Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Πέμπτη 18 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Καθημερινότητας και επικοινωνίας

Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών / ΕΡΓΩΝ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ_ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ Εκτύπωση
Παρασκευή 24/06/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Αντιδημαρχία έργων - υποδομών και καθημερινότητας ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ & ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015» θα υλοποιηθούν εργασίες διαγράμμισης τη νύχτα της Δευτέρας 27/06/2016 προς Τρίτη 28/06/2016 και ώρες 00.00-04.00 πμ στον κυκλικό κόμβο  στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων, Ηροδότου, Σινώπης και Θουκιδίδου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να κινούνται με προσοχή στην εγγύτητα των έργων, να ακολουθούν τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να μην εμποδίζουν την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την κατανόησή σας κατά τη διάρκεια του έργου.

Ο αντιδήμαρχος έργων, υποδομών και καθημερινότητας

Ηλίας Γκότσης
ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  26 Μαΐου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ

26-5-16 bioklimatikes.jpgΟ Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Αντιδήμαρχος Έργων Ηλίας Γκότσης την Πέμπτη 26-5-2016 επισκέφτηκαν την περιοχή στην οποία υλοποιείται το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων και συγκεκριμένα τις οδούς Νίκου Νικολάου και Δυτικής Θράκης για να ενημερωθούν για την εξέλιξη του έργου.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης δήλωσε την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα εξέλιξη του έργου, τονίζοντας ότι η πόλη των Σερρών θα γίνει ακόμη πιο όμορφη με το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων, ένα έργο προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ.

Το έργο αυτό υπογράμμισε εκτός από το γεγονός ότι θα αναβαθμίσει αισθητικά με θετικές συνέπειες στην αξία των ακινήτων, επίσης είναι ένα έργο που έχει σχέση και με την υγεία των κατοίκων, διότι κατά θερινούς μήνες θα μειωθεί  η θερμοκρασία κατά 2 με 3 βαθμούς.

Το έργο επεσήμανε ο κ. Αγγελίδης, αν όλα πάνε καλά μπορεί να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή που υλοποιείται το έργο, είναι αυτή που επεκτείνεται από την πλατεία που δημιουργήθηκε στη θέση της δημοτικής αγοράς, μέχρι λίγο πρίν από το κτίριο της Αστυνομίας και συγκεκριμένα μέχρι την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Στην περιοχή αυτή σύμφωνα με τη μελέτη του έργου δημιουργούνται χώροι πρασίνου, δέντρα , λουλούδια, σιντριβάνια, υπαίθριοι ανεμιστήρες, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμος, αντικατάσταση ασφάλτου με ψυχρά υλικά, αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Ο Αντιδήμαρχος Έργων Ηλίας Γκότσης δήλωσε ότι η ολοκλήρωση του έργου των βιοκλιματικών αναπλάσεων θα αναβαθμίσει αισθητά  την περιοχή και θα δώσει προοπτική μεγαλύτερης ανάπτυξης.

26-5-16 bioklimatikes 1.jpgΑπό το Γραφείο Τύπου
26-5-16 bioklimatikes 2.jpg26-5-16 bioklimatikes 3.jpg
ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΤΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                    Σέρρες  21 Μαρτίου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
«ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΤΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ,
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ»

21-3-16 dimotiko gipedo.jpg«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στατικής επάρκειας στο νότιο πέταλο του δημοτικού γηπέδου, το οποίο είναι πλέον ασφαλές και μπορεί να χρησιμοποιείται όποτε χρειαστεί». Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψη του στο δημοτικό γήπεδο της πόλης την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Ηλία Γκότση, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών.

Ο κ. Αγγελίδης αναφερόμενος στο έργο «Εργασίες στατικής επάρκειας κερκίδας νοτίου πετάλου του δημοτικού γηπέδου Σερρών» είπε, ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 613.881€. Υπενθύμισε ότι το 2011 με έγγραφό του προς τον ΟΠΑΠ ζήτησε  οικονομική ενίσχυση, ο οποίος ανταποκρινόμενος στο αίτημα αυτό, χρηματοδότησε το έργο κατά 50% δηλ. με το ποσό των 306.940€. Τα υπόλοιπα χρήματα διατέθηκαν από το Δήμο Σερρών (ΣΑΤΑ  Δήμου Σερρών), ενώ το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης χρηματοδότησε το έργο με το ποσό των 59.286€.

Οι εργασίες για το έργο ξεκίνησαν αρχές του 2013 και ολοκληρώνονται τώρα το 2016.

Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:

  •   Εκσκαφές και κατασκευή νέων θεμελιώσεων από οπλισμένο σκυρόδεμα.
  •   Τοποθέτηση νέων μεταλλικών υποστυλωμάτων και δοκών για την ενίσχυση των στύλων και των δικών της κερκίδας.
  •   Στεγανοποίηση της κερκίδας.
  •   Καθαίρεση και ανακατασκευή του οικίσκου των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Από το Γραφείο Τύπου

21-3-16 dimotiko gipedo1.jpg21-3-16 dimotiko gipedo2.jpg
















21-3-16 dimotiko gipedo6.jpg
21-3-16 dimotiko gipedo3.jpg
















21-3-16 dimotiko gipedo7.jpg
21-3-16 dimotiko gipedo4.jpg




ΔΤ για Κυκλικούς Κόμβους και βελτίωση προσβασιμότητας 25-2-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                          Σέρρες 25 Φεβρουαρίου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Αντιδημαρχία Έργων - Υποδομών και Καθημερινότητας ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 ξεκίνησαν οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ & ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015».

Οι εργασίες ξεκινούν από τον κυκλικό κόμβο στη συμβολή των οδών 8ης Μαΐου, Κομνηνών και Κιουταχείας και θα διαρκέσουν περί τις 2-3 εβδομάδες.

Παρακαλούνται οι πολίτες να κινούνται με προσοχή στην εγγύτητα των έργων και να μην εμποδίζουν την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την κατανόησή σας κατά τη διάρκεια του έργου.

Από το Γραφείο Τύπου
Αποξήλωση ακατάλληλων οργάνων των παιδικών χαρών Δήμου Σερρών Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                        Σέρρες 16 Φεβρουαρίου 2016
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αποξήλωση ακατάλληλων οργάνων των παιδικών χαρών Δήμου Σερρών»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Εργων Ηλίας Γκότσης, στις 16-2-2016, με θέμα την αποξήλωση ακατάλληλων οργάνων των παιδικών χαρών Δήμου Σερρών.

Συγκεκριμένα ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε στην απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών(28492/2009-ΦΕΚ 931Β΄), η οποία καθορίζει το θεσμικό πλαίσιο κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης των παιδικών χαρών.

Επίσης σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης περί λειτουργίας παιδικών χαρών των ΟΤΑ επισημαίνεται ότι κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου δήμου, οφείλει να τηρεί το θεσμικό πλαίσιο που ορίζουν οι προαναφερθείσες αποφάσεις, προκειμένου να εξασφαλίζει την ακίνδυνη χρήση των παιδικών χαρών, αφού προηγουμένως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους. Επίσης εάν ο δήμος κρίνει ότι μια παιδική χαρά είναι ακατάλληλη οφείλει να τη σφραγίζει ο ίδιος άμεσα ή να αποξηλώσει τα επικίνδυνα παιχνίδια.

Έτσι σύμφωνα με τις τεχνικές εκθέσεις του ανεξάρτητου φορέα διαπιστεύσεις και έλεγχου παιδικών χαρών και των αυτοψιών της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Σερρών, τα συνεργεία του Δήμου, απομάκρυναν τα επικίνδυνα παιχνίδια από τις παιδικές χαρές του Δήμου Σερρών.

Πρέπει να σημειώσουμε, τόνισε ο κ. Γκότσης, ότι ο Δήμος Σερρών το 2013 κατέθεσε πρόταση στην ΕΕΤΑΑ για το έργο ''Διαμόρφωση - Αναβάθμιση δικτύου παιδικών χαρών Δήμου Σερρών'' συνολικού προϋπολογισμού 4.220.000,00€ που περιλαμβάνει 26 παιδικές χαρές στο σύνολο του Δήμου Σερρών και είμαστε σε αναμονή προκειμένου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Επίσης στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2016 υπάρχει έργο ''Αναβάθμιση παιδικών χαρών Δήμου Σερρών έτους 2016'' προϋπολογισμού 119.000,00 € (χρηματοδότηση ΣΑΤΑ).

Από το Γραφείο Τύπου
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Β. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 24-9-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                     Σέρρες 24 Σεπτεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Β. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΩΣ
ΤΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

24-9-15 apok odou1.jpgΟ Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης με τον αντιδήμαρχο Έργων Ηλία Γκότση και τον εκπρόσωπο Τύπου Νίκο Στεργίου επισκέφθηκαν την οδό Β. Βασιλείου την Τετάρτη 23-09-2015 προκειμένου να δουν την έναρξη των εργασιών.

Να υπενθυμίσουμε ότι με το παρόν έργο, πρ24-9-15 apok odou2.jpgοϋπολογισμού 50.000,00 ευρώ προβλέπονται να εκτελεστούν εργασίες αναγκαίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος της οδού Β. Βασιλείου, από το ύψος της οδού Κύπρου έως το ύψος της οδού Εμμ. Ανδρόνικου.

Το συγκεκριμένο τμήμα λόγω του έντονου κυκλοφοριακού φόρτου σε συνδυασμό με το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει περάσει από την τελευταία συντήρηση του, παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές σχεδόν σε όλο το μήκος και πλάτος κυρίως στη δεξιά λωρίδα καθόδου.

ΔΤ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ 23-9-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 23 Σεπτεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ,
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ
CAPITAL CONTROL.

23-9-15 bioloklimatistika.jpgΤα έργα των βιοκλιματικών αναπλάσεων συνεχίζονται μετά την προσωρινή διακοπή τους λόγω των Capital Control.

Την περιοχή όπου ξεκίνησαν τα έργα, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης με τον αντιδήμαρχο Έργων Ηλία Γκότση την Τετάρτη 23-09-2015.

Η περιοχή που θα γίνει το έργο είναι αυτή που εκτείνεται από την πλατεία που δημιουργήθηκε στη θέση της δημοτικής αγοράς μέχρι την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, συνολικής έκτασης 31.000 τ.μ. και οριοθετείται από τις οδούς Χρυσοστόμου Σμύρνης, Μεραρχίας, Ιουστινιανού, Γ. Παπανδρέου,23-9-15 bioloklim1.jpg Δ. Σολωμού, Ανατολικής Θράκης, Δυτικής Θράκης, Αγησιλάου, Βουρλών, Μουδανιών, Στρυμόνος, Νικομηδείας.

Στην περιοχή αυτή σύμφωνα με τη μελέτη του έργου προβλέπονται: Χώροι πρασίνου, δέντρα, λουλούδια, συντριβάνια, υπαίθριοι ανεμιστήρες, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, ποδηλατόδρομος, αντικατάσταση ασφάλτου με ψυχρά υλικά, αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 3.800.000 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση κατατέθηκε από το Δήμο Σερρών το Νοέμβριο 2011, ενώ αξιολογήθηκε θετικά στις 18 Δεκεμβρίου 2012. Στο εν λόγω πρόγραμμα, κατατέθηκαν προτάσεις από 78 Δήμους και αξιολογήθηκαν θετικά 15 Δήμοι. Ο Δήμος Σερρών κατέλαβε την ενδέκατη θέση μεταξύ των 15 Δήμων που αξιολογήθηκαν θετικά.
ΔΤ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ 23-9-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 23 Σεπτεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ,
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ
CAPITAL CONTROL.

23-9-15 bioloklimatistika.jpgΤα έργα των βιοκλιματικών αναπλάσεων συνεχίζονται μετά την προσωρινή διακοπή τους λόγω των Capital Control.

Την περιοχή όπου ξεκίνησαν τα έργα, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης με τον αντιδήμαρχο Έργων Ηλία Γκότση την Τετάρτη 23-09-2015.

Η περιοχή που θα γίνει το έργο είναι αυτή που εκτείνεται από την πλατεία που δημιουργήθηκε στη θέση της δημοτικής αγοράς μέχρι την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, συνολικής έκτασης 31.000 τ.μ. και οριοθετείται από τις οδούς Χρυσοστόμου Σμύρνης, Μεραρχίας, Ιουστινιανού, Γ. Παπανδρέου,23-9-15 bioloklim1.jpg Δ. Σολωμού, Ανατολικής Θράκης, Δυτικής Θράκης, Αγησιλάου, Βουρλών, Μουδανιών, Στρυμόνος, Νικομηδείας.

Στην περιοχή αυτή σύμφωνα με τη μελέτη του έργου προβλέπονται: Χώροι πρασίνου, δέντρα, λουλούδια, συντριβάνια, υπαίθριοι ανεμιστήρες, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, ποδηλατόδρομος, αντικατάσταση ασφάλτου με ψυχρά υλικά, αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 3.800.000 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση κατατέθηκε από το Δήμο Σερρών το Νοέμβριο 2011, ενώ αξιολογήθηκε θετικά στις 18 Δεκεμβρίου 2012. Στο εν λόγω πρόγραμμα, κατατέθηκαν προτάσεις από 78 Δήμους και αξιολογήθηκαν θετικά 15 Δήμοι. Ο Δήμος Σερρών κατέλαβε την ενδέκατη θέση μεταξύ των 15 Δήμων που αξιολογήθηκαν θετικά.
ΔΤ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ 23-9-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 23 Σεπτεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ,
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ
CAPITAL CONTROL.

23-9-15 bioloklimatistika.jpgΤα έργα των βιοκλιματικών αναπλάσεων συνεχίζονται μετά την προσωρινή διακοπή τους λόγω των Capital Control.

Την περιοχή όπου ξεκίνησαν τα έργα, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης με τον αντιδήμαρχο Έργων Ηλία Γκότση την Τετάρτη 23-09-2015.

Η περιοχή που θα γίνει το έργο είναι αυτή που εκτείνεται από την πλατεία που δημιουργήθηκε στη θέση της δημοτικής αγοράς μέχρι την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, συνολικής έκτασης 31.000 τ.μ. και οριοθετείται από τις οδούς Χρυσοστόμου Σμύρνης, Μεραρχίας, Ιουστινιανού, Γ. Παπανδρέου,23-9-15 bioloklim1.jpg Δ. Σολωμού, Ανατολικής Θράκης, Δυτικής Θράκης, Αγησιλάου, Βουρλών, Μουδανιών, Στρυμόνος, Νικομηδείας.

Στην περιοχή αυτή σύμφωνα με τη μελέτη του έργου προβλέπονται: Χώροι πρασίνου, δέντρα, λουλούδια, συντριβάνια, υπαίθριοι ανεμιστήρες, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, ποδηλατόδρομος, αντικατάσταση ασφάλτου με ψυχρά υλικά, αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 3.800.000 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση κατατέθηκε από το Δήμο Σερρών το Νοέμβριο 2011, ενώ αξιολογήθηκε θετικά στις 18 Δεκεμβρίου 2012. Στο εν λόγω πρόγραμμα, κατατέθηκαν προτάσεις από 78 Δήμους και αξιολογήθηκαν θετικά 15 Δήμοι. Ο Δήμος Σερρών κατέλαβε την ενδέκατη θέση μεταξύ των 15 Δήμων που αξιολογήθηκαν θετικά.


Δ.Τ. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-9-15) Εκτύπωση

Όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, έναν ευρωπαϊκό θεσμό που έχει εδραιωθεί στην πόλη μας με αντικείμενο την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, δηλαδή των μετακινήσεων που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο. Διαρκή στόχο της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Σερραίων σε ότι αφορά τις καθημερινές πρακτικές μετακίνησής τους. Και φέτος, οι δράσεις του Δήμου τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας - ΥΠΑΠΕΝ με σύνθημα «Επιλέγω. Αλλάζω. Συνδυάζω.»

pdf Πλήρες κείμενο 389.43 Kb

https://www.youtube.com/watch?v=-YRjdotGbnk&feature=youtu.be

ΔΤ 11-9-15 Εγκαίνια 6ου Δημοτικού Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                   Σέρρες 11-09-2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΤΡΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

11-9-15 6o ekgjainia.jpgΤα εγκαίνια του νέου κτιρίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκαν στις 11-09-2015, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, από το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη.
Στα εγκαίνια της νέας σχολικής μονάδας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.
Ένα ολοκαίνουργιο σχολικό κτίριο είναι έτοιμο να λειτουργήσει και να υποδεχτεί τους μικρούς μαθητές σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, με ιδανικές συνθήκες λειτουργίας.
Είναι ένα διαχρονικό έργο που ξεκίνησε από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών την περίοδο 2007-2010 και κατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε από το Δήμο Σερρών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 4.059.000 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Σερρών ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση και λειτουργία του 6ου Δημοτικού Σχολείου, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο νέο σχολείο, το σχολείο της Παιδείας, το σχολείο της κοινωνικοποίησης, το σχολείο που θα σφυρηλατήσει το νέο Έλληνα, ένα πολίτη κοινωνικό, φιλόπατρι, περιβαλλοντικά ευαίσθητο που ξέρει να ακούει, να διαλέγεται, να συνεργάζεται, να συνθέτει μέσα από τη διαφορά, να βάζει το εμείς πάνω από το εγώ του.
Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, κ. Παπασταμόπουλος Ξενοφών, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του νέου διδακτηρίου και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει κατά τον καλύτερο τρόπο, αναδεικνύοντας το 6ο Δημοτικό Σχολείο σε μία πρότυπη σχολική μονάδα που θα παρέχει σύγχρονη, αναβαθμισμένη παιδεία και εκπαίδευση.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι βουλευτές Σταμπουλή Αφροδίτη, Καραμανλής Κώστας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μωυσιάδης Ιωάννης και αιρετοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ακολουθεί η ομιλία του Δημάρχου Σερρών, Πέτρου Αγγελίδη
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΤΕΝΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 3-9-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

Σέρρες 3/9/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΤΕΝΙΣ
ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ,

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΗΔΗ ΤΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑΣ.


3-9-15 tenis.jpgΞεκινάει η ανακαίνιση των γηπέδων τένις της κοιλάδας Αγίων Αναργύρων, μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος ''Sports for all'', δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015, κατά την επίσκεψή του στα γήπεδα τένις της κοιλάδας Αγ. Αναργύρων, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες. Τον Δήμαρχο Σερρών συνόδευαν ο αντιδήμαρχος Έργων κ. Γκότσης Ηλίας και ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου κ. Στεργίου Νικόλαος.
3-9-15 tenis1.jpg

Ο Δήμαρχος επίσης υπενθύμισε, ότι η ανακαίνιση των γηπέδων τένις που ξεκίνησε, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των υπαίθριων γηπέδων μπάσκετ της κοιλάδας Αγ. Αναργύρων και του αθλητικού πάρκου Ομονοίας που ήδη έχει πραγματοποιηθεί, δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, σωματικής διάπλασης και σωματικής ακεραιότητας, να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονους χώρους άθλησης.

Η δημοτική αρχή, επεσήμανε ο κ. Αγγελίδης, δείχνει έμπρακτα την προτεραιότητα της να παρέχει στους δημότες τη δυνατότητα να αθλούνται σε σύγχρονα γήπεδα, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών στο χώρο του αθλητισμού, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του.
ΔΤ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 21-8-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                               Σέρρες, 21-8-2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ", ΕΝΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΗΔΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ


21-8-2015 ejikonomo.jpg
21-8-2015 ejikonomo1.jpg














«Ξεκινούν οι εργασίες
ενεργειακής αναβάθμισης μέσω του προγράμματος "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ" και στο κτήριο του Δημαρχείου», δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 παρουσία του αντιδημάρχου κ. Γκότση Ηλία και του εκπροσώπου Τύπου κ. Στεργίου Νικολάου.
Όπως είναι γνωστό στις 16 Απριλίου 2015 είχε ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ" στο Δήμο Σερρών που περιελάμβανε εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης τριών κτηρίων του Δήμου και συγκεκριμένα του Γυμναστηρίου, του Κολυμβητηρίου και του Δημαρχείου.
Οι εργασίες στο Γυμναστήριο και στο Κολυμβητήριο ολοκληρώθηκαν και τώρα ξεκίνησαν και στο κτήριο του Δημαρχείου.
ΔΤ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΟΔΟΣ ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 6-8-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              Σέρρες, 6-8-2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΟΔΟΣ ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

6-8-15 tsalop.jpg













" Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης - αναβάθμισης πεζοδρομίων της οδού Τσαλοπούλου, ένα έργο προϋπολογισμού 120.000€, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015" του Πράσινου ταμείου. Ένα χρόνιο αίτημα των καταστηματαρχών αλλά και των κατοίκων της οδού Τσαλοπούλου, ενός από τους πλέον κεντρικούς και εμπορικούς δρόμους της πόλης, υλοποιείται. Η ανάπλαση της οδού Τσαλοπούλου θα συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης, σε συνδυασμό με τις βιοκλιματικές αναπλάσεις και την επέκταση της πεζοδρόμησης της οδού Μεραρχίας". Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψή του στην οδό Τσαλοπούλου την Πέμπτη 6 - 8 - 2015, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ECO FESTIVAL_2015 3-6-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Σέρρες 3 Ιουνίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ Ε
CO FESTIVAL

Συνέντευξη τύπου παραχώρησ3-6-15 eco festival.jpgε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο αντιδήμαρχος Έργων Ηλίας Γκότσης την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 με θέμα την ημερίδα για τις δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης του Δήμου Σερρών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 και ώρα 10 π.μ στο (πρώην) στρατόπεδο Παπαλουκά.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια της ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 2015 - ENERGY DAY 2015 <<ΕΝΕΡΓΩ - ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ - ΔΙΕΚΔΙΚΩ>> και του ECOFESTIVAL.

Ο Δήμαρχος Σερρών, αφού κάλεσε τους πολίτες να παρακολουθήσουν τη ημερίδα, αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου Σερρών, τονίζοντας ότι ο Δήμος Σερρών, εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες που παρείχαν κυρίως τα προγράμματα του ΕΣΠΑ στον τομέα της ενέργειας, προσπάθησε να εφαρμόσει δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμογής ΑΠΕ σε κτίρια που είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα.
3-6-15 eco festival 5o dimotiko.jpg
Μέχρι και σήμερα πραγματοποιήθηκαν ενεργειακές παρεμβάσεις στο 5ο Δημοτικό Σχολείο , όπως θα παρουσιαστούν στη συνέχεια.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν ενεργειακές παρεμβάσεις στο 20ο Δημοτικό Σχολείο .

Πραγματοποιούνται έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε τρία από τα πλέον ενεργοβόρα κτίρια του Δήμου, δηλαδή το Κλειστό Κολυμβητήριο, το Κλειστό Γυμναστήριο και το Δημαρχείο.

Στο Ειδικό Σχολείο Σερρών (ΕΕΕΕΚ) εγκαταστάθηκε αυτόνομο υβριδικό σύστημα θέρμανσης του νερού της κολυμβητικής δεξαμενής με χρήση ηλιακής ενέργειας και φυσικού αερίου, ενώ ταυτόχρονα τοποθετήθηκε ισοθερμικό κάλυμμα στην πισίνα, μειώνοντας τις απώλειες από τη θέρμανση του νερού κατά 40%.

Έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά συστήματα σε τριάντα δύο (32) σχολικά κτίρια, ισχύος περίπου 300KW
ΔΤ για τη συλλογή αποβλήτων της γεωργικής παραγωγής 6-5-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                   Σέρρες 6 Μαΐου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6-5-15 gkotsis.jpgΟ Αντιδήμαρχος Έργων κ. Ηλίας Γκότσης παραχώρτησε συνένετευξη τύπου την Τετάρτη 6 Μαϊου 2015 με θέμα τη νομοθεσία που διέπει τη συλλογή αποβλήτων της γεωργικής παραγωγής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκότσης,ανέφερε ότι ο Δήμος σύμφωνα με τη νομοθεσία για τη διαχείριση στερεών και άλλων αποβλήτων είναι υπεύθυνος για τη συλλογή και μεταφορά των αστικών αποβλήτων που ανήκουν στον κωδικό 20 του εθνικού και ευρωπαϊκού καταλόγου αποβλήτων (ΕΚΑ) και σε καμία περίπτωση δεν είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των αποβλήτων που προκύπτουν από τη γεωργία.

Τα απόβλητα της γεωργικής παραγωγής όπως είναι οι κόνδυλοι πατάτας, οι ντομάτες και τα λοιπά υπολείμματα φυτικών υλικών ανήκουν στον κωδικό ΕΚΑ 02 και πρέπει να διαχειρίζονται από τους παραγωγούς κατ' εφαρμογή και πάλι της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και σύμφωνα με τη γενική αρχή της "ο ρυπαίνων πληρώνει".

Οι πατατοπαραγωγοί της Βροντούς έχουν ενημερωθεί από τη Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου σχετικά με το θέμα.

Οι πατατοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ορθή πρακτική διαχείρισης των υπολειμμάτων από την παραγωγή τους στη Δ/νση Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας του Δήμου και στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Σερρών.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 6-3-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                              Σέρρες 6 Μαρτίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

«Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης και είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο».
6-3-15 kykloforiako.jpgΑυτά τόνισε ο αντιδήμαρχος έργων- υποδομών και καθημερινότητας Ηλίας Γκότσης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή 6-3-2015, παρουσία του εκπροσώπου τύπου Νίκου Στεργίου και του ειδικού συνεργάτη για θέματα τύπου επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Γιώργου Ξυλογιάννη.

Ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της κυκλοφοριακής μελέτης καθώς και στα οφέλη που θα προκύψουν από την εφαρμογή της.

Τόνισε ότι η κυκλοφοριακή μελέτη θα ολοκληρωθεί, εφόσον υπάρξει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως ορίζει ο νόμος.

Η διευκόλυνση των πεζών, η εύκολη, γρήγορη και ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων καθώς και η τόνωση της εμπορικής κίνησης της πόλης είναι μερικά από τα οφέλη που θα προκύψουν.

Υποστήριξε ότι όλες οι σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις διαθέτουν μεγάλο δίκτυο πεζοδρόμων στο ιστορικό και εμπορικό τους κέντρο .

Η εμπειρία έχει δείξει ότι η πεζοδρόμηση του κέντρου κάθε πόλης, αναβαθμίζει το επίπεδο ζωής των πολιτών, τονώνει την εμπορική κίνηση και γενικότερα ζωντανεύει την κοινωνική ζωή της πόλης.

Έχοντας σαν δεδομένο τα παραπάνω οφέλη, αναφέρθηκε στην πεζοδρόμηση του υπολοίπου τμήματος της οδού Μεραρχίας έως στο ύψος της οδού 29ης Ιουνίου.
Συνεχίζονται οι Βιοκλιματικές Αναπλάσεις στο Δήμο Σερρών Εκτύπωση
Συνεχίζονται οι Βιοκλιματικές Αναπλάσεις στο Δήμο Σερρών:

DSC04481-300x225.jpg
DSC04480.jpg
 DSC04479.jpg  DSC04486.jpg
 DSC04487.jpg  

 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 – Προχωρούν οι Βιοκλιματικές Αναπλάσεις:

 DSC04991.jpg  DSC04986.jpg
 DSC04985.jpg  DSC04984.jpg
 DSC04982.jpg  DSC04979.jpg
 DSC04978.jpg  

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 19-2-15 Εκτύπωση
Σέρρες 19 Φεβρουαρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΣΕΡΡΩΝ



19-2-15 ecocity.jpgΣήμερα Πέμπτη 19/02/2015 ο Αντιδήμαρχος έργων υποδομών και καθημερινότητας κ. Γκότσης Ηλίας και η προϊσταμένη του τμήματος κυκλοφοριακού σχεδιασμού και συγκοινωνίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μαδεμλή Ελένη, ως εκπρόσωποι του Δήμου Σερρών, ενημέρωσαν τους μαθητές του ειδικού σχολείου Σερρών (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) και τους μαθητές του ΚΔΑΠ ΑμεΑ σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου σε θέματα που αφορούν την ελεύθερη ανεμπόδιστη μετακίνηση των παιδιών με αναπηρίες. Στην παρουσίαση που έγινε στο αμφιθέατρο του σχολείου, ενημερώθηκαν επίσης γενικότερα για θέματα προσβασιμότητας στην πόλη των Σερρών. Η παρουσίαση των δράσεων έγινε μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Λάσκαρη και εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος ECOCITY στο οποίο συμμετέχει το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών.

Οι μαθητές και οι καθηγητές παρακολούθησαν μια παρουσίαση σχετικά με τα έργα που κατασκευάστηκαν πρόσφατα στην πόλη μας και τα οποία προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα, καθώς και τα νέα έργα που υλοποιούνται σήμερα ή πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα και στοχεύουν στην ασφαλή μετακίνηση.




ΔΤ για ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ 2-2-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                      Σέρρες, 2-2-2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ. 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 3.800.000 €
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:

«Η πόλη των Σερρών θα γίνει ακόμη πιο όμορφη
με το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων»

«Ξεκινά το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων προϋπολογισμού 3.800.000 €. Η πόλη των Σερρών θα γίνει ακόμη πιο όμορφη με το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων. Το έργο αυτό εκτός από το γεγονός ότι θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή με θετικές συνέπειες στην αξία των ακινήτων, είναι ένα έργο που έχει σχέση και με την υγεία των κατοίκων, διότι κατά τους θερινούς μήνες, θα μειωθεί η θερμοκρασία κατά 2 με 3 βαθμούς κελσίου».
2-2-15 bioklimatikes 1.jpg
Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, παρουσία του αντιδημάρχου έργων Γκότση Ηλία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα 2-2-2015.

Η περιοχή που θα γίνει το έργο, είναι αυτή που εκτείνεται από την πλατεία που δημιουργήθηκε στη θέση της δημοτικής αγοράς μέχρι την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, συνολικής έκτασης 31.000 τ.μ. και οριοθετείται από τις οδούς, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Μεραρχίας, Ιουστινιανού, Γ. Παπανδρέου, Δ. Σολωμού, Ανατολικής Θράκης, Δυτικής Θράκης, Αγησιλάου, Βουρλών, Μουδανιών, Στρυμόνος, Νικομήδειας.

Στην περιοχή αυτή σύμφωνα με τη μελέτη του έργου προβλέπονται: Χώροι πρασίνου, δέντρα, λουλούδια, συντριβάνια, υπαίθριοι ανεμιστήρες, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, ποδηλατόδρομος, αντικατάσταση ασφάλτου με ψυχρά υλικά, αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
ΔΤ για ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 5-1-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                    Σέρρες 5 Ιανουαρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΕΝΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ 20Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:

«Στόχος η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των σχολείων»

Ξεκινούν επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο 5ο δημοτικό σχολείο του Δήμου Σερρών προϋπολογισμού 424.000 €, ενώ ολοκληρώθηκαν ήδη παρόμοιες επεμβάσεις στο 20ο δημοτικό σχολείο προϋπολογισμού 181.000 €.
5-1-2015 5o dim sxolio1.jpg5-1-2015 5o dim sxolio.jpg



















«Ο στόχος των επεμβάσεων αυτών είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των σχολείων, μέσω της λήψης μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».
Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψή του τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 στo 5ο δημοτικό σχολείο του Δήμου Σερρών, στο οποίο ξεκίνησαν οι εργασίες, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο έργων κ. Γκότση Ηλία.

Προβλέπονται εργασίες μόνωσης της εξωτερικής τοιχοποιίας, αντικατάσταση κουφωμάτων, τζαμιών με τζάμια ενεργειακά, συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες υψηλής απόδοσης, αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης με σύστημα θέρμανσης που μπορεί να επιφέρει μέχρι και 50% εξοικονόμηση χρημάτων κλπ.

Με τις επεμβάσεις αυτές πετυχαίνουμε να έχουμε περισσότερη ζέστη στα κτίρια, διότι περιορίζουμε τις απώλειες θερμότητας και παράλληλα πετυχαίνουμε οικονομία στη θέρμανση και στο φωτισμό.

Τα προαναφερόμενα έργα στο 20ο και 5ο δημοτικό σχολείο χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Οι προτάσεις υποβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2011 και εγκρίθηκαν το Μάρτιο του 2012.
ΔΤ για Αποτίμηση εκδήλωσης Οδικής Ασφάλειας 19-11-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                         Σέρρες  19  Νοεμβρίου 2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

p1010270a.jpgΗ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών στο πλαίσιο των δράσεων του Κοινωνικού σχολείου διοργάνωσε χθες 18 Νοεμβρίου 2014 Μαθητικό Συμβούλιο με θέμα την οδική ασφάλεια. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Κων/νος Καραμανλής» της Π.Ε. Σερρών. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές- εκπρόσωποι Δημοτικών σχολείων της πόλης των Σερρών και συγκεκριμένα του 23ου,13ου,5ου,12ου ,21ου και Πειραματικού Σχολείου Σερρών.p1010274.jpg

Στη συζήτηση παραβρέθηκε ο διοικητής της Τροχαίας Σερρών κ. Τσομπανίδης Στ., ενώ εκ μέρους του Δήμου Σερρών  συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος έργων υποδομών και καθημερινότητας κ. Γκότσης Ηλίας, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σερρών κ. Πάλλας Χρήστος και η προϊσταμένη του τμήματος κυκλοφοριακού σχεδιασμού και συγκοινωνίας κ. Μαδεμλή Ελένη.




Οι μαθητές κατέθεσαν τις προτάσεις τους για διαμόρφωση σχολικών δακτυλίων με στόχο την ασφαλή μετακίνησή τους στα σχολεία. Από το διάλογο  που  ακολούθησε, ενημερώθηκαν οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους για τις ενέργειες του Δήμου Σερρών γενικότερα στο θέμα της οδικής ασφάλειας και δόθηκε το μήνυμα ότι για μια πόλη ασφαλή και βιώσιμη για τα παιδιά και τους πεζούς, απαιτείται εκτός από  τις στοχευμένες προσπάθειες των φορέων και η ανάπτυξη της  κυκλοφοριακής συνείδησης όλων.

                                                               Από το γραφείο τύπου
ΔΤ για την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2014 16-9-14 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2014


16-9-2014 ekw.jpg
Στις 16 Σεπτεμβρίου ξεκινά μία ιδιαίτερη εβδομάδα: η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας για το έτος 2014. Από το 2002 που πρωτοξεκίνησε ως θεσμός, η εβδομάδα αυτή έχει καθιερωθεί για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, δηλαδή των τρόπων μετακίνησης που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο.

Αποτελεί σε όλη την Ευρώπη μια αφορμή για υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που συντελούν στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους και διαφορετικής κουλτούρας κινητικότητας.

Φέτος, οι εκδηλώσεις θα τελέσουν υπό την Αιγίδα του ΥΠΕΚΑ με σύνθημα «Οι δρόμοι μας, η επιλογή μας!» και καλούμαστε όλοι να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το δημόσιο αστικό χώρο και τη μετακίνηση, προκειμένου να δημιουργήσουμε τον τύπο της πόλης που θέλουμε να ζήσουμε, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Προτεραιότητα του Δήμου Σερρών είναι η ευαισθητοποίηση των ευάλωτων χρηστών της οδού, των μικρών μαθητών δηλαδή, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους καλύτερους κομιστές του μηνύματος της βιώσιμης κινητικότητας και, δρώντας πολλαπλασιαστικά, θα το μεταφέρουν στην ευρύτερη κοινωνία των Σερρών. Έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό θα διατεθεί στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς διάχυση στις εποπτευόμενες εκπαιδευτικές τους μονάδες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων υπό την επιμέλεια του τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Συγκοινωνίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας,  έχει ως εξής:
ΔΤ Κλιμάκιο του Δήμου στη Νορβηγία 8-4-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                 Σέρρες 8 Απριλίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Κλιμάκιο του Δήμου Σερρών στο Τrondheim Νορβηγίας

Ο Δήμος Σερρών συμμετείχε στη 2η επίσκεψη μελέτης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Ενεργειακή αποδοτικότητα στις αστικές εμπορευματικές μεταφορές (ακρωνύμιο ENCLOSE)» στις 19-22 Μαρτίου 2013.
8-4-2013 trondheim 2.jpg
Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος έργων κ. Π. Μυστακίδης και η κα Φ. Μίκικη, Πολιτικός Μηχανικός, εκπρόσωπος του τμ. Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού & Συγκοινωνίας, η οποία παρουσίασε στη συνάντηση των εταίρων τις τοπικές μας συνθήκες αναφορικά με κανονισμούς και υποδομές αστικών διανομών, προβλήματα και δυνατότητες, καθώς και προσδοκίες από το έργο. 

ΔΤ Ολοκληρώνεται το Υπόγειο Πάρκινγκ 10-9-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                          Σέρρες 10 Σεπτεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2013

«Ένα διαχρονικό έργο το οποίο η δημοτική αρχή το προώθησε με μεγάλο ενδιαφέρον  βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής του και θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2013».

Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 στο υπόγειο πάρκινγκ, όπισθεν του κτηρίου του Διοικητηρίου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Έργων κ. Παύλο Μυστακίδη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της ολοκλήρωσης του έργου.
1.jpg2.jpg

















Αφού ξεναγήθηκε από τον εργολάβο στους υπόγειους ορόφους του πάρκινγκ, διαπίστωσε και ο ίδιος ότι το έργο προχωρά προς το τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής του, ενώ-όπως τον διαβεβαίωσε ο εργολάβος-θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2013.

ΔΤ Ο Δήμαρχος στο υπόγειο Πάρκινγκ 7-9-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 7 Σεπτεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Τις εργασίες κατασκευής του υπογείου χώρου στάθμευσης-parking, στην οδό 29ης Ιουνίου (όπισθεν του κτηρίου του Διοικητηρίου) θα επιθεωρήσει ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος θα επισκεφθεί το υπό κατασκευή parking τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 το πρωί.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου   

ΔΤ Αλλαγή φοράς στη Κ. Αλεξανδρίδη 28-8-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                                      Σέρρες 28 Αυγούστου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Στη 1 Σεπτεμβρίου 2012 το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Σερρών θα ξεκινήσει τη λειτουργία του καινούριου του σταθμού στην οδό Απαμείας.

Για την διευκόλυνση των μετακινήσεων των οχημάτων τους, η υπηρεσία μας, θα αλλάξει, δοκιμαστικά, τη φορά κίνησης της οδού Κ. Αλεξανδρίδη με κατεύθυνση από την οδό Κομνηνών προς την οδό Βενιζέλου.

Το χρονικό διάστημα της δοκιμής θα διαρκέσει από 31 Αυγούστου 2012 και για δεκαπέντε (15) ημέρες

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
ΔΤ για πρόγραμμα ανακύκλωσης απορριμμάτων 23-7-12 Εκτύπωση
Σέρρες 23 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

500 ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΨΟΥΣ 300.000 ΕΥΡΩ.

<<Ο Δήμος Σερρών εξασφάλισε πρόγραμμα ανακύκλωσης απορριμμάτων ύψους 300.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής(ΥΠΕΚΑ).

Η αίτηση υποβλήθηκε από το Δήμο Σερρών στις 16-6-2012 και εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο στις 17-7-2012.>>

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ την Δευτέρα  23-7-2012  παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Χράπα  Παντελή.
anakiklosi.jpg

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Σερρών αναφέρθηκε στο πρόγραμμα τονίζοντας, ότι αφορά 

την προμήθεια ενός καινούργιου απορριμματοφόρου ανακύκλωσης 16 κ.μ νέας τεχνολογίας καθώς και την προμήθεια 500 τροχήλατων πλαστικών κάδων ανακύκλωσης 1100 lt.

Με το πρόγραμμα αυτό θα καλυφθούν οι ανάγκες στις περιοχές εκείνες που εντάχθηκαν στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Σερρών και δεν είχαν κάδους ανακύκλωσης, ενώ παράλληλα θα πυκνώσει το υφιστάμενο δίκτυο .Επίσης με την αγορά του νέου απορριμματοφόρου θα δημιουργηθεί 1(ένα) νέο δρομολόγιο αποκομιδής των προϊόντων ανακύκλωσης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ανάγκες επέκτασης του προγράμματος προέκυψαν μετά από συνεργασία με το ΤΕΙ Σερρών.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χράπας Παντελής παίρνοντας το λόγο πρόσθεσε ότι εκτός από τους 500 κάδους που θα αγοραστούν μέσω του προγράμματος, ο Δήμος Σερρών προμηθεύεται επιπλέον 196 κάδους, η δαπάνη των οποίων θα πληρωθεί από το Δήμο Σερρών και θα τοποθετηθούν σε διάφορες περιοχές του Δήμου.

Επίσης θα τοποθετηθούν σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου κοντέινερς τα οποία θα υποδέχονται άδεια μπουκάλια και κουτιά από φυτοφάρμακα, μπάζα κ.τ.λ με στόχο πάντα την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, ο Δήμαρχος Σερρών ολοκληρώνοντας τόνισε τα εξής:

«Η δημοτική αρχή, παρά τις δύσκολες οικονομικά  συνθήκες  καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και στον τομέα της καθαριότητας, υλοποιώντας  τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι όπως είχαμε δεσμευτεί ψηφίσαμε το νέο κανονισμό καθαριότητας, συνεργαζόμαστε με σχολεία και φορείς για την υιοθέτηση οικολογικής συμπεριφοράς , προμηθευόμαστε τώρα περισσότερους κάδους και ένα καινούργιο απορριμματοφόρο , ενώ πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η εκπόνηση μελέτης για την βελτίωση του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων.»                                                     

Γραφείο Τύπου Δήμου Σερρών
ΔΤ για την Ιακώβου Ορεινού 20-7-12 Εκτύπωση
Σέρρες 20 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου

Σχετικά με όσα συκοφαντικά σχόλια ακούστηκαν για το θέμα της πεζοδρόμησης της οδού  Ιακώβου Ορεινού, για την αποκατάσταση της αλήθειας που μονίμως κάποιοι την διαστρεβλώνουν, ορμώμενοι από ταπεινά ελατήρια έχουμε να πούμε τα εξής:

Ο χαρακτηρισμός του συγκεκριμένου δρόμου σε πεζόδρομο, έγινε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Μετά από την προφορική αλλά και στη συνέχεια γραπτή εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Σερρών προς τη Δημοτική Αρχή  πράξαμε το αυτονόητο και το απλό να εφαρμόσουμε το νόμο και τις υπάρχουσες αποφάσεις .

Δημάδη να πεζοδρομήσουμε την οδό Ιακώβου Ορεινού που είναι χαρακτηρισμένη πεζόδρομος και είναι η μοναδική οδός που βρίσκεται μέσα στην πλατεία Ελευθερίας και δεν είχε πεζοδρομήθει.

Αυτοί οι «δήθεν» υπερασπιστές της νομιμότητας αν βλέπουν κάτι μεμπτό μπορούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, διαφορετικά κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν συκοφάντες και λαϊκιστές.

Είναι άραγε τυχαίο κάθε φορά που η δημοτική αρχή ανακοινώνει θετικές ενέργειες και παρεμβάσεις για το Δήμο και τους Δημότες βρίσκονται κάποιοι που  προσπαθούν συστηματικά να την απαξιώσουν και να δημιουργήσουν αρνητική εικόνα για τη Δημοτική Αρχή;

Παράδειγμα πριν από δύο μέρες η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε την εξασφάλιση 800.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την έναρξη των εργασιών της διαμόρφωσης της  κεντρική πλατεία Σκουτάρεως αμέσως μετά  ακολούθησε το δήθεν θέμα της Ιακώβου Ορεινού.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ Διαμόρφωση κεντρ. πλατείας Σκουτάρεως 18-7-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                                       Σέρρες 18 Ιουλίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Πέτρος Αγγελίδης-Δήμαρχος Σερρών:
«Η διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας Σκουτάρεως γίνεται πράξη»

«Μετά την έναρξη των εργασιών για τη διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας Κ. Καμήλας μια ακόμη προεκλογική μας δέσμευση, η διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας Σκουτάρεως, με στόχο την ανάδειξή της, γίνεται πράξη».

Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στη Δημοτική Κοινότητα Σκουτάρεως, την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, προκειμένου να παρακολουθήσει την έναρξη των εργασιών του έργου.
Το Δήμαρχο συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Παύλος Μυστακίδης (Έργων-Υποδομών-Καθημερινότητας & Επικοινωνίας με τον πολίτη), Παναγιώτης Γρηγοριάδης (Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας), ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σκουτάρεως κ. Γεώργιος Καδής και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτριος Μερετούδης.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 167 χιλιάδες € (μαζί με τον αναλογούντα Φ.Π.Α. 23%) και σύμφωνα με την μελέτη προβλέπονται:

·        Κατασκευή μαρμάρινων σκαλοπατιών κατά μήκος των πεζοδρομίων.
·        Επίστρωση των διαδρόμων με σταμπωτό υλικό και κυβόλιθους.
·        Κατασκευή μνημείου.
·        Κατασκευή βραχόκηπου.
·        Κατασκευή παιδικής χαράς με άμμο και προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων (δύο κούνιες, μια    τσουλήθρα, ένας μύλος, μια τραμπάλα και ένα σύνθετο όργανο).
·        Προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινων πάγκων.
·        Προμήθεια-φύτευση δέντρων και θάμνων στα παρτέρια.
·        Εγκατάσταση προκατασκευασμένου χλοοτάπητα στα παρτέρια.
·        Ολοκλήρωση ηλεκτρολογικής και αρδευτικής εγκατάστασης.
·        Ολοκλήρωση παρτεριών, τοιχίων και καθισμάτων.

Για το ιστορικό του έργου υπενθυμίζεται  ότι είχε χρηματοδοτηθεί αρχικά στις 14-07-2009 από πιστώσεις του προγράμματος ΕΤΕΡΠΣ (νυν πράσινο ταμείο) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) με το ποσό των 180.000 €.
Οι εργασίες που έγιναν με τον πρώην Δήμο Σκουτάρεως ανέρχονται σε 18.321,24€ (1ος λογαριασμός). Το έργο όμως, λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στη χρηματοδότηση, οδηγήθηκε στη διάλυση της σύμβασης.
Η δημοτική αρχή, στις 16-8-2011, ζήτησε από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) την επαναδημοπράτηση του έργου, η οποία εγκρίθηκε στις 07-10-2011 με πίστωση 161.678,76 € (180.000-18.321,24 1ος λογαριασμός) και στις 03-04-2012, μετά το μειοδοτικό διαγωνισμό προέκυψε ο ανάδοχος του έργου.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ  (59 στοιχεία)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (59 στοιχεία)
ΠΡΑΣΙΝΟΥ  (1 στοιχείο)
ΔΙΟΙΚ.- ΟΙΚΟΝ. ΛΕΙΤ. - ΗΛΕΚ. ΔΙΑΚ. & ΔΙΑΦΑΝ. (6 στοιχεία)
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (180 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών