Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
20 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Δημ. Επιτροπών

Ενημέρωση Πολιτών / Δελτία τύπου παλιοτέρων ετών
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
ΔΤ - Συναυλία των Boys and Noise (29/12/2015) Εκτύπωση


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                 Σέρρες, 29 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187
 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τεράστια επιτυχία σημείωσε η συναυλία των Boys and Noise στην "Πολιτεία των Ευχών"


Τεράστια επιτυχία σημείωσε η συναυλία των Boys and Noise στην ΄΄ Πολιτεία των Ευχών'' την Δευτέρα 28/12/2015.

Το νεανικό συγκρότημα ξεσήκωσε το πολυπληθές κοινό με τις μελωδίες τους και πρόσφερε μια υπέροχη βραδιά σε όλους τους παρεβρισκόμενους.

Τη συναυλία παρακολούθησαν πολλοί νέοι και νέες από γειτονικούς νομούς και μάλιστα αρκετοί από αυτούς, ήρθαν στην πόλη μας από την προηγούμενη ημέρα, προκειμένου να δουν από κοντά, το αγαπημένο τους συγκρότημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το γνωστό νεανικό συγκρότημα Boys and Noise συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Πολιτείας των Ευχών.

Τη συναυλία παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, Ευθύμιος Ραμπότας.


Από το Γραφείο Τύπου
 


 ZIM_8588.JPG ZIM_8614.JPG

ΔΤ 21-12-2015 ΣΤΟΛΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                               Σέρρες, 21 Δεκεμβρίου 2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 ,Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Στολίζω την πόλη μου»

Στις 17 Δεκεμβρίου 2015, πρωινές ώρες, o Δήμος Σερρών και  η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Σερρών πραγματοποίησαν για 4η συνεχή χρονιά τη δράση με τίτλο «Στολίζω την πόλη μου».Σκοπός της εκδήλωσης  είναι τα σχολεία του Δήμου να συμμετέχουν ενεργά στολίζοντας το δικό τους Χριστουγεννιάτικο Δέντρο για την πόλη τους, για να γίνει η πόλη μας πιο όμορφη έχοντας την καλλιτεχνική σφραγίδα των μαθητών στη διαμόρφωση του εορταστικού κλίματος.Μαθητές, Καθηγητές  και Δάσκαλοι της πόλης μας επιμελήθηκαν το στολισμό φυσικών ελάτων (διατέθηκαν δωρεάν συνολικά 20 Φυσικά Χριστουγεννιάτικα Δέντρα από τον Δήμο Σερρών) που στήθηκαν κατά μήκος του πεζόδρομου της οδού Κ. Καραμανλή και 8 δέντρα στην πλατεία Ελευθερίας δίνοντας μια εορταστική εικόνα στην πόλη μας.Η γιορτή πλαισιώθηκε από μουσική και τραγούδια από τους συμμετέχοντες μαθητές αλλά και από ένα γκρουπ με σαξόφωνα του Μουσικού Σχολείου που χάρισε μια ιδιαίτερη μουσική νότα. Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 450 περίπου παιδιά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο., το 2ο Δ.Σ., το 4ο Δ.Σ., το 7ο Δ.Σ., το 20ο Δ.Σ., το 21ο Δ.Σ., το 25ο Δ.Σ. Σερρών, το Πειραματικό Σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Γυμνάσιο, το 3ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Σχολείο Σερρών και τον Παιδικό Σταθμό Ουράνιο Τόξο.Τα δέντρα της Πλατείας Ελευθερίας στόλισαν τα παιδιά του ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ-ΤΕΕ).Τέλος βραβεύθηκε από την καλλιτεχνική επιτροπή, για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση το δέντρο που στόλισε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και για την Δευτεροβάθμια το δέντρο που στόλισε το 3ο Γυμνάσιο Σερρών, με την απονομή αναμνηστικών δώρων από τον Δήμαρχο Σερρών, κ. Πέτρο Αγγελίδη και απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κα Σοφία Μπιτζίδου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στους υπεύθυνους σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, κ. Πούλιο Ιωάννη και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, κα Ευθυμιάδου Σοφία, στους Δ/ντές των σχολικών μονάδων, στους καθηγητές και δασκάλους συνοδούς, τεχνικών και άλλων ειδικοτήτων που επιμελήθηκαν τα στολίδια των δέντρων και φυσικά σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές, οι οποίοι απέδειξαν ότι διαθέτουν μεράκι και καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Από το Γραφείο Τύπου

 DSC05430.jpg DSC05433.jpg
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2015-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                            Σέρρες, 21 Δεκεμβρίου 2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 ,Σέρρες
τηλ . 23210/83612

Σερραίες και Σερραίοι,

Παρά τη διεθνή ταραχή και την πρωτοφανή κρίση που βιώνει η πατρίδα και ο λαός μας, τα Χριστούγεννα ακόμη μία φορά φέρνουν το μήνυμα για αναγέννηση.Με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο υποδεχόμαστε και το νέο έτος, για το οποίο όλοι εύχονται να σηματοδοτήσει θετικές αλλαγές.Ο εορτασμός της γέννησης του Θεανθρώπου και το 2016 που ξεκινά δίνουν το έναυσμα για την προσπάθεια αντίστασης στο νοσηρό κλίμα, για την επίτευξη ενός απολογισμού των πεπραγμένων σε όλα τα επίπεδα της ζωής.Κυρίως όμως οι γιορτές αποτελούν την ευκαιρία για επανασύνδεση, για τη σύσφιξη των σχέσεων, για την επικράτηση πνεύματος γαλήνης και την εκδήλωση της πίστης σε αξίες σπουδαίες, στις οποίες ο Ελληνισμός είναι βαθύτατα προσηλωμένος.Σε πείσμα όσων τις καταπολεμούν με μανία, αυτές οι αξίες παραμένουν κυρίαρχο χαρακτηριστικό του.

Σερραίες και Σερραίοι,

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά θα εορτασθούν-κατά την παράδοση-με τις οικογένειες, τους συγγενείς, τους φίλους και τα αγαπημένα πρόσωπα. Με την πεποίθηση ότι ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες των καιρών εύχομαι σε όλες και σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ο νέος χρόνος ν' αποδειχθεί καλύτερος απ' αυτόν που φεύγει...

Με ευχές από καρδιάς
Πέτρος Αγγελίδης
Δήμαρχος Σερρών
Δ.Τ. Grecka Panorama 22-12-15 Εκτύπωση
ΣΕΡΡΕΣ 22-12-15

Δελτίο Τύπου


22-12-15 nsmail-5.jpg«Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτικών πρακτόρων για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για τις Σέρρες, οι οποίες προβλήθηκαν με ειδικό προωθητικό υλικό στο περίπτερο που επισκέφθηκαν χιλιάδες ανθρώπων και απλών πολιτών. Αυτό το ενδιαφέρον πιστοποιήθηκε και κατά την διάρκεια των συναντήσεών μας με παράγοντες του χώρου του τουρισμού».

Τα παραπάνω επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών στην 1η Έκθεση Τουρισμού Grecka Panorama, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην TORWAR Arena της πρωτεύουσα της Πολωνίας Βαρσοβία από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος συναντήθηκε και με τον καταξιωμένο Σερραίο σεφ Θεόφιλο Βαφείδη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου " Hellas travel" και παρουσιάζει δική του εκπομπή στην Πολωνική τηλεόραση.
22-12-15 nsmail-6.jpg
Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πρώτους προορισμούς για τους Πολωνούς, και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των tour operators για την περίοδο 2014 οι Πολωνοί επισκέπτες στη χώρα μας έφθασαν τους 588.000. Σε μία αγορά 40 εκατομμυρίων και καθότι η σταθερή οικονομική ανάπτυξη της χώρας προδιαθέτει μία μεγάλη αύξηση τουρισμού τα επόμενα έτη, είναι σημαντική η εδραίωση και η ενδυνάμωση της ελληνικής παρουσίας. Ανταγωνιστικοί προορισμοί όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία κα. προσδοκούν σε μία αύξηση του μεριδίου της αγοράς τους στην Πολωνία και λαμβάνουν υπόψη την κοινωνικό-οικονομική αυτή άνοδο της μεσαίας αστικής τάξης.

Η έκθεση Grecka Panorama έχει τη στήριξη και συμμετοχή όλων των μεγαλύτερων tour operators της Πολωνίας (Grecos, Rainbow Tours, TUI, Neckermann, ITAKA και Mouzenidis Travel).

Η έκθεση τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βαρσοβία, του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΠΟΞ, της ΗΑΤΤΑ και του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Πολωνίας "ΕΡΜΗΣ".
ΔΤ 21-12-2015 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                  Σέρρες 21 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου
Δόθηκε προς χρήση των πολιτών ο πεζόδρομος της οδού Κ. Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας) από την πλατεία Κρονίου μέχρι την οδό 29ης Ιουνίου.
Πέτρος Αγγελίδης-Δήμαρχος Σερρών:
<<Η πόλη των Σερρών γίνεται πιο όμορφη>>

21-12-2015a.jpgΔόθηκε προς χρήση των πολιτών ο πεζοδρόμος της οδού Κ. Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας) από την πλατεία Κρονίου έως το Διοικητήριο(πρώην Νομαρχία).Ουσιαστικά πρόκειται για συνέχιση της προηγούμενης παρέμβασης που ολοκληρώθηκε εντός του 2013 και αφορούσε το τμήμα της οδού Κ. Καραμανλή από το ύψος του Δημαρχείου έως και την πλατεία Κρονίου, και τώρα ολοκληρώθηκε έως το ύψος του Διοικητηρίου (πρώην Νομαρχία). <<Η πόλη των Σερρών με την πεζοδρόμηση της οδού Κ. Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας), σε συνδυασμό με το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων,γίνεται πιοόμορφη>>, δήλωσε φανερά ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψή του ,την Δευτέρα 21-12-2015, στον πεζόδρομο της οδού Κ. Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας), συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Έργων Ηλία Γκότση.Αναβαθμίζεται, συμπλήρωσε ο κ. Αγγελίδης , το ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Σερρών, βελτιώνεται το επίπεδο εξυπηρέτησης των πεζών,τονώνεται η εμπορικότητα των καταστημάτων και γενικότερα αναβαθμίζεται το κέντρο της πόλης, μια περιοχή η οποία χρησιμοποιείται καθημερινά από τους περισσότερους κατοίκους αλλά και επισκέπτες της πόλης. Η ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης της οδού Κ. Καραμανλή από το Δημαρχείο έως το πρώην Διοικητήριο σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των βιοκλιματικών αναπλάσεων, προσφέρει υψηλό επίπεδο διαβίωσης στους πολίτες,καθώς η ποιότητα ζωής των κατοίκων αυτής της περιοχής θα αναβαθμιστεί αισθητά ενώ παράλληλαθα δώσει νέα δυναμική στην εμπορική και τουριστική κίνηση της πόλης. O Αντιδήμαρχος Έργων Ηλίας Γκότσης, αναφερόμενος στο έργο, διευκρίνισε, ότιo προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 300.000 ευρώ, και τα χρήματα προέρχονται από ΣΑΤΑ.Απομένει ακόμη να γίνει ποδηλατόδρομος, ο οποίος θα ολοκληρωθεί την άνοιξη 2016, επειδή δεν υπάρχει άσφαλτος το χειμώνα ,ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια, και καλαθάκια.

Από το Γραφείο Τύπου

21-12-2015b.jpg
Έναρξη της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ 18-12-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                    Σέρρες 18 Δεκεμβρίου 2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έναρξη της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο άναψε
ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης


18-12-15 politia eyxon2.jpgΤο Χριστουγεννιάτικο δέντρο άναψε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ, στο κεντρικό πάρκο της πόλης.

Μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα πλήθος κόσμου παρακολούθησαν την έναρξη των εκδηλώσεων απολαμβάνοντας μελωδικές χριστουγεννιάτικες νότες από τα μουσικά σύνολα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ).

Ο Δήμαρχος Σερρών ευχήθηκε σε όλους τους πολίτες Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και αγάπη, εκφράζοντας μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όλους τους ανήμπορους συμπολίτες μας, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν, στην πραγματοποίηση της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ, οργανωτική επιτροπή, πολιτιστικούς συλλόγους, σχολές χορού, κοινωνικούς συλλόγους και εθελοντές.

Να υπενθυμίσουμε ότι η "Πολιτεία των Ευχών" διοργανώθηκε από την ΚΕΔΗΣ και τον Πρόεδρό της Ευθύμιο Ραμπότα.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ήμερες, περιλαμβάνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα, από χορούς, μουσικές, δρώμενα από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας, αλλά και συναυλίες με νεανικά σχήματα, όπως τη συναυλία των γνωστών συγκροτημάτων, REC στις 22 Δεκεμβρίου 2015 και Boys and Noise στις 28 Δεκεμβρίου 2015 καθώς και την λαϊκή τοπική ορχήστρα των Μπιτζίδη - Φέλη στις 29 Δεκεμβρίου 2015, κ.α

Από το Γραφείο Τύπου

18-12-15 politia eyxon.jpg
18-12-15 politia eyxon1.jpg

















18-12-15 politia eyxon3.jpg18-12-15 politia eyxon4.jpg
























Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η σημασία της πρόληψης των νοσημάτων Εκτύπωση
Σέρρες, 18 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

agiannidou.jpgΟ Δήμος Σερρών με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε στις 16 Δεκεμβρίου 2015 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Κ.Ε. ΔΗ. Σερρών, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η σημασία της πρόληψης των νοσημάτων - 4Ενημέρωση από τις πανελλαδικές μελέτες ελέγχου υγείας».

Στην ενημερωτική εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα δύο εθνικών μελετών υγείας, της Εθνικής Μελέτης Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (Ε.ΜΕ.ΝΟ) η οποία οργανώθηκε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με όλες τις Ιατρικές Σχολές της Ελλάδος και το Πάντειο Πανεπιστήμιο και της Εθνικής Επιδημιολογικής Μελέτης Hprolipsis των λοιμωδών νοσημάτων ηπατίτιδας Β (HBV), ηπατίτιδας C (HCV) και τη HIV λοίμωξης που οργανώθηκε από τις ιατρικές σχολές της Ελλάδας σε συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις "Γιατροί του Κόσμου" και "PRAKSIS".

Παράλληλα στην εκδήλωση οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν με έγκυρο τρόπο για την προαγωγή της υγείας και τους τρόπους πρόληψης για διάφορα νοσήματα της εποχής μας. Σημειώνεται ότι οι δύο παραπάνω έρευνες πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τον Νοέμβριο 2014 ως το Νοέμβριο 2015.Τα αποτελέσματα και η ενημέρωση έγιναν από τον καθηγητή Αλέξη Μπένο, την μεταδιδακτορική επιστημονική συνεργάτη Μάγδα Γαβανά.
18-12-15 emeno.jpg
ΔΤ Ξεκινάει πιλοτικό πρόγραμμα από το Δήμο Σερρών για την απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτω 16-12-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                Σέρρες 16 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξεκινάει πιλοτικό πρόγραμμα από το Δήμο Σερρών για την
απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων από τους δρόμους



16-12-15_kadoi.jpgΞεκινάει η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος από τον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Σερρών, με στόχο την απομάκρυνση των κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων από τους δρόμους.

Την εφαρμογή του παραπάνω πιλοτικού προγράμματος παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τη καθαριότητα Παντελής Χράπας, επισκεπτόμενοι την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου διανεμήθηκαν οι κάδοι σε 150 μονοκατοικίες.

Η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχτηκε επειδή δεν υπάρχουν πολυκατοικίες, είναι συγκεντρωμένη περιοχή και η αποκομιδή μπορεί και να γίνεται από μικρό απορριμματοφόρο.

Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Σερρών προμηθεύτηκε 150 μικρούς πράσινους κάδους χωρητικότητας 360 λίτρων και τους διέθεσε σε 150 μονοκατοικίες της γειτονιάς τουΑγίου Παντελεήμονα.

Ο κάθε ιδιοκτήτης μονοκατοικίας θα έχει το μικρό αυτό κάδο στην αυλή του, θα εναποθέτει μέσα σε αυτόν τα σκουπίδια, και μια μέρα την εβδομάδα θα βγάζουν τους κάδους έξω από τα σπίτια τους και θα γίνεται η αποκομιδή των σύμμεικτων σκουπιδιών από αυτούς τους κάδους, από τα απορριμματοφόρα του Δήμου.

Ο στόχος αυτού του προγράμματος είναι η απομάκρυνση των κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων, από τους δρόμους, για την βελτίωση της αισθητικής εικόνας του Δήμου.

Παράλληλα θα επιτευχθεί εξοικονόμηση καυσίμων και εργατοωρών.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, η δημοτική αρχή ευελπιστεί ότι θα επιτύχει, ούτως ώστε να υλοποιηθεί σε όλο το Δήμο.

Ο Δήμαρχος Σερρών δήλωσε την ικανοποίηση του για την εφαρμογή του πιλοτικού αυτού προγράμματος, τονίζοντας ότι στόχος είναι η προστασία της υγείας των δημοτών, η βελτίωση της αισθητικής εικόνας του Δήμου και η οικονομία που θα προκύψει από την εξοικονόμηση καυσίμων και εγρατοωρών.

Ο κ. Χράπας αναφερόμενος στο πιλοτικό πρόγραμμα επεσήμανε ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας εργάζεται συστηματικά για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών με στόχο την διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την καθαριότητα του Δήμου Σερρών.


Από το Γραφείο Τύπου

Ο Δήμος Σερρών ενημερώνει δωρεάν τους πολίτες μέσω κινητών τηλεφώνων και tablet 14-12-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Σέρρες 14 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Σερρών ενημερώνει δωρεάν τους πολίτες μέσω κινητών τηλεφώνων και tablet
Πέτρος Αγγελίδης - Δήμαρχος Σερρών:
Στόχος μας, η διαρκής αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος των πολιτών

Ο Δήμος Σερρών είναι ένας από τους λίγους Δήμους της χώρας μας που παρέχει δωρεάν ενημέρωση προς τους πολίτες μέσω κινητών τηλεφώνων και tablet.

14-12-15 syskeyes.jpgΗ δημοτική αρχή υλοποιώντας μια από τις προεκλογικές προτεραιότητες για εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ψηφιακής σύγκλισης, ενημερώνει δωρεάν τους πολίτες μέσω των κινητών τηλεφώνων τους και tablet για διάφορες ανακοινώσεις και εκδηλώσεις.

Αυτό μπορεί να γίνει σε όσους χρησιμοποιούν κινητά και tablet Android.

Οι χρήστες των κινητών και tablet Android μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή από την ιστοσελίδα του Δήμου, να την εγκαταστήσουν στο κινητό τους ή στο tablet,οπότε οι ανακοινώσεις και οι εκδηλώσεις του Δήμου θα έρχονται αυτόματα στους χρήστες.

Η παραπάνω εφαρμογή έγινε χωρίς οικονομικό κόστος από το Τμήμα Μηχανογράφησης του Δήμου Σερρών.

Με τη λειτουργία της παραπάνω εφαρμογής, θα υπάρχει άμεση και γρήγορη ενημέρωση προς όλους τους πολίτες. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η διευκόλυνση του πολίτη, η εξοικονόμηση χρόνου καθώς και η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος των πολιτών.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία, προέκυψε από μια πρόταση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σοφίας Μπιτζίδου, ενώ υλοποιήθηκε από το τμήμα μηχανοργάνωσης του Δήμου, υπηρεσία η οποία υπάγεται στην Αντιδημαρχία του κ. Στέργιου Γαλάνη.







Από το Γραφείο Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για μη κατάργηση του επιδόματος των παραμεθορίων 14-12-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                   Σέρρες 14 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Δημάρχου
τηλ. 23210/83671
φαξ 23210/83602


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης υποστηρίζει το αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων, που δραστηριοποιούνται στο Νομό Σερρών, για μη κατάργηση του επιδόματος των παραμεθορίων.

Η κατάργηση του επιδόματος θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και θα επιφέρει αρνητικότατες συνέπειες και στην τοπική αγορά.

Ο Δήμαρχος Σερρών

Πέτρος Αγγελίδης

ΔΤ για Στολίζω την πόλη μου 14-12-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            ΣΕΡΡΕΣ 14-12-2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Στολίζω την πόλη μου»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Αθλητισμού του Δήμου Σερρών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου Σερρών να υλοποιεί δράσεις, οργανώνει για 5η συνεχή χρονιά τη δράση με τίτλο «Στολίζω την πόλη μου» ενόψει των εορτών.

Σκοπός μας είναι τα σχολεία του Δήμου μας να συμμετέχουν ενεργά στολίζοντας το δικό τους Χριστουγεννιάτικο Δέντρο για την πόλη τους. Όλοι μαζί και κυρίως μαζί με τα παιδιά μας μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας πιο όμορφη, όλοι μαζί μπορούμε να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση του εορταστικού κλίματος.

Θα διατεθούν δωρεάν συνολικά 30 τεμ. Φυσικών Χριστουγεννιάτικων Δέντρων από τον Δήμο Σερρών, τα οποία και θα τοποθετηθούν κατά μήκος του πεζοδρόμου της οδού Κ. Καραμανλή και στην πλατεία ελευθερίας.

Η δράση θα υλοποιηθεί την ημέρα Πέμπτη στις 17 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στον πεζόδρομο της οδού Κ. Καραμανλή και στην πλατεία ελευθερίας.

Τα δέντρα της πλατείας ελευθερίας θα στολίσουν τα παιδιά του ειδικού σχολείου ενώ παράλληλα θα δημιουργούν χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Η γιορτή θα πλαισιωθεί από μουσική και τραγούδια από τους συμμετέχοντες μαθητές. Στο τέλος της γιορτής θα ακολουθήσει βράβευση του καλύτερου στολισμένου Χριστουγεννιάτικου Δέντρου αλλά και απονομή επαίνων συμμετοχής.

ΔΤ για Ενημερωτική εκδήλωση με την Ιατρική Θεσσαλονίκης 14-12-15 Εκτύπωση
Σέρρες, 14 Δεκεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η σημασία της πρόληψης των νοσημάτων -Ενημέρωση από τις πανελλαδικές μελέτες ελέγχου υγείας» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Κ.Ε. ΔΗ. Σερρών, 1ος όροφος, Εθν. Αντίστασης 34.

Στην ενημερωτική εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των δύο εθνικών μελετών υγείας, της Εθνικής Μελέτης Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (Ε.ΜΕ.ΝΟ) η οποία οργανώθηκε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με όλες τις Ιατρικές Σχολές της Ελλάδος και το Πάντειο Πανεπιστήμιο και της Εθνικής Επιδημιολογικής Μελέτης Hprolipsis των λοιμωδών νοσημάτων ηπατίτιδας Β (HBV), ηπατίτιδας C (HCV) και τη HIV λοίμωξης που οργανώθηκε από τις ιατρικές σχολές της Ελλάδας σε συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις "Γιατροί του Κόσμου" και "PRAKSIS".

Παράλληλα στην εκδήλωση οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν με έγκυρο τρόπο για την προαγωγή της υγείας και τους τρόπους πρόληψης για διάφορα νοσήματα της εποχής μας.

Τα αποτελέσματα και η ενημέρωση θα γίνουν από τον καθηγητή Αλέξη Μπένο, την επίκουρη καθηγήτρια Μπετίνα Χάιδιτς, την μεταδιδακτορική επιστημονική συνεργάτη Μάγδα Γαβανά και τον υποψήφιο διδάκτορα Θανάση Μαστροκώστα.

Σημειώνεται ότι οι δύο παραπάνω έρευνες πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τον Νοέμβριο 2014 ως το Νοέμβριο 2015.

ΔΤ Ξεκινάει η Πολιτεία των Ευχών του Δήμου Σερρών στις 17 Δεκέμβρη 2015 2015-2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑpolitia euxon logo.jpg
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                       
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187                                                                            





 Σέρρες 11 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκινάει η Πολιτεία των Ευχών του Δήμου Σερρών
στις 17 Δεκέμβρη 2015
Πέτρος Αγγελίδης - Δήμαρχος Σερρών: ''Η Πολιτεία των Ευχών χαρίζει όμορφες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους''


11-12-15 politia eyxon.jpgΟ Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Σερρών Μάκης Ραμπότας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στις 11-12-2015 παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της ''Πολιτείας των Ευχών'' για τα Χριστούγεννα 2015 - Πρωτοχρονιά 2016.

Στη συνέντευξη παρευρέθησαν και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, κ. Βασίλης Παπαβασιλείου, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και κ. Βασίλης Τερζής, αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΣ.

Ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στην ''Πολιτεία των Ευχών'', λέγοντας ότι ο Δήμος Σερρών υλοποιεί φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά την «Πολιτεία των Ευχών» στο χώρο του Κεντρικού Πάρκου της πόλης των Σερρών. Το μεγάλο ψυχαγωγικό Πάρκο, με Λούνα Πάρκ, Παγοδρόμιο, Καρουζέλ, Παγοτσουλήθρα και άλλα παιχνίδια είναι ήδη στημένο και χαρίζει όμορφες στιγμές στους μικρούς μας φίλους. Στις 17 Δεκέμβρη θα ανοίξει τις πύλες της και η χριστουγεννιάτικη αγορά της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ των ΕΥΧΩΝ, με το γνώριμο πια Σπιτάκι του Αη Βασίλη, το Ταχυδρομείο και τα σπιτάκια των κοινωνικών φορέων ενώ το χριστουγεννιάτικο τρενάκι θα ξεναγεί τους επισκέπτες στην πόλη μας και θα μεταφέρει δωρεάν τον κόσμο στο χώρο της Πολιτείας.
11-12-15 politia eyxon1.jpg
Ένα αρκετά πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει σχεδιαστεί για την περίοδο 17 Δεκέμβρη μέχρι τις 3 Ιανουαρίου. Η έναρξη θα γίνει όπως κάθε χρόνο με το άναμμα του μεγάλου χριστουγεννιάτικου δέντρου την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου.

Ολοκληρώνοντας ο Δήμαρχος τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η εκδήλωση αυτή να βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο και να αποτελέσει έναν θεσμό που θα γεμίζει χαμόγελα και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους, βοηθώντας ταυτόχρονα και στην τόνωση της τοπικής αγοράς.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο κ. Ραμπότας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, λέγοντας ότι φέτος ευελπιστούμε να προσφέρουμε χαρά και διασκέδαση στους επισκέπτες των εκδηλώσεων της Πολιτείας των Ευχών.

Εκδηλώσεις που θα αγκαλιαστούν από πολλούς νέους και νέες του Δήμου μας αποτελεί η συναυλία του γνωστού τραγουδιστή Δήμου Αναστασιάδη, του συγκροτήματος REC καθώς και η συναυλία του νεανικού συγκροτήματος Boys and Noise.

Καλούμε λοιπόν όλους του Σερραίους - και όχι μόνο - να επισκεφτούν την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ για να ζήσουμε όλοι μαζί λίγη από τη Μαγεία των Χριστουγέννων.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Πολιτείας των Ευχών:

politia programma 2016.jpg

ΔΤ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 10-12-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 10 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου Σερρών ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου δεν έχει ουδεμία σχέση με κάποια άτομα, που περιφέρονται από σπίτι σε σπίτι και ζητάνε χρήματα εκ μέρους της Υπηρεσίας Καθαριότητας για τα Χριστούγεννα.

Πρόκειται για απατεώνες και ο Δήμος Σερρών δεν έχει καμία σχέση.

Από το Γραφείο Τύπου

Μέτρα προφύλαξης από τον ΣΕΙΣΜΟ 10-12-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                    Σέρρες 10 / 12 / 2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Κων/νου Καραμανλή 1
Ταχ. Κωδ.: 62100, Σέρρες
Πληροφορίες: Σαμαράς Γ.
Τηλέφωνο: 2321350172
FAX: 2321083602
E-mail: samgeorge131908@yahoo.com

ΘΕΜΑ: Μέτρα προφύλαξης από τον ΣΕΙΣΜΟ.


Στα πλαίσια της προστασίας του πληθυσμού από τον σεισμό (η εκδήλωσή του γίνεται συνήθως χωρίς σαφή προειδοποίηση και παρά τη μικρή του χρονική διάρκεια δε μπορεί να αποτραπεί) προτείνουμε μέτρα προφύλαξης για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών από το παραπάνω φαινόμενο.

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ
Στα σπίτια να επισημανθούν οι επικινδυνότητες.
Τα βαριά αντικείμενα να είναι καλά στερεωμένα και σε χαμηλό μέρος.
Όχι επάνω από τα κρεβάτια βαριά αντικείμενα.
Απομάκρυνση βαριών αντικειμένων από τις πόρτες.
Ενημέρωση των μελών της οικογένειας για τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης 100-166-199 και 112 (Διεθνής Κλήση).
Όλα τα μέλη της οικογένειας να είναι γνώστες συγκεκριμένου τόπου συναντήσεως μετά τον σεισμό.
Εφοδιασμός με είδη πρώτης ανάγκης (ξηρά τρόφιμα - κονσέρβες - νερό εμφιαλωμένο - φαρμακείο - φορητό ράδιο - φακό).
Να γνωρίζουμε τον πιο κοντινό ανοιχτό και ασφαλή χώρο καταφυγής (Αρχική συγκέντρωση).
Όλα τα μέλη της οικογένειας να είναι γνώστες της τοποθεσίας του Γενικού Διακόπτη (Ηλεκτρικού Γκαζιού - νερού).

ΔΤ για Επίσκεψη του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Πετριτσίου Βουλγαρίας 9-12-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 9 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Πετριτσίου Βουλγαρίας Demetr Bruchkov
στο Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη

9-12-15 boylgari.jpgΟ νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πετριτσίου Βουλγαρίας Demetr Bruchkov επισκέφτηκε το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη την Τετάρτη 9-12-2015, μετά από πρόσκληση του τελευταίου.

Kατά την υποδοχή ο κ.Αγγελίδης, αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί με το Δήμο Πετριτσίου, προς όφελος των δύο Δήμων.

Ενώ ο Δήμαρχος Πετριτσίου διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Σερρών οτι θα συνεχιστεί η άψογη συνεργασία για το καλό των δημοτών των δύο Δήμων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες των δυο πλευρών, όπου συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δυο Δήμων.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα διαχείρισης απορριμάτων, αξιοποίησης δημοτικών ακινήτων,με απώτερο σκοπό την κοινή υποβολή ευρωπαικών προγραμμάτων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Σερρών και ο Δήμος Πετριτσίου έχουν άριστη συνεργασία πολλά χρόνια τώρα.

Επιβεβαίωσαν την συνέχιση της άριστης συνεργασίας μεταξύ των δυο Δήμων, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από συμμετοχές Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως το πρόγραμμα , promo safe driving και sports for all.
9-12-15 boylgari 2.jpg

9-12-15 boylgari 1.jpg
















Από το Γραφείο Τύπου
9-12-15 boylgaria.jpg

ΔΤ για ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                              Σέρρες 9 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9-12-15 sanh.jpg«Στόχος μας παραμένει η εξεύρεση και διάθεση θέσεων εργασίας σε όσον τον δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό δημοτών μας στον τομέα του τουρισμού».

Τα παραπάνω επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, με αφορμή την Ημέρα Καριέρας που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τα γνωστά θέρετρα της Χαλκιδικής SANI RESORT και IKOS RESORT.

Ειδικότερα, με την πρωτοβουλία των εν λόγω μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και του Δήμου Σερρών (Τμήμα Τουρισμού) οι ενδιαφερόμενοι να εργαστούν σ' αυτές ήρθαν σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους, συζήτησαν μαζί τους κι ευελπιστούν πλέον να εργαστούν στα δύο ξενοδοχεία-Resort, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου για το καλοκαίρι του 2016.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, οι πρωτοβουλίες αυτού του είδους, προκειμένου δημότες να εξασφαλίσουν εργασία με την ένταξή τους στο προσωπικό μεγάλων επιχειρήσεων στο τουριστικό τομέα θα συνεχιστούν.

Εν τω μεταξύ, οι ενδιαφερόμενοι για εργασία στα παραπάνω ξενοδοχεία μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 23740-99440 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση gavramidou@saniresort.gr

ΔΤ για GREEK TOURISM EXPO 2015 9-12-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                   Σέρρες 9 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9-12-15 greek tourism 1-1.jpgΚατ' ιδίαν συναντήσεις με φορείς και παράγοντες του τουρισμού είχε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος βρέθηκε στην 2η Διεθνή Έκθεση GREEK TOURISM EXPO 2015, η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo Αθηνών, το τριήμερο 4-5 και 6 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Γρηγοριάδης συναντήθηκε με tour operators και στελέχη πανευρωπαϊκής εμβέλειας τουριστικών επιχειρήσεων και γραφείων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος Σερρών, προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη εξωστρέφεια και τουριστική προβολή του τόπου.

Ειδικότερα, η σερραϊκή παρουσίαση και το ειδικό προωθητικό υλικό (στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκπροσώπων ταξιδιωτικών γραφείων απ' ολόκληρη την Ευρώπη (Ρωσία, Ισραήλ, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία), οι οποίοι-κατά τις επαφές τους με τον αντιδήμαρχο-εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι Σέρρες μπορούν να αποτελέσουν αξιόλογο τουριστικό προορισμό. 9-12-15 greek tourism 2-1.jpg

Στην έκθεση συμμετείχαν Περιφέρειες, Δήμοι, Τουριστικοί Οργανισμοί, Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία και επιχειρήσεις τουρισμού, Εταιρείες κρουαζιέρας & θαλάσσιου τουρισμού, Luxury Boutique Hotels & Villas, Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι, προσκυνηματικοί προορισμοί, Χιονοδρομικά κέντρα και Αθλητικός Τουρισμός, Αεροπορικές εταιρείες και Επιχειρήσεις μεταφορών, Παραγωγοί και επιχειρήσεις Ελληνικών τροφίμων, εταιρείες οργάνωσης και marketing, It Solutions, Αρχιτεκτονικές κατασκευές και Desing, Επιχειρήσεις εφοδιασμού και εξοπλισμού τουριστικών μονάδων, ιατρικός Τουρισμός, επαγγελματικές Σχολές Τουρισμού.

Επίσης, φιλοξενήθηκαν hosted buyers από Ευρώπη, Ασία, Μ. Ανατολή, Αμερική, Βαλκάνια και Τουρκία οι οποίοι κάλυπταν όλους τους τομείς του τουρισμού.







ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΤΡΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ Εκτύπωση
8 Δεκεμβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΤΡΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ


9-12-15 sxolio2.jpgΤο Δημαρχείο επισκέφθηκαν σήμερα ,8 Δεκεμβρίου 2015, οι μαθητές της τετάρτης τάξης του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών. Το Δ2 συγκεκριμένα τμήμα μαζί με τη δασκάλα του κ. Ζερβάκη, φιλοξενήθηκαν στην (παλιά) αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου , όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Αγγελίδη. Εκεί ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τους μαθητές, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους και μία πολύ δημιουργική συζήτηση έλαβε χώρα όσον αφορά θέματα ζωτικής σημασίας, όπως η καθαριότητα, το πράσινο , οι παιδικές χαρές , τα αδέσποτα, η ανακύκλωση και η γενικότερη λειτουργία του Δήμου Σερρών. Στο τέλος της συνάντησης , ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους μαθητές και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο, Καλά Χριστούγεννα και να γίνουν χρήσιμοι πολίτες και άνθρωποι.


9-12-15 sxolio1.jpg9-12-15 sxolio.jpg
ΔΤ για τη συμμετοχή του Δήμου Σερρών στην 31η Διεθνή Τουριστική Έκθεση «PHILOXENIA» 2015 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 8 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

philoxenia 2015.jpg«Στόχος του Δήμου είναι η καθιέρωση των Σερρών και της ευρύτερης περιοχής ως ελκυστικού προορισμού, η προβολή του τόπου, της δυναμικής του και η ανάδειξη όλων των ιστορικών, θρησκευτικών, πολιτιστικών στοιχείων, του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, των υποδομών και των παραδοσιακών προϊόντων του».

Τα παραπάνω επισήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας &Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου Σερρών στην 31η Διεθνή Τουριστική Έκθεση «PHILOXENIA» 2015, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στον Εκθεσιακό χώρο της HELEXPO, από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι: «Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, συλλόγους και τον σερραϊκό επιχειρηματικό κόσμο, με δυναμική και διαρκή παρουσία στις πηγές των διεθνών τουριστικών γεγονότων και σε εκθέσεις εσωτερικού κι εξωτερικού».

Η εν λόγω Έκθεση, μετά 30 χρόνια, είναι ένα must event για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, αλλά κι ενημέρωσης πάνω στις νέες τάσεις, καθώς αποτελεί το σημείο συνάντησης όλων των φορέων του τουρισμού στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Τέλος, να σημειωθεί ότι προσκλήθηκαν και φιλοξενήθηκαν σημαντικοί ξένοι εμπορικοί επισκέπτες από χώρες-στόχους, παρέχοντας στους εκθέτες της PHILOXENIA την προοπτική άμεσων επαγγελματικών συνεργασιών και συμφωνιών.

Από το γραφείο τύπου

ΔΤ για το πρόγραμμα επιμόρφωσης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων 8-12-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                             Σέρρες 8 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ped 27.11.15-1.jpgΠραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, στη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα επιμόρφωσης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ, με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της ΕΕΤΑΑ.

Το πρόγραμμα παρακολουθήσαν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας.

Τον δήμο Σερρών εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου κ. Σοφοκλής Θεμιστοκλέους.


Από το Γραφείο Τύπου
Μέτρα προφύλαξης λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων 8-12-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Σέρρες 8 /12 /2015
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Κων/νου Καραμανλή 1
Ταχ. Κωδ.: 62100, Σέρρες
Πληροφορίες: Σαμαράς Γ.
Τηλέφωνο: 2321047926                                                                ΠΡΟΣ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
FAX: 2321047927                                                                  ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ


ΘΕΜΑ: Μέτρα προφύλαξης λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στα πλαίσια της προφύλαξης δυσάρεστων καταστάσεων που ενδεχομένως να προκύψουν ενόψει της χειμερινής περιόδου, λόγω αλλαγών των καιρικών συνθηκών και πιθανών εκδηλώσεων εντόνων καιρικών φαινομένων, η συνδρομή των δημοτών μας κρίνεται απαραίτητη για την αντιμετώπιση και την ελαχιστοποίηση των συνεπειών των παραπάνω φαινομένων.

Προτείνονται τα κάτωθι μέτρα προφύλαξης:

1. Να διατηρείτε καθαρές τις υδρορροές στις οικοδομές σας.

2. Να γίνετε καθαρισμός των φρεατίων που βρίσκονται μπροστά ή παραπλεύρως των οικιών σας, ώστε να μην είναι φραγμένα από (χόρτα, ξύλα, πέτρες, κλπ.) για να λειτουργήσουν κανονικά.

3. Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκεστε στο αυτοκίνητό σας:
α) να το ακινητοποιήσετε στην άκρη του δρόμου.
β) να είναι μακριά από τα δέντρα και τα ηλεκτροφόρα καλώδια.
γ) να έχετε αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης.

4. Αν κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης βρίσκεστε στο αυτοκίνητό σας:
α) να έχετε ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις σας.
β) να χρησιμοποιείτε αντιολισθητικές αλυσίδες.
γ) να ταξιδεύετε κυρίως την ημέρα από κεντρικούς δρόμους ενημερώνοντας τους οικείους σας για τη διαδρομή σας.
δ) να μην οδηγείτε σε δύσβατες ορεινές περιοχές.
ε) να διατηρείτε απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Γενικές Οδηγίες για τη χιονόπτωση:

α) Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω με την κακοκαιρία.
β) Να φοράτε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
γ) Να ελέγξετε το δίκτυο ύδρευσης και τον ηλιακό θερμοσίφωνα (οι σωλήνες να είναι μονωμένες) του σπιτιού σας.
δ) Να υπάρχει αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα.
ε) Να διατηρείτε καθαρά τα πεζοδρόμια έμπροσθεν των οικοδομών σας.

Οι μετακινήσεις των αυτοκινήτων σας να μειώνονται σημαντικά στην αιχμή των εντόνων καιρικών φαινομένων, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος και μέσα στην πόλη να χρησιμοποιείτε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη κατανόησή σας.
















Δωρεάν διανομή πορτοκαλιών 7-12-15 Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη δωρεάν διανομή πορτοκαλιών  θα πραγματοποιήσει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας  και Υγείας του  Δήμου Σερρών μέσω της  Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Σερρών, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, από τις 10.00πμ έως τις 14.00μμ,  στο χώρο του ΚΕΠΠΥΕΛ, 1ο χλμ. Σερρών - Νιγρίτας, μετά τις γραμμές του τραίνου και κάτω από την αερογέφυρα, σε όσους κατέχουν την Κάρτα Αλληλεγγύης, που έλαβαν στο πλαίσιο της εφαρμογής του Προγράμματος για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης και στους δικαιούχους  της Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής  του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).

Ωφελούμενοι της διανομής είναι:
-οι δικαιούχοι της κάρτας αλληλεγγύης της ανθρωπιστικής κρίσης.
-οι δικαιούχοι  της Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής  του Ταμείου     Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) του Δήμου Σερρών.

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν με την ταυτότητά τους και  με την επίδειξη της κάρτας αλληλεγγύης  της ανθρωπιστικής κρίσης ή της αίτησης της Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής  του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), να παραλαμβάνουν την ποσότητα των προϊόντων ανάλογα με τα μέλη της οικογένειάς τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα παρακάτω   τηλέφωνα :

2321350571, 2321350 561, 2321350570

Ώρες επικοινωνίας :8πμ- 2μμ.

 

Διανεμήθηκαν δωρεάν ακτινίδια στους κατόχους της Κάρτας Αλληλεγγύης 7-12-15 Εκτύπωση

Δελτίο Τύπου
Διανεμήθηκαν δωρεάν ακτινίδια στους κατόχους της Κάρτας Αλληλεγγύης, του προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης   και στους δικαιούχους  της Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής  του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) στο Δήμο Σερρών.
 
Aπό την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας  του Δήμου Σερρών, μέσω της  Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Σερρών, διανεμήθηκαν δωρεάν  περίπου 10 τόνοι ακτινίδια στο Δήμο Σερρών, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015   στο χώρο του ΚΕΠΠΥΕΛ, 1ο χλμ. Σερρών - Νιγρίτας, μετά τις γραμμές του τραίνου και κάτω από την αερογέφυρα, στους κατόχους της Κάρτας Αλληλεγγύης, που έλαβαν στο πλαίσιο της εφαρμογής του Προγράμματος για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης και στους δικαιούχους της Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής  του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της εφαρμογής του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους  (ΤΕΒΑ).

ΔΤ για ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ 2015 1-12-15 Εκτύπωση
«ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ 2015 »

Ένας θεσμός για τα άτομα με αναπηρία



1-12-15 fotines meres.jpg






































Δηλώσεις Δήμαρχου Σερρών κ. Πέτρου Αγγελίδη

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίες ο Δήμος Σερρών διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων με τον τίτλο Φωτεινές ημέρες, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά εκδηλώνοντας έτσι έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για τους συνανθρώπους μας με αναπηρίες.

Η προάσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί συλλογικό καθήκον. Η ευθύνη για να πράξουμε το καθήκον μας είναι και συλλογική και ατομική.

Η διασφάλιση ωστόσο, της ισότιμης συμμετοχής των συνανθρώπων μας με αναπηρίες στην κοινωνική ζωή προϋποθέτει την αλλαγή συμπεριφοράς μας και της στάσης μας στη ζωή.

Χρέος όλων μας είναι να υπερβούμε τον ατομισμό και να αναδείξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη ως κυρίαρχη αξία.

Τα Άτομα με Αναπηρία έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά και να διακριθούν στον κοινωνικό στίβο, εάν υπάρχει το ενδιαφέρον από την Πολιτεία, την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Γιατί κριτήριο μιας κοινωνίας δεν είναι μόνο η δύναμή της, αλλά και ο τρόπος που αξιοποιεί τις διαφορετικές δυνατότητες των μελών της.

Η δημοτική αρχή, με σεβασμό και συνέπεια, αποδέχεται και στηρίζει κάθε σχετική πρόταση ατόμων και φορέων που κάνει πράξη τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη.

Ο Δήμος μας βρίσκεται πάντα δίπλα τους, αρωγός και συμπαραστάτης.

Μέσα από τις δράσεις του προσπαθεί για το καλύτερο.

Θα ήταν παράλειψη να μην επισημανθεί η στήριξη φορέων και των δυνάμεων της σερραϊκής κοινωνίας, στις οποίες αξίζουν συγχαρητήρια για την συμμετοχή τους στη διοργάνωση των ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.

Δηλώσεις Αντιδήμαρχου Σερρών κ. Σταυρούλας Αγιαννίδου

Στις 3 του Δεκέμβρη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, ο Δήμος Σερρών και η Αντιδημαρχεία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, σε συνεργασία με πολλούς φορείς του τόπου μας, διοργανώνει κάθε έτος τις «Φωτεινές Μέρες».

Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση που διαρκεί δύο ημέρες (2 και 3 Δεκεμβρίου) και είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία. Στους συνανθρώπους που συναντούμε καθημερινά, που ζούμε μαζί τους. Στόχος μας είναι να παρέχεται η δυνατότητα σε αυτούς να εκφράσουν δημόσια τα έργα τους και τον συναισθηματισμό τους, τη φαντασία και τις ειδικές τους ικανότητες. Να γίνονται εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, να λαμβάνονται ανάλογες αποφάσεις υποστήριξης, να παραμερίζονται οι προκαταλήψεις και οι αποκλεισμοί, να αφυπνίζονται συνειδήσεις και ολόκληρος ο κόσμος να κάνει ένα βήμα πολιτισμού μπροστά. Να ανοίγονται με άλλα λόγια «ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» σκέψης, αγάπης και κατανόησης προς τους συνανθρώπους μας αδιακρίτως σωματικών ή άλλων προβλημάτων. Και να μας φέρνουν οι φωτεινές αυτές ημέρες, αλληλέγγυους προς τον ίδιο ευγενή σκοπό υπηρέτησης των Α.Μ.Ε.Α.entypo 2015.jpg
fm afisa_15.jpg
Επίσκεψη του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως 1-12-15 Εκτύπωση



Επίσκεψη του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη
στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 30-11-2015,
ανήμερα  της θρονικής εορτής του Αποστόλου Ανδρέου.


20151129_185602.jpg
















20151129_185433.jpg


20151129_184311.jpg





















dsc01631.jpg

20151129_184704.jpg









Δημοπρατήθηκε ο αγωγός μεταφοράς νερού στο Κ. Μητρούση 1-12-15 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                                                                                Τρίτη 01/12/2015
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ
Τηλ.: 2321083802
Fax: 2321083862
mail: info@deyas.gr, www.deyas.gr



Δημοπρατήθηκε ο αγωγός μεταφοράς νερού στο Κ. Μητρούση


Π. Αγγελίδης : Καθοριστικό βήμα για την οριστική λύση του προβλήματος

Κ.Χασαπίδης : Το νερό θα καλύπτει τις ανάγκες του χωριού

1-12-15 dsc05258.jpg«Δημοπρατήθηκε το έργο «Εργασίες Ενιαίας διαχείρισης εξωτερικών υδραγωγείων Τοπικής Κοινότητας Προβατά - Μονοκκλησιάς - Άνω Καμήλας και Κ. Μητρούση» με προϋπολογισμό 2.406.100 € χωρίς ΦΠΑ 23%, την 26/11/2015. Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 05/01/2016 και έως το τέλος του ίδιου μήνα θα έχουμε ανάδοχο».

Την ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Κώστα Χασαπίδη το πρωί της Τρίτης 01/12/2015 στην έδρα της επιχείρησης.

«Με την δημοπράτηση του έργου κάναμε το καθοριστικό βήμα για την οριστική λύση του προβλήματος της ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Καπετάν Μητρούση. Ήταν δέσμευση μας, κρατήσαμε το λόγο μας και την υλοποιούμε», τόνισε ο δήμαρχος.

«Με την ανάληψη των καθηκόντων μας είχαμε δηλώσει ότι η παροχή άφθονου και σταθερά πόσιμου νερού στους κατοίκους της Τ.Κ. Καπετάν Μητρούση είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Με την κατασκευή του αγωγού παραπάνω, το νερό που περισσεύει από τα τρία χωριά θα μεταφέρεται στο Κ. Μητρούση και αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Επιχείρησης.

Ταυτόχρονα θα γίνει γεώτρηση κοντά στη Μονοκκλησιά η οποία θα ενισχύει τα υδραγωγεία και των τεσσάρων χωριών.

Το σύνολο του έργου θα κλείσει με την κατασκευή δεξαμενής 2000m3 , η οποία καλύπτει την κατανάλωση και των τεσσάρων.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του δημοπρατηθέντος έργου, για να έχει το Κ. Μητρούση πόσιμο νερό, η ΔΕΥΑΣ προχωρά στην αντικατάσταση του πληρωτικού υλικού των φίλτρων του διυλιστηρίου του χωριού», υπενθύμισε ο Κ. Χασαπίδης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ 2015 Εκτύπωση
 
«ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ»

Ένας θεσμός για τα άτομα με αναπηρία


Στις 3 του Δεκέμβρη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, ο Δήμος Σερρών και η Αντιδημαρχεία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, σε συνεργασία με πολλούς φορείς του τόπου μας, διοργανώνει κάθε έτος τις «Φωτεινές Μέρες».

Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση που διαρκεί δύο ημέρες (2 και 3 Δεκεμβρίου) και είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία. Στους συνανθρώπους που συναντούμε καθημερινά, που ζούμε μαζί τους. Στόχος μας είναι να παρέχεται η δυνατότητα σε αυτούς να εκφράσουν δημόσια τα έργα τους και τον συναισθηματισμό τους, τη φαντασία και τις ειδικές τους ικανότητες. Να γίνονται εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, να λαμβάνονται ανάλογες αποφάσεις υποστήριξης, να παραμερίζονται οι προκαταλήψεις και οι αποκλεισμοί, να αφυπνίζονται συνειδήσεις και ολόκληρος ο κόσμος να κάνει ένα βήμα πολιτισμού μπροστά. Να ανοίγονται με άλλα λόγια «ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» σκέψης, αγάπης και κατανόησης προς τους συνανθρώπους μας αδιακρίτως σωματικών ή άλλων προβλημάτων. Και να μας φέρνουν οι φωτεινές αυτές ημέρες, αλληλέγγυους προς τον ίδιο ευγενή σκοπό υπηρέτησης των Α.Μ.Ε.Α.entypo 2015.jpg
fm afisa_15.jpg
Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους Γάλλους πολίτες 30-11-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 30 Νοεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Προς
Τα Μ.Μ.Ε. Σερρών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην συνεδρίαση της 18-11-2015 και με την 714/2015 απόφαση του αποφάσισε ομόφωνα την «Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους Γάλλους πολίτες με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου 2015, στο Παρίσι».
Κατόπιν εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Εκφράζει:
1) Τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, καθώς και σ΄ όλο το Γαλλικό Λαό.

2) Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους Γάλλους πολίτες και τους Δημότες της αδελφοποιημένης μας πόλης Fosses.

3) Τα συναισθήματα αγάπης και φιλίας όλων των Σερραίων Πολιτών

Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις παραπέρα ενέργειες.








Δωρεάν διανομή ακτινιδίων στους κατόχους της Κάρτας Αλληλεγγύης 30-11-15 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                    Σέρρες 30 Νοεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Δωρεάν διανομή ακτινιδίων στους κατόχους της Κάρτας Αλληλεγγύης, του προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και στους δικαιούχους του προγράμματος της Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαικής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).

Τη δωρεάν διανομή ακτινιδίων θα πραγματοποιήσει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Σερρών μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Σερρών, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, από τις 10.00πμ έως τις 14.00μμ, στο χώρο του ΚΕΠΠΥΕΛ, 1ο χλμ. Σερρών - Νιγρίτας, μετά τις γραμμές του τραίνου και κάτω από την αερογέφυρα, σε όσους κατέχουν την Κάρτα Αλληλεγγύης, που έλαβαν στο πλαίσιο της εφαρμογής του Προγράμματος για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης και στους δικαιούχους της Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Ωφελούμενοι της διανομής είναι:
-οι δικαιούχοι της κάρτας αλληλεγγύης της ανθρωπιστικής κρίσης.
-οι δικαιούχοι της Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) του Δήμου Σερρών.



Οι ωφελούμενοι θα μπορούν με την ταυτότητά τους και με την επίδειξη της κάρτας αλληλεγγύης της ανθρωπιστικής κρίσης ή της αίτησης της Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), να παραλαμβάνουν την ποσότητα των προϊόντων ανάλογα με τα μέλη της οικογένειάς τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα παρακάτω τηλέφωνα :

2321350571, 2321350 561, 2321350570

Ώρες επικοινωνίας :8πμ- 2μμ.



 
Δελτία Τύπου  (126 στοιχεία)
Ανακοινώσεις (74 στοιχεία)
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (10 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου (19 στοιχεία)
Εργασία στις Σέρρες (1 στοιχείο)
Προκηρύξεις Θέσεων (1 στοιχείο)
Συνεδριάσεις Δημ. Ενοτήτων (163 στοιχεία)
Συνεδριάσεις Τοπ. Ενοτήτων (129 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημάρχου (54 στοιχεία)
Τομέας Αθλητισμού (24 στοιχεία)
Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας (30 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών