Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Τρίτη 16 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Εντετ. Συμβούλων arrow Καθαριότητας

Καθαριότητας
ΔΤ για καθαριότητα 10-3-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                Σέρρες 10 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

xrapas.jpgΤην κατανόηση των πολιτών ζήτησε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Καθαριότητα Παντελής Χράπας, για την καθυστέρηση που σημειώθηκε στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην Άνω πόλη Σερρών.

Συγκεκριμένα σημαντική βλάβη παρουσιάστηκε από την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016,  στο μικρό απορριμματοφόρο της Υπηρεσίας Καθαριότητας  το οποίο μαζεύει τα απορρίμματα από την περιοχή της Άνω Πόλης (από την οδό Ναούσης έως περιοχή Κατακουνόζι).

Επειδή το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο  παρουσίασε μεγάλη βλάβη και δεν μπορεί να επισκευαστεί άμεσα, ο κ. Χράπας  ζήτησε  από τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, να παραχωρηθεί στο Δήμο Σερρών ένα ίδιο όχημα , ώστε να εξυπηρετηθεί η αποκομιδή άμεσα.

Ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ, κ. Γεράνης, ανταποκρίθηκε άμεσα, και από αύριο Παρασκευή και για όσες ημέρες χρειαστεί, θα γίνει η αποκομιδή απορριμμάτων στις παραπάνω περιοχές.

Από το Γραφείο Τύπου
 
ΔΤ για τη ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΣΗ 22-9-14 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                             Σέρρες  22/9/2014
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                      
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΣΗ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

22-9-14 vraveusi periballon.jpgΟ Δήμορχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, παρουσία των  αντιδημάρχων  κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη και Παντελή Χράπα παραχώρησε συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 22-9-2014 ανακοινώνοντας τη βράβευση του Δήμου Σερρών  για την περιβαλλοντική του επίδοση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος(ΠΑΣΕΠΠΕ).

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Σερρών μετά από σχετική διαδικασία αίτησης υποψηφιότητας και αξιολόγησης, θα λάβει βραβείο για την περιβαλλοντική του επίδοση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) σε τελετή που θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΣΕΠΠΕ καλούσε τους υποψήφιους φορείς να αποδείξουν την έμπρακτη συνεισφορά τους στη βιώσιμη ανάπτυξη έχοντας αποτελεσματικές δράσεις ή και υποδομές για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα Ελληνικά βραβεία Περιβάλλοντος σε εθνικό επίπεδο τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων ΠΕΚΑ, Εσωτερικών και Ανάπτυξης.
Tα βραβεία για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις στην κατηγορία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα λάβουν οι εξής: ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε., ΔΕΠΟΔΑΔ και ο Δήμος Σερρών. Η τελική κατάταξη των βραβείων θα ανακοινωθεί επίσημα στην τελετή που θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στη διαδικασία υποψηφιότητας, καταθέτοντας τις εξής δράσεις, παρεμβάσεις που υλοποίησε κατά την διάρκεια της δημαρχιακής θητείας 2011-2014.
  • Αποκατέστησε όλους τους ανεξέλεγκτους χώρους διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ)
  • Ο Δήμος Σερρών με την συμμετοχή του στην Εταιρεία Στερεών Αποβλήτων Ν.Σερρών (ΕΣΑΝΣ) νυν Φ.Ο.Δ.Σ.Α, συνέβαλλε στην ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάδειξης προσωρινού αναδόχου για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Παλαιόκαστρο Ν.Σερρών.
  • Τα δύο τελευταία χρόνια , μέσω του Πράσινου Ταμείου προμηθεύτηκε 400 κάδους ανακύκλωσης, 150 κάδους κομποστοποίησης  και δύο απορριμματοφόρα . Mε χρήματα του Δήμου Σερρών προμηθεύτηκε 150 κάδους απορριμμάτων και τοποθέτησε σε όλα τα χωριά και οικισμούς κοντέινερς για την εναπόθεση αδρανών και ογκωδών αντικειμένων.Eπίσης υλοποίησε πρόγραμμα βελτίωσης  συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων και εξοικονόμησης καυσίμων στα οχήματα.
  • Υλοποιεί μέσω προγραμμάτων παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε ενεργοβόρα δημοτικά κτίρια όπως το 20ο και 5ο δημοτικά σχολεία, στο Λύκειο Προβατά, στο ειδικό σχολείο , στο κολυμβητήριο, στο κλειστό γυμναστήριο και στο Δημαρχείο. Από ίδιους πόρους τοποθέτησε φωτοβολταικά συστήματα στις στέγες 30 σχολείων. Συνέδεσε το δημοτικό γυμναστήριο και κολυμβητήριο με το δίκτυο του φυσικού αερίου. Επίσης υλοποιεί παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στον τομέα του δημοτικού οδοφωτισμού.
  • Ολοκλήρωσε μεγάλη παρέμβαση αστικών αναπλάσεων με τη δημιουργία πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων
  • Προχωρά στη βιοκλιματική αναβάθμιση στο εμπορικό και διοικητικό κέντρο της πόλης με σκοπό τη βελτίωση του μικροκλίματος 
  • Αξιοποίησε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους προς όφελος των πολιτών.
  • Προχωρά τις διαδικασίες για την δημιουργία πρότυπης πράσινης αγροκτηνοτροφικής κοινότητας Ελαιώνα η οποία θα έχει μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα
  • Υλοποιεί διάφορες δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με κορυφαία τη διοργάνωση του eco festival Δήμου Σερρών κάθε χρόνο τον Ιούνιο
Η βράβευση του Δήμου Σερρών  για την περιβαλλοντική του επίδοση, ενθαρρύνει τον εσωτερικό μηχανισμό του Δήμου να εντείνει την προσπάθειά του, ενδυναμώνει την εταιρική του ταυτότητα και την αναγνωρισιμότητά του αλλά και συντελεί στο γεγονός οι ίδιοι οι δημότες να αισθάνονται υπερήφανοι για τον τόπο τους και να συμμετέχουν με πιο ενεργό τρόπο στις δράσεις για την προστασία του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος.
 
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΩΝ, ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΩΝ Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                      Σέρρες  30 Απριλίου 2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΩΝ, ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΩΝ
ΜΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ


 

ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΕΣΚΑΦΩΝ, ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΗ ΜΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ 

Ο Δήμος Σερρών ανακοινώνει ότι, σε εφαρμογή του Ν. 2939/2001 και της ΚΥΑ 36259/1757/Ε103 (ΦΕΚ 1312/Β/24.08.2010) «Μέτρα, όροι και πρόγραμμα για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ)» προκειμένου να διαχειριστεί τόσο τα ογκώδη μη επικίνδυνα απόβλητα όπως στρώματα, έπιπλα, ξύλα κ.ά. που εγκαταλείπουν οι δημότες αλλά και τα  απόβλητα από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ) ή κοινώς «μπάζα» από τα έργα που εκτελεί αποκλειστικά και μόνο με αυτεπιστασίας, έχει συνάψει σύμβαση με ιδιώτη διαχειριστή ο οποίος διαθέτει κατάλληλα αδειοδοτημένη Εγκατάσταση Επεξεργασίας μη επικίνδυνων Ογκωδών Αποβλήτων και Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), ενώ είναι και ο μοναδικός συνεργάτης του συλλογικού συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης για την Π.Ε. Σερρών. Πρόκειται για την εταιρεία του Σιμόπουλου Κων/νου που εδρεύει στο Νέο  Σκοπό.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ενημερώνουμε για άλλη μια φορά ότι:

Ο Δήμος Σερρών δε δέχεται απόβλητα εκσκαφών κατασκευών κατεδαφίσεων «μπάζα» από ιδιωτικά ή δημόσια έργα.

Οι ιδιώτες ή εργολάβοι ιδιωτικών και δημόσιων έργων πρέπει να οδηγούν προς επεξεργασία και αξιοποίηση τα συγκεκριμένα απόβλητα σε χώρους αποκλειστικά αδειοδοτημένους για το σκοπό ατό, διατηρώντας αντίγραφα των παραστατικών διάθεσης.

Η απόρριψη τους στο περιβάλλον απαγορεύεται ρητά και επιβάλλονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία.

Τα ογκώδη μη επικίνδυνα απόβλητα (στρώματα, καναπέδες, ξύλα κ.ά) πρέπει οι δημότες πριν τα τοποθετήσουν στα πεζοδρόμια να ενημερώσουν την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο 2321 0 36170 ώστε να προγραμματιστεί η συλλογή τους.

Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να σταματήσει η ανεξέλεγκτη ρίψη  μπαζών και ογκωδών αποβλήτων σε ρέματα, δάση και άλλες περιοχές γιατί προστασία της ανθρώπινης υγείας, του φυσικού περιβάλλοντος και της αισθητικής είναι υπόθεση όλων μας.

Από το Γραφείο Τύπου
 
ΔΤ Παρεμβάσεις στο Λϋκειο Προβατά 10-9-2013 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                         Σέρρες 10 Σεπτεμβρίου 2013
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

           Δελτίο Τύπου

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
«400.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»


<<400.000 ευρώ εγκρίθηκαν για το Λύκειο Προβατά από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα << Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη>> με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στο υφιστάμενο κτίριο με την υλοποίηση διαφόρων παρεμβάσεων.>>
Aυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου την Τρίτη 10-9-2013.
10-9-2013 dhmarxos-xrapas-kalaitzidhs.jpg



















Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται στο κτίριο είναι:
Τελευταία ανανέωση (13.09.13) Περισσότερα
ΔΤ για την προμήθεια κάδων κομποστοποίησης 21-8-13 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                        Σέρρες    21 Αυγούστου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ                                            
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Τηλ:2321083612
Φαξ: 2321022187
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ:
«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΔΩΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 181.000 ΕΥΡΩ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ»

«Μετά την προμήθεια ενός απορριμματοφόρου ανακύκλωσης και 400 κάδων ανακύκλωσης το έτος 2012, ο Δήμος Σερρών μέσα από το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση» του Πράσινου Ταμείου, εξασφαλίζει τώρα την προμήθεια ενός απορριμματοφόρου απορριμμάτων και κάδων κομποστοποίησης συνολικού ύψους 181.000 ευρώ».

Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη 21-08-2013 παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Χράπα Παντελή.

21-8-13 kad comp.jpgkados kom.jpg
Τελευταία ανανέωση (21.08.13) Περισσότερα
 
ΔΤ για συνεντευξη τύπου για το ΧΥΤΑ του Δήμου Σερρών 6-8-13
ΔΤ η θέση της ΕΣΑΝΣ σχετικά με τη Διαχείρηση Απορριμμάτων 4-7-13
ΔΤ Ημερίδα για το έργο «Καινοτόμο σύστημα εξοικονόμησης πόρων" 1-7-13
ΔΤ για την βελτίωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων 25-6-2013
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών