 Απριλίου 2016, στις 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΣ.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από την ΑΝΕΣΕΡ για τον τρόπο αντιμετώπισης  και την μείωση του αριθμού των εντόμων φορέων (κουνούπια) στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις με ψεκασμούς, ενώ δόθηκαν και πληροφορίες για τη δωρεάν παραλαβή του εντομοκτόνου σκευάσματος σε συνεργασία με το Τμήμα Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Παραγωγής του Δήμου Σερρών.
 
Από το Τμήμα Αγροτικής - Κτηνοτροφικής  Παραγωγής & Αλιείας




Στo 8ο International Meeting of Tourism στην Φιλιππούπολη ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες 4 Μαΐου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στo 8ο International Meeting of Tourism στην Φιλιππούπολη
ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης


4-5-16 plovdiv 2.jpg«Οι προσπάθειες για την περαιτέρω προβολή των Σερρών συνεχίζονται, καθώς σκοπός μας παραμένει η προσέλκυση τουριστών απ' ολόκληρη τη βαλκανική».

Τα παραπάνω επισήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών στο 8ο International Meeting of Tourism που πραγ4-5-16 plovdiv 1.jpgματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Να σημειωθεί ότι στην διεθνή συνάντηση συμμετείχαν φορείς και τουριστικοί πράκτορες από δώδεκα χώρες, ενώ κατά τη διάρκειά της ο κ. Γρηγοριάδης είχε προγραμματισμένες προσωπικές επαφές προκειμένου να τους παρουσιάσει τις Σέρρες και τον τόπο γενικότερα.

Τέλος, τονίζεται ότι η προβολή των Σερρών και η ενημέρωση σχετικά με τα αξιοθέατά του επιτεύχθηκαν ακόμη μία φορά χάρις και στο έντυπο,  ηλεκτρονικό ενημερωτικό - διαφημιστικό υλικό στην αγγλική και στη βουλγαρική που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες.     

Από το Γραφείο Τύπου



Ο Δήμος Σερρών στην έκθεση Τουρισμού Κύπρου Εκτύπωση
«ΤΑΞΙΔΙ 2016»
Ο Δήμος Σερρών στην έκθεση Τουρισμού Κύπρου

kypros1.jpgΉταν η πρώτη φορά που οι Σέρρες και οι ομορφιές τους παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Κύπρο.
Ο λόγος για την συμμετοχή του Δήμου στην Έκθεση Τουρισμού της Κύπρου «ΤΑΞΙΔΙ 2016» που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσά της Λευκωσία από τις 15 έως τις 17 του τρέχοντα μήνα.

Ειδικότερα, την πόλη εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος είχε επαφές με μεγάλα κυπριακά τουριστικά γραφεία, καθώς επίσης με το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των Κυπρίων είναι ιδιαίτερα έντονο, τόσο για τα θρησκευτικής σημασίας μνημεία του τόπου, όσο και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
kupros 2.jpg
Η έκθεση προσέλκυσε χιλιάδες επισκεπτών, ενώ την εγκαινίασε ο υπουργός Ενέργειας-Εμπορίου-Βιομηχανίας & Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης που δήλωσε εντυπωσιασμένος από την παρουσίαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Σερρών. 

Επίσης, το περίπτερο επισκέφτηκαν παράγοντες του Κυπριακού Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του επιχειρηματικού κόσμου, στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας, ενώ ακολούθησαν ιδιαίτερες συναντήσεις με εκπροσώπους της Περιφέρειας. 

Τέλος, οι τουριστικοί πράκτορες που επισκέφτηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή και τόνισαν ότι η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί έναν  από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Κυπρίων.


12-4-16 Δ.Σ. - Δίκτυο Δήμων Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες  12 Απρίλιου  2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων
Ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης στο Δ.Σ.

diktio ellinikon geuseon.jpgΜέλος του νεοσυσταθέντος διοικητικού συμβουλίου του Δικτύου των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων εξελέγη ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

Ειδικότερα, η εκλογή των μελών του 9μελούς διοικητικού συμβουλίου και η συγκρότησή τους σε Σώμα (κατά τη διάρκεια πανηγυρικής τελετής στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας την Πέμπτη 7 Απριλίου) αποτέλεσε και το αντικείμενο της 1ης Γενικής Συνέλευσης των εταίρων του Δικτύου, το οποίο αποτελεί αστική-μη κερδοσκοπική εταιρεία.

Το διοικητικό συμβούλιο

Στις αρχαιρεσίες εξελέγησαν ομόφωνα και συγκροτήθηκαν σε Σώμα οι ακόλουθοι:

1. Γιώργος Λαζουράς, Δήμαρχος Καλαβρύτων, Πρόεδρος
2. Ελευθέριος Ιωαννίδης, Δήμαρχος Κοζάνης, Αντιπρόεδρος
3. Χρήστος Σινάνης, Δήμαρχος Καλαμπάκας, Μέλος
4. Δημήτρης Καφαντάρης, Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Μέλος
5. Δημήτριος Οικονόμου, Αναπτυξιακή Λάρισας ΑΑΕ ΟΤΑ, Μέλος
6. Αλέξανδρος Διαμαντάρας, Δήμος Λαμιαίων, Μέλος
7. Φωτεινή Στεφανιδάκη, Πρόεδρος Αναπτυξιακής Λήμνου ΑΑΕ ΟΤΑ, Μέλος
8. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, Αντιδήμαρχος Σερρών, Μέλος
9. Αλέξανδρος Κουτσούρης, Επίκουρος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος

Επίσης ορίστηκαν :

α) Διαχειριστής της εταιρείας o Μαρίνης Μπερέτσος, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Πάρνωνα AAE OTA
β) Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής οι κάτωθι:
- Ζωή Γκερεχτέ, Δ/ντρια της Αναπτυξιακής Κοζάνης ΑΑΕ ΟΤΑ
- Ηρώ Τσιμπρή, Γεν. Δ/ντρια της Αναπτυξιακής Αχαΐας ΑΕ ΟΤΑ
- Παναγιώτης Πάτρας, Γεν. Δ/ντης της Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ
- Βασίλης Μπέλλης, Γεν. Δ/ντης της Αναπτυξιακής Καρδίτσας ΑΑΕ ΟΤΑ
- Μιχάλης Σκορδάς, Γεν. Δ/ντης της Αναπτυξιακής Καβάλας ΑΑΕ ΟΤΑ

Περί τίνος πρόκειται...

Η νεοσύστατη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με τίτλο «Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων» είναι το αποτέλεσμα του Διατοπικού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο: «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» που υλοποιήθηκε μέσω του προγράμματος LEΑDER, με την συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ)2007-2013.

Στο ανωτέρω Διατοπικό Σχέδιο είκοσι μία (21) Αναπτυξιακές Εταιρίες και πενήντα έξι (56) Δήμοι της Ελλάδας συνεργάστηκαν με βασικό στόχο την ανάδειξη και προβολή της γαστρονομικής παράδοσης της Ελλάδος, με γεύσεις, εδέσματα και αγροδιατροφικά προϊόντα που διαθέτουν ποιότητα, φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού.

Από το Γραφείο Τύπου
ΔΤ - Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                    Σέρρες  5 Απρίλιου  2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού
«Βόρεια Ελλάδα - 365 Ημέρες Τουρισμού»
Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γρηγοριάδης εκπρόσωπος του Δήμου

5-4-16 synedrio tourismou.jpgΗ αποτύπωση των τάσεων της παγκόσμιας αγοράς τουρισμού, καθώς επίσης η ενημέρωση εγχώριων οργανισμών και εταιρειών, ώστε να ανταποκριθούν πιο άμεσα στις ανάγκες του σύγχρονου τουρίστα, αποτέλεσε το σκοπό του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού με τίτλο: «Βόρεια Ελλάδα-365 Ημέρες Τουρισμού», που συνδιοργάνωσαν την περασμένη Παρασκευή 1η Απριλίου, τα πέντε διμερή Εμπορικά-Βιομηχανικά Επιμελητήρια (Ελληνοαμερικανικό, Ελληνο-βρετανικό, Ελληνο-γαλλικό, Ελληνο-γερμανικό, Ελληνο-ιταλικό) και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ)

Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης στόχος του Συνεδρίου ήταν η μεταφορά τεχνογνωσίας, η ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών και η αποτύπωση των τάσεων της παγκόσμιας αγοράς τουρισμού, προκειμένου να επιτευχθεί η αμεσότερη ανταπόκριση τοπικών επαγγελματιών του κλάδου στις ανάγκες του σύγχρονου τουρίστα, αλλά και να διασφαλιστεί η στοχευμένη εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες του συνεδρίου κάλυψαν κρίσιμες επίκαιρες ενότητες θεμάτων όπως: ήλιος-θάλασσα, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τεχνολογία, υποδομές και τάσεις της διεθνούς αγοράς, ώστε να διερευνηθούν τρόποι αναβάθμισης της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος της Βόρειας Ελλάδας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στις εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού συμμετείχαν εξέχοντες Έλληνες, ξένοι εκπρόσωποι, φορείς, παράγοντες του τουριστικού κλάδου, κλαδικοί φορείς, ακαδημαϊκοί, νομικοί, σύμβουλοι κι ερευνητές.

Από το Γραφείο Τύπου




Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ 23η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ    
                                         Σέρρες  30  Μαρτίου 2016
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187                             

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ 23η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
2 moscow 2016.jpg
Στην εκτίμηση ότι ο εξερχόμενος τουρισμός της Ρωσίας μπορεί να είναι μειωμένος, αλλά ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει μεγάλο κομμάτι Ρώσων τουριστών προχώρησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών στην 23η Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας (Moscow International Travel & Tourism Exhibition) που πραγματοποιήθηκε από 23 ως 26 Μαρτίου στο Expocentre της Μόσχας

Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι το κύριο τουριστικό ρεύμα που θα ξεκινήσει από την Ρωσία θα κατευθυνθεί φέτος, κυρίως προς την Ελλάδα, όχι μόνον λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, αλλά κι εξ αιτίας των σπουδαίων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν γειτονικές χώρες.

Αυτό τουλάχιστον διαφά1 moscow 2016.jpgνηκε από τις επαφές που είχε με φορείς, παράγοντες και Ρώσους τουριστικούς πράκτορες.

Ακόμη μία φορά τονίστηκε το ενδιαφέρον του ομόδοξου ρωσικού λαού, τόσο για τους γνωστούς παγκοσμίως δημοφιλείς προορισμούς, όσο γι αυτούς που είναι μεγάλης θρησκευτικής σημασίας.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Σερρών παρουσιάστηκε στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού-ΕΟΤ, μαζί με την υπόλοιπη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ επαναπιστοποιήθηκε ο κύριος στόχος3 moscow 2016.jpg της δημοτικής αρχής να επιτευχθεί η αύξηση του αριθμού των Ρώσων τουριστών στις Σέρρες και γενικώς στον τόπο, προκειμένου να γνωρίσουν τα αξιοθέατα και τα σερραϊκά ιερά προσκυνήματα, εκκλησίες, μοναστήρια και άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

Τέλος, αξίζει ν' αναφερθεί ότι η εν λόγω έκθεση θεωρείται ως η σπουδαιότερη στο τομέα του τουρισμού στη Ρωσία και προσέλκυσε - εκτός των επισκεπτών - σπουδαίους φορείς, παράγοντες, πράκτορες, ξενοδοχεία, καταλύματα, μεταφορείς, εταιρείες τουριστικών λεωφορείων, εκπρόσωπους μουσείων, του επιχειρηματικού κόσμου, των μέσων ενημέρωσης και του χώρου του τουρισμού από ολόκληρο τον κόσμο.

Από το Γραφείο Τύπου
ΔΤ για ΕλληνοΣερβικό Φόρουμ 21-3-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Σέρρες  21 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21-3-16 1000.jpgΗ ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων και της συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία και τον επιχειρηματικό κόσμο τους αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο του 1ου Ελληνο-Σερβικού Φόρουμ με τίτλο «Γνωρίστε επιχειρηματικά την Σερβία», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17 και 18 Μαρτίου.

Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης που εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών, σκοπός της διοργάνωσης ήταν η ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες εκπλήρωσης επενδυτικών σχεδίων, αξιοποίηση οικονομικών ευκαιριών, καθώς για την κατάσταση της σερβικής οικονομίας και το νομοθετικό πλαίσιο, εντός του οποίου θα ήταν δυνατόν να συσφιχθούν περαιτέρω οι δεσμοί σε επιχειρηματικό επίπεδο.   21-3-16 1200 - 1.jpg

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του διημέρου εξετάστηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με:
  • Ανάπτυξη επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων των Ελληνικών με Σέρβικες επιχειρήσεις
  • Δυνατότητες επενδύσεων
  • Επενδυτικά σχέδια στην πόλη του Βελιγραδίου
  • Τελωνειακή νομοθεσία
  • Τραπεζική νομοθεσία της Σερβίας-Χρηματοπιστωτικό σύστημα Σερβίας και Τραπεζικά προϊόντα
  • Αξιοποίηση του Λιμένος Θεσσαλονίκης, ως πύλη για τα προϊόντα της Σερβίας.
  • Με ποιους τρόπους μπορούμε να αναπτύξουμε επιχειρηματική δραστηριότητα στη Σερβία;
  • Με ποιους τρόπους είναι δυνατή η συνεργασία με σερβικές επιχειρήσεις
  • Η αξιοποίηση των σχέσεων της Σερβίας με χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης για εξαγωγές
  • Εξαγωγές στη Σερβία, η ίδρυση εταιρείας, οι επενδύσεις στην ενέργεια και το καθεστώς επιδοτήσεων
Να σημειωθεί ότι στην διοργάνωση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των δύο χωρών, παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημόσιων οργανισμών, φορέων κι επιχειρηματίες από τη Σερβία.

Το Φόρουμ τελούσε υπό την αιγίδα των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Προξενείου της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη.

Από το Γραφείο Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  17 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2016

17-3-16 berolino.jpgΔιάχυτη είναι η αισιοδοξία για την πορεία του ελληνικού τουρισμού κατά την ερχόμενη θερινή περίοδο, καθώς τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση, τόσο στην χώρα, όσο και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ενθαρρυντικά.

Τα παραπάνω επισημαίνει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (9-13 Μαρτίου), την σπουδαιότερη σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Να σημειωθεί ότι στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ που βρέθηκε ακόμη μία φορά στο επίκεντρο, η παρουσία της Περιφέρειας και των Σερρών προσέλκυσαν-εκτός των επισκεπτών-φορείς, παράγοντες του χώρου και ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Μεταξύ των επισκεπτών η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ενώ το παρών τους έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιωάννης Γιώργος.    

Από το Γραφείο Τύπου
17-3-16 berolino 1.jpg17-3-16 berolino 2.jpg
Δήμος Σερρών - ΔΕΥΑΣ & ΤΟΕΒ πιάνουν δουλειά για να στείλουν τα όμβρια της Κάτω Καμήλας στη Μπέλιτσα Εκτύπωση
Μέτρο Ποιότητας Ζωής
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                                         Τετάρτη  16/3/2016
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ

Δήμος Σερρών - Δ.Ε.Υ.Α.Σ. και ΤΟΕΒ πιάνουν δουλειά
για να στείλουν τα όμβρια της Κάτω Καμήλας στη Μπέλιτσα

dimos_deyas_toeb_(1)[1].jpgΔήμος Σερρών, Δ.Ε.Υ.Α.Σ. και ΤΟΕΒ πιάνουν δουλειά από την επόμενη εβδομάδα στην Κάτω Καμήλα ώστε το χωριό να μην πλημμυρίζει μετά από βροχοπτώσεις όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Οι τρείς Οργανισμοί θα βάλουν τα  μηχανήματά τους για να καθαρίσουν τα μπαζωμένα κανάλια ώστε η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. να ξεκινήσει τμηματικές παρεμβάσεις που σταδιακά - σε δύο περίπου χρόνια - θα λύσουν συνολικά το πλημμυρικό πρόβλημα της Τοπικής Κοινότητας.

Αυτό ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Κώστας Χασαπίδης μετά τη σύσκεψη που είχαν με τον Διευθυντή του ΤΟΕΒ Προβατά Θόδωρο Πουρτουλίδη, τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης  Π. Γρηγοριάδη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Δ. Πάντσιο, τον Γενικό Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.  Ν. Σαφαρίκα και τον Τεχνικό Διευθυντή Σ. Σπύρου, το πρωί της Τετάρτης 16 Μαΐου στην έδρα της Υπηρεσίας.

«Ξεκινάμε από εκεί όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και αυτό σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. θα λυθεί έως το καλοκαίρι» ενημέρωσε ο δήμαρχος και κατέστησε σαφές ότι «η συνολική λύση θα έλθει μέσα από την ένταξη του έργου σε Πρόγραμμα ή τη χρηματοδότησή του από το αρμόδιο Υπουργείο».dimos deyas toeb (2).jpg

Οι τρείς παραπάνω Οργανισμοί θα συνεργασθούν για την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων αφού προηγουμένως η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. εκπονήσει τη μελέτη του έργου και δώσει τον προϋπολογισμό του.

Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα γι' αυτό και υπήρξε γόνιμη, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γ.  Πάντσιος να αποχωρήσει ικανοποιημένος δηλώνοντας ότι  «επιτέλους μετά από δεκαετίες  το μέγα αυτό πρόβλημα επιλύεται».

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Σύντομα τα όμβρια θα έχουν τον δικό τους δρόμο για την Μπέλιτσα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.

Την Παρασκευή το πρωί κλιμάκιο της ΔΕΥΑΣ θα μεταβεί επί τόπου στην Κάτω Καμήλα για να αποτυπώσει επί χάρτου όλα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, όπως προείπαμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Σερρών στην Διεθνούς Έκθεση Τουρισμού του Βουκουρεστίου 4-3-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                Σέρρες  4 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1000-1 -boukouresti.jpgΣυνεχίζεται η προσπάθεια προβολής του τόπου, προκειμένου ν' αναδειχθεί σε πόλο έλξης και τουριστικό προορισμό, κυρίως για τους πολίτες των υπόλοιπων βαλκανικών κρατών.1000-3 boukouresti.jpg

Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Δήμος Σερρών παρουσιάστηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατά την διάρκεια της μεγάλης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βουκουρεστίου (TTR - Romanian Tourism Fair) που πραγματοποιήθηκε από τις 25-28 του περασμένου μήνα.     

Ειδικότερα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης ανέλαβε ακόμη μία φορά την τουριστική προβολή των Σερρών με τη διανομή πληροφοριακού έντυπου τουριστικού υλικού και επαφές με παράγοντες, δημοσιογράφους, στελέχη του τουριστικού τομέα όλων των Βαλκανίων.

Επίσης, ο αντιδήμαρχος είχε επαφές και με σημαντικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες της Ρουμανίας, καθώς οι Ρουμάνοι πολίτες είναι αυτοί που καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις διανυκτερεύσεις στις Σέρρες.

Το ενδιαφέρον των Ρουμάνων υπήρξε έντονο, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας τους γνωρίζουν το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, όπου κάθε χρόνο διεξάγεται κι ένας γύρος του ρουμανικού πρωταθλήματος μοτοσυκλέτας. 

Από το Γραφείο Τύπου
ΔΤ Έκθεση Βελιγραδίου 2016 24-2-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                    Σέρρες 24 Φεβρουαρίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 beligradi.jpg
Ακόμη μία φορά πιστοποιήθηκε το εντονότατο ενδιαφέρον των Σέρβων για την Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς αποτελούν-δεκαετίες τώρα-τον πλέον αγαπημένο προορισμό τους κατά την θερινή περίοδο.

Η προσέλευση των βόρειων γειτόνων στις παραλίες της Μακεδονίας και της Χαλκιδικής αναμένεται να είναι κι εφέτος αθρόα, όπως διαφάνηκε και στη διάρκεια της κορυφαίας τουριστικής διοργάνωσης «ITF» (International Fair of Tourism), η οποία πραγματοποιείται ετήσια στο Βελιγράδι.

Να σημειωθεί ότι η Έκθεση (18-22 Φεβρουαρίου) φιλοξένησε το περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού - ΕΟΤ και της Περιφέρειας, όπου-μεταξύ των άλλων-προβλήθηκαν οι Σέρρες, προκειμένου να επιτευχθεί η ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος του τόπου γενικότερα.
2 beligradi.jpg
Αυτός υπήρξε και ο στόχος του αρμόδιου αντιδημάρχου Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη, ο οποίος ήρθε σε επαφή με φορείς στο τομέα του τουρισμού και ταξιδιωτικούς πράκτορες, όχι μόνον από τη Σερβία, αλλά και τις λοιπές βαλκανικές χώρες.

Τέλος, η τουριστική σπουδαιότητα και η σημασία της Κεντρικής Μακεδονίας επαναβεβαιώθηκαν και κατά την πανηγυρική εκδήλωση - παρουσίασή της από τον Περιφερειάρχη της κ. Απόστολο Τζιτζικώστα σε κεντρικό ξενοδοχείο της σερβικής πρωτεύουσας, με τη συμμετοχή επιχειρηματιών και παραγόντων του χώρου παρουσία της γενικής γραμματέως του Υπουργείου Τουρισμού της Σερβίας, του Έλληνα πρέσβη στο Βελιγράδι, του Σέρβου Γενικού Προξένου στη Θεσσαλονίκη, πλήθους επισήμων κι επισκεπτών.               

Από το Γραφείο Τύπου

Ο Δήμος Σερρών στην 33η διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας 16-2-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                      Σέρρες 16 Φεβρουαρίου 2016
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Σερρών στην 33η διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας
Holidays and Spa Expo 2016

16-2-16 1000-2 sofia.jpg«Το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον των Βούλγαρων για την βόρεια Ελλάδα και τον τόπο μας αντικατοπτρίζεται και από τον αυξανόμενο αριθμό όσων διανυκτερεύουν στις Σέρρες, αλλά και των ταξιδιωτικών πρακτόρων της γειτονικής χώρας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα».

Τα παραπάνω τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών στην εφετινή 33η διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας Holidays and Spa Expo 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Inter Expo Center της βουλγαρικής πρωτεύουσας από τις 11 μέχρι τις 13 το16-2-16 1-1 sofia.jpgυ τρέχοντα μήνα.

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος, ο Δήμος Σερρών συνεχίζει την εκστρατεία προβολής του τόπου κι ενημέρωσης για το τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν, το οποίο προωθείται με κάθε δυνατό μέσο σε διοργανώσεις κι εκθέσεις, στις οποίες επικεντρώνεται η προσοχή τουριστικών παραγόντων, εταιρειών και κρατικών φορέων που ενεργοποιούνται στο νευραλγικό τομέα του τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος και η πόλη των Σερρών προβλήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στους επισκέπτες του οποίου διανεμήθηκε διαφημιστικ16-2-16 1000 - 1 sofia.jpgό υλικό και στη βουλγαρική γλώσσα.


Την έκθεση επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας, ο Έλληνας πρέσβης στη Σόφια, αξιωματούχοι, παράγοντες του Τουρισμού και χιλιάδες επισκεπτών

Τέλος, ο κ. Γρηγοριάδης επισήμανε ότι εν όψει της επερχόμενης άνοιξης και του καλοκαιριού, επιχειρείται η προσέλκυση στις Σέρρες - και στο νομό γενικότερα - τους βορείων γειτόνων, αφού η Ελλάδα και η Κεντρική Μακεδονία θεωρούνται σπουδαίος κι ελκυστικός προορισμός, λόγω της επιθετικής διαφημιστικής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια και των επωφελών τουριστικών πακέτων που προσφέρονται.

Από το Γραφείο Τύπου
ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Λ.Γ.Α. ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Λ.Γ.Α.
ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Σάς ενημερώνουμε ότι οι προγραμματισμένες για τις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2016, ενημερωτικές συναντήσεις από τον Ε.Λ.Γ.Α. στις Σέρρες, με θέμα: "Η ασφάλιση και η προστασία της Αγροτικής Δραστηριότητας και οι προοπτικές της", αναβάλλονται με απόφαση του Ε.Λ.Γ.Α. Για τον επαναπρογραμματισμό των παραπάνω συναντήσεων θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Λ.Γ.Α. ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ 10-2-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    Σέρρες 10 Φεβρουαρίου 2016
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 2321350112


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Λ.Γ.Α. ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν από τον Ε.Λ.Γ.Α. σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών - Διεύθυνση Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας, δύο ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα: «Η ασφάλιση και η προστασία της Αγροτικής Δραστηριότητας και οι προοπτικές της», στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ (Εθ. Αντίστασης 34) στις Σέρρες.

Προτεραιότητα και υποχρέωση για τον Ε.Λ.Γ.Α. αποτελεί η σωστή ενημέρωση όλων όσων εμπλέκονται με το θεσμό των γεωργικών ασφαλίσεων και κυρίως των παραγωγών, σε ότι αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Η ενιαία αντίληψη και ενιαία απάντηση από μέρους των εμπλεκομένων γεωτεχνικών σε ερωτήματα που θέτουν οι παραγωγοί για τα γεωργικά δρώμενα, αποτελεί γενικότερη υπηρεσιακή υποχρέωση.

Επιπρόσθετα, η πολύτιμη συμβολή των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ στη διεκπεραίωση του έργου του οργανισμού, καθιστά απαραίτητη τη συνεχή ενημέρωσή τους για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών ο ΕΛΓΑ διοργανώνει ενημερωτικές συναντήσεις σε περιοχές της Επικράτειας, με θέματα που άπτονται όλου του φάσματος της ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως ακολούθως:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΩΡΑ

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 18/2/2016

09:00 - 14:30

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΕΛΓΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/2/2016

09:00 - 13:00


Ο Δήμος Σερρών και ο ΕΛΓΑ προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν στις παραπάνω συναντήσεις.

Από το Γραφείο Τύπου



ΑΓΡΟΤΙΚΑ 2016 Εκτύπωση



Τη μεγαλύτερη Agrotica όλων των εποχών, που αναδείχθηκε μάλιστα σε έκθεση των ρεκόρ, και διοργάνωσε από τις 28 έως τις 31 Ιανουαρίου η ΔΕΘ-Helexpo, επισκέφτηκε ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού Σερρών κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης.






agrotika3.jpg













agrotika1.jpgagrotika2.jpg
Δ.Τ. Grecka Panorama 22-12-15 Εκτύπωση
ΣΕΡΡΕΣ 22-12-15

Δελτίο Τύπου


22-12-15 nsmail-5.jpg«Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτικών πρακτόρων για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για τις Σέρρες, οι οποίες προβλήθηκαν με ειδικό προωθητικό υλικό στο περίπτερο που επισκέφθηκαν χιλιάδες ανθρώπων και απλών πολιτών. Αυτό το ενδιαφέρον πιστοποιήθηκε και κατά την διάρκεια των συναντήσεών μας με παράγοντες του χώρου του τουρισμού».

Τα παραπάνω επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών στην 1η Έκθεση Τουρισμού Grecka Panorama, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην TORWAR Arena της πρωτεύουσα της Πολωνίας Βαρσοβία από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος συναντήθηκε και με τον καταξιωμένο Σερραίο σεφ Θεόφιλο Βαφείδη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου " Hellas travel" και παρουσιάζει δική του εκπομπή στην Πολωνική τηλεόραση.
22-12-15 nsmail-6.jpg
Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πρώτους προορισμούς για τους Πολωνούς, και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των tour operators για την περίοδο 2014 οι Πολωνοί επισκέπτες στη χώρα μας έφθασαν τους 588.000. Σε μία αγορά 40 εκατομμυρίων και καθότι η σταθερή οικονομική ανάπτυξη της χώρας προδιαθέτει μία μεγάλη αύξηση τουρισμού τα επόμενα έτη, είναι σημαντική η εδραίωση και η ενδυνάμωση της ελληνικής παρουσίας. Ανταγωνιστικοί προορισμοί όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία κα. προσδοκούν σε μία αύξηση του μεριδίου της αγοράς τους στην Πολωνία και λαμβάνουν υπόψη την κοινωνικό-οικονομική αυτή άνοδο της μεσαίας αστικής τάξης.

Η έκθεση Grecka Panorama έχει τη στήριξη και συμμετοχή όλων των μεγαλύτερων tour operators της Πολωνίας (Grecos, Rainbow Tours, TUI, Neckermann, ITAKA και Mouzenidis Travel).

Η έκθεση τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βαρσοβία, του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΠΟΞ, της ΗΑΤΤΑ και του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Πολωνίας "ΕΡΜΗΣ".
ΔΤ για GREEK TOURISM EXPO 2015 9-12-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                   Σέρρες 9 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9-12-15 greek tourism 1-1.jpgΚατ' ιδίαν συναντήσεις με φορείς και παράγοντες του τουρισμού είχε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος βρέθηκε στην 2η Διεθνή Έκθεση GREEK TOURISM EXPO 2015, η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo Αθηνών, το τριήμερο 4-5 και 6 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Γρηγοριάδης συναντήθηκε με tour operators και στελέχη πανευρωπαϊκής εμβέλειας τουριστικών επιχειρήσεων και γραφείων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος Σερρών, προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη εξωστρέφεια και τουριστική προβολή του τόπου.

Ειδικότερα, η σερραϊκή παρουσίαση και το ειδικό προωθητικό υλικό (στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκπροσώπων ταξιδιωτικών γραφείων απ' ολόκληρη την Ευρώπη (Ρωσία, Ισραήλ, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία), οι οποίοι-κατά τις επαφές τους με τον αντιδήμαρχο-εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι Σέρρες μπορούν να αποτελέσουν αξιόλογο τουριστικό προορισμό. 9-12-15 greek tourism 2-1.jpg

Στην έκθεση συμμετείχαν Περιφέρειες, Δήμοι, Τουριστικοί Οργανισμοί, Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία και επιχειρήσεις τουρισμού, Εταιρείες κρουαζιέρας & θαλάσσιου τουρισμού, Luxury Boutique Hotels & Villas, Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι, προσκυνηματικοί προορισμοί, Χιονοδρομικά κέντρα και Αθλητικός Τουρισμός, Αεροπορικές εταιρείες και Επιχειρήσεις μεταφορών, Παραγωγοί και επιχειρήσεις Ελληνικών τροφίμων, εταιρείες οργάνωσης και marketing, It Solutions, Αρχιτεκτονικές κατασκευές και Desing, Επιχειρήσεις εφοδιασμού και εξοπλισμού τουριστικών μονάδων, ιατρικός Τουρισμός, επαγγελματικές Σχολές Τουρισμού.

Επίσης, φιλοξενήθηκαν hosted buyers από Ευρώπη, Ασία, Μ. Ανατολή, Αμερική, Βαλκάνια και Τουρκία οι οποίοι κάλυπταν όλους τους τομείς του τουρισμού.






ΔΤ για ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                              Σέρρες 9 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9-12-15 sanh.jpg«Στόχος μας παραμένει η εξεύρεση και διάθεση θέσεων εργασίας σε όσον τον δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό δημοτών μας στον τομέα του τουρισμού».

Τα παραπάνω επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, με αφορμή την Ημέρα Καριέρας που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τα γνωστά θέρετρα της Χαλκιδικής SANI RESORT και IKOS RESORT.

Ειδικότερα, με την πρωτοβουλία των εν λόγω μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και του Δήμου Σερρών (Τμήμα Τουρισμού) οι ενδιαφερόμενοι να εργαστούν σ' αυτές ήρθαν σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους, συζήτησαν μαζί τους κι ευελπιστούν πλέον να εργαστούν στα δύο ξενοδοχεία-Resort, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου για το καλοκαίρι του 2016.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, οι πρωτοβουλίες αυτού του είδους, προκειμένου δημότες να εξασφαλίσουν εργασία με την ένταξή τους στο προσωπικό μεγάλων επιχειρήσεων στο τουριστικό τομέα θα συνεχιστούν.

Εν τω μεταξύ, οι ενδιαφερόμενοι για εργασία στα παραπάνω ξενοδοχεία μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 23740-99440 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση gavramidou@saniresort.gr
ΔΤ για τη συμμετοχή του Δήμου Σερρών στην 31η Διεθνή Τουριστική Έκθεση «PHILOXENIA» 2015 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 8 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

philoxenia 2015.jpg«Στόχος του Δήμου είναι η καθιέρωση των Σερρών και της ευρύτερης περιοχής ως ελκυστικού προορισμού, η προβολή του τόπου, της δυναμικής του και η ανάδειξη όλων των ιστορικών, θρησκευτικών, πολιτιστικών στοιχείων, του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, των υποδομών και των παραδοσιακών προϊόντων του».

Τα παραπάνω επισήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας &Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου Σερρών στην 31η Διεθνή Τουριστική Έκθεση «PHILOXENIA» 2015, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στον Εκθεσιακό χώρο της HELEXPO, από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι: «Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, συλλόγους και τον σερραϊκό επιχειρηματικό κόσμο, με δυναμική και διαρκή παρουσία στις πηγές των διεθνών τουριστικών γεγονότων και σε εκθέσεις εσωτερικού κι εξωτερικού».

Η εν λόγω Έκθεση, μετά 30 χρόνια, είναι ένα must event για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, αλλά κι ενημέρωσης πάνω στις νέες τάσεις, καθώς αποτελεί το σημείο συνάντησης όλων των φορέων του τουρισμού στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Τέλος, να σημειωθεί ότι προσκλήθηκαν και φιλοξενήθηκαν σημαντικοί ξένοι εμπορικοί επισκέπτες από χώρες-στόχους, παρέχοντας στους εκθέτες της PHILOXENIA την προοπτική άμεσων επαγγελματικών συνεργασιών και συμφωνιών.

Από το γραφείο τύπου
ΔΤ για το πρόγραμμα επιμόρφωσης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων 8-12-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                             Σέρρες 8 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ped 27.11.15-1.jpgΠραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, στη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα επιμόρφωσης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ, με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της ΕΕΤΑΑ.

Το πρόγραμμα παρακολουθήσαν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας.

Τον δήμο Σερρών εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου κ. Σοφοκλής Θεμιστοκλέους.


Από το Γραφείο Τύπου




Συμμετοχή Δήμου Σερρών και Ομίλου Ουνέσκο Σερρών σε συνέδριο στη Λιουμπλιάνα 6-10-15 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμετοχή Δήμου Σερρών και Ομίλου Ουνέσκο Σερρών
σε συνέδριο στη Λιουμπλιάνα στο πλαίσιο του έργου
DOCPIE

6-10-15 slovenia.jpgΟ Δήμος Σερρών και ο Όμιλος Ουνέσκο Σερρών συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου «Συμμετοχή των πολιτών στα κοινά σε καιρούς δυσπιστίας» το οποίο διοργάνωσε ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός LAZ την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Το συνέδριο παρακολούθησαν Δήμοι, Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί και ερευνητικά ινστιτούτα από 11 χώρες, έχοντας την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και ιδιαίτερα στις τρέχουσες δυσμενείς συγκυρίες, μεθόδους λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τρόπους ενίσχυσης της συμμετοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία επίσης να επισκεφτούν την ετήσια διοργάνωση παρουσίασης των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών της Σλοβενίας και να γνωρίσουν το έργο τους.

Στο συνέδριο απεύθυνε χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Λιουμπλιάνα κ. Zoran Jankovič.

Το Δήμο Σερρών εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού κ. Γρηγοριάδης Παναγιώτης, ενώ τον Όμιλο Ουνέσκο Σερρών η κ. Τσαΐρα Αντωνία.

Η δράση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου «Δημοκρατική Ιδιότητα και Συμμετοχή στις Δημοκρατικές Διαδικασίες και στα Κοινά» (DOCPIE) και με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες:

www.serres.gr
www.serresforunesco.org
ΔΤ για ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2015 23-9-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                      Σέρρες 23 Σεπτεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2015

23-9-15 bougatsa.jpgΑκόμη μία χρονιά το πλέον γευστικό σερραϊκό έδεσμα βρέθηκε στο επίκεντρο, κατά την διάρκεια της τρίτης συνεχόμενης διοργάνωσης «Bougatsa Days» και Παραδοσιακών Προϊόντων (το τετραήμερο 17-20 του μήνα), με πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών - Τμήμα Τουρισμού - σε συνεργασία με το Σωματείο Ζαχαροπλαστών & Μπουγατσοποιών Ν. Σερρών.

Εκτός της μπουγάτσας, η οποία έχει κάνει γνωστό τον τόπο σε όλη τη χώρα, αλλά και το εξωτερικό προβλήθηκε και μία σειρά προϊόντων της σερραϊκής γης και των επιχειρηματιών της.

Μεγάλο υπήρξε το ενδιαφέρον επαγγελματιών του είδους και από τις όμορες χώρες, όπως την Βουλγαρία και τη Σερβία, οι οποίοι έλαβαν μέρος και προέβαλαν τα δικά τους προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη του σερραϊκού Σωματείου Ζαχαροπλαστών -Μπουγατσοποιών συμμετέχουν σε αντίστοιχες διοργανώσεις των χωρών αυτών, όπως του Δήμου Μεντιάνα του Νις, του οποίου ο Δήμαρχος Zoran Stojanovic, ο Πρόεδρος Radojicic Momcilo, ο αντιδήμαρχος Boban Vuckonic και ο δημοτικός σύμβουλος Bojan Cvetkovic επισκέφθηκαν τις Σέρρες και το Δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και σύσφιξη των διμερών σχέσεων.

Οι Σέρβοι αυτοδιοικητικοί επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τουρισμού Παναγιώτη Γρηγοριάδη τοπικά αξιοθέατα, όπως την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, το σπήλαιο Αλιστράτης, το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών κ.α.

Τέλος, επισημαίνεται η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, καθώς χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην οδό Δορυλαίου και στο πάρκο του θερινού θεάτρου, προκειμένου εκτός από τα εδέσματα και τα νόστιμα προϊόντα να διασκεδάσουν με το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων καλλιτεχνικών, μουσικών και χορευτικών εκδηλώσεων.
Ο Δήμος Σερρών στο Φεστιβάλ Μπουγάτσας 2015 στο ΝΙΣ 27-8-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                 Σέρρες 27 Αυγούστου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27-8-2015 nis.jpgΣτο Φεστιβάλ Μπουγάτσας 2015 που πραγματοποιήθηκε (20-23 Αυγούστου) στην πόλη Νις της Σερβίας συμμετείχε αντιπροσωπεία του Σωματείου Ζαχαροπλαστών & Μπουγατσοποιών Ν. Σερρών. Στην αποστολή συμμετείχε κι εφέτος ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί σχέση φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των σωματείων ζαχαροπλαστών & μπουγατσοποιών Σερρών και Νις, ενώ είναι η έβδομη χρονιά που οι Σερραίοι τεχνίτες δίνουν το παρών στο συγκεκριμένο φεστιβάλ. Μαζί τους μουσικοί της πόλης μας, οι οποίοι με την μουσική επένδυση της εκδήλωσης προσέδωσαν ελληνικό χρώμα στο φεστιβάλ.

Επισημάινεται ότι ο αντιδήμαρχος κ Γρηγοριάδης έλαβε μέρος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Μεντιάνα, στην οποία συμμετείχαν-εκτός από τον δήμαρχο κ. Zoran Stojanovic και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Momcilo Radojevic-ο πρόεδρος των Αρτοποιών & Ζαχαροπλαστών Νις κ. Bratislav Vukadinovic και η σύμβουλος του αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών κ. Snezana Kusovac.

Συζητήθηκαν-μεταξύ άλλων-οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας των δύο περιοχών σε θέματα τουρισμού και εμπορίου.
ΔΤ το Αυτοκινητοδρόμιο αποτελεί δημοφιλή προορισμό 28-7-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                     Σέρρες 28 Ιουλίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο τύπου

28-7-15 israilini.jpgΛίγες μέρες πριν την έναρξη του Leon Trophy με αγώνες ποδηλάτων τύπου πίστας, στο Αυτοκινητοδρόμιο βρέθηκαν-ακόμη μία φορά-κάποιοι από τους πλέον πιστούς φίλους του.

Μετά την αναχώρηση δεκαμελούς ομάδος Ισραηλινών, εραστών της μηχανής και της οδήγησης, στην πίστα κατέφθασαν άλλοι δέκα μοτοσικλετιστές από το Ισραήλ, προκειμένου να προπονηθούν.

Να σημειωθεί ότι το Αυτοκινητοδρόμιο αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Ισραηλινούς λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι οποίοι ταξιδεύουν από τη Μέση Ανατολή μέχρι τις Σέρρες, προκειμένου να τρέξουν στο ελεγχόμενο κι ασφαλές περιβάλλον της πίστα, αλλά και ν' απολαύσουν τη ζωή στην Ελλάδα.

Στο αναμνηστικό φωτοστιγμιότυπο οι πρόεδρος κι αντιπρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Θόδωρος Αραμπατζής και Παναγιώτης Γρηγοριάδης με κάποια από τα μέλη της Ισραηλινής ομάδας μπροστά στην είσοδο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρομίου.
ΔΤ Ο Δήμος Σερρών σε έκθεση θρησκευτικού τουρισμού στην Στουτγάρδη 15-6-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                Σέρρες 15 Ιουνίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Σερρών σε έκθεση θρησκευτικού τουρισμού στην Στουτγάρδη

15-6-15 stuttgart.jpgΠραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις «Ημέρες των Εκκλησιών» από 3 έως 7 Ιουνίου 2015 στην Στουτγάρδη της Γερμανίας, στα πλαίσια των οποίων οργανώνεται και έκθεση θρησκευτικού τουρισμού με πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι «Ημέρες των Εκκλησιών» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Γερμανίας και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

Τον Δήμο Σερρών εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης ο οποίος δήλωσε για την συμμετοχή του δήμου Σερρών τα εξής: «Προσπαθούμε να προβάλουμε τον ορθόδοξο θρησκευτικό πλούτο των Σερρών με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή μας. Είναι γνωστό ότι ο δήμος Σερρών κινείται στοχευμένα προς αυτή την κατεύθυνση και τα αποτελέσματα είναι ορατά τόσο στις διανυκτερεύσεις όσο και στις ημερήσιες επισκέψεις τουριστών - επισκεπτών στην πόλη και στην περιοχή μας. Επιδιώκουμε συνεργασίες με τουριστικά πρακτορεία που ασχολούνται με τον προσκυνηματικό τουρισμό, αλλά και με την προσέλκυση μεμονωμένων επισκεπτών που θέλουν να συνδυάσουν διάφορες μορφές εναλλακτικών μορφών τουρισμού».

Ευχαριστούμε πολύ τα τουριστικά πρακτορεία AK Pegasus Reisen GmbH και Osipidis Travel, Ελληνικών συμφερόντων, για το βήμα που μας παρείχαν στην παραπάνω έκθεση για να προβάλουμε την περιοχή μας και να διανέμουμε το τουριστικό μας υλικό, το οποίο ήταν στην Γερμανική γλώσσα, μέσω του περιπτέρου τους.

Από το Γραφείο Τύπου
ΔΤ για Ολοκλήρωση Ανθοκομικής Έκθεσης Σερρών 2-6-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                           Σέρρες 2 Ιουνίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πράσινο, υπέροχα λουλούδια, πολυχρωμία και ομορφιά στη κεντρική πλατεία Ελευθερίας, όπου πραγματοποιήθηκε κι εφέτος (23/5-31/5 2015) με μεγάλη επιτυχία η 11η Ανθοκομική ΄Εκθεση, με τη συμμετοχή των Σερραίων παραγωγών φυτών και φυτωριούχων.
2-6-15 antuokomiki.jpg

Η έκθεση και η σημασία της

Με την διοργάνωση της έκθεσης δίνεται η δυνατότητα σε δεκάδες παραγωγούς του τόπου να εκθέσουν τα προϊόντα τους, καθώς επίσης και στον πολίτη η ευκαιρία να έλθει σε άμεση επαφή μαζί τους, ώστε να πάρει πληροφορίες σχετικά με το λουλούδια, τα φυτά και για να αγοράσει ό,τι τον ενδιαφέρει και του αρέσει.

Έκθεση περιβαλλοντικών προεκτάσεων

Η Ανθοκομική Έκθεση είναι θεσμός του Δήμου Σερρών, ενώ βασικός στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για προβλήματα του περιβάλλοντος, και κατ' επέκταση για ζητήματα που αφορούν στο πράσινο και στην καθαριότητα.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

22-5-15 ΔΤ 11η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕΡΡΩΝ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Σέρρες 22 Μαΐου 2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                       
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Δελτίο Τύπου
Ξεκινάει η 11η Ανθοκομική Έκθεση Σερρών


Με ένα μοναδικό πολύχρωμο χαλί θα στρωθεί η κεντρική πλατεία Ελευθερίας, καθώς λουλούδια, φυτά και είδη για τον κήπο θα συνθέτουν το σκηνικό ομορφιάς και της μαγείας της φύσης, στο πλαίσιο της Ανθοκομικής Έκθεσης Σερρών που πραγματοποιείται για ενδέκατη συνεχή χρονιά.
Η Έκθεση θα ξεκινήσει, το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, στις 7 το απόγευμα, με τους ανθοκόμους - φυτωριούχους του τόπου μας να εκθέτουν τα φυτά και τα λουλούδια που παράγουν, όσοι θέλουν να επισκεφθούν την έκθεση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 31 Μαΐου 2015.
Με την διοργάνωση της έκθεσης δίνεται η δυνατότητα σε δεκάδες παραγωγούς κι επιχειρηματίες του τόπου να εκθέσουν τα προϊόντα τους, καθώς επίσης και στον πολίτη η ευκαιρία να έλθει σε άμεση επαφή μαζί τους, ώστε να πάρει πληροφορίες σχετικά με τα λουλούδια, τα φυτά και για να αγοράσει ό,τι σχετικό τον ενδιαφέρει.
Η Ανθοκομική Έκθεση είναι θεσμός, τον οποίο ο Δήμος Σερρών έχει καθιερώσει και διοργανώνει κάθε χρόνο, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για προβλήματα του περιβάλλοντος, και κατ' επέκταση για ζητήματα που αφορούν στο πράσινο και στην καθαριότητα.

Οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ.
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ  (59 στοιχεία)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (59 στοιχεία)
ΠΡΑΣΙΝΟΥ  (1 στοιχείο)
ΔΙΟΙΚ.- ΟΙΚΟΝ. ΛΕΙΤ. - ΗΛΕΚ. ΔΙΑΚ. & ΔΙΑΦΑΝ. (6 στοιχεία)
ΕΡΓΩΝ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ (47 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών