Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 19 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού

Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών / ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
ΔΤ για εκδήλωση-παρουσίαση του προγράμματος «Η φωνή των Κάστρων» 19-6-13 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγινε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, στην μεγάλη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, στην οδό Σταδίου 14, στην Αθήνα, η εκδήλωση-παρουσίαση του προγράμματος «Η φωνή των Κάστρων» από την Ένωση Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ένωσης, Αντιδήμαρχος Ρόδου κος Σάββας Διακοσταματίου, ενώ στο πάνελ παρακάθονταν ο αντιπρόεδρος της Ένωσης και αντιδήμαρχος Σερρών κος Παναγιώτης Γρηγοριάδης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κος Μιχαλόπουλος Μιχάλης από τον Δήμο Μονεμβασίας.
mesaionika kastra1.jpg
ΔΤ για ενημερωτική εκδήλωση προγραμματος ENCLOSE 16-6-13 Εκτύπωση
Σέρρες 16 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


Ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών συνδιοργανώνουν  την εκδήλωση με θέμα «Ενεργειακά Αποδοτικές και περιβαλλοντικά φιλικές αστικές διανομές» την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 (ώρα έναρξης: 18.00) στην Αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης», Επιμελητήριο Σερρών (Π.Κωστοπούλου 2, 3ος όροφος).

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις ενημέρωσης στο πλαίσιο του έργου «Energy Efficiency in City Logistics Services for small and mid - sized European historic towns -ENCLOSE» που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΕΥΦΥΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ».

Στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση του έργου  και των αναμενόμενων οφελών για την πόλη των Σερρών ενώ οι ξένοι εταίροι του έργου θα αναφερθούν σε καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στις πόλεις τους σε Ιταλία και Ολλανδία. Στο τέλος, θα υπάρξει συζήτηση.

ΔΤ για το αποχετευτικό Μητρουσίου-Σκουτάρεως 11-6-13 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 4-ΤΚ 62 123
ΤΗΛ:(23210) 83803 FAX: 83862
Α.Φ.Μ.: 090030676 Α΄ΔΟΥ
Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου
Πέτρος Αγγελίδης:
Σε φάση υλοποίησης
το αποχετευτικό Μητρουσίου-Σκουτάρεως
Αλλάζει την ποιότητα ζωής

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έχουμε ανάδοχο για το έργο του εξωτερικού δικτύου Αποχέτευσης Μητρουσίου-Σκουτάρεως, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες στα τέλη του καλοκαιριού.
dsc02714.jpg














Ο αγωγός, που με τη βοήθεια (4) τεσσάρων αντλιοστασίων θα μεταφέρει τα λύματα των δύο κοινοτήτων στον Βιολογικό των Σερρών, θα κοστίσει 2.795.256,50 ευρώ πλέον τον ΦΠΑ. Η δημοπράτησή του έγινε την 21η του περασμένου Μαΐου και την Παρασκευή 07 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες. Χθες, Δευτέρα 10/06 το ΔΣ της ΔΕΥΑΣ ανέδειξε τον ανάδοχο.

ΔΤ Συνεργασία βλάχων Σερρών-FYROM 10-6-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                            Σέρρες 10-6-2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Θέμα : Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στην 1η Τεχνική Συνάντηση του έργου "Προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Βλάχων στις περιοχές των Σερρών και Konce" στην περιοχή Konce της FYROM

10-6-2013 konce 2.jpgΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Τεχνική Συνάντηση του έργου "Προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Βλάχων στις περιοχές των Σερρών και Konce" με ακρωνύμιο Prom-Cult (το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA "ΕΛΛΑΔΑ-FYROM 2007-2013"), στην περιοχή Konce της FYROM, στις 14 Μαΐου 2013.  Εταίροι του συγκεκριμένου έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Σερρών (ΔΕΥΑΣ) ως Επικεφαλής Εταίρος, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Χιονοχωρίου, ο Δήμος Konce και ο Δήμος Σερρών.
     Στις εργασίες της Συνάντησης συμμετείχε ο Δήμος Σερρών με τον Αντιδημάρχο Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού, κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη, ο οποίος παρουσίασε την πορεία του έργου από πλευράς του Δήμου, η ΔΕΥΑ Σερρών με τον Πρόεδρό της κ. Θεόδωρο Αραμπατζή και το μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου κ. Χριστόδουλο Σταυρόπουλο και εκπρόσωποι/στελέχη του Δήμου Konce, ο οποίος διοργάνωσε τη συγκεκριμένη Συνάντηση.
  
ΔΤ Συνεχίζεται ως την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 η 9η Ανθοκομική Έκθεση Σερρών 9-6-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες     9 Ιουνίου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δελτίο Τύπου
Συνεχίζεται ως την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 η 9η  Ανθοκομική Έκθεση Σερρών.

Με την διοργάνωση της έκθεzis_6980.jpgσης δίνεται η δυνατότητα σε δεκάδες παραγωγούς κι επιχειρηματίες του τόπου να εκθέσουν τα προϊόντα τους, καθώς επίσης και στον πολίτη η ευκαιρία να έλθει σε άμεση επαφή μαζί τους, ώστε να πάρει πληροφορίες σχετικά με τα λουλούδια, τα φυτά και για να αγοράσει ό,τι σχετικό τον ενδιαφέρει.

Η Ανθοκομική Έκθεση είναι θεσμός, τον οποίο ο Δήμος Σερρών έχει καθιερώσει και διοργανώνει κάθε χρόνο, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για προβλήματα του περιβάλλοντος, και κατ' επέκταση για ζητήματα που αφορούν στο πράσινο και στην καθαριότητα.

Οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ.

ΔΤ Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης-Βεβαιώσεις 6-6-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                              Σέρρες 6-6-2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

grig.jpgΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 3 Ιουνίου η διοργάνωση εκδήλωσης για την απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συμμετέχοντες του 3ου Κύκλου της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, στο πλαίσιο του έργου «PROMO SAFE DRIVING», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013».
Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού και Διευθύνων Σύμβουλος του Αυτοκινητοδρομίου ΑΕ-OTA κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης ανέφερε ότι συνολικά στους τρεις κύκλους λειτουργίας της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης τα μαθήματα παρακολούθησαν 373 εκπαιδευόμενοι.
Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι μέσα από το έργο διενεργείται και ο διαγωνισμός για την προμήθεια λογισμικού αναβάθμισης του εκπαιδευτικού προσομοιωτή, που θα δώσει προστιθέμενη αξία και νέες δυνατότητες στην Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης και στο Αυτοκινητοδρόμιο γενικότερα.
Επισήμανε τη στενή και παραγωγική συνεργασία με τους αναδόχους, το ίδιο το Αυτοκινητοδρόμιο, αλλά και τον εταίρο Δήμο Petrich της Βουλγαρίας.
Από τη μεριά τους οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση παρουσίασαν ένα σύντομο απολογισμό της λειτουργίας της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης, εκθέτοντας τους λόγους δημιουργίας της, καθώς και την ανάγκη για τη συνέχιση της λειτουργίας της, μετά το τέλος του έργου Promo Safe Driving.
Επιπρόσθετα,  ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα και Τρίτη 10-11 Ιουνίου 2013 και ώρα: 12.30 - 15.30 στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ Σερρών (πρώην ΔΕΠΚΑ) θα υλοποιηθεί πρόγραμμα εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών στο πλαίσιο του ίδιου έργου.
Τέλος, παρακαλούνται όσοι από τους συμμετέχοντες του 3ου κύκλου της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης δεν παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για την απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου του 2013, να προσέλθουν για να τις παραλάβουν από το Τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Ποιότητας και Αποδοτικότητας του Δήμου Σερρών.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
ΔΤ για 9η Ανθοκομική Έκθεση Σερρών 4-6-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες     4   Ιουνίου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δελτίο Τύπου

Με ένα μοναδικό πολύχρωμο χαλί έχει στρωθεί η κεντρική πλατεία Ελευθερίας, καθώς λουλούδια, φυτά και είδη για τον κήπο συνθέτουν το σκηνικό ομορφιάς και της μαγείας της φύσης, στο πλαίσιο της  Ανθοκομικής Έκθεσης Σερρών που πραγματοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά.

zis_7007.jpg
ΔΤ Δηλώσεις για την Ανθοκομική Έκθεση Σερρών 23-5-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες      23  Μαΐου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Δήλωση συμμετοχής στην 9η Ανθοκομική Έκθεση Σερρών

grig.jpgΟ Δήμος Σερρών - Διεύθυνση Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας διοργανώνει από τις 2 Ιουνίου 2013 έως τις 9 Ιουνίου 2013 την 9η Ανθοκομική Έκθεση.

Στην Έκθεση μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι ανθοκομικές επιχειρήσεις, με σκοπό να προβάλουν τα προϊόντα τους. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, σε χώρο που θα παραχωρήσει στους εκθέτες ο Δήμος Σερρών.

Παρακαλούνται οι φυτωριούχοι, ανθοπαραγωγοί, έμποροι και βιοτέχνες ειδών κήπου, αλλά και κάθε επαγγελματίας ή επιχείρηση που έχουν σχέση με το αντικείμενο και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Έκθεση, να δηλώσουν με αίτηση στο Δήμο Σερρών την συμμετοχή τους μέχρι και τη Πέμπτη  30 Μαΐου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα :
23210-22587, 23213-50112.                                                                                   

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

 

Έκθεση Τσεχικών προϊόντων στις Σέρρες 23-5-13 Εκτύπωση
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
23-5-2013

Τgrig.jpgην Τετάρτη 29 Μαϊου 2013, ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΕΛΠΙΔΑ (Τέρμα εξοχών, 621 22 Σέρρες, αίθουσα ΟΡΕΣΤΗΣ) η εκδήλωση «Προϊόντα της Τσεχικής Βιομηχανίας στις Σέρρες», οι οποία στοχεύει στην ενίσχυση κυρίως της οικονομικής, αλλά όχι μόνο, συνεργασίας της Τσεχικής Δημοκρατίας με την πόλη των Σερρών και την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας, τελείται υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Π.Ε. Σερρών και έχει την ευγενική υποστήριξη του Δήμου των Σερρών.

ΔΤ Προγράμματα-προτάσεις 35 εκατ. ευρώ 16-5-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                   Σέρρες 16 Μαΐου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Δήμος Σερρών
Προγράμματα 35 εκατ. Ευρώ
Για τη διετία 2011-2012

                        Τα προγράμματα, στα οποία εντάχθηκε ο Δήμος Σερρών, από την αρχή της δημαρχιακής θητείας του έως σήμερα παρουσίgrigoriadis.jpgασε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου  που παραχώρησε στις 16-5-2013 προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης.
Στην συνέντευξη παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος τόνισε:
«Στα δυόμιση χρόνια της δημαρχιακής θητείας μας εντάξαμε το Δήμο Σερρών σε προγράμματα ύψους 35 εκατ. Ευρώ. Αυτά τα προγράμματα θα συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, καθώς και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. 
Nα αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια προγράμματα που εγκρίθηκαν και υλοποιούνται όπως,  το πρόγραμμα «πρότυπη πράσινη κοινότητα Ελαιώνα» ύψους 5.271.557,88 ευρώ , το πρόγραμμα των βιοκλιματικών αναπλάσεων  ύψους 3.809.941,09 ευρώ, το πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας ύψους 816.000 ευρώ, το πρόγραμμα προμήθειας κάδων ανακύκλωσης και αγοράς απορριμματοφόρου ύψους 301.000 ευρώ κ.α.
ΔΤ PROMO SAFE DRIVING-Εγκαίνια στο Πέτριτς 15-5-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 15-5-2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187



Δελτίο Τύπου

15-5-2013

Tον Δήμο Πετριτσίου Βουλγαρίας επισκέφθηκαν ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού και Διευθύνων Σύμβουλος του Αυτοκινητοδρομίου ΑΕ-OTA κ. Παναγιώτης Ε. Γρηγοριάδης και ο πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου ΑΕ-OTA κ. Στράτος Δημητρίου.
15-5-2013 petrits-kykloforiaki agogi 2.jpg15-5-2013 petrits-kykloforiaki agogi 1.jpg
















Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου, προκειμένου να παραβρεθούν στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης και του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του έργου Promo Safe Driving το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία (Σέρρες-Πέτριτς) 2007-2013.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε  στα ανταποδοτικά οφέλη, στη στενή και παραγωγική συνεργασία με τον Δήμο Πετριτσίου της γείτονος, καθώς επίσης στην προστιθέμενη αξία και στις νέες δυνατότητες που θα έχει το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών από την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου





Εξασφαλίσαμε 520000 Πρασίνες Κοινότητες 13-5-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 13 Μαΐου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
«5.200.000€ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ - ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».
13-5-13 elaionas.jpg
Την έγκριση 5.200.000€ στο Δήμο Σερρών από το πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ - ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον αντιδήμαρχο προγραμματισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γρηγοριάδη Παναγιώτη, τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013.

Ο Δήμαρχος κατά την διάρκεια της συνέντευξη δήλωσε: «Εξασφαλίσαμε 5.200.000€ στο Δήμο Σερρών από το πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ - ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», με στόχο τη συγκράτηση και αύξηση του παραγωγικού πληθυσμού. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην τοπική κοινότητα Ελαιώνα, η οποία θα μετατραπεί σε πρότυπη πράσινη κοινότητα με σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη».

ΔΤ Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης-Ημερίδα 8-5-2013 Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Δελτίο Τύπου

O αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού στην 1η Αναπτυξιακή Ημερίδα για την Περίοδο Προγραμματισμού 2014-2020

grig.jpgΤο μεγάλο ενδιαφέρον για τη Νέα Περίοδο Προγραμματισμού 2014- 2020 οδήγησε τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη και στελέχη του Τμήματος Προγραμματισμού  του Δήμου Σερρών, στις εργασίες της 1ης Αναπτυξιακής Ημερίδας που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάσθηκαν οι Γενικές Κατευθύνσεις Αναπτυξιακής Στρατηγικής για την Περίοδο 2014-2020, η οποία πλέον θα ονομάζεται Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) (με ανεπίσημο διαθέσιμο προϋπολογισμό 20,6 δις ευρώ καθώς δεν έχει καταλήξει η διαπραγμάτευση με το Ευρωκοινοβούλιο). Επίσης παρουσιάσθηκαν οι Αναπτυξιακές Προτεραιότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, κα Α. Ωραιοπούλου καθώς και οι κατευθύνσεις των Υπουργείων Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Παιδείας από του Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς τους.

Ο Δήμος Σερρών, παρών στην Τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο με 33 ενταγμένα έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 29 εκατ. €, θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προετοιμασθεί κατάλληλα για το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης και να συμμετέχει στην ευρεία διαβούλευση που θα ακολουθήσει προκειμένου να καταρτισθεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

ΔΤ Επιτυχής η Έκθεση Σαλιγκαροτροφίας 3-4-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                 Σέρρες 3 Απριλίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

grig.jpgΈκθεση Σαλιγκαροτροφίας πραγματοποίησε η Διεύθυνση Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας του Δήμου Σερρών, στην πλατεία ελευθερίας της πόλης των Σερρών την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013. 
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί στο ευρύτερο κοινό, η εκτροφή των σαλιγκαριών του Νομού, η θρεπτική τους αξία και οι γαστριμαργικές τους δυνατότητες.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί και στην περιοχή των Σερρών αυξημένο ενδιαφέρον για νέες καλλιέργειες και εκτροφές και ήδη υπάρχουν περίπου 25 σαλιγκαροτρόφοι στο νομό.
Το ενδιαφέρον υπήρξε μεγάλο και την  έκθεση επισκέφθηκε πλήθος Σερραίων, οι οποίοι όχι μόνον γεύθηκαν τα εδέσματα που προπαρασκεύασαν και κερνούσαν οι σαλιγκαροτρόφοι, αλλά ζήτησαν και συνταγές μαγειρέματος.
Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης τόνισε: «διοργανώσαμε αυτήν την έκθεση με στόχο την προβολή της  σαλιγκαροτροφίας των Σερρών, καθώς τα σαλιγκάρια αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικότερα είδη της Μεσογειακής και Ελληνικής διατροφής, με πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα κρέατα».
Να σημειωθεί ότι τα χαρακτηριστικά του σαλιγκαριού αποτελούν εγγύηση καθώς :
Εκτρέφονται στην Ελλάδα σε φυσικό περιβάλλον
Ελεγμένο για την καταλληλότητα του και
Πιστοποιημένο για  κατανάλωση από εξουσιοδοτημένα εργαστήρια

Τέλος, τονίζεται ότι το κρέας των σαλιγκαριών εμποδίζει την αθηροσκλήρωση και τη θρόμβωση, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και δρα προληπτικά σε αλλεργίες, κατάθλιψη και άλλες ασθένειες του νευρικού συστήματος.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου



ΔΤ για εκτροφείς σαλιγκαριών του Ν. Σερρών 28-3-13 Εκτύπωση
grig.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           Σέρρες 28/3/2013
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ                                     
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Τμ. Αγρ/κής & Κτν/κής Παραγωγής & Αλιείας

ΑΝΟΙΧΤΗ   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας του Δήμου Σερρών, προσκαλεί όλους τους εκτροφείς σαλιγκαριών του Ν. Σερρών, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση για την προβολή των προϊόντων της σαλιγκαροτροφίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών την

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/3/2013
ΩΡΑ  10:00 π.μ.  ΕΩΣ  14:00 μ.μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση στο ευρύτερο κοινό, των εκτροφείων σαλιγκαριών του Νομού, τα συστήματα εκτροφής τους, τη θρεπτική αξία των σαλιγκαριών, τις γαστριμαργικές δυνατότητες.

Καλούμε το κοινό να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Ανακοίνωση για βοσκοτόπια 14-3-13 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                            
Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ                                                     
ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ &                                           
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ      
                                                      
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

grig.jpgΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ &ΑΛΙΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ (ΟΠΙΣΘΕΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ-ΠΡΩΗΝ ΤΥΔΚ) ΑΠΟ ΤΙΣ 19-03-2013 ΕΩΣ ΤΙΣ 20-05-2013 ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.

ΕΝΤΥΠΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΞΗΡΟΤΟΠΟΥ, ΜΕΤΟΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕΡΡΩΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΟΠΙΣΘΕΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ-ΠΡΩΗΝ ΤΥΔΚ.

Πληροφορίες: Γαβρά Α. , Σιτζίμη Μ.
Τηλ: 2321 3 50342, 50488
Σέρρες,  14-03-2013

O ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΔΤ Προβολή των Σερρών στο Βουκουρέστι 20-3-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                              Σέρρες 20 Μαρτίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε στο Βουκουρέστι, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος παρουσίασε τις Σέρρες και το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα, το διάστημα 14-17 Μαρτίου 2013.
20-3-2013 ekthesi bukarest 2.jpg20-3-2012 ekthesi bukarest 1.jpg
ΔΤ Οι Σέρρες στη Έκθεση Βερολίνου 19-3-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 19 Μαρτίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου στο τομέα του τουρισμού παρουσίασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος βρέθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα, για την διεθνή έκθεση τουρισμού ITB (Internationale Tourismus-Börse Berlin).

19-3-2013 berlin 2.jpg19-3-2013 berlin 1.jpg
ΔΤ Προβολή του Σαντάνσκι στις Σέρρες 14-3-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 14 Μαρτίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Η προβολή-παρουσίαση της πόλης Σαντάνσκι της Βουλγαρίας και της γύρω περιοχής ήταν ο σκοπός της επίσκεψης που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ομώνυμου Δήμου στις Σέρρες.
14-3-2013 santanski-serres 1.jpg
14-3-2013 santanski-serres 2.jpg
ΔΤ Οι Σέρρες στην Έκθεση Βελιγραδίου 28-2-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                          Σέρρες 27 Φεβρουαρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου
27-2-2013 ekthesi sto beligradi 3.jpg
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμό, τα σερραϊκά μοναστήρια, τα εκκλησιαστικά μνημεία και το μοναδικό στα βαλκάνια Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ Παναγιώτης Γρηγοριάδης, κατά τη διάρκεια του International Fair Of Tourism 2013, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι το τετραήμερο 21-24 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, ο Δήμος Σερρών είχε την ευκαιρία να προβληθεί στην εν λόγω διεθνή έκθεση με το καλλίτερο δυνατό τρόπο, σε περίοπτη θέση στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
Καλώντας τους Σέρβους να γνωρίσουν από κοντά το τόπο, ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι εκτός του σπουδαίου θρησκευτικού πλούτου-έχουν αναπτυχθεί και διάφορες άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού που μπορούν να προσελκύσουν ντόπιους και ξένους τουρίστες όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι Σέρρες μπορούν να πρωτοστατήσουν με το (μοναδικό στην Ελλάδα και στη βαλκανική) Αυτοκινητοδρόμιο που πληροί τις απαιτούμενες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία προδιαγραφές.

Βελτίωση των αθλητικών υποδομών του Δήμου 28-2-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες 28 Φεβρουαρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Θgrig.jpgέμα: Βελτίωση των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας με χρηματοδότηση του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013

Μία ακόμα ευκαιρία εκμεταλλεύθηκε ο Δήμος μας προκειμένου να βρει πόρους για να βελτιώσει τις αθλητικές υποδομές του αλλά και την προσβασιμότητά τους σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.



ΔΤ Έκθεση Τουρισμού Σόφιας-Προβολή των Σερρών 19-2-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες 19 Φεβρουαρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

«Λάβαμε μέρος στην έκθεση με γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη του τόπου, την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του, των διαφόρων ειδών τουρισμού που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης όλες τις εποχές, αλλά και για να πραγματοποιήσουμε σημαντικές επαφές με φορείς τουρισμού και με εκπροσώπους μέσων μαζικής ενημέρωσης για την προβολή του σερραϊκού τουριστικού προϊόντος».
19-2-2013 ekthesi tourismou sti sofia.jpg

Τα παραπάνω σημειώνει ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης σχετικά με τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Holiday and Spa» που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια από 14-18 Φεβρουαρίου και στην οποία συμμετείχαν-εκτός των  Σερρών-ο Δήμος Αμφίπολης, το Σπήλαιο Αλιστράτης και σερραϊκές επιχειρήσεις (σπιρουλίνα Νιγρίτας και Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑΣ).

ΔΤ Προβολή των Σερρών στο Σαντάνσκι 13-2-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες 13 Φεβρουαρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζεται η προσπάθεια τουριστικής προβολής των Σερρών, καθώς αυτή τη φορά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης βρέθηκε στην πόλη Σαντάνσκι της γειτονικής Βουλγαρίας, όπου την προηγούμενη εβδομάδα (7-2-2013) παρουσίασε τα τουριστικά και κάθε είδους πλεονεκτήματα του τόπου.
provoli sto sandanski 1.jpgprovoli sto sandanski 2.jpg

 

ΔΤ Ο Δήμος στην ZOOTECHNIA 13-2-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες 13 Φεβρουαρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών, μαζί με γεωργοκτηνοτρόφους του Δήμου, πραγματοποίησε την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 ημερήσια ενημερωτική επίσκεψη στη «ZOOTECHNIA 2013», την μοναδική εξειδικευμένη έκθεση στον τομέα των παραγωγικών ζώων στην Ελλάδα  και στα Βαλκάνια που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
13-2-2013 zootechnia 1.jpg13-2-2013 ekthesi zootechnia.jpg















ΔΤ συνάντηση Δημάρχου με Ουκρανό Πρόξενο 6-2-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                          Σέρρες 6 Φεβρουαρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Το Δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη επισκέφτηκε προ ημερών (την περασμένη εβδομάδα) ο Πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Oleksandr Yurkin.
6-2-2013 ukranos proxenos 1.jpg6-2-2013 ukranos proxenos 2.jpg

















Στη συνάντηση παρευρέθη ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη, καθώς πιστοποιήθηκε εκ νέου η πρόθεση των δύο πλευρών για συνεργασία.


ΔΤ για την ενημερωτική επίσκεψη στη «ZOOTECHNIA 2013» 22-1-13 Εκτύπωση
100.jpgΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                
Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ                                                     
ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ                                     
                     
Σέρρες,  21.01.2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

     Το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών στα πλαίσια ενημέρωσης των γεωργοκτηνοτρόφων του Δήμου μας, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 ημερήσια ενημερωτική επίσκεψη στη « ZOOTECHNIA 2013 » (8η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία & Πτηνοτροφία), στο Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν:

Την ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ & ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, καθώς και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της έκθεσης:

1.     ΤΟ 4Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
2.     ΤΟ 2Ο  ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ
3.     ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Η μετακίνηση θα γίνει αυθημερόν με λεωφορείο του Δήμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2321350342 ή στο γραφείο 119 του διοικητηρίου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

                                                                   
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΔΤ για χορήγηση αδειών πλανόδιου 11-1-13 Εκτύπωση
                                                            Σέρρες 11 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Θέμα: «Υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση αδειών πλανόδιου εμπορίου για το έτος 2013»

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Δ/σης Μακεδονίας - Θράκης με την αριθμ. πρωτ. 98001/31-12-2012 απόφασή του, προσδιόρισε τον αριθμό των χορηγούμενων αδειών για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου πλανόδιου εμπορίου τύπου Β', για τον Δήμο Σερρών.

Με την αριθμ. 685Α απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σερρών, καθόρισε τον αριθμό αδειών κατά κατηγορία δραστηριότητας υπαίθριου στάσιμου και πλανοδίου εμπορίου τύπου Β'.

Καθορίστηκαν πενήντα μία (51) άδειες άσκησης πλανόδιας υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας στον Δήμο μας για το έτος 2013 και συγκεκριμένα, 21 (είκοσι μία) άδειες Τύπου Β' για πλανόδιο εμπόριο και 30 (τριάντα) άδειες Τύπου Β' για στάσιμο εμπόριο, οι οποίες ισχύουν για τα όρια του Δήμου Σερρών.

doc πρόσκληση 146.50 Kb

ΔΤ Τουριστική προβολή των Σερρών στο Μπλαγκοεβγκράντ 17-12-12 Εκτύπωση
                                                            Σέρρες 17 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

600 - 14.12.12-.jpg
Τουριστική προβολή των Σερρών με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχείο της πόλης Μπλαγκοεβγκράντ της Βουλγαρίας στις 11 Δεκεμβρίου 2012. Ήταν μια πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη ο οποίος ήταν και επικεφαλής της Σερραϊκης αντιπροσωπείας στην οποία συμμετείχαν επίσης ο δ/ντής του Σπηλαίου Αλιστράτης κ Νίκος Καρτάλης και ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Κερκίνη κ. Ιωάννης Ρέκλος οι οποίοι παρουσίασαν το σπήλαιο και την λίμνη αντίστοιχα 


ΔΤ για αναδασμός και κατασκηνώσεις Χρυσοπηγής 13-12-12 Εκτύπωση
                                   Σέρρες 13 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου

H πορεία του έργου  «Αναδασμός Αδελφικού-Κάτω Καμήλας» ήταν το αντικείμενο της συζήτησης του αντιδημάρχου Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη με τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στο οποίο βρέθηκε για Πέμπτη φορά για την περαιτέρω προώθησή του.
300 pikpa.jpgpikpaa 300.jpg
















ΔΤ για πρόγραμμα βιοκλιματικής αναβάθμισης 13-12-12 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες 13 Δεκεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
3,800,000€ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ,  ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ.

300-3.jpg




Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, παρουσία του αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού Παναγιώτη Γρηγοριάδη, ανακοίνωσε την ένταξη του Δήμου Σερρών σε πρόγραμμα ύψους 3.800.000€.



 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ  (59 στοιχεία)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (59 στοιχεία)
ΠΡΑΣΙΝΟΥ  (1 στοιχείο)
ΔΙΟΙΚ.- ΟΙΚΟΝ. ΛΕΙΤ. - ΗΛΕΚ. ΔΙΑΚ. & ΔΙΑΦΑΝ. (6 στοιχεία)
ΕΡΓΩΝ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ (47 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών