Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
24 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού

Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών / ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
ΔΤ Αγροτική Ανάπτυξη-Επίσκεψη στο Μέτσοβο 5-12-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                             Σέρρες 5 Δεκεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου
grigoriadis metsobo 1.jpg


















Διήμερη ενημερωτική επίσκεψη (στις 22 και 23/11/2012) στην «Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων», στον Κατσικά Ιωαννίνων και στο «Τυροκομείο Ιδρύματος Τοσίτσα» στο Μέτσοβο, πραγματοποίησε-στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του-το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών.










ΔΤ Δήμος-Φίλαθλοι ΑΕΚ-Συγκέντρωση τροφίμων & ρούχων 3-12-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                             Σέρρες 3 Δεκεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Μετά την παραχώρηση από το Δήμο Σερρών-και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ανάπτυξης& Αγροτικής Οικονομίας-ο Σύλλογος Φιλάθλων της ΑΕΚ Σερρών ORIGINAL 21 προχώρησε στη συγκέντρωση ειδών διατροφής και ένδυσης-υπόδησης.

3-12-2012 aek filakes.jpgΕιδικότερα, η συγκέντρωση των παραπάνω πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας, όπου οι Σερραίοι παρέδωσαν στους φιλάθλους το πρωί του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου, όσα από τα ρούχα και τα παπούτσια δεν χρειάζονται πλέον.
Τα συγκεντρωθέντα ανδρικά είδη μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητο του Δήμου και συνοδεία εκπροσώπων της ORIGINAL 21 της ΑΕΚ στις Φυλακές Νιγρίτας, όπου παραδόθηκαν από τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη.
Τα παιδικά και γυναικεία είδη δόθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα), στον οποίο λειτουργεί-εκτός του γνωστού σε όλους καθημερινό συσσίτιο-και βεστιάριο, όπου οικονομικά ασθενείς συμπολίτες κι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες προμηθεύονται ρούχα και παπούτσια.
Τέλος, τα είδη διατροφής παραδόθηκαν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το Συσσίτιο Αγάπης για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους.   

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου   

ΔΤ Ο Δήμος σε Περιβαλλοντική Ημερίδα 3-12-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                             Σέρρες 3 Δεκεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στην ημερίδα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Προστατευόμενες Περιοχές» που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, παρουσιάζοντας τις δράσεις του Δήμου Σερρών για το περιβάλλον και την αειφορία εστιάζοντας στις περιβαλλοντικές δομές εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.
Την ευθύνη της επιμέλειας και παρουσίασης έχει το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Η ημερίδα θα διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου στις 9.00 π.μ. στο ξενοδοχείο ΕΡΩΔΙΟΣ στο Λιθότοπο Σερρών. 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου



ΔΤ συμμετοχή του Δήμου Σερρών στην 28η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 29-11-12 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 29 Νοεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Επιτυχής η συμμετοχή του Δήμου Σερρών στην 28η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, που διεξήχθη από 22-25 Νοεμβρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (με φορέα διοργάνωσης τη HELEXPO).

Οι Σέρρες στη Philoxenia
Μέσα στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της τουριστικής προβολής της περιοχής, οι Σέρρες έδωσαν δυναμικό «παρών» στη μεγαλύτερη ελληνική έκθεση τουρισμού, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών.

1.400.jpgΟ Δήμος Σερρών, το Επιμελητήριο Σερρών, ο Φορέας Διαχείρισης του ΛΑΙΛΙΑ, το Σπήλαιο Αλιστράτης και επαγγελματίες της περιοχής μας.

Η παρουσία των Σερρών κινήθηκε προς την κατεύθυνση προβολής των πλεονεκτημάτων τους, με στόχο την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού.

Μέσω του περιπτέρου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής και τα προϊόντα της, από τα σχετικά έντυπα που προμηθεύονταν.

Ο αντιδήμαρχος
Αναφερόμενος στη συμμετοχή των Σερρών ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης (που εκπροσώπησε τον Δήμο στην έκθεση) επισημαίνει:

«Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια των φορέων και επαγγελματιών του Νομού μας η οποία ευελπιστούμε να έχει συνέχεια, προκειμένου να συμβάλει στην ουσιαστική τουριστική προβολή της περιοχής μας.

Έχουμε δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών - επισκεπτών μιας και τα τουριστικά Αξιοθέατα του τόπου μας είναι μοναδικά στον Ελλαδικό χώρο.»

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο 4ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ 27-11-12 Εκτύπωση
Σέρρες 27 Νοεμβρίου  2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο 4ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ)
«Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων σε Κρίση
Νέες Προκλήσεις και Προοπτικές»
Αθήνα, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο 30 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου 2012

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στο 4ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) που διοργανώνεται με τη υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως και την 1 Δεκεμβρίου στο Κτίριο του ΕΜΠ στην οδό Πατησίων 42.

Το Συνέδριο «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων σε Κρίση Νέες Προκλήσεις και Προοπτικές» εστιάζει στις μεγάλες μεταβολές που συμβαίνουν στο πεδίο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα, αλλά και στο σύνολο της Ευρώπης των 27, κάτω από το οδηγητικό και κανονιστικό πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων και των φυσικών πόρων. Οι δυνατότητες επίτευξης συνεχώς απαιτητικότερων στόχων, καθώς και ο μετασχηματισμός του σημερινού γραμμικού μοντέλου «παραγωγή-κατανάλωση-απόρριψη-διάθεση» σε «κοινωνίες μηδενικών αποβλήτων», στο ειδικό γεωγραφικό πλαίσιο της Ελλάδας, αλλά και των «νέων χωρών» της ΕΕ, θα αποτελέσουν επίσης αντικείμενο συζήτησης. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Σερρών, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, στις 12.45, στην αίθουσα Β΄ Κτιρίου του ΕΜΠ, θα παρουσιάσει την πρότασή του με τίτλο  «Πρότυπη Πράσινη αγροκτηνοτροφική κοινότητα Ελαιώνα Δήμου Σερρών», προϋπολογισμού 5,5 εκ. €, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013, η οποία αφορά, μεταξύ άλλων, την ενεργειακή αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή του Τοπικού Διαμερίσματος Ελαιώνα.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενεργειακή αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων της περιοχής με το σχεδιασμό μιας Κεντρικής Μονάδας Παραγωγής Βιοαερίου στηριζόμενη στην τεχνολογία της αναερόβιας ζύμωσης, με σκοπό τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Τ.Δ. Ελαιώνα.

Την ευθύνη της παρουσίασης έχουν το Τμ. Η/Μ Έργων & Ενεργειακών Εφαρμογών και το Τμ. Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

ΔΤ συμμετοχή του Δήμου Σερρών στην τελευταία συνάντηση του έργου ACTIVE TRAVEL NETWORK 23-11-12 Εκτύπωση
active2.jpg
urbact1.jpg



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        
Σέρρες  23/11/2012
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                             
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στην τελευταία συνάντηση του έργου
ACTIVE TRAVEL NETWORK
(που χρηματοδοτείται από την Κοινοτική Πρωτοβουλία URBACT ΙΙ 2007-2013)


Ο Δήμος Σερρών συμμετείχε με εκπρόσωπο του τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Συγκοινωνιών στην τελευταία συνάντηση του έργου  ΑCTIVE TRAVEL NETWORK που χρηματοδοτείται από το  πρόγραμμα URBACT II και έχει ως αντικείμενο την προώθηση της ενεργού μετακίνησης,dsc01983_fot.jpg με ποδήλατο ή πεζή. Η συνάντηση έλαβε χώρα στις 6-7 Νοεμβρίου στην έδρα του επικεφαλής εταίρου, την πόλη Weiz της Αυστρίας.


Στις 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το τελικό συνέδριο του έργου με περί τους 100 συμμετέχοντες όπου μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε και η εμπειρία των Σερρών όσον αφορά στη σύσταση της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του έργου και στη σύνταξη του Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την προώθηση του ποδηλάτου στην πόλη των Σερρών. Παρουσιάστηκε επίσης το υλικό διάχυσης που παρήγαγε ο Δήμος Σερρών και προβλήθηκε το σχετικό βίντεο προώθησης με σύνθημα «Άλλαξε κι εσύ κίνηση»! Το συγκεκριμένο βίντεο είναι αναρτημένο και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.serres.gr.





ΔΤ Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης-2ος Κύκλος 20-11-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                            Σέρρες 20 Νοεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Σερρών στα πλαίσια ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης σε θέματα οδικής ασφάλειας και ασφαλούς οδήγησης ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων στην Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου «PROMO SAFE DRIVING», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013».

ΔΤ για Ενημέρωση Γεωργο-κτηνοτρόφων του Δήμου μας 16-11-12 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                           
Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ                                                     
ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ &                                                                                                           Σέρρες,  15-11-2012
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ                                     
                  
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο Δήμος Σερρών στα πλαίσια ενημέρωσης των γεωργο-κτηνοτρόφων του Δήμου μας, θα πραγματοποιήσει διήμερη ενημερωτική επίσκεψη στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2012:

     1. Στη «Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων» στον Κατσικά Ν. Ιωαννίνων, που ανήκει στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ) Δήμητρα, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

     2. Στο « Τυροκομείο Ιδρύματος Τοσίτσα» στο Μέτσοβο.

Η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο του Δήμου.

Οι συμμετέχοντες θα επιβαρυνθούν με το κόστος της διανυκτέρευσης. Υποβολή αιτήσεων έως 20-11-2012 και περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2321350342 ή στο γραφείο 119 του Διοικητηρίου.

Προηγούνται οι κατ' επάγγελμα αγρότες-κτηνοτρόφοι και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΔΤ Διεύθυνση Ανάπτυξης-Ανακοίνωση Ενημερωτική Επίσκεψη 16-11-12 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                           
Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ                                                     
ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ &
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ                                     
Δελτίο Τύπου
16-11-2012

Το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών, συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης των γεωργοκτηνοτρόφων του δήμου μας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 ημερήσια ενημερωτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις καλλιέργειας και τυποποίησης κηπευτικών «Θερμοκήπια Δράμας Α.Ε.» στο Μικροχώρι Δράμας και στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας (ΑΣΟΠ) με έδρα τον Άγιο Αθανάσιο, Δήμου Δοξάτου Δράμας.
400 drama.jpg
Στα «Θερμοκήπια Δράμας Α.Ε.» οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη μονάδα η οποία  χαρακτηρίζεται «φιλική προς το περιβάλλον», αξιοποιεί κάθε υλικό και μέσο μέσω της ανακύκλωσης και χρησιμοποιεί πλήρη αυτοματοποίηση των  διαδικασιών λίπανσης, άρδευσης, εξαερισμού, σκίασης και υδρονέφωσης περιορίζοντας κάθε σπατάλη υλικών και ενέργειας.

Επισπεύστηκαν επίσης, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις καλλιέργειας και τυποποίησης κηπευτικών (κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί και πράσινες πιπεριές ).    

Στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας (ΑΣΟΠ) με βασική δραστηριότητα την καθετοποιημένη καλλιέργεια της ροδιάς και έγινε ξενάγηση το συσκευαστήριο και στις λοιπές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού.

Ενημερώθηκαν σχετικά με την ορθολογική διαχείριση των εγκαταστάσεων των φυτειών ροδιάς και την επεξεργασία της παραγωγής ροδιών, για τη διαλογή, συσκευασία, αποσπύρωση, παραγωγή χυμού και την εμπορική αξιοποίηση των προϊόντων της ροδιάς και τις δυνατότητες συνεργασίας με το προαναφερόμενο συνεταιρισμό.

400-1-1drama.jpg400-2 drama.jpg
















Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κος Παναγιώτης Γρηγοριάδης  ο οποίος ήταν παρών στην ενημερωτική επίσκεψη δήλωσε ότι «Η επίσκεψη στα Θερμοκήπια Δράμας Α.Ε. και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας (ΑΣΟΠ), ήταν πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική για όσους ασχολούνται με θερμοκήπια αλλά για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με την συγκεκριμένη δραστηριότητα στο μέλλον. Ως Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την συμμετοχή των δημοτών μας και σε αυτή μας την δράση».



Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης

Τεχνική Συνάντηση του έργου "EASYTRIP : GR-BG E-MOBILITY SOLUTIONS" 23-10-12 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 23 Οκτωβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Δημιουργική και αποτελεσματική  η 2η Τεχνική Συνάντηση του έργου "EASYTRIP : GR-BG E-MOBILITY SOLUTIONS" που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013
easytrip - serres 23.10.12.jpg

     Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Τεχνική Συνάντηση του έργου "EASYTRIP : GR-BG E-MOBILITY SOLUTIONS" (στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013) στις Σέρρες, στις 5 Οκτωβρίου 2012.  Η Συνάντηση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας, κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε πρωτίστως όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, στη συνέχεια αναφέρθηκε στους βασικότερους στόχους του έργου και στα τελικά αποτελέσματά του.

     Στις εργασίες της Συνάντησης συμμετείχαν υπάλληλοι του Δήμου Σερρών αλλά και οι υπόλοιποι εταίροι του έργου, όπως το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών/ Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το οποίο είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του έργου, το Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών/Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Θέρμης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και από τους Βούλγαρους εταίρους ο Δήμος Krumovgrad. Δυστυχώς, στη συγκεκριμένη συνάντηση δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο Δήμος Bansko από τη Βουλγαρία.

Πρόκειται για ένα έργο που θα παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες πληροφόρησης στους μετακινούμενους από και προς περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας που συμμετέχουν στο έργο, μέσω ειδικά σχεδιασμένης διαδικτυακής πλατφόρμας αλλά και μέσω εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας. Οι πληροφορίες αυτές θα είναι διαθέσιμες στους μετακινούμενους τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν ακριβείς οδηγίες πλοήγησης, πληροφορίες για εύρεση της βέλτιστης διαδρομής, πληροφορίες για ασφαλή μετακίνηση, τα σημεία ενδιαφέροντος, και άλλες. Βασικότεροι στόχοι του έργου είναι η ανάπτυξη της προσβασιμότητας και η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας μεταξύ των περιοχών των δύο χωρών που συμμετέχουν στο έργο, η διασφάλιση ασφαλέστερων και πιο άνετων ταξιδιών και τέλος η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών των περιοχών αυτών.

     Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στην πρόοδο υλοποίησης του έργου στο τμήμα που αναλογεί στον κάθε εταίρο και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος με σκοπό την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου για την κάθε πόλη. Όσον αφορά το Δήμο Σερρών, πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η έρευνα για μια πλήρη καταγραφή των αναγκών των χρηστών που δημιουργούνται πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους με σκοπό τη συλλογή πολύτιμων πληροφοριών σχετικών με τις μετακινήσεις που πραγματοποιούνται ανάμεσα στην πόλη των Σερρών και τη Βουλγαρία αλλά και την πόλη των Σερρών με τις υπόλοιπες περιοχές που συμμετέχουν στο έργο (Θεσσαλονίκη, Καβάλα κ.λπ.). Οι πληροφορίες αυτές θα οδηγήσουν σε συμπεράσματα, τα οποία θα συνδράμουν στη σωστή υλοποίηση και μετέπειτα λειτουργία του συστήματος.



PROMO SAFE DRIVING 9-11-12 Εκτύπωση
Δελτίο Τύπου

H ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου εκπαιδεύσεων στην Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου (από το καλοκαίρι του 201), οι εργασίες αναβάθμισής του και η αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού, τόσο στο Αυτοκινητοδρόμιο όσο και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, αποτέλεσαν τα θέματα της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στα μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

Σκοπός της συνέντευξης η ενημέρωση για τις υπολειπόμενες δράσεις στα πλαίσια του έργου και οι επόμενοι κύκλοι εκπαίδευσης.

Στόχος αυτών των νέων κύκλων είναι:

1. οι νέοι οδηγοί (απευθύνεται στον γενικό πληθυσμό)

2. νεαροί οδηγοί και ιδίως οι φοιτητές του ΤΕΙ)

3. οι καθηγητές και των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης (στο σύνολό τους ή ειδικά αυτοί που θα αναλάβουν τη διδασκαλία μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία τους)

4. επαγγελματίες Οδηγοί (Δήμου, Αστυνομίας, Τροχαίας, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικής, Ταξί, Φορτηγών κ.α.) και

5. γενικώς όλοι οι οδηγοί.

Ο Δήμαρχος

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Δήμαρχος κ. Αγγελίδης επισήμανε:

Ο Δήμος Σερρών επιθυμεί να ενημερώσει για τη μέχρι τώρα υλοποίηση του έργου PROMO SAFE DRIVING που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

Παράλληλα, σκοπεύει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των οδηγών (επαγγελματιών και μη) στους επόμενους κύκλους εκπαίδευσης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης.

Ως γνωστόν, στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών λειτουργεί ένας από τους πλέον σύγχρονους προσομοιωτές οδήγησης στην Ελλάδα, που δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να αντιμετωπίσουν εκεί δύσκολες καταστάσεις οδήγησης, μέσα από πλήθος σεναρίων, πριν τα αντιμετωπίσουν στην πραγματικότητα κατά την κίνησή τους στους δρόμους.

Η ευκαιρία που δίνεται στους πολίτες τόσο των Σερρών όσο και της ευρύτερης περιοχής  είναι μοναδική και ΔΩΡΕΑΝ.

Είναι πλέον στο χέρι τους να συμμετάσχουν στα ανταποδοτικά οφέλη του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος που με τόσο κόπο κέρδισε και υλοποιεί ο Δήμος Σερρών.

Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς, η αναγκαιότητα κάθε δυνατής προσπάθειας μείωσης των οδυνηρών απωλειών στην άσφαλτο, πρώτα από όλα σε ζωές, αλλά και σε υλικές φθορές, είναι αυταπόδεικτη.

Ο Δήμος Σερρών πιστός στο ρόλο του έκανε το χρέος του. Απομένει να αγκαλιαστεί και από το κοινό.

Ο αντιδήμαρχος

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γρηγοριάδης δήλωσε:

Στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου PROMO SAFE DRIVING έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τρεις διαγωνισμοί, ενώ ως σύμβουλος τεχνικής υποστήριξης του Δήμου αναδείχθηκε το Πνεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Μέσα από το έργο διενεργείται σήμερα και ο διαγωνισμός για την προμήθεια λογισμικού αναβάθμισης του εκπαιδευτικού προσομειωτή.

Το λογισμικό αυτό θα προσομοιάζει την πίστα του Αυτοκινητοδρομίου και θα δώσει προστιθέμενη αξία και νέες δυνατότητες στη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης και του Αυτοκινητοδρομίου γενικότερα.

Θα ήθελα να τονίσω τη στενή και παραγωγική συνεργασία με τους αναδόχους, το ίδιο το Αυτοκινητοδρόμιο, αλλά και τον εταίρο μας Δήμο Πέτριτς.

Η συνολική απορρόφηση του έργου μέχρι στιγμής, από πλευράς Δήμου Σερρών, ανέρχεται στο ποσό των 642.000 ευρώ που αποτελεί το 50% του συνολικού προϋπολογισμού.         


Από το Γραφείο Τύπου
Προσκληση για συνέντευξη τύπου 8-11-2012 Εκτύπωση
100.jpgΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                         Σέρρες 8 Νοεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη  με θέμα : Απολογισμός της μέχρι σήμερα πορείας υλοποίησης  του έργου PROMO SAFE DRIVING που χρηματοδοτείται από το προγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ θα δοθεί στις 9/11/2012 και ώρα 13.00 στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου.

Γραφείο Τύπου Δήμου Σερρών
ΔΤ Ημερίδα για την Αιγοτροφία 6-11-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                              Σέρρες 6 Νοεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου


egotrofia.jpg
Στην ημερίδα με θέμα «Η Συμβολή της Αιγοτροφίας στην Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας: Προβλήματα και  Προοπτικές» συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης και οι γεωτεχνικοί υπάλληλοι του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης συμμετείχαν την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 στην ημερίδα.

Την ημερίδα διοργάνωσαν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Περιφερειακό Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας, το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., το Εργαστήριο Γενικής και Ειδικής Ζωοτεχνίας της Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ. και η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας (πρώην ΕΘΙΑΓΕ) του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - ΔΗΜΗΤΡΑ., στο νέο Δημαρχείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ανάδειξη των προβλημάτων και εμποδίων των εκτροφέων αιγών στην παραγωγή των προϊόντων τους, αλλά και στη μεταποίησή τους.    

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη του πιο κατάλληλου μοντέλου εκτροφής στον Ελλαδικό χώρο, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των αίγειων προϊόντων, των κυριότερων προβλημάτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και των δυνατοτήτων για την απασχόληση σε αυτόν τον τομέα.

Το αντικείμενο της ημερίδας ήταν ιδιαίτερα επίκαιρο λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα μας και υπήρχε μεγάλη συμμετοχή γεωτεχνικών, φοιτητών και κτηνοτρόφων.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου


ΔΤ Γεωργική Ανάπτυξη-Ενημερωτικές επισκέψεις 29-10-2012 Εκτύπωση
grig.jpgΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                 
Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  &  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ                                                     
ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ  &  ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ &  ΑΛΙΕΙΑΣ                                     

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών στα πλαίσια ενημέρωσης των γεωργοκτηνοτρόφων του Δήμου μας, θα πραγματοποιήσει στις 14-11-2012 ημερήσια ενημερωτική επίσκεψη:

1. Στις εγκαταστάσεις καλλιέργειας και τυποποίησης κηπευτικών «Θερμοκήπια Δράμας» με  έδρα το Μικροχώρι Δράμας και
2. Στις φυτείες και κτιριακές εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας (ΑΣΟΠ) με βασική δραστηριότητα την καθετοποιημένη καλλιέργεια της ροδιάς με έδρα  την Τ.Κ Αγίου Αθανασίου Δήμου Δοξάτου Δράμας.
Η μετακίνηση θα γίνει με το λεωφορείο του Δήμου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι 8-11-2012 στο τηλέφωνο 2321350342 ή στο γραφείο 119 του Διοικητηρίου.

Προηγούνται οι κατ΄ επάγγελμα αγρότες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σέρρες,  29-10-2012
ΔΤ Επαφές Γρηγοριάδη σε Υπουργεία 26-9-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                         Σέρρες 26 Σεπτεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στο Υπουργείο Ανάπτυξης (στις Διευθύνσεις Τιμών-Τροφίμων & Ποτών κι Εμπορικών Οργανώσεων) για θέματα της αρμοδιότητάς του και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (για τον αναδασμό Αδελφικού-Κάτω Καμήλας) βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, εντός του μήνα.

Αναδασμός
Ειδικότερα, αναφερθείς στο ζήτημα του αναδασμού ο αντιδήμαρχος επισήμανε:
«Βρισκόμαστε στην φάση της προέγκρισης για να προκηρυχθεί η μελέτη, με την οποία θα καθοριστούν οι εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Μετά την ανάρτηση των ονομάτων των δικαιούχων κι αφού εκδικαστούν οι τυχόν ενστάσεις, τότε θα επιτευχθεί και η οριστικοποίηση του αναδασμού».

Όπως διευκρινίζει ο κ. Γρηγοριάδης: «Στην συνέχεια η αρμόδια υπηρεσία θα συντάξει προϋπολογισμό για τα παράλληλα έργα (ισοπέδωση, κλείσιμο τάφρων, κόψιμο δέντρων και δημιουργία προσβάσεων στις ιδιοκτησίες), ενώ μετά και την προκήρυξή τους από την διαχειριστική αρχή ακολουθεί η προκήρυξη για την κατασκευή του έργου».
Επισημαίνεται ότι ο αναδασμός χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» (μέτρο 125, Α1).

Στη ΔΕΘ
deth1.jpg







Ο αντιδήμαρχος κ. Γρηγοριάδης με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και συνεργάτες τους.













deth2.jpg








Ο πρόεδρος της Helexpo-ΔΕΘ Πάρις Μαυρίδης στο περίπτερο του Δήμου Σερρών












Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο αντιδήμαρχος (αρμόδιος και για θέματα Τουρισμού) βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, καθώς ο Δήμος Σερρών διέθετε δικό του περίπτερο, στο πλαίσιο της συνολικής παρουσίας όλης της σερραϊκής Περιφέρειας, η οποία βραβεύθηκε και ξεχώρισε.   

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμοu

ΔΤ Ενημερωτικές επισκέψεις αγροτών 22-10-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 22 Οκτωβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών, προκειμένου να συμβάλει στην προώθηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών των γεωργοκτηνοτρόφων δημοτών, πραγματοποίησε την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 ημερήσια ενημερωτική επίσκεψη στο «Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Νέας Μεσήμβριας Θεσσαλονίκης και στην εταιρία παραγωγής & εμπορίας βιολογικών προϊόντων «Βιοαγρός» στην Κρύα Βρύση Πέλλας.


bioagros1.jpggenetikis.jpg
ΔΤ Ενημερωτική Επίσκεψη για αγρότες-δηλώσεις συμμετοχής 4-10-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                             Σέρρες 4 Οκτωβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου


Το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών στα πλαίσια ενημέρωσης των γεωργοκτηνοτρόφων του Δήμου μας, πρόκειται να πραγματοποιήσει στις 18-10-2012 ημερήσια ενημερωτική επίσκεψη:

   1. Στο ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΖΩΩΝ  Ν. ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ   
   με  έδρα τη  Ν. ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και


2. Στην ΕΤΑΙΡΙΑ «ΒΙΟΑΓΡΟΣ», ολοκληρωμένο δίκτυο παραγωγών, γεωπόνων, συσκευαστών που παράγουν, διακινούν και εμπορεύονται υψηλής ποιότητας βιολογικά προϊόντα,  με έδρα  την ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ, ΠΕΛΛΑΣ

     Η μετακίνηση θα γίνει με το λεωφορείο του Δήμου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι 13-10-2012 στο τηλέφωνο 23213250342 ή στο γραφείο 119 της Νομαρχίας.

   Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.



ΔΤ Εναλλακτικές καλλιέργειες-Ημερίδα σε φυτώρια 2-10-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                             Σέρρες 2 Οκτωβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών,  προκειμένου να συμβάλει στην προώθηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών  των γεωργοκτηνοτρόφων δημοτών, σε συνεργασία με τα Φυτώρια Κωνσταντινίδη πραγματοποίησε την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 ημερίδα-εργαστήριο  με θέμα  «εναλλακτικές καλλιέργειες».

enalaktikes.jpgenalaktikes1.jpg



ΔΤ Ημερίδα για εναλλακτικές καλλιέργειες 19-9-2012 Εκτύπωση
100.jpgΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                             
Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ                                                     
ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ &                                           
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ                                     

                          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο Δήμος Σερρών στα πλαίσια ενημέρωσης των αγροτών, πρόκειται να διοργανώσει   ημερίδα - εργαστήριο σε συνεργασία με τα φυτώρια «Κωνσταντινίδη» που θα αφορά τις δυνατότητες  νέων εναλλακτικών καλλιεργειών.  

Η ημερίδα - εργαστήριο προγραμματίζεται να υλοποιηθεί εντός του μηνός Σεπτεμβρίου.  Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής  μέχρι  24-09-2012 στο τηλέφωνο 2321350342.

 

ΔΤ Ο Δήμος Σερρών στη ΔΕΘ 10-9-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                     Σέρρες 10 Σεπτεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Η 77η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, που άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 8 και θα διαρκέσει έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2012, αποτελεί ευκαιρία προβολής για την πόλη και το Δήμο Σερρών.

1.jpg  2.jpg 
ΔΤ Δήμος Σερρών-ACTIVE TRAVEL NETWORK RICCIONE 26-7-12 Εκτύπωση
Σέρρες 26-7-2012

Δελτίο Τύπου

Θέμα : Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στη Συνάντηση των Εταίρων του έργου "
ACTIVE TRAVEL NETWORK" στην πόλη Riccione της Ιταλίας, 5-6 Ιουλίου 2012
riccione 1.jpg
Από τις 5 έως τις 6 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε Συνάντηση των Εταίρων του έργου "ACTIVE TRAVEL NETWORK" στην πόλη Riccione της Ιταλίας, μία από τις πόλεις - εταίρους του συγκεκριμένου έργου.
Στη Συνάντηση αυτή συμμετείχε ο Δήμος Σερρών με εκπροσώπους του, όπως ο κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού, ο κ. Παύλος Μυστακίδης, Αντιδήμαρχος Έργων - Υποδομών και Καθημερινότητας και Επικοινωνίας με τον Πολίτη και ο Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Πέτρος Δασκαλόπουλος. Επίσης, εκπρόσωποι των Δήμων Weiz της Αυστρίας (Επικεφαλής Εταίρος του έργου), Sebes της Ρουμανίας, Novara της Ιταλίας και Ljutomer της Σλοβενίας συμμετείχαν στη συγκεκριμένη Συνάντηση.
Δεδομένου ότι το έργο "ACTIVE TRAVEL NETWORK", το οποίο χρηματοδοτείται από την Κοινοτική Πρωτοβουλία URBACT II 2007-2013, ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου, η θεματολογία της Συνάντησης στην πόλη Riccione της Ιταλίας επικεντρώθηκε στο Τοπικό Σχέδιο Δράσης της κάθε πόλης αναφορικά με την βιώσιμη κινητικότητα και  στους τρόπους με τους οποίους κάθε εταίρος θα στηρίξει τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη του (ποδήλατο και πεζή μετακίνηση).
riccione 2.jpg
Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης αυτής, ο δήμος Riccione (διοργανώτρια πόλη της Συνάντησης) είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες τις δικές του ενέργειες και δράσεις όσον αφορά το πεδίο της βιώσιμης κινητικότητας και συγκεκριμένα τη δημιουργία ενός νέου ποδηλατοδρόμου κατά μήκος της παραλίας και την κατασκευή ενός μεγάλου υπόγειου γκαράζ για την αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Riccione, στο πλαίσιο του έργου "ACTIVE TRAVEL NETWORK", συνεργάζεται με τα ξενοδοχεία της περιοχής για την προώθηση του ποδηλάτου, δεδομένης της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης που παρουσιάζει η πόλη.

ΔΤ Οπτικοακουστικό μήνυμα για ACTIVE TRAVEL NETWORK 19-7-2012 Εκτύπωση
100.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                        Σέρρες 19 Ιουλίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Δημιουργία και προβολή οπτικοακουστικού μηνύματος στο πλαίσιο του έργου "ACTIVE TRAVEL NETWORK" με τίτλο «Άλλαξε και εσύ...Κίνηση - περπάτημα - ποδηλασία»

Ο Δήμος Σερρών, στο πλαίσιο του έργου "ACTIVE TRAVEL NETWORK" (συγχρηματοδότηση από την Κοινοτική Πρωτοβουλία URBACT II 2007-2013), στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος, θέλησε να δημιουργήσει ένα οπτικοακουστικό μήνυμα κοινωνικού περιεχόμενου με τίτλο «Άλλαξε και εσύ...Κίνηση - περπάτημα - ποδηλασία».

Το συγκεκριμένο μήνυμα έχει σκοπό να προτρέψει τους δημότες στη χρήση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης (όπως ποδήλατο και πεζή μετακίνση) που άλλωστε είναι και ο στόχος του έργου "ACTIVE TRAVEL NETWORK".  Με τρόπο σαφή, συνοπτικό και φιλικό, το μήνυμα ενημερώνει τους δημότες για τις θετικές επιδράσεις της χρήσης των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην  υγεία και ψυχολογία των πολιτών, στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος. Μέσω του μηνύματος προβάλλεται επίσης το έργο των αστικών αναπλάσεων σε κεντρικούς οδούς της πόλης των Σερρών, το οποίο  χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΘΡΑΚΗ.

Οι δημότες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο μήνυμα μέσω των τηλεοπτικών τους δεκτών αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου (www.serres.gr).

ΔΤ Easytrip Ελλάδα-Βουλγαρία 3-7-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 3 Ιουλίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου
Θέμα : Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στην 1η Συνάντηση του έργου  «Easytrip: GR-BG E-mobility solutions» στο Bansko της Βουλγαρίας

easy trip - bansko.jpgΤη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Bansko της Βουλγαρίας η πρώτη συνάντηση του έργου «Easytrip: GR-BG E-mobility solutions» στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Βουλγαρία 2007-2013, που διοργάνωσε ο Δήμος Βansko, ένας από τους εταίρους του έργου.
Στη συγκεκριμένη συνάντηση συμμετείχε ο Δήμος Σερρών με εκπροσώπους του, όπως ο κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού, ο κ. Νικόλαος Παπαδίκης, Προϊστάμενος του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού & Συγκοινωνίας, η κ. Ειρήνη Βασιλοπούλου, Υπάλληλος του Τμήματος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης και η κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου, Υπάλληλος του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού & Συγκοινωνίας.
Οι φορείς, οι οποίοι συμμετέχουν στο έργο, εκτός από το Δήμο Σερρών, είναι το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών/ Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το οποίο είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του έργου, το Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών/Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Θέρμης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και από βουλγαρικής πλευράς ο Δήμος Bansko και ο Δήμος Krumovgrad.    
Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει στη βελτίωση της διασυνοριακής προσβασιμότητας μεταξύ των περιοχών που περιλαμβάνονται στη δράση, μέσω της ανάπτυξης μιας ειδικά σχεδιασμένης διαδικτυακής πλατφόρμας που θα προσφέρει υπηρεσίες κινητικότητας και πληροφόρησης στους ταξιδιώτες/χρήστες  μέσω προηγμένων τεχνολογιών, εύκολα προσβάσιμων από όλους (εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, διαδίκτυο, πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων). Τα τελικά αποτελέσματα του έργου "EASYTRIP" προς τους μετακινούμενους θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων : προηγμένες υπηρεσίες πληροφόρησης, πράσινη περιβαλλοντικά φιλική δρομολόγηση, ακριβείς οδηγίες πλοήγησης, λεπτομερή παροχή πληροφοριών για την κυκλοφορία και τη στάθμευση, τουριστικές πληροφορίες σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος, πληροφορίες για την οδική ασφάλεια, μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί, το περιβάλλον και τις καιρικές συνθήκες.
Στη συνάντηση αναπτύχθηκε ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών που για τον Δήμο Σερρών, όπως και για τους υπόλοιπους δήμους περιλαμβάνει σε πρώτη φάση την εκκίνηση της έρευνας για μια πλήρη καταγραφή όλων των αναγκών των χρηστών που δημιουργούνται πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους Αυτό κρίνεται αναγκαίο κατά την πρώτη φάση του έργου καθώς θα συλλεχθούν πολύτιμες πληροφορίες σχετικές με τις μετακινήσεις που πραγματοποιούνται ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στην πόλη των Σερρών και τη Βουλγαρία αλλά και την πόλη των Σερρών με τις υπόλοιπες περιοχές που συμμετέχουν στο έργο (Θεσσαλονίκη, Καβάλα κ.λπ.). Οι πληροφορίες αυτές θα οδηγήσουν σε συμπεράσματα, τα οποία θα συνδράμουν στη σωστή υλοποίηση και μετέπειτα λειτουργία του συστήματος.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
ΔΤ Εδαφική Συνεργασία με Βουλγαρία 3-7-2012 Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                               Σέρρες 3 Iουλίου 2012

Γραφείο Τύπου

& Δημοσίων Σχέσεων

τηλ. 23210/22587

φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Δημιουργική και αποτελεσματική η 2η Τεχνική Συνάντηση της πράξης ¨PROMO- SAFE- DRIVING¨ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

400-2.jpg

Η δεύτερη τεχνική συνάντηση της πράξης με τίτλο «Προώθηση της ασφαλούς Κυκλοφοριακής Συνείδησης σε Τοπικό Επίπεδο στη Διασυνοριακή Περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας», με ακρωνύμιο PROMO SAFE DRIVING, πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου στο χώρο του Αυτοκινητοδρομίου. Στις εργασίες συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας, κος Παναγιώτης Γρηγοριάδης, o Αντιδήμαρχος του Δήμου Petrich, κος Georgiev Nikolai,  ο Πρόεδρος της Αυτοκινητοδρόμιο ΑΕ ΟΤΑ, κος Ευστράτιος Δημητρίου,  υπάλληλοι του Δήμου Σερρών και Δήμου Petrich καθώς και εκπρόσωποι του Συμβούλου Τεχνικής Υποστήριξης του Δήμου Σερρών (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).

 

 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών έγινε εκτενής αναφορά στην πρόοδο υλοποίησης της πράξης στο τμήμα που αναλογεί στον κάθε εταίρο. Όσον αφορά το Δήμο Σερρών, το έργο της αναβάθμισης των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου και του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ η Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης ολοκλήρωσε τους 4 πρώτους κύκλους εκπαίδευσης. Επίσης ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα (σχολ. Έτος 2011-2012) στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης με τη βοήθεια του καινούργιου εξοπλισμού (ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια, ποδήλατα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός).

400-1.jpg

Όσον αφορά το Δήμο Petrich, έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και υπογράφηκε η σχετική εργολαβική σύμβαση για την κατασκευή του. Επίσης δημοσιεύθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια του εκπαιδευτικού προσομοιωτή οδήγησης καθώς και του εξοπλισμού για τη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια, ποδήλατα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός).

 

Η ομαλή και σύμφωνη με τα χρονοδιαγράμματα, υλοποίηση της πράξης οδήγησε τη Διαχειριστή Αρχή του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ να εγκρίνει το αίτημα τροποποίησης της πράξης που εστάλη αρχές Μαΐου. Μέσα από την τροποποίηση αυτή θα γίνει, ανάμεσα σε άλλα, και προμήθεια λογισμικού αναβάθμισης του εκπαιδευτικού προσομοιωτή οδήγησης που βρίσκεται στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Το λογισμικό αναβάθμισης αφορά στην προσομοίωση της πίστας του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών ως ένα από τα σενάρια εκπαίδευσης που θα προσφέρονται στο συγκεκριμένο προσομοιωτή.

 

ΔΤ 2η τεχνική Συνάντηση της πράξης ¨PROMO- SAFE- DRIVING¨21-6-12 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : 2η Τεχνική Συνάντηση της πράξης ¨PROMO- SAFE- DRIVING¨ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

promio driving travel serres.jpg
Η δεύτερη τεχνική συνάντηση της πράξης με τίτλο «Προώθηση της ασφαλούς Κυκλοφοριακής Συνείδησης σε Τοπικό Επίπεδο στη Διασυνοριακή Περιοχή Ελλάδας - Βουλγαρίας», με ακρωνύμιο PROMO SAFE DRIVING, θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου στο χώρο του Αυτοκινητοδρομίου. Υπενθυμίζεται  ότι η συγκεκριμένη πράξη  την υλοποιεί ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Δήμο Petrich και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2.000.000,00 €.

Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχει η ομάδα διοίκησης και υλοποίησης  της πράξης από κάθε εταίρο ενώ θα την παρακολουθήσει και εκπρόσωπος της Κοινής Τεχνικής Γραμματείας του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

Η συνάντηση αυτή θα δώσει την ευκαιρία σε κάθε εταίρο να παρουσιάσει την πρόοδος υλοποίησης της πράξης, στο τμήμα που του αναλογεί. Ιδιαίτερα για το Δήμο Σερρών, η συνάντηση αυτή συμπίπτει με την ολοκλήρωση των μαθημάτων του 1ου, 2ου,3ου και 4ου κύκλου εκπαίδευσης στη Σχολή  Ασφαλούς Οδήγησης που λειτουργεί στους χώρους του Αυτοκινητοδρομίου καθώς και με την ολοκλήρωση των μαθημάτων (σχολ. Έτος 2011-2012) στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης με τη βοήθεια του καινούργιου εξοπλισμού (ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια, ποδήλατα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός) που προμηθεύτηκε ο Δήμος μέσω από το έργο PROMO SAFE DRIVING. Τους πρώτους κύκλους της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης παρακολούθησαν επαγγελματίες και μη οδηγοί ενώ τα μαθήματα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής παρακολούθησαν παιδιά από όλη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Ολοκληρώθηκε η Ανθοκομική Έκθεση 2012 7-6-12 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                                                                           Σέρρες 7 Ιουνίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Πράσινο, υπέροχα λουλούδια, πολυχρωμία και ομορφιά στη κεντρική πλατεία Ελευθερίας, όπου πραγματοποιήθηκε κι εφέτος (26/5-6/5 2012) με μεγ άλη επιτυχία η 8η Ανθοκομική ΄Εκθεση, με τη συμμετοχή των Σερραίων παραγωγών φυτών και φυτωριούχων.
zis_9361.jpg
zis_9380.jpg

















ΔΤ Εναρξη μαθημάτων στη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης 7-6-12 Εκτύπωση
                                                                   
100.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ PROMO SAFE DRIVING

Ξεκινούν τη Δευτέρα 11/6/2012 στις 09:30, στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών τα μαθήματα της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης που οργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου PROMO SAFE DRIVING, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013», μετά το ευρύ ενδιαφέρον που επέδειξε το κοινό. Συγκεκριμένα κατά την 1η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που ολοκληρώθηκε στις 28/5, συνολικά κατατέθηκαν πλέον των 80 αιτήσεων από επαγγελματίες οδηγούς και μη, ώστε να συμμετάσχουν ως εκπαιδευόμενοι στα μαθήματα της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης. Ο αριθμός αυτός κρίνεται ιδιαίτερα ενθαρρυντικός, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον του κοινού σε καινοτόμα θέματα, όπως αυτά που θα πραγματευτεί η Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης, τη λειτουργία της οποίας αγκάλιασε με θέρμη από την πρώτη στιγμή.

Η εκπαίδευση στη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης θα γίνει από εξειδικευμένους εκπαιδευτές υπό την επιστημονική εποπτεία του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  Κατά την εβδομάδα 11-15/6/2012 θα πραγματοποιηθούν οι δύο πρώτοι θεματικοί κύκλοι εκπαίδευσης με αντικείμενα: Εισαγωγή στην Οδική Ασφάλεια (ο 1ος Κύκλος) και Χρήστες Οδού (ο 2ος Κύκλος). Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν θεωρητική εκπαίδευση, καθώς και πρακτική άσκηση με τη χρήση προσομοιωτή οδήγησης. Τα θεωρητικά μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε πρωινά και απογευματινά τμήματα κατά τις πρώτες δύο ημέρες (τη Δευτέρα ο 1ος Κύκλος και την Τρίτη ο 2ος Κύκλος). Τα μαθήματα Πρακτικής Άσκησης θα πραγματοποιηθούν σε πρωινά και απογευματινά τμήματα τις επόμενες τρεις ημέρες (Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή). Με όμοιο τρόπο κατά την εβδομάδα 18-22/6/2012 θα πραγματοποιηθούν οι δύο επόμενοι  θεματικοί κύκλοι εκπαίδευσης με αντικείμενα: Οδικά Ατυχήματα (ο 3ος Κύκλος) και Ασφαλής Οδήγηση και Αντιμετώπιση Έκτακτων Αναγκών και Ατυχημάτων (ο 4ος Κύκλος).
ΔΤ Ξεκινάει η 8η Ανθοκομική Έκθεση Σερρών 24-05-12 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 24 Μαΐου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Λίγο από το μεγαλείο της ομορφιάς του Μαΐου θα έχουν την ευκαιρία ν' απολαύσουν όσοι επισκεφθούν την πλατεία Ελευθερίας, τις επόμενες ημέρες.
zis_7007.jpgzis_6986.jpg
Καταπράσινα φυτά και πολύχρωμα λουλούδια θα κατακλύσουν τη κεντρική πλατεία των Σερρών, καθώς όλοι οι παραγωγοί φυτών, οι φυτωριούχοι και οι επιχειρήσεις ειδών κήπου του Νομού Σερρών, θα συμμετέχουν κι εφέτος στην 8η Ανθοκομική Έκθεση που θα ξεκινήσει το Σάββατο 26 του τρέχοντα μήνα και θα διαρκέσει έως τις 6 Ιουνίου.

Με την διοργάνωση της έκθεσης δίνεται η δυνατότητα σε δεκάδες παραγωγούς κι επιχειρηματίες του τόπου να εκθέσουν τα προϊόντα τους, καθώς επίσης και στον πολίτη η ευκαιρία να έλθει σε άμεση επαφή μαζί τους, ώστε να πάρει πληροφορίες σχετικά με τα λουλούδια, τα φυτά και για να αγοράσει ό,τι σχετικό τον ενδιαφέρει.

zis_6980.jpg

Η Ανθοκομική Έκθεση είναι θεσμός, τον οποίο ο Δήμος Σερρών έχει καθιερώσει και διοργανώνει κάθε χρόνο, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για προβλήματα του περιβάλλοντος, και κατ' επέκταση για ζητήματα που αφορούν στο πράσινο και στην καθαριότητα.

Η Έκθεση θα «ανοίξει» επίσημα την το Σάββατο 26 και ώρα 19:00 (επτά το απόγευμα).

Οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ.

Από το Γραφείο Τύπου



ΔΤ Διήμερες εργασίες του έργου FOREST CITIES 15-5-2012 Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                   !cid_image002.jpg
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                       Σέρρες, 15/5/2012





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ FOREST CITIES

100.jpg
Την Πέμπτη 17/5/2012, και ώρα 10.30 το πρωϊ, στο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ο Δήμος Σερρών θα παρουσιάσει δύο πολύ σημαντικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή του και τα οποία προήλθαν μέσα από το έργο FOREST CITIES (LIFE08 ENV/GR/000553) το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE - Περιβάλλον. Τα εργαλεία αυτά θα αποτελέσουν πολύτιμο βοήθημα στην προσπάθεια για την πρόληψη και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.


Συνέντευξη τύπου για το έργο "EASYTRIP: GR-BG E-MOBILITΥ SOLUTIONS" 9-5-2012 Εκτύπωση
100.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  Σέρρες  9 Μαΐου  2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

Ο Δήμος Σερρών θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου την Παρασκευή, 11 Μαϊου 2012 και ώρα 11:00 στο Δημαρχείο Σερρών με θέμα τη συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο έργο "EASYTRIP: GR-BG E-MOBILITΥ SOLUTIONS" στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013.

Οι φορείς, οι οποίοι συμμετέχουν στο έργο, εκτός από το Δήμο Σερρών, είναι το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών/ Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το οποίο είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του έργου, το Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών/Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Θέρμης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., ο Δήμος Bansko και ο Δήμος Krumovgrad.

Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει στη βελτίωση της διασυνοριακής προσβασιμότητας μεταξύ των περιοχών που περιλαμβάνονται στη δράση, μέσω της ανάπτυξης μιας ειδικά σχεδιασμένης διαδικτυακής πλατφόρμας που θα προσφέρει υπηρεσίες κινητικότητας και πληροφόρησης στους ταξιδιώτες/χρήστες  μέσω προηγμένων πληροφοριών, εύκολα προσβάσιμων από όλους (εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, διαδίκτυο, πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων).

 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ  (59 στοιχεία)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (59 στοιχεία)
ΠΡΑΣΙΝΟΥ  (1 στοιχείο)
ΔΙΟΙΚ.- ΟΙΚΟΝ. ΛΕΙΤ. - ΗΛΕΚ. ΔΙΑΚ. & ΔΙΑΦΑΝ. (6 στοιχεία)
ΕΡΓΩΝ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ (47 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών