Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Παρασκευή 19 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Εκτελ. Επιτροπής

Ενημέρωση Πολιτών / Δελτία Τύπου
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
Διανομή τροφίμων από το Δήμο Σερρών στους ωφελούμενους και στους εγκεκριμένους δικαιούχους των ενστ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Σέρρες   6-7-2016
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ                             
ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ταχ.Δ/νση    :  Διοικητήριο                                  
Ταχ.Κώδικας:  62 123                                                         
Πληροφορίες:  Σίσκου Ελένη                              
Τηλέφωνο     :  2321 350571                

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                          
Θέμα : Διανομή τροφίμων  από το Δήμο Σερρών στους ωφελούμενους
και στους εγκεκριμένους δικαιούχους των ενστάσεων του ΤΕΒA.



wp_20160705_12_28_13_pro.jpg
Ο Δήμος  Σερρών, ως  εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε.  Σερρών, ανακοινώνει, ότι από   Δευτέρα 18/7/2016  μέχρι  την Παρασκευή 22/7/2016 θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων (μακαρόνια, σάλτσα, ζάχαρη,  γάλα εβαπορέ (μόνο για παιδιά),  στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ.

Η διανομή θα γίνει  στην αποθήκη - ψυγεία του κ. Στάθη Ταυλαρίδη, 3ο χλμ  Εθνικής Οδού Σερρών - Νιγρίτας,  από 8:00πμ. έως 11:00π.μ.  Δικαιούχοι είναι αποκλειστικά οι ωφελούμενοι και οι εγκεκριμένοι  των ενστάσεων του ΤΕΒΑ.


H διανομή θα γίνει αυστηρά με αλφαβητική σειρά.

  Με επίθετα από  Α μέχρι και  Δ    : Δευτέρα 18-7-2016.

  Με επίθετα από  Ε μέχρι και  Κ     :  Τρίτη  19-7-2016.

  Με επίθετα από  Λ μέχρι και Ο     :  Τετάρτη  20-7-2016.

  Με επίθετα από  Π μέχρι και  Σ     : Πέμπτη  21-7-2016.

  Με επίθετα από  Τ μέχρι και  Ω     :  Παρασκευή  22-7-2016.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέρχονται  στο σημείο διανομής του φορέα υποστήριξης, με το δελτίο της  ταυτότητας και την έντυπη εγκεκριμένη αίτηση ΗΔΙΚΑ _ ΤΕΒΑ. Για την παραλαβή είναι απαραίτητη η επίδειξη βιβλιαρίου κοινωνικής ασφάλισης ή άλλου επίσημου εγγράφου από το οποίο να προκύπτει ο ΑΜΚΑ. Τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται και από μέλη της οικογένειας με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους και της ταυτότητας τους.

Αν κάποιος παραλαμβάνει για λογαριασμό άλλου θα πρέπει να προσκομίσει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο. 

Η Αντιδήμαρχος
Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας
Σταυρούλα  Αρβανίτη - Αγιαννίδου

Βιοκλιματικές Αναπλάσεις Δήμου Σερρών 1-7-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  1 Ιουλίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βιοκλιματικές Αναπλάσεις Δήμου Σερρών
Μεγάλο το ενδιαφέρον επιστημόνων και πολιτών για την ημερίδα ενημέρωσης

1-7-16 bioklimatiko.jpgΜε την συμμετοχή επιστημόνων  αλλά και πολιτών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα του Δήμου Σερρών για τις Βιοκλιματικές Αναπλάσεις της πόλης των Σερρών την περασμένη Δευτέρα, στις 18.00 μ.μ. σε αίθουσα του ξενοδοχείο Elpida Resort and Spa.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης τόνισε τη σημασία του μεγάλου αυτού έργου για την πόλη μας, έργο το οποίο - αφού ξεπεράστηκαν  εμπόδια και δυσκολίες - φτάνει στο τέλος του.
1-7-16 bioklimatiko1.jpg
Εν συνεχεία παρουσιάστηκαν σε δυο ενότητες αναλυτικά οι πολυποίκιλες παρεμβάσεις (διαπλατύνεις πεζοδρόμων, βελτίωση φωτισμού, δημιουργία ποδηλατοδρόμων, δεντροφυτεύσεις κλπ) σε κεντρικές οδούς της πόλης με γνώμονα την ουσιαστική βελτίωση των όρων ζωής των κατοίκων των περιοχών-παρέμβασης.

Ο κ. Πάλλας Χρήστος, Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Σερρών, αναφέρθηκε στις «Καλές πρακτικές του Δήμου Σερρών στον ενεργειακό τομέα».
        1-7-16 bioklimatiko2.jpg
Η κα Μαρινάκη Αικατερίνη, Προϊσταμένη Τμ. Οικοδομικών Έργων,  Έργων οδοποιίας, Υδραυλικών Έργων & Υπηρεσιών της Δ.Τ.Υ. Σερρών και η κα  Βαρναλίδου Ελένη, στέλεχος του Γραφείου Ενεργειακών Εφαρμογών Τμ. Η/Μ Έργων  & Ενεργειακών Εφαρμογών της Δ.Τ.Υ. Σερρών, ανέπτυξαν το θέμα: «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων Δήμου Σερρών-Σύντομο ιστορικό».

Στη συνέχεια της ημερίδας το λόγο έλαβε η  κα Δημούδη Α., επιστημονική συνεργάτης του Δήμου, κατά την προετοιμασία της πρότασης χρηματοδότησης, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία αναφέρθηκε στις αναφέρθηκε στις βασικές αρχές και στα οφέλη από την ανάπλαση αστικών υπαίθριων χώρων με βιοκλιματικά κριτήρια , ενώ ο κ. Ζώρας Στ., Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ αναφέρθηκε στις «Επιπτώσεις της βιοκλιματικής ανάπλασης του υπαίθριου χώρου στην κατανάλωση ενέργειας στα κτίρια της περιοχής». Στη συνέχεια η κα. Δημούδη Σ., Αρχιτέκτων Μηχανικός, επικεντρώθηκε στην ομιλία της στην Βιοκλιματική Αναβάθμιση των Δημόσιων Ανοικτών Χώρων στον αστικό ιστό της πόλης των Σερρών.

Το ζωηρό ενδιαφέρον των παρισταμένων με πολλές ερωτήσεις και παρεμβάσεις κατά το στάδιο των ερωτήσεων, φανερώνει το έντονο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλεται να αφήσει το θετικό του αποτύπωμα στην πόλη και τους κατοίκους της,

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ Ο Δήμος Σερρών στη γραμμή εκκίνησης για την υλοποίηση των δράσεων, οι εταίροι του δικτύου MAPS Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                           Σέρρες,  27/6/2016
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Στη γραμμή εκκίνησης  για την υλοποίηση των δράσεων, οι εταίροι του δικτύου MAPS (Στρατιωτικές περιοχές ως Δημόσιοι Χώροι), που χρηματοδοτείται Προγράμματος URBACT III -  Ανάμεσα σε αυτούς και ο Δήμος Σερρών

picture 3.jpgΜε τη συμμετοχή εκπροσώπων των εταίρων του δικτύου MAPS, ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του δικτύου η οποία έλαβε χώρα το διήμερο 21-22 Ιουνίου στην πόλη Varazdin της Κροατίας. Ο Δήμος Σερρών εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, κο Μυστακίδη Παύλο, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Ποιότητας και Αποδοτικότητας, κο Καρπουχτσή Κωνσταντίνο και στέλεχος του Τμήματος Προγραμματισμού.

Με την καθοδήγηση του Συντονιστή Εταίρου, Δήμου Piacenza της Ιταλίας, του Ειδικού Εμπειρογνώμονα  URBACT Luca Lanzoni αλλά και εκπροσώπου της Ειδικής Γραμματείας  URBACT, Kristijan Radojcic, οι εκπρόσωποι των πόλεων - εταίρων είχαν την ευκαιρία να :

Α) παρουσιάσουν τις καλές πρακτικές επανένταξης και επανάχρησης των εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών περιοχών, τους συνερpicture 1.jpgγαζόμενους φορείς στη διαχείριση αυτών καθώς και τις τεχνικές εμπλοκής- ενεργοποίησης των τοπικών φορέων. Το υλικό αυτό θα αποτελέσει το αντικείμενο των 5 Διακρατικών Εργαστηρίων που θα γίνουν τα επόμενα δύο χρόνια, με το πρώτο να διεξάγεται στην πόλη της Cartagena της Ισπανίας, το Σεπτέμβριο του 2016.

Β) παρουσιάσουν τη σύνθεση και τα δυνατά σημεία της Τοπικής Ομάδας Στήριξης.  Για το Δήμο Σερρών, η δραστηριότητα  της Τοπικής Ομάδας Στήριξης ενσωματώθηκε στη λειτουργία και τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης. Πρόκειται για θεσμοθετημένη από τον Καλλικράτη, Επιτροπή η οποία συνεδριάζει εδώ και χρόνια ενώ εκπροσωπεί 27 τοπικούς φορείς (στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης εμπλουτίσθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου «ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», της Δημοτικής Κίνησης «ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ» και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Σερρών).

Γ) να προτείνουν και να συζητήσουν (εφαρμόζοντας καινοτόμες μεθόδους συνεργατικού διαλόγου, όπως η τεχνική «world cafe») τρόπους προσέγγισης και παρακίνησης της συμμετοχής και συνεργασίας της τοπικής κοινωνίας με σκοπό τη βιώσιμη διαχείριση των εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών περιοχών στον αστικό χώρο. 
picture 2.jpg
Μία σημαντική ευκαιρία μεταφοράς τεχνογνωσίας για τη βέλτιστη αξιοποίησή των  εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων βρίσκεται μπροστά στο Δήμο Σερρών και η ένταξή της στο Ολοκληρωμένο Σχέδίο Δράσης αφορά όλους τους δημότες του Δήμου. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της εκπροσώπησής τους στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, και των συχνών συναντήσεων εργασίας που θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα 2 χρόνια με την καθοδήγηση του Δημάρχου, με Συντονιστή τον Πρόεδρό της, κο Μυστακίδη Παύλο και τη συνδρομή των δημοτικών υπηρεσιών.


Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο MAPS :

Facebook: URBACT_Maps
Twitter: @URBACT_MAPS
YouTube: URBACT_MAPS

 

 

ΔΤ - Αλλαγή ώρας στις διαγραμμίσεις (27/6/2016) Εκτύπωση
Δευτέρα 27/06/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Αντιδημαρχία έργων – υποδομών και καθημερινότητας ανακοινώνεται ότι οι προγραμματισμένες εργασίες αναβάλλονται λόγω πιθανών βροχοπτώσεων στο πλαίσιο του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ & ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015»  και θα υλοποιηθούν εργασίες διαγράμμισης τη νύχτα της Πέμπτης 30/06/2016 προς Παρασκευή 01/07/2016 και ώρες 00.00-04.00 πμ στον κυκλικό κόμβο  στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων, Ηροδότου, Σινώπης και Θουκιδίδου.
Παρακαλούνται οι πολίτες να κινούνται με προσοχή στην εγγύτητα των έργων, να ακολουθούν τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να μην εμποδίζουν την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την κατανόησή σας κατά τη διάρκεια του έργου.

Ο αντιδήμαρχος έργων, υποδομών και καθημερινότητας
Ηλίας Γκότσης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ_ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ Εκτύπωση
Παρασκευή 24/06/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Αντιδημαρχία έργων - υποδομών και καθημερινότητας ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ & ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015» θα υλοποιηθούν εργασίες διαγράμμισης τη νύχτα της Δευτέρας 27/06/2016 προς Τρίτη 28/06/2016 και ώρες 00.00-04.00 πμ στον κυκλικό κόμβο  στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων, Ηροδότου, Σινώπης και Θουκιδίδου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να κινούνται με προσοχή στην εγγύτητα των έργων, να ακολουθούν τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να μην εμποδίζουν την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την κατανόησή σας κατά τη διάρκεια του έργου.

Ο αντιδήμαρχος έργων, υποδομών και καθημερινότητας

Ηλίας Γκότσης

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6o Σχολικό Μουσικό Φεστιβάλ "School Music Festival" Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  24 Ιουνίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24-6-16 music school.jpgΜε τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6o Σχολικό Μουσικό Φεστιβάλ "School Music Festival" του Δήμου Σερρών που πραγματοποιήθηκε και φέτος από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Αθλητισμού στο θερινό θεατράκι του Δήμου το οποίο κυριολεκτικά κατακλύστηκε από μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και    δημότες.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 12 σχολικά μουσικά σχήματα που απαρτίζονταν από 112 μαθητές που με την μουσική τους πλημμύρισαν το θερινό θεατράκι με ήχους από παραδοσιακή, έντεχνη, λαϊκή, σύγχρονη, jazz, pop, Rnb και ροκ μουσική.

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ  την Πέμπτη 23 Ιουνίου, ενώ η Αντιδήμαρχος Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου καλωσόρισε τα μαθητικά μουσικά σχήματα και το κοινό στην μεγάλη αυτή καλοκαιρινή γιορτή των μαθητών.

Το school Music Festival που αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη μιας και διοργανώθηκε για 6η συνεχή χρονιά έχει ως στόχο να αναδείξει το μουσικό δυναμικό των σχολείων και να δώσει την ευκαιρία στους νέους καλλιτέχνες να ξεχωρίσουν και να διακριθούν. 24-6-16 music school 5.jpg

Ο Δήμαρχος Σερρών και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού ευχαριστούν θερμά την Καλλιτεχνική Επιτροπή και συγκεκριμένα την καθηγήτρια του Παν/μίου Μακεδονίας κα Βίνια Τσόπελα, τον καθηγητή του Κρατικού Ωδείου κ. Νικόλαο Τασόπουλο και τον καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Σερρών κ. Δημήτριο Παπαϊωακείμ που βοήθησαν να αποκτήσει το φεστιβάλ διαγωνιστικό χαρακτήρα και να συνδεθεί με τον τρόπο αυτό το μουσικό δυναμικό των σχολείων με τα Μουσικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Το 1ο βραβείο απέσπασε επάξια η "Jazz Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής", το 2ο βραβείο το σύνολο "ΡΟΥΑ ΜΑΤ" Μουσικό Σχολείο Σερρών και το 3ο βραβείο το σύνολο "ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ" Μουσικό Σχολείο Σερρών.

                                                                                                                                                          Από το γραφείο τύπου
24-6-16 music school 1.jpg24-6-16 music school 2.jpg














24-6-16 music school 3.jpg24-6-16 music school 4.jpg














24-6-16 music school 8.jpg
24-6-16 music school 7.jpg












24-6-16 music school 6.jpg



ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ - 27/06/2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  24 Ιουνίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ - 27/06/2016

Ο Δήμος Σερρών διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα, με την συμμετοχή ειδικών επιστημόνων αλλά και ενδιαφερόμενων πολιτών για την παρουσίαση του έργου των βιοκλιματικών αναπλάσεων.

Η ημερίδα, η οποία είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Elpida Resort and Spa.

Έχοντας ξεπεράσει τα αρχικά εμπόδια και τις δυσκολίες που ανέκυψαν λόγω εξωγενών παραγόντων (capital controls) το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων, ένα πολύ σημαντικό έργο για την αναβάθμιση μεγάλου τμήματος του κέντρου της πόλης, βαίνει προς το τέλος του.

Η ημερίδα θα επιχειρήσει να παρουσιάσει αναλυτικά τις πολυποίκιλες παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των βιοκλιματικών αναπλάσεων και να αποτιμήσει το έργο με γνώμονα τη συμβολή του στην ουσιαστική βελτίωση των όρων ζωής των κατοίκων των περιοχών παρέμβασης.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

18.00 - 18.30        Προσέλευση
18.30                    Έναρξη­
               Χαιρετισμός Δημάρχου Σερρών κ. Πέτρου Αγγελίδη

-  «Καλές πρακτικές του Δήμου Σερρών στον ενεργειακό τομέα»
Πάλλας Χ., Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου  Σερρών

-  «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων
    Δήμου Σερρών­ - Σύντομο ιστορικό»
    Μαρινάκη Αικατερίνη, Προϊσταμένη Τμ. Οικοδομικών Έργων,
    Έργων οδοποιίας, Υδραυλικών Έργων & Υπηρεσιών της Δ.Τ.Υ. Σερρών
   Βαρναλίδου Ελένη, Γρ. Ενεργειακών Εφαρμογών Τμ. Η/Μ Έργων
   & Ενεργειακών Εφαρμογών της Δ.Τ.Υ. Σερρών

-  «Ανάπλαση αστικών υπαίθριων χώρων με βιοκλιματικά κριτήρια:
       Βασικές αρχές - οφέλη»
       Δημούδη Α., Αναπληρώτρια Καθηγήτρια,
       Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, ΔΠΘ

-  «Επιπτώσεις της βιοκλιματικής ανάπλασης του υπαίθριου χώρου
       στην κατανάλωση ενέργειας στα κτίρια της περιοχής»
       Ζώρας Στ., Επίκουρος Καθηγητής,
       Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, ΔΠΘ

-  «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Δημόσιων Ανοικτών Χώρων
       στον αστικό ιστό της πόλης των Σερρών»
       Ταμιωλάκη Α.­Μ., Δημούδη Σ., 4­-19 Architects.

Από το Γραφείο Τύπου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «2ο SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL» του Δήμου Σερρών Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  21 Ιουνίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
                     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε με  επιτυχία το  «2ο SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL»  του Δήμου Σερρών

ds1.jpgΈνα μουσικό τριήμερο- γέφυρα πολιτισμών ήταν το 2ο SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL -Μουσικές του Κόσμου του Δήμου Σερρών , που πραγματοποιήθηκε και φέτος με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Σερρών και αγκαλιάστηκε θερμά από δημότες και επισκέπτες.

Στο Φεστιβάλ, που χαρακτηρίστηκε από  ποικιλία μουσικών ειδών από την περιοχή της Μεσογείου ως την μακρινή Κούβα, συμμετείχαν πέντε συνολικά μουσικά σχήματα, με γνωστούς καλλιτέχνες από Ελλάδα, Ισραήλ, Τουρκία, Γαλλία και Κούβα, που μετέφεραν στο κέντρο της πόλης μας την κουλτούρα αλλά και το κέφι και τον αέρα των χωρών τους.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κήρυξε  την έναρξη του Φεστιβάλ την Παρασκευή 17 Ιουνίου, ενώ η Αντιδήμαρχος Σοφία Μπιτζίδου- Σαρακενίδου καλωσόρισε μουσικούς και κοινό στην μεγάλη μουσική γιορτή της πόλης, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Κυριακής 19 Ιουνίου.ds2.jpg

Το  SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL αποτελεί πλέον θεσμό, και μάλιστα όχι μόνο για την πόλη και  το Δήμο μας. Η προβολή του από ελληνικές και διεθνείς φεστιβαλικές ιστοσελίδες αλλά και η καθημερινή φιλοξενία των μουσικών του δραστηριοτήτων από ΜΜΕ της χώρας, μας χαροποιεί και μας ενθαρρύνει για την συνέχιση και τον εμπλουτισμό  του.

Ο Δήμαρχος Σερρών και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, απευθύνουν θερμές ευχαριστίες σε όσους συνετέλεσαν με τον επαγγελματισμό τους στην άψογη διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Ξεχωριστές ευχαριστίες: στους εξαιρετικούς μουσικούς των συγκροτημάτων που συμμετείχαν, στο θερμό κοινό που καταχειροκρότησε τα σχήματα, χόρεψε και διασκέδασε, στους άξιους χορηγούς της διοργάνωσης που πρόθυμα στήριξαν την πρωτοβουλία αναγνωρίζοντας την αξία της, αλλά και στους εθελοντές που για μία ακόμη φορά στάθηκαν στο πλευρό του Φεστιβάλ.

Ανανεώνουμε το ραντεβού της πόλης με τις Μουσικές του Κόσμου, για του χρόνου. Καλό καλοκαίρι!
Από το Γραφείο Τύπου.

afisa_final wmfestival-new-jun16.jpg

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ SCHOOL MUSIC FESTIVAL ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  21 Ιουνίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ SCHOOL MUSIC FESTIVAL ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
Στο Θερινό Θεατράκι
23 Ιουνίου 2016

21-6-16 smf.jpgΞεκινάει το Σχολικό Μουσικό Φεστιβάλ του Δήμου Σερρών στο θερινό θεατράκι του κεντρικού πάρκου του Δήμου Σερρών,την Πέμπτη στις 23-6-2016 στις 8.00μμ.

Για έκτη συνεχή χρονιά η Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Αθλητισμού διοργανώνει το Μουσικό Σχολικό Φεστιβάλ το οποίο  θα φιλοξενήσει 12 σχολικά μουσικά συγκροτήματα που απαρτίζονται από 112 μαθητές που ασχολούνται με την μουσική, για να εκφράσουν τις μουσικές ευαισθησίες τους και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και η υπεύθυνη της διοργάνωσης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Δια Βίου Μάθησης, κ. Σοφία Μπιτζίδου - Σαρακενίδου, σε συνέντευξη που παραχώρησαν την Τρίτη 21-6-2016 κάλεσαν όλους τους Σερραίους να παρακολουθήσουν, να στηρίξουν και να αγκαλιάσουν την εκδήλωση αυτή που γίνεται για τους μαθητές και η οποία φέτος αποκτά διαγωνιστικό χαρακτήρα.21-6-16 smf 3.jpg

«Μία ακόμη καλοκαιρινή γιορτή του Δήμου μας υλοποιείται, είπε ο κ. Αγγελίδης, και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Σερρών  θεσμοθέτησε και υλοποιεί κάθε χρόνο φεστιβάλ και εκδήλώσεις, δίνοντας την δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να εκφράσουν την χαρά και την αγάπη τους για την μουσική , τον χορό και τις τέχνες.

Το "School Music Festival",  είναι μια μουσική γιορτή για μαθητές, για  νέους με ορμή, κέφι και πάθος. Είναι μια  αγαπημένη εκδήλωση των παιδιών,  οι νεαροί μαθητές θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους  θα εκφραστούν μέσα από την μουσική αποχαιρετώντας το σχολείο και γιορτάζοντας τον ερχομό του καλοκαιριού» ανέφερε ο κ Αγγελίδης.

Στον θεσμό του "School Music Festival", φέτος συμμετέχουν σχολικά μουσικά γκρουπ  αλλά και Μουσικά Σχολεία. Η συμμετοχή 21-6-16 smf 1.jpgτων παιδιών είναι από σχολεία του Νομού μας και γειτονικών Νομών.

Μία υπέροχη μουσική βραδιά γεμάτη ήχους από έντεχνη, λαϊκή ελληνική, ροκ, τζαζ και σύγχρονη μουσική και ένα πλούσιο πρόγραμμα με ένα ιδιαίτερα ανεβασμένο καλλιτεχνικό επίπεδο μας περιμένει. 21-6-16 smf 2.jpg

«Στόχος μας είναι η ανάδειξη και η σύνδεση του μουσικού δυναμικού των σχολείων με τα Μουσικά Ιδρύματα της χώρας μας. Για το λόγο αυτό φέτος για πρώτη φορά ο θεσμός του σχολικού μουσικού φεστιβάλ αποκτά διαγωνιστικό χαρακτήρα. H καλλιτεχνική επιτροπή  απαρτίζεται από έγκριτους μουσικούς καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Κρατικό Ωδείο και από το Μουσικό Σχολείο Σερρών», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Μπιτζίδου.

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή αποτελείται από  καθηγητές όπως η κα Βίνια Τσόπελα, Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο "Οργανική Μουσική Εκτέλεση, Πιάνο" του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τον κ. Τασόπουλο Νικόλαο Καθηγητή Πιάνου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και  τον κ. Παπαιωακείμ Δημήτριο, Μουσικό (Κλαρινέτο) του Μουσικού Σχολείου Σερρών.

Το SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL του Δήμου Σερρών ξεκινάει την Παρασκευή 17-6-2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  14 Ιουνίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL του Δήμου Σερρών
ξεκινάει την  Παρασκευή 17-6-2016, στην πλατεία Κρονίου.


serres world music festival.jpgTο 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ του Δήμου Σερρών  ,  ξεκινάει το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουνίου στην πλατεία Κρονίου. .

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Σοφία Μπιτζίδου την Τρίτη 14-6-2016 παρουσιάζοντας  τις εκδηλώσεις του 2ου SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL του Δήμου Σερρών, στις 17-19/6/2016 στην πλατεία Κρονίου.

Ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στο φεστιβάλ λέγοντας ότι «ο Δήμος Σερρών μέσω της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού έχει θεσμοθετήσει και υλοποιεί σημαντικές πολιτιστικές διοργανώσεις μέσα στον Ιούνιο, πλαισιώνοντας έτσι την κεντρική επέτειο απελευθέρωσης των Σερρών που γιορτάζουμε στις 29 του μήνα, αλλά και θέλοντας να αναδείξει  τον Ιούνιο σε μήνα Πολιτισμού και Δημιουργίας.

Στόχος της Δημοτικής μας Αρχής, είναι να καταστήσουμε την πόλη μας επίκεντρο δημιουργικών, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων και εκδηλώσεων, ωφέλιμων και θελκτικών για τους συνδημότες, τη νέα γενιά αλλά και τους επισκέπτες μας», σημείωσε ο Δήμαρχος.

«Είναι λοιπόν αυτό το Φεστιβάλ, είπε ο κ. Αγγελίδης, η πόρτα που ανοίξαμε στον Κόσμο της Μουσικής παράδοσης χωρών μακρινών ή κοντινότερων, είναι "η πίστα από φώσφορο" πάνω στην οποία ο πολιτισμός της χώρας μας αγκαλιάζεται με την ομορφιά των άλλων πολιτισμών, για να γεννηθεί κέφι, χαρά και συναδέλφωση».afisa_final wmfestival-new-jun16.jpg

Φέτος λοιπόν με το 2o Φεστιβάλ των Μουσικών του Κόσμου, ενθαρρύνουμε και

την τοπική πολιτιστική και δημιουργική δραστηριότητα αφού δίνεται βήμα και σε τοπικά μουσικά σχήματα, κρατώντας φυσικά τον κύριο χαρακτήρα της διοργάνωσης που συνδέεται δομικά  με τον παγκόσμιο πολιτισμό, με τους άλλους λαούς και την κουλτούρα τους.

Για το πρόγραμμα και όλες τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες του σημαντικού αυτού Μουσικού γεγονότος, μίλησε η υπεύθυνη Αντιδήμαρχος κ. Σοφία Μπιτζίδου η οποία έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης.

«Ο σκοπός μας φέτος, είπε η κ.Μπιτζίδου, ήταν να εμπλουτίσουμε και να ενισχύσουμε τον θεσμό αυτό, από τη μιά κρατώντας τον διεθνή του χαρακτήρα κι από την άλλη προσθέτοντας τοπικά στοιχεία και δημιουργούς.

Η επιχορήγηση του Δήμου, συνδυάστηκε με χορηγίες άξιων επαγγελματιών των Σερρών αλλά και μεγάλων Οργανισμών, που αναγνώρισαν την αξία των δράσεών μας, εμπιστεύτηκαν τον τρόπο που λειτουργούμε και επιβράβευσαν τις ιδέες μας, προσφέροντας ποσά που μας βοήθησαν σημαντικά,  και φυσικά η ανταπόκρισή τους μας τιμά ιδιαίτερα. Γι' αυτό και τους ευχαριστούμε θερμά.

Θα έχουμε μουσικά σχήματα από Ελλάδα, Τουρκία,Ισραήλ  και  Κούβα.

Πρόκειται για αναγνωρισμένους διεθνώς καλλιτέχνες, με συναυλίες , δισκογραφία και εμφανίσεις σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η μουσική είναι δίαυλος επικοινωνίας και  δρόμος συναδέλφωσης. Γλώσσα παγκόσμια και εκπαιδευτικό εργαλείο, που κουβαλάει τον πολιτισμό του συνθέτη της και την κουλτούρα της καταγωγής της».

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL


17-6-2016
21.00 JAZZistas
21.30 Πέννυ Μπαλτατζή και οι Στάρς του Παναμά

18-6-2016
21.00 Arkoudos Band
21.30 Light in Babylon

19-6-2016
21.30 La Cucaracha

pdf πρόγραμμα εκδηλώσεων 7.16 Mb
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΞΕΝΑΚΗ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  14 Ιουνίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
                      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΞΕΝΑΚΗ
ΣΤΟ ΖΙΝΤΖΙΡΛΙ ΤΖΑΜΙ

14-6-16 ekuesi jenaki.jpgΤα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής του διεθνούς Έλληνα καλλιτέχνη Κωσταντίνου Ξενάκη πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 13-6-2016 στο Ζιντζιρλί Τζαμί, το οποίο ευγενώς παραχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού και η Τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Μετά από αρκετά χρόνια συστηματικής προσπάθειας και συντονισμένων ενεργειών της δημοτικής αρχής του Πέτρου Αγγελίδη και του σωματείου Σερραίων Πολιτεία, γίνεται πραγματικότητα η πρώτη παρουσίαση του διεθνούς Έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Ξενάκη και του έργου του στις Σέρρες.

Ο Δήμαρχος Σερρών κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης  είπε τα εξής:

«Έχω την τιμή και τη χαρά να υποδέχομαι ένα σημαντικό καλλιτέχνη, ένα σημαντικό άνθρωπο, ένα πολίτη του κόσμου που στο μυαλό, στην καρδιά του και στο έργο του κουβαλά το απόσταγμα του οικουμενικού μας πολιτισμού.

Αγαπητέ Κωνσταντίνε, η πρόθεσή σου να συνδεθείς με τον τόπο μας με μια γενναιόδωρη από την πλευρά σου κίνηση, σκιαγραφεί την αντίληψή σου για τη σχέση της τέχνης με την ουσία της ανάπτυξης, την ουσία  και την ποιότητα που θα έπρεπε να καθορίζει τις επιλογές μας για το μέλλον.

Εκπροσωπώντας την πόλη και τους ανθρώπους της υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας», τόνισε ο κ. Αγγελίδης

Ο κύριος χώρος έκθεσης των έργων θα είναι  το Zιντζιρλί Τζαμί, ενώ ως δευτερεύων χώρος αναδρομικής έκθεσης αφίσας θα λειτουργεί το Φουαγιέ των ΑΣΤΕΡΙΩΝ.

Η έκθεση θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι 31 Οκτωβρίου του 2016, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατό περισσότερους επισκέπτες να επικοινωνήσουν με τη δουλειά ενός από τους πιο σημαντικούς εικαστικούς δημιουργούς.

Η έκθεση δρα υποστηρικτικά της πρότασης "CULTURAL DIPOLE" την οποία έχουν καταθέσει ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Δήμο Petrich της Βουλγαρίας, το Α.Π.Θ. και το Δ.Π.Θ. στο πρόγραμμα "INTERREG Ελλάδα - Βουλγαρία". Εφόσον αξιολογηθεί θετικά η πρόταση, θα δημιουργηθούν δύο Μουσεία στην διασυνοριακή περιοχή, το Μουσείο Κωνσταντίνος Ξενάκης στις Σέρρες και το Πολυθεματικό Ιστορικό Μουσείο στο Petrich, λειτουργώντας ως ισχυροί πόλοι έλξης.

Επίσης τα νέα Μουσεία θα λειτουργήσουν ως όχημα για τη σταδιακή ανάπτυξη δύο εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων, του ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ στις Σέρρες και ενός αντίστοιχου στο Petrich, σε Πολιτιστικά Πάρκα, διεθνούς ακτινοβολίας, φιλοξενώντας ανεκτίμητους θησαυρούς της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Το πρόγραμμα της έκθεσης, που πραγματοποιείται σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και της Κ.Ε.ΔΗ.Σ θα συνοδεύεται από αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις και  στόχος των διοργανωτών είναι να αποτελέσει γεγονός διεθνούς ενδιαφέροντος.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  14 Ιουνίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
          ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
         ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

14-6-16 basket.pngΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το  Πρωτάθλημα μπάσκετ εργαζομένων και Ανέργων του Δήμου Σερρών.

Την Κυριακή 8-6-2016 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ομόνοιας διεξήχθη ο τελικός για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας 2016. Το Παν Μάρκετ νίκησε στον τελικό τον Δικηγορικό Σύλλογο και κέρδισε το τρόπαιο  για το 2016.

Ένα πρωτάθλημα που έχει γίνει θεσμός αφού πραγματοποιείται εδώ και 21 χρόνια. Το φετινό πρωτάθλημα τα είχε όλα. Θέαμα, συγκινήσεις, συγκλονιστικά παιχνίδια και δυνατές μονομαχίες μέχρι... παρεξηγήσεως. Για οχτώ μήνες περισσότεροι από 250 αθλητές  του τουρνουά, ηλικίας από 38 έως 62 ετών, τα έδωσαν όλα.

Ο Δήμαρχος Σερρών  παρακολούθησε τους αγώνες των τελικών και παραβρέθηκε στις βραβεύσεις συμμετέχοντας στην εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν αθλητές και θεατές.

Το Πρωτάθλημα μπάσκετ εργαζομένων και Ανέργων του Δήμου Σερρών διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου, υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό της Αντιδημάρχου Σοφίας Μπιτζίδου.

Ψυχή της διοργάνωσης με τεράστια εμπειρία ο Νίκος Ιλανίδης, κατόρθωσε το Πρωτάθλημα των εργαζομένων να αποκτήσει φήμη σε όλη την Ελλάδα.

Τα σχέδια για την επόμενη χρονιά είναι ακόμη πιό εντυπωσιακά και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Από το Γραφείο Τύπου
14-6-16 basket 1.png

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Eco Festival του Δήμου Σερρών Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σέρρες 13 Ιουνίου 2016    
 ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Eco Festival του Δήμου Σερρών

eco festivall.jpgΓια 5η συνεχή φορά το Eco Festival του Δήμου Σερρών, το οποίο διοργανώνεται όπως κάθε χρόνο από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Αθλητισμού και το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Σερρών, πιστό στο ραντεβού του με τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος άνοιξε  "τις πύλες" του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά και υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους στις 4ήμερες εκδηλώσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας.

Τη φετινή χρονιά πλαισίωσαν υπό την αιγίδα τους ταυτόχρονα το Υπ. Παιδείας - Έρευνας και θρησκευμάτων και το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επίσης, εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή εβδομάδα αειφόρου ανάπτυξης 2016 και φυσικά στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP/WED 2016).

Την 1η ημέρα, Κυριακή 5 Ιουνίου, "Το κυνήγι του κρυμμένου  θησαυρού", ο εθελοντικός καθαρισμός και η ποδηλατοδρομία  με σύνθημα "Δε ρυπαίνω το περιβάλλον - Πηγαίνω με ποδήλατο στο Eco Festival" έδωσαν ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία της ανταπόκρισης και της συμμετοχής των συμπολιτών μας στο όλο εγχείρημα.

Τις υπόλοιπες ημέρες από 6 έως και 8 Ιουνίου το πλούσιο πρόγραμμα και οι ποικίλες δράσεις μας προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Τα πρωινά των δύο πρώτων ημερών επισκέφτηκαν το φεστιβάλ περίπου 1200 μαθητές της Πρωτοβάθμιας  Εκπ/σης ενώ την τρίτη ημέρα δυστυχώς λόγω κακοκαιρίας αναβλήθηκαν οι επισκέψεις των σχολείων. Ωστόσο,  τα απογεύματα, όλες οι προγραμματισμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά με ικανοποιητική προσέλευση κοινού (περίπου 500 επισκέπτες  ανά ημέρα). 

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ διεξήχθη διαγωνισμός για την καλύτερη σχολική δράση και η Επιτροπή Αξιολόγησης κρίνοντας μέσα από επτά συμμετοχές τις εργασίες και τα θέματα που παρουσιάστηκαν, τα οποία ήταν όλα αξιόλογα, με κριτήρια την εικαστικότητα, το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, την επανάχρηση υλικών, την δημιουργικότητα, την πολυπλοκότητα, την καινοτομία, ξεχώρισε τις παρακάτω τρεις δράσεις:
eco festival 4.jpg
1ο Βραβείο: στους μαθητές/τριες της Γ'1 τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών για τη δράση "Έκθεση και Κατασκευή Τρισδιάστατων Φράκταλ" με έπαθλο εκδρομή στο ΚΠΕ Ποροϊων.

2ο Βραβείο: στους μαθητές / τριες των Νηπιαγωγείων Ροδόπολης και Κάτω Ποροϊων με τη μουσικοθεατρική παράσταση "Οι σωματοφύλακες της Γης", με έπαθλο ένα βιντεοπροβολέα για σχολική χρήση.

3ο Βραβείο: στους μαθητές/τριες της Ε'1 και Ε'2 τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών για τη δράση "Ανακύκλωση παιχνιδιών" με έπαθλο έναν βιντεοπροβολέα για σχολική χρήση.

Η δαπάνη των τριών επάθλων καλύπτεται από την  Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Αθλητισμού.

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου και ώρα 10:30 π.μ. στο κινηματοθέατρο "Αστέρια" πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του  ECO FESTIVAL, με την απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής (περίπου 200 στον αριθμό) και ευχαριστιών περίπου (30 στον αριθμό) προς όλους τους συμμετέχοντες φορείς, εθελοντές και χορηγούς που στήριξαν για άλλη μια φορά αυτόν τον ΘΕΣΜΟ και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη μεγάλη αποδοχή που λαμβάνει απ' όλους τους φορείς και πολίτες.

Εκεί, έγινε και η κλήρωση μεταξύ των σχολικών τάξεων που επισκέφτηκαν το ECO FESTIVAL και η τυχερή σχολική ΣΤ' τάξη  του 18ου Δ.Σ. Σερρών κέρδισε τη μονοήμερη εκδρομή στο Άγκιστρο του Δήμου Σιντικής. Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. - Άγκιστρο Δράση θα αναλάβει να ψυχαγωγήσει τους μαθητές με δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού.  Η δαπάνη μεταφοράς των μαθητών καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την  Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Αθλητισμού. 

Τελικά, κρατώντας ως ενθύμια τα χαμόγελα των παιδιών, τις ευφάνταστες δημιουργίες τους και τους 9 "διαφορετικούς" κάδους ανακύκλωσης αποβλήτων συσκευασίας που από σήμερα θα ομορφαίνουν την πόλη μας, τη θετική ανταπόκριση και στήριξη όλων, παλιών και καινούριων φίλων, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το έτος 2017 με ένα ακόμη Eco FESTIVAL για το περιβάλλον και την προστασία του!     

Από το Γραφείο Τύπου
eco festival.jpgeco festival 1.jpg















eco festival 2.jpgeco festival 3.jpg
Επίσκεψη του Προέδρου ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ Γεωργίου Παπανδρέου στον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  9 Ιουνίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη του Προέδρου ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ Γεωργίου Παπανδρέου
στον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη

9-6-16 episkeci papandreou.jpgΤον Δήμαρχο Σερρών, Πέτρο Αγγελίδη επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης την Πέμπτη 09-06-2016, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον κ. Παπανδρέου τις οικολογικές δράσεις και τα έργα του Δήμου Σερρών και ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. να βοηθήσει τον Δήμο Σερρών με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια του Δήμου να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Πρότυπης Πράσινης Κοινότητας Ελαιώνα» ύψους 4.εκ Ευρώ, και  28 παιδικών χαρών ύψους 4 εκ. ευρώ. Επίσης ζήτησε τη βοήθεια του για την χρηματοδότηση του κλειστού κολυμβητηρίου της Ομονοίας καθώς και του γυμναστηρίου Αγίου Ιωάννη.

Ο Πρόεδρος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. παρέλαβε το φάκελο με τα αιτήματα από τον Δήμαρχο Σερρών επισημαίνοντας ότι η οικολογική δράση του Δήμου Σερρών μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους Δήμους.

Στη συνέχεια, οι δύο άντρες συνομίλησαν για θέματα που αφορούν την πολιτική επικαιρότητα, συμφωνώντας ότι η Ελλάδα για να ξεπεράσει τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει θα πρέπει να αφήσει το λαϊκισμό και να απαλλαχθεί από τη γραφειοκρατία. Οι Έλληνες πρέπει να πιστέψουν στις δυνάμεις τους, να στρωθούν στη δουλειά και να μην περιμένουν σωτήρες.   

Από το Γραφείο Τύπου

ΤΟ 12ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΛΕΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  9 Ιουνίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ 12ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΒΟΛΛΕΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
10-12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

9-6-16 voley.jpgxlsΤο 12ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βόλλεϋ Παλαιμάχων διεξάγεται στις Σέρρες  στις 10-12 Ιουνίου 2016. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα Κλειστά Γυμναστήρια της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων, Ομονοίας του Δήμου Σερρών και στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΤΕΦΑΑ.

Είκοσι περίπου ομάδες βόλλεϋ και 250 περίπου άτομα θα έρθουν από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Ο Δήμος Σερρών συνδιοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, την ομάδα ΕΛΠΙΣ ΑΣ Σερρών και τον Σύλλογο Παλαιμάχων Βόλλεϋ Αττικής.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Σέρρες εκπροσωπείται για πρώτη φορά από τρείς ομάδες.

35+ ανδρών, 45+ ανδρών και γυναικών.

Την Πέμπτη 9-6-2016 παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη, την Πρόεδρο της ομάδας ΕΛΠΙΣ ΑΣ Σερρών Γεωργία Γεωργοπούλου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παλαιμάχων Νεκτάριο  Χαλβατζή.

«Ο Δήμος Σερρών διοργανώνει πολλές αθλητικές εκδηλώσεις με πανελλήνιο ή παγκόσμιο χαρακτήρα, βοηθάει με όλα τα μέσα που διαθέτει, έχοντας σαν στόχο ο Δήμος Σερρών να αποτελέσει σημείο αναφοράς για πανελλήνιες και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Καλωσορίζω τις αποστολές των ομάδων στην πόλη μας και τους εύχομαι καλή διαμονή», δήλωσε ο κ. Αγγελίδης, ενώ ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης αναφέρθηκε στην συνεργασία που απαιτείται μεταξύ φορέων, σωματείων και τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να διοργανώνονται εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών.

Η κ. Γεωργοπούλου  κάλεσε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες, αφού οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να δουν γνωστά ονόματα του βόλευ άνω των 35 ετών, σημείωσε ότι στόχος της διοργάνωσης είναι μεταξύ άλλων και  ο παραδειγματισμός όλων καθώς και το μήνυμα  ότι ο αθλητισμός δεν έχει όρια ηλικίας, διότι όπως είπε, όταν αγαπάς κάτι το κάνεις σε όλη σου τη ζωή.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΕ κ. Χαλβατζής ευχαρίστησε τον Δήμο Σερρών και όλους τους συνδιοργανωτές, τόνισε ότι η διοργάνωση είναι υψηλού επιπέδου και οι παλαίμαχοι του αθλήματος με την συμμετοχή τους επισημαίνουν ότι πρέπει να παραμείνεις αθλητής σε όλη σου την ζωή.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των αγώνων των σερραϊκών ομάδων:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-6-2016
17.00  ΣΕΡΡΕΣ- ΧΑΝΙΑ                        Ανδρών +45   κλειστό Κοιλάδας
19.00  ΣΙΡΙΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ Γ.Σ                   γυναίκες        κλειστό κοιλάδας
19.00  ΒΟΛΟΣ-ΣΕΡΡΕΣ                         Ανδρών +35   κλειστό Ομονοίας

ΣΑΒΒΑΤΟ  11-6-2016
17.00 ΣΕΡΡΕΣ-ΔΡΑΜΑ                          Ανδρών +35    κλειστό Κοιλάδας
18.00 ΣΕΡΡΕΣ-ΜΟΣΧΑΤΟ                    Ανδρών 45+    κλειστό Κοιλάδας
17.00 ΣΙΡΙΣ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ                         Γυναίκες         κλειστό Κοιλάδας 

Συνημμένο το πλήρες πρόγραμμαxls programma agwnwn voley 24.50 Kb



Η ΔΕΥΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ ECOFESTIVAL: ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ Εκτύπωση
Μέτρο Ποιότητας Ζωής
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                            Πέμπτη  09/06/2016
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ

Η ΔΕΥΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ ECOFESTIVAL:
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

9-6-16 deyas 1.jpgΜε το σύνθημα «εξοικονομήστε νερό για τη ζωή» «γιατί και οι πηγές στερεύουν» η ΔΕΥΑΣ πήρε μέρος στο τριήμερο (6,7,8 Ιουνίου) Ecofestival που έλαβε χώρα στο πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά στη πόλη μας.

Στο stand της Επιχείρησης εδιανέμετο το σχετικό έντυπο με οδηγίες εξοικονόμησης νερού στο σπίτι και στη δουλειά.

Συγχρόνως, οι μικροί μαθητές συμμετείχαν σε δράσεις, υπό την καθοδήγηση της Βασιλικής Πασχαλούδη και Κέλλυς Τσαχλάρη φοιτητριών του ΤΕΙ που κάνουν την Πρακτική τους στη ΔΕΥΑΣ, με στόχο να αφομοιώσουν μια νέα συμμετοχική κουλτούρα για το νερό.

Μπορεί το καλοκαίρι να ξεκίνησε βροχερό, όμως η κλιματική αλλαγή φέρνει ανομβρία και ξηρασία σε πολλά μέρη του πλανήτη. Μόλις το 3% του νερού στη Γη είναι πόσιμο και 1,1 δις άνθρωποι το στερούνται. Και ο αριθμός αυτός βαίνει αυξανόμενος....

Η ΔΕΥΑΣ, «Μέτρο ποιότητας ζωής», χτυπάει το καμπανάκι. Ας αλλάξουμε τις συνήθειες μας στην κατανάλωση του νερού για να μην αντιμετωπίσουμε ποτέ πρόβλημα.

Δροσερό καλοκαίρι με νερό από τη βρύση με την επιστημονική φροντίδα της ΔΕΥΑΣ.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
9-6-16 deyas.jpg

Το θερινό θεατράκι του Δήμου Σερρών ομορφαίνει Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  8 Ιουνίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το θερινό θεατράκι του Δήμου Σερρών ομορφαίνει
και περιμένει τους πολίτες των Σερρών και αυτό το καλοκαίρι

8-6-16 herino.jpgΤο θερινό θεατράκι του Δήμου Σερρών στο κεντρικό πάρκο βελτιώνεται συνεχώς.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερρών παραχωρήθηκε στην ΚΕΔΗΣ και ο Πρόεδρός της Ευθύμιος Ραμπότας και το Διοικητικό Συμβούλιο, ανάλαβαν να ολοκληρώσουν τις παρεμβάσεις, τοποθετώντας  σταθερά καθίσματα στις εξέδρες του, και καλλωπίζοντας τον περιβάλλοντα χώρο.

Μετά από αυτές τις παρεμβάσεις, το θερινό θεατράκι είναι έτοιμο να υποδεχθεί θεατρικές παραστάσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ήδη έδειξαν ενδιαφέρον και θα έρθουν στις Σέρρες αρκετά θεατρικά σχήματα, κυρίως από την Αθήνα.

«Με τις τελευταίες παρεμβάσεις που κάναμε, το καλοκαιρινό θεατράκι του Δήμου Σερρών γίνεται σύγχρονο και πιο λειτουργικό και είναι έτοιμο να υποδεχτεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Ευθύμιος Ραμπότας, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, παρουσία του Αντιπροέδρου της ΚΕΔΗΣ Βασίλη Τερζή.8-6-16 herino1.jpg

«Καλούμε τους Σερραίους πολίτες να σεβαστούν, να τιμήσουν και να  προστατεύσουν τον χώρο  διατηρώντας το καθαρό, διότι το θερινό θεατράκι είναι χώρος πολιτισμού.

Φιλοξενεί ήδη από προηγούμενες χρονιές μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών, όπως η Πανελλήνια χορευτική συνάντηση, εκδηλώσεις σχολείων και  πολιτιστικών συλλόγων», δήλωσε ο κ. Τερζής.

Να υπενθυμίσουμε ότι η δημοτική αρχή του Πέτρου Αγγελίδη από την αρχή της προηγούμενης δημαρχιακής θητείας, έθεσε στόχο να σώσει το θερινό θεατράκι, το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο.

Γι' αυτό έθεσε σε λειτουργία το συντριβάνι,  αξιοποιώντας τη λιμνούλα η  οποία ήταν ξερή για τριάντα χρόνια, ανακαίνισε και έβαψε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του θεάτρου, τοποθέτησε δέντρα περιμετρικά του θεάτρου, λειτούργησε το κυλικείο και διαμόρφωσε ένα όμορφο και δροσερό χώρο στο κέντρο της πόλης, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν και να χαίρονται ένα όμορφο περιβάλλον.

Με τις τελευταίες παρεμβάσεις που έγιναν από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ το θερινό θεατράκι είναι έτοιμο και το φετινό καλοκαίρι να προσφέρει νότες δροσιάς και διασκέδασης  στους πολίτες που θα το επισκεφθούν.
              
Από το Γραφείο Τύπου

2ο SERRES World Music Festival Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες 7/6/2016
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

afisa_final wmfestival-new-jun16.jpgΤο 2ο SERRES World Music Festival του Δήμου Σερρών σηκώνει αυλαία την Παρασκευή  17 Ιουνίου 2016.

Για μία ακόμη χρονιά οι μουσικές του κόσμου δίνουν ραντεβού στον κεντρικό πεζόδρομο των Σερρών, σε μιά γιορτή ήχων, κεφιού, χρωμάτων και χορού.

Μουσικές κουλτούρες από την Μεσόγειο και την Ευρώπη ως την Κούβα, θα στην σκηνή του Φεστιβάλ που και φέτος θα υποδεχτεί επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό!

Διοργάνωση: Δήμος Σερρών - Αντιδημαρχία Πολιτισμού
Διάρκεια:  Παρασκευή 17 έως Κυριακή 19/6/2016
Ώρα έναρξης συναυλιών: 9.00 μμ
Τόπος: Πλατεία Κρονίου
Είσοδος: Δωρεάν.
 
Από το Γραφείο Τύπου


Ο Δήμος Σερρών σε έκθεση θρησκευτικού τουρισμού στην Λειψία Εκτύπωση
Δελτίο Τύπου
Ο Δήμος Σερρών σε έκθεση θρησκευτικού τουρισμού στην Λειψία

7-6-16 1200.jpg«Ο θρησκευτικός πλούτος, τα σημεία αναφοράς της Ελληνο-Ορθόδοξης παράδοσης και η σπουδαία ιστορική παρουσία των μοναστικών κοινοτήτων στο πέρασμα των χρόνων αποτελούν βασικά πλεονεκτήματα για το τόπο μας.

Αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα προβάλλονται, προκειμένου να επιτευχθεί η προσέλκυση επισκεπτών, κυρίως από τις ομόδοξες χώρες».

Τα παραπάνω σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, αναφερόμενος στην συμμετοχή του Δήμου στις εκδηλώσεις με τον τίτλο «Ημέρες Εκκλησιών» που πραγματοποιήθηκαν  στην Λειψία της Γερμανίας από 25 έως 29 Μαΐου με μεγάλη επιτυχία. Οι «Ημέρες των Εκκλησιών» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Γερμανίας και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

«Ο Δήμος μας» προσθέτει «στοχεύει στην αναβάθμιση του επιπέδου του θρησκευτικού τουρισμού, καθώς τα βυζαντινά μνημεία και τα παγκοσμίου φήμης σερραϊκά μοναστήρια είναι αυτά που μπορούν να προσελκύσουν ακόμη πιο πολλούς επισκέπτες - προσκυνητές».

Τέλος, να επισημανθεί ότι γι αυτό τον λόγο ο αντιδήμαρχος ενημέρωνε (και με διανομή ξενόγλωσσων εντύπων) το πλήθος των επισκεπτών που ενδιαφέρεται, όχι μόνον για θρησκευτικό, αλλά και για άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού. 



Από σήμερα Πόσιμο το νερό στο Καπετάν Μητρούση Εκτύπωση
Μέτρο Ποιότητας Ζωής
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                            Πέμπτη  02/06/2016
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ Μέτρο Ποιότητας Ζωής


Από σήμερα
Πόσιμο το νερό στο Καπετάν Μητρούση
Κ. Χασαπίδης: Μητρουσιώτες συνεργαστείτε μαζί μας!

Πόσιμο νερό έχουν από σήμερα 2 Ιουνίου οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Καπετάν Μητρούση. Η ΔΕΥΑ Σερρών τοποθέτησε το πληρωτικό υλικό στο ένα φίλτρο του διυλιστηρίου νερού του χωριού, έκανε τους απαιτούμενους ελέγχους ποιότητας και πλέον παρέχει την ασφαλή ποσότητα των 55 μ3 ανά ώρα. Όμως αυτή ενδέχεται να μην επαρκεί για κάποιες περιοχές της Τοπικής Κοινότητας στην περίοδο αιχμής της ημέρας.

«Γι' αυτό το λόγο ζητάμε από τους κατοίκους να κάνουν λελογισμένη χρήση ώστε να μην προκύψουν προβλήματα υδροδότησης του χωριού, καθώς για τις επόμενες 20 ημέρες θα λειτουργεί μόνο η μία γραμμή παραγωγής» δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Κώστας Χασαπίδης σε συνέντευξη τύπου σήμερα το πρωί στην έδρα της ΔΕΥΑΣ.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε ότι στα μέσα του τρέχοντος μηνός θα λειτουργήσει και η δεύτερη γραμμή μετά την τοποθέτηση πληρωτικού υλικού και στο άλλο φίλτρο.

«Οπότε θα εξασφαλίσουμε την πλήρη υδροδότηση της ΤΚ. Αυτό δεν συνεπάγεται ότι θα μπορούμε να επιστρέψουμε σε πρακτικές κατάχρησης και σπατάλης του νερού. Αν οι Μητρουσιώτες θέλουν να έχουν σταθερά άφθονο, πόσιμο νερό θα πρέπει να συνεργαστούν και να ακολουθήσουν τις οδηγίες της ΔΕΥΑΣ και κυρίως για τους θερινούς μήνες» τόνισε ο Κ. Χασαπίδης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΗ ΣΕΡΡΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΑΤΙΝΑ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  1 Ιουνίου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΗ ΣΕΡΡΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΑΤΙΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ
ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BADMINTON U15

1-6-16 braveusi.jpgΤην Σερραία αθλήτρια Σωτηρίου Ματίνα βράβευσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την 01-06-2016 για την πρώτη θέση που κατέλαβε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Badminton U15.

O Δήμαρχος συνεχάρη την αθλήτρια λέγοντας « είναι πολύ αισιόδοξο τα νέα παιδιά να μας δίνουν χαρά με διακρίσεις σε διάφορους τομείς του Αθλητισμού, του Πολιτισμού κλπ.  Τα παιδιά που ενδιαφέρονται και συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και που αγωνίζονται για την διάκριση, ετοιμάζονται πολύ καλύτερα για τον αγώνα της ζωής. Διότι η νεολαία που διοχετεύει το φυσικό της δυναμικό προς τη σωστή κατεύθυνση, πετυχαίνει τους στόχους που θέτει και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ολοκληρωμένη ζωή.

Η Σερραία αθλήτρια συνοδευόταν από την οικογένειά της και από τον προπονητή της Αλέξανδρο Κατζόγλου οι οποίοι με ιδιαίτερη υπερηφάνεια δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την αθλήτρια ώστε να προχωρήσει και να πραγματοποιήσει τους στόχους της. 

  Από το Γραφείο Τύπου

1-6-16 braveusi1.jpg



ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ECO FESTIVAL ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  1 Ιουνίου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ECO FESTIVAL ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
« Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΕΡΓΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΗΜΟ»

1-6-16 eco festival.jpgΜε θέμα την έναρξη του οικολογικού θεσμού «ECO FESTIVAL» που διοργανώνεται από το Δήμο Σερρών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 01 Ιουνίου 2016 ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Μπιτζίδου - Σαρακενίδου  Σοφία, ο εκπρόσωπος τύπου του Δήμου Σερρών κ Στεργίου Νικόλαος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ξενοφών Παπασταμόπουλος.

Κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη την 5η Ιουνίου γιορτάζεται με δράσεις η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με σκοπό την υπενθύμιση ότι η ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Όταν μιλούμε για το περιβάλλον μιλούμε για την ποιότητα της ζωής, για την ίδια τη ζωή.

Για το λόγο αυτό επεσήμανε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο Δήμος Σερρών και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνουν εκδηλώσεις προκειμένου να εκφράσουν και να δημοσιοποιήσουν την προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος Σερρών στην πολυσήμαντη έννοια του περιβάλλοντος.

Η Δημοτική Αρχή, τόνισε ο κ. Αγγελίδης από το 2011 μέχρι τώρα απέδειξε ότι την προτεραιότητα της στο περιβάλλον την κάνει πράξη με έργα, παρεμβάσεις και δράσεις που στόχο έχουν έναν καθαρό και πράσινο Δήμο. Εξάλλου γιά την περιβαλλοντική του επίδοση ο Δήμος Σερρών τιμήθηκε με το Α' Βραβείο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Σερρών πραγματοποίησε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και χρησιμοποίησε ήπιες μορφές ενέργειας σε δημοτικά κτίρια όπως στα Δημοτικά σχολεία 5ο και 20ο , στο κλειστό Γυμναστήριο, στο κολυμβητήριο, στο Δημαρχείο, και τοποθέτησε φωτοβολταικά στις στέγες 32 σχολικών κτιρίων. Υλοποιεί τις βιοκλιματικές αναπλάσεις και άλλες αναπλάσεις, όπως πεζοδρομήσεις.

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο καθαρό περιβάλλον, αποκατέστησε 3 ΧΑΔΑ (Κωνσταντινάτου, Προβατά, Άνω Βροντού), προμηθεύτηκε 2 απορριμματοφόρα, 400 κάδους ανακύκλωσης, 150 κάδους κομποστοποίησης, 150 κάδους σύμμεικτων απορριμμάτων, ενώ παρέδωσε 150 μικρούς κάδους απορριμμάτων σε 150 μονοκατοικίες, με στόχο την εξαφάνιση των κάδων απορριμμάτων από τους δρόμους.  Λειτουργεί το πρώτο άτυπο πράσινο σημείο. Αποφασίσθηκε επίσης η προμήθεια ακόμη 300 μικρών κάδων που θα διανεμηθούν σε μονοκατοικίες και η αγορά πέντε απορριμματοφόρων.

Θεσμοθέτησε και υλοποιείται  με μεγάλη επιτυχία ο οικολογικός θεσμός «ECO FESTIVAL».

Τέλος ο Δήμαρχος συνεχάρη την Αντιδήμαρχο κ. Μπιτζίδου Σοφία που είναι η ψυχή του θεσμού, όπως επίσης έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που συμμετέχουν, στους μαθητές, εκπαιδευτικούς, εθελοντές κλπ.

Τον λόγο έλαβε η κ. Σοφία Μπιτζίδου η οποία αναφέρθηκε στα παρακάτω;

«Το ECO FESTIVAL τελεί υπό τις Αιγίδες του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το οικολογικό φεστιβάλ του Δήμου Σερρών (συμμετέχουν όλες οι δομές και οι επιχειρήσεις του Δήμου Σερρών) πρωταγωνιστεί με την συμμετοχή 60 περίπου φορέων που δραστηριοποιούνται σε περιβαλλοντικά θέματα.  Με γνώμονα την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των μικρών και μεγάλων επισκεπτών κατά την διάρκεια  των τετραήμερων εκδηλώσεων, το Εco Festival ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, με δράσεις όπως πικ - νικ στην φύση, εθελοντικός καθαρισμός του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά και ποδηλατοδρομία.

Από τις 6 μέχρι και 8 Ιουνίου θα γίνουν προγραμματισμένες επισκέψεις το πρωί  από σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το απόγευμα θα υλοποιηθούν δράσεις και θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Να  ευχαριστήσουμε θερμά για την αγαστή συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια  τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των σχολείων, τους  δασκάλους και καθηγητές που πρωτοστατούν σε περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την καλλιέργεια οικολογικής παιδείας  των μικρών και μεγαλύτερων μαθητών. Με την συνδρομή τους θα πραγματοποιηθεί το μοναδικό διαδραστικό οικολογικό φεστιβάλ σε όλη την  Ελλάδα το οποίο ανακοινώνεται και σε site   του εξωτερικού. (Έχει ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή  Εβδομάδα Αειφόρου Ανάπτυξης).

Επίσης να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες φορείς, τους υποστηρικτές της διοργάνωσης, όλους τους εθελοντές και χορηγούς οι οποίοι έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην υλοποίηση του προγράμματος του Φεστιβάλ.

Επίσης για το φετινό ECO FESTIVAL έχει συσταθεί επιτροπή αξιολόγησης για την ανάδειξη καλύτερων περιβαλλοντικών δράσεων των συμμετεχόντων σχολείων και θα δοθούν πλούσια δώρα. Οι απονομές των βεβαιώσεων συμμετοχής και οι βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν στις 10 Ιουνίου στο θέατρο Αστέρια».

Επισυνάπτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων στις 5-6-7-8 Ιουνίου 2016.

Από το Γραφείο Τύπου

Διανομή τροφίμων και ειδών οικιακού καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής από το Δήμο Σερρών Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Σέρρες   30-5-2016
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ                             
ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ                                                                                                 
Ταχ.Δ/νση    :  Διοικητήριο                                  
Ταχ.Κώδικας:  62 123                                                         
Πληροφορίες:  Σίσκου Ελένη                              
Τηλέφωνο     : 2321 350571                                               
ΦΑΞ             : 2321 350552                                       

Διανομή τροφίμων και ειδών  οικιακού καθαρισμού και   προσωπικής υγιεινής από το Δήμο Σερρών.


agiannidoub.jpgΟ Δήμος Σερρών,  στα πλαίσια του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής  του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)», ανακοινώνει ότι θα προβεί στην 2η και 3η διανομή τροφίμων και ειδών οικιακού καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής και καλεί τους ωφελούμενους του προγράμματος να προσέλθουν στην αποθήκη - ψυγεία του κ. Στάθη Ταυλαρίδη, 3ο χλμ  Εθνικής Οδού Σερρών - Νιγρίτας, στις  7-6-2016 μέχρι και 9-6-2016 από 9:00πμ. έως 1:00μ.μ., για να παραλάβουν  τα  προϊόντα.   Τα προς διανομή προϊόντα είναι  φασόλια, φακές, λάδι, μακαρόνια, καθώς και σαμπουάν, οδοντόκρεμα, υγρό πιάτων και υγρό γενικού καθαρισμού.

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ωφελούμενων η διανομή θα γίνει με αλφαβητική προτεραιότητα.

 Με επίθετα από Α μέχρι και Ι     :  Τρίτη 7-6-2016

  Με επίθετα από Κ μέχρι και Ο   : Τετάρτη  8-6-2016

  Με επίθετα από  Π μέχρι και Ω  : Πέμπτη  9-6-2016

Να τονιστεί πως για την παραλαβή των προϊόντων απαραίτητη είναι η προσκόμιση επίσημου έγγραφου στο όποιο αναφέρεται ο ΑΜΚΑ είτε του αιτούντα είτε οποιουδήποτε άλλου μέλους της εγκεκριμένης οικογένειας. Οι δικαιούχοι επίσης θα πρέπει να προσέρχονται  στο σημείο διανομής του φορέα υποστήριξης, με το δελτίο της  ταυτότητας και την έντυπη εγκεκριμένη αίτηση ΗΔΙΚΑ _ ΤΕΒΑ. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής για λόγους υγείας, ηλικίας ή αναπηρίας τα προϊόντα τους μπορούν  να παραδίδονται  σε τρίτο πρόσωπο μόνο με την προσκόμιση  εξουσιοδότησης με βεβαίωση γνησίου υπογραφής.

Η Αντιδήμαρχος
Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας
Σταυρούλα  Αρβανίτη - Αγιαννίδου





Επίσκεψη του γνωστού Σερραίου καλλιτέχνη Γιώργου Καπουτζίδη στο Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  31 Μαΐου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη του γνωστού Σερραίου καλλιτέχνη Γιώργου
Καπουτζίδη στο Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη.

31-5-16 kapoutzidis.jpgΤον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη επισκέφτηκε την Τρίτη 31 Μαΐου 2016, ο γνωστός Σερραίος καλλιτέχνης Γιώργος Καπουτζίδης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ.  Καπουτζίδης ήταν επίσημος καλεσμένος στην τελετή λήξης της Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου.

Μα την ευκαιρία της παραμονής του στις Σέρρες, ο Δήμαρχος Σερρών τον κάλεσε στο γραφείο του,  προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την παρουσία του στην  Πανεπιστημιάδα.

Του ζήτησε να βοηθήσει στην προβολή και διάδοση και της επόμενης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας, κάτι που ο κ.  Καπουτζίδης δέχτηκε με μεγάλη προθυμία.

Ο κύριος Αγγελίδης δήλωσε ότι «ο Γιώργος Καπουτζίδης κάνει υπερήφανους τους Σερραίους με την λαμπρή καριέρα του χωρίς να ξεχνά να αναφέρεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Σέρρες, και να την βοηθά με όλους τους τρόπους».
31-5-16 kapoutzidis2.jpg
31-5-16 kapoutzidis1.jpg

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΙΑΝΟΙΞΕΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΓΗΣ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Σέρρες  31-5- 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΙΑΝΟΙΞΕΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΓΗΣ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΎ 400.000 ΕΥΡΩ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΕΩΣ ΤΟ 2016 ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 3.300.000 ΕΥΡΩ

       31-5-16 sigis1.jpg"Ξεκινά το έργο των διανοίξεων οδών  στην περιοχή Σιγής του Δήμου Σερρών"προϋπολογισμού 400.000 Ευρώ. Είναι ένα έργο που θα συμβάλλει στην αξιοποίηση της περιοχής, διότι θα έχουν πρόσβαση οι ιδιοκτήτες στα οικόπεδα τους, θα ακολουθήσουν έργα υποδομής της ΔΕΥΑΣ και θα μπορούν οι ιδιοκτήτες να οικοδομήσουν τα οικόπεδά τους".

Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψη του στην περιοχή που ξεκίνησαν οι εργασίες την Τρίτη 31-5- 2016, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Γκότση Ηλία και τον εκπρόσωπο τύπου Νίκο Στεργίου.31-5-16 sigis.jpg

Το έργο χρηματοδοτείται από τα έσοδα της εισφοράς σε χρήμα της πράξης εφαρμογής της περιοχής Σιγής.
Αφορά οδούς που δεν έχουν εκκρεμότητες και συγκεκριμένα δεν εκρεμούν αποζημιώσεις από επικείμενες κατασκευές και οφειλές μετά την αφαίρεση εισφοράς σε γή και όπου κατασκευαστικά είναι εφικτό από άποψη συνθηκών-υφιστάμενων κατασκευών.
Θα διανοιχτούν επτά δημοτικοί οδοί και οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν είναι οι έξης:
  • Απομάκρυνση περιφράξεων και κατασκευών όπου υπάρχουν.
  • Εκσκαφές για απομάκρυνση φυτικής γης.
  • Στρώση του δρόμου με 3Α.

Τέλος ο κ. Αγγελίδης υπογράμμισε ότι στην περιοχή Σιγής από το 2011 έως και το 2016 υλοποιούνται έργα προϋπολογισμού 3.300.000 Ευρω.

Συγκεκριμένα:
α) Έργα αναπλάσεων και ομβρίων δικτύων προϋπολογισμού 650.000 Ευρώ.
β) Διανοίξεις οδών προϋπολογισμού 400.000 Ευρώ.
γ) Αποχετευτικό δίκτυο Σιγής προϋπολογισμού 1.865.000 Ευρώ.
δ) Εκπονείται μελέτη προϋπολογισμού 300.000 Ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή Σιγής  οι οποίες θα υλοποιηθούν εντός του 2016 ή 2017.

Από το γραφείο τύπου
31-5-16 sigis2.jpg31-5-16 sigis3.jpg


















31-5-16 sigis4.jpg
Ενεργοί πολίτες στην πλατεία Ειρήνης στα παλιά σφαγεία του Δήμου Σερρών Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  30 Μαΐου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενεργοί πολίτες στην πλατεία Ειρήνης στα παλιά σφαγεία του Δήμου Σερρών
δίνουν το παράδειγμα σε μικρούς και μεγάλους για καθαρό περιβάλλον

30-5-16 giorto pl eirinis.jpgΤο Σάββατο 28 Μαΐου  2016 πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εκδήλωση στο πάρκο της πλατείας Ειρήνης στα παλιά σφαγεία.

Οι κάτοικοι της περιοχής με ιδιαίτερο μεράκι διοργάνωσαν εκδηλώσεις ζωγραφικής και αναβίωσαν παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια. Αφού καθάρισαν το χώρο, έβαψαν τους τοίχους, ομόρφυναν την περιοχή, κάλεσαν κυρίως μικρά παιδιά, να ζωγραφίσουν, να διασκεδάσουν και να παίξουν απολαμβάνοντας το καθαρό περιβάλλον που δημιούργησαν.

Οι ενεργοί πολίτες με εθελοντική δουλειά και πολύ μεράκι απέδειξαν πως μπορούν να φροντίζουν τη γειτονιά τους και να βοηθούν στη διατήρηση της καθαριότητας.

Σε δηλώσεις τους, αφού ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, τον Αντιδήμαρχο Έργων Ηλία Γκότση και τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου Γιώργο Δούκα για την βοήθεια που τους πρόσφεραν, αναφέρθηκαν στο καθήκον που πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες, προκειμένου να διατηρούν καθαρό το περιβάλλον στο οποίο ζουν.30-5-16 giorto pl eirinis1.jpg

Η Οργανωτική Επιτροπή των εκδηλώσεων αποτελείται από τους:

Γιώργο Νίγδελη, Στέλλα Μποζάκη, Παναγιώτης Δανιήλ τ. Β, Παναγιώτης Δανιήλ τ.Π, Πέτρος Δανιήλ, Βούλα Καζάκη, Αθανασία Μποζάκη, Σούλα Δουλάκη, Αλέκα Δημητριάδου, Λεοντίνα Γκαρέτσα,  και Απόστολος Κουσίνα.

Την εκδήλωση επισκέφτηκε και ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο οποίος ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα, συνεχάρη τους διοργανωτές, λέγοντας ότι « η σημερινή σας ενέργεια αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πολίτες αφού για να δημιουργήσουμε ένα Δήμο καθαρό και ανθρώπινο, δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια του Δήμου και των υπηρεσιών του, αλλά απαιτείται η φροντίδα και η μέριμνα των πολιτών». Τέτοιες εκδηλώσεις, συνέχισε, ο κ. Αγγελίδης βοηθούν τα μικρά παιδιά και αυριανούς ενεργούς πολίτες να κατανοήσουν τη σημασία να ζουν σε ένα καθαρό περιβάλλον αφού πρώτα φροντίζουν και οι ίδιοι γι' αυτό. Έτσι μέσα από τέτοια παραδείγματα τα παιδιά γίνονται πιο ευαισθητοποιημένα για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο πρώην Δήμαρχος κ. Γεωργούλας, ο οποίος δέχθηκε τις ευχαριστίες της οργανωτικής επιτροπής, αφού ήταν ο Δήμαρχος ο οποίος δημιούργησε το πάρκο Ειρήνης στην περιοχή των παλιών σφαγείων.

Τις εκδηλώσεις της πλατείας Ειρήνης στήριξαν με χορηγίες Σερραίοι επιχειρηματίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, κ. Κόλλια -Τσαρουχά Μαρίας και της Ουνέσκο Σερρών.

Από το Γραφείο Τύπου
30-5-16 giorto pl eirinis 4.jpg
30-5-16 giorto pl eirinis 3.jpg














30-5-16 giorto pl eirinis 5.jpg30-5-16 giorto pl eirinis 6.jpg














30-5-16 giorto pl eirinis 7.jpg


30-5-16 giorto pl eirinis 2.jpg









Στον Αη Γιάννη Σερρών για την 1η Γιορτή Νερού Εκτύπωση
   Μέτρο Ποιότητας Ζωής
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                            Δευτέρα  30/5/2016
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ

Στον Αη Γιάννη Σερρών για την 1η Γιορτή  Νερού
‘'Το μόνο που σκέφτεσαι είναι πότε θα ξαναπάς...''

giorti neroy 3.jpg‘'Μμμμμ!!! Μυρίζει φύση'' ! Ο μαθητής του δημοτικού εκστασιάσθηκε από το άρωμα στη πρωινή ατμόσφαιρα του Αη Γιάννη του Δήμου Σερρών την Παρασκευή 27 Μαΐου και το εξέφρασε αυθόρμητα. Βρέθηκε εκεί με άλλους 200 περίπου μαθητές από διάφορα δημοτικά σχολεία και του Ειδικού σχολείου της πόλης μας, στο πλαίσιο του 3-ήμερου (27,28,29 Μαΐου) εκδηλώσεων-δράσεων της 1ης Γιορτής Νερού που συνδιοργάνωσαν η ΔΕΥΑ Σερρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού με την υλικοτεχνική υποστήριξη του Δήμου.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τις πηγές των νερών πάνω από το χωριό, όπου υπεύθυνος της ΔΕΥΑΣ τους ενημέρωσε για το πολυτιμότερο αγαθό του πλανήτη και τους συμβούλευσε για τη χρηστή, αειφόρο διαχείριση του και απ' ότι φάνηκε οι μαθητές τα τύπωσαν...giorti neroy 4.jpg

Στη συνέχεια τα παιδιά, στην κεντρική πλατεία του Αη Γιάννη, ζωγράφισαν με νερομπογιές το τοπίο υπό την καθοδήγηση των δασκάλων και εθελοντών του πολιτιστικού. Τα έργα τους εκτέθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή δίπλα στη λίμνη μαζί με φωτογραφίες του φυσικού κάλλους της περιοχής.

Ακολούθησαν παιχνίδια και δράσεις με το νερό της λίμνης. Οι μαθητές συμμετείχαν με πάθος και το χάρηκαν με τη ψυχή τους.

Το τριήμερο έκλεισε με μία πολύ καλή συναυλία από Σερραίους μουσικούς πλάι στη λίμνη, όπου παιδιά διένειμαν στο κοινό ένα όμορφο έντυπο της ΔΕΥΑΣ για την ορθολογική διαχείριση του νερού.

Τα μηνύματα - στόχοι

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Κώστας Χασαπίδης και του «πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Ιωάννη Βασίλης» Κάπης, ήταν ξεκάθαροι για τους στόχους των εκδηλώσεων.

Α. Να κάνουν κτήμα τους οι μικροί μαθητές τη σημασία της ορθολογικής διαχείρισης του νερού για τη ζωή και να το διαδώσουν.

Β. Να μάθουν να σέβονται και να απολαμβάνουν το φυσικό περιβάλλον.

Γ. Να ενημερωθούν οι πάντες για το πόσο σημαντική είναι η προστασία τόσο του υδροφόρου ορίζοντα όσο και των επιφανειακών υδάτων.

Δ. Να δημιουργηθεί μία συμμετοχική κουλτούρα όπου φορείς και πολίτες θα συναποφασίζουν και θα ενεργούν χέρι-χέρι για τη φροντίδα του νερού και του φυσικού περιβάλλοντος.

Ε. «Οι παλιοί τον γνωρίζουν, όμως θέλουμε οι νέοι άνθρωποι να έρθουν στον Αη Γιάννη» (Β. Κάπης)

«Η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου και των περίφημων νερών του, ήταν ο κύριος στόχος της Γιορτής».

Τα «παιδιά» του πολιτιστικού συλλόγου ίδρωσαν κυριολεκτικά και μεταφορικά και τα κατάφεραν σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΣ. Υπόσχονται, η επόμενη Γιορτή να είναι πιο πλούσια και ν' ανοίξουν το μονοπάτι του νερού στους επισκέπτες, από τη πηγή στη πλατεία μέσα σ' ένα υπέροχο τοπίο.

Όμως ο Αη Γιάννης είναι 365 ημέρες μια γιορτή. Και έχετε ανοιχτή πρόσκληση.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

30-5-16 giorti nerou.jpg
giorti neroy.jpg

















giorti neroy 7.jpg



ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  26 Μαΐου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ

26-5-16 bioklimatikes.jpgΟ Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Αντιδήμαρχος Έργων Ηλίας Γκότσης την Πέμπτη 26-5-2016 επισκέφτηκαν την περιοχή στην οποία υλοποιείται το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων και συγκεκριμένα τις οδούς Νίκου Νικολάου και Δυτικής Θράκης για να ενημερωθούν για την εξέλιξη του έργου.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης δήλωσε την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα εξέλιξη του έργου, τονίζοντας ότι η πόλη των Σερρών θα γίνει ακόμη πιο όμορφη με το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων, ένα έργο προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ.

Το έργο αυτό υπογράμμισε εκτός από το γεγονός ότι θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή θα έχει και θετικές συνέπειες στην αξία των ακινήτων όπως επίσης και στην υγεία των κατοίκων, διότι κατά τους θερινούς μήνες θα μειωθεί  η θερμοκρασία κατά 2 με 3 βαθμούς.

Το έργο επεσήμανε ο κ. Αγγελίδης, αν όλα πάνε καλά μπορεί να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή που υλοποιείται το έργο, είναι αυτή που εκτείνεται από την πλατεία που δημιουργήθηκε στη θέση της δημοτικής αγοράς, μέχρι λίγο πρίν από το κτίριο της Αστυνομίας και συγκεκριμένα μέχρι την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Στην περιοχή αυτή σύμφωνα με τη μελέτη του έργου δημιουργούνται χώροι πρασίνου, δέντρα , λουλούδια, σιντριβάνια, υπαίθριοι ανεμιστήρες, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμος, αντικατάσταση ασφάλτου με ψυχρά υλικά, αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Ο Αντιδήμαρχος Έργων Ηλίας Γκότσης δήλωσε ότι η ολοκλήρωση του έργου των βιοκλιματικών αναπλάσεων θα αναβαθμίσει αισθητά  την περιοχή και θα δώσει προοπτική μεγαλύτερης ανάπτυξης.

Από το Γραφείο Τύπου

26-5-16 bioklimatikes 1.jpg26-5-16 bioklimatikes 2.jpg
















26-5-16 bioklimatikes 4.jpg
26-5-16 bioklimatikes 3.jpg



Στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων ο Δήμος Σερρών Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  26 Μαΐου 2016      
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                 
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων ο Δήμος Σερρών

1200.jpgH προώθηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, η βέλτιστη οργάνωση του πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο, η σωστή διαχείριση των θεμάτων του, καθώς η προστασία, η διεκδίκηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αποτελούν την βασική επιδίωξη της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, της οποίας η ιδρυτική διακήρυξη υπεγράφη, κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής τελετής στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή της προηγούμενης εβδομάδας (20.05.2016).

Το Δήμο Σερρών εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος τόνισε ότι η Αμφικτυονία και η υπογραφή του σχετικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας αποτελεί την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί θεμάτων πολιτισμού.

Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη που υπέγραψαν οι δήμαρχοι, με  την Ίδρυση της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, μεταξύ άλλων:
- Θα ανταλλάσσεται Τεχνογνωσία.
- Θα προωθείται η συνεργασία στους Τομείς των Διεθνών Συνεργασιών-επισκέψεων, η καθιέρωση προτύπων, η υλοποίηση εκδηλώσεων, συνεδρίων, επισκέψεων, συνεργασιών με Διεθνείς Οργανισμούς.
-Θα υλοποιούνται δράσεις εδαφικής συνεργασίας μεταξύ των μελών της με ή και χωρίς την οικονομική συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Θα υπάρχει συνεργασία με Διεθνείς Αυτοδιοικητικούς και Μη Οργανισμούς και ειδικά με την UNESCO, με επιστημονικούς φορείς, ιδρύματα και με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Θα ανταλλάσσονται πληροφορίες και εμπειρίες σε θέματα πολιτισμού.
- Θα προβάλλεται και θα αξιοποιείται η Αρχαία Πολιτισμική Φιλοσοφία και Παράδοση.

Μέλη της Αμφικτυονίας είναι Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι και φορείς, ενώ την «αιγίδα» του θεσμού έχουν το υπουργείο Εσωτερικών, η Ένωση Περιφερειών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. 

Τέλος, επισημαίνεται ότι για τους Δήμους που διαθέτουν πλούσια ιστορία και σημαντική πολιτιστική παράδοση, όπως ο Δήμος Σερρών, ο πολιτισμός μπορεί να προάγει τον τουρισμό, να αναζωογονήσει την τοπική οικονομία και την σερραϊκή κοινωνία.

Από το γραφείο τύπου

Η ΔΕΥΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΡΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ Εκτύπωση
   Μέτρο Ποιότητας Ζωής
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                             Τετάρτη  25/5/2016
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ



ΤΟ 3-ΗΜΕΡΟ  27-28-29 ΜΑΙΟΥ
Η ΔΕΥΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΡΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ
                                                              ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ                                                              

25-5-16 giorti nerou.jpgΗ πρώτη γιορτή νερού ξεκινάει στον Άγιο Ιωάννη Σερρών την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.

Η ΔΕΥΑ του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού διοργανώνουν τριήμερες εκδηλώσεις  με στόχο  την ανάδειξη του υδάτινου στοιχείου και τη φυσική ομορφιά του τόπου.

Τις εκδηλώσεις, παρουσίασαν με συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 25-5-2016 ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ,ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Κώστας Χασαπίδης και ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Ιωάννη Βασίλης Κάπης.

Ο κ. Αγγελίδης, τόνισε ότι η «πρώτη γιορτή νερού προέκυψε μετά από πρόταση του πολιτιστικού συλλόγου του Αγίου Ιωάννη» προς τον ίδιο, ο οποίος την υιοθέτησε και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ με χαρά την κάνει πράξη.

«Είναι η πρώτη γιορτή νερού», είπε ο κ. Αγγελίδης « και στοχεύει στην κατανόηση της σημασίας του νερού στη ζωή μας καθώς και στην ανάδειξη του υδάτινου στοιχείου και της φυσικής ομορφιάς του Αγίου Ιωάννη, του πιο γνωστού αξιοθέατου πανελληνίως του Δήμου Σερρών».

«Με τη γιορτή αυτή», συνέχισε ο Δήμαρχος, «δίνεται η δυνατότητα κυρίως στους μαθητές του δημοτικού να κατανοήσουν τη χρησιμότητα του νερού, ως πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου.


 
Ανακοινώσεις (74 στοιχεία)
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (10 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου (19 στοιχεία)
Δελτία τύπου παλιοτέρων ετών (580 στοιχεία)
Εργασία στις Σέρρες (1 στοιχείο)
Προκηρύξεις Θέσεων (1 στοιχείο)
Συνεδριάσεις Δημ. Ενοτήτων (163 στοιχεία)
Συνεδριάσεις Τοπ. Ενοτήτων (129 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημάρχου (54 στοιχεία)
Τομέας Αθλητισμού (24 στοιχεία)
Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας (30 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών